Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



UV Disinfectant Wand



Εντάξει, κανείς δεν είπε ποτέ να είμαστε φοβικοί για ασθένειες και συναφή, αλλά ποτέ δεν έβλαψε κανέναν λίγο προσοχή παραπάνω. Ειδικά αν πρέπει να ακουμπάς συνέχεια κοινόχρηστους υπολογιστές, δημόσια τηλέφωνα και τέτοια. Καλό είναι να προσέχουμε λίγο.

Για το λόγο αυτό μπορεί κανείς να έχει μαζί του το UV Disinfectant Wand. Πρόκειται για μία συσκευή, στο μέγεθος περίπου κινητού, που στη μία εσωτερική πλευρά της έχει μία πηγή ακτίνων
UVπου σκοτώνει το 99,9% των μικροβίων. Απλά την περνάτε για δέκα δευτερόλεπτα πάνω από την επιφάνεια που σας ενδιαφέρει και έχετε κάνει μία πολύ γρήγορη και εύκολη αποστείρωση. Προσοχή: Δεν κάνει για αποστείρωση σώματος ή τροφίμων. Χρησιμοποιείστε την με προσοχή.

http://www.thinkgeek.com/

Labels:



Πιάσαμε πάτο δεν πάει πιο κάτω...



Δεν πάει πιο κάτω, πιάσαμε πάτο! Ένας νεκρός 25 ετών από μαχαιριές και 6 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός των επεισοδίων που έλαβαν χώρα στην λεωφόρου Λαυρίου, από τα επεισόδια που ξεκίνησαν λίγο πριν την έναρξη του αγώνα γυναικείου βόλεϊ, μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού για το Κύπελλο Ελλάδας. Οπαδοί των δυο «αιωνίων» συνεπλάκησαν σε κοντινή απόσταση από το γήπεδο (2 χιλ) και έκαναν τα πάντα! Κατέστρεψαν αυτοκίνητα, περιουσίες και με όλα τα σύνεργα ανα χείρας, σκόρπισαν τον όλεθρο, τερματίζοντας την ζωή ενός άτυχου νεαρού.

Labels:



DANGEROUS POINTS PROJECT GR DBASE














Η όλη ιδεα της καταγραφής των επικίνδυνων σημείων του οδικού μας δικτύου πρωτοεμφανίστηκε στo Forum της εταιρίας NGI που κατασκευάζει χαρτες για το λογισμικό πλοήγησης Destinator.

H τελική υλοποίηση και υποστηριξη αυτου του project παρουσιάζεται επίσημα πλέον μέσα από το Forum του Bloka.com.

Η δύναμη του είστε όλοι εσείς που θα το υποστηρίξετε, αφιερώνοντας λίγα δευτερόλεπτα από τον πολύτιμο χρόνο σας, έτσι όποιος επιθυμεί μπορεί να μας στέλνει email στο gps@bloka.com δίνοντας τις συντεταγμένες (Destinator) ενός επικίνδυνου σημείου και μια μια μικρή περιγραφή για αυτό. Eπίσης όσοι χρήστες δεν διαθέτουν Destinator μπορούν να μας στείλουν ακριβείς στοιχεία (Πόλη,Οδος ή διασταυρωση και αριθμό) και θα προσπαθησουμε να τα περασουμε εμεις μέσα στην βάση δεδομένων ..

DANGEROUS POINTS GR UPDATE ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2007 !!

Utility Version Information

Name.......................: -=DanGerOuS PoiNtS=-
Update Version.........: April 2007
Posted by............ : HaRisG & MinOtaVrS
Posted on............: 27/03/2007


General Information

Type: Destinator Utility
Platform : Destinator 6.x, Destinator PN, Destinator ND(5.5)
Common Users Download: http://gps.bloka.com/DP_GR_U_04_07.CAB
Expert Users Download: http://gps.bloka.com/DP_GR_04_07_Experts.rar
PNA Users Guide: http://gps.bloka.com/PNA_installation_guide.txt (thanx to: bbbb + grnikolis)
Support : http://www.bloka.com/phpBB2/viewtopic.php?p=69967#69967
Date : 27 Mar 2007
Email : gps@bloka.com
Webpage : http://gps.bloka.com
KML Files (including bmp icons) : http://gps.bloka.com/KML_DP_GR_U_04_07.rar

Changelog:
----------
Προστέθηκαν 11 επικίνδυνες διασταυρώσεις
4 επικίνδυνα σημεία
2 επικίνδυνα τμήματα δρόμου
23 επικίνδυνες στροφές
2 αφύλακτες διαβάσεις
--------------------------------
ΣΥΝΟΛΟ: 42 νέα σημεία


Source: www.bloka.com

Labels: , , , , , , , ,



Γαλλικό παράδοξο



Οι Γάλλοι τρώνε πολλά λιπαρά τρόφιμα και έχουν μια διατροφή ψηλή σε χοληστερόλη. Παρ' όλα αυτά όμως έχουν χαμηλά επίπεδα καρδιακών παθήσεων. Το παράδοξο, οφείλεται κυρίως, στο κρασί! Σύμφωνα με τους ερευνητές, στη μέτρια κατανάλωση κρασιού με 1 ή 2 ποτήρια κόκκινο κρασί την ημέρα, που είναι πολύ διαδεδομένη συνήθεια στη Γαλλία.

Φαίνεται ότι αυτοί που έχουν μια μέτρια κατανάλωση κρασιού είναι πιο υγιείς απ' αυτούς που πίνουν άλλα αλκοολούχα ποτά ή δεν π
ίνουν καθόλου αλκοόλ. Η μέτρια κατανάλωση του κρασιού σχετίσθηκε με λιγότερο κίνδυνο για ορισμένες ασθένειες όπως εγκεφαλικά επεισόδια, καρδιοπάθειες, καρκίνο του πνεύμονα, καρκίνο του άνω πεπτικού συστήματος και μικρότερη συχνότητα θανάτου.

