Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Απώλεια βάρους χωρίς κόπο ?

Νέες ελπίδες για απώλεια βάρους δίνουν επιστήμονες

Μετά την διατροφική κραιπάλη του Πάσχα όπου τα αμνοερίφια και τα κοκορέτσια είχαν την τιμητική τους να και μια είδηση που μας δίνει κάποιες ελπίδες... :)

Συγκεκριμένα Αυστραλιανοί επιστήμονες, πιστεύουν ότι βρήκαν τον τρόπο να βοηθήσουν τους ανθρώπους στον «πόλεμο» κατά της παχυσαρκίας, χωρίς να χρειαστεί να κόψουν το φαγητό.

Οι επιστήμονες από τη Μελβούρνη, ανακάλυψαν ότι με ειδικούς χειρισμούς που έκαναν στα κύτταρα ποντικιών, κατάφεραν να αυξήσουν την ταχύτητα του μεταβολισμού τους.

Συγκεκριμένα, τα ποντίκια από τα οποία είχε αφαιρεθεί το ένζυμο «angiotensin converting enzyme» (ACE), ήταν κατά μέσο όρο 20% πιο ελαφριά από τα κανονικά ποντίκια και είχαν έως και 60% λιγότερο σωματικό λίπος.

Ήδη στην αγορά κυκλοφορούν φάρμακα που εξασθενούν τη δράση του ACE στους ανθρώπινους οργανισμούς και χρησιμοποιούνται για να καταπολεμήσουν την υψηλή πίεση.

Η ιστοσελίδα του BBC, που φιλοξενεί την είδηση, μεταφέρει την άποψη του dr Ian Campbell, που είναι διευθυντής φιλανθρωπικού ιδρύματος και ο οποίος χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη έρευνα «ενδιαφέρουσα» αλλά τονίζει ότι αυτή έχει αποτελέσματα μόνο στα ποντίκια.

Προσθέτει επίσης ότι παρά το ότι τα φάρμακα που περιέχουν ανασταλτικούς παράγοντες του ACE χρησιμοποιούνται ευρέως για να καταπολεμηθεί η υψηλή πίεση, δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι –ακόμα και σε μεγάλες δόσεις- μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους στους ανθρώπους ενώ τονίζει ότι μπορούν να έχουν επικίνδυνες παρενέργειες.

Συγκεκριμένα ο dr Campbell τονίζει ότι «η υπόσχεση ότι θα μπορεί κάποιος να τρώει περισσότερο και να μην παχαίνει, είναι μάλλον αδύνατο να εκπληρωθεί. Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι τίποτα δεν λειτουργεί καλύτερα από το συνδυασμό υγιεινής διατροφής και άσκησης».

[via]

Labels: , , , ,



Download EDG-Nemesis for Dreambox

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις με το Gemini 4.30.1 και το time bomb που στέλνει άκλαυτους τους Dreambox κλώνους , είναι πάρα πολλοί αυτοί που κάνουν erase το Gemini και βάζουν άλλα Images, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το ξεπούλημα της Gemini Team στην Dream Multimedia.

Από εχθές λοιπόν ανήκω και εγώ στους Fan του Ιταλικού EDG-Nemesis 4.0 maxvar το οποίο δείχνει πολύ σταθερό και με μπόλικο support . Στα συν του είναι ότι όσοι είχαν Gemini δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα στην προσαρμογή γιατί είναι ότι κοντινότερο υπάρχει αυτή την στιγμή με το πλεονέκτημα ότι δεν έχει το time bomb. To μόνο πλην του σε σχέση με το τελευταίο Gemini είναι ότι δεν υποστηρίζει Photo preview από τον σκληρό δίσκο. Όπως και να έχει όμως όσοι έχετε Nemesis πάρτε το δωράκι σας..

Download: Ferrari F1 Skin για EDG-Nemesis image

Click for DownloadClick for Download

Όσοι δεν έχετε και θέλετε να δοκιμάσετε μπορείτε να διαλέξετε το image ανάλογα τον δέκτη σας από τον παρακάτω σύνδεσμο...

Download: EDG-NEMESIS IMAGES

Labels: , , , ,



Ο Blanco επίσημα στην ΑΕΚ


Επιτέλους τέλος... Ο Blancο goal ανήκει και επίσημα στο δυναμικό της ΑΕΚ για τα επόμενα τρία χρόνια .

Όπως ανακοινώθηκε επισήμως, από την "κιτρινόμαυρη" ΠΑΕ
προχώρησε στην αγορά των δικαιωμάτων του 25χρονου επιθετικού Ίσμαελ Μπλάνκο ο οποίος αγωνιζόταν ως δανεικός από την Κολόν Σάντα Φε.

Labels: , , ,



Χρόνια Πολλά και ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ !




Όπως σας είχα υποσχεθεί να και οι photos από το ψήσιμο των αμνοεριφίων , κοκορετσίων και κοντοσουβλίων .. :)

και πάλι ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ !!

Labels: , ,



Χρόνια Πολλά και Προσοχή στην χοληστερίνη



Τα παραπάνω κοκορέτσια είναι home made by MinOtaVrS στήθηκαν εχθές το απόγευμα και θα καταναλωθούν υποχρεωτικά από φίλους και συγγενείς σήμερα Κυριακή του Πάσχα...

Η συνταγή για το τέλειο κοκορέτσι είναι μια και μοναδική... καλή παρέα, καλό κρασί, καλό πλύσιμο και πολύ πολύ κέφι στο τύλιγμα ...

Το αρνί και τα κοντοσούβλια θα τα δείτε αύριο το μεσημέρι ψημένα... :)

Το παρόν post είναι αφιερωμένο στους φίλους από την Θεσσαλονίκη που είχαν την ατυχία να μην είναι μαζί μας .. Όπως και να έχει όμως το ένα απο τα 2 κοκορέτσια θα ανέβει επάνω για αυτό καλό είναι να κάνουν τα κουμάντα τους σε ξυνόμαυρο κρασί !!

Χρόνια Πολλά λοιπόν και καλή αντάμωση σε όλους μας...

Labels: , ,



Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα



Το MinOtaVrS Blog σας εύχεται καλό Πάσχα , με υγεία, αγάπη και οικογενειακή ευτυχία !

Είθε το φως της φετινής Ανάστασης να φωτίσει όλες τις σκοτεινές πλευρές της ψυχής μας, δίνοντας μας ελπίδα και δύναμη .

Καλή Ανάσταση σε όλους μας!

Labels: ,



Μεγάλη Παρασκευή



Μεγάλη Παρασκευή σήμερα και το αποκορύφωμα της άκρας ταπείνωσης του Θεού λαμβάνει χώρα σε όλες τις εκκλησίες μας αυτή την ώρα...

Σαν σήμερα ο Χριστός, ο υιός του Θεού μπήκε στην Ιστορία σαν ο άνθρωπος που μας ένωσε με το Θείο.

Ήρθε στον κόσμο απαρατήρητος, κήρυξε δημόσια, συνελήφθη και καταδικάστηκε σε θάνατο από τον ανθρώπινο εγωισμό του εβραϊκού ιερατείου, έναν εγωισμό που έφτασε μέχρι την σταύρωση του όταν και καταδικάστηκε σε θάνατο από την τότε Ρωμαϊκή εξουσία.

Μεγάλη Παρασκευή σήμερα και στιγμές μοναδικές δίνουν στον καθένα μας την ευκαιρία να σκεφτεί τα λάθη του, λάθη και αμαρτίες που πήρε στους ώμους του ο Χριστός με την Σταύρωση Του.

Ας αναλογιστούμε λοιπόν για λίγο το Θείο δράμα και όπως αυτό εξελίσσεται αυτές τις ώρες και ας το κάνουμε πυξίδα στην ζωή μας

Labels: ,



Φυλακή λόγω Facebook




Με ποινή φυλάκισης τιμωρήθηκε ισραηλινός στρατιώτης, που «ανέβασε» στο Facebook, φωτογραφίες της βάσης του, χωρίς να έχει πάρει πρώτα τη σχετική άδεια.

Τώρα, ο στρατιώτης –που είναι μέλος επίλεκτης μονάδας της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ- θα περάσει 19 ημέρες στη φυλακή, καθώς όπως δήλωσε ο ίδιος, οι φωτογραφίες κρίθηκαν ως «ευαίσθητες».

Ο εν λόγω στρατιώτης, δεν είναι ο μόνος που έχει δημοσιεύσει στο Internet φωτογραφίες, οι οποίες ελήφθησαν εν ώρα υπηρεσίας και παρά την απαγόρευση που υπάρχει, όταν δεν έχει δοθεί επίσημη άδεια...και μη χειρότερα να λέμε...

[via]

Labels: , ,



Windows XP Service Pack 3

Το Service Pack 3 των Windows XP θα διατεθεί σύντομα στους OEM και Enterprise συνεργάτες της Microsoft, καθώς από χθες προχώρησε στο στάδιο της παραγωγής [κοπής CD]. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Windows XP SP3 Release Manager, Chris Keroack στο TechNet, το SP3 για τα Windows XP θα είναι διαθέσιμο μέσω του Windows Update και του Download Center στις 29 Απριλίου, ωστόσο η χρήση του μέσω του Automatic Update [λειτουργίας αυτόματης ανανεώσεων] θα "προωθηθεί" στις αρχές του καλοκαιριού κι όχι νωρίτερα.

Η Μicrosoft είχε αναμφισβήτητα πιο εύκολο έργο στην παραγωγή του SP3 για τα XP από ό,τι με το SP1 των Vista, κυρίως εξαιτίας του ότι τα Windows XP είναι πιο ώριμο λειτουργικό σύστημα από τον διάδοχό τους.

