Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Νέος χάρτης ψηφιακών συχνοτήτων



Νέες ισορροπίες σταθερότητας και ανάπτυξης στον τηλεοπτικό χάρτη της χώρας, δημιουργεί ο νέος Χάρτης Συχνοτήτων για τις ψηφιακές εκπομπές, ο οποίος πλέον, βάσει των όσων προβλέπει, δίνει τη δυνατότητα σε 14 τηλεοπτικούς σταθμούς να εκπέμψουν με τη νέα τεχνολογία σε επίπεδο εθνικής εμβέλειας.

Πρόκειται για αριθμό, ο οποίος επισημαίνεται ότι είναι διπλάσιος από εκείνο των νομίμως σήμερα λειτουργούντων τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας, γεγονός που δίνει σε κάθε έναν από αυτούς τη δυνατότητα να δημιουργήσουν δύο ψηφιακούς τηλεοπτικούς σταθμούς, πιθανότατα, έναν ελεύθερης λήψης και έναν συνδρομητικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προς αυτή την κατεύθυνση, ήδη κινούνται οι ιδιωτικές τηλεοπτικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα αρχίσουν να πραγματοποιούν επενδύσεις στον τομέα, από τους πρώτους κιόλας μήνες της ερχόμενης χρονιάς.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε το παρακάτω σύνδεσμο της Ναυτεμπορικής

Labels: , , , ,



Νέα Samsung Q1U-CMXP και Q1UP-V UMPC’s



Η Samsung επεκτείνει τη σειρά UMPCs της με δύο νέα μοντέλα. Αυτά δεν είναι άλλα από τα άρτι αφιχθέντα Q1U-CMXP και Q1UP-V τα οποία και παρουσιάσθηκαν πριν λίγες ημέρες στην αμερικανική αγορά .

Το Q1U-CMXP είναι ο διάδοχος Q1 Ultra XP model, που πρωτοεμφανίστηκε το Μάιο του 2007 και φοράει Windows XP με το νέο μοντέλο να ενσωματώνει HSDPA 3G cellular modem.

Το Q1UP-V φοράει τα Vista της Microsoft και στα συν του είναι τα εξελιγμένα QWERTY keys, ο εξαιρετικός επεξεργαστής στα 1.33 GHz της Intel Core Solo U1500 Pentium ο οποίος φημίζεται για την υπερβολικά χαμηλή κατανάλωση τάσης, καθώς και η μνήμη του η οποία είναι στα 2GB.

Οι 2 συσκευές της Samsung φέρουν 1.3 mega pixel camera για φωτογραφίες και videos και με την ενσωματωμένη νέα webcam της Samsung, το high-performance dual-array microphone και speakers, κάνει παιχνιδάκι την face-to-face video chatting επικοινωνία (like skype) και κανει το video conferencing παιχνιδάκι δεν πρέπει να ξεχάσουμε να ανεφέρουμε και τα κλασσικά πλέον καλούδια δικτύωσης όπως τα 802.11b/g Wi-Fi, Bluetooth 2.0 + EDR, και 10/100 BaseTX.

Οι τιμές τους είναι $1.499 και $1.449 αντίστοιχα και διατίθενται σε πρώτη φάση μόνο στην Αμερικάνικη αγορά.
[via]

Labels: , , , ,



Βόρεια Ελλάδα: Ορατή η έκλειψη Ηλίου


Η ολική έκλειψη θα είναι ορατή μέσα στη σκούρα μπλε λωρίδα.
Οι γαλάζιες γραμμές αντιστοιχούν στη μερική έκλειψη.


Το πρωί της Παρασκευής 1 Αυγούστου, η σκιά της Σελήνης θα πέσει μέσα στον αρκτικό κύκλο και θα κινηθεί νοτιοανατολικά προς τη Σιβηρία και την Κίνα, προσφέροντας το σπάνιο θέαμα μιας ολικής έκλειψης Ηλίου.

Στην Ελλάδα το φαινόμενο θα είναι ορατό μόνο στα βόρεια της χώρας ως μερική έκλειψη, με τη Σελήνη να καλύπτει λιγότερο από το 5% του ηλιακού δίσκου.

Στη Θεσσαλονίκη, το φαινόμενο θα αρχίσει γύρω στις 12.45, θα κορυφωθεί στις 13.06 και θα λήξει στις 13.30. Η νοτιότερη μεγάλη πόλη που θα μπορέσει να δει την έκλειψη -έστω και μετά βίας- θα είναι ο Βόλος, όπου το φαινόμενο θα αρχίσει γύρω στις 13.00, θα κορυφωθεί 10 λεπτά αργότερα και θα λήξει στις 13.17.

Η μερική έκλειψη θα είναι ορατή μέσα στη διαδρομή που θα ακολουθήσει η παρασκιά της Σελήνης, καλύπτοντας μέρος της Βόρειας Αμερικής, σχεδόν ολόκληρη τη Γροιλανδία και το μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης.

Το ίχνος αυτό διέρχεται διαγώνια από την Ελλάδα περνώντας από το νομό Ιωαννίνων και το βορειοανατολικό άκρο της περιοχής της Ρόδου.

Η ολική έκλειψη θα είναι ορατή από μια πολύ στενότερη λωρίδα, πλάτους περίπου 250 χιλιομέτρων, η οποία αντιστοιχεί στο ίχνος που αφήνει η κύρια σκιά της Σελήνης.

Το φαινόμενο θα αρχίσει στον βορειοανατολικό Καναδά και θα κινηθεί προς τη Σιβηρία και κατά μήκος των συνόρων Κίνας-Μογγολίας, πριν λήξει το ηλιοβασίλεμα στην κεντρική-βόρεια Κίνα.

Πιο τυχεροί από όλους θα είναι όσοι έχουν κλείσει θέση στο Airbus A330 της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Deutsche Polarflug, το οποίο θα πετάξει πάνω από τον Αρκτικό Ωκεανό ακολουθώντας σταθερά τη σκιά του φεγγαριού.
[via]

Labels: , , , ,



Τηλεοπτικά ομάδων Super League



Εδώ και λίγες μέρες έχουν ολοκληρωθεί και οι τελευταίες συμφωνίες για πωλήσεις τηλεοπτικών δικαιωμάτων και έτσι παρουσιάζουμε συνοπτικά παρακάτω τα κανάλια στα οποία θα μπορείτε να παρακολουθείτε τους εντός έδρας αγώνες των ομάδων της Super League για την σεζόν 2008-09.

* Nova (8 ομάδες, θα προβληθούν στα κανάλια Nova Sports): ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Πανιώνιος, Ηρακλής, ΟΦΗ, Εργοτέλης, Θρασύβουλος και Πανθρακικός.

* ΕΡΤ (5 ομάδες, θα προβληθούν σε ΕΤ1 και ΝΕΤ): Ολυμπιακός, ΠΑΟ, Άρης, Skoda Ξάνθη και Αστέρας Τρίπολης.

* Alpha (3 ομάδες, θα προβληθούν στον Alpha): Λάρισα, Λεβαδειακός και Πανσερραϊκός.
[via]

Labels: , , , , ,



Ο Alonso έγινε spam mail Trojan



Σύμφωνα με την εταιρία ασφαλείας Panda Security, ένα νέο spam mail έχει κάνει την εμφάνισή του με σκοπό να βλάψει τους υπολογιστές των θυμάτων του με το Trojan Tri/Banker.LGC.

«Έχουμε ανακαλύψει έναν ακόμα κακόβουλο mail που χρησιμοποιείται για να γελάσει τους χρήστες ώστε να εγκαταστήσει στον υπολογιστή τους ένα Trojan που προσπαθεί να κλέψει αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών και πιστωτικών καρτών.

Αυτή τη φορά το mail φαίνεται ότι είναι ένα πραγματικό νέο από την εφημερίδα El Pais, μία από τις μεγαλύτερες ισπανικές εφημερίδες, και μιλάει για ένα υποτιθέμενο ατύχημα το οποίο συνέβη στο Μπιλμπάο και από το οποίο ο οδηγός της Formula 1, Φερνάντο Αλόνσο είναι σοβαρά τραυματισμένος», λέει ο Luis Corrons από την Panda Labs.

To email προς το παρών είναι γραμμένο στα ισπανικά, οπότε μάλλον δεν απειλεί το ευρύ κοινό, αλλά υπάρχει άμεσος κίνδυνος αυτόματης μετάφρασης, οπότε καλά θα κάνουμε να προσέχουμε. Αν δεχτείτε το μήνυμα αυτό, θα πρέπει να το σβήσετε αμέσως. Αν δεν αντισταθείτε στον πειρασμό και το ανοίξετε, βεβαιωθείτε ότι δεν θα πατήσετε στο link που υπάρχει στο μήνυμα, αλλιώς ο υπολογιστής σας πιθανά θα μολυνθεί.
[via]

Labels: , , , , ,



Βρετανία: Εκστρατεία κατά των πειρατών του Διαδικτύου



Οι έξι μεγαλύτεροι πάροχοι διαδικτυακών συνδέσεων στη Βρετανία συμφώνησαν απρόθυμα με τη δισκογραφική και κινηματογραφική βιομηχανία να στέλνουν προειδοποιητικές επιστολές στους χρήστες που κατεβάζουν παράνομα τραγούδια και ταινίες.

