Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Google: M-lab τσεκάρετε τον πάρoχο σας για Traffic Shaping



Έχετε υποψίες πως ο πάροχος στον οποίο πληρώνετε συνδρομή, μπλοκάρει κομμάτι της δικτυακής σας κίνησης εφαρμόζοντας τακτικές Traffic Shaping.

Η Google μαζί με άλλους φορείς ανακοίνωσαν την Τετάρτη 29-01-2009, την λειτουργία του Measurement Lab (M-lab), ενός σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης των χρηστών κατά του Traffic Shaping που εφαρμόζουν ορισμένοι πάροχοι.

Το M-lab φιλοδοξεί να φέρει μεγαλύτερη διαφάνεια στα δίκτυα πρόσβασης επιτρέποντας ερευνητές να αναπτύξουν εργαλεία μετρήσεων και να κοινοποιούν τα αποτελέσματα τους. Η λειτουργία τους ξεκίνησε την Τετάρτη και προς το παρόν έχει στην διάθεση του 3 servers ενώ μέσα στους επόμενους έξι μήνες το M-Lab θα αποτελείται από 36 servers σε 12 περιοχές στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη.

Όλα τα δεδομένα που θα συγκεντρωθούν θα είναι διαθέσιμα στο ευρύ κοινό.

Προς το παρόν το M-Lab παρέχει τρία διαγνωστικά εργαλεία:

* για το πιθανό μπλοκάρισμα ή περιορισμό κίνησης στο upload/download σε συγκεκριμένες εφαρμογές όπως το BitTorrent (Glasnost)

* για την διάγνωση πιθανών προβλημάτων που έχουν σχέση με το last-mile (
Network and Path Application Diagnosis - NPAD)

* για την διάγνωση προβλημάτων γενικού περιορισμού ταχύτητας (Network Diagnostic Tool)

Στα σκαριά είναι δύο ακόμα εργαλεία:

* το DiffProbe που θα ανιχνεύει αν ο πάροχος χαρακτηρίζει κάποιου είδους κίνηση ως χαμηλής προτεραιότητας

* το Nano που θα διερευνά κατά πόσον ο πάροχος μειώνει την ταχύτητα πρόσβασης σε μία συγκεκριμένη κατηγορία χρηστών, εφαρμογών ή περιοχών

Αν μη τι άλλο όλα αυτά είναι πολύ ενδιαφέροντα και σίγουρα αξίζουν της προσοχής μας και των δοκιμών μας.... με υπομονή όμως γιατί λόγο της μεγάλης κίνησης οι servers έχουν κλατάρει... για την ιστορία τα πρώτα τεστ που έκανα για την otenet δεν έδειξαν κάτι ύποπτο...

[via]

Labels: , , , , ,



ΟΤΕ: Νέα υπηρεσία ηλεκτρονικής εξόφλησης λογαριασμού



Τη δυνατότητα να διαχειρίζονται και να εξοφλούν ηλεκτρονικά το λογαριασμό τους, εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια, όπου κι αν βρίσκονται, προσφέρει ο ΟΤΕ στους πελάτες του, οικιακούς και επαγγελματίες.

Η νέα δωρεάν υπηρεσία My e-Bill διατίθεται μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος oteshop.gr στο πλαίσιο της συνεχούς βελτίωσης των υπηρεσιών του ΟΤΕ και της εξυπηρέτησης των πελατών του.

Με τη νέα υπηρεσία My e-Bill, οι πελάτες του ΟΤΕ, πέρα από την ενημέρωση που θα έχουν μέσω του έντυπου λογαριασμού, μπορούν -μέσω του oteshop.gr να:

- Εξοφλούν online τον λογαριασμό τους εύκολα, απλά και με ασφάλεια με τη χρήση πιστωτικής κάρτας, όπου κι αν βρίσκονται (ακόμα και στο εξωτερικό) 24ωρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα,

- Βλέπουν την πλήρη ανάλυση του τηλεφωνικού τους λογαριασμού (αστικές, υπεραστικές, κλήσεις προς κινητά κλπ.) για όλες τις τηλεφωνικές τους συνδέσεις,

- Επιλέξουν, εάν επιθυμούν, να λαμβάνουν ειδοποιητήρια email κατά την έκδοση των λογαριασμών,

- Ανατρέχουν στους τελευταίους 3 λογαριασμούς τους με ένα κλικ,

- Βλέπουν στατιστικά στοιχεία για τις κλήσεις τους (π.χ. διάρκεια ανά προορισμό, ημέρες μέγιστης/ελάχιστης κίνησης, αριθμούς που καλούνται συχνότερα κλπ.) και να εξάγουν τα δεδομένα σε επεξεργάσιμη μορφή (αρχείο excel, txt ή xml),

- Βλέπουν το ιστορικό των online πληρωμών τους.

Για μεγαλύτερη ασφάλεια, η εγγραφή στην υπηρεσία πραγματοποιείται δωρεάν σε οποιοδήποτε κατάστημα OTESHOP, όπου ο πελάτης παραλαμβάνει τον προσωπικό κωδικό του. Στη συνέχεια, ενεργοποιεί την ηλεκτρονική υπηρεσία μέσω της ιστοσελίδας My e-Bill .