Ήδη τα πρώτα leaks έκαναν την εμφάνιση τους σε war3z & torrents sites αλλά θα συνιστούσα πολύ μεγάλη προσοχή, γιατί συνηθίζεται κάποια από αυτά να έχουν "κολλημένα" επάνω τους trojan

Παρόλα αυτά όσοι τολμηροί θέλουν μπορούν τα δοκιμάσουν από τα παρακάτω links αλλά με ΠΡΟΣΟΧΗ !!!

Labels: , , , ,



ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΞΙΟΣ Ο ΠΡΩ(κ)ΤΑΘΛΗΤΗΣ ΤΗΣ SUPAPER LEAGUE




Αυτά συμβαίνουν μόνο στο Ελλάντα.. μετά τους αθλητές της ντόπας να και ο πρωταθλητής του κώλου ...

Για τη ιστορία υπάρχουν κάποιες ομάδες ακόμα που παίζουν αντρίκια μπάλα (βλέπε ΑΕΚ) και ρίχνουν με σβηστές τις μηχανές 5 γκολάκια στο Πανιωνάκι ..

Η photo που σας ανέβασα κυκλοφορεί απο εχθές στο NET μέσω email... και ειναι αφιερωμένη στους φίλους Ολυμπιακούς που ίσως δεν την έχουν λάβει ακόμα... :)

Labels: , , , ,



MusicOvery radio




Για τους φίλους της καλής μουσικής ένα διαφορετικό ραδιόφωνο ανέβηκε στο http://musicovery.com/ με ενα απλό αλλά άκρως λειτουργικό template και 3 click έχετε όλο τον κόσμο της μουσικής στην οθόνης σας!

Συγκεκριμένα... επιλέγετε τη χρονική περίοδο, το είδος της μουσικής και τo ύφος ανάλογα με την διάθεση σας και εκείνο επιλέγει μουσικά κομμάτια για εσάς!

Αν μη τι άλλο σαν ιδέα είναι πολύ έξυπνη και τεχνικά δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα άλλα sites με internet radio...

Labels: ,



Τούνελ Θανάτου στην Ρωσία



Το μεγαλύτερο τούνελ στην Ευρώπη λέγετε οτι βρίσκεται στην Ρωσία... στο οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ από πάνω του περνάει ποτάμι . Φέτος που οι θερμοκρασίες ήταν πολύ χαμηλές όταν έφτασαν τους -38 βαθμούς κελσίου ο δρόμος του πάγωσε και έγινε το έλα να δεις από καραμπόλες με τραγικά αποτελέσματα όπως θα δείτε και μόνοι σας .

Tο videoshoot που βλέπετε στο youtube είναι αποτέλεσμα μιας και μόνο ημέρας !!

Labels: , ,



Το ξεβράκωμα του Κόκκινου Καρνάβαλου


Το ξεβράκωμα του Κόκκινου Καρνάβαλου - που έγινε ο Θρύλος των δικαστηρίων - και της τρισάθλιας Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε τέλος..

Η αρχή έγινε από τους παίκτες της ΑΕΚ και την υπεροχή τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο νικώντας και τον ΑΣΤΕΡΑ με 2-0 παίζοντας πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και πετυχαίνοντας 2 καταπληκτικά γκολ με τους Rivaldo και Blanco.

Στην συνέχεια ήρθε να μιλήσει η γλώσσα των αριθμών οπού η στατιστική έγραψε για τη ΑΞΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΑΕΚ :

α. Την καλύτερη Επίθεση Συνολικά στο πρωτάθλημα
β. Την καλύτερη Άμυνα Συνολικά στο πρωτάθλημα
γ. Την καλύτερη επίθεση σε δοθείσες αγώνες εκτός εδρας
δ. Τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος (Blanco)
ε. Τον πρώτο παίκτη σε ασίστ του πρωταθλήματος(Rivaldo)

Τέλος ήρθαν να μιλήσουν οι ίδιοι οι Έλληνες ποδοσφαιριστές και παράγοντες άλλων ομάδων (πλην Ολυμπιακού που ζει την δικιά του νιρβάνα) που βροντοφώναξαν μέσα από τις αίθουσες συνεντεύξεων ότι το πρωτάθλημα ανήκει στην ΑΕΚ γιατί το κέρδισε άξια στο γήπεδο και όχι με λοβιτούρες και κολλητιλίκια στις αίθουσες της κατάπτυστης ΕΠΟ .

Είναι απαράδεκτο να επιδοτείτε ο Ολυμπιακός με 3 βαθμούς απο το πουθενά ενώ έχει χάσει το παιχνίδι στο γήπεδο κάνοντας έτσι πουτάνα το Ελληνικό Ποδόσφαιρο..

Αποκορύφωμα της Εθνικής ποδοσφαιρικής ξεφτίλας ήταν ο μέγας Rivaldo να θέλει να φύγει απο την σαπίλα του Ελληνικού ποδοσφαίρου και του νταβατζή διορισμένου πρωκταθλητή .

Είναι κρίμα να ξεφτιλιζόμαστε ως χώρα και ως λαός όταν κάτι τέτοιο λέγεται από ένα κόσμημα του του σύγχρονου ποδοσφαίρου που πάνω από όλα ότι έχει κερδίσει το έχει κερδίσει με τον ιδρώτα του και όχι με ξένες πλάτες ...

Και να είστε σίγουροι οτι αν τελικά φύγει από Ελλάδα και αυτός ειναι ο λόγος δεν πρόκειται να το αφήσουν τα ξένα Αθλητικά ΜΜΕ έτσι.. θα ασχοληθούν και τότε θέλω να δω που θα πάνε να κρυφτούν όλοι αυτοί που διορίζουν πρω(Κ)ταθλητές.....

Αλλά ΦΤΑΝΕΙ Η ΜΟΥΡΜΟΥΡΑ ... σήμερα είναι μέρα γιορτής για εμάς..

ΠΗΡΑΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΙΚΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΚΑΡΊΣΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ !!

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΕΚΑΡΑ ΜΟΥ !!!

Labels: , , , ,



Άκη Ζήκο σε ευχαριστούμε



Ο Άκης Ζήκος αυτός ο ξεχωριστός παίκτης που είχε την τιμή να είναι ο μοναδικός Έλληνας ποδοσφαιριστής που έφτασε να παίξει σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ σήμερα μας λέει αντίο..

'Eνα αντίο που έρχεται την κατάλληλη στιγμή . Την στιγμή που ξεβρακώνεται ο κόκκινος καρνάβαλος και πέφτουν οι μάσCAS .

Ο Άκης αηδιασμένος από το Ελληνικό ποδόσφαιρο και τις ρεμούλες της ΕΠΟ και των ανθρώπων του παρασκηνίου μας λέει αντίο με τον δικό του παλικαρίσιο τρόπο έχοντας τον κόσμο της ΑΕΚ για πάντα στην καρδιά του.

Όπως με δάκρυα στα μάτια μας το είχε πει ο ίδιος ένα βράδυ στο Λουί Ντε του Μονακό... το ίδιο και εμείς Άκη δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ και σε ευχαριστούμε που τίμησες την φανέλα με τον δικέφαλο στο στήθος.

Να είσαι καλά και μακάρι να σε ξαναδούμε στην ΑΕΚΑΡΑ από άλλο πόστο, αλλά μέχρι τότε.. ραντεβού σήμερα στο γήπεδο όπου σε περιμένουμε να κάνεις τον τελευταίο γύρο του θριάμβου, τον γύρο του πρωταθλητή της καρδιάς μας..




ΑΚΗ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !!...




Labels: , , ,



Χρόνια Πολλά Rivaldo



Feliz anivérsario Vítor Borba Ferreira !
Χρόνια Πολλά Ribo και αύριο πρωταθλήτης !!



Πόλεμος μεταξύ BMW και AUDI









Στα χαρακώματα έχουν μπεί τον τελευταίο καιρό τα διαφημιστικά τμήματα των BMW και AUDI και με ένα μπαράζ ειρωνικών διαφημίσεων ο ένας συγχαίρει τον άλλ0. Η πλάκα είναι ότι στο παιχνίδι μπήκαν και άλλες εταιρίες του χώρου και γίνεται ένας μικρός χαμός εις την αλλοδαπήν... βλέπετε η όλη ιστορία πουλάει τρελά αλλά για περισσότερα δείτε τις εικόνες..

Labels: , ,



Κόλαφος τα διόδια Αυτοκινητοδρόμου Αιγαίου



Είχα χθες είχα την τύχη ή την ατυχία να ταξιδέψω για άλλη μια φορά από Θεσσαλονίκη Αθήνα και έζησα από κοντά την ταλαιπωρία και την έκδηλη αγανάκτηση πολλών οδηγών στα διόδια του "Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου". Σας παραθέτω παρακάτω την αγανάκτηση και τους προβληματισμούς ενός ταλαίπωρου οδηγού... και σας εύχομαι πολύ, πολύ υπομονή κατά την πασχαλινή σας έξοδο και όχι μόνο..
Θεωρώ κοροϊδία όλο αυτό που έγινε με το ΥΠΕΧΩΔΕ και την α
ποικιοκρατικού τύπου σύμβαση που υπέγραψε με την παραχωρησιούχο κοινοπραξία “Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.”,.