Μήπως όμως τα καλά που φαίνεται να φέρνει το κρασί δεν οφείλονται στο ίδιο αλλά στο γεγονός ότι αυτοί που έχουν τη συνήθεια να πίνουν κρασί είναι υγιέστεροι για άλλους λόγους;

Οι επιστήμονες λένε ότι αυτοί που έχουν προτίμηση στο να πίνουν κρασί, όπως επίσης και οι γονείς τους, έχουν κατά γενικό κανόνα ψηλότερο μορφωτικό επίπεδο. Παράλληλα οι φίλοι του κρασιού χαρακτηρίζονται από ψηλότερο δείκτη νοημοσύνης και παρουσιάζουν ένα ψηλότερο κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.

Το κρασί, όταν καταναλώνεται με μέτρο, έχει σίγουρα θετικές επιδράσεις στην υγεία. Όμως αυτοί που πίνουν κρασί είναι πιο ευτυχισμένοι, υγιέστεροι, πλουσιότεροι και σοφότεροι όχι μόνο λόγω του ότι πίνουν κρασί αλλά διότι έχουν καλύτερη ψυχολογική και νοητική λειτουργία και ψηλότερο κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.

Το κρασί έχει ευεργετικές επιδράσεις στον άνθρωπο διότι περιέχει τις πολυφαινόλες που είναι χαρακτηριστικές χρωστικές ουσίες που προέρχονται από τα σταφύλια. Οι πολυφαινόλες συμβάλλουν στην καταστολή δημιουργίας της αθηρωματικής πλάκας που στενεύει και αποφράσσει τις στεφανιαίες αρτηρίες της καρδίας προκαλώντας έμφραγμα.

Θα συγκρατήσουμε ότι η μέτρια κατανάλωση του κόκκινου κρασιού μπορεί να έχει προστατευτική δράση για την καρδία. Η συμπερίληψη καθημερινά, μικρών ποσοτήτων κόκκινου κρασιού στη διατροφή μας, σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία υγιεινής διατροφής μπορούν να έχουν ευεργετικά αποτελέσματα μακροπρόθεσμα.

Πηγή:Medlook.net

Labels: ,



Το Ράδιο Θεσσαλονίκη στο γύρο του κόσμου!





Δύο Θεσσαλονικείς ξεκινούν με ένα Land Rover Discovery3 για το γύρο του κόσμου σε 800 ημέρες, μέσα από «εκτός δρόμου» διαδρομές. Χορηγός της προσπάθειάς τους είναι το Ράδιο Θεσσαλονίκη!
Η αποστολή The World Offroad είναι πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα. Το πλήρωμα, που αποτελούν ο παλιός παραγωγός του Ράδιο Θεσσαλονίκη, Άκης Τεμπερίδης («Επιστρέφοντας», «Ιστορίες από άλλο Πλανήτη») και η χορογράφος Βούλα Νέτου, θα διασχίσει περισσότερες από 85 χώρες και στις πέντε ηπείρους με τη φιλοδοξία να φτάσει στους πιο απομακρυσμένους τόπους του πλανήτη. Το συνολικό μήκος της διαδρομής αναμένεται να ξεπεράσει τις 200.000 χιλιόμετρα!
Η αποστολή θα αναχωρήσει στις 31 Μαρτίου 2007 από τη Θεσσαλονίκη.
Η αποχαιρετιστήρια εκδήλωση θα γίνει στα στούντιο του Ράδιο Θεσσαλονίκη, ακριβώς κάτω από τον Πύργο του ΟΤΕ και ο σταθμός προσκαλεί όλους τους ακροατές του να συμμετάσχουν.
Το Land Rover Discovery3 της αποστολής θα βρίσκεται από το πρωί του Σαββάτου στην πύλη της ΔΕΘ και από εκεί θα στηθεί μία ζωντανή εκπομπή, την οποία θα συντονίζει ο Μιχάλης Φωτιάδης με την υποστήριξη όλων των συντελεστών του σταθμού και, φυσικά, του ίδιου του πληρώματος.
Στις 3:00 μ.μ., οι δύο ταξιδευτές θα μπουν στο αυτοκίνητο και θα πάρουν τη σημαία εκκίνησης για το μεγάλο ταξίδι.
Κατά τη διάρκεια της αποστολής, το κοινό του Ράδιο Θεσσαλονίκη θα μαθαίνει σε καθημερινή βάση για τις εμπειρίες των δύο Θεσσαλονικέων ενώ θα μπορεί και να επικοινωνεί μαζί τους μέσω δορυφορικού τηλεφώνου. Επίσης, στο δικτυακό τόπο της αποστολής www.theworldoffroad.com , μπορείτε να βλέπετε σε πραγματικό χρόνο τη θέση του αυτοκινήτου στο χάρτη, χάρη σε ένα δορυφορικό πομπό εγκατεστημένο στο αυτοκίνητο.
Μια μεγάλη, ραδιοφωνική περιπέτεια μόλις ξεκινά. Συντονιστείτε από τον Απριλιο στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, στους 94,5 FM και στο www.radiothessaloniki.gr και κάντε μαζί του το γύρο του κόσμου σε 800 ημέρες!


source:


Labels: ,



Deface στην σελίδα της ΕΠΟ απο Τούρκους..