Περίπου 6 εκατομμύρια Βρετανοί εκτιμάται ότι κατεβάζουν συστηματικά πειρατικά αρχεία, αναφέρει την Πέμπτη το Reuters.

Οι εταιρείες που προσφέρουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο (ISP) είχαν αρχικά αρνηθεί να αναμειχθούν με το σκεπτικό ότι είναι απλώς πάροχοι υπηρεσιών και δεν ευθύνονται για το υλικό που κατεβάζουν οι χρήστες.

Αναγκάστηκαν τελικά να υποχωρήσουν όταν η βρετανική κυβέρνηση τους προειδοποίησε ότι θα επέβαλε ειδική νομοθεσία για την αντιμετώπιση της πειρατείας στο Διαδίκτυο.

Η συμφωνία «θα προστατεύσει τους καταναλωτές, τις δημιουργικές βιομηχανίες αλλά και τη χρήση της τεχνολοίας, σήμερα και στο μέλλον» δήλωσε ανακοινώνοντας το σχέδιο ο Βρετανός υπουργός Εμπορίου Τζον Χάτον.

Η βρετανική συμφωνία μεταξύ των παρόχων και της βιομηχανίας μουσικής και κινηματογράφου έρχεται μετά την ανακοίνωση αντίστοιχου σχεδίου στη Γαλλία. Συζητήσεις για το θέμα έχουν επίσης αρχίσει στην Αυστραλία, τη Δανία, την Ιαπωνία και τη Νέα Ζηλανδία.

Η συμφωνία που αποδέχτηκαν οι έξι ISP -BT, Virgin, Orange, Tiscali, BSkyB και Carphone Warehouse με τη μεσολάβηση της κυβέρνησης προβλέπει ότι θα πρέπει να εργαστούν για μια «σημαντική μείωση» της παράνομης διακίνησης.

Οι εταιρείες θα στέλνουν επιστολές στους χρήστες που κατεβάζουν μεγάλόυς όγκους πειρατικών δεδομένων με τις οποίες θα τους ενημερώνουν ότι έχουν εντοπιστεί και παρακολουθούνται.

Το μέτρο θα εφαρμοστεί για δοκιμαστική περίοδο τριών μηνών. Αν δεν αποδειχθεί αποτελεσματικό, οι ISP και οι κάτοιχοι των πνευματικών δικαιωμάτων θα πρέπει να συνεργαστούν με τη ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών Ofcom για τη σύνταξη ενός νέου κώδικα ορθής πρακτικής.

Δυνατότητες που θα μπορούσαν να εξεταστούν στο πλαίσιο αυτού του κώδικα είναι η παρεμπόδιση ή η καθυστέρηση του κατεβάσματος πειρατικού υλικού καθώς και ο αποκλεισμός των χρηστών που δεν συμμορφώνονται με τις προειδοποιήσεις.
[via]

Labels: , , , , ,



Nova: Μέτρα κατά της Πειρατείας



Σύμφωνα με το πάντα έγκυρο zotos.biz από 29 Ιουλίου αναμένεται αναβάθμιση για τους νέους δέκτες Panasat DSD1110 της Nova όπου και θα ενεργοποιείται το πάντρεμα δέκτη και κάρτας.

Όσοι λοιπόν το πρωί της Τετάρτης ξυπνήσετε και δείτε αναμμένο το κόκκινο λαμπάκι στην πρόσοψη του panasat σας με μήνυμα Ε- στην οθόνη του δέκτη σας, τότε θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το τμήμα συνδρομητών της συνδρομητικής τηλεόρασης για να σας καθοδηγήσουν έτσι ώστε να συνεχίσετε απρόσκοπτα την θέαση σας.

Όπως τονίζεται αυτό είναι το πρώτο από νέα μέτρα που θα πάρει η εταιρία για να προστατέψει τις υπηρεσίες που παρέχει μιας και το τελευταίο καιρό έχει πολλές απώλειες συνδρομητών από τις ολοένα και αυξανόμενες πωλήσεις πειρατικών καρτών.

Λέγετε μάλιστα ότι από τον Σεπτέμβριο θα υπάρξουν και άλλα μέτρα πάταξης της πειρατείας που θα επηρεάσουν και τους υπόλοιπους συνδρομητές με πιθανή αντικατάσταση καρτών έτσι ώστε να έχουν περασμένες επάνω τους το νέο λογισμικό πιστοποίησης ανά δέκτη.

Labels: , , , , ,



Facebook: Μήνυση εναντίον κλώνου του



Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον γερμανικής ιστοσελίδας που φέρεται ως ανταγωνιστής του κατέθεσε το Facebook, σύμφωνα με τους Financial Times.

Ειδικότερα, η ιστοσελίδα StudiVZ κατηγορείται, σύμφωνα με τα ασφαλιστικά μέτρα που κατατέθηκαν την περασμένη Παρασκευή στην Καλιφόρνια, πως αντέγραψε «την εμφάνιση, το στήσιμο, τις λειτουργίες και τις υπηρεσίες» του Facebook, ακόμα και την λειτουργία του «wall».

Το Facebook ισχυρίζεται ότι οι δυο εφαρμογές είναι τόσο ίδιες, ώστε το μόνο που χρειάστηκε να κάνει το StudiVZ ήταν να αλλάξει το χαρακτηριστικό μπλε χρώμα σε κόκκινο. Το StudiVZ, που έχει ως έδρα το Βερολίνο, έχει 10 εκατομμύρια μέλη, σύμφωνα με δικά του στοιχεία, ενώ ιδρύθηκε το περασμένο έτος από τον γερμανό εκδότη και ιδιοκτήτη της Verlagsgruppe, Georg von Holtzbrinck.

Επίσης το StudiVZ λειτουργεί στην γερμανική, γαλλική, ιταλική, ολλανδική και ισπανική γλώσσα, αλλά όχι στην αγγλική. Η γερμανική έκδοση του Facebook ξεκίνησε να λειτουργεί τον Μάρτιο του 2008.
[via]

Labels: , , , ,



Τα φιλικά της ΑΕΚ στη NOVA



Βρήκαν τηλεοπτική στέγη τα φιλικά της ΑΕΚ κι έτσι οι φίλαθλοι θα έχουν σύντομα την ευκαιρία να πάρουν μία γεύση της νέας ομάδας. Όπως έγινε γνωστό, το συνδρομητικό κανάλι Novasport εξασφάλισε τα δικαιώματα μετάδοσης των επτά φιλικών που θα δώσει η «Ένωση» μέχρι την έναρξη των υποχρεώσεών της για το πρωτάθλημα.

Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει διαδοχικά σε φιλικά τεστ τις Γκρόιτερ Φιρτ (Β' Γερμανίας, 26/7), Κότμπους (Α' Γερμανίας, 29/7), Μπούρσασπορ (Α' Τουρκίας, 30/7), Τζένοα (Α' Ιταλίας, 1/8), Άνκαρασπορ (Α' Τουρκίας, 3/8) στην Αυστρία, ενώ στην Αθήνα θα αναμετρηθεί με Μπόλτον (Premiership, 8/8) και Μπολόνια (Serie A, 18/8).

[via]

Labels: , , , , , ,



Cosmote My Account



Μέσω Internet θα μπορούν πλέον οι συνδρομητές της εταιρίας Cosmote να διαχειρίζονται εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια τις συνδέσεις τους, να πληρώνουν το λογαριασμό τους και να επικοινωνούν online με την εξυπηρέτηση πελατών.

To Cosmote My Account περιλαμβάνει τις εξής τέσσερις ενότητες:

• Ο Λογαριασμός μου: Άμεση ενημέρωση για την κατάσταση του λογαριασμού, οnline πληρωμές με ασφάλεια, αναζήτηση προηγούμενων λογαριασμών, ανάλυση κλήσεων για τους συνδρομητές συμβολαίου και πρόσβαση σε υπηρεσίες E-Care.

• Οι Υπηρεσίες μου: Δυνατότητα διαχείρισης υπηρεσιών, όπως φωνής και μηνυμάτων, ΜΜS, WAP, προσωπικός τηλεφωνητής, μεταφορά υπολοίπου καρτοκινητής κ.α.

• Βιβλιοθήκη: Συχνές ερωτήσεις, demos και τιμοκατάλογος υπηρεσιών.

• Επικοινωνία: Οnline υποβολή ερωτήσεων & παρατηρήσεων.

