Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Έρχεται το Nova Mad Greekζ

Χάρη στη συνεργασία του Mad και της Nova από τις 12 Σεπτεμβρίου, στη θέση 602, ένα νέο μουσικό κανάλι κάνει την εμφάνισή του στο Ελληνικό media γίγνεσθαι με την ονομασία MΑD GREEKζ.

Το νέο 100% ελληνικό μουσικό κανάλι θα παίζει μόνο ελληνική μουσική χωρίς διακοπές, ερχόμενο να εμπλουτίσει το μουσικό "μπουκέτο" της Νova, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, μεταδίδοντας όλα τα hits της σύγχρονης ελληνικής μουσικής από όλα τα ρεύματα και τους καλλιτέχνες που πρωταγωνιστούν στα charts.

Τονίζεται δε, ότι κάθε Σάββατο από νωρίς το απόγευμα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ένα ιδιαίτερα σχεδιασμένο μουσικό πρόγραμμα θα «συνοδεύει» τον θεατή με καθαρόαιμο λαϊκό ρεπερτόριο.
[via]

Labels: , , , , , ,



Ανακαλούνται 7.750 τηλεοράσεις LCD



Ανακαλούνται 7.750 επίπεδες τηλεοράσεις LCD της εταιρείας «Ρhilips» λόγω της πιθανότητας να εκδηλωθεί βραχυκύκλωμα, όταν διαπιστώθηκε ότι κάποιες βίδες μπορεί να χαλαρώσουν στο εσωτερικό της συσκευής, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε μετατόπιση της μονάδας τροφοδοσίας, και με το πέρασμα του χρόνου πιθανόν να δημιουργήσει βραχυκύκλωμα, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό.

Πρόκειται για τηλεοράσεις 19,20,22 και 26 ιντσών με σειριακούς αριθμούς από «CG1Α0813ΧΧΧΧΧΧ» έως «CG1Α0832ΧΧΧΧΧΧ» και οι οποίες έχουν κατασκευαστεί στο διάστημα Μαρτίου - Αυγούστου 2008.

Όπως ανακοίνωσε η γενική γραμματεία Καταναλωτή τα μοντέλα που κυκλοφόρησαν στη χώρα μας από τη «Ρhilips ΕΛΛΑΣ» είναι τα «20ΡFL3402/10» και «26ΡFL3403/10».

Σύμφωνα με την εταιρεία, υπάρχει το ενδεχόμενο να έχουν κυκλοφορήσει από άλλα δίκτυα και άλλα τέσσερα μοντέλα, τα οποία επίσης ανακαλούνται και είναι τα «19ΡFL5403D/10», «20ΡFL3403D/10», «22ΡFL5403D/10» και «26ΡFL3403D/10».

Οι κάτοχοι των συσκευών αυτών μπορούν να απευθύνονται τηλεφωνικά στην εταιρεία, επικοινωνώντας είτε με τη γραμμή εξυπηρέτησης πελατών «0080021231280 ή 2109797555» καθώς και στα κεντρικά service της Αθήνας «2102725250-255» και της Θεσσαλονίκης «2310402760»

Η «Ρhilips» έχει σταματήσει την πώληση αυτών των μοντέλων και ζητά από τους πελάτες της να μην τις χρησιμοποιούν.
[via]

Labels: , , , , ,



Download: Internet Explorer 8 beta2



Η Microsoft κυκλοφόρησε εχθές την δεύτερη beta του επερχόμενου Internet Explorer 8. Η εταιρία αναφέρει 50 νέες λειτουργίες που έχουν να κάνουν με την χρηστικότητα, την ασφάλεια, την συμβατότητα, τη διαχείριση και μερικά εργαλεία που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στον Internet Explorer.

Σύμφωνα με μετρήσεις του tgDaily, ο Internet Explorer 8 φορτώνει τρεις φορές πιο γρήγορα από τον IE7, ενώ φορτώνει μία σελίδα δύο φορές πιο γρήγορα.

Η μπάρα διευθύνσεων ονομάζεται πλέον Smart Adress Bar και προσφέρει δυνατότητες αναζήτησης, ενώ υπάρχει καλύτερη οργάνωση στο history, η νέα όμως λειτουργία που κλέβει την παράσταση είναι το Tab grouping όπου όταν έχουμε πάνω από 10 καρτέλες ανοιχτές, αυτές οργανώνονται σε group με διαφορετικό χρώμα.

Τέλος υπάρχει το crash recovery, όπου αποθηκεύονται οι τρέχουσες καρτέλες και ανοίγουν στην επόμενη εκκίνηση σε περίπτωση crash .

Όσοι θέλετε μπορείτε να κατεβάσετε τον Internet Explorer 8 beta2 από το παρακάτω link

Download:
Internet Explorer 8 beta2
[via]

Labels: , , , , , ,



Νέα χαρακτηριστικά στο FIFA 09



H EA αποκάλυψε κατά τη διάρκεια του Leipzig Games Convention νέα στοιχεία για τη φετινή έκδοση του ποδοσφαιρικού τίτλου της.

Συγκεκριμένα, ο παραγωγός Andy Wilson αποκάλυψε πως στο νέο μέλος της ποδοσφαιρικής οικογένειας θα υπάρχει ένα live season.
Τι σημαίνει αυτό; Ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής σεζόν η ομάδα προγραμματισμού θα ανανεώνει μέσω των αντίστοιχων online υπηρεσιών τα στατιστικά όλων των παικτών σε πραγματικό χρόνο! Δηλαδή, αν ο Messi είναι σε super φόρμα τον Ιανουάριο, την ίδια περίοδο θα έχει καλύτερη συμπεριφορά και στο FIFA 09!

Ο παραγωγός του FIFA 09 David Rutter αποκάλυψε ακόμη πως ο νέος τίτλος θα έχει καλύτερο μηχανισμό ντρίμπλας, καλύτερο πάτημα της μπάλας, πολύ καλύτερο animation και καλύτερη φυσική μπάλας.

Από άποψη modes, θα υποστηρίζεται διαδικτυακό παιχνίδι 10-εναντίον-10 παικτών, ενώ στις 11 Σεπτεμβρίου θα διατεθεί ένα demo του τίτλου για PS3 και Xbox 360 (η αντίστοιχη έκδοση για PC θα ακολουθήσει στις 12 του ίδιου μήνα).

Τέλος, αξίζει να υπενθυμίσουμε πως η επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του FIFA 09 είναι η 14η Οκτωβρίου 2008.
[via]

Labels: , , , ,



Ελληνικό Forum για iPhone



Ένα νέο Ελληνικό forum εξαιρετικά αφιερωμένο στο απόλυτο gadget της χρονιάς έκανε την εμφάνισή του στο Ελληνικό Ίντερνετ, μέσα από την σελίδα του καθημερινά αυξανόμενου community του iPhoneHellas.gr .

Σε αυτό θα βρείτε ένα πλήθος πληροφοριών σχετικά με το iPhone όπως Hints & Tips, ξεκλειδώματα, wallpapers, ringtones και φυσικά μπόλικο support από την κοινότητα.

Εμείς το μόνο που μπορούμε να ευχηθούμε είναι καλή τύχη και να το αποδεχθεί το συντομότερο δυνατό η Ελληνική κοινότητα των iPhone Fans.

Labels: , , , ,



Ασύρματο ηλεκτρικό ρεύμα από την Intel



Το πώς θα φορτίζονται στο κοντινό μέλλον laptops, κινητά τηλέφωνα και άλλες φορητές συσκευές, μόνα τους και χωρίς τη χρήση καλωδίων, παρουσίασε η Intel σε μια επίδειξη που έκανε στο πρόσφατο IDF.

Το ηγετικό στέλεχος της Intel, Justin Rattner, έκανε μια επίδειξη όπου η ενέργεια μεταφέρθηκε από μια γεννήτρια συχνοτήτων σε ένα δέκτη χρησιμοποιώντας μια λάμπα των 60 Watt η οποία και άναψε χωρίς να έρθει σε επαφή με οποιαδήποτε πηγή ρεύματος .

Η δημιουργία της Intel λέγεται WRE προέρχεται απο τα αρχικά των λέξεων Wireless Resonant Energy Link και βασίζεται στα λεγόμενα ηλεκτρικά αντηχεία λειτουργεί δηλαδή περίπου σαν το φαινόμενο που μερικοί τενόροι σπάνε ποτήρια με την ένταση της φωνής τους.

Το ολο project ειναι ακόμα σε πειραματική μορφή και χρειάζεται ακόμα πολύ δουλειά μέχρι να βγει στην αγορά.

[via]

Labels: , , , , ,



Διαβάστε δωρεάν περιοδικά στο zinio



To θέμα που σας έχω σήμερα είναι ολίγον τι παλιό και έχει να κάνει με την δωρεάν ανάγνωση περιοδικών από το iPhone site του Zinio.