Μετά τη λήξη του αγώνα Τούρκοι hackers εισέβαλαν στην ιστοσελίδα της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (epo.gr) και την έκαναν... άνω-κάτω, «ανεβάζοντας» τη φωτογραφία δεξιά (αναγράφει το σκορ του αγώνα με τη σημείωση "Εϊ, Έλληνες, μη μιλάτε")! Αμέσως οι ιθύνοντες της ΕΠΟ «κατέβασαν» την ιστοσελίδα από το διαδίκτυο για να απομακρύνουν τους ανεπιθύμητους «επισκέπτες» και να την επαναφέρουν στη φυσική της κατάσταση.
Δυστυχώς μέχρι τώρα δεν ηταν δυνατό το να την ανεβάσουν "επάνω" με αποτέλεσμα να σε κάνει redirect στην κεντρική της HOL

Labels: , ,



Εθνική Απογοήτευση ...


Όταν τίποτα δεν σου πάει καλά μέσα στο γήπεδο.
Όταν έχεις έναν προπονητή με εμμονές σε "καμένους" παίκτες και συστήματα , τοτε δεν εχεις καμία ελπίδα να κερδίσεις ...

Δυστυχώς ηττηθήκαμε από μια Τουρκία η οποία ήταν ομάδα και όχι περίγελος όπως εμείς..
Μια ήττα απολύτως δίκαια τα 4 γκολ είναι ενα ισχυρό χαστούκι σε όλους μας πιστεύω ότι αν υπάρχει ακόμα φιλότιμο θα πρέπει κάποιοι σήμερα να παραιτηθούν με πρώτο πρώτο τον Ομοσπονδιακό μας Τεχνικό..

Κύριε Γκαγκάτση μήπως θα πρέπει επιτέλους να αναλάβετε τις ευθύνες σας ....

Labels: ,



Αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων Meteoalarm ...




To www.meteoalarm.eu παρέχει τις πληροφορίες που απαιτούνται για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων που αναμένονται να συμβούν σε κάποια περιοχή της Ευρώπης:

Οι χώρες που συμμετέχουν:

AT Αυστρία GR Ελλάδα
IE Ιρλανδία BE Βέλγιο
IS Ισλανδία CH Ελβετία
IT Ιταλία DE Γερμανία
LU Λουξεμβούργο DK Δανία
NLΟλλανδία ES Ισπανία
NO Νορβηγία FI Φιλανδία
PT Πορτογαλία FR Γαλλία
SE Σουηδία UK Ηνωμένο Βασίλειο
HU Ουγγαρία CY Κύπρος

Labels: ,



Aλλάζει η ώρα την Κυριακή




“Τα ξημερώματα της ερχόμενης Κυριακής 25/3 θα εφαρμοστεί και στη χώρα μας το μέτρο της θερινής ώρας. Έτσι, στις 03.00 το πρωί της Κυριακής, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή στις 04.00.” Αλλαγή ώρας για εξοικονόμηση ενέργειας λίγο πριν το καλοκαίρι...

Labels: ,



Eσείς θα Κλείσετε τον υπολογιστή σας ;





Σίγουρα οι υπολογιστές έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα πολλοί να μην μπορούνε να να ζήσουνε χωρίς αυτούς ούτε μια μέρα. Στις 24 Μαρτίου όμως είναι η “Shutdown Day” δηλαδή η μέρα όπου καλούμαστε να κλείσουμε τα μηχανήματα μας! Έστω και για μία μέρα.
Αυτή η μέρα, σίγουρα είναι μια μεγάλη πρόκληση για κάποια άτομα, αφού η χρήση του υπολογιστή έχει γίνει πλέον καθημερινή συνήθεια! Σίγουρα αυτή η μέρα θα έχει και θετικά αποτελέσματα όσον αφορά την οικονομία στην ενέργεια που καταναλώνουν καθημερινά τόσα εκατομμύρια μηχανήματα!
Μέχρι στιγμής στην επίσημη ιστιοσελίδα της “Shutdown Day“, 54955 απάντησαν πως μπορούν και προφανώς δε θα χρησιμοποιήσουν τον υπολογιστή τους εκείνη τη μέρα και μόνο 8804 απάντησαν αρνητικά, αφού δε θα μπορέσουν να αφήσουν τον υπολογιστή τους ούτε για μια μέρα! Οπότε, όσοι πραγματικά αντέχετε, μην ξεχάσετε να σημειώσετε στο ημερολόγιό σας την 24η Μαρτίου!

Labels: ,



DVD Μπομπ Σφουγγαράκης #2 ...




Μπομπ Σφουγγαράκης #2

Την επόμενη φορά που η καλή σας θα αρχίσει τα «Είσαι ανώριμος… κάνεις σα μικρό παιδί…» μπορείτε να αποφύγετε την κουβέντα ελπίζοντας πως θα βαρεθεί και θα σταματήσει με αυτό το DVD. Αν δεν τα καταφέρετε, τουλάχιστον θα απολαύσετε 8 επεισόδια του Μπομπ.

Στο Μπομπ Σφουγγαράκης #2: Σπίτι μου ανανάκι μου, θα βρείτε τα:

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΙΤΣΑΣ
Ο κύριος Καβούρης υποχρεώνει τον Μπομπ και τον Καλαμάρη να κάνουν την πρώτη πετυχημένη παράδοση πίτσας του "Τραγανού Κάβουρα".


ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΑΝΑΝΑΚΙ ΜΟΥ
Όταν παράσιτα καταστρέφουν το σπίτι από ανανά, ο Μπομπ αναγκάζεται να μείνει με τον Πάτρικ και τον Καλαμάρη -με καταστροφικά αποτελέσματα.


Ο ΓΟΡΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ

Καθώς παρακολουθούν τις επαναλήψεις της αγαπημένης τους σειράς, ο Μπομπ Σφουγγαράκης και ο Πάτρικ μαθαίνουν ότι οι πρωταγωνιστές-υπερήρωες ζουν τώρα σε ένα κοντινό γηροκομείο.