Πρόσβαση στη νέα υπηρεσία έχουν όλοι οι οικιακοί πελάτες συμβολαίου, καρτοσυμβολαίου και καρτοκινητής. Μοναδική προϋπόθεση είναι η εγγραφή στο νέο portal, η οποία γίνεται μέσω online αίτησης από το site της εταιρίας. Οι συνδρομητές συμβολαίου, με την εγγραφή τους, αποκτούν αυτόματα την υπηρεσία e-Bill. Οι υπάρχοντες συνδρομητές του e-Bill έχουν πρόσβαση με τους υπάρχοντες κωδικούς τους, χωρίς να χρειάζεται να εγγραφούν εκ νέου στην υπηρεσία.

Κάθε χρήστης, που θα υποβάλει online αίτημα, θα λαμβάνει ενημέρωση για την ολοκλήρωση του αιτήματος του είτε με SMS, είτε e-mail, ανάλογα με τον τρόπο ενημέρωσης που ο ίδιος έχει επιλέξει.
[via]

Labels: , , , ,



Θυμήθηκε τα νιάτα του ο Johnny Rotten




Τις εποχές που δημιουργούσαν συνέχεια καυγάδες θυμήθηκαν οι Sex Pistols και συγκεκριμένα ο front man τους, John Lydon (aka Johnny Rotten). Σε φεστιβάλ στην Ισπανία ήρθε στα χέρια με τον τραγουδιστή των Bloc Party, Kele Okereke και λίγο έλειψε η συμπλοκή να επεκταθεί σε ολόκληρη την βρετανική μουσική σκηνή.

Σύμφωνα με τον δεύτερο, στα παρασκήνια του φεστιβάλ ο Okereke πλησίασε τον Lydon και τον ρώτησε αν θα επανενωθούν ποτέ οι Public Image Ltd, συγκρότημα που ήταν από τα αγαπημένα του. Παρόλα αυτά, η αντίδραση του Lydon ήταν επιθετική ενώ η παρέα του χρησιμοποίησε ρατσιστικές εκφράσεις συμπεριλαμβανομένης και της «το πρόβλημα σου είναι η μαύρη σου συμπεριφορά».

Στη συνέχεια οι δύο πλευρές πιάστηκαν στα χέρια με τον Ricky Wilson των Kaiser Chiefs και τον Yanni Filippaki των Foals να τρέχουν προς συμπαράσταση του.

Με την επιστροφή του στο Λονδίνο, Kele Okereke εξέφρασε την απογοήτευση του καθώς ο Lydon ήταν ένα από τα είδωλα του. Βέβαια, ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή η θεωρία της άλλης πλευράς. Το φεστιβαλ ήταν το Summercase που διεξάγεται στη Βαρκελώνη και είναι ένα από τα σημαντικότερα της Ευρώπης.

[via]

Labels: , , ,



Νέα προσφορά Nova


Sports + Value Pack 29,50 €

Ένα νέo πακέτο συνδρομής έρχεται από την Nova όπου και προσφέρει όλα τα αθλητικά κανάλια ΔΩΡΕΑΝ μέχρι 30/09/2008.

Αυτό που προσωπικά με ξενίζει και χρίζει περαιτέρω ανάλυσης είναι το πόσο δωρεάν είναι θέαση των αθλητικών καναλιών της προσφοράς μέσα στο κατακαλόκαιρο που με πολύ απλά λόγια λόγω διακοπών αλλά και ποδοσφαιρικής νηνεμίας σε κάνει να χάνεις 1 μήνα από αυτήν στην καλύτερη περίπτωση!

Όπως και να έχει όμως η προσφορά ισχύει μόνο για νέους συνδρομητές και η δωρεάν θέαση των αθλητικών καναλιών θα ισχύει μέχρι 30/9/2008.και για όσους θα εγγραφούν μέχρι 31/8/2008 με δωδεκάμηνη σύμβαση και μέχρις εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

Το πακέτο περιλαμβάνει:

* 10 αθλητικά κανάλια, με τις σημαντικότερες αναμετρήσεις απο όλον τον κόσμο
* 6 κανάλια ντοκιμαντέρ
* 2 παιδικά κανάλια
* 9 μουσικά κανάλια
* 9 ειδησεογραφικά κανάλια
* 4 κανάλια μόδας - ψυχαγωγίας
* Όλα τα μεγάλα ελληνικά κανάλια
* Περισσότερα από 150 ελεύθερα δορυφορικά κανάλια και ραδιοφωνικά προγράμματα απο όλον τον κόσμο

Labels: , , , , ,



Πάρνηθα Μονή Κλειστών



Σήμερα βρέθηκα στην Φυλή (Χασιά) για κάποιες δουλειές και βρήκα την ευκαιρία να επισκεφθώ την Μονή Κλειστών (σε απόσταση 4 Κ m από την Φυλή) και την εκεί θαυματουργή εικόνα της Παναγιάς, η οποία βρίσκεται μέσα σε έναν από τους τελευταίους καταπράσινους πνεύμονες της Πάρνηθας.

Το μοναστήρι της Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλειστών, κτίστηκε το 17ο αιώνα και βρίσκεται σε υψόμετρο 650 μ Ν-ΝΔ της Πάρνηθας στην είσοδο του φαραγγιού του Κελάδωνα .

Στην αρχή ήταν ανδρικό μοναστήρι και όταν ιδρύθηκε, όλοι οι ασκητές που ασκήτευαν στις σπηλιές του φαραγγιού μαζεύτηκαν στο μοναστήρι αλλά σήμερα είναι γυναικείο μοναστήρι, και φημίζεται για τον τρόπο που ανάβουν το καντήλι το οποίο βρίσκεται στην άλλη μεριά του φαραγγιού, μέσα στον ιερό βράχο που βρέθηκε η θαυματουργή εικόνα όπου και με συρματόσκοινο (photo) μεταφέρεται από την μονή σε αυτόν.

Επ' ευκαιρίας επισκέφθηκα και το ανδρικό μοναστήρι του Αγ. Κυπριανού και Ιουστίνης που βρίσκεται επίσης κοντά και σε υψόμετρο 500 μ. το οποίο ιδρύθηκε το 1961 από παλαιοημερολογίτες μοναχούς και φημίζεται για τους εξορκισμούς του.

Όπως και να έχει όποιος βρεθεί στην Χασιά καλό είναι πριν ξεκινήσει την κρασοκατάνυξη με τα φημισμένα και πεντανόστιμα ψητά της αν τα επισκεφτεί σίγουρα δεν θα χάσει .

Labels: , , , ,



Αστέρι με λάμψη 3,2 εκατομμυρίων Ήλιων


Τη φωτεινότητα ενός κυριολεκτικά εκτυφλωτικής λάμψης αστεριού στο κέντρο του Γαλαξία κατάφεραν να μετρήσουν Γερμανοί αστρολόγοι με τη βοήθεια του τηλεσκοπίου Spitzer και άλλων τηλεσκοπίων.

Η ένταση των 3,2 εκατομμυρίων Ηλιων, με την οποία λάμπει αυτός ο γαλάζιος γίγαντας που ονομάζεται «Αστρο του Νεφελώματος της Παιωνίας» (το νεφέλωμα που το περιβάλλει έχει το σχήμα του ομώνυμου λουλουδιού), είναι αρκετή για να τον ανεβάσει ψηλά στη λίστα των πιο λαμπερών αστεριών του Γαλαξία μας.

Μέχρι σήμερα στην κορυφή του σχετικού καταλόγου βρίσκεται το Ητα της Τρόπιδας, με λάμψη έντασης 4,7 εκατομμυρίων Ηλιων, όμως, όπως τονίζουν οι αστρονόμοι, όλα είναι ρευστά σε αυτόν τον διαγωνισμό, καθώς οι μετρήσεις αυτές δεν είναι ιδιαίτερα ακριβείς.

Το «Αστρο του Νεφελώματος της Παιωνίας» ήταν γνωστό εδώ και αρκετά χρόνια στους αστρονόμους, όμως εξαιτίας της θέσης του στο κέντρο του Γαλαξία, όπου η ποσότητα διαστρικής σκόνης είναι τεράστια, ήταν αδύνατο να μετρηθεί η φωτεινότητά του.
[via]

Labels: , , ,



Το PLi Jade είναι εδώ



Ναι είναι γεγονός τα παιδιά του pli image έδωσαν στην κυκλοφορία την νέα έκδοση με την ονομασία Jade. Όπως θα δείτε και από το youtube video που ανέβασαν οι αλλαγές είναι πολλές με κυριότερες τις παρακάτω :



Highlights:
- EPG Search added
- Complete redesigned backup/restore menu
- Fully programmable Blue and Yellow buttons to any menu or Plugin/PPanel
- Complete redesigned network mount screen
- New movieplayer plugin as a full and better replacement for the VLCF plugin
- Permanent timeshift integrated in recording and playing menu
- Global worldwide Picon Sets added per Satellite / Provider


Enigma1:
- CVS Repository June 29th 2008
- PLi® Repository July 18th 2008
- RC repeat fix
- Build non-LCD boxes without DISABLE_LCD, so binary plugins will work
- Don't shut the box down on fatal Enigma errors
- Enabled TimeShift for DM600
- 2nd stage bootloader: Auto reboot after flashing nfi (DM500+, DM600, DM7020)
- Improved BER
- Auto Adjust AGCR1 to improve BER after tuning (yet only available via the registry)
- Disabled fast zapping for DM500 and DM56x0
- Mount network mounts as first step so EPG can be on a network mount

The Original Enigma1 PLi® Jade suite contains the following images:

PLi®-Jade-DM500
PLi®-Jade-DM500-Old-Framebuffer
PLi®-Jade-DM500Plus
PLi®-Jade-DM56x0
PLi®-Jade-DM600
PLi®-Jade-DM7000
PLi®-Jade-DM7020

Για να κατεβάσετε ένα από τα παραπάνω images δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε στον παρακάτω σύνδεσμο το download section (χρειάζεται εγγραφή).