Και εξηγούμε...
δεν μπορεί να μου έχεις σε κάθε σταθμό και διαφορετική τιμή και να παίζεις με τα πεντάλεπτα και τα νεύρα των οδηγών αλλα και με τις αντοχές των νυχιών των ανθρώπων που είναι στα διόδια.. με μια κυρία που μίλαγα εχθές εκδηλώνοντας την αγανάκτηση μου για την χρέωση της ντροπής μου είπε κυριολεκτικά.. "Δεν μας έχουν μείνει νύχια απο το να βγάζουμε τα ψιλά".

Η ερώτησή μου είναι απλή πόσα θέλεις να με χρεώσεις σε όλη την διαδρομή για Αθήνα 30€ σπάστα ρε άνθρωπε δια των σταθμών διοδίων και δώσε μια ενιαία χρέωση και όχι σε κάθε διόδια να μυρίζουμε τα νύχια μας για το τι θα πληρώσουμε... ναι καλά ακούσατε γιατί ακόμα δεν έχουν ενεργοποιήσει την φωτεινή σήμανση που λέει τις χρεώσεις και θα πρέπει να είσαι πιλότος με όραση 10 στα 10 για να δεις ποια είναι η χρέωση μέχρι να έρθει η σειρά σου να πληρώσεις...

Αλλά άντε και το προσπερνάμε αυτό.. τα έργα που έγιναν στο οδικό δίκτυο που διαχειρίζεσαι ρε φίλε ποια είναι ?

Αν νομίζεις οτι το βάψιμο των γραμμών με την πασχαλινή έξοδο προ των πυλών
χρονιάρες ημέρες είναι αυτό που λείπει από τον ταλαίπωρο οδηγό κάνεις λάθος..

Φτιάξε τον γαμιοτάπιτα που έχει γίνει σκατά από τα μπαλώματα πίσσας δώσε φωτισμό στον δρόμο εκεί που δεν έχεις... εν ολίγεις κάνε έργα ουσίας και μετά έλα να μου τα πάρεις χοντρά όπως κάνεις τώρα..

Αλλά τι να λέμε αποδεδειγμένα αυτή η κυβέρνηση με πηδάει σαν Έλληνα εδώ και καιρό από τον νταβατζή του δρόμου θα γλίτωνα... και τα λέω αυτά γιατί οργίζομαι να βλέπω και να ακούω δηλώσεις
ακόμα και την αντιπολίτευση τρομάρα μου... όπως πχ του Σπύρου Βούγια , συγκοινωνιολόγου και πρώην υφυπουργού Μεταφορών όπως:

“Θα φτιάξουν το δρόμο με δικά μας χρήματα γιατί τα διόδια εισπράττονται για τη λειτουργία και τη συντήρηση του δρόμου."

Με λίγα λόγια τι μου λένε ... ότι στην Αττική οδό που πρώτα ολοκληρώθηκε ο δρόμος και ύστερα επεβλήθησαν διόδια ήταν μαλάκες...... ε ρε γλέντια....

Για την ιστορία τα διόδια και οι τιμές τους είναι:

1. Τα δίκυκλα και τα τρίκυκλα θα καταβάλλουν στην Πελασγία 1,30 ευρώ, στο Μοσχοχώρι 1,80 ευρώ, στα Τέμπη 0,90 ευρώ και στη Λεπτοκαρυά 1,60 ευρώ.

2. Τα ελαφρά οχήματα με ύψος έως 2,20 μ. θα καταβάλλουν στην Πελασγία 1,90 ευρώ, στο Μοσχοχώρι 2,50 ευρώ, στα Τέμπη 1,30 ευρώ και στη Λεπτοκαρυά 2,20 ευρώ.

3. Τα φορτηγά με 2 ή 3 άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20 μέτρα θα καταβάλλουν στην Πελασγία 4,60 ευρώ, στο Μοσχοχώρι 6,30 ευρώ, στα Τέμπη 3,30 ευρώ και στη Λεπτοκαρυά 5,60 ευρώ.

4. Τα φορτηγά με τέσσερις και πάνω άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20 μέτρα θα καταβάλλουν στην Πελασγία 6,50 ευρώ, στο Μοσχοχώρι 8,80 ευρώ, στα Τέμπη 4,60 ευρώ και στη Λεπτοκαρυά 7,80 ευρώ.

5. Τα διόδια στους σταθμούς Αφιδνών και Σχηματαρίου αυξάνονται για τα Ι.Χ. από 2 σε 2,90 ευρώ.

Labels: , ,



Wilkinson & ΑΕΚ στα Hondos Center



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στις 11 & 12 Απριλίου οι εκδηλώσεις της Wilkinson στα Hondos Center στα καταστήματα της Ομόνοιας, Ερμού, Χαλανδρίου και Πατησίων. Το παρόν έδωσαν οι μπασκετμπολίστες της ΑΕΚ Δημήτρης Παπανικολάου, Νίκος Χατζής, Χρήστος Ταπούτος, Αλέξης Κυρίτσης, William Avery, Amara Sy, Βασίλης Σύμτσακ και Νίκος Μπάρλος.

Οι ενέργειες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της προώθησης της νέας ανδρικής ξυριστικής μηχανής Wilkinson Quattro Titanium Precision, της μοναδικής ανδρικής ξυριστικής μηχανής 3 σε 1 που ξυρίζει, φροντίζει τις λεπτομέρειες σε γένια, μουστάκι, φαβορίτες, αυχένα και “τριμάρει”, κάνοντας το ψαλίδι, το ξυραφάκι, την ηλεκτρική ξυριστική μηχανή παρελθόν!
Το κοινό επισκέφτηκε τα Hondos Center, ενημερώθηκε για τα νέα προϊόντα της Wilkinson, είδε από κοντά τους αγαπημένους του αθλητές, συζήτησε μαζί τους, ζήτησε συμβουλές και έβγαλε αναμνηστικές φωτογραφίες. Οι αθλητές, κάνοντας ένα μικρό διάλειμμα από τις προπονήσεις, χαλάρωσαν και δεν χάλασαν χατίρι σε κανέναν.

Η Wilkinson είναι χορηγός της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ για τη σεζόν 2007 - 2008.

Labels: , ,



Download Mozilla Firefox 2.0.0.14 Final




Update your records ο
νέος mozilla firefox είναι εδώ και περιμένει να το κατεβάσετε..

H νέα έκδοση 2.0.0.14 ανέβηκε στο ftp του mozilla.osuosl.org και περιλαμβάνει διορθώσεις κενών ασφαλείας καθως και κάποια bug fixes.

Labels: , , ,



Η Gemini Τeam στέλνει άκλαυτους κλώνους Dreambox

[bombless_gemini-project.jpg]

Αν έχετε Dreambox 500s κλώνο, φοράτε επάνω το τελευταίο Gemini 4.30.1, και δεν σας εμφανίσθηκε ακόμα το message "warning clone box detected system stop contact your dealer adios amigo" με το Dreambox σας να μην ανοίγει ποτέ ξανά... τότε είστε τυχεροί και πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να ακολουθηστε τις οδηγιες που θα βρείτε σε αυτό το post..

Βλέπετε η Gemini team στο τελευταίο update του blue panel 4.30.1 πέρασε ένα driver update που το έδωσε προφανώς η Dream multimedia και όλοι οι κλώνοι crash-άρισαν.

Το μηχάνημα δεν έχει ψηθεί απλά θέλει reprogramming η flash που σημαίνει ότι το έκαναν απλά και μόνο για το θεαθήναι.

H ομάδα του Gemini project από την έκδοση 4.30 άρχισε τα κόλπα δρώντας σαν θυγατρική της Dreambox κλειδώνοντας το blue panel (mac adress locking) σε όλες τις "μαϊμούδες "για να προστατέψει όπως έλεγε την κοινότητα !!

Παρόλα αυτά όποιος έχει ακόμα "μαϊμουδένιο" Dreambox με την εκδοση 4.30.1 ας βάλει όσο πιο γρήγορα μπορεί το fix που παραθέτω πιο κάτω (το οποίο είχε βγει για την προηγούμενη εκδοσή αλλά παίζει μια χαρά και σε αυτήν) όπου μέσω ftp μεταφέρετε μέσα στο var/etc ένα init file αλλάζοντας έτσι την mac address και κάνοντας την να δείχνει ως αυτή ενός γνήσιου Dreambox !

Θα πρέπει οπωσδήποτε να ξεκινάει η mac address από 00:09:34 και θα πρέπει να αλλάξετε τις 3 τελευταίες στήλες με αριθμούς και γράμματα όπως παρακάτω

Αριθμοί απο 0 εως 9 και γραμματα απο Α εως F

πχ. 00:09:34:0A:9F:CB

Καλό είναι να μην βάλετε όλοι την ίδια mac address του fix για αυτό θα πρέπει να την αλλάξετε ανοίγοντας την με το notepad όπως παρακάτω :

Κώδικας:
!/bin/sh
ifconfig eth0 down
ifconfig eth0 hw ether 00:09:34:0F:E2:B3
ifconfig eth0 up
Download: Gemini 430-31 Eagle Fix

Τώρα για όσους έχουν ήδη το πρόβλημα ... βγήκαν σε Forum του εξωτερικού κάποια fixes τα οποία όμως είναι ατεστάριστα ακόμα όπου και γίνεται επαναπρογραμματισμός του bootloader μεσω Jtag ... για περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ ....

Labels: , , ,



Μυρίστε μέσω του... κινητού


Μια νέα υπηρεσία, μέσω της οποίας οι συνδρομητές θα μπορούν να ''κατεβάζουν'' αρώματα μέσω των κινητών τους παρουσίασε η εταιρεία τηλεπικοινωνιών ΝΤΤ στην Ιαπωνία.