Σίγουρα κάποιοι από εσάς θα το έχουν δει να παίζει σε άλλα blogs ως θέμα αλλά επειδή η συγκεντρωμένη γνώση δεν έβλαψε ποτέ είπα να το γράψω σήμερα μιας και από ότι είδα στα stats του ΜinOtaVrS Blog είχαμε πολλά hits σε ένα παραπλήσιο θέμα όπως αυτό.

Οι οδηγίες λοιπόν...

Για χρήστες Safari browser:

Πάμε Preferences --> καρτέλα Advanced και τσεκάρουμε το "Show Develop menu in menu bar".

Έτσι κάθε φορά που θέλουμε να διαβάσουμε περιοδικά πηγαίνουμε στο website του zinio και επιλέγουμε Develop->User Agent->Mobile Safari 1.1.3-iPhone.

Για χρήστες Firefox browser:

Κατεβάζουμε το User Agent Swicher plugin.
Πάμε Tools->User Agent Switcher->Options->Options... και επιλέγουμε User Agents->Add.

Στο Description γράφουμε iPhone και στο πεδίο User Agent κάνουμε τα παρακάτω copy paste:
Mozilla/5.0 (iPhone; U; CPU like Mac OS X; en) AppleWebKit/420.1 (KHTML, like Gecko) Version/3.0 Mobile/4A102 Safari/419 (United States)

Τέλος για να ανοίξουμε τα περιοδικά στο website του zinio , πάμε Tools->User Agent Switcher->iPhone και είμαστε jet ....

Καλές αναγνώσεις

Labels: , , , , , , ,



eyeOS το λειτουργικό του Internet



Πως θα σας φαινόταν να είχατε ένα λειτουργικό σύστημα με όλες τις λειτουργίες που πρέπει να έχει αυτό, μέσα από μια σελίδα του Ιnternet, κάποιοι θα πουν απίθανο, κάποιοι άλλοι θα πουν φανταστικό οι σχεδιαστές όμως του eyeOS λένε απλά παρών και μας παρουσιάζουν μέσα από την σελίδα τους το μέλλον.

Το eyeOS είναι ένα νέο είδος λειτουργικού το οποίο ενσωματώνει όλες τις βασικές διαδικασίες ενός OS μέσα σε έναν web browser και μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο σε όλες τις εφαρμογές και τα αρχεία σας.

Ότι και να σας πω πρέπει να το δοκιμάσετε για να καταλάβετε για τι μιλάμε, προσοχή όμως μην επιλέξετε την Ελληνική γλώσσα γιατί εκτός του ότι δεν έχει εξελληνιστεί πλήρως επιεικώς είναι απαράδεκτο το template μιας και σε πολλά σημεία "σπάει" σε 2 γραμμές υπερκαλύπτοντας το κάτω κείμενο με αποτέλεσμα να μην καταλαβαίνεις τι λέει...

Labels: , , ,



DanGerOuS PoiNtS Gr August Update


To νέο update των Dangerous Points για Destinator και iGo Users είναι εδώ.. αξιωθήκαμε με τον Χάρη τον έτερο συνοδοιπόρο στο project να βγάλουμε το νέο update για τον Μήνα Αύγουστο στο οποίο προστέθηκαν:

Στροφές: 19
Σημεία: 4
Διασταυρώσεις: 1
Δρόμοι: 3
Διαβάσεις: 0
-----------------
ΣΥΝΟΛΟ 27 νέα σημεία
επί συνόλου 1121 σημείων!

Επειδή πολλοί χρήστες iGo μπερδεύονται και παραπονιούνται γιατί χάνουν τα skin τους με το έτοιμο data.zip που ανεβάζουμε κάθε φορά και επειδή δεν μπορούν να συνυπάρχουν τα Dangerous Points data files ταυτόχρονα με τα Speedcams από εδώ και στο εξής τα Dangerous Points for iGo θα τα ανεβάζουμε σε txt μορφή έτσι ώστε όποιος θέλει να τα ενσωματώνει στο δικό του dat ανεξαρτήτου έκδοσης οδηγίες για το πως θα βρείτε στο Ελληνικό Forum για iGo users εδώ .

Για τους χρήστες Destinator δεν έχει αλλάξει τίποτα ..

DANGEROUS POINTS GR for Destinator Users

-------------------------------------------------------------------------------

UPDATE ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2008 !!

Utility Version Information

Name.......................: -=DanGerOuS PoiNtS=-
Update Version.........: AUGUST 2008
Posted by............ : HaRisG & MinOtaVrS
Posted on............: 23/09/2008

General Information

Type: Destinator Utility

Platform : Destinator 7x, 6.x, Destinator PN, Destinator 6.1 for PNA

(Για να κατεβάσετε τα παρακάτω αρχεία θα πρέπει να κάνετε δεξί κλικ επάνω τους και να επιλέξετε file save as)

Common Users Download: DP_GR_U_09_07.CAB

Expert Users Download: DP_GR_09_07_Experts.rar

PNA Users Guide: PNA_installation_guide61.txt

-------------------------------------------------------------------------------
DANGEROUS POINTS GR for iGo Users
-------------------------------------------------------------------------------

UPDATE August 2008 !!

Utility Version Information

Name.......................: -=DanGerOuS PoiNtS=-
Update Version.........: August 2008
Posted by............ : HaRisG & MinOtaVrS
Posted on............: 23/09/2008

General Information

Type:iGo DP Utility

Platform : iGo 200x

Download: DP_iGO_Aug_2008

Webpage : Dangerous Points Team

Labels: , , , , , , , ,



Χιλιάδες free mp3 σε μια σελίδα


Απίστευτο και όμως αληθινό, στην εποχή του κυνηγιού των μαγισσών - λέγε με πειρατικό mp3 - όπου private trackers και users απειλούνται με κάθε μέσο και τρόπο, υπάρχει μια σελίδα που αντιστέκεται.

Στο
www.tunese.com λοιπόν μπορείτε μέσω search να κατεβάσετε αλλά και να ακούσετε μέσω του ενσωματωμένου player χιλιάδες τραγούδια.

Μια βόλτα
θα σας πείσει αλλά μόνο βιαστείτε γιατί που ξέρετε μπορεί αύριο να την έχουν κατεβάσει....

Labels: , , , ,



Το iPhone 3G στην Ελλάδα



Επιτέλους είναι αλήθεια το iPhone 3G είναι εδώ, ξεκίνησε σήμερα επίσημα και στην χώρα μας η διάθεση του high end gadget της Apple το οποίο και έχει γίνει ανάρπαστο σε όσες χώρες κυκλοφόρησε έως τώρα. Στην Ελλάδα θα το βρείτε αποκλειστικά και μόνο μέσα από το δίκτυο των 420 καταστημάτων της Vodafone.

H «πρεμιέρα» του iPhone 3G στην ελληνική αγορά συνοδεύεται από μία παγκόσμια καινοτομία καθώς είναι η πρώτη φορά που η συσκευή διατίθεται «ξεκλείδωτη» στο καταναλωτικό κοινό, προκειμένου να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κάθε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

Tο κόστος απόκτησης της συσκευής, στην περίπτωση αυτή, ανέρχεται στα 499 ευρώ για το μοντέλο χωρητικότητας 8GB και στα 569 ευρώ για το μοντέλο των 16GB.

H Vodafone από την πλευρά της δημιούργησε μία σειρά προγραμμάτων ειδικά για το iPhone 3G, για μεμονωμένους και εταιρικούς χρήστες, προκειμένου οι συνδρομητές της να μπορούν να «σερφάρουν» στο Διαδίκτυο με προνομιακό κόστος και να εκμεταλλεύονται στο έπακρο τις δυνατότητες της συσκευής. Mεταξύ αυτών περιλαμβάνονται τα προγράμματα:

«Vodafone 100» (100 λεπτά ομιλίας, 150 SMS και 250MB δωρεάν) με κόστος 375 ευρώ για το μοντέλο των 8GB και 459 ευρώ για αυτό των 16GB και πάγιο 35 ευρώ τον μήνα.

«Vodafone 300»
(300 λεπτά ομιλίας, 150 SMS και 500MB δωρεάν) με κόστος 275 ευρώ για το μοντέλο των 8GB και 359 ευρώ για αυτό των 16GB και πάγιο 59,5 ευρώ τον μήνα.

«Vodafone 500» (500 λεπτά ομιλίας, 250 SMS και 1GB δωρεάν) με κόστος 199 ευρώ για το μοντέλο των 8 GB και 283 ευρώ για αυτό των 16GB και πάγιο 89,5 ευρώ τον μήνα.
[via]

Labels: , , , , ,



Download Pocket PC Themes



Μετά από παράκληση φίλου σας ανεβάζω σήμερα ένα μικρό δείγμα από κάποια Pocket PC Themes που έχω μαζέψει τον τελευταίο καιρό για τα HTC μου καθώς και αρκετά Themes created by me που αφορούν την μεγάλη μου ομαδική αγάπη που δεν είναι άλλη από την ΑΕΚ.