Labels: , , , , , ,



Μέγα Νέφος απειλή



Οι δυτικές περιοχές του Πειραιά και της Αθήνας κινδυνεύουν από το «μεγα - νέφος» που προβλέπεται ότι θα προκαλέσει η λειτουργία του νέου εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής στο εργοστάσιο της Χαλυβουργικής, όπως προκύπτει από δύο έρευνες. Παράλληλα, σε «μαύρη περιβαλλοντική τρύπα» κινδυνεύει να μετατραπεί ολόκληρη η περιοχή της Ελευσίνας.

Στα σχέδια της επιχείρησης ηλεκτρισμού είναι η δημιουργία μιας μεγάλης μονάδας ηλεκτροπαραγωγής, συνολικής ισχύος 880 Μεγαβάτ, που θα λειτουργεί με φυσικό αέριο. Η ΔΕΗ έχει ήδη προχωρήσει σε σύμπραξη με το εργοστάσιο της Χαλυβουργικής προκειμένου να κατασκευαστεί η μονάδα σε χώρο που έχει προκύψει από επιχωμάτωση στη θάλασσα. Δύο ανεξάρτητες μεταξύ τους έρευνες, μία από τη Σχολή Χημικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου υπό την εποπτεία του καθηγητή Διονύση Ασημακόπουλου και μια δεύτερη από ιδιωτική εταιρεία, επιστημονικό σύμβουλο του Δήμου Ελευσίνας, «έδειξαν» ότι σε περίπτωση που λειτουργήσει η μονάδα, η ήδη επιβαρημένη περιοχή θα κατακλυστεί από ρύπους εξαιρετικά επικίνδυνους για την υγεία.

Η έρευνα του Πολυτεχνείου, που είναι παραγγελία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, παραδόθηκε στον Δήμο Ελευσίνας στις 7 Απριλίου. Η δεύτερη- της ιδιωτικής εταιρείας- διενεργήθηκε πέρσι τον Ιούνιο όταν πρωτοξεκίνησε η συζήτηση για την υπό δημιουργία μονάδα.

Οι τοπικές συνθήκες ανέμου σε συνδυασμό με το ανάγλυφο της περιοχής έχουν ως αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί το νέφος της Αθήνας από ενδεχόμενη λειτουργία τέτοιων μονάδων, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έρευνα του Πολυτεχνείου.

Όπως καταγράφεται στα συμπεράσματα των μελετητών του Πολυτεχνείου, οι αέριες μάζες α πό την περιοχή της Ελευσίνας μεταφέρονται κατά τη διάρκεια της νύχτας πάνω από το όρος Αιγάλεω, και από εκεί στις δυτικές συνοικίες της Αθήνας και του Πειραιά. Ουσιαστικά πρόκειται για το φαινόμενο των θερμοκρασιακών αναστροφών. Λόγω της πτώσης της θερμοκρασίας τη νύχτα, τα καυσαέρια εγκλωβίζονται σε χαμηλά ύψη και δεν διαχέονται. Οι ασθενείς βορειοδυτικοί άνεμοι, που συνήθως πνέουν στην περιοχή, τα μεταφέρουν στα δυτικά προάστια. Αλλά και στη διάρκεια της ημέρας τα πράγματα δεν είναι καλύτερα.

Κυριαρχεί η θαλάσσια αύρα, η οποία ωθεί τις μάζες των καυσαερίων, που βρίσκονται πλέον σε μεγαλύτερα ύψη, από τον Νότο προς τον Βορρά και συγκεκριμένα στο πέρασμα μεταξύ Πάρνηθας και Ποικίλου Όρους. Οι ρύποι φτάνουν από το Καματερό ώς τη Μεταμόρφωση και από τη Νέα Χαλκηδόνα ώς τις παρυφές του κέντρου της Αθήνας. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την Ελευσίνα υπάρχουν αναλυτικά ανεμολογικά στοιχεία, λόγω της λειτουργίας του στρατιωτικού αεροδρομίου.

[via]

Labels: , ,



Στο στόχαστρο της Nova οι παράνομοι τηλεθεατές



Η Nova Ελλάδας άλλαξε την μέχρι σήμερα πολιτική που ακολουθούσε για τους Κύπριους συνδρομητές της και με επιστολές που ήδη απέστειλε μέσω δικηγόρου σε καταστήματα που αναμεταδίδουν το πρόγραμμά της, αποκαλύπτει την πρόθεσή της, να σταματήσει να κλείνει τα μάτια και να κινηθεί νομικά εναντίον τους. Με τα νέα δεδομένα, δεν αποκλείεται σε κατοπινό στάδιο, να κινηθεί και εναντίον ιδιωτών που ενώ είναι μόνιμοι κάτοικοι Κύπρου, παρακολουθούν -μέσω δορυφόρου- τα κανάλια της.

Με τις προειδοποιητικές επιστολές, η Nova Ελλάδας τους υπενθυμίζει ότι ως εταιρεία δεν έχει το δικαίωμα προβολής των συνδρομητικών καναλιών της στην Κυπριακή Δημοκρατία, λόγω έλλειψης αντίστοιχων δικαιωμάτων, γι αυτό και τους καλεί να διακόψουν άμεσα την προβολή των προγραμμάτων της στα υποστατικά τους και να της επιστρέψουν τη σχετική κάρτα πρόσβασης.

«Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για το γεγονός ότι χρησιμοποιήσατε ψευδή στοιχεία προκειμένου να εξασφαλίσετε την σχετική κάρτα» αναφέρει και τους πληροφορεί ότι εάν την έχουν προμηθευτεί από φυσικό ή νομικό πρόσωπο το οποίο δεν τους αποκάλυψε το παράνομο της παροχής τέτοιας κάρτας στην Κύπρο, θα πρέπει να αξιώσουν «από το ως άνω φυσικό ή νομικό πρόσωπο» σχετική αποζημίωση. «Συνέχιση της προβολής των προγραμμάτων μας στο κατάστημά σας, θα μας αναγκάσει να κινηθούμε άμεσα δικαστικά εναντίον σας. Για το λόγο αυτό, θα παρακολουθούμε κατά διαστήματα το κατάστημά σας για να βεβαιωθούμε ότι δεν συνεχίζετε παράνομες προβολές των προγραμμάτων μας» αναφέρεται επί λέξη στις επιστολές.

Η Ελπίδα Λουκά εμπορική διευθύντρια της Multichoice Κύπρου δήλωσε ότι η αποστολή των επιστολών αποτελεί πρωτοβουλία της Multichoice Ελλάδας, την οποία υποστηρίζουν ως εταιρεία.
[via]

Labels: , , , , ,



Bahama Mama




Σήμερα σας έχω ένα καλοκαιρινό ποτό που πρέπει να δοκιμάσετε στις διακοπές σας οπωσδήποτε. Όπως θα δείτε και από το όνομά του η γεύση του υπόσχεται να σας ταξιδέψει στις Μπαχάμες. Αλλά τι κάθομαι και σας γράφω δοκιμάστε αυτό το κατά κανόνα καλοκαιρινό ποτό και τα ξαναλέμε .

Bahama Mama

Υλικά:
1 δόση Ελαφρύ Ρούμι

1 δόση Χυμός Ανανά

1 δόση Λικέρ Μπανάνα

1 δόση Λικέρ Καρύδας

1 δόση Cranberry Juice

λίγη Σόδα

λίγη Γρεναδίνη


Εκτέλεση:
Για τη σόδα χρησιμοποιήστε sprite ή 7up. Ανακατέψτε όλα τα συστατικά σε σέικερ (εκτός από τη σόδα) και ρίξτε τα σε ποτήρι του κοκτέιλ. Ψεκάστε με σόδα. Γαρνίρετε με φέτα ανανά και κερασάκι.


[via]

Labels: , ,



Bombless Gemini Images για κλώνους Dreambox



Πολύ ενδιαφέροντα νέα έχω σήμερα για τους φίλους των Gemini images που όμως επειδή έχουν κλώνους Dreambox δεν μπορουν να τους χρησιμοποιήσουν. Συγκεκριμένα ο φίλος tech25 ψάχνοντας στους αχανείς τόπους του διαδικτύου έπεσε σε ένα πολύ ενδιαφέρων forum το satdream.ru όπου και βρήκε Gemini Images (4.3.1 και 4.4.0) χωρίς timebomb!

Για να μην ψάχνετε άδικα τα links από το forum καταλήγουν εδώ και εάν από περιέργεια τα κατεβάσετε θα δείτε οτι πχ το gp431mv_dm500_xd_mod4_without_bomb.img δεν έχει το ίδιο md5 hash με το original image apo thn Gemini. Για του λόγου το αληθές τα hash έχουν ως εξής:

gp431mv_dm500_xd_mod4_without_bomb.img
2EF29C7D80A82960C02050A36F565027

Gemini_0431_DM500_26022008.img (original Gemini with Timebomb)
4BB5A958ACCA78B7480FAE0B12D00B46

Όσοι έχετε λοιπόν 500ρακι κλώνο και νιώθετε αρκετά γενναίοι για να ξαναβάλετε Gemini δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε τις εκδόσεις 4.31 & 4.40 χωρις το time bomb από τους παρακάτω συνδέσμους.

Download: GP440_DM500_mv_xdmod_lite_without_bomb.img
Download: GP431mv_DM500_xd_mod4e_without_bomb.img

Labels: , , , , , ,



Νέα Turbo-X με Intel Centrino 2



Τα δύο πρώτα μοντέλα της νέας γενιάς φορητών υπολογιστών Turbo-X, «Prime» και «Flynote», ενσωματώνουν την τεχνολογία Intel® Centrino™ 2. Από τις 15 Ιουλίου, παγκόσμια ημέρα παρουσίασης της νέας πλατφόρμας της Intel, βρίσκονται προς πώληση στα καταστήματα Πλαίσιο.

Τα βασικότερα πλεονεκτήματα που προσφέρει η νέα πλατφόρμα της Intel σε σχέση με την προηγούμενη γενιά είναι:

- Αυξημένη ταχύτητα και καλύτερες επιδόσεις σε κάθε εφαρμογή
- Bελτιωμένα τρισδιάστατα γραφικά υψηλής ανάλυσης με την τεχνολογία Intel HD Boost
- Καλύτερη διαχείριση περιεχομένου υψηλής ευκρίνειας και καλύτερη συνεργασία με συσκευές High Definition
- Μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας

Labels: , , , ,



Δεν παραδίδονται τα στοιχεία των YouTube users



Τα δεδομένα χρήσης που θα παραδώσει η YouTube στην εταιρεία Viacom, κατόπιν δικαστικής εντολής, τελικά δεν θα περιλαμβάνουν τις διευθύνσεις IP και τα ονόματα των χρηστών.

Η Google, στην οποία ανήκει η YouTube, υποχρεώθηκε από ομοσπονδιακό δικαστήριο στις αρχές Ιουλίου να παραδώσει τα στοιχεία χρήσης στη Viacom, η οποία έχει καταθέσει αγωγή 1 δισ. δολαρίων εναντίον της.

Η Viacοm, στην οποία ανήκει το MTV και η Paramount, κατηγορεί τη Google ότι δεν έλαβε μέτρα για να εμποδίσει το ανέβασμα 160.000 βίντεο που καλύπτονται από δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι τα ονόματα των χρηστών και οι διευθύνσεις τους δεν χρειάζεται να αποκαλυφθούν. «Συμφώνησαν να μας επιτρέψουν να καταστήσουμε ανώνυμα τα δεδομένα χρήσης« δήλωσε εκπρόσωπος της Google στο Reuters.

[via]

Labels: , , , , ,



Απολύσεις στη Vodafone



Σας παραθέτω αυτούσια την
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ των εργαζομένων της VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ σχετικά με τις απολύσεις που υφίσταται το προσωπικό που εργάζεται σε αυτήν επί καθεστώτος εργοδοτικής τρομοκρατικής συγκάλυψης .

Οι εργαζόμενοι στη VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ ζουν τις τελευταίες ημέρες ένα πρωτόγνωρο κύμα εργοδοτικής τρομοκρατίας. Διαφαίνεται σχέδιο της Διοίκησης για μαζική μείωση προσωπικού, που για να μην γίνει με παράνομες απολύσεις, συγκαλύπτεται με δήθεν «οικιοθελείς» αποχωρήσεις. Έτσι δεκάδες συνάδελφοι έχουν υποχρεωθεί να αποχωρήσουν από την εταιρεία, υπό τον εκβιασμό της απόλυσης. Οι υποχρεωτικές «παραιτήσεις» γίνονται αδιακρίτως σε παλιούς και νέους συναδέλφους από διάφορα τμήματα.

Η πίεση που ασκείται στους συναδέλφους είναι πολύ μεγάλη και έχει στηθεί επιμελώς σκηνικό τρομοκράτησης. Κλιμάκιο του τμήματος προσωπικού με τον εκάστοτε διευθυντή περιοδεύει στα αντίστοιχα τμήματα και, χωρίς καμία προηγούμενη προειδοποίηση, ξεδιαλέγει συναδέλφους και τους καλεί να υπογράψουν την απόλυση ή την παραίτησή τους.

Αυτές οι πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές αποτελούν πρόκληση για μια πολυεθνική εταιρεία με τεράστια κέρδη, που έχει ως κεντρικό της σύνθημα το «Πάθος για τους ανθρώπους της» (ενν. υπαλλήλους της). Αυτά τα κέρδη έχουν βγει από την δική μας εργασία. Επιπλέον, η μείωση προσωπικού γίνεται σε μια περίοδο, όπου ο όγκος της δουλειάς έχει πολλαπλασιαστεί και οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι πανθομολογούμενες.

- Καλούμε όλους τους συναδέλφους να αντισταθούν στο κλίμα τρομοκρατίας, να μην υπογράψουν καμία παραίτηση ή απόλυση.

- Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, φορείς και ΜΜΕ, να μας συμπαρασταθούν έμπρακτα δημοσιοποιώντας το πρόβλημα, ώστε η διοίκηση να υποχρεωθεί να σταματήσει την αδικία που συντελείται σε βάρος των εργαζομένων.

Μπορείτε να αποστείλετε φαξ στην Διοίκηση της Εταιρείας στο 210 67.03.200

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ Επικοινωνία: ergazomenoi_vodafone@yahoo.gr

Labels: , ,



Καυτό ντέρμπι με το καλημέρα



Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Θεσσαλονίκη η κλήρωση της Σούπερ Λίγκας που αν μη τι άλλο δείχνει δύσκολη για την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό όπου αναμετριούνται με το καλήμερα στο ΟΑΚΑ στις 31 Αυγούστου. Την 9η αγωνιστική θα γίνει το ντέρμπι των "αιωνίων" στο Ολυμπιακό Στάδιο και την 5η το Ολυμπιακός-ΑΕΚ. Στα άλλα σημαντικά ματς, τη 2η αγωνιστική ξεχωρίζει το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, την 3η το Αρης-Παναθηναϊκός, την 4η το ΠΑΟΚ-Αρης, την 6η το ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός και τη 10η το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ. Το πλήρες πρόγραμμα καθως και περισσοτερα μπορείτε να δείτε εδώ.

Labels: , , , ,



MiniClip Games



Καλοκαιράκι και οι μικροί μας φίλοι (λέμε τώρα) έχουν ακόμα έναν λόγο να χαίρονται, αυτός δεν είναι άλλος από τον ύπαρξη του δικτυακού τόπου miniclip. Ο Οποίος σας υπόσχεται αμέτρητες ώρες διασκέδασης με τα online παιχνίδια του.

Πρόκειται για έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για gamers, με εκατομμύρια επισκέπτες κάθε μήνα.

Tα διαθέσιμα παιχνίδια δεν χρειάζονται εγκατάσταση αλλά παίζονται κατευθείαν από τον browser. Βρείτε μερικά από τα πιο “εθιστικά” mind games ή ζήστε ομαδικές περιπέτειες με τα δημοφιλή multi player games.

Το miniclip εκτός από παιχνίδια διαθέτει ξεχωριστές ενότητες για την παρακολούθηση cartoons αλλά και την δημιουργία και αποστολή e-cards.

Εγώ προσωπικά έχω κολλήσει με το Extreme Pamplona το οποίο και σας συστήνω ανεπιφύλακτα.
[via]

Labels: , , , ,



Πληκτρολόγιο ηλιακής ενέργειας



Ακόμα μια συσκευή προστέθηκε στην λίστα των φιλικών ηλεκτρονικών προς το περιβάλλον, αυτή δεν είναι άλλη από το ασύρματο πληκτρολόγιο της εταιρίας Buffalo με την ονομασία Buffalo BSKBW01SB το οποίο αντί των γνωστών μπαταριών τροφοδοτείται με ενέργεια από τις ηλιακές κυψέλες που έχει ενσωματωμένες στο πάνω μέρος του πάνω από το numpad.