Πρόκειται για ένα απίστευτο κι όμως αληθινό πρόγραμμα, σύμφωνα με το οποίο η μυρωδιά του αρώματος θα εκπέμπεται από ειδική βάση, προς το κινητό του εκάστοτε χρήστη, με αποτέλεσμα ο κάθε συνδρομητής να μπορεί να έχει την ακριβή οσμή του αρώματος που επιθυμεί, μέσω του κινητού του, μόλις λίγες ώρες αφότου το ζητήσει.

Μέχρι στιγμής, είκοσι άτομα έχουν δοκιμάσει την υπηρεσία "Mobile Fragrance Communications", η οποία συνοδεύεται από εικόνες και μουσική, δίνοντας έτσι στους ενδιαφερόμενους τη δυνατότητα όχι μόνον να βλέπουν το καινούριο άρωμα, αλλά και να το μυρίζουν, διαμορφώνοντας έτσι τη δική τους άποψη. Οι λίστες των διαθέσιμων αρωμάτων αναγράφονται στο "i-mode" το οποίο ''τρέχει'' η θυγατρική τη ΝΤΤ, NTT DoCoMo.

Η εταιρεία ήδη εξετάζει το ενδεχόμενο να εντάξει την υπηρεσία και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές!!
[via]

Labels: , ,



Η Forthnet αγόρασε την NOVA




Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις με διάφορους "μνηστήρες", οι οποίοι δεν ακολούθησαν μέχρι το τέλος τη διαδικασία, η NOVA πουλήθηκε τελικά στην τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Forthnet. Το τίμημα διαμορφώθηκε στα 430 εκατ. ευρώ, ποσό που δεν σχετίζεται με τα εξωπραγματικά νούμερα που είχαν ακουστεί κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.
* Η συγκεκριμένη κίνηση ισχυροποιεί σημαντικά την παρουσία της Forthnet στην τηλεπικοινωνιακή αγορά ενόψει της σύγκλισης των τηλεπικοινωνιών με την ψυχαγωγία σε αυτό που ονομάζουμε "triple play". Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να γίνουν γνωστά τα σχέδια της Forthnet για την ενίσχυση της δραστηριότητας της. (Capital)

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που θα χρειαστεί η Forthnet για την εξαγορά της NOVA θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας. Σε μια περίοδο σαν κι αυτή που διανύουμε με απουσία retail σημαίνει ότι αυτός που θα καλύψει την αύξηση θα είναι στρατηγικός επενδυτής. Στην ουσία να βρεθεί κάποιος που με τα λεφτά που είναι να αγοράσει την NOVA, να αγοράσει και την Forthnet. Θέλει προσοχή στον τρόπο που θα γίνει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, η εξαγορά και πιθανόν στη συνέχεια κάποια συγχώνευση. (Ημερησία)
[via]

Labels: , ,



Ντροπή και όνειδος



Ντροπή και όνειδος για την Ερασιτεχνική ΑΕΚ! Με μια λιτή αλλά διόλου τιμητική ανακοίνωση στο website της ούτε λίγο ούτε πολύ απειλεί την ΠΑΕ ΑΕΚ ότι αν κάνει από εδώ και στο εξής χρήση του σήματος και του εμβλήματος πέρα από την χρησιμοποίησή του για την τέλεση αγώνων θα σημαίνει για αυτήν παράνομη χρήση και θα κινηθεί δικαστικά για ποινικές και διοικητικές ευθύνες!

ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ !!!!!!!!

Αν μη τι άλλο αυτή η κόντρα φτάνει στα όρια της γραφικότητας και με αυτά που γίνονται μόνο τον χλευασμό των άλλων συλλόγων προκαλεί...

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση γράφει:


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΕ-Α.Ε.Κ 14 Απριλίου 2008
Προς
ΠΑΕ-ΑΕΚ
Αθήνα, 14 Απριλίου 2008
ΑΑ/ικ
Υπόψη Δ.Σ.
Κύριοι,
Σε απάντηση επιστολής σας της 11.04.08 με την οποία αρνηθήκατε να παρευρεθείτε στην εκδήλωση για την κατασκευή του Γηπέδου, σας δηλώνουμε τα εξής:
  1. Δεν υπάρχει κανένα συμφωνητικό ανάμεσα σε εσάς και την Κυβέρνηση παρά μόνο ένα απλό μνημόνιο για την κατασκευή γηπέδου στην περιοχή του Ο.Δ.Δ.Υ. Αν κάνουμε λάθος αποδείξτε το δίνοντας το σχετικό έγγραφο στη δημοσιότητα ή αποστέλλοντας το σε εμάς.
  1. Είστε ανακόλουθοι γιατί ενώ είχατε υποσχεθεί ότι θα μας καλούσατε στις επαφές με την Πολιτεία και θα μας ενημερώνατε για τις ενέργειές σας δεν το έχετε πράξει ποτέ, αφήνοντας την Ερασιτεχνική ΑΕΚ και κατ’ επέκταση την πλειοψηφία του κόσμου στο σκοτάδι.
  1. Στην πρότασή σας για σύγχρονο πολυμορφικό κέντρο στη Νέα Φιλαδέλφεια σας λέμε ότι αυτό είναι μία επιθυμία σας που αποσκοπεί μόνο σε ίδιο όφελος. Στόχος σας είναι να δημιουργήσετε ένα γήπεδο που δεν θα ανήκει στην ΑΕΚ που δεν ανταποκρίνεται στην επιθυμία του 95% των φιλάθλων της ομάδας και απλά θα εξυπηρετεί επιχειρηματικές δραστηριότητες οκτώ μετόχων της ΠΑΕ.
Σας επισημαίνουμε λοιπόν ότι από τώρα και στο εξής η χρήση του σήματος και του εμβλήματος πέρα από την χρησιμοποίησή τους για την τέλεση αγώνων θα σημάνει για μας παράνομη χρήση και θα μας υποχρεώσει να κινηθούμε δικαστικά για ποινικές και διοικητικές ευθύνες.
Για μία ακόμα φορά σας καλούμε να δείξετε σεβασμό στην επιθυμία των φιλάθλων και να συνεργαστείτε μαζί μας για γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Για την ΑΕΚ
Ο Πρόεδρος
Ανδρέας Ανατολιωτάκης

Labels: , ,



Αρχική Εγκατάσταση image σε DreamBox



Αυτός ο οδηγός έχει εφαρμοσθεί με επιτυχία σε Dreambox 500s με Gemini Image και CCCam αλλά λογικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στα άλλα μοντέλα Dreambox .

Στους Dreambox 7020 - 7025 προτιμάμε την πιο γρήγορη μέθοδο αναβάθμισης μέσω δικτύου μιας και τα λογισμικά έχουν το τριπλάσιο μέγεθος απο του Dreambox 500 και η σειριακή θύρα είναι πολύ αργή. (μπορεί να πάρει και μισή ώρα να ανέβει το firmware, ενώ μέσω δικτύου 2 - 3 λεπτά) Παρόλα αυτά η μέθοδος σειριακά είναι πιο ασφαλής.

===============================================
AΡXIKH EΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ GEMINI σε DreamBox 500s με CCcam
===============================================


Απαιτούμενος χρόνος: Περίπου 1 (μία) ώρα


Προϋποθέσεις :
Να έχουμε διαβάσει τουλάχιστον μια φορά τα επισημασμένα tips & tricks του εξαιρετικού forum Satfreaks για να γνωρίζουμε τα βασικά τα οποία θα μας χρειαστούν στην πορεία της εγκατάστασης
Να έχουμε υπομονή και επιμονή!
Να γνωρίζουμε την ΙΡ του Router μας (πχ 192.168.1.254)
Να γνωρίζουμε την ΙΡ του υπολογιστή μας (πχ. 192.168.1.2)
Να γνωρίζουμε το Sub Domain μας (πχ 255.255.255.0)
Να έχουμε ορίσει Χρήστη με όνομα: Dreambox και password: root
Να έχουμε μοιράσει φάκελο με το όνομα movie μέσα στον Υπολογιστή μας με Full δικαιώματα
Να έχουμε ανοίξει την πόρτα 4000 για Ngrab (για video recording στο pc) τόσο στον router μας όσο και στο Firewall μας.

Απαιτούμενος Εξοπλισμός:

DreamBox 500s
PC με ελεύθερη com port
Νull Modem Cable

Απαιτούμενα προγράμματα:
DreamUp1321
Erase.img
Gemini 4.x.x img
FlashFXP (FTP Client)

Προαιρετικά Προγράμματα:
DreamEdit

• Αποσυνδέουμε το Dreambox απο ολα τα καλώδια του και συνδεουμε το null modem cable ανοίγουμε το dreamup συνδεουμε την τροφοδοσια ρευματος και φλασάρουμε το erase.img μόλις τελειώσει το "φλασαρισμα" του περνάμε τo τελευταίο Gemini.img (πχ Gemini 4.20) (η διαδικασία κρατάει περίπου 10-15 λεπτά).

• Συνδέουμε όλα τα καλώδια και ανοίγουμε το Dreambox εκεί επιλέγουμε : Σήμα PAL -- >Μονο Lnb -- > Και επιλέγουμε τον δορυφόρο -ους που θέλουμε να κατεβάσουμε τα κανάλια μας (πχ Hotbird 13)

• Μόλις βρει τα κανάλια (κανα 5λεπτο μετά) πάμε και σετάρουμε (από τις ρυθμίσεις) το δίκτυο μας και κάνουμε mount τον φάκελο movie από τον δίσκο του pc μας με CIFS .