ΠΙΚΛΕΣ
Ένας αγενής πελάτης κατηγορεί άδικα τον Μπομπ πως ξέχασε να του βάλει πίκλες.

ΕΠΙΤΗΡΗΤΗΣ ΚΤΙΡΙΟΥ
Είναι ώρα για την εβδομαδιαία επιλογή επιτηρητή κτιρίου στην σχολή οδήγησης της κυρίας Παφ και, προς μεγάλη της απογοήτευση, είναι σειρά του Μπομπ.

ΤΣΟΥΧΤΡΟΜΠΛΕΞΙΜΑΤΑ
Ο Μπομπ παίρνει μια άγρια τσούχτρα για κατοικίδιο. Δυστυχώς όμως, σύντομα ανακαλύπτει πως οι τσούχτρες αναπαράγονται ταχύτατα, και καταλαμβάνουν το σπίτι του.

Ο ΠΥΡΑΥΛΟΣ ΤΗΣ ΣΑΝΤΙ
Η Σάντι αναλαμβάνει την εκτόξευση ενός πυραύλου στο διάστημα.

ΟΙ ΤΡΙΖΑΤΕΣ ΜΠΟΤΕΣ
Ο κύριος Καβούρης πουλάει στα κρυφά ένα ζευγάρι τριζάτες μπότες στον Μπομπ. Ο Μπομπ τις λατρεύει αμέσως και με τον ήχο του τριξίματος φτάνει σε νέα επίπεδα επικοινωνίας.

Labels: ,



Οι γυμνές φωτογραφίες σέρνουν καράβι



Ένας Γερμανός, πατέρας πέντε παιδιών που ζούσε σε μια μικροσκοπική καλύβα στην κορυφή μιας κολώνας 22 μέτρων, διαμαρτυρόμενος για την ποινή φυλάκισής του λόγω απάτης στο ίντερνετ, δελεάστηκε πίσω στην γή από γυμνές φωτογραφίες της συζύγου του.

Ο Φρέντ Γκρέγκορ, 43 ετών από την πόλη Βέρμπεν, καταδικάστηκε πέρυσι για πώληση αγαθών μέσω του διαδικτύου που δεν παραδώθηκαν ποτέ.

Ένας από τους ενάγοντες είπε ότι δοκίμασε να αγοράσει έναν υπολογιστή από τον Γκρέγκορ και αντ’ αυτού έλαβε μια κούτα γεμάτη άμμο.

Καταδικάστηκε σε ποινή 15 μηνών φυλάκισης, αλλά κατέφυγε στο 3 μέτρων ξύλινο κουτί πάνω στην κολώνα.

Η εικοσιπεντάχρονη γυναίκα του Σούζι, μια πρώην στριπτιζέζ, του έστειλε ένα δέμα με φαγητό που περιείχε γυμνές της φωτογραφίες και τον «ανάγκασε» να κατέβει.

«Αισθανόμουν μοναξιά και σκέφτηκα αν του έδειχνα το τι έχανε θα κατέβαινε», είπε η Σούζι.

Ο Γκρέγκορ έχει καταφέρει, έως τώρα, να αποφύγει την ποινή φυλάκισής του έπειτα από την κατάθεση έφεσης του δικηγόρου του με την αιτιολογία ότι η οικογένειά του τον χρειάζεται.

Labels:



Τα επόμενα Windows

Ακόμη δεν είδαμε τα Vista και το φως της δημοσιότητας είδαν οι πρώτες πληροφορίες σχετικά με τα επόμενα Windows: η κωδική τους ονομασία είναι Windows "Seven" και οι φήμες λένε ότι θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2009.

Από το site για downloads της Microsoft διέρρευσε μια παρουσίαση σε PowerPoint, η οποία είχε δημιουργηθεί από στέλεχος της Microsoft Δανίας, και η οποία περιέχει γενικές πληροφορίες σχετικά με τις βελτιώσεις του επόμενου λειτουργικού συστήματος Windows, τόσο για τους απλούς χρήστες, όσο και για τους επαγγελματίες. Η παρουσίαση αυτή πρωτοπαρουσιάστηκε από το site AeroXperience , ωστόσο το link για την επίμαχη παρουσίαση φαίνεται ότι έχει απενεργοποιηθεί από τη Microsoft. Η παρουσίαση που έχει ημερομηνία 31 Ιανουαρίου, περιλαμβάνει πολλαπλά σημεία βελτίωσης και καθιστά προφανές ότι η Microsoft έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη του επόμενου λειτουργικού της συστήματος.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την ίδια χρονιά που αναμένεται η επόμενη έκδοση των Windows θα εμφανιστεί και το επόμενο Office (με την προσωρινή κωδική ονομασία Office 14). Οι τρεις βασικοί άξονες γύρω από τους οποίους περιστρέφονται οι βελτιώσεις είναι το desktop, η διαχείριση του συστήματος και η ασφάλεια. Ακολουθούν δύο σελίδες από την παρουσίαση στην οποία φαίνονται ορισμένοι τομείς βελτίωσης που επιδιώκει η Microsoft.

Πηγή: pcmagazine / AeroXperience

Labels: , , ,



Lena Headey part II


Labels:



Η Lena Headey μιλάει για τους 300 ..



Aν μη τι άλλο ειναι Θεά !!

Labels:



Όταν η βλακεία συναντά την ηλιθιότητα ..




Σήμερα θα παραθέσω κάποιες σκέψεις μου σχετικά με την βλακώδεις συμπεριφορά ορισμένων κομπλεξικών ηλιθίων που στον βωμό της ευπρέπειας και της εικονικής ισονομίας σου αραδιάζουν ένα κάρο δικαιολογίες για να μην σε εξυπηρετήσουν.

Φτάνουν με τις ηλίθιες δικαιολογίες τους στο σημείο να προσπαθούν να σε πείσουν για το απίθανο και να σε κάνουν να πιστέψεις ότι το IQ σου είναι ίσο με αυτό ενός «μαλάκιου».

Έχω βαρεθεί τους φανφαρόνους και τους καθωσπρεσπιστές που βολεμένοι στις θεσούλες τους το παίζουν ηγήτορες έχοντας την πολυτέλεια να παίζουν με την ζωή οικογενειών καθορίζοντας καταστάσεις και γεγονότα που αφορούν αυτές.

Έχω βαρεθεί τους καρεκλοκενταύρους που το παίζουν παράγοντες και που βολεμένοι στις καρέκλες τους το παίζουν Θεοί σε εμένα και στους ομοίους μου απαιτώντας ισονομία και αξιοκρατία από την στιγμή που αυτοί οι ίδιοι δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα .

Έχω βαρεθεί τους κανόνες που εφαρμόζονται επιλεκτικά και κατά το δοκούν.

Έχω βαρεθεί όλους αυτούς που με βλέπουν σαν έναν απλό αριθμό και ορίζουν την ζωή μου με την ψυχρή λογική ενός κτήνους.

Ενός κτήνους που καταβροχθίζει τα παιδιά του στον βωμό της αναξιοκρατίας , του ρουσφετιού και της εκδικητικότητας που μας διακατέχει ως λαό.

Μπούχτισα και δεν μπορώ άλλο νιώθω κάθε ημέρα που περνάει ότι χάνεται και ένα κομμάτι από την αξιοπρέπεια μου.

Δεν μπορώ να βλέπω αγράμματους και επαγγελματίες τεμπέληδες να ορίζουν τις ζωές μας.

Ξέρω ότι οι περισσότεροι δεν θα με καταλάβετε και θα αναρωτηθείτε για το τι κάθεστε και διαβάζετε τόση ώρα και τι στο διάολο είναι αυτά που γράφω, ζητώ προκαταβολικά συγνώμη σε όλους εσάς και υπόσχομαι ότι την στιγμή που θα μπορέσω να αποδράσω από αυτή την κατάσταση να σας εξηγήσω περισσότερα…

Μπορεί όμως πάλι, να υπάρχουν κάποιοι από εσάς που ίσως καταφέρουν να αποκωδικοποιήσουν τα λεγόμενα μου και τότε είμαι σίγουρος ότι τα λόγια μου θα τους αγγίξουν.

Σε αυτούς λοιπόν έχω να δώσω μια συμβουλή ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ και προσπαθήστε να ανακτήσετε την αξιοπρέπεια σας , εγώ άρχισα ήδη από αυτή την στιγμή…

Labels: , ,



Κινητά στα 40.000 πόδια!






H Emirates έχει τη φήμη μιας από τις πρωτοποριακές αεροπορικές εταιρείες, ιδιαίτερα σε θέματα εφαρμογής τεχνολογίας και διευκολύνσεων. Τις τελευταίες μέρες η εν λόγω αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι σπάζει ακόμα ένα «ταμπού» των αερομεταφορών. Η απαγόρευση χρήσης κινητής τηλεφωνίας στα αεροπλάνα είναι παρελθόν για την Emirates.
Για το λόγο αυτό ζητήσαμε συνέντευξη (στο Φιλελεύθερο) από τον κ. Patrick Brannelly, αντιπρόεδρο Επικοινωνιών και Οπτικοακουστικών Μέσων της Emirates Airline, ο οποίος μας εξηγεί τη λογική πίσω από την απόφαση της εταιρείας να γίνει η πρώτη που προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης κινητών κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Ο επιβάτης που ταξιδεύει στα 40.000 πόδια απέχει πάρα πολύ από τους επίγειους πομπούς και θα είναι αδύνατο να πραγματοποιήσει κλήση. Για να μπορούν οι επιβάτες να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα στο αεροσκάφος, εταιρείες, όπως η AeroΜobile, έχουν δημιουργήσει ένα μικρό πομπό (pico cell) για το αεροσκάφος που δρομολογεί τις τηλεφωνικές κλήσεις, όπως το κανονικό σύστημα και για να συνδεθούν μαζί του όλα τα κινητά χρειάζεται η λιγότερη δυνατή ενέργεια. (1 milliWatt). Η ενέργεια αυτή είναι μικρότερη από αυτή που χρειάζονται οι φούρνοι μικροκυμάτων του αεροσκάφους και περίπου το ένα χιλιοστό της δύναμης που χρησιμοποιείται όταν γίνεται μια συνηθισμένη κλήση στο έδαφος. Το pico cell μετά συνδέεται με το υπάρχον δορυφορικό σύστημα του αεροσκάφους, επιτρέποντας στον κόσμο να στέλνει και να λαμβάνει μηνύματα και κλήσεις, όπου κι αν βρίσκεται, μέσω δορυφόρου.
Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη...

Ο κ. Brannelly μας εξηγεί τόσο τις τεχνολογικές πτυχές όσο και τις επικοινωνιακές πτυχές που προκύπτουν.
- ΓΙΑΤΙ ενώ για χρόνια οι επιβάτες καλούνταν να κλείσουν τα κινητά τους κατά τη διάρκεια της αναχώρησης, προσφάτως αρκετές αεροπορικές εταιρείες ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους για να επιτρέπονται τα κινητά στα αεροπλάνα;
-Ο κόσμος χρησιμοποιεί τα κινητά τηλέφωνα τόσο για επαγγελματικούς λόγους όσο και για προσωπικούς, για προσωπική επικοινωνία, και μάλιστα σε βαθμό που να μην χρησιμοποιούν αρκετοί πια την συνήθη σταθερή τηλεφωνική τους γραμμή. Επίσης έχουμε δει μια αυξημένη ζήτηση από επιβάτες οι οποίοι θέλουν να είναι συνεχώς σε επικοινωνία κατά τη διάρκεια της πτήσης και έτσι η αεροπορική βιομηχανία απλώς ανταποκρίνεται στο να επιτρέψει την ασφαλή χρήση των τηλεφώνων σε πτήση.
Η επιλογή που προσφέρουμε στους επιβάτες μας να κάνουν χρήση του δικού τους κινητού σε πτήση είναι μια πρόσθετη υπηρεσία και είμαστε ευχαριστημένοι που είμαστε η πρώτη αεροπορική εταιρεία που κάνουμε κάτι τέτοιο και τους δίνουμε την ευκαιρία να παραμείνουν «σε επαφή» με τους συνεργάτες τους, τους φίλους και την οικογένειά τους. Είναι σημαντικό να τονίσω ότι το πλήρωμα του αεροσκάφους θα έχει πλήρη έλεγχο του συστήματος, για παράδειγμα να επιτρέπει μόνο να στέλλονται και να λαμβάνονται γραπτά μηνύματα. Έτσι διασφαλίζουμε την επιλογή χρήσης του κινητού κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες και οδηγίες, αναγνωρίζοντας και σεβόμενοι τον ιδιωτικό χώρο όλων των επιβατών.
Η πλατιά χρήση των κινητών τηλεφώνων καθώς επίσης η ανάπτυξη και η αναμενόμενη ανάπτυξη των συστημάτων δεδομένων GPRS όπως το BlackBerry και το Διαδίκτυο θα αυξήσει την ανάγκη για συνεχή επικοινωνία, συμπεριλαμβανομένης και της επικοινωνίας σε πτήση. Είναι αναμενόμενο ότι τέτοιου είδους υπηρεσίες θα καθιερωθούν σε όλες τις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες στο εγγύς μέλλον, και η Εmirates αποφάσισε να ηγείται και όχι να ακολουθεί. Το γεγονός ότι οι επιβάτες της Emirates χρησιμοποιούν συνολικά το τηλέφωνο κατά τη διάρκεια των πτήσεων για 13.000 λεπτά ή γίνονται 6.000 τηλεφωνήματα το μήνα, αποδεικνύει την αυξανόμενη ανάγκη για τηλεφωνική επικοινωνία σε πτήση.
- Τι αλλάζει στην απαγόρευση που ισχύει σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες;
- Το κινητό τηλέφωνο δουλεύει λαμβάνοντας σήμα από τον πιο κοντινό πομπό. Όσο πιο μακριά είναι το τηλέφωνο από τον πομπό, τόσο περισσότερη δύναμη χρειάζεται για να λειτουργήσει. Υπήρξε μια ανησυχία, κατά πόσο η ταυτόχρονη χρήση πολλών κινητών θα μπορούσε να παρεισφρήσει στα συστήματα του αεροσκάφους. Ο επιβάτης που ταξιδεύει στα 40.000 πόδια απέχει πάρα πολύ από τους επίγειους πομπούς και θα είναι αδύνατο να πραγματοποιήσει κλήση. Για να μπορούν οι επιβάτες να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα στο αεροσκάφος, εταιρείες, όπως η AeroΜobile, έχουν δημιουργήσει ένα μικρό πομπό (pico cell) για το αεροσκάφος που δρομολογεί τις τηλεφωνικές κλήσεις, όπως το κανονικό σύστημα και για να συνδεθούν μαζί του όλα τα κινητά χρειάζεται η λιγότερη δυνατή ενέργεια. (1 milliWatt). Η ενέργεια αυτή είναι μικρότερη από αυτή που χρειάζονται οι φούρνοι μικροκυμάτων του αεροσκάφους και περίπου το ένα χιλιοστό της δύναμης που χρησιμοποιείται όταν γίνεται μια συνηθισμένη κλήση στο έδαφος. Το pico cell μετά συνδέεται με το υπάρχον δορυφορικό σύστημα του αεροσκάφους, επιτρέποντας στον κόσμο να στέλνει και να λαμβάνει μηνύματα και κλήσεις, όπου κι αν βρίσκεται, μέσω δορυφόρου. Πρέπει να σημειώσουμε ότι στα αεροσκάφη στα οποία δεν έχει εγκατασταθεί το σύστημα της AeroΜobile, ισχύει ο κανονισμός που απαγορεύει τη χρήση κινητού τηλεφώνου καθ' όλη τη διάρκεια της πτήσης.
- Και τι γίνεται με τους άλλους επιβάτες; Θα ενοχλούνται...
- Είναι σημαντικό να αντιληφθούμε ότι το να είμαστε σε επαφή κατά τη διάρκεια πτήσεων δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ζωτικής σημασίας. Για πολλούς είναι πολύ σημαντικό, αφού ταξιδεύουν για κάποια επαγγελματική συνάντηση ή για να βρίσκονται στο πλευρό κάποιου αγαπημένου προσώπου, που ίσως να είναι άρρωστο. Κάποτε ταξίδευα δίπλα από ένα πολύ νευρικό επιβάτη ο οποίος ένιωθε καλύτερα μιλώντας με κάποιο φίλο του που δεν βρισκόταν στο αεροσκάφος. Οι πτήσεις γίνονται όλο και πιο μακρινές και η ανάγκη να είμαστε σε επαφή με «τη Γη» κατά τη διάρκεια των πτήσεων αναμενόμενη, άρα και αναπόφευκτη.
Μόνο πριν από δέκα χρόνια μερικοί μόνο από εμάς είχαν κινητά τηλέφωνα, και αυτοί μάλιστα δέχονταν περίεργα βλέμματα όταν έκαναν τηλεφωνήματα δημοσίως, για παράδειγμα σε κάποιο εστιατόριο ή σε συνέδρια. Σήμερα, σχεδόν όλοι έχουμε κινητό τηλέφωνο και η συντριπτική πλειοψηφία έχει αποδεχθεί αυτό το γεγονός και αυτός που τηλεφωνά δημοσίως έμαθε να σέβεται αυτούς που βρίσκονται γύρω του. Θα θέσουμε κατευθυντήριες γραμμές για τη χρήση των τηλεφώνων σε πτήση και θα εκπαιδεύεται το πλήρωμα για την αποτελεσματική λειτουργία της υπηρεσίας αυτής. Το πλήρωμα καμπίνας της Emirates καθώς και ενημερωτικά βίντεο θα παροτρύνουν τους επιβάτες να έχουν τα κινητά τους στην αθόρυβη λειτουργία κατά τη διάρκεια της πτήσης. Το σύστημα αυτό θα επιτρέψει στο πλήρωμα καμπίνας να έχει πλήρη έλεγχο, για παράδειγμα, όπως είπα και πριν, να επιτρέπει μόνο την αποστολή και λήψη γραπτών μηνυμάτων.
Άρα η χρήση κινητών τηλεφώνων θα είναι διαθέσιμη κάτω από προϋποθέσεις οι οποίες πρωτίστως θα αφορούν το σεβασμό των υπόλοιπων επιβατών. Ο αριθμός των τηλεφωνημάτων που επιτρέπεται να κάνει ο κάθε επιβάτης θα είναι περιορισμένος στα πέντε ή έξι, όσα αυτά που δικαιούνται και τώρα με τις τηλεφωνικές συσκευές καθισμάτων της Emirates. Στις πτήσεις της Emirates, όπου οι προσωπικές οθόνες καθίσματος είναι διαθέσιμες σε όλες τις θέσεις, σε όλα τα αεροσκάφη, πολλοί επιβάτες φορούν ακουστικά, οπότε ίσως να μην αντιληφθούν καν οτι ο διπλανός τους μιλά στο τηλέφωνο.

Επένδυση στην εξυπηρέτηση
- Και οι χρεώσεις πού θα κυμαίνονται, θα στοιχίζουν ακριβά;
- Η Emirates δεν θεωρεί την υπηρεσία αυτή ως πηγή κέρδους. Πρόκειται για μια επένδυση στην εξυπηρέτηση των πελατών. Οι χρεώσεις των τηλεφωνημάτων που θα γίνονται σε πτήση θα κυμαίνονται ανάλογα με το κόστος διεθνών κλήσεων που παρέχει η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της οποίας είναι συνδρομητής ο κάθε επιβάτης. Η χρέωση θα προστίθεται και θα φαίνεται στο λογαριασμό του, όπως όλα τα τηλεφωνήματα. Μόνο αυτοί που είναι συνδρομητές στο διεθνές roaming θα μπορούν να χρησιμοποιούν την υπηρεσία αυτή και εφ όσον η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του χρήστη έχει κάνει συμφωνία με την AeroMobile. Σήμερα πολλές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έχουν ήδη υπογράψει με την AeroMobile.


http://www.thegreekz.com

Labels: , , ,



Φορτιστής με ηλιακή ενέργεια




Το σημερινό gadget είναι κάτι παραπάνω από ένα μπλιμπλίκι που έχει πλάκα ή μπορεί να βοηθήσει ή να χαβαλεδιάσεις ή τέλος πάντων να κάνει ό,τι κάνει ένα οποιοδήποτε gadget. Είναι μία γενική στάση που θα έπρεπε να έχουμε όλοι μας.

Πρόκειται για ένα φορτιστή που δουλεύει με ηλιακή ενέργεια. Και όχι γενικά κι αόριστα κάποιο φορτιστή. Κάνει για το μεγαλύτερο μέρος φορητών συσκευών. Από κινητά τηλέφωνα μέχρι iPod και PSP. Μπορεί να πάρει ρεύμα είτε από τον ήλιο είτε μέσω USB. Μόλις φορτίσει μπορεί να δίνει ρεύμα σε ένα iPod για 18 ώρες, κινητό τηλέφωνο για 44 ώρες, PSP για 22 ώρες και πολλά ακόμα.

Έρχεται με πλήρη γκάμα από βύσματα, ώστε να καλύψει τις ανάγκες σας. Σύμφωνα με το site, κάνει για τις συσκευές: LG Chocolate series, Motorola V66 series και V3 series, Nokia γενικά αλλά και N series, Samsung A288 και D800, Sony Ericsson T28 και K750. Επίσης κάνει για Sony PSP (4mm), Τom Tom sat nav, ψηφιακές μηχανές και φορητούς υπολογιστές παλάμης (PDA).

Ακόμα και οικολογική συνείδηση να μην έχει κάποιος, μπορεί να το πάρει για την ευκολία. Έτσι κι αλλιώς η τιμή του δεν είναι απαγορευτική. Κοστίζει (εάν κάναμε σωστά τη μετατροπή) κάτι λιγότερο από €50 και δίνει πολλούς φορτιστές σε έναν.

Sources : http://www.gadgets.dk/ http://www.shoot.gr

Labels:



Hot Ζέτα

Πιο σέξι από ποτέ η Ζέτα Λογοθέτη είναι ένα από τα τελευταία τοπ μόντελ της Ελλάδας και μία γυναίκα που προκαλεί πανικό με το πέρασμά της στον ανδρικό πληθυσμό. Βρήκαμε μία πολύ σέξι φωτογράφισή της και σας την παρουσιάζουμε.