Όσοι λοιπόν συν άρρωστοι και μη θέλετε μπορείτε να κατεβάσετε από τον παρακάτω σύνδεσμο τα themes και να τα δοκιμάσετε στα Pocket Pc σας.

Η εγκατάσταση είναι απλή το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αποσυμπιέσετε τα αρχεία και μέσω Activesync ή Mobile Center να τα ανεβάσετε στο my documents της συσκευής σας όπου και θα επιλέξετε απο το το Today το επιθυμητό Τheme. Όπως και να έχει σας έχω ανεβάσει σχετικές οδηγίες και στο minotavrs.nfo που βρίσκεται μέσα στο επισυναπτόμενο αρχείο. Enjoy..

Download: MinOtaVrS Pocket PC Themes

Labels: , , , ,



Κατεβάστε περιοδικά ελεύθερα



Μια νέα σχετικά ιστοσελίδα έρχεται να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά στις εκδόσεις των μηνιαίων περιοδικών, συγκεκριμένα το Mygazines.com προσφέρει μια νέα υπηρεσία, στην οποία σκανάρονται και ανεβαίνουν όλα τα τελευταία τεύχη περιοδικών από τους χρήστες της.

Μέχρι σήμερα, πάνω από 16.000 χρήστες έχουν ήδη γραφτεί στο site και έχουν ξεκινήσει να συμμετέχουν ενεργά και χωρίς σταματημό !

Το όλο project δείχνει αρκετά ψαγμένο αφού ανήκει σε μία offshore εταιρία,της οποίας το domain είναι καταχωρημένο στην Anguilla, μία περιοχή έξω από τη Μ. Βρετανία που δεν υπάγεται σε κάποια νομοθεσία κάτι που όπως καταλαβαίνεται κάνει τη διαδικασία κατεβάσματος του site, αρκετά δύσκολη.

Όσοι θέλετε μπορείτε να την επισκεφθείτε εδώ .

Labels: , , , , ,



Σημαντική ιατρική ανακάλυψη



Αυστραλοί επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι παρασκεύασαν ένα φάρμακο το οποίο ενδέχεται να προλαμβάνει μια πάθηση που ευθύνεται για το 45% του συνόλου των θανάτων στον δυτικό κόσμο. Αυτό αναφέρει σε αποκλειστικό δημοσίευμά της σήμερα η εφημερίδα The Age.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι προοπτικές του εν λόγω φαρμάκου είναι τεράστιες και δεν αποκλείεται να θέσει τέρμα στην ανάγκη για αιμοκάθαρση και να περιορίσει την ανάγκη μεταμόσχευσης οργάνων για όσους έχουν πρόβλημα με τα νεφρά τους.

Το νέο φάρμακο, που παρασκευάστηκε από επιστήμονες του πανεπιστημίου Μελβούρνης, του νοσοκομείου St Vincents και του Ινστιτούτου Bio21, έχει τη δυνατότητα, όπως ανακοινώθηκε, να εμποδίζει την ανάπτυξης της ίνωσης (Fibrosis) που πλήττει ανεπανόρθωτα ανθρώπινα όργανα με αποτέλεσμα να προκαλούνται θάνατοι από καρδιακές παθήσεις, ανεπάρκεια νεφρών, πνευμονικά προβλήματα και συκώτι.

Η νέα ανακάλυψη, που ονομάστηκε FT-11, ουσιαστικά αποτελεί το πρώτο, παγκοσμίως, φάρμακο κατά της ίνωσης και έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον.

Σε πρώτη φάση το φάρμακο θα αναπτυχθεί για να θεραπεύει όσους έχουν πρόβλημα με τα νεφρά τους και στη συνέχεια θα επεκταθεί και σε άλλες παθήσεις.
[via]

Labels: , , ,



Download K-Lite Mega Codec Pack 4.1.7



Τo K-Lite Codec Pack είναι μια συλλογή από codecs και κάποια εργαλεία όπως ο Media Player Classic. Για όσους δεν γνωρίζουν το Codec είναι η συντόμευση των αγγλικών λέξεων Compressor-Decompressor και χρειάζεται στο encoding και στο decoding των audio και video streams.

Συνολικά υπάρχουν πέντε εκδόσεις πακέτων: Basic, Standard, Corporate και Full και K-Lite Mega Codec Pack. Η έκδοση Basic περιλαμβάνει μόνο τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα codecs, η Standard είναι πιο πλήρης και πιο μεγάλη σαν συλλογή, ενώ η Full ενσωματώνει επίσης και τη δυνατότητα κωδικοποίησης. Η έκδοση Corporate έχει περίπου τις ίδιες δυνατότητες με την Full και προορίζεται για χρήση από επαγγελματίες, όπου είναι σημαντική η χρήση των δωρεάν εφαρμογών.

To συγκεκριμένο Mega Codec Pack είναι ένα από τα πληρέστερα πακέτα που κυκλοφορούν αυτή την στιγμή και δεν θα πρέπει να λείπει από την συλλογή κανενός χρήστη που σέβεται τον εαυτό του, μιας και παίζει όλα τα γνωστά movie files formats .

Το σημαντικότερο προσόν του Κ-Lite Codec Pack σε σχέση με τα αντίστοιχα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αυτή την στιγμή είναι ότι ανανεώνεται συνέχεια με ότι τελευταίο update κυκλοφορεί.

The K-Lite Mega Codec Pack περιλαμβάνει τα παρακάτω codec packs:
* K-Lite Codec Pack Full
* Real Alternative

Labels: , , , ,



To Google Android στο HTC Dream



Η Επίσημη πρώτη για το πολύ αναμενόμενο λειτουργικό της Google για mobile phones, με την ονομασία Android αναμένεται να γίνει μέχρι το Σεπτέμβριο και θα το δούμε στο HTC Dream από την T-Mobile.

Το Android έρχεται ώς απάντηση στο iPhone της Apple και σύμφωνα με τους New York Times θα κινηθεί στο ίδιο μήκος κύματος όπως η Apple όπου και επιτρέπει στους χρήστες της τα downloads μέσω του App Store.

Όπως και να έχει όπως κάθε τέτοια εποχή το Φθινόπωρο αναμένεται καυτό με μια πληθώρα νέων συσκευών που υπόσχονται πολλά αλλά αν τελικά θα τις αποδεχτεί το κοινό είναι μια άλλη ιστορία...

Labels: , , , , , ,



Download: 3D wallpapers



Σήμερα εγκαινιάζω ένα νέο section στο MinOtaVrS Blog το οποίο θα προσπαθήσω να το επικαιροποιώ όσο το δυνατόν συχνότερα.

Το θέμα του θα αφορά τα graphics και σκοπεύω να σας ανεβάζω ότι γραφικά καλούδια βρίσκω κατα καιρούς. Για αρχή πάρτε μια συλλογή από 3D Wallpapers που βρήκα στο εξαιρετικό blog του softarchive.net.

Download: 3D Wallpapers

Labels: , , ,



12 Σεπτεμβρίου το νέο Crysis Warhead



Στις 12 Σεπτεμβρίου ανακοινώθηκε τελικά ότι θα γίνει η κυκλοφορία του νέου Crysis Warhead ενός από τα καλύτερα First Person Shooter Game χαρακτηρισμένο από το IGN PC ως ο Best Graphics Technology τίτλος για το 2008.

Το νέο Crysis έρχεται μα ακόμα πιο καταιγιστικά γραφικά αιχμής και τεράστιες επικές μάχες και υπόσχεται το απόλυτο open-ended gameplay. Λέγεται επίσης ότι θα μάθουμε τελικά τι είδους καταστροφή έκανε ο Psycho στην άλλη πλευρά του νησιού, κάτι που δεν διευκρινίζεται στο πρώτο παιχνίδι.

Το νέο game διαθέτει τρία multiplayer modes, συμπεριλαμβανομένου του Team Instant Action, ένα νέο είδος μάχης, που αναμειγνύει τη γρήγορη δράση μέσα σε ένα team-based περιβάλλον, το Instant Action και το team-based Power Struggle.

Το παιχνίδι θα περιλαμβάνει 21 χάρτες, έξι νέους χάρτες για το Team Instant Action και το Instant Action και ένα για το Power Struggle, ενώ η Crytek θα έχει μια ομάδα υποστήριξης αφιερωμένη στην κάλυψη των αναγκών της κοινότητας του Crysis Wars.
[via]

Labels: , , , ,



Χρόνια πολλά και καλά...



Χρόνια Πολλά
σε όλους τους Παναγιώτηδες, τις Γιώτες, τις Παναγιώτες, τους Μάριους, τις Μαρίες, τις Μαρίτσες, τις Δέσποινες και όλους όσους ξεχνάω.

Σήμερα, 15 Αυγούστου γιορτάζει η Παναγιά μαζί της γιορτάζει και όλη η Ελλάδα, τα πανηγύρια έχουν την τιμητική τους και που όπου σταθείς και όπου βρεθείς την σημερινή ημέρα, όλο και κάπου θα δεις κάποιο πανηγύρι προς τιμήν της.

Χρόνια Πολλά και πάλι λοιπόν σε όλους μας να περνάτε καλά να χαίρεστε τους δικούς σας ανθρώπους να έχετε την υγειά σας και το φαγοπότι με μέτρο. :)

Labels: , , ,



Nvidia 177.83 ForceWare Drivers



H NVIDIA κυκλοφόρησε τους νέους 177.83 ForceWare beta drivers της που υποστηρίζουν όλες τις GeForce κάρτες σε ένα ενιαίο πακέτο.

Εκτός από διάφορες αλλαγές, η έκδοση 177.83 προσθέτει τη λειτουργία PureVideo HD στις κάρτες GeForce 9800 GX2, 9800 GTX, 9600 GT και 9600 GSO.

ForceWare drivers for the nVIDIA cards.

Labels: , , , ,



iPhone: Screensaver 1.000 δολαρίων



Μπορεί το App Store να δίνει στους δημιουργούς εφαρμογών μεγάλη δυνατότητα κερδών, ωστόσο η κατάσταση φαίνεται πως ξέφυγε, με ένα screensaver που έχει τοποθετηθεί εδώ και λίγες ημέρες στην online υπηρεσία της Apple, κοστίζει 1.000 δολάρια και παρουσιάζει απλά ένα κόκκινο διαμάντι που λάμπει.

Ο δημιουργός Armin Heinrich έχει κερδίσει μέχρι σήμερα 5.600 δολάρια, αφού οκτώ κάτοχοι του κινητού της Apple προχώρησαν στην αγορά του προγράμματος «I Am Rich». Ήδη, κάποιος από αυτούς προχώρησε σε μηνύσεις, αφού αγόρασε το προϊόν κατά λάθος σε αυτή την εξωφρενική τιμή.

Παρ’ όλα αυτά, μένει να δούμε πώς θα αντιμετωπίσει η Apple αυτό το ζήτημα.
[via]

Labels: , , , ,



Ψηφιακό Μοντάζ τα πυροτεχνήματα



Μια τοπική εφημερίδα του Πεκίνου αποκάλυψε ότι μερικά από τα καταπληκτικά πυροτεχνήματα που είδαμε στο άνοιγμα των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν ψηφιακά επεξεργασμένα και καμιά σχέση δεν είχαν με αυτά που βλέπαμε στη ζωντανή ροή της TV.

Συγκεκριμένα οι Times του Πεκίνου αναφέρουν ότι τα 28 γιγαντιαία ίχνη από τις πατημασιές που ξεκίνησαν επάνω από την πόλη και τελείωσαν πάνω στο στάδιο, ήταν ηλεκτρονικά προηγμένη CGI ψηφιακή απεικόνιση και σε συνδυασμό με την αρχική πυροδότηση η οποία ήταν ζωντανή είχαν αυτό το (πλαστό) αποτέλεσμα.

Η Ολυμπιακή Επιτροπή ήταν ενήμερη για το όλο συμβάν και λέγετε ότι ο λόγος που έγινε αυτό ήταν για λόγους ασφαλείας διότι κρίθηκε πολύ επικίνδυνο να απεικονιστούν αυτά τα ίχνη μέσω τηλεοπτικής κάλυψης από το ελικόπτερο.

Labels: , , ,



Σώστε λίτρα από την βενζίνη σας



Σήμερα σας έχω ένα επίκαιρο άρθρο από τους 4 Τροχούς το οποίο και δημοσιεύθηκε στο τεύχος Ιουλίου. Το άρθρο από τους "αντίλογους" των 4τροχών μας δίνει οδηγίες για το πως θα εξοικονομήσουμε καύσιμο κατά τον ανεφοδιασμό του οχήματος μας από το πρατήριο υγρών καυσίμων.

1. Γεμίστε το όχημά σας νωρίς το πρωί . Γιατί η θερμοκρασία εδάφους είναι χαμηλή. Σ' όλα τα πρατήρια βενζίνας οι δεξαμενές είναι υπόγειες. Άρα , όσο πιο κρύο είναι το έδαφος, τόσο μεγαλύτερη είναι η πυκνότητα του καυσίμου. Αν γεμίσετε απόγευμα, ή βράδυ, το λίτρο σας δεν θα είναι ακριβώς 1 –ένα- λίτρο ..

2. Όταν γεμίζετε ο ίδιος-ίδια σε self service-πρατήριο, μην βάζετε την αντλία στην υψηλή ταχύτητα. Απ' τις τρεις ταχύτητες/στάδια, - χαμηλό στάδιο, μεσαίο κι υψηλό,- το χαμηλό ελαχιστοποιεί τους ατμούς που δημιουργούνται απ' την βενζίνη. Σ' όλες οι μάνικες προκαλείται μια επιστροφή ατμού. Εάν γεμίζετε στο γρήγορο, ένα μέρος του καυσίμου, που πηγαίνει στο ρεζερβουάρ γίνεται ατμός βενζίνης. Αυτός ο ατμός απορροφάται επάνω, γυρίζει πίσω στην υπόγεια δεξαμενή του βενζινάδικου κι έτσι στην πραγματικότητα παραλαμβάνεται λιγότερο καύσιμο.

3. Ένα απ' τα σημαντικότερα είναι να κάνετε ανεφοδιασμό, όταν το απόθεμα βενζίνης σας είναι περίπου στη μέση . Διότι, όσο περισσότερο καύσιμο έχετε στο ρεζερβουάρ, τόσο λιγότερος αέρας υπάρχει στο διαθέσιμο χώρο του. Η βενζίνη εξατμίζεται γρηγορότερα απ' ό,τι μπορείτε να φανταστείτε.

4. Εάν την ώρα που εισέρχεστε, δείτε ότι γίνεται ανεφοδιασμός του βενζινάδικου από βυτιοφόρο, μην γεμίζετε. Είναι πολύ πιθανό το καύσιμο να έχει ανακατευτεί κατά τον ανεφοδιασμό και να πάρετε μαζί τα ακάθαρτα συστατικά, που συνήθως κάθονται στον πάτο της δεξαμενής.

Labels: , , ,



iPhone 3G: Περαιτέρω αναμονή για την Ελλάδα



Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Steve Jobs, μερικές εβδομάδες πριν, είχε αναφερθεί πως το iPhone 3G θα διατεθεί σταδιακά σε πολλές χώρες του πλανήτη. Η Ελλάδα δεν βρισκόταν καν στις πρώτες που είχαν τη χαρά να το υποδεχτούν και με το άκουσμα της είδησης πως στις 22 Αυγούστου άλλες 21 χώρες θα ξεκινήσουν να έχουν στα καταστήματα το προϊόν της Apple, το καταναλωτικό κοινό αναθάρρησε.


Δυστυχώς, τα πράγματα δεν είναι υπέρ μας, για άλλη μια φορά, αφού η λίστα ανακοινώθηκε και η Ελλάδα δεν εντοπίζεται ούτε... με κιάλι. Η Vodafone Ελλάδος δεν έχει προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση σχετικά με την ημερομηνία διάθεσης και οι φήμες μιλούν πλέον είτε για κυκλοφορία μέσα στον Σεπτέμβριο είτε μέσα στον Δεκέμβριο.

Οι νέες... iPhone χώρες είναι οι: Αργεντινή, Χιλή, Κολομβία, Τσεχία, Ελ Σαλβαδόρ, Εκουαδόρ, Εσθονία, Γουατεμάλα, Ονδούρα, Ουγγαρία, Ινδία, Λιθουανία, Λετονία, Πολωνία, Περού, Παραγουάη, Φιλιπίννες, Ρουμανία, Σιγκαπούρη, Σλοβακία και Ουρουγουάη.

[via]

Labels: , , , , ,



Το MinOtaVrS Blog είναι διακοπές



Επιτέλους διακοπές !!

Έφτασε ο καιρός για το MinOtaVrS Blog να πάει διακοπές, από εχθές λοιπόν και για τις επόμενες ημέρες βρίσκομαι σε μυστική τοποθεσία μετά φουσκωτών, καλής παρέας, και ενός μεγάλου πεύκου για σκιά.

Το μικρό ιδιόκτητο νησάκι που βρίσκεται πλησίον της Αττικής είναι στέκι της «φουσκωτής» φυλής και must have προορισμός για τους απανταχού λάτρεις των φουσκωτών σκαφών, αφού συνδυάζει το τυρκουάζ της θάλασσας με το πράσινο του νησιού και φυσικά άφθονο ψάρι και χταπόδι για τους ψαροντουφεκάδες.

Μέχρι τώρα η ψαριά έχει πάει καλά και παρότι είμαι με ωτασπίδες - ένεκα του χρόνιου ερεθισμού που έχω στον λαβύρινθο του αυτιού μου το οποίο το κληρονόμησα από έναν συνδυασμό ωτίτιδας και κακής αποσυμπίεσης πριν κάτι χρόνια – έχουμε βγάλει 2 χταπόδια 1 σμέρνα και 8 τσιπούρες.

Ή διανυκτέρευση μας ήταν εκπληκτική, ο έναστρος ουρανός, ο κάλμα καιρός , το βραδινό μπάνιο και οι μπύρες παρέα με τα πικάντικα καυτερά λουκάνικα εκ Θεσσαλονίκης μας έκαναν να κάτσουμε άγρυπνοι μέχρι αργά.

Η εμπειρία για τα παιδιά είναι μοναδική και δεν λένε να βγουν από την θάλασσα εκτός του γιου μου που ενημερώθηκε για τα τεκταινόμενα της AEK μέσω internet πρωί πρωί , βλέπετε το Notebook και το Internet On the Go δεν θα μπορούσαν να λείψουν ακόμα και στις διακοπές.

Όπως και να έχει περνάμε καλά πολύ καλά και επειδή η αχινοσαλάτα και το τσίπουρο από το Σερραίικο «Κτήμα Αεκτζή» με περιμένει κάπου εδώ πρέπει να σας αφήσω.

Labels: , , ,



Πως βλέπουμε εάν ένα προϊόν είναι Ελληνικό



Έχετε αναρωτηθεί αν τα προϊόντα που γράφουν "MADE IN GREECE" ή "Ελληνικό Προϊόν" είναι όντως ελληνικά; Σύμφωνα με το email που μου έστειλε σήμερα ο φίλος μου ο Αστέριος ο ευκολότερος τρόπος να το διαπιστώσετε είναι βλέποντας το barcode του προϊόντος.

Τα πρώτα 3 ψηφία ενός (EAN-13) barcode μας λένε την ταυτότητα του κατασκευαστή ανάλογα με την χώρα προέλευσης.

Στον παρακάτω πίνακα τον οποίο μπορείτε να τον βρείτε και εδώ θα βρείτε τους κωδικούς των χωρών που είναι συμβεβλημένες με το διεθνές σύστημα GS1 που είναι και το κυρίαρχο σύστημα κωδικοποίησης στην παγκόσμια αγορά.

Για αυτό λοιπόν την επόμενη φορά που θα θέλετε να δείτε αν όντως είναι made in Greece το προϊόν που αγοράσατε τσεκάρετε προσεκτικά αν οι πρώτοι 3 αριθμοί του barcode είναι το 520 το οποίο και αντιστοιχεί στην Ελλάδα.

Παρακάτω ακολουθεί πίνακας με κωδικούς χωρών

000-019 & 030-039: USA
020-029 & 200-299: κωδικοί περιορισμένης κυκλοφορίας
040-049 : Εσωτερική κωδικοποίηση (In store)
050-059: USA Εκπτωτικά κουπόνια
060-139: USA
300-379: France
380: Bulgaria
383: Slovenia
385: Croatia
387: Bosnia
Herzegovina
400-440: Germany
450-459 & 490 - 499: Japan
460-469: Russian Federation
470: Kyrgyzstan
471: Taiwan
474: Estonia
475: Latvia
476: Azerbaijan
477: Lithuania
478: Uzbekistan
479: Sri Lanka
480: Philippines
481: Belarus (Λευκορωσία)
482: Ukraine
484: Moldova
485: Armenia
486: Georgia
487: Kazakhstan
489: Hong Kong
500-509: United Kingdom
520: Greece
528: Lebanon
529: Cyprus
530: Albania
531: Skopje
535: Malta
539: Ireland
540-549: Belgium & Luxembourg
560: Portugal
569: Iceland
570-579: Denmark
590: Poland
594: Romania
599: Hungary
600 & 601: South Africa
603: Ghana
608: Bahrain
609: Mauritius
611: Morocco
613: Algeria
618: Ivory Coast (Ακτή Ελεφαντοστού)
619: Tunisia
622: Egypt
624: Libya
625: Jordan
626: Iran
627: Kuweit
628: Saudi Arabia
629: United Arab Emirates
640-649: Finland
690-695: China
700-709: Norway
729: Israel
730-739: Sweden
740: Guatemala
741: El Salvador
742: Honduras
743: Nicaragua
744: Costa Rica
745: Panama
746: Dominican Republic
750: Mexico
754-755: Canada
759: Venezuela
760-769: Switzerland
770: Colombia
773: Uruguay
775: Peru
777: Bolivia
779: Argentina
780: Chile
784: Paraguay
785: Peru
786: Ecuador
789-790: Brazil
800 - 839: Italy
840-849: Spain
850: Cuba
858: Slovakia
859: Czech Republic
860: Serbia & Montenegro
869: Turkey
870-879: Netherlands
880: South Korea
884: Cambodia (Καμπότζη)
885: Thailand
888: Singapore
890: India
893: Vietnam
899: Indonesia
900-919: Austria
930-939: Australia
940-949: New Zealand
955: Malaysia
958: Macau
977: Κωδικοί για ημερήσιο και περιοδικό τύπο (ISSN)
978: International Standard Book Numbering (ISBN)
979: International Standard Music Number (ISMN)
980: Κωδικοί αποδείξεων επιστροφής χρημάτων (Refund receipts)
981 & 982:Εκπτωτικά κουπόνια κοινού νομίσματος(Common Currency Coupons)
990-999: Εκπτωτικά κουπόνια σε εθνικό νόμισμα Coupons

[via]

Labels: , , , ,



Έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων 2008



Λίγες ώρες έμειναν για τη μεγάλη γιορτή του Αθλητισμού και του Πολιτισμού, τους Ολυμπιακούς Αγώνες που διοργανώνει φέτος η πόλη του Πεκίνου. Στην Κίνα, όλα είναι έτοιμα για τη αημερινή τελετή έναρξης. Χθες Πέμπτη Παραμονή των Αγώνων, η λαμπαδηδρομία συνεχίστηκε στο Σινικό Τείχος, ενώ η ελληνική σημαία κυματίζει στο Ολυμπιακό χωριό.

Οι Κινέζοι φιλοδοξούν, να πραγματοποιήσουν την πλέον εντυπωσιακή τελετή έναρξης στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και όλα δείχνουν πως θα το καταφέρουν, δανειζόμενοι στοιχεία από τις αντίστοιχες τελετές των Αγώνων της Μόσχας (1980) και της Αθήνας (2004), τα οποία βέβαια θα προσαρμόσουν στη δική τους κουλτούρα και πλούσια πολιτιστική κληρονομιά.
[via]

Labels: , , , ,



Έκλεψαν την κιθάρα των Iron Maiden στην Αθήνα



Το περασμένο Σάββατο οι Iron Maiden εμφανίστηκαν στην Αθήνα, στο «Τέρα - Βάιμπ Πάρκ» αυτό να μου πείτε είναι γνωστό άλλα αυτό που ίσως δεν ξέρετε είναι ότι στην επίσημη ιστοσελίδα του συγκροτήματος, ξεφτιλιζόμαστε σαν λαός γιατί κάποιος ανεγκέφαλος πήρε σαν λάφυρο την κιθάρα του Andrian Smith (ενός εκ των τριών κιθαριστών της μπάντας).

Το συγκρότημα καλεί και παρακαλεί όλους τους φαν να βοηθήσουν στην «ανακάλυψη» της χαμένης λευκού χρώματος ηλεκτρικής κιθάρας και σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο νικητής του «χαμένου θησαυρού» θα παρασημοφορηθεί με ένα μπουφάν του συγκροτήματος.

Οι maiden δηλώνουν, επίσης, πως θα είναι δύσκολο για τον κλέφτη να πουλήσει την κιθάρα, μια και είναι φτιαγμένη αποκλειστικά για τον Σμιθ.

Εδώ και η ανακοίνωση :

ADRIAN SMITH GUITAR STOLEN!


Published: August 4, 2008

Adrian's new Jackson guitar was stolen after the show in Athens on Saturday night.

Can all Maiden fans please be on the lookout for the guitar.
It will be extremely hard to get rid of as it's the only one in the world.
There will be a reward of a Maiden tour jacket and I'm sure a hand written letter of thanks from Adrian for anyone with information leading to the recovery of the guitar.

DESCRIPTION:
JACKSON STRAT COL. WHITE ADRIAN SMITH SIGNATURE MODEL, WHITE SCRATCH PLATE
EBONY FRETBOARD
ADRIAN SMITH SIGNATURE ON FRONT OF HEADSTOCK
HUMBUCKER BRIDGE PICK-UP
TWO SINGLE COIL PICK-UPS
RECTANGULAR BLACK MOULDED JACKSON GUITAR CASE.

The serial number of the guitar is 8467

If you have any info, please contact fanclub@ironmaiden.com

[via]

Labels: , , , , ,



Οι νέες εμφανίσεις της ΑΕΚ



Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της Αττικής οδού, η ΠΑΕ ΑΕΚ παρουσίασε τις νέες φανέλες για την περίοδο 2008-09. Παράλληλα, οι «κιτρινόμαυροι» παρουσίασαν και τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας, πλην των Άγγελου Μπασινά και Σωτήρη Κυργιάκου.

Προσωπικά τώρα, δεν με ενθουσίασαν και τόσο, οι διαφορές τους σε σχέση με τις περσινές τουλάχιστον από τις photos δεν είναι και τόσο τρομερές αλλά όπως και να έχει οι φανέλες από μόνες τους δεν αρκούν για να φέρουν πρωταθλήματα μακάρι λοιπόν η νέα εμφάνιση της ΑΕΚ να αποδειχθεί γούρικη και να φέρει τίτλους στον «δικέφαλο».

Labels: , , , ,



Dreambox images test

Εχθές είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω σε ένα κλώνο Dreambox 500 τις πιο πρόσφατες εκδόσεις ότι γνωστού image χρησιμοποιείται κατα κόρον αυτή την εποχή πλην του Gemini 4.40 που λόγω του γνωστού TimeBomb αντί αυτού δοκιμάστηκε η έκδοση 4.20.

Tα image που τέσταρα ήταν αρκετά και μετά από 10 ώρες δοκιμών, κρασαρισμάτων (ας είναι καλά το Null modem cable και το Dreamup) και στησίματος των πάντων εξ αρχής, τα συμπεράσματα ήταν άκρως εντυπωσιακά.

Σταθερή αξία όπως πάντα ήταν το EDG-Nemesis 4.2 με ευχάριστη έκπληξη το Nabilosat DM500 V. 0.8 MAXVAR το οποίο παρόλο που είναι σχετικά παλιό (2007) το συναγωνίζεται στα ίσα με το δε PLi® Jade να το ακολουθεί κατά πόδας.

Tο EDG-Nemesis 4.2 DM 500S όπως είχα γράψει και παλαιότερα είναι το αγαπημένο μου, το φοράω από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το πρόβλημα με το time bomb. Επειδή λοιπόν εκτός από σταθερό, αξιόπιστο, γρήγορο και με αρκετά scripts που σου κάνουν την ζωή εύκολη, μοιάζει αρκετά και με το Gemini δεν θα απογοητεύσει αυτούς που θα το προτιμήσουν σαν πρώτη επιλογή. Το μόνο μείον του είναι ότι σε σχέση με τα άλλα images ακολουθείται διαφορετική προσέγγιση στο προγραμματισμό του (πχ δεν χρειάζεται ο "διακόπτης" echo -e) με αποτέλεσμα αρκετά scripts που παίζουν στα άλλα image στο συγκεκριμένο να θέλουν "πείραγμα" και να θέλουμε ειδικές εκδόσεις για αυτό (πχ το CCcam 2.0.9) που όμως θα βρείτε πολύ εύκολα από τον extra addons server του (extra.url).

Η ευχάριστη έκπληξη όμως που με έκανε να αποχωριστώ για λίγο το παραπάνω image ήταν το Nabilosat DM500 V. 0.8 MAXVAR το οποίο είναι πολύ γρήγορο και σου αφήνει την αίσθηση ότι έχει καλύτερη εικόνα σε σχέση με τα υπόλοιπα .

Αυτό όμως που το κάνει must have για τους άπειρους χρήστες είναι ότι by default έχει ενσωματωμένο μενού για να κατεβάζετε κλειδιά χωρίς την προσθήκη τρίτων scripts όπως πχ το Hacksat και είναι το μοναδικό στο οποίο υπάρχει αυτη η επιλογή. Λόγω αυτού παίζει σωστά και το τελευταίο Cccam 2.0.9 με τα Sex on TV Diamond & Sex on TV Gold μιας και στα άλλα image για να παίξουν τα συγκεκριμένα κανάλια ήθελαν το mgcamd 1.30d emulator που συνεπάγεται περισσότερο χώρο στην μνήμη ρίχνοντας έτσι και την ταχύτητα του συστήματος.

Το PLi® Jade το οποίο και είναι το πιο πρόσφατο από όλα (βγήκε μέσα στον Ιούλιο) εντυπωσιάζει με το embedded my personal Movieplayer ένα καινούριο χαρακτηριστικό της νέας αυτής έκδοσης, το οποίο υπόσχεται να μετατρέψει το Dreambox σας σε media center αναλαμβάνοντας να παίξει μέσω δικτύου τις ταινίες από το PC σας.

Ενώ όμως είναι σαν image το πιο μεγάλο σε μέγεθος (κοντά στα 6 mb) λόγω της όλης φιλοσοφίας του που δεν σε αφήνει να προσθέσεις πολλά πράγματα πλην αυτών που φοράει αυτό -πχ skins- το κάνει πολύ γρήγορο, σταθερό και αξιόπιστο. Το ότι όμως σε δεσμεύει στο να μην μπορείς να καταβάσεις κάποια πράγματα όπως πχ το αγαπημένο μου Black Aero Skin είναι στα μείoν του.

Το SifTeam 1.9.2 dm500 MaxVar είναι ένα image το οποίο δεν εντυπωσιάζει με την πρώτη ματιά και θέλει να ασχοληθείς λίγο παραπάνω με την παραμετροποίηση του για να το φέρεις στα μέτρα σου, όπως και να έχει όμως υπόσχεται να κάνει σωστά ότι του βάλεις επάνω και σίγουρα οι έμπειροι χρήστες δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα με αυτό.

Αυτό που προσωπικά με απογοήτευσε και αρνήθηκε να κάνει απλά πράγματα ήταν το DS TEAM 3.6 for DM 500 όπου και με το καλημέρα της εγκατάστασης έχει ενα ενοχλητικότατο bug όπου και δεν έχει επιλεγμένη by default την επιλογή RGB της οθόνης με αποτέλεσμα να είναι πολύ αχνά τα αρχικά μενού του και θα πρέπει να περιμένεις αρκετά μέχρι να σε βάλει στην διαδικασία να το διορθώσεις μέσα από τα options.

Ακόμα ένα σημαντικό μείoν του είναι ότι αρνήθηκε να στήσει σωστά τα emus που προσπάθησα να κατεβάσω από τον server του με αποτέλεσμα να ξαναπροσπαθήσω μέχρι να τα καταφέρει. Ενώ λοιπόν είναι μετά το NabiloSat το δεύτερο ελαφρύτερο σε mb αρχικής εγκατάστασης image και ενώ έχει μια πληθώρα απο scripts για την παρακολούθηση των διεργασιών δεν έκανε απλά πράγματα και αρνήθηκε πεισματικά να παίξει κάποια κανάλια τα οποία αποδεδειγμένα έπαιζαν στα άλλα images με την ανανεωμένη λίστα «κλειδιών» του hacksat.

Συμπερασματικά λοιπόν μετά την Gemini εποχή υπάρχουν αρκετά καλά και αξιόπιστα image, με φρέσκες ιδέες, πολύ καλό support τα οποία δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αυτό και μας κάνουν να ασχολούμαστε μαζί τους ευχάριστα.

Labels: , , , , , ,



Εκτός κινδύνου ο Μόργκαν Φρίμαν



Τυχερός... στάθηκε ο διάσημος ηθοποιός Μόργκαν Φρίμαν, ο οποίος μετά το σοβαρό αυτοκινητιστικό ατύχημα που είχε, νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου, με έναν σπασμένο βραχίονα, έναν σπασμένο αγκώνα και ένα μικρότερο τραύμα στον ώμο.

Ο 71χρονος ηθοποιός υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για τα κατάγματα που υπέστη και «πήγε καλά», όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπός του, Ντόνα Λι, η οποία πρόσθεσε ότι η επέμβαση διήρκεσε περισσότερο από τέσσερις ώρες και έγινε στο Περιφερειακό Ιατρικό Κέντρο του Μέμφις.

Το ατύχημα συνέβη λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής έξω από την περιοχή Τσάρλεστον στο Δέλτα του Μισισιπή.

Το αυτοκίνητο του ηθοποιού ξέφυγε από την πορεία του και αναποδογύρισε πολλές φορές.

Ο Μόργκαν Φρίμαν, που οδηγούσε το αυτοκίνητο και η συνοδηγός του οδηγήθηκαν στο Νοσοκομείο του Μέμφις, όπου αρχικά η κατάσταση της υγείας του διάσημου ηθοποιού είχε κριθεί σοβαρή.
[via]

Labels: , , , , , ,



ΑΕΚ - Bolton: Ανακοινώθηκαν τα εισιτήρια



Ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ ΑΕΚ ότι την Τρίτη 5 Αυγούστου, τίθενται σε κυκλοφορία τα εισιτήρια για τον πρώτο φιλικό αγώνα εντός Ελληνικού Εδάφους της ΑΕΚ με την BOLTON που θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ την Παρασκευή 08/08, 21:00 μ.μ. Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ θα μπορούν να τα προμηθευτούν σε ώρες καταστημάτων από τα εξής σημεία:

• aekshop 1: Γράμμου 69-71, Μαρούσι τηλ. 210 - 8064210
• aekshop 2: (Empire cafe): Σμύρνης 3, Νέα Φιλαδέλφεια τηλ. 210 - 2525759
• aekshop 3: Αιόλου 7, Πλάκα τηλ. 210 - 3236750
• aekshop 4: Λεωφόρος Θηβών 376, Αιγάλεω τηλ. 210 - 5317482
• aekshop 7: Ηλιουπόλεως 105, Δάφνη τηλ. 210 - 9735470

Παράλληλα εισιτήρια θα πωλούνται και από τα εκδοτήρια του ΟΑΚΑ (σταθμ. ΗΣΑΠ «Ειρήνη» και Λ. Κύμης 11:00-18:00).

Οι τιμές των εισιτηρίων ανά θύρα είναι:

Θύρα 17: 20 €
Θύρα 19: 20 €
Θύρα 21: 30 €
Θύρα 35: 20 €

Διευκρινίζεται ότι και για τους 3 φιλικούς αγώνες της ομάδας μας, δεν θα εκδοθούν εισιτήρια σε θύρες που συνεχίζεται η πώληση εισιτηρίων διαρκείας.

Παιδικά εισιτήρια θα εκδοθούν σε όλες τις θύρες η τιμή των οποίων κυμαίνεται από 5 έως 30 €. Τα παιδικά εισιτήρια καθώς και τα εισιτήρια ΑΜΕΑ στην θύρα 13 τα οποία κοστίζουν 10 € θα προπωλούνται στα εκδοτήρια του σταθμού ΗΣΑΠ «Ειρήνη», ενώ την ημέρα του αγώνα θα πωλούνται στο εκδοτήριο έναντι της θύρας 12.
[via]

Labels: , , , ,



Αναβάθμιση Conn-x Talk προς όλα τα σταθερά δίκτυα



Από σήμερα 4 Αυγούστου , ξεκινάει η αναβάθμιση του Conn-x Talk προς όλα τα σταθερά δίκτυα. Η αναβάθμιση στο νέο προϊόν θα γίνει αυτόματα για όλους τους συνδρομητές, χωρίς να επηρεάζεται η τιμή του πακέτου.

Το παραπάνω ήταν αποτέλεσμα της απόφασης της ΕΕΤΤ ώστε να επιτρέψει προσωρινώς και για διάρκεια 4 μηνών την επέκταση της εμπορικής διάθεσης από την εταιρεία ΟΤΕ Α.Ε. των οικονομικών προγραμμάτων « Conn-x talk 24/7» και « Conn-x talk Βράδυ και ΣΚ» και στις εκτός δικτύου της εταιρείας κλήσεις προς όλα τα σταθερά δίκτυα τρίτων .

Labels: , , ,



Q Card: 50% μειωμένες χρεώσεις σε SMS



Για όλο το 24ωρο ισχύει μέχρι τέλος Αυγούστου η καλοκαιρινή προσφορά της Q card, για 50% μειωμένες χρεώσεις σε SMS. Όλοι οι χρήστες της καρτοκινητής Q θα απολαμβάνουν πολύ φθηνό SMS, όχι μόνο τη νύχτα, αλλά και όλη την ημέρα.

Η προσφορά της φωνής παραμένει, επίσης, ως έχει μέχρι τέλος Αυγούστου και οι χρεώσεις διαμορφώνονται σε: 0,020€/SMS προς Q και προς το Εξωτερικό όλο το 24ωρο και 0,001€/1’’ προς όλους τους Q συνδρομητές όλη νύχτα (22:00 έως 06:00).

Η προσφορά ισχύει αυτόματα, χωρίς κανένα επιπλέον κόστος ενεργοποίησης και μέχρι 31 Αυγούστου, για όλους τους χρήστες καρτοκινητής Q card που έχουν ενεργοποιήσει τη σύνδεσή τους από τις 30/01/2007, καθώς και για όσους έχουν στείλει ή θα στείλουν κενό μήνυμα -χωρίς χρέωση- στο 12007.
[via]

Labels: , , ,



MSI WIND U100 Video Review



Σήμερα είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω ένα από τα πρώτα 10 κομμάτια MSI WIND U100 που έφερε την προηγούμενη εβδομάδα το e-shop για την Ελλάδα.

Αν μη τι άλλο όπως και θα δείτε και στο YouTube video που σας έχω ανεβάσει πρόκειται για ένα πολύ προσεγμένο και καλό μηχανάκι το οποίο ο παίζει χωρίς ανταγωνιστή στη κατηγορία των sub-notebooks.

Αυτό που εντυπωσιάζει με την πρώτη ματιά είναι η ποιότητα κατασκευής, η ταχύτητα του και φυσικά η σχέση τιμής / απόδοσης, είναι σίγουρο δε, ότι θα αφήσει απόλυτα ικανοποιημένους όσους αποφασίσουν να το κάνουν δικό τους. Φοράει επάνω την μπαταρία των 3 cells και δίνει αυτονομία 2 ώρες και 15 λεπτά (στο video εκ παραδρομής λέω στην αρχή ότι έχει την 6 cells).

Τόσο οι δοκιμές με το skype όσο και με κάποια μικρά videos έδειξαν να παίζουν χωρίς προβλήματα, μάλιστα είχα την ευκαιρία να το δοκιμάσω off camera στο να μετατρέψει με το Xilisoft Video Converter το avi video των 4,95 GB -το οποίο μεταφέρθηκε μέσω δικτύου απο το Desktop PC μου εντός 6 λεπτών- σε DivΧ και στο οποίο του πήρε 2 ώρες παρά πέντε λεπτά για να το κάνει convert στα 235 ΜΒ.

Στον τομέα των παιχνιδιών όπως είναι φυσικό μην περιμένετε πολλά πράγματα ελλείψη drivers όπως πχ με το Call of Duty 4, τα καλά νέα όμως είναι ότι κάποια παιχνίδια όπως το City of Heroes παίζουν κανονικά αρκεί βέβαια να το ρυθμίσετε στις χαμηλότερες ρυθμίσεις γραφικών.

Για όσους λοιπόν θέλουν να το αποκτήσουν η τιμή του για Ελλάδα είναι 399.00€,για περισσότερα τεστ, full review και αναλυτικότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στην σελίδα του laptopmag.com το οποίο και το έχει ως editor choise και θα το βρείτε εδώ.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω και πάλι τον φίλο μου τον Νίκο ο οποίος μας παραχώρησε το MSI Wind για να γίνει πραγματικότητα αυτό το video review.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

# Επεξεργαστής: Intel Atom N270 1.6GHz.
# Οθόνη: 10'' TFT LCD, με ανάλυση 1024 x 600.
# Μνήμη: 1.0 GB DDR2 667MHz.
# Σκληρός Δίσκος: 80 GB SATA.
# Οπτικός Δίσκος: Δεν περιλαμβάνεται.
# Floppy Disk: Δεν περιλαμβάνεται.
# Κάρτα γραφικών: Intel GMA 950.
# Ενσύρματη επικοινωνία: Eνσωματωμένη διασύνδεση δικτύου Ethernet 10/100.
# Ασύρματη επικοινωνία: WiFi 802.11 b/g, Bluetooth.
# Διασυνδέσεις: 1x VGA port, 3x USB 2.0, 1x είσοδος μικροφώνου, 1x είσοδος line in, 1x RJ45, 1x έξοδος ακουστικών.
# Πρόσθετα χαρακτηριστικά: Web Camera, Card reader 4 in SD/MMC/MS/MSpro, πληκτρολόγιο με Ελληνικούς χαρακτήρες, Touchpad, Kesington κλείδωμα.
# Ήχος: Eνσωματωμένα στερεοφωνικά ηχεία (High Definition Audio).
# Διαστάσεις (W x D x H): 260 x 180 x 19-31,5 mm.
# Βάρος: 1,0 Kg.
# Μπαταρία: 3 κελιών ιόντων Λιθίου (Li-Ion) με αυτονομία περίπου 2 ώρες και 15 λεπτά
# Χρώμα: Μαύρο.
# Λογισμικό: Windows XP Home Ελληνικά
# Τσάντα Μεταφοράς: Περιλαμβάνεται.
# Εγγύηση: 1 χρόνος on site.

Labels: , , , , , , ,



GPS πλoήγηση και στο διάστημα



Επιστήμονες φτιάχνουν ένα νέο σύστημα διαστημικής πλοήγησης για τη Σελήνη, ώστε να μην χάνονται οι αστροναύτες! Το GPS αυτό θα βοηθάει τους αστροναύτες να οδηγούν προς τη σωστή κατεύθυνση τα σεληνιακά τους οχήματα, χωρίς να κατευθύνονται προς τους λάθος κρατήρες.

Το νέο σύστημα διαστημικής πλοήγησης θα μοιάζει και θα λειτουργεί παρόμοια με το GPS που χρησιμοποιούν χιλιάδες οδηγοί στον πλανήτη Γη αντί να χρησιμοποιεί, όμως, τους δορυφόρους, το νέο σύστημα θα βασίζεται σε φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από την τροχιά, καθώς και σε ένα δίκτυο αισθητήρων, που θα βρίσκονται πάνω στα οχήματα που θα περιλαμβάνουν σεληνιακούς φάρους και ανιχνευτές κίνησης βοηθώντας έτσι τις επανδρωμένες αποστολές στην εξερεύνηση της σελήνης καθώς και στην εκτέλεση διαφόρων εργασιών, όπως η κατασκευή παρατηρητηρίων.

Συγκεκριμένα η NASA υπέγραψε συμβόλαιο αξίας $1.2 εκατομμυρίων δολαρίων με επιστήμονες προκειμένου να κατασκευάσουν αυτό το σύστημα πλοήγησης στα επόμενα τρία χρόνια. Επικεφαλής του προγράμματος τέθηκε ο Καθηγητής Ron Li, ο οποίος ήδη βοηθάει δύο διαστημικά οχήματα της NASA, το Spirit και το Opportunity, να βρουν το σωστό δρόμο στον Άρη.

Ο καθηγητής Li δήλωσε πως η απεικόνιση της Σελήνης ήταν αρκετά δύσκολη υπόθεση διότι οι άνθρωποι έχουν συνηθίσει να έχουν οπτικά βοηθήματα, όπως κτήρια ή άλλα οχήματα, για να μπορέσουν να εκτιμήσουν τις αποστάσεις. Η Σελήνη, όμως, δεν έχει τέτοιου είδους βοηθήματα. Το να χαθείς ή να κάνεις λάθος εκτίμηση του όγκου ενός απομακρυσμένου αντικειμένου και της τοποθεσίας του είναι πολύ εύκολο και ταυτόχρονα εξαιρετικά επικίνδυνο.

Ο Li είπε ακόμα πως οι αστροναύτες του Apollo είχαν φτάσει πολύ κοντά στο κρατήρα που είχαν ως στόχο να φτάσουν, αλλά απέτυχαν να τον βρουν λόγω της δυσκολίας που παρουσιάζει το έδαφος. «Ήταν πολύ κοντά αλλά αναγκάστηκαν να γυρίσουν πίσω για λόγους ασφαλείας.»

Το νέο σύστημα πλοήγησης, που θα ονομάζεται Lunar Astronaut Spatial Orientation and Information System, θα δοκιμαστεί στην έρημο Mojave της Καλιφόρνια πριν να επιστρέψουν οι αστροναύτες στη Σελήνη το 2020.
[via]

Labels: , , , ,



Θεσσαλονίκη: Μερική έκλειψη ηλίου


ώρα 13:06 ,το φαινόμενο στην κορύφωση του


O ερασιτεχνικός τρόπος της κάλυψης επί το έργο

Όπως σας είχα αναφέρει σήμερα 1 Αυγούστου από Βόλο και επάνω θα είχαμε μερική έκλειψη ηλίου το φαινόμενο άρχισε γύρω στις 12.45, κορυφώθηκε στις 13.06 και λήγει στις 13.30. Έτσι λοιπόν το MinOtaVrS Blog ήταν εκεί να αποθανατίσει το φαινόμενο μπορεί με τελείως ερασιτεχνικό τρόπο (το HTC Touch Cruise και μια μάσκα ηλεκτροκόλυσης) αλλά με πολύ κέφι για να το μοιραστεί μαζί σας. Η έκλειψη όπως θα δείτε και εσείς ήταν πολύ μικρή και μόνο ενα πολύ πολύ μικρό μερος της σκιάς της σελήνης κάλυψε τον ήλιο (όπως παρατηρούμε τις photos ώρα 11).

Labels: , , , ,



Για μπυρόβιους (και οχι.. μόνο ..)



Μου έφτασε από έναν φίλο το παρακάτω κείμενο σε αρχείο Word το οποίο παρουσιάζει κάποια πράγματα τα οποία ίσως δεν γνωρίζουμε για την μπύρα στην Ελλάδα...

Με λίγα λόγια επειδή εκ πεποιθήσεως πρέπει να αντιτιθέμεθα στα μονοπώλια, πίνουμε μπύρα ΒΕΡΓΙΝΑ.

Ο τύπος που έφτιαξε την εταιρία αυτή είναι Έλληνας που επέστρεψε από την Αμερική, λέγεται Δημήτρης Πολιτόπουλος, και δεν μπορεί κανείς να φανταστεί τι πόλεμο του έκανε το καρτέλ των Ολλανδών της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας για να μην βρίσκει θέση στα supermarket!

Το κείμενο του word είναι το παρακάτω τώρα αν είναι αλήθεια η ψέμματα ο χρόνος θα το δείξει και σίγουρα θέλουμε feedback.

"Η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην Ελλάδα είναι ΥΠΗΡΕΤΗΣ των συμφερόντων της ΟΛΛΑΝΔΙΚΗΣ -ΑΘΗΝΑΙΚΗΣ ΖΥΘΟΠΟΙ ΙΑΣ.

Καταγγελίες επώνυμες υπάρχουν.

Δημοσιεύσεις στις εφημερίδες υπάρχουν.

Δεν υπάρχει όμως διάθεση από το κράτος να λυθεί το θέμα

Περιμένουμε μόνο την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έχουν το 85% της Ελληνικής αγοράς μπύρας.

Την τελευταία 10ετια έχουν ΚΕΡΔΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 9 ΔΙΣ ΕΥΡΩ.

Οι Ολλανδοί με τα λεφτά του μέσου Έλληνα που κερδίζουν ,εξαγοράζουν άλλα εργοστάσια μπύρας στην Ευρώπη.

Μόνο ψίχουλα από αυτά τα κέρδη επανα-επενδύονται στην Ελλάδα.

Η Ηeineken πουλιέται στα Ελληνικά Σούπερ Μάρκετς 60% υπερτιμημένη

από τα αντίστοιχα Oλλανδικά !!!!!.

Και όλα αυτά με τις ΕΥΛΟΓΙΕΣ και την ΑΝΟΧΗ του Ελληνικού Κράτους.

Το ΟΛΛΑΝΔΙΚΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ μπύρας είναι ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ.

Εκβιάζει, πιέζει, υποβάλλει κανόνες, μπλοκάρει τον ανταγωνισμό.

Στα Σουπερ μάρκετς, πρατήρια, κάβες, χονδρεμπόρους, εστιατόρια, ταβέρνες, σουβλατζίδικα. καφενεία, μπαρ, ψιλικατζίδικα, φαστ φουντάδικα, πιτσαρίες κτλ

δεν βρίσκει άλλες μπύρες παρά μόνο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.

Κάνουν ΠΑΡΑΝΟΜΑ ιδιωτικά συμβόλαια για την αποκλειστική διάθεση των προϊόντων τους.

Γέμισαν την αγορά με ΔΩΡΕΑΝ ψυγεία , όπου υπάρχει χώρος ΜΟΝΟ για τα προϊόντα τους.

Μας εκμεταλλεύονται ,εξάγουν τα κέρδη τους οι φιλέλληνες Ολλανδοί,

Και το μεγάλο ευχαριστώ τους βρίσκεται στην ιστοσελίδα της Heineken ,

Παρουσιάζουν το FYROM σαν ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ .

ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ.

ΠΕΣ OXI ΣΤΟ ΟΛΛΑΝΔΙΚΟ ΤΣΙΦΛΙΚΙ.

ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΜΠΥΡΑΣ .

ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΖΟΥΜΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΛΛΑΝΔΟΥΣ!!!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙ ΙΑ.

…..ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ…….

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ.

ΟΙ BLOGGERS ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ."

Labels: , , ,