• Πάμε στο PC μας και μέσω FTP Client (πχ FlashFxp) πάμε και κάνουμε copy το config (CCcam.cfg) που μας εχει δώσει ο σερβιτόρος μας μεσα στο var/etc . Αν δεν το κάνουμε αυτό θα μας φάει το σκοτάδι..

• Πάμε πάλι στο Dreambox και επειλέγουμε Setup -- >blue panel -- >Addons-->Download (Gemini Server)-- >Cam και κατεβάζουμε από τον Server CCcAM 2.0.6 complete για να δουλέψουν τα TPS και AVON στο καπάκι πατάμε exit και :

• Μέσα από το -->Download (Gemini Server)-- πάμε στο Locale και κατεβαζουμε Ελληνική Γλώσσα και την εγκαθιστούμε πατάμε exit και

• Στην συνέχεια πάλι από -->Download (Gemini Server επιλέγουμε Skins-PAL και κατεβάζουμε το επιθυμητό skin (πχ BlackMatrix) μόλις τελειώσουμε από τα install via internet πάμε με exit στο

blue panel και πατάμε enable ccam πάμε τότε στα settings του Auto Camd Setup που εμφανίζεται πρώτο πρώτο και του ρυθμίζουμε με ποιο ccam θα ξεκινάει εκεί διαγραφουμε το common interface και του βάζουμε αυτό που κατεβάσαμε (πχ ccam2.06) και πατάμε ΟΚ.

• Μετά πάμε και "σεταρουμε" από τα Settings το EGP τσεκάροντας το και επιλέγοντας να εμφανίζονται οι πληροφορίες του καναλιού .

• Εάν θέλουμε να βλέπουμε picons (εικονίδιο επιλεγμένου καναλιού) πάμε στο General tab του blue panel και στο τελευταίο tab επιλέγουμε από το list menu--> picon .

• Ακριβως πιο πάνω μπορουμε να ρυθμίσουμε σε ποιο σημείο (αριστερά, δεξιά πάνω, κάτω) της τηλεορασης μας θέλουμε εμφανίζεται η μπαρα πληροφοριών πατώντας το + ή το – αντιστοιχα.

• Εκεί επίσης μπορούμε να καθορίσουμε το πλήθος πληροφοριών που θέλουμε να λαμβάνουμε (πχ αν θέλουμε να βλέπουμε τα κλαδιά ως πληροφορία στην μπάρα πληροφοριών).

• Φευγουμε απο εκει και πάμε στο Setup --> System Settings-->Time Settings και του "σετάρουμε" να παίρνει ώρα από το PC

• Eκεί επίσης μεσα στο Setup --> System Settings-->παμε language και επιλέγουμε την Ελληνική Γλώσσα ως default

• Τέλος πάμε στο Setup --> System Settings--> OSD Settings και ρυθμίζουμε φωτεινότητα και αντίθεση (Αlpha τελειώς κάτω και Brightness kai Contrast λιγο πιο κατω από την μεση)

• Πατάμε Change Skin (blue button) και επιλέγουμε το νέο skin που κατεβάσαμε από πριν (πχ Black_matrix by MX).

Επανεκκινούμε το dreambox μας και φτιάχνουμε τα επιθυμητά μπουκέτα προς απεικόνιση διαφορετικά αν τα έχουμε ήδη αποθηκευμένα με κάποιο από τα πολλά προγράμματα ταξινόμησης και διαχείρησης (πχ dreamedit) πάμε στο pc μας και φορτώνουμε στο dreambox τα ήδη έτοιμα μπουκέτα που έχουμε φτιάξει και έχουμε κρατήσει backup.

• Τέλος κάνουμε copy στις αντίστοιχες θέσεις μέσω ftp client τα οποια scripts έχουμε (πχ h@cks@t, satan@ey κλπ) και είμαστε έτοιμοι.


Τα παραπάνω ισχύουν σε γενικές γραμμές και στους άλλους δέκτες, και σε άλλες ομάδες ανάπτυξης λογισμικού (PLi, Νabilo, Nemesis κα) αλλά και για άλλα emulators που υπάρχουν. (mgcamd, scam κα)


Εnjoy
by MinOtaVrS

Labels: , , ,



ΠΑΟΚ ΑΕΚ 0 -4



Μια λέξη μόνο... ΧΑΡΜΟΛΥΠΗ... (ελέω αποτελεσμάτων Ολυμπιακού, Αστέρα και Ηρακλή)

Σήμερα βρέθηκα για ακόμα μια φορά στην Τούμπα με φίλους ΠΑΟΚΤΖΗΔΕΣ για να δουμε παρέα το παιχνίδι μετά από 2 χρόνια συνεχών αποτυχιών κέρδισα τον ΠΑΟΚ στην κατάμεστη Τούμπα. Έναν ΠΑΟΚ χωρίς φαντασία, χωρίς συνοχή αλλά πάνω από όλα χωρίς πάθος . Ο κόσμος του ΠΑΟΚ πικράθηκε πολύ απόψε και το έδειξε... δεν μπορώ να κρίνω αν ήταν σωστό ή λάθος ο τρόπος αντίδρασης αλλά σίγουρα θεωρώ τον Σάντος καλό προπονητή και του αξίζει μια ευκαιρία ακόμα...

Στα αγωνιστικά τώρα στέκομαι σε δύο σημεία στο δε πρώτο ότι η Τούμπα χειροκρότησε τον Ριβάλντο κάτι που δείχνει αν μη τι άλλο ότι οι πραγματικές αξίες αναγνωρίζονται ανεξαρτήτου χρώματος, στο δε δεύτερο οτι μια Διαστημική ΑΕΚ μπήκε με πατημένο το γκάζι και μέσα σε 7 λεπτά έβαλε 3 γκολ και καθάρισε ένα φαινομενικά δύσκολο παιχνίδι σημειώνοντας την μεγαλύτερη σε έκταση νίκη στην ιστορία της μέσα στην Τούμπα.

Οι παίκτες της είχαν πάθος και σχέδιο για να πάρουν τον αγώνα, δεν υπήρχε υστερήσαντας μεγάλοι πρωταγωνιστές οι Παπασταθόπουλος, Γεωργέας χωρίς να ξεχνάμε τον Ριβάλντο, Μπλάνκο και τους Λύμπε και Καλόν που με τα εξαιρετικά τους γκολ έβαλαν την σφραγίδα τους, με το γκολ του Καλόν να βάζει χαλαρά υποψηφιότητα ως το καλύτερο της αγωνιστικής....

Όπως και να έχει όμως έμεινε μια αγωνιστική και όλα σχετικά με τον τίτλο θα κριθούν την άλλη Κυριακή στο γήπεδο ασχέτως αν όλα τα αποτελέσματα δεν κερδίζονται σε αυτό....

Labels: , , ,



Αναβάθμιση ΜinOtaVrs Blog WordPress




Μετά ην αναβάθμιση του ΜinOtaVrs Blog στο Blogger ήρθε και η ώρα της αναβάθμισης του ΜinOtaVrs Blog στο WordPress. Εδώ τα πράγματα ήταν πιο απλά μιας και οι επιλογές που μου δίνονται ελέω free of charge είναι λιγοστές παρ' όλα αυτά θεωρώ ότι έκανα ότι το καλύτερο μπορούσα αλλά τι λέω ας το κρίνετε εσείς...

Labels: , , , ,



Εκδρομή: Εύζωνοι, Γουμένισσα, Λιβάδια



Σάββατο σήμερα και όπως πάντα το επιλέγω για μικρές εξορμήσεις στην φύση μιας και η Κυριακή επιφυλάσσει εκπλήξεις τόσο από πλευράς κίνησης στους δρόμους όσο και συνωστισμού στις ταβέρνες... με αποτέλεσμα πολλές φορές να μου βγαίνει ξινή η εκδρομή.. BTW σήμερα το πρωί είχε μαθήματα γεωγραφίας και γεωγραφικών οριοθετήσεων στα δίδυμα, πήγαμε βλέπετε στο Συνοριακό Σταθμό των Ευζώνων στα σύνορα με τα Σκόπια.

Το θέμα επίκαιρο όσο ποτέ και ήταν ευκαιρία για μια μικρή εκδρομή αλλά και για γαστριμαργική ακολασία στις ξακουστές ταβέρνες της περιοχής. Τελικά καταλήξαμε στην Γουμένισσα και στην ταβέρνα του "Γιώργου" στο κέντρο της Πλατείας την οποία και έχω επισκεφθεί ξανά και δεν την αλλάζω με τίποτα... τα κρέατα του πάνφρεσκα και καλομαγειρεμένα το δε κρασί καταπληκτικό μάλιστα δεν σας κρύβω ότι ένιωσα άσχημα που δεν μπόρεσα να δοκιμάσω περισσότερο του ενός ποτηριού επειδή θα οδηγούσα και ως γνωστόν η ευθύνη αλλά και το παράδειγμα προς την νέα γενιά που παρακολουθεί τα πάντα με άγρυπνο βλέμμα ήταν επιβεβλημένα.

Mετά το ωραίο φαγητό ξεκινήσαμε για τα Λιβάδια που έχουν 1200 μέτρα υψόμετρο και απέχουν γύρω στα 29 χιλιόμετρα από την Γουμένισσα . Ο φιδίσιος δρόμος με τις Καστανιές και τις κερασιές μας έκλεινε πονηρά το μάτι, τα σύννεφα και οι κορυφές των βουνών έπαιζαν κρυφτό μαζί μας με αποτέλεσμα κάθε τρεις και λίγο να σταματάμε για φωτογραφίες.