Οι πελάτες που θα επιλέξουν την υπηρεσία Μy e-Βill θα συνεχίσουν να λαμβάνουν κανονικά τον έντυπο διμηνιαίο λογαριασμό τους.

[via]

Labels: , , , ,



ΟΤΕ: Σε εκκρεμότητα νέα οικονομικά πακέτα εξαιτίας ΕΕΤΤ



Φραγή βάζει η ΕΕΤΤ στις επιλογές των καταναλωτών

Με ένα δελτίο τύπου που εγείρει πολλά ερωτήματα, ο ΟΤΕ αποφάσισε να δώσει στην δημοσιότητα την κόντρα του με την ΕΕΤΤ όπου και αναφέρει ότι εδώ και τέσσερις μήνες περιμένει από την ΕΕΤΤ να εγκρίνει συνδυαστικά πακέτα , που αφορούν ευρυζωνικές υπηρεσίες και τηλεφωνία αλλά αυτή κωλυσιεργεί .

Το Δελτίο τύπου λέει
:

Στις 29 Σεπτεμβρίου 2008, ο ΟΤΕ κατέθεσε στην ΕΕΤΤ τα παρακάτω οικονομικά πακέτα που προσφέρουν φθηνότερη επικοινωνία και ευρυζωνικές υπηρεσίες:Μέχρι σήμερα, 4 μήνες μετά, η ΕΕΤΤ ούτε έχει δώσει έγκριση ούτε έχει απορρίψει τα παραπάνω πακέτα: Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η πρωτοφανής καθυστέρηση στην εμπορική διάθεση νέων οικονομικών προγραμμάτων από τον ΟΤΕ, περιορίζοντας ουσιαστικά τις δυνατότητες επιλογής των πελατών και καθιστώντας αδύνατο κάθε προγραμματισμό του ΟΤΕ.

Πως δικαιολογείται η στάση αυτή της ΕΕΤΤ, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για πακέτα που συμβάλουν:
[via]

Labels: , , , ,



Το HP Mini 2140 έρχεται Ελλάδα


Μετά την επιτυχία που είχε το HP mini 2133 η HP παρουσίασε το διάδοχο αυτού με την ονομασία HP Mini 2140, με πολύ καλές εντυπώσεις να αφήνουν η νέα οθόνη 10,1'' και ο επεξεργαστής Ιntel Atom .

Το HP Mini 2140 περιλαμβάνει τα εξής:

* Full-function PC with utmost mobility and durable all-anodized aluminum case
* Ultra-portable light-weight design starting at 2.6 lb (1.19 kg) and 1.05 in (26.7 mm) thin at front
* 10.1-inch diagonal 16:9 HP Illumi-Lite LED scratch-resistant display (1024 x 576 or 1366 x 768)
* Intel® Atom™ processor
* 92% full-size QWERTY keyboard with HP DuraKeys, touchpad with scroll zone
* Optional 802.11 a/b/g/n draft wireless LAN and Bluetooth, HP Wireless Assistant
* 80 GB Solid State Drive or up to 160 GB 7200 rpm hard drive with HP 3D DriveGuard
* Integrated VGA Webcam
* ExpressCard/54 slot
* Secure Digital slot for HCSD and MMC media cards
* Flexible battery solutions for lightest weight or all-day computing
* Upgradeable up to 2GB of DDR2 SDRAM


To mini έρχεται με νέα αξεσουάρ που σχεδιάστηκαν ειδικά για αυτό όπως HP USB Docking Station, ακουστικά HP Mobile Audio Speakers με θύρα USB, και HP USB οπτικό disk drive, το οποίο μπορεί να διαβάζει και να γράφει CD και DVD, ενώ παράλληλα υποστηρίζει και την τεχνολογία HP LightScribe αποθηκεύοντας περιεχόμενο απευθείας πάνω στα CDs.

Σημειώνεται ότι προσφέρει την δυνατότητα επιλογής σε δύο (2) λύσεις μπαταριών, τριπλή για τις εκδόσεις με το χαμηλότερο βάρος ή εξαπλή μπαταρία ιόντων λιθίου για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής .

Οι τιμές για το HP Mini 2140 θα είναι από 399 έως 599 ευρώ ενώ η συσκευή θα είναι διαθέσιμη στην χώρα μας από αρχές Μαρτίου.

Labels: , , , , ,



Κερδοφορία για την Apple




Η Apple κατάφερε όχι μόνο να μην επηρεαστεί από την οικονομική κρίση αλλά και να βγει κερδισμένη, σημειώνοντας μάλιστα ρεκόρ κερδοφορίας.

Τα οικονομικά στοιχεία για την Apple, σχετικά με το τελευταίο τρίμηνο του 2008, δείχνουν έσοδα ύψους 10,17 δις δολαρίων, προκαλώντας ρεκόρ κεδροφορίας που φτάνει τα 1,6 δις δολάρια.
Τα κέρδη αