Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Χρήση μη υπογεγραμμένων drivers στα Vista



Νέο εργαλείο της Linchpin Labs επιτρέπει τη χρήση μη υπογεγραμμένων και παλιότερων εκδόσεων drivers στα Windows XP, 2003, αλλά και στα Windows Vista. Μια από τις μεθόδους διαχείρισης συστήματος και παράλληλα προφύλαξης της ομαλής λειτουργίας του, που η Microsoft ενσωμάτωσε στα Vista, είναι πως απαιτείται από τους drivers να είναι ψηφιακά υπογεγραμμένοι προτού τεθούν σε ισχύ. - Αν ένας χρήστης ή administrator θελήσει να εγκαταστήσει ένα μη υπογεγραμμένο ή παλαιότερης έκδοσης driver, είτε θα κάνει boot σε ένα περιορισμένης λειτουργικότητας mode χρήσης των Vista είτε δεν θα τεθεί σε εφαρμογή ο driver.

To εργαλείο γραμμής εντολών atsiv της Linchpin Labs, επιτρέπει την εγκατάσταση και "φόρτωση" των μη συμβατών/υπογεγραμμένων drivers στα Vista και μόνη προϋπόθεση για τη χρήση του είναι να εκτελεστεί από κάποιον με δικαιώματα administrator στο PC.

Κάτι που πρέπει να προσεχθεί, ωστόσο, είναι πως το atsiv αγνοεί οποιαδήποτε "εξάρτηση" έχει ο driver, οπότε εναπόκειται στη φροντίδα του χρήστη η εγκατάσταση οποιουδήποτε framework πιθανώς χρειάζεται

[via]

Labels: , ,



Ribo Wallpaper



Για τους συνάρρωστους ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ εξαιρετικά αφιερωμένo wallpaper με τον Rivaldo στα κιτρινόμαυρα.. click στην εικόνα για μεγέθυνση...

Labels: ,



Navigator III Inflatable



Ακόμα και στη θάλασσα πρέπει να πηγαίνεις σαν κάποιος που ξέρει τι κάνει. Ακόμα κι όταν πρόκειται για τα σωσίβια των παιδιών ή το τάπερ για τα κεφτεδάκια. Τίποτα από αυτά βέβαια για σήμερα. Μόνο το Navigator III Inflatable Boat. Το ολοκαινούριο φουσκωτό που μας προτείνουν τα παιδιά του shoot.gr.

Το Navigator III Inflatable Boat έρχεται σε μία τσάντα μικρών διαστάσεων, και μπορεί να πάρει κινητήρα μέχρι και 2,5 ίππων. Δίνει και δύο καθίσματα μαζί. Έχει και κουπιά. Και τρόμπα για το φούσκωμα. Βέβαια δεν είναι να το δώσετε στα μικρά. Κάνει για παιδιά από δεκαέξι χρονών και πάνω.

[via]

Labels: , , ,



Καταπληκτική Διαφήμιση τσίχλας


Μόλις σας ανέβασα στο youtube μια καταπληκτική διαφήμιση που μόλις μου ήρθε με email..
Δεν ξέρω αλλά είχα πολύ καιρό να δω κάτι παρόμοιο και μου άρεσε πάρα πολύ το όλο concept.. περιμένω λοιπόν να μου πείτε και εσείς την γνώμη σας ...

Labels: , ,



Στη Μύκονο βρίσκεται η Monica Bellucci



Στη Μύκονο εδώ και λίγες ώρες η διάσημη ηθοποιός Monica Bellucci.

Η Belucci έφθασε στο νησί των Ανέμων, συνοδευόμενη από το σύζυγό της Vincent Cassel και την μικρή τους κόρη. Το ζευγάρι φιλοξενείται σε υπερπολυτελές σκάφος μήκους 55 μέτρων, γνωστού επιχειρηματία και αναμένεται να περάσει λίγες ημέρες ξεκούρασης παρέα με λιγοστούς φίλους.

Γεννημένη στις 30 Σεπτεμβρίου 1964 στην Perugia της Ιταλίας, η Bellucci αποτελεί κατά πολλούς το πρότυπο της Μεσογειακής ομορφιάς. Η Sophia Lauren και η Claudia Cardinale που αποτέλεσαν και τα πρότυπά της και τη βοήθησαν σημαντικά στην κατά τα άλλα πολυτάραχη επαγγελματική της πορεία. Όσοι λοιπόν βρεθείτε στην Μύκονο κοιτάξτε καλού κακού δίπλα σας μήπως την δείτε να περνάει...

[via]

Labels: , ,



Ο Ronaldinho στο Wii


Ο Βραζιλιάνος Ronaldinho έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που δανείζει την εικόνα του στη Nintendo, ώστε να τη χρησιμοποιήσει στο νέο παιχνίδι FIFA ’08 που θα βγει για την κονσόλα Wii.

Ο μέσος της Barcelona θα γίνει το επίκεντρο του νέου παιχνιδιού αφού η μορφή του θα γίνει καρικατούρα και ο κάθε χρήστης θα μπορεί να χειρίζεται έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του κόσμου, σε μία όχι και τόσο συνηθισμένη εκδοχή του.

Η Electronic Arts ανακοίνωσε ότι οι χρήστες εκτός των άλλων θα μπορούν να έχουν το δικό τους avatar με τη μορφή του 26χρονου διεθνή μεσοεπιθετικού και πως ο Ronaldinho θα είναι ο… οικοδεσπότης ενός ειδικού section στο παιχνίδι, που θα ονομάζεται Footii Party with Ronaldinho.

Εκεί οι χρήστες θα μπορούν να παίζουν ειδικά παιχνίδια με τους Mii χαρακτήρες τους, ώστε να ξεκλειδώσουν και να μπορούν να διαμορφώσουν τον χαρακτήρα του Ronaldinho και να τον χρησιμοποιήσουν στο πρωτάθλημα.

"Για μένα είναι πολύ σημαντικό που ένα καρτούν αντικατοπτρίζει την ευχαρίστηση και το πάθος που νιώθω όταν παίζω ποδόσφαιρο", αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο άσος της Barcelona.

Οσο για τον παραγωγό του παιχνιδιού, Tim Tschirmer, τόνισε: "Βλέποντας τον Ronaldinho να αγωνίζεται, δεν ήταν δύσκολο να καταλάβουμε το συναίσθημα και το πάθος που εξέπεμπε σε κάθε του αγώνα. Καταφέραμε να μεταδώσουμε την ίδια ενέργειά του και στο FIFA ’08 του Wii, ένα παιχνίδι σχεδιασμένο όχι μόνο για νεαρούς φιλάθλους, αλλά για όλη την οικογένεια".

Οπως είναι φυσικό, ο Ronaldinho θα είναι ο πρωταγωνιστής της καμπάνιας για την προώθηση του νέου FIFA ’08 και η φωτογραφία του θα βρίσκεται στο εξώφυλλο του παιχνιδιού, το οποίο θα βγει στην αγορά το φθινόπωρο.

[via]

Labels: , , ,



Ρεκόρ αγάπης Διαρκείας..



Η καθιερωμένη εκκαθάριση που γίνεται κάθε Σάββατο από το τμήμα εισιτηρίων της ΠΑΕ ΑΕΚ, έδειξε ότι έχουν πουληθεί μέχρι στιγμής 24.250 εισιτήρια διαρκείας! Με δεδομένο ότι η ΠΑΕ κυκλοφόρησε 25.000, καταλαβαίνει κανείς ότι απομένουν μόλις 750 για να γίνει sold out! Ολα δείχνουν ότι η ΑΕΚ θα βγάλει κι άλλα εισιτήρια διαρκείας προς πώληση! Το περσινό ρεκόρ των 20.043 καρτών έχει αποτελέσει προ πολλού παρελθόν, ενώ υπενθυμίζεται πως η διάθεση των διαρκείας θα συνεχιστεί ως τις 11 Αυγούστου.

Labels: , ,



Κάθε Ελληνας μαθητής και ένα laptop

Κάθε Ελληνας μαθητής και ένα laptop







H Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και το υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο της κατάρτισης σχεδίου ενσωμάτωσης «φορητού μαθητικού υπολογιστή» στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καλούν κάθε ενδιαφερόμενο για την υποβολή λύσης φορητού μαθητικού υπολογιστή.

Σε πρώτο στάδιο οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για παρουσίαση προτεινόμενων λύσεων φορητού μαθητικού υπολογιστή και να υποβάλουν έγγραφο αίτημα μαζί με μια συνοπτική παρουσίαση της πρότασής τους, συνοδευόμενη από τα τεχνικά χαρακτηριστικά της, το αργότερο μέχρι την 7η Σεπτεμβρίου 2007, στη διεύθυνση Λέκκα 23-25, Αθήνα, υπόψη του κ. Δ. Κοντογιαννόπουλου.

Οι προτεινόμενες λύσεις θα πρέπει να είναι διαθέσιμες εντός του 2007 και να περιλαμβάνουν τα ακόλουθα κατ ελάχιστον χαρακτηριστικά:

  • Τιμή που δεν θα υπερβαίνει τα 250 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).
  • Ανθεκτική κατασκευή.
  • Ενσωματωμένη δυνατότητα ασύρματης δικτύωσης.
  • Ελάχιστη ανάλυση οθόνης 800x480.
  • Βάρος που δεν θα υπερβαίνει τα 1,8 κιλά.

    Η δράση για την ενσωμάτωση του «φορητού μαθητικού υπολογιστή» στις σχολικές τάξεις αποτελεί μια σημαντική παρέμβαση στο πλαίσιο της «Ψηφιακής Στρατηγικής 2006-2013» για την έμπρακτη ανταπόκριση του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος στις απαιτήσεις της ψηφιακής εποχής. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κίνηση αυτή αποσκοπεί στον εφοδιασμό όλων των μαθητών με φορητό υπολογιστή.

  • [via]

    Labels: ,



    Νέα σχεδίαση πληκτρολογίων από τη Logitech

    Με στόχο να προσφέρει σε όλους τους χρήστες προσωπικών υπολογιστών ακόμη μεγαλύτερη άνεση, η Logitech παρουσίασε μια επαναστατική σχεδίαση πληκτρολογίου που ενώ εξελίσσει σημαντικά το τυπικό πληκτρολόγιο που όλοι γνωρίζουμε, δεν χρειάζεται κάποιο ιδιαίτερο χρόνο εκμάθησης ούτε απαιτεί από τους χρήστες να αλλάξουν τον τρόπο που πληκτρολογούν.

    Τη νέα σχεδίαση Logitech Comfort Wave οι χρήστες θα την βρουν σε δύο μοντέλα, το Logitech Cordless Desktop Wave και το Logitech Wave Keyboard. Η Logitech συνδύασε τρία στοιχεία στην συγκεκριμένη σχεδίαση, ώστε να πετύχει την αύξηση της άνεσης χωρίς όμως να υποχρεώνει τους χρήστες να αλλάξουν στυλ πληκτρολόγησης: Το πλαίσιο του πληκτρολογίου έχει μια καινοτομική κυματοειδή σχεδίαση, όλο το πληκτρολόγιο έχει καμπύλη μορφή (σε σχήμα U σε πρόσοψη), ενώ η επιφάνεια στήριξης της παλάμης έχει ανατομικό σχήμα και είναι ιδιαίτερα αναπαυτική.

    Σε σύγκριση με άλλα εργονομικά πληκτρολόγια, οι χρήστες μπορούν να αξιοποιήσουν τα πληκτρολόγια Wave αμέσως. Η σχεδίαση Comfort Wave τοποθετεί παλάμες και δάχτυλα σε μια ιδιαίτερα άνετη και φυσική θέση, κάνοντας την πληκτρολόγηση μια ξεκούραστη εμπειρία.

    [via]


    Labels: , ,



    Πρόλαβαν την αυτοκτονία ενός 11χρονου κοριτσιού


    Την πρόθεση της να αυτοκτονήσει είχε δημοσιοποιήσει στο Διαδίκτυο μία 11χρονη Ελληνίδα, ωστόσο αυτό απετράπη μετά την έγκαιρη επέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής.

    Οι αστυνομικοί εντόπισαν μηνύματα που έστελνε η ανήλικη σε χρήστες του Internet, με τα οποία τους ενημέρωνε για τις προθέσεις της να αυτοκτονήσει.

    Οι αστυνομικοί εντόπισαν ψηφιακά τα ηλεκτρονικά ίχνη του κοριτσιού και ενημέρωσαν τους γονείς του, οι οποίοι είπαν ότι δεν είχαν αντιληφθεί την κακή ψυχολογική κατάσταση του παιδιού.

    Η 11χρονη παρακολουθείται από ψυχίατρο, ενώ στους γονείς έγιναν σχετικές συστάσεις.

    [via]

    Labels: ,



    Διακοπές στην Τυρό



    Καλοκαιράκι οι θερμοκρασίες στα κόκκινα και έφτασε επιτέλους ο καιρός για διακοπές.... αν έχεις μάλιστα καλή παρέα σου μένουν αξέχαστες..



    Δεν θα πω πολλά για την Τυρό Αρκαδίας θέλοντας να την αφήσω ως έχει... μόνο για εμάς τους λίγους, τους εκλεκτούς που μας έκλεψε την καρδιά.... :)



    Ευχαριστώ τον Γιώργο και την Σταυρούλα τόσο για το ότι μας έμαθαν την Τυρό όσο και για την άψογη παρέα όλες αυτές τι ημέρες που είμαστε μαζί ...

    Labels: , , , ,



    Καυτό τριήμερο με θερμοκρασίες Σαχάρας

    Καυτό τριήμερο με θερμοκρασίες Σαχάρας







    Nέο «κύμα» καύσωνα πλήττει τη χώρα, με τη θερμοκρασία να φθάνει σήμερα και αύριο στους 44 και τοπικά στους 45 βαθμούς Κελσίου. Μέχρι χθες το πρωί ένας εβδομηντάχρονος έχασε τη ζωή του στην Κέρκυρα από θερμοπληξία ενώ άλλα 13 άτομα μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με συμπτώματα θερμοπληξίας, από τα οποία 5 παρέμειναν για νοσηλεία.

    Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, το οποίο εξέδωσε χθες η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στο «κόκκινο» θα βρίσκονται σήμερα και αύριο περιοχές της Αττικής, της Ανατολικής Στερεάς, της Θεσσαλίας και της Ανατολικής Πελοποννήσου, με τη θερμοκρασία να φθάνει στους 45 βαθμούς Κελσίου. Ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται στη Λάρισα, το Άργος, την Κόρινθο, τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλονίκη, τη Δράμα, την Καβάλα, τις Σέρρες, την Κατερίνη. «Θερμές» θα είναι και οι νύχτες με τον υδράργυρο να φθάνει τοπικά ακόμα και τους 31 βαθμούς Κελσίου.

    Labels: ,



    Seascooter GTi



    Αυτό είναι το απόλυτο καλοκαιρινό gadget. Τα έχει όλα και συμφέρει. Συνδυάζει τέλεια τέσσερις διαφορετικές (και εξίσου σημαντικές) παραμέτρους. Χρησιμότητα, στυλ, εκκεντρικότητα και κόστος ( £349.00). Τα έχει όλα και συμφέρει.

    Φτάνει μέχρι 30
    m, έχει ταχύτητα 4km/h, ελάχιστο βάρος (ειδικά μέσα στο νερό) και είναι και πολύ καλά σχεδιασμένο. Για λάτρεις της θάλασσας και της κατάδυσης αλλά και για παραδοσιακούς ελληνάρες που βαριούνται να κολυμπήσουν, αλλά έχουν μπανίσει γκομενάκι στα άπατα...

    [via]

    Labels: , ,



    iPhone υπεύθυνο να την κατάρρευση ασύρματου δικτύου

    http://www.voip-information.de/iphone.jpg
    Σύμφωνα με τους υπευθύνους του ΙΤ στο Duke University, το εσωτερικό ασύρματο δίκτυο στο χώρο του πανεπιστημίου υπέστη κανονική "επίθεση" από τα iPhone των φοιτητών που δεν έχουν αναχωρήσει για το καλοκαίρι. Σύμφωνα με την ανακοίνωση λοιπόν, το ενσωματωμένο WiFi υποσύστημα του πασίγνωστου gadget, για άγνωστο ακόμα λόγο, ζητάει μια ανύπαρκτη διεύθυνση MAC από το access point και μόλις λάβει αρνητική απάντηση, πλυμμηρίζει το δίκτυο με 18.000 τέτοιες αιτήσεις το δευτερόλεπτο!

    Σαν αποτέλεσμα, οι περίπου 150 συσκευές έριξαν περισσότερους από 30 κόμβους στο δίκτυο, ενώ οι υπεύθυνοι προσπαθούν μαζί με τη Cisco και την Apple να βρουν λύση γιατί εκτιμούν ότι ο αριθμός των iPhones θα αυξηθεί εκθετικά μόλις επιστρέψουν όλοι οι φοιτητές από τις διακοπές τους.

    [via]

    Labels: , ,



    eBay, PlayStation2 και 65.400€



    Ένα 16χρονο αγόρι από το Ηνωμένο Βασίλειο παρήγγειλε μέσω eBay μια κονσόλα PlayStation 2 στην τιμή των 95 λιρών Αγγλίας [περίπου 141 ευρώ] και όταν παρέλαβε το πακέτο του, ανακάλυψε ότι από αυτό έλειπαν δύο παιχνίδια που θα έπρεπε να περιλαμβάνονται. Αντ' αυτών, στο πακέτο βρίσκονταν 65.400 ευρώ σε μετρητά! Οι γονείς του 16χρονου ειδοποίησαν την αστυνομία, η οποία προσπαθεί να εντοπίσει την προέλευση των χρημάτων.
    - Όταν ειδοποιήθηκε το eBay, εκπρόσωπός του δήλωσε πως το περιεχόμενο του πακέτου ήταν όντως "κάπως ασυνήθιστο" και ότι η εταιρεία θα έκανε ό,τι μπορούσε για να βοηθήσει την αστυνομία στο έργο της. Η αστυνομία του Norfolk έχει περιθώριο να βρει τον ιδιοκτήτη του ποσού μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου. Μετά την πάροδο της συγκεκριμένης ημερομηνίας, η οικογένεια του αγοριού θα έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει τα χρήματα, σύμφωνα με το νόμο, αν αυτά παραμείνουν στα... αζήτητα.

    [via]

    Labels: , ,



    «Πράσινο» PC από ξύλο και ανακυκλωμένο πλαστικό



    «Πράσινο» PC από ξύλο και ανακυκλωμένο πλαστικό








    Σε μια εποχή που οι ηλεκτρονικές συσκευές «διψούν» για την κατανάλωση όλο και περισσότερης ενέργειας, τόσο κατά τη φάση της κατασκευής τους όσο και κατά την περίοδο της λειτουργίας τους, ο ξύλινος υπολογιστής που πρόκειται να λανσάρει στην αγορά η εταιρεία PC World τον Οκτώβριο θα μπορούσε να προκαλέσει μια «πράσινη» επανάσταση στον χώρο των ηλεκτρονικών.

    Αν και πρόκειται να έχει την ίδια ισχύ με τη μέση ισχύ των μονάδων που πωλούνται αυτή τη στιγμή και σχεδόν την ίδια τιμή, θα χρησιμοποιεί το 13% έως το 17% της ενέργειας που χρησιμοποιεί ένας τυποποιημένος υπολογιστής γραφείου.

    Η βασική μονάδα θα κοστίζει περίπου 595 ευρώ και η οθόνη περίπου 100 ευρώ.

    Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των κατασκευαστών του, οι κάτοχοί του θα εξοικονομούν περίπου 43 ευρώ ετησίως από τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος με έναν μέσο όρο χρήσης τις πέντε ώρες ημερησίως.

    [via]

    Labels: , , ,



    Χειροκρότημα δυνατό σαν... ελικόπτερο



    Στο βιβλίο Γκίνες ελπίζει να μπει ένας 70χρονος Κινέζος, του οποίου το χειροκρότημα είναι τόσο δυνατό, όσο σχεδόν και ο ήχος του ελικοπτέρου.

    Περιβαλλοντολόγοι ηχογράφησαν το χειροκρότημα του Zhang Quan και έκπληκτοι παρατήρησαν ότι φτάνει στα 107 ντεσιμπέλ, τρία λιγότερα από τον ήχο του έλικα ενός ελικοπτέρου. «Όταν χειροκροτώ πονάνε τα αυτιά μου. Γι΄ αυτό και το κάνω πολύ σπάνια» δήλωσε περήφανος ο 70χρονος στα τοπικά ΜΜΕ.

    Πάντως, οι υπεύθυνοι περιβαλλοντικής προστασίας της πόλης Chongqing όπου και ζει ο Zhang επεσήμαναν ότι τυπικά ο άντρας θα μπορούσε να συλληφθεί για ηχορύπανση αν χειροκροτούσε συχνά. ...

    [via]

    Labels: ,



    Conn-x 768 αντί της dial-up




    Μετά από μια μικρή αναμονή 7 μόλις ημερών το Conn-x 768 παρέα με το speedtouch 530 v6 αντικατέστησαν επιτέλους την dial-up σύνδεση που είχα στην Αθήνα. Μπορεί σε καμία περίπτωση να μην είναι το ίδιο γρήγορη με την aDsL σύνδεση της Θεσσαλονίκης αλλά κάνει αξιοπρεπέστατα την δουλειά της για τον σκοπό που την χρειάζομαι τις λιγοστές ημέρες του χρόνου που βρίσκομαι κάτω... Στα σύν της όλης υπόθεσης η φερεγγυότητα του ΟΤΕ καθώς και η ταχύτητατη εξυπηρέτηση στα πλην η τιμή ... αλλά σε αυτή την ζωή δεν μπορείς να τα έχεις όλα...

    Labels: , ,



    Ενημέρωση για το SEX μέσω SMS

    Ενημέρωση για το SEX μέσω SMS O Wei Siang Yu ή Dr. Love ενημερώνει με πρωτοποριακές μεθόδους τους νέους για το σεξ.
    O Wei Siang Yu ή Dr. Love ενημερώνει με πρωτοποριακές μεθόδους τους νέους για το σεξ...

    Μια νέα μέθοδο ενημέρωσης γύρω από το σεξ ξεκίνησε γνωστός γιατρός στην Ινδονησία, μια πρωτοποριακή ενέργεια για το πολυπληθέστερο Μουσουλμανικό κράτος.

    Οι Ινδονήσιοι καλούνται να στείλουν SMS με οποιαδήποτε απορία τους γύρω από το σεξ. Το μήνυμα θα φτάσει σε μια ομάδα γιατρών εθελοντών που είτε θα απαντήσουν άμεσα στην ερώτηση, είτε θα ενημερώσουν με τη συγκεκριμένη θεματολογία ένα σχετικό site.

    Πίσω από την ιδέα βρίσκεται ο Wei Siang Yu, του οποίου το παρατσούκλι είναι «Dr. Love», ο οποίος χρησιμοποιεί πρωτοποριακές μεθόδους για να «διδάξει» το σεξ.... Μετά από αυτό το μόνο που μένει να μας ευχηθώ είναι... άντε βρε και στα δικά μας...

    [via]

    Labels: ,



    Opera 9.22 Build 8801 Final



    Για τους λάτρεις του γνωστού browser Opera ... η νέα έκδοση 9.22 build 8801 είναι γεγονός. Μπορείτε να την κατεβάσετε από το παρακάτω link.


    Download : Opera 9.22 Build 8801 Final

    Labels: , ,



    Σεισμός 4,7 ρίχτερ στα 15 χιλιόμετρα της Θεσσαλονίκης

    http://www.oud.gr/thessaloniki.jpg

    Τα πρώτα στοιχεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου μιλάνε για 4,7 ρίχτερ με το επίκεντρο του σεισμού να εντοπίζεται στα 15 χιλιόμετρα Δυτικά της Θεσσαλονίκης μεταξύ Σίνδου και Καλοχωρίου, μια περιοχή που ποτέ άλλοτε δεν είχε δώσει σεισμό . Όλοι εύχονται να είναι ο κύριος σεισμός και να μην ακολουθήσει μεγαλύτερος..

    Labels: , ,



    Σεισμός στην Θεσσαλονίκη



    Πριν λίγα λεπτά σημειώθηκε σεισμός ο οποίος ήταν εντονότατος στην Θεσσαλονίκη ήδη άρχισε ο κόσμος να βγαίνει εκτός των πολυκατοικιών.. Επίκεντρο και μέγεθος άγνωστο. Για περισσότερα περιμένουμε επίσημη ενημέρωση..

    Labels: , ,



    Η Logitech και το μέλλον των input devices



    Το μέλλον είναι εδώ, σύμφωνα με τη Logitech. Όσοι έχουν δει ταινίες επιστημονικής φαντασίας, δε θα εντυπωσιαστούν ιδιαίτερα από το Logitech ΜΧ Air, καθώς θα διαπιστώσουν ότι αυτός είναι ο πιο... φυσιολογικός τρόπος να εργάζονται στον υπολογιστή τους. Το νέο ποντίκι της Logitech λειτουργεί με την ίδια άνεση τόσο πάνω στο γραφείο σας όσο και στον... αέρα, επιτρέποντας σας να ελέγχετε τον υπολογιστή σας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που ελέγχετε την τηλεόρασή σας με το τηλεχειριστήριο. - Το Logitech ΜΧ Air ενσωματώνει τρεις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες τεχνολογίες, την Freespace motion control, την Gesture command και την ασύρματη σύνδεση, επιτρέποντας έτσι στο χρήστη να δείξει ένα αρχείο στην οθόνη του και να κάνει διπλό κλικ πάνω του κινώντας μόνο τον καρπό του από την άνεση του καναπέ του. "To ΜΧ Air προσφέρει έναν νέο επαναστατικό τρόπο ελέγχου του media PC", αναφέρει ο Rory Dooley, senior vice president της Logitech, και η πρώτη επαφή μας με τη συσκευή μας κάνει μάλλον να συμφωνήσουμε.

    [via]

    Labels: , , , ,



    Κυκλώνες στη Μεσόγειο ...



    Κυκλώνες στη Μεσόγειο .....φέρνει η αύξηση της Θερμοκρασίας

    Η άνοδος της θερμοκρασίας του πλανήτη μπορεί να προκαλέσει τυφώνες ή τροπικούς κυκλώνες στη Μεσόγειο, απειλώντας μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες παράλιες περιοχές του κόσμου, ανακοίνωσαν Ευρωπαίοι επιστήμονες. Οι κυκλώνες σχηματίζονται στον τροπικό Ατλαντικό και σπάνια φτάνουν στην Ευρώπη, όμως μια νέα μελέτη δείχνει πως μια άνοδος της μέσης θερμοκρασίας κατά 3 βαθμούς Κελσίου μπορεί στο μέλλον να δημιουργήσει κυκλώνες μέσα στην κλειστή Μεσόγειο.

    [πηγή]

    Labels: , ,



    Η πρώτη προσθετική μέλους σε ζώο είναι γεγονός

    metallicPaw.jpg

    Στην Μ. Βρετανία ένας σκύλος έγινε το πρώτο ζώο στον κόσμο που δέχθηκε προσθετικό μέλος. Η όλη επέμβαση δεν πήρε παραπάνω από 1 ώρα και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Για την ιστορία ο σκύλος είχε έναν όγκο στο κάτω πέλμα του μπροστινού αριστερού ποδιού και αναγκαστικά έπρεπε να αφαιρεθεί μέρος του ... το οποίο τελικά και αντικαταστάθηκε με το προσθετικό μέλος.

    Labels: , ,



    Αγοράζουν στο ίντερνετ βαθμούς για το Point system

    http://ops.fhwa.dot.gov/aboutus/one_pagers/images/040_traffic_h.jpg

    Οδηγοί στη Γαλλία αποφεύγουν τις ποινές του Point System αγοράζοντας από άλλους οδηγούς τη δυνατότητα να τους «χρεώσουν» την παράβασή τους.

    Εντελώς άγνωστοι προς τους παραβάτες λαμβάνουν τις κλήσεις με αντάλλαγμα χρήματα έως 1.500 ευρώ και η αστυνομία δηλώνει ανίκανη να αντιδράσει. Στο κόλπο ακόμα και συνταξιούχοι που έχουν να οδηγήσουν αρκετά χρόνια.

    Η διαδικτυακή απάτη είναι εξαιρετική δημοφιλής τόσο στη Γαλλία όσο και στην Ισπανία αλλά και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

    Στη Γαλλία ένα δίπλωμα χωρίς ποινές έχει 12 βαθμούς. Κάθε φορά που γίνεται μία παράβαση η αστυνομία αφαιρεί κάποιους βαθμούς.

    Οδηγοί που έχουν το σύνολο των βαθμών τους «χρεώνονται» τις κλήσεις με αντάλλαγμα χρήματα γλιτώνοντας άλλους οδηγούς από την αφαίρεση διπλώματος.

    Διαφημίσεις στο ίντερνετ προσφέρουν βαθμούς για το δίπλωμα με τιμές που κυμαίνονται από 300 ευρώ στην περιοχή του Παρισιού μέχρι 1.500 ευρώ στην περιφέρεια.

    Πώς λειτουργεί το σύστημα

    Η τεχνική είναι απλή. Ο οδηγός που δέχεται μια κλήση για υπερβολική ταχύτητα στο σπίτι πρέπει να γράψει τα στοιχεία του οδηγού για να χρεωθεί η κλήση και να πληρώσει το πρόστιμο.

    Οι κάμερες στο δρόμο μπορούν αυτόματα να καταγράψουν την παράβαση του οχήματος όμως δεν μπορούν να γνωρίζουν ποιος ήταν ο παραβάτης οδηγός.

    Ο οδηγός που δεν θέλει να του αφαιρεθούν οι βαθμοί από το δίπλωμά του βρίσκει στο ίντερνετ άλλους πρόθυμους οδηγούς και τους πληρώνει έτσι ώστε να του επιτρέψουν να καταγράψει τα δικά τους στοιχεία στην κλήση και να χρεωθούν τους βαθμούς του Point System.

    Ειδικοί εκτιμούν ότι η μαύρη αγορά που ανθεί είναι αποτέλεσμα του αυστηρού κώδικα οδικής κυκλοφορίας που εφαρμόστηκε στη Γαλλία από το 2003.

    Πέρυσι οι αρχές αφαίρεσαν συνολικά 70.000 διπλώματα και συνολικά 8 εκ. βαθμοί.

    Οι αρχές γνωρίζουν την κατάσταση με τη μαύρη αγορά καθώς υπάρχουν περιπτώσεις που μαρτυρούν ότι κάτι δεν πάει καλά. Μιας γιαγιά 84 ετών, σύμφωνα με την παράβαση, πέρασε δίπλα από ένα μεγάλο Παρισινό κλαμπ, ξημερώματα Κυριακής με 200km/ώρα.

    [πηγή]

    Labels: , ,



    µTorrent 1.7.1 build 3360 Final



    Η νέα έκδοση του γνωστού torrent client µTorrent ή αλλιώς και uTorrent είναι γεγονός. Aισίως λοιπόν φθάσαμε στην Version 1.7.1 (build 3360) και από το 2004 που πρωτοβγήκε έχει αρκετούς ένθερμους οπαδούς. Όσοι θέλετε μπορείτε να το κατεβάσετε από το παρακάτω link

    Labels: ,



    Ορθοδοξία ή Θάνατος



    Στην συγκεκριμένη φωτογραφία τα πολλά λόγια είναι φτώχεια κλικάρετε επάνω της και απολαύστε σε μεγέθυνση τι γράφει ο αθεόφοβος οδηγός του ΚΤΕΛ Χαλκιδικής... τα σχόλια δικά σας

    Labels: ,



    Καλογριά Beach Χαλκιδική


    Καλογριά Beach

    Κυριακή σήμερα και οι παραλίες όλης της χώρας είχαν την τιμητική τους. Έτσι λοιπόν και το MinOtaVrS blog βρέθηκε στην παραλία της Καλογριάς στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, λίγα χιλιόμετρα πριν τον Νέο Μαρμαρά .

    Τα νερά ήταν πεντακάθαρα το πράσινο κατέβαινε μέχρι την παραλία και το οινοπνευματί χρώμα της θάλασσας παράλληλα με τις καυτές παρουσίες που λιάζονταν στις ξαπλώστρες του Βeach bar Μango σε έκαναν να μην θες να βγεις έξω ..

    Labels: , , ,



    Η... σοβιετική A(r)manda


    Η... σοβιετική A(r)manda

    Σας παραθέτω την εκρηκτική Amanda Braun η οποία φόρεσε τα καυτά της εσώρουχα, τυλίχτηκε με τη σημαία της Σοβιετικής Ένωσης και αφέθηκε στα έμπειρα χέρια του φωτογράφου, προς τέρψιν των ανδρικών οφθαλμών !
    Δεν ξέρω για εσάς αλλά εμένα πολύ μου άρεσε ... για περισσότερες photos κάντε κλικ πάνω στην εικόνα.

    πηγή: www.shoot.gr

    Labels: , ,



    Mirror Webcam



    Ψάχνοντας για WebCam έπεσα πάνω σε αυτήν την ασυνήθιστη Mirror Webcam ειδικά σχεδιασμένη για τις αιθέριες υπάρξεις. Όπως βλέπετε συνδυάζει 2 σε 1 και έτσι πέραν του chatting μπορείτε να ρίχνετε που και που καμιά ματιά στον καθρέπτη μήπως και ιδρώσατε και θέλετε ένα μικρό φρεσκάρισμα....

    Για την ιστορία όχι δεν παράγγειλα αυτην την WebCam αλλα την MSI STARCAM CLIP WHITE απο το e-shop.gr :)

    Labels: , ,



    Ο Marcelo Moretto στην ΑΕΚ



    Με την διαφαινόμενη φυγή του Σορεντινό στην Ουέλβα η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε πριν λίγο την έναρξη της συνεργασίας της με τον Marcelo Moretto. Ο 29χρονος τερματοφύλακας αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού από την Μπενφίκα, για ένα χρόνο με την ΑΕΚ να έχει το δικαίωμα να αγοράσει τα δικαιώματά του το καλοκαίρι του 2008. Δεν θέλω να βγάζω βιαστικά συμπεράσματα αλλά με αυτά που έχει δείξει ο εν λόγω τερματοφύλακας, πολύ γουστάρω που συνεχίζεται η παράδοση των καλών τερματοφυλάκων στην ΑΕΚ...

    Labels: , ,



    ΑΕΚ ... δεν χρωστάμε


    H 18η Νοεμβρίου 2004, με την υπαγωγή της ΠΑΕ στο άρθρο 44, ήταν η καταλυτική ημερομηνία στη σύγχρονη ιστορία της ΑΕΚ.

    Τότε, ο Ντέμης Νικολαΐδης την είχε χαρακτηρίσει ως την ομορφότερη ημέρα της ζωής του, βγάζοντας προς τα έξω τα προσωπικά του αισθήματα.

    Κύλησε αρκετός χρόνος και έγινε μεγάλη προσπάθεια από τη νέα διοίκηση για να έρθει η επόμενη μεγάλη ημέρα.

    Στην παρουσίαση του οικονομικού απολογισμού για την περίοδο 2006-07, ο Ντέμης Νικολαΐδης ήταν στην ευχάριστη θέση να εξαργυρώσει τα ξενύχτια και τους κόπους με ένα δυνατό… «δεν χρωστάμε». Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν φανέρωσαν την αισιόδοξη πλευρά μιας ομάδας που έχει ταλαιπωρηθεί τόσο πολύ σε διοικητικό και οικονομικό επίπεδο. Η υπαγωγή στο άρθρο 44 ήταν η απαραίτητη αφετηρία για να οδηγηθεί η ΠΑΕ στην εξυγίανση και αφού ο βραχνάς των 177 εκατ. ευρώ… έπεσε στα 23,3 εκατ. ευρώ, τα δεδομένα έγιναν πιο εύκολα με αποτέλεσμα η ΠΑΕ ΑΕΚ για το 2006-‘07 να ξόδεψει 28 εκατ. ευρώ, αλλά με εισπράξεις που φτάνουν τα 30,6 εκατ. ευρώ να έχει κέρδος 2,6 εκατ. ευρώ!

    Εγώ σαν φίλαθλος της ΑΕΚ έχω να πω ένα πολύ μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον Ντέμη και τους συμβούλους του για αυτήν την εξέλιξη και εύχομαι να φτάσει την ΑΕΚ ψηλά πολύ ψηλά !!



    Labels: ,



    iPhone στο Blender


    Μιας και κάποιοι φίλοι μου έβγαλαν το όνομα του iphone αντιφάν ... τους αφιερώνω αυτή την δημοσίευση (για να μην με κράζουν και άδικα) :)

    O Tom Dickson ο τύπος που βλέπετε στο videoshoot του youtube είναι γνωστός από το μπλέντερ του το οποίο έχει λιώσει τα πάντα. Έπειτα από αρκετές παρακλήσεις να βάλει στο μπλέντερ ένα iPhone αυτός δέχτηκε και έτσι απλά το μεταμόρφωσε σε σκόνη και κάρβουνο... Χαρείτε το... :)

    Labels: , ,



    Peltier USB Can Cooler /Heater Holder



    Έχουμε δει πολλές τέτοιες USB κατασκευές αλλά ποτέ δεν έχουμε δει ποτέ κάποιο USB Holder που μπορεί να κρατάει δροσερό το περιεχόμενο από το μπουκάλι σας κάτω από τους 18 βαθμούς, ή να το θερμάνει στους 22 βαθμούς αντίστοιχα. Η αλλαγή ψύξης - θέρμανσης του Peltirer USB Xan Cooler/Heater επιτυγχάνεται μέσω ενός απλού διακόπτη αλλά δεν διευκρινίζετε πουθενά (άτιμοι Ιάπωνες :) ) εάν η μονάδα μέτρησης των βαθμών είναι Fahrenheit, ή Celsius. Όπως και να έχει όμως αν η τιμή του είναι τα 32 $ όπως λέγεται τότε πολύ εύκολα μπορεί να το δοκιμάσει κάποιος. :)

    Labels: , ,



    Ωχαδερφισμός ένα Ελληνικό χαρακτηριστικό



    Ο ωχαδερφισμός του Έλληνα είναι λίγο πολύ γνωστός, ακούστε λοιπόν τι έπαθα .. ενώ είναι παρκαρισμένο το X-trail στο parking της δουλείας μου, κάποια κυρία συνάδερφος από λάθος χειρισμό με χτύπησε μπροστά αριστερά στον προφυλαχτήρα και την έκανε με ψιλά πηδηματάκια σαν να μην συνέβαινε τίποτα. Έλα όμως που για κακή της τύχη (και καλή δική μου) την είδαν και μου την "έδωσαν" κανονικά. Αφού λοιπόν γνωστοποίησα το πρόβλημα μου έκανε τελικά φιλική δήλωση η οποία σημειωτέων δεν της στοίχίσε τίποτα μιας και οι ασφαλιστικές έχουν φροντίσει μετά από το δεύτερο ατύχημα να σου αυξάνει το bonus malus . Το οδοιπορικό μου όμως δεν σταματάει εδώ γιατί το όλο συμβάν είχε ως αποτέλεσμα να τρέχω εδώ και 4 ημέρες στις ασφαλιστικές στους εμπειρογνώμονες και στα συνεργεία μένοντας χωρίς αμάξι για τουλάχιστον 2 ημέρες ... Και ερωτώ αν δεν ήταν αυτός ο καλός άνθρωπος να την δώσει θα είχα πέσει θύμα ωχαδερφισμού ναι ή όχι..

    Labels: , , ,



    Τι έφτιαξε ο καλλιτέχνης



    Τι έφτιαξε ο καλλιτέχνης

    Παρακολουθήστε με προσοχή το videaki που σας ανέβασα στο youtube και απεικονίζει έναν πραγματικό καλλιτέχνη εν ώρα δημιουργίας. Είναι εντυπωσιακό το αποτέλεσμα και πολύ μεγάλη μορφή ο καλλιτέχνης ... Κοιτάξτε μόνο τι ζωγράφισε (με απαράμιλλο στυλ) χωρίς την βοήθεια πινέλου χρησιμοποιώντας μόνο μέρη του σώματός του και τα ξαναλέμε !

    Labels: ,



    Αγέλαδες οι υπεύθυνες για το φαινόμενο του Θερμοκηπίου



    Σήμερα το πρωί άκουσα σε ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης ότι ούτε λίγο ούτε πολύ για το φαινόμενο του θερμοκηπίου δεν φταίει ο άνθρωπος και οι πράξεις του αλλά οι αγελάδες και τα μοσχάρια διότι η αναπνοή τους λέει απελευθερώνει μεγάλες ποσότητες μεθανίου το οποίο είναι καταστροφικό για το όζων !!! Το κακό είναι ότι αυτά δεν τα λέει όποιος όποιος αλλά ερευνητές πανεπιστημίου,οι οποίοι μάλιστα προτείνουν και διατροφικές λύσεις, δεν ντρεπόμαστε λίγο λέω εγώ...

    Labels: , ,



    Τρώγανε Δεινόσαυρο αντί Δράκου



    Η δεινοσαυρόσουπα ήταν το αγαπημένο φαγητό Κινέζων χωρικών για τουλάχιστον είκοσι χρόνια.

    Τα συγκεκριμένα άτομα είχαν ξεθάψει από μία περιοχή στην κεντρική Κίνα ένα τόνο οστών δεινοσαύρων αλλά πίστευαν ότι πρόκειται για κόκαλα ιπτάμενων δράκων. Και ως τέτοια τα πουλούσαν στην επαρχία Χενάν έναντι 4 γουάν (0,40 ευρώ) το κιλό.

    "Πίστευαν ότι τα 'κόκαλα δράκου' προέρχονταν από τους δράκους που πετούν στον ουρανό", δήλωσε ο Ντονγκ Ζιμίνγκ, καθηγητής στο Ινστιτούτο Παλαιοντολογίας Σπονδυλωτών και Παλαιοανθρωπολογίας της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών.

    Οι χωρικοί έβραζαν τα οστά μαζί με άλλα συστατικά και όταν δεν έτρωγαν τη σούπα οι ίδιοι, την έδιναν στα κοτόπουλα ως θεραπεία για τις ζαλάδες και τις κράμπες.

    Κάποια από τα κόκαλα κονιορτοποιούνταν και τα χρησιμοποιούσαν ως αλοιφή για τα κατάγματα και τα τραύματα.

    Όταν οι χωρικοί πληροφορήθηκαν πως πρόκειται για απολιθώματα δεινοσαύρων, αποφάσισαν να στερηθούν το αγαπημένο τους γεύμα και χάρισαν στον παλαιοντολόγο 200 κιλά προκειμένου να τα μελετήσει.

    Το μεγάλο "μυστικό" αποκαλύφθηκε από μία ερευνητική ομάδα η οποία ανακάλυψε στην επαρχία Χενάν τα οστά ενός φυτοφάγου δεινόσαυρου 18 μέτρων, που έζησε πριν από 85 με 100 εκατ. χρόνια.

    Το μεγαλύτερο μέρος του σκελετού είχε ήδη φαγωθεί από τους χωρικούς ωστόσο οι επιστήμονες παρουσίασαν σε ειδική συνέντευξη τύπου το μηριαίο οστό, το οποίο θεωρείται το βαρύτερο κόκαλο στην Κίνα.

    πηγή: news.contra.gr

    Labels: ,



    Φιλικά με Τουλούζ και Τορίνο η AEK

    http://www.akatanomastos.gr/content/aek%20harts.JPG
    Φιλικά με Τουλούζ και Τορίνο η ΑΕΚ

    Δύο δυνατά φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας θα δώσει η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με την επιστροφή της στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες της «SportDay», η «Ένωση» θα υποδεχτεί στις 29 Ιουλίου την Τουλούζ, ομάδα που διεκδικεί την πρόκριση στους ομίλους του Champions League (τερμάτισε τρίτη στη Γαλλία), ενώ στις 4 Αυγούστου οι «κιτρινόμαυροι» θα αντιμετωπίσουν τη νεοφώτιστη φέτος στη Serie A Τορίνο.

    πηγή: sport-fm.gr

    Labels: , ,



    500GB σε δίσκο μεγέθους DVD!



    Μία από τις πιο φιλόδοξες ομάδες ερευνητών σε συνεργασία με το ινστιτούτο Optics and Optical Technologies στο τεχνικό πανεπιστήμιο του Βερολίνου, αποκάλυψαν πως βρήκαν τρόπο αποθήκευσης δεδομένων που αγγίζουν τα 500GB σε δίσκο μεγέθους DVD. Οι ερευνητές είναι όλοι μέλη της ομάδας του Microholas Project, που διοικείται από την Dr. Susanna Orlic. Σύμφωνα με τις προβλέψεις οι δυνατότητες αποθήκευσης αναμένεται να φτάσουν το 1ΤB μέχρι το 2010.

    Labels: ,



    Σερβίρουν το ψάρι...ζωντανό



    Σοκ έχει προκαλέσει η απόφαση των υπευθύνων εστιατορίου στην πόλη Chiayi της Ταϊβάν, να σερβίρουν το...γινγκ-γιανγκ. Πρόκειται για ένα πιάτο το οποίο περιλαμβάνει ένα συγκεκριμένο είδος ψαριού, που όμως σερβίρεται ζωντανό!

    Δεν είναι αστείο, είναι πραγματικότητα. Και το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι δεκάδες πελάτες ήδη έχουν πληρώσει αδρά για το αηδιαστικό κατά τα άλλα γεύμα.

    Ο πελάτης, αντικρύζοντας το...γκουρμέ όπως το αποκαλούν πιάτο, βλέπει το ψάρι να ανοιγοκλείνει το στόμα του, για τουλάχιστον τριάντα λεπτά από τη στιγμή που θα σερβιριστεί, ενώ από τη μέση και κάτω είναι τηγανισμένο. Ο ευφάνταστος σεφ φρόντισε να υλοποιήσει την ιδέα του, τυλίγοντας πρώτα το κεφάλι του, για να μην πεθάνει το ψάρι και κατόπιν τηγανίζοντάς το από τη μέση και κάτω. Δευτερόλεπτα αφού βγει από το τηγάνι, το καλύπτει με λαχανικά και γλυκόξυνη σάλτσα και το σερβίρει.

    Παρά το γεγονός ότι η υπηρεσία προστασίας του καταναλωτή ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει δια ροπάλου μάλιστα το συγκεκριμένο πιάτο, ο περήφανος σεφ δηλώνει λάτρης της μαγειρικής και ιδίως του συγκεκριμένου εδέσματος και ισχυρίζεται πως στην επαρχία Σιτσουάν οι σεφ αποδεικνύουν με αυτόν τον τρόπο στους πελάτες τους, ότι το ψάρι είναι φρέσκο. ‘Πρέπει να κινηθείς γρήγορα. Οταν το κόβεις, δεν πρέπει να αγγίξεις τα εντόσθια’, δήλωσε ο σεφ του εστιατορίου που βρίσκεται στα νότια της χώρας.

    Η βαρβαρότητα αυτή ωστόσο, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. ‘Το ψάρι είναι σπονδυλωτό, που σημαίνει ότι νιώθει πόνο’, δηλώνουν όσοι αντιτίθενται στην απίστευτη ιδέα.

    πηγή: news.contra.gr

    Labels: , ,



    Kαθυστερήσεις για το SP1 των Vista



    Για άλλη μια φορά η Microsoft αλλάζει τις ημερομηνίες παράδοσης κάποιου software της έτσι λοιπόν σειρά είχε η ανακοίνωση της καθυστέρησης της κυκλοφορίας του πρώτου Service Pack για τα Vista.

    Ενώ αναμενόταν να το δώσει στην κυκλοφορία τον Νοέμβριο, κάτι τέτοιο φαντάζει πλέον εξαιρετικά απίθανο, η καθυστέρηση έχει να κάνει με την εμπλοκή του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έπειτα από την καταγγελία της Google για αθέμιτο ανταγωνισμό λόγο του Desktop Search των Vista.

    Η κυκλοφορία του SP1 αναμένεται να μετατεθεί για τον επόμενο Ιούνιο !!

    Labels: , ,



    Διπλάσια του κόστους κατασκευής πωλείται το iΡhone



    Μετά τα προβλήματα με τη μπαταρία στο iPhone έρχεται ακόμα μια είδηση που θα στενοχωρήσει τους φίλους του. Σύμφωνα λοιπόν με εκτιμήσεις της εταιρείας ISuppli που πραγματοποιεί έρευνες στον κλάδο της τεχνολογίας το iPhone της Apple, έχει διπλάσια τιμή από αυτή του κόστους κατασκευής του.

    Ειδικότερα, το κόστος κατασκευής του iPhone, του οποίου η τιμή ανέρχεται στα 599 δολ., δεν ξεπερνά τα 265,83 δολ. Εξαιρουμένων των εξόδων που αφορούν κυρίως στα πνευματικά δικαιώματα του προϊόντος καθώς και στα logistics, το περιθώριο κέρδους της Apple ξεπερνά το 55% σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα. Για να δει κάποιος το μέγεθος του κέρδους θα πρέπει μόνο να αναλογιστεί ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρίας η Apple αναμένεται να πουλήσει 4,5 εκατ. συσκευές iPhone μέσα στο τρέχον έτος και πάνω από 30 εκατ. μέχρι το 2011 !!

    Labels: , , ,



    Δοκιμαστής προφυλακτικών



    H Durex αναζητά δοκιμαστές προφυλακτικών όποιος επιθυμεί και γουστάρει μπορεί να πεταχτεί μέχρι την Αυστραλία και να δώσει βιογραφικό :). Οι της Durex περιγράφουν την συγκεκριμένη δουλειά ως την καλύτερη θέση εργασίας στον κόσμο, μάλιστα έβγαλαν και μια αγγελία για την εύρεση δοκιμαστών αναφέροντας το σλόγκαν : «Έχεις ότι χρειάζεται για να γίνεις επίσημος δοκιμαστής προφυλακτικών;» και προβάλλεται δίπλα από την φωτογραφία μιας sexy νοσοκόμας.

    Οι δοκιμαστές δεν θα πληρωθούν για την εργασία τους θα παραλάβουν όμως δωρεάν πακέτα των προϊόντων της Durex (!!) μάλιστα ένας τυχερός θα κερδίσει 1.000 δολάρια.

    Labels:



    Μπαλαντέζα USB


    Μπαλαντέζα USB

    Με τόσες συσκευές USB που υπάρχουν, φυσικό και επόμενο ήταν να παρουσιαστεί μια μπαλαντέζα USB, η hub μπαλαντέζα της Elecom κοστίζει περίπου 30 € και αναμένεται με ενδιαφέρον στα ράφια των καταστημάτων.

    Labels: , ,



    Κερατιάτικη η μπαταρία του iPhone


    Προβλήματα με τη μπαταρία του iPhone

    Σύμφωνα με άρθρο του e-go.gr o μυστικισμός της Apple για τα προϊόντα της προκάλεσε ιδιαίτερα προβλήματα στους χρήστες του iPhone καθώς δεν μπορούν να βγάλουν τη μπαταρία από το κινητό τους.

    Την ίδια μέρα που το iPhone κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ καταναλωτικές οργανώσεις κατήγγειλαν στην Apple και την AT&T ότι οι καταναλωτές δεν είχαν καμία γνώση για την διαδικασία αλλαγής της μπαταρίας καθώς δεν μπορούσαν να την αντικαταστήσουν καθώς είναι ενσωματωμένη στο εσωτερικό της συσκευής.

    Σε αντίθεση με όλα τα άλλα κινητά, το iPhone έχει ενσωματωμένη μπαταρία με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο χρήστης να την αντικαταστήσει.

    Η Apple λίγες ώρες μετά τις καταγγελίες δημοσίευσε στο δικτυακό της τόπο οδηγίες για την αφαίρεση της μπαταρίας.

    Ωστόσο οι χρήστες της δημοφιλούς συσκευής, σε περίπτωση που πρέπει να αντικαταστήσουν μπαταρία, θα πρέπει να απευθυνθούν στο κοντινότερο σέρβις της Apple και να πληρώσουν περίπου 85 δολ ενώ η διαδικασία ολοκληρώνεται σε 3 εργάσιμες μέρες. Το γεγονός αυτό είναι πρωτοφανές κι έχει προκαλέσει έντονη δυσφορία στους καταναλωτές.

    Δεν ξέρω τι λένε οι φίλοι του iPhone αλλά αυτά αν είναι αλήθεια κομματάκι δύσκολο το βλέπω να πιάνει στην Ελλάδα, γιατί ως γνωστών ο Νεοέλληνας δύσκολα πληρώνει κερατιάτικα (και καλά κάνει) και κάτι μου λέει ότι αυτοί που το έκραζαν βρήκαν ακόμα ένα λόγο να φτιάξουν σελίδα... :)

    Για περισσότερα εδώ

    Labels: , ,