Το τοπίο απαράμιλλο η εικόνα μαγευτική αποκορύφωμα το παρατηρητήριο του Στραβοπόταμου όπου η χαράδρα που χάσκει από κάτω του σου κόβει την ανάσα… αλλά τι λέω σας αφήνω να θαυμάσετε κάποιες φωτογραφίες από αυτές .. αν λοιπόν σας βγάλει ποτέ ο δρόμος από την Κεντρική Μακεδονία σας συστήνω αυτή την εκδρομή ανεπιφύλαχτα …

Labels: , , , , , , ,



Demonoid is Back



Μετά τα τόσα πεσίματα στα torrent & warez sites να και κάτι καλό το Demonoid o γνωστός torrent tracker είναι και πάλι open με όλα τα links του ανέγγιχτα .

Για την ιστορία στα μέσα του Νοέμβρη του 2007 ένας από τους δημοφιλέστερους BitTorrent trackers, ο Demonoid αναγκάστηκε να βγει offline επειδή η Καναδική ένωση βιομηχανίας καταγραφής (CRIA: Canadian Recording Industry Association) απείλησε τον ISP host του.

Παρόλα αυτά και ενω όλοι τον είχαν ξεγράψει απο την trackoσφαιρα εχθές άνοιξε και πάλι τις πύλες του και με μια λιτή ανακοίνωση ο Site admin του Umlauf έγραψε:

Welcome back!

Since a few months ago, Deimos, the site administrator, lacks the necessary time to take care of the website, because of personal matters he's been needing to attend to. For this reason, he has decided to leave the site staff.

Before leaving, he assigned a new site administrator from among his friends to take care of the site. The old moderator team will continue helping with the site, unchanged. We will try to keep running everything just as it always has been.

The trackers and website seem to be working properly, and should any issues arise, they will be taken care of as soon as possible. The site might be going on and offline over the next days as we work out any problems.

Welcome back, and enjoy your stay!

Umlauf

Demonoid Site admin

Labels: , , , , ,



Αναβάθμιση ΜinOtaVrs Blog Blogger



Σήμερα βρίσκοντας λίγο ελεύθερο χρόνο είπα να κάτσω να ψαχτώ με το template του MinOtaVrS blog γιατί είχε μείνει λίγο πίσω από πλευράς σχεδίασης. Οι έτοιμες λύσεις πολλές άλλες retro, άλλες κοινότυπες και άλλες εξεζητημένες. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να πάω σε XML template γιατί πολλά πράγματα που έχω σε σύνδεση με τo MinOtavrS blog by Wordpress δεν έπαιζαν σωστά.

Έτσι παρέμεινα πιστός στην HTML και στο καθαρό και λιτό template του GeckoandFly τον οποίο και είχα δοκιμάσει με επιτυχία αλλά σε σχεδίαση by Andreas Viklund.

Επ' ευκαιρίας έφτιαξα και ένα καινούριο logo στο Photoshop και ιδού τα αποτελέσματα, αν μη τι άλλο εύχομαι να σας αρέσει και περιμένω την γνώμη σας..

Labels: , , ,



Προσοχή τσίχλες με χρωστικές



Σας αντιγράφω το δελτίο τύπου του ΕΦΕΤ της 08 Απριλίου 2008 διαβάστε το προσεκτικά είναι σημαντικό για την υγεία σας...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ : Τσίκλες με υπέρβαση χρωστικής (Ε131)

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, στα πλαίσια διερεύνησης καταγγελίας και μετά από εργαστηριακές δοκιμές που έγιναν από το Γενικό Χημείο του Κράτους, διαπίστωσε ότι το προϊόν "Τσίκλα χωρίς ζάχαρη με γλυκαντικές ύλες και γεύση δυόσμο", της εταιρείας Trident Senses, αρ. παρτίδας Β211207/4 Α, ανάλωση κατά προτίμηση πριν το τέλος 06/2009, που παρασκευάζεται στην Ε.Ε. για την Cadbury Hellas Α.Ε., βρέθηκε ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ και ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ διότι περιείχε χρωστική ουσία (Ε 131) άνω του επιτρεπόμενου ορίου.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε από την εταιρεία την ανάκληση του εν λόγω προϊόντος και ήδη σχετικοί έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη.

Παρακαλούνται όσοι καταναλωτές έχουν προμηθευτεί το εν λόγω προϊόν να μην το χρησιμοποιήσουν.

Labels: , , ,



Μια τουαλέτα στο αυτί μας



Διάβασα ένα πολύ ενδιαφέρων κείμενο στο blog toy odys και σας το μεταφέρω όπως είναι αν μη τι άλλο είναι επίκαιρο και έχει να κάνει με την υγεία μας....

Αηδιαστικό Γεγονός: Το μέσο κινητό τηλέφωνο περιέχει περισσότερα βακτήρια από το καπάκι της τουαλέτας.

Μη βιαστείς να πεις ότι το δικό σου είναι πιο καθαρό από τον μέσο όρο. Να γιατί:

Έρευνα έδειξε ότι το μέσο κινητό τηλέφωνο περιέχει περισσότερα βακτήρια από το καπάκι της τουαλέτας, το χερούλι μιας πόρτας δημόσιας χρήσης, την σόλα ενός παπουτσιού και ένα πληκτρολόγιο..

Ακόμα χειρότερη γίνεται η κατάσταση αν σκεφτούμε ότι το κινητό ακουμπάει πολλά σημεία του σώματός μας συλλέγοντας νέα βακτήρια και αφήνοντας αυτά που περιέχει ήδη.

Επιπλέον, τα βακτήρια για να πολλαπλασιαστούν θέλουν υγρασία και ζέστη.
Δηλαδή ακριβώς το περιβάλλον της τσέπης μας!
Όπως ίσως ξέρεις, τα κινητά τηλέφωνα χρησιμοποιούν μικροκύματα. Αυτά έχουν την ιδιότητα να δονούν τα μόρια του νερού μεταξύ τους και αυτή η τριβή είναι που δημιουργεί την θερμότητα στον φούρνο μικροκυμάτων.
Σκέψου τώρα, ότι κάθε φορά που παίρνεις τηλέφωνο, βοηθάς στην αναπαραγωγή των ήδη υπάρχοντων βακτηρίων.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσεις να μιλάς στο τηλέφωνο, αλλά καλό θα ήταν μία φορά το χρόνο να καθαρίζεις την τουαλέτα που ακουμπάς στο αυτί και το στόμα σου.

Τα βακτήρια δεν είναι ορατά με το ανθρώπινο μάτι που σημαίνει ότι ακόμα και αν το κινητό μας γυαλίζει από καθαριότητα ίσως να έχει μερικά εκατομμύρια βακτήρια στην επιφάνειά του.

Για να το καθαρίσεις μην το βάλεις κάτω από τη βρύση.

Πάρε αντιβακτηριδιακά πανάκια από το φαρμακείο.

Για την υγεία σου μιλάμε..

[via]

Labels: , , , ,



Κινητά και στα αεροπλάνα...




Σύντομα οι επιβάτες των αεροπορικών εταιρειών που πετούν στην Ευρώπη δεν θα ακούν πλέον την ανακοίνωση «ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ να κλείσετε τα κινητά τηλέφωνά σας και να τα κρατήσετε κλειστά σε όλη τη διάρκεια της πτήσης». Ο λόγος είναι οτι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε το ΟΚ για τη χρήση των κινητών εν πτήση με μια λιτή πλην όμως πανηγυρική, δήλωση ανακοινώνοντας έτσι ότι ο ευρωπαϊκός ουρανός είναι ανοικτός για τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας».
Για την ιστορία η όλη υλοποίηση έχει να κάνει με την εγκατάσταση μιας μικρής κυψέλης (pico cell) κινητής τηλεφωνίας στο αεροπλάνο η οποία είναι υπεύθυνη για την επικοινωνία με δορυφόρο ή με τις επίγειες κυψέλες έως τα 9.000 περίπου πόδια ύψος.

[via]

Labels: , , , ,



Restoration: Επαναφορά αρχείων σε χρόνο dt



Χρειάσθηκε εχθές να ψάξω για ένα προγραμματάκι έτσι ώστε να επαναφέρω τα αρχεία που μόλις είχα αδειάσει από τον κάδο ανακύκλωσης των Windows. Αν μη τι άλλο οι λύσεις που βρήκα με ένα απλό googling εκτός από πολλές ήταν κάποιες απο αυτές και ακριβές χρεώνοντας μια μικρή περιουσία σε αυτόν που ήθελε να επαναφέρει τα δεδομένα του. Ευτυχώς όμως υπάρχουν ακόμα οι απλές και free of charge λύσεις και έτσι έπεσα πάνω στο restoration του Brian Kato . Ένα πανάλαφρο προγραμματάκι που ούτε καν setup δεν χρειάζεται και επαναφέρει σε χρόνο dt χωρίς κανένα πρόβλημα τα χαμένα σας αρχεία.. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το παρακάτω σύνδεσμο .. Κατεβάστε το και θα με θυμηθείτε ..

Download: Restoration

Labels: , , ,



Να πως κερδίζονται τα πρωταθλήματα


Να πως κερδίζονται τα πρωταθλήματα... ή μάλλον πως χάνονται απο την ομάδα μου την ΑΕΚ.. Μετά την ένσταση και τις νίκες στα χαρτιά δείτε το πόσο διαφορετική αντιμετώπιση έχει η ομάδα του Ολυμπιακού από την διαιτησία σε σχέση με τις άλλες ομάδες. Δείτε το πως οι ίδιες φάσεις έχουν εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση ... τα συμπεράσματα δικά σας..