Προς το παρών θα διατίθεται μόνο στην Ιαπωνία στην τιμή των 13.775 Yens αλλά δεν θα αργήσει να έρθει και στην Ευρώπη για αυτό συστήνω στους γνωστούς gadgetάκιδες like me υπομονή :) .

Labels: , , , ,



Πυρκαγιά στην Κάρυστο



Απ' ότι βλέπετε σε live photos από το μπαλκόνι του εξοχικού μου στην Βραυρώνα ο ουρανός της Ανατολικής Αττικής είναι κατάμαυρος από φωτιά στην Κάρυστο.
Σε συνδυασμό δε, με αυτήν της Σκύρου
- η οποία και μαίνεται ακόμα ανεξέλεγκτη - έχει ως αποτέλεσμα να επιβαρύνει πολύ την όλη ατμόσφαιρα.



Τα μποφόρ είναι πολλά και παραμένει πολύ υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών σε περιοχές της Αθήνας της Ανατολικής Αττικής καθώς και τις Εύβοιας, για αυτό προσοχή και εγρήγορση.

Labels: , ,



Πως τα παράθυρα έγιναν ηλιακοί συλλέκτες



Ερευνητές του MIT ανέπτυξαν μια σειρά διαφανών πλαστικών φίλτρων που μπορούν να διπλασιάσουν την απόδοση των σημερινών φωτοβολταϊκών συστημάτων, ή να τοποθετηθούν πάνω σε παράθυρα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα φίλτρα, που παρουσιάζονται την Παρασκευή στο περιοδικό Science, περιέχουν χρωστικές ουσίες που απορροφούν τα φως και το αναδρομολογούν προς τις άκρες του πλαστικού φύλλου, γύρω από τις οποίες βρίσκονται τοποθετημένα από φωτοβολταϊκά στοιχεία.

Η νέα τεχνολογία θα μπορούσε να γίνει εμπορικά διαθέσιμη σε τρία χρόνια. Οι ερευνητές εκτιμούν μάλιστα ότι τα φίλτρα θα μπορούσαν να επιστρωθούν σε μεγάλα γυάλινα κτίρια και να τα μετατρέψουν έτσι σε σταθμούς παραγωγής ενέργειας.

[via]

Labels: , , ,



Ανακοινώθηκε το Diablo 3



Πριν από λίγες ημέρες, στα πλαίσια της Blizzard Invitational, ανακοινώθηκε το νέο παιχνίδι της εταιρείας, το οποίο θα είναι το Diablo 3. Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα ο Morhaime έδειξε στους παρευρισκόμενους ένα cinematic και ένα gameplay trailer στο οποίο παρουσιάζεται ο Barbarian, ο πρώτος από τους χαρακτήρες του παιχνιδιού.

Για το σενάριο οι υπεύθυνοι της Blizzard δεν μίλησαν ακόμα εκτενώς Μέχρι στιγμής απλά γνωρίζουμε ότι διαδραματίζεται λίγα χρόνια μετά το προηγούμενο παιχνίδι και απ' ότι δείχνει το gameplay υπάρχουν κάποιες καινοτομίες, όμως η βασική συνταγή έχει μείνει ακριβώς η ίδια και αυτό διαπιστώνεται αμέσως με το που δείτε το όλο στυλ του παιχνιδιού. Ένα νέο στοιχείο θα είναι το διαδραστικό περιβάλλον, δηλαδή τα έπιπλα και όλα τα αντικείμενα γύρω σας θα καταστρέφονται.

Για πολύ περισσότερα σχετικά με το Diablo 3 δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε την σελίδα του GameWorld.gr όπου και τονίζεται δικαίως ότι ένα από τα καλύτερα RPG όλων των εποχών ετοιμάζεται για sequel.

Labels: , , , ,



Ολόφρεσκο EDG-Nemesis 4.2

http://www.dreamboxonline.com/img/Boot_sequency.gif
Ναι είναι γεγονός το EDG-Nemesis 4.2 DM είναι εδώ, όσοι πιστοί λοιπόν του συγκεκριμένου image δεν έχετε παρά να το δοκιμάσετε. Οι πρώτες ενδείξεις μιλάνε για ένα ακόμα πιο σταθερό και γρήγορο image που υπόσχεται να απογειώσει το Dreambox σας. Παρακάτω είναι οι πληροφορίες σχετικά με τις τελευταίες αλλαγές που αυτό διαθέτει.


* Enigma of: 21.06.2008
* Linux version 2.6.9
* GCC 3.4.4 Original CVS 1.1.0
* Web Interface: 6.0.4-Expert
* Busybox 1.01
* Tuxtxt v. 1.99
* for use in flash or MB
* Date image 7.7.2008
* Driver date: 22.10.2007

Function Buttons:

* BLUE - Nemesis Panel
* BLUE > 1s - ECM INFO, EMM INFO e PID INFO
* 2x BLUE - Addons
* YELLOW – Plugins
* YELLOW > 1s – Info
* GREEN – subservices
* GREEN > 1s – EPG Control Center
* RED - EPG list for active channel
* 2x RED - EPG style menu(Included EPGui, MvEPG, WeekEPG, EPGFind you do install the plug to activate a function)


Global News:

* Nemesis Panel 4.2
* Cam Manager 4.2
* Fix green button in play mode
* Minor bug fix
* Setting Display Brightness in Vision mode (7000/7020)

New CVS feature:

* Add Plugin reorder
* Add Plugin rename
* Add listbox shortcut (0-9, red, green, yellow and blue)
* Add Permanent timeshift (beta)
* And lot of bug fix (see http://cvs.tuxbox.org for more info)


EPG Control Center:

* Hard recoded
* Integrated EPG loader directly form Sat, (Upgradable)
* Full support for EPGui, MVepg, WeekEPG (for next MaxZ4 plugin) and EPGFind.
* Manual EPG download
* Scheduled EPG download, via Enigma Timer list
* Select channel to download
* Reorder channel for EPGui via GUI interface
* Update EPG channel list, and channel name
* Full support for EPG Themes (Upgradable)
* Lot of EPG loader info


User Script:

* Partially recoded
* Add script cancel button
* Minor bug fix


Move var:

* Partially recoded
* Minor bug fix


HOME SITE:
http://www.edg-nemesis.tv

HOME FORUM:
http://www.dreamboxonline.com/forums/index.php

Labels: , , , ,



Μουσείο το σπίτι του Bruce Lee



Την πρόθεσή του να βοηθήσει στη δημιουργία ενός μουσείου αφιερωμένου στον Bruce Lee, ανακοίνωσε ο δισεκατομμυριούχος Yu Panglin, στον οποίο ανήκει το τελευταίο σπίτι του αδικοχαμένου ηθοποιού.

Αρχικά, ο Panglin είχε βάλει πωλητήριο στο πολυτελές διώροφο σπίτι, έκτασης 530 τ.μ. που βρίσκεται στο χλιδάτο προάστιο Kowloon, του Hong Kong αλλά μετά τις δημόσιες αντιδράσεις εκατοντάδων πολιτών, αποφάσισε να διακόψει τις διαδικασίες και να το χαρίσει στο Δημόσιο.

Όνειρο τώρα του 86χρονου δισεκατομμυριούχου (που ασχολείται με ξενοδοχειακές και κτηματομεσιτικές επιχειρήσεις), είναι να μετατραπεί το σπίτι σε μουσείο αλλά και να επεκτείνει το χώρο, δημιουργώντας ένα μνημείο αφιερωμένο στον Bruce Lee.

Όπως δήλωσε στα ΜΜΕ, θα συγκεντρώσει εκείνος το απαραίτητο κεφάλαιο για να γίνουν όλα αυτά ενώ τα έσοδα θα διατίθενται για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

[via]

Labels: , , ,



MTV Greece video booths



Το MTV Greece θα είναι σύντομα κοντά μας και ήδη έχει ξεκινήσει την αναζήτηση "φρέσκων" προσώπων για να το στελεχώσουν .

Για του λόγου το αληθές την Πέμπτη, 10 Ιουλίου από τις 17.30 μέχρι τις 22.30 ειδικά διαμορφωμένα video booths θα σταθμεύσουν στην πλατεία Συντάγματος προκειμένου να έχουν όλοι τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε έναν πανελλήνιο διαγωνισμό από τον οποίο θα επιλεγούν οι MTV Presenters για την Ελλάδα.

Αν νομίζετε ότι εσείς είστε ένα από τα πρόσωπα του MTV κάντε κλικ εδώ και ανεβάστε το video σας.

Labels: , , , , , ,



Έχε γειά Νικόλα Λυμπερόπουλε



Μετά από πέντε χρόνια τεράστιας προσφοράς του στην ΑΕΚ, ο Νίκος Λυμπερόπουλος αποχαιρετά σήμερα (07/07) τον δικέφαλο και τον κόσμο του. Η ΠΑΕ ΑΕΚ μια ανακοίνωση έγραψε τον επίλογο στην κιτρινόμαυρη καριέρα του Μεσσήνιου επιθετικού, ο οποίος αναμένεται να αγωνιστεί την νέα χρονιά σε ομάδα του εξωτερικού.

Ο κόσμος της ΑΕΚ "πάγωσε" από την αποχώρηση του Νίκου Λυμπερόπουλου, ωστόσο υπάρχει μεγάλο παρασκήνιο στο "αντίο" του 33χρονου Μεσσήνιου επιθετικού.

Το καλοκαίρι του `07 η διοίκηση της Ένωσης απέρριψε πρόταση της Νυρεμβέργης που ξεπερνούσε τα δύο εκατομμύρια ευρώ. Ο παίκτης τότε ζήτησε αναπροσαρμογή συμβολαίου ή λύση του. Η ΑΕΚ του έκανε πρόταση για νέο 3ετες συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 600.000 ευρώ με τον "Λύμπε" να λέει "όχι" (το προηγούμενο συμβόλαιο ανέφερε 530.000 ευρώ τον χρόνο). Έξι μήνες μετά ο Λυμπερόπουλος ζήτησε από τον Ντέμη Νικολαϊδη να φύγει.

Η ΑΕΚ αρνήθηκε και πρότεινε πάλι στον παίκτη ότι του είχε πει και το καλοκαίρι. Ο Λυμπερόπουλος δεν την δέχθηκε και πριν λίγες ημέρες ζήτησε να μείνει ελεύθερος. Ο πρόεδρος της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ εκτιμώντας την τεράστια προσφορά του και τον χαρακτήρα του "Λύμπε" είπε το "ναι". Αυτός ήταν τελικά και ο επίλογος στα πέντε χρόνια του στην ΑΕΚ και γράφτηκε σήμερα (07/07) στα γραφεία της ΑΕΚ με την λύση του συμβολαίου…

Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αποκτήσει τον Λυμπερόπουλο, αλλά η προσφορά ήταν μικρή (400.000 ευρώ ετησίως) και ο Μεσσήνιος το πιθανότερο είναι να πάρει μεταγραφή για ομάδα της Μπουντεσλίγκα.
[via]

Labels: , , , ,



Η Google παραδίδει τα στοιχεία των YouTube users



Άσχημα τα τελευταία νέα για τα προσωπικά μας στοιχεία...

Αμερικάνος δικαστής αποφάσισε ότι η Google θα πρέπει να παραδώσει όλο το ιστορικό των χρηστών της.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το techcrunch και το cybernetnews η Google πρέπει να παραδώσει το αρχεία με κάθε video που παρακολούθησαν οι χρήστες από το YouTube, συμπεριλαμβανομένων και τα ονόματα των χρηστών και την IP διεύθυνσή τους.

Τονίζεται ότι στο παρελθόν η Google είχε αποδειχτεί πολύ καλή στο να δίνει μάχες για τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της και ακόμα και σε αυτή την περίπτωση ανέφεραν ότι το να παραδώσουν όλα αυτά τα στοιχεία θα είναι παραβίαση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών της.

Όπως και να έχει τα logs που περιέχουν πληροφορίες τεσσάρων tera-byte θα παραδοθούν στην Viacom καθώς και μία λίστα με κάθε video που αφαιρέθηκε για οποιονδήποτε λόγο.

[via]

Labels: , , , ,



Νέο Linksys WRT610N Wireless Router



Η Linksys ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός νέου dual-n band wireless router με την ονομασία WRT610N. To νέο αυτό ασύρματο router απευθύνεται στην αγορά του home networking με κύρια χαρακτηριστικά του την ασύρματη δικτύωση στα 802.11n υποστηρίζοντας τόσο την μπάντα των 5GHz όσο και των 2.4GHz (εξού και η ονομασία dual)

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Director της Linksys και υπεύθυνο του Consumer Business Organization, Mani Dhillon, με αυτή την συσκευή η Linksys υπόσχεται ότι θα φέρει νέα εποχή στην δικτύωση λόγω των πολλαπλών εφαρμογών που θα μπορούν να υποστηρίξουν οι 2 μπάντες χωρίς να επηρεάζονται οι ταχύτητες μετάδοσης όταν είναι σε λειτουργία και οι δύο ζώνες.

Για όσους βιάζωνται και θέλουν να αποκτήσουν, το Linksys WRT610N wireless router, κυκλοφορεί ήδη στην Αμερικανική αγορά στην τιμή των 199,99$.

Labels: , , ,



Δωρεάν τραγούδια απο το Γερμανικό Adtunes



Τo μουσικό portal Adtunes, που βρίσκεται επίσημα σε beta φάση λειτουργίας, προσφέρει τη δυνατότητα στους εγγεγραμμένους χρήστες του να ακούν δωρεάν, ολόκληρα και σε πολύ καλή ποιότητα, πάνω από ένα εκατομμύρια τραγούδια από μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες.

Το ρεπερτόριό του καλύπτεται σε μεγάλο βαθμό από έργα των EMI Music, Sony BMG και Kontor New Media, με τις οποίες το Adtunes έχει έρθει σε συμφωνία και έχει πάρει τη σχετική άδεια. Σε αυτό συγκαταλέγονται, ωστόσο, και τραγούδια από μια σειρά μικρών δισκογραφικών εταιρειών.

Η χρήση του portal είναι αρκετά απλή: o χρήστης δίνει έναν όρο στο πεδίο αναζήτησης και από τα αποτελέσματα που θα εμφανιστούν, επιλέγει το τραγούδι που επιθυμεί να ακούσει. Εναλλακτικά μπορεί να γράψει ένα ή περισσότερα τραγούδια σ' ένα κανάλι, το οποίο μπορεί να κάνει προσβάσιμο σε άλλους χρήστες.

Για τη χρήση του Adtunes απαιτείται registration, με το όνομα, τη διεύθυνση και το e-mail. To portal χρηματοδοτείται μέσω διαφημίσεων, οπότε η χρήση του είναι δωρεάν. Προς το παρόν, όμως, η υπηρεσία παρέχεται μόνο στη Γερμανία.
[via]

Labels: , , , ,



Κάμερα αυτοκινήτου διαβάζει πινακίδες ορίων ταχύτητας




Μια ενσωματωμένη κάμερα θα έχουν τα νέα αυτοκίνητα της Vauxhall (Opel) η οποία θα διαβάζει τις πινακίδες και θα προειδοποιεί τον οδηγό για τα όρια ταχύτητας.

Το νέο μοντέλο της Vauxhall διαθέτει εσωτερική κάμερα και μια οθόνη στο ταμπλό του οδηγού για να προβάλλει τα όρια της ταχύτητας.

Η κάμερα λαμβάνει 30 φωτογραφίες κάθε δευτερόλεπτο και στη συνέχεια, με τη βοήθεια ειδικού λογισμικού, αναγνωρίζει τις πινακίδες και τις προβάλλει στο ταμπλό του οδηγού.

Σε περίπτωση που το σήμα και η ταχύτητα του αυτοκινήτου δεν συμβαδίζουν, το αυτοκίνητο θα κάνει έναν προειδοποιητικό ήχο έτσι ώστε ο οδηγός να συμμορφωθεί με το όριο ταχύτητας.

Η Vauxhall σχεδιάζει να ενσωματώσει το νέο σύστημα ανίχνευσης σημάτων στο Insignia, το μοντέλο που αναμένεται να αντικαταστήσει το Vectra.

Το σύστημα θα εφαρμοστεί αρχικά στη Βρετανία αν και έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίζει και Ευρωπαϊκές πινακίδες.
[via]

Labels: , , , ,



Έκλεψαν την ταφόπλακα του Ian Curtis

Απίστευτο και όμως αληθινό 28 χρόνια μετά τον θάνατο του τραγουδιστή των Joy Division Ian Curtis, άγνωστοι βεβήλωσαν τον τάφο του, κλέβοντας το πάνω μέρος της ταφόπλακας.

Το παραπάνω περιστατικό συνέβη στο νεκροταφείο του Μάκλσφιλντ (γενέτειρας του Curtis) ανάμεσα στο μεσημέρι της 2ας Ιουλίου και το πρωί της επόμενης. To κακό είναι πως η περιοχή δεν καλύπτεται από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης και η αστυνομία φαίνεται πως έχει δεμένα τα χέρια της.

Η ταφόπλακα έγραφε, «Ian Curtis 18.5.80 Love Will Tear Us Apart» παραφράζοντας έτσι το γνωστό τραγούδι των Joy Division Love Will Tear Us Apart .

Ένας λόγος που μπορεί να συνδέει την όλη υπόθεση είναι η επιτυχία που γνωρίζει η ταινία «Control», που σκηνοθέτησε ο (φωτογράφος και σκηνοθέτης video_clips) Άντον Κόρμπιν και η οποία αναφέρεται στα έργα και τις ημέρες του Ian Curtis και η οποία παίζεται αυτή την εποχή στους κινηματογράφους περιγράφοντας την ζωή του, που δύο μήνες πριν κλείσει το 24ο έτος της ηλικίας του έδωσε τέλος σε μια μικρή μεν αλλά μέσα στην μελαγχολία ζωή υπό την μουσική υπόκρουση του αγαπημένου του καλλιτέχνη Iggy Pop, όπου και κρεμάστηκε.

Labels: , , ,



Firefox Download Day Certification

Επιβεβαιώθηκε και επίσημα το ρεκόρ Guiness για τον Firefox 3 το οποίο μέσω της Download Day έκανε τα περισσότερα downloads εφαρμογής μέσα στις πρώτες 24 ώρες από την διάθεσή της.

Για όσους δεν γνωρίζουν τα Downloads έφθασαν στον εξωπραγματικό αριθμό των 8.002.530 και για να το γιορτάσουν στο Mozilla Foundation μοιράζουν πιστοποιητικά στους χρήστες που συμμετείχαν σε αυτό ρεκόρ.

Όσοι λοιπόν δεν έχετε πάρει ακόμα το σχετικό email ή είστε απλώς περίεργοι για το τι λέει αυτό το πιστοποιητικό και θέλετε να το δείτε ασχέτως αν δεν τον κατεβάσατε δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο και δίνοντας το όνομα σας να κατεβάσετε το πιστοποιητικό σε μορφή pdf.

Labels: , , , ,



Διχάζει η μετονομασία της COSMOTE σε T-Mobile GR



Σύμφωνα με αυτά που διάβασα στο forum του myphone η Deutsche Telekom εκτός από την συμφωνία με τον Ο.Τ.Ε επιθυμεί τη μετονομασία της COSMOTE σε T-Mobile GR. Δεν ξέρω κατά πόσο έχει βάση κάτι τέτοιο και αν όντως έχει πέσει τέτοια συμφωνία στο τραπέζι αλλά ήδη υπάρχουν αντιδράσεις των χρηστών της COSMOTE που δεν επιθυμούν επ' ουδενί την μετονομασία της . Για περισσότερα δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε το παρακάτω σύνδεσμο και να συμμετάσχετε στην σχετική δημοσκόπηση.

Labels: , , ,



Αναρχικοί Ρομπέν των Φτωχών



Νέα πρωτότυπη ληστεία - η τέταρτη τους τελευταίους 2 μήνες- με λεία τρόφιμα πραγματοποιήθηκε στο σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος από ομάδα ειρηνικών αναρχικών στην οδό Ευδόξου στον Νέο Κόσμο.

Άγνωστοι μπήκαν ως πελάτες στο κατάστημα, γέμισαν τα καρότσια με τρόφιμα και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν. Στη συνέχεια μοίρασαν τα τρόφιμα στον κόσμο που ψώνιζε σε παρακείμενη λαϊκή, πετώντας παράλληλα φέιγ βολάν με συνθήματα κατά της ακρίβειας.

Το κείμενο αναφέρεται στην φτώχεια που οδηγούνται οι πολίτες, λόγω της αυξανόμενης ανόδου των τιμών, την ώρα που οι μισθοί και οι συντάξεις παραμένουν καθηλωμένες. Επισημαίνεται ότι τα μποϊκοτάζ δεν είναι η πραγματική λύση στο πρόβλημα, ενώ διευκρινίζεται ότι η αφαίρεση προϊόντων πρώτης ανάγκης από ράφια μεγάλων σούπερ μάρκετ δεν θεωρείται -από εκείνους που τη διαπράττουν- κλοπή, καθώς αποτελούν «καρπό κάθε δική μας εκμεταλλευόμενης εργασίας και ανήκουν σε όλους μας».

Επίσης, στο κείμενο, το οποίο υπογράφεται από «πρωτοβουλία αναρχικών για την ελεύθερη διακίνηση αγαθών» αναφέρεται ότι η κίνηση δεν έχει αλτρουιστικό χαρακτήρα, αλλά σκοπεύει στην προτροπή του κοινωνικού συνόλου στην ελεύθερη διακίνηση και χρήση αγαθών και «τη νοητή διαγραφή των ταμείων, ξεπερνώντας τα νόμιμα όρια, για την εξάπλωση της αμφισβήτησης του κράτους και του κεφαλαίου».
[via]

Labels: , , ,



Download: Sonic Youth, Hits Are For Squares



Κυκλοφόρησε πρόσφατα στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού, αποκλειστικά για τα Starbucks, μια πολύ ενδιαφέρουσα συλλογή των Sonic Youth με τίτλο "Hits Are For Squares". Αυτό που κάνει ξεχωριστή αυτή την συλλογή είναι το καινούριο τραγούδι των Sonic με τίτλο "Slow Revolution" τα υπόλοιπα tracks είναι από προηγούμενες δουλειές τους και η επιλογή τους έγινε από γνωστούς καλλιτέχνες.

Το track list καθώς και οι καλλιτέχνες που τα επέλεξαν, σύμφωνα με το Billboard είναι :

1. Bull in the Heather, από Catherine Keener
2. Sugar Kane, από Beck
3. 100%, από Mike D
4. Kool Thing, από Radiohead
5. Disappearer, από Portia de Rossi
6. Stones, από Allison Anders
7. Tuff Gnarl, από Dave Eggers & Mike Watt
8. Teenage Riot, από Eddie Vedder
9. Shadow of a Doubt, από Michelle Williams
10. Rain on Tin, από Flea
11. Tom Violence, από Gus Van Sant
12. Mary-Christ, από David Cross
13. World Looks Red, από Chloe Sevigny
14. Expressway to Yr Skull, από Flaming Lips
15. Slow Revolution (το νέο τους τραγούδι)

Όσοι δεν μένετε στο New York ή στο L.A. και δεν μπορείτε να περιμένετε μέχρι να έρθει στα Ελληνικά Starbucks μπορείτε να το κατεβάσετε από τον παρακάτω σύνδεσμο.

Download: Sonic Youth "Hits Are For Squares" (StarBucks)
σύνδεσμο

Labels: , , , , ,



Mio + Navman+ ? = Moov

Η Mio Technology Corporation λανσάρει την τελευταία σειρά συσκευών πλοήγησης, καθώς και ένα καινοτομικό πακέτο υπηρεσιών, με το όνομα MioMore.Η νέα σειρά “Moov” είναι το πρώτο λανσάρισμα μετά τη συγχώνευση της εταιρείας Mio με τη Navman, και περιλαμβάνει προϊόντα βασισμένα στην εξελιγμένη τεχνολογία GPS της Mio και στο καλύτερο λογισμικό από τη Navman. Η σειρά Moov περιλαμβάνει ένα μοναδικό συνδυασμό νέων χαρακτηριστικών, που θα κάνουν την πλοήγηση πραγματική απόλαυση.

Τα νέα Moov διαθέτουν, επίσης, ενσωματωμένο το νέο λογισμικό MioMap 2008 από τη Navman. Είναι γρήγορο, απλό και πρακτικό. Διαθέτει ανανεωμένα γραφικά και είναι φιλικό προς τον χρήστη για την άνετη πλοήγηση στα μενού, την απλή εισαγωγή των διευθύνσεων και την εύκολη αναζήτηση σημείων ενδιαφέροντος.

Επιπλέον, η νέα σειρά της Mio παρουσιάζει τη νέα τεχνολογία SiRFInstantFixII, η οποία προβλέπει που θα βρίσκονται οι δορυφόροι κατά την εκκίνηση και έτσι η λήψη του σήματος γίνεται μόλις σε 5 δευτερόλεπτα, επιτρέποντας στον χρήστη να αρχίσει την πλοήγησή του αμέσως μόλις αρχίσει το ταξίδι του.

Ακόμα στα νέα αυτά χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται το NavPix και το νέο πακέτο υπηρεσιών MioMoretm για τον υπολογιστή. Το NavPix, η πλοήγηση με φωτογραφίες, επιτρέπει στους χρήστες να πλοηγούνται με φωτογραφίες, οι οποίες διαθέτουν ακριβείς συντεταγμένες και έτσι ο χρήστης μπορεί να πλοηγηθεί απ’ ευθείας ώς το σημείο στο οποίο τραβήχτηκε αρχικά η φωτογραφία. Ακόμα το MioMore software δίνει πρόσβαση σε χιλιάδες φωτογραφίες από μέρη, κτήρια και τοποθεσίες μέσω του Flickr και του NavPix website δωρεάν.

Διαθέσιμα από τις αρχές του Ιουλίου θα είναι στα καταστήματα τα Moov 200 και Moov 330 με ενσωματωμένους τους χάρτες της Ελλάδας, ενώ σύντομα θα διατεθούν το Moov 330, με χάρτες της Ανατολικής Ευρώπης, και το Moov 360, με χάρτες όλης της Ευρώπης.

[via]

Labels: , , , ,