πηγή www.shoot.gr

Labels: , ,



Excuse Box





Έχετε πολυλογού γυναίκα; Έχετε σπαστικό αφεντικό; Έχετε φίλους που γίνονται σπαστικοί με τα τηλέφωνα; Γενικά, έχετε κάποιον στο τηλέφωνο και θέλετε να τον κλείσετε; Ναι, μπορεί το σύστημα του «πέφτει η μπαταρία» να αποδίδει μερικές φορές. Τις άλλες όμως;

Τώρα, με το
Excuse Box, μπορείτε να κλείνετε ανά πάσα στιγμή, χωρίς τις ίδιες φτηνές δικαιολογίες. Είναι ένα μπρελόκ, με ηχογραφημένους ήχους, που σας δίνουν λόγο να κλείσετε την ίδια στιγμή. Ανάλογα με την περίπτωση μπορείτε να εκμεταλλευτείτε από μωρό που κλαίει, μέχρι αστυνομία και ανακοίνωση πτήσης. Συνολική διάρκεια δικαιολογιών, 10 λεπτά.

http://www.thinkgeek.com/

Labels: ,



Πατάτα... βόμβα





Στις λαϊκές αγορές μπορείς να βρείς όλα τα καλά που προσφέρει η Μητέρα Φύση. Λαχανικά, φρούτα και... χειροβομβίδες. Στην Ιταλία, μια εβδομηντατετράχρονη γιαγιά που αγόρασε από την τοπική αγορά ένα σακί με πατάτες, βρήκε μέσα μια ενεργή χειροβομβίδα.

«Βρήκα μια βόμβα μέσα στις πατάτες», είπε η Όλγα Μαουριέλλο.

«Πήγα στην αγορά να αγοράσω μερικές πατάτες και εκεί μέσα ήταν η βόμβα. Ήταν όμως καλυμένη με χώμα και την έβαλα στο νερό και την καθάρισα. Τότε συνειδητοποίησα ότι “είναι βόμβα!”», συνέχισε.

Η αστυνομία είπε ότι η χειροβομβίδα με σχήμα κουκουναριού, η οποία δεν είχε την καρφίτσα και ήταν ακόμα ενεργή, ήταν του ίδιου τυπου με αυτές που χρησιμοποιούσαν οι Αμερικανοί στρατιώτες κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι αρχές πιστεύουν ότι το μπέρδεμα έγινε σε μια φάρμα στην
Γαλλία, όπου η χειροβομβίδα μαζεύτηκε από το έδαφος μαζί με τις πατάτες.

Πρός ανακούφιση της γυναίκας η αστυνομία και ειδικοί εκρηκτικών της μικρής πόλης Σάν Τζιώρτζιο α Κρεμάνο κοντά στην Νάπολι, παρέλαβαν την χειροβομβίδα και την εξουδετέρωσαν με ελεγχόμενη έκρηξη.

Η Μαουριέλλο όμως, προσπαθούσε ακόμα να συνέλθει από αυτή την κοντινή εμπειρία της με τον θάνατο. Δεν έμοιαζε με πατάτα και ήταν βαρύτερο. Αλλά εάν το μαγείρευε;

«Αν δεν είχα παρατηρήσει ότι ήταν βαρύ, δεν θα καταλάβαινα ποτέ ότι ήταν βόμβα», είπε.


πηγη:shoot.gr

Labels:



Interactive χάρτες καιρού από το Weather.com

Οι νέες χαρτογραφικές λειτουργίες του Weather.com επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν πρόσβαση και να διαχειρίζονται δεδομένα σχετικά με τον καιρό και την πρόβλεψη του, κάνοντας zoom ακόμη και στο δρόμο τους.

Η εταιρεία Weather Channel Interactive συμπεριέλαβε στο website της αυτή τη βδομάδα, τη λειτουργία interactive online χαρτών καιρού, όπου τα δεδομένα της τρέχουσας κατάστασης αλλά και οι προβλέψεις, μπορούν να παρουσιαστούν σε οποιοδήποτε επίπεδο και zoom επιλέξει ο χρήστης.
Η νέα αυτή λειτουργία χρησιμοποιεί τους χάρτες του Microsoft Virtual Earth και είναι διαθέσιμη σε όλες τις επιμέρους σελίδες που παρουσιάζουν τον καιρό για κάθε πόλη. Παρέχει δεδομένα είτε από το radar του Weather.com, είτε από εικόνες δορυφόρων και επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν zoom, pan ή να παρακολουθήσουν το animation της πρόβλεψης του καιρού για την περιοχή που επιθυμούν.
Οι υπεύθυνοι της εταιρείας σημειώνουν πως επειδή οι χάρτες ήταν αυτοί που είχαν την περισσότερη κίνηση στο website τους, έψαξαν και βρήκαν τον τρόπο για να βελτιώσουν την εμπειρία του χρήστη όσον άφορα τη θέαση του καιρού, με τη δυνατότητα να παρακολουθούν τα δεδομένα που θέλουν και για την ακριβή περιοχή που θέλουν με τη βοήθεια των αναλυτικών χαρτών του Microsoft Virtual Earth. Με τον τρόπο αυτό, οι χρήστες μπορούν μέσω των αεροφωτογραφιών να βλέπουν τα καιρικά φαινόμενα και δεδομένα, δίχως να περιορίζονται από την τοπική πρόβλεψη που κάνουν τα περισσότερα sites.
Δοκιμάστε και εσείς την υπηρεσία στο Weather.com και αξιολογήστε την αποτελεσματικότητά της.

πηγή: pathfinder

Labels: ,