[via]

Labels: , , ,



Μαγιό μόνο για Μύκονο





Tο καλοκαίρι είναι προ των πυλών (και ας ρίχνει έξω καρεκλοπόδαρα) και είπα να βάλω κάτι να ευθυμήσουμε... Να δω λοιπόν κάποιον να φοράει αυτά τα μαγιό ,να μην το κράξουν και τίποτα στον κόσμο !! Να μου πεις αν πας Μύκονο βλέπεις χειρότερα και δεν τρέχει κάστανο... αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα..

Labels: , ,



Το 2009 έρχονται τα Windows 7



O ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς ή αλλιώς και Βασιλάκης Πόρτας, άφησε κάγκελο την αγορά της πληροφορικής την Παρασκευή δηλώνοντας ότι ο διάδοχος των Windows Vista, γνωστός σήμερα με την κωδική ονομασία Windows 7, θα κυκλοφορήσει «κάποια στιγμή του χρόνου ή περίπου τότε», αρκετά νωρίτερα από το αναμενόμενο.Ο Γκέιτς έκανε το αναπάντεχο σχόλιο στο Μαϊάμι, στη διάρκεια ομιλίας του για την εταιρική φιλανθρωπία στο συνέδριο της Inter-American Development Bank. «Θα έχουμε τη νέα έκδοση κάποια στιγμή το επόμενο έτος ή περίπου τότε» (τι λες ρε Billy πάλι στην αοριστία το ρίξαμε..) απάντησε σε σχετική ερώτηση.
Πρόσθεσε ότι τα Windows 7 θα φέρουν επανάσταση στη χρήση των κινητών τηλεφώνων και θα βασίζονται σε οθόνες αφής που επιτρέπουν στους χρήστες να εργάζονται με τα χέρια στην επιφάνεια εργασίας. Δεν ξέρω για εσάς αλλά το παραμυθάκι της microsoft καλά κρατεί... κάθε τρεις και λίγο ρίχνουν και από ένα σαπάκι στην αγορά παραμυθιάζοντας τον κόσμο... ας όψεται όμως η ανέχεια και το ότι όλοι οι χρήστες ούτε πολύ χρόνο έχουν για να ασχολούνται με την εκμάθηση του linux ούτε είναι μικροί προγραμματιστές για να το κατανοήσουν και να το κάνουν να τρέξει σαν τα windows με αποτέλεσμα το Βασιλάκης ο πόρτας να παίζει μπάλα μόνος του.. Προσωπική εκτίμηση καλό 2010 και βλέπουμε για τα Windows 7 ή όπως αλλιώς θα τα ονομάσουν μέχρι τότε...

Labels: , , , ,



Αναβάθμιση του www.aek.com




Το νέο αναβαθμισμένο φόρουμ του www.aek.com του πρώτου Ελληνικού οπαδικού - αθλητικού site ομάδος από καταβολής Ελληνικού ίντερνετ (1994) είναι γεγονός!
Μετά από μια συντονισμένη προσπάθεια με πολύ κέφι και μεράκι οι Administrators του AEK INTERNET FAN CLUB κατορθώσαμε σε χρόνο ρεκόρ να ανεβάσουμε το forum με επιτυχία . Όλα πήγαν κατ' ευχήν και ήδη από εχθές το απόγευμα είναι Up & Running .
Το χρονικό είχε ως εξής ,το μεσημέρι της Παρασκευής 4 Απριλίου2008 κατά της 3:00 κατεβάσαμε το forum στα πλαίσια της αναβάθμισης του.
Το Forum έμεινε κλειδωμένο για περίπου 3 ώρες και γύρω στης 7:00 το απόγευμα ήταν έτοιμο και το ανοίξαμε για τους χρήστες.
Για την ιστορία τα hack mods καθώς και η έκδοση της phpBB είναι τα εξής:

- Αναβαθμιστήκαμε στην τελευταία έκδοση phpBB 2.0.23

- άλλαξε ολη η φιλοσοφία και εκσυγχρονίστηκαν τα ΒΒcodes, προστέθηκαν πολλές νέες λειτουργίες όπως τα warnings το κρυφό κείμενο το προστατευμένο κείμενο , youtube video κ.α

- Προστέθηκε κώδικας με την Αρχική Σελίδα του www.aek.com καθώς και scrolling txt για σημαντικές ανακοινώσεις...

- Προστέθηκε hack για να περνάει το url από τον server του anonym.to

- Προστέθηκε hack για να γίνεται αυτόματο resize των εικόνων.

- Άλλαξε η φιλοσοφία των email notifications

- Προστέθηκε αναφορά παράβασης από τον χρηστή στους mod/admins

- Άλλαξε το url σε phpBB2

- Άλλαξε το banner logo σε animation gif, κεντραρίστηκε και μπήκε επάνω του link που οδηγεί στην αρχική σελίδα του forum.

- Άλλαξε το μέγεθος των avatars σε 120Χ120

-Έγινε αυτόματο resize των εικόνων που έχουν μεγάλο μέγεθος

-Μεγάλωσαν τα smiles & προστέθηκαν νέα

Αυτά και άλλα πολλά που έχουν να κάνουν με το administration και κάνουν πολύ πιο εύκολη την ζωή των admins και τα οποία δεν είναι ορατά με μια πρώτη ματιά ....

Μέχρι τώρα κάποια ψιλό προβληματάκια αντιμετωπίσθηκαν με επιτυχία και ήδη οι πολλές θετικές αντιδράσεις των ΑΕΚΤΖΗΔΩΝ αδελφών μας μας κάνουν περήφανους και όλη η κούραση του τελευταίου μήνα δείχνει να πιάνει τόπο...
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα παιδιά που βοήθησαν και βοηθούν με τις γνώσεις του έτσι ώστε η τρέλα μας για την ΑΕΚΑΡΑ να έχει το δικό της σπίτι στο Internet...

Labels: , , , , , ,



ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ!



Εχθές έλαβα ακόμα ένα email από φίλο που μου έγραφε τα παρακάτω και αν μη τι άλλο αξίζει να τα λάβουμε υπόψιν μας :

"Κάποιοι υποστηρίζουν ότι μόνο δύο είναι, τα ανθρώπινα κατασκευάσματα που
διακρίνονται από το Διάστημα: το Σινικό Τείχος και το Camp Bondsteel.
Το Σινικό Τείχος όλοι το γνωρίζουμε ,το Camp Bondsteel όμως πολλοί λίγοι.
Είναι η μεγαλύτερη αμερικανική στρατιωτική βάση στον κόσμο και βρίσκεται
ακριβώς ...δίπλα μας. Στο Κόσσοβο!!
H εταιρεία Halliburton (που ως γνωστό διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος ο
αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Dick Cheney, μέχρι το 2000 ) κατασκεύασε το Camp
Bondsteel (μέσω θυγατρικών), και το «συντηρεί» χάρη σε ένα από τα ακριβότερα
συμβόλαια που υπέγραψε ποτέ το Πεντάγωνο των ΗΠΑ.
Η Halliburton όμως δραστηριοποιείται στα Βαλκάνια και σε πλήθος έργων, με
κύριο την μελέτη κατασκευής του ενεργειακού αγωγού ΑΜΒΟ, που... "συνέπεσε"
να διέρχεται από την περιοχή της βάσης και θα μεταφέρει πετρέλαιο από το
Μπουργκάς στην Αυλώνα.
Στην ουσία δηλαδή καθιστά τις ΗΠΑ ρυθμιστές της "κάνουλας"... στο ρωσικό
πετρέλαιο .
Οι ιθύνοντες της κυβέρνησης Bush γίνονται ιδιαίτερα πιεστικοί για να
κλείσουν τα ανοικτά θέματα στην περιοχή , αφού αναμένεται να χάσουν την
εξουσία στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2008 και φοβούνται τις οικονομικές
...αλλαγές από τους "χορηγούς" των Δημοκρατικών .


Camp Bondsteel.


Το Camp Bondsteel είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική βάση που δημιούργησαν οι
ΗΠΑ μετά τον πόλεμο στο Βιετνάμ. Βρίσκεται στο Κόσοβο. Για την ακρίβεια
καταλαμβάνει εκτάσεις στα εδάφη τόσο του Κοσσυφοπεδίου όσο και της ΠΓΔΜ, παρ’
ότι τα σύνορα των δύο προτεκτοράτων δεν είναι οριοθετημένα. Άλλωστε οι
αμερικάνοι δεν έλαβαν υπόψη τα σύνορα όταν σχεδίασαν την τεράστια αυτή βάση.
Η τοποθεσία επιλέχθηκε με βάση τους σχεδιασμούς των κρίσιμης σημασίας
ενεργειακών δρόμων που ήδη, πριν από το 1992, είχαν χαραχτεί στους χάρτες
των μεγάλων αμερικάνικων εταιρειών και του Πενταγώνου.

Το Camp Bondsteel οικοδομήθηκε για να προστατεύει τον αμερικάνικων
συμφερόντων διαβαλκανικό αγωγό AMBO (Albania, Macedonia, Bulgaria Oil). Μια
και μιλάμε όμως για συμφέροντα, ωμά οικονομικά συμφέροντα, ας συγκρατήσουμε
δύο ονόματα εταιρειών: της Halliburton και της θυγατρικής της Brown & Root
Services. Η μεν πρώτη ηγείται του κονσόρτσιουμ του αγωγού AMBO, η δε δεύτερη
οικοδόμησε και παρέχει επιμελητειακή υποστήριξη στο κολοσσιαίο Camp
Bondsteel.

Στα σερβικά ερείπια

Ο «πρίγκιπας του σκότους», όπως του αρέσει να τον αποκαλούν, ο αντιπρόεδρος
των ΗΠΑ Ντικ Τσέινι, υπήρξε, μέχρι να ενδυθεί το φράκο του πολιτικού,
«βασικός μέτοχος» της Halliburton. Για να μη ξεχνιόμαστε…

Τον Ιούνιο του 1999, ως αποτέλεσμα των βάρβαρων και ισοπεδωτικών
βομβαρδισμών κατά της Γιουγκοσλαβίας, ο στρατός των ΗΠΑ «απαλλοτρίωσε» περί
τα 10.000 στρέμματα αγροτικής έκτασης, κοντά στο νοτιοανατολικό Κόσοβο, στην
πόλη Ουρόσεβατς, επάνω στα αδιευκρίνιστα σύνορα με την ΠΓΔΜ, και άρχισε την
κατασκευή του στρατοπέδου.

Το Camp Bondsteel σήμερα αποκαλείται από τους αμερικάνους «Grand Dame»
(Μεγάλη Κυρία), ετοιμάστηκε μέσα σε τρία χρόνια, εκτείνεται και στις δύο
πλευρές των υποτιθέμενων συνόρων με την ΠΓΔΜ και εξυπηρετεί περισσότερους
από 7.000 στρατιώτες, δηλαδή τα τρία τέταρτα του συνόλου της δύναμης που
διατηρούν οι ΗΠΑ στην περιοχή.

Το οδικό δίκτυο μέσα στο στρατόπεδο ξεπερνά τα 25 χιλιόμετρα, που οδηγούν
στα περισσότερα από 300 κτίρια. Το στρατόπεδο είναι τόσο μεγάλο, ώστε
χωρίζεται σε κεντρική, μέση και έξω περιοχή. Υπάρχουν υπαίθριοι χώροι
αναψυχής, όπως και κλειστές αίθουσες για σπορ που είναι προσβάσιμες 24 ώρες
το 24ωρο. Υπάρχουν επίσης εκκλησία, βιβλιοθήκη, αλλά και το καλύτερα
εξοπλισμένο νοσοκομείο της Ευρώπης!

Σε αυτό το στρατόπεδο, ανάμεσα στα άλλα, σταθμεύουν 55 ελικόπτερα Black Hawk
και Apache. Αν και δεν δημιουργήθηκε διάδρομος προσγείωσης αεροσκαφών, ο
χώρος επιλέχθηκε επειδή ακριβώς έχει τη δυνατότητα επέκτασης και, σύμφωνα με
τους σχεδιασμούς, πολύ σύντομα θα μεταφερθεί εκεί η αμερικάνικη αεροπορική
δύναμη που σταθμεύει στο Αβιάνο της Ιταλίας. Πέριξ του Camp Bondsteel ο
αμερικάνικος στρατός ελέγχει 350 χιλιόμετρα δρόμων και 75 γέφυρες. Όλα αυτά
γίνονται με τη δημιουργία φυλακίων και με επίγειες και εναέριες περιπολίες.

Μια πόλη - κράτος!

Την εργολαβία της κατασκευής ανέλαβε η Brown & Root Services Corporation.
Για την κατασκευή δούλεψαν 24 ώρες το 24ωρο επί τρία χρόνια πάνω από 1.000
αμερικάνοι μηχανικοί και περισσότεροι από 7.000 αλβανοί εργάτες.

Σήμερα η Brown & Root Services εξασφαλίζει τη λειτουργία του στρατοπέδου.
Φροντίζει για την παροχή 600.000 γαλονιών νερού τη μέρα και ηλεκτρισμού για
τις ανάγκες μιας πόλης 25.000 κατοίκων. Φροντίζει για τη λειτουργία 1.200
πλυντηρίων ημερησίως, καθώς και για την παρασκευή 18.000 γευμάτων. Το
προσωπικό που απασχολεί η Brown & Root Services ξεπερνά τα 10.000 άτομα και
είναι κυρίως αλβανοί, οι οποίοι, για να… «αποφευχθούν οι πληθωριστικές
πιέσεις» στην οικονομία της περιοχής, αμείβονται με 2 δολάρια την ώρα.

Όπως λένε οι ίδιοι οι αμερικάνοι που βρίσκονται στην περιοχή, η εχθρότητα
που αντιμετωπίζουν οφείλεται, μεταξύ άλλων, και στο γεγονός πως το Camp
Bondsteel φαντάζει ως μια περιοχή η οποία βρίσκεται 100 χρόνια μπροστά από
τον χώρο που την περιτριγυρίζει. Ο τόπος γύρω από το στρατόπεδο είναι
πάμπτωχος με τον δείκτη της ανεργίας να φτάνει το 80%.

Τι γυρεύει μια τέτοια στρατιωτική εγκατάσταση μέσα σε μια περιοχή που
«βρίσκεται 100 χρόνια πίσω»; Ας επισημάνουμε δύο αναφορές της «Ουάσιγκτον
Ποστ» για το Camp Bondsteel:

* Είναι ένα φανερό σημάδι ότι οι ΗΠΑ έχουν αναλάβει μείζονες δεσμεύσεις στην
περιοχή και σχεδιάζουν να παραμείνουν επί μακρόν.

* Η αυξανόμενη αστάθεια στη Μέση Ανατολή υποχρεώνει τις ΗΠΑ να έχουν βάσεις
και ελευθερία πτήσεων πάνω από τα Βαλκάνια για να μπορούν να προστατεύσουν
το πετρέλαιο της Κασπίας.

«Μακεδονία» για ασφαλή ενέργεια…

Η αμερικάνικη Υπηρεσία Εμπορίου και Ανάπτυξης (*S Trade & Development
Agency – TDA) χρηματοδότησε τις μελέτες βιωσιμότητας και τεχνολογικών
απαιτήσεων της εταιρείας AMBO, που, ας σημειωθεί, έχει έδρα τη Νέα Υόρκη.

Ο πετρελαιαγωγός της AMBO, προϋπολογισμού 1,5 δισ. δολαρίων, αξιολογείται ως
ένας από τους σημαντικότερους, από στρατηγική άποψη, αγωγούς, καθώς υπό
αυστηρό αμερικάνικο στρατιωτικό έλεγχο μπορεί να συνδέσει τις αγορές της
Ευρώπης με το πετρέλαιο της Κασπίας. Ακόμη και στην περίπτωση που μέσα στον
αγωγό θα ρέει ρωσικό πετρέλαιο, αυτό θα οδεύει προς τις αγορές υπό την
προϋπόθεση ότι θα το επιτρέπει η Ουάσιγκτον.

Αντιλαμβάνεται, λοιπόν, κανείς γιατί ανάμεσα στους χρηματοδότες της AMBO
εξέχουσα θέση κατέχουν οι EXXON - Mobil και Chevron. Πολύ περισσότερο
κατανοεί γιατί η Μόσχα προσπαθεί με κάθε τρόπο να έχει τουλάχιστον το 51%
από τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, όποτε αυτός κατασκευαστεί, ακόμη
κι αν το υπόλοιπο 49% βρεθεί στα χέρια εταιρειών συμφερόντων ΗΠΑ.

Τελειώνοντας αξίζει να υπενθυμίσουμε όσα είχε πει ο βρετανός στρατηγός Μάικλ
Τζάκσον, που με το «καπέλο» του ΝΑΤΟ βρισκόταν στην ΠΓΔΜ όταν η συμμαχία
βομβάρδιζε τη Σερβία: Είναι απολύτως απαραίτητο να εξασφαλίσουμε τη
σταθερότητα στη «Μακεδονία» και την ένταξή της στο ΝΑΤΟ. Ταυτόχρονα είναι
απαραίτητο να παραμείνουμε εδώ (το ΝΑΤΟ) για πολύ καιρό έτσι ώστε να
μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των ενεργειακών δρόμων που θα διασχίσουν
τη χώρα… "

Tελικά με λίγο ψάξιμο είδα οτι το κείμενο αυτο το έγραψε ο κ. Γιάννης Μ. Νέγρης στο "manifesto"

Labels: , , ,



Γραφεία Google στην Ζυρίχη







Αν και σίγουρα κάπου θα τις έχετε ξαναδεί αυτές τις photos είναι κάτι που όσο και να το βλέπεις δεν μπορείς να μην σκέφτεσαι γιατί να μην είναι όλοι οι εργασιακοί χώροι έτσι.. Είμαι σίγουρος ότι πρέπει να είναι από τις λίγες φορές που κάποιος εργαζόμενος δεν θα θέλει να πάει στο σπίτι του.. Όπως και να έχει απολαύστε τα γραφεία του Google στην Zυρίχη

Labels: , ,



Μετανοείτε Αλλόθρησκοι



Μια καταπληκτική παραγωγή σχετικά με τον ποδοσφαιρικό αγώνα της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό και το επικό 4-0, από τον ΣΚΑΪ και την Ελληνοφρένεια. Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όλους τους φίλους Αεκτζήδες.....

Labels: , , , , ,



Γαλανόλευκες Μηχανές από τον Αυστριακό Σιδηρόδρομο






Αυτές είναι οι πρώτες φωτογραφίες από τις μηχανές που έφτιαξε ο Αυστριακός Σιδηρόδρομος εν' όψει της προετοιμασίας για το EURO 2008 που μου ήρθαν σήμερα με email απο έναν φίλο, απο ότι μου γράφει είναι οι πρώτες που βγαίνουν προς τα έξω. Οι φωτογραφίες αυτές απεικονίζουν την γαλανόλευκη με σκηνές από το προηγούμενο euro με πρωταγωνιστές τον Ζαγοράκη και τον Χαριστέα. Click στις photo για μεγέθυνση...

Labels: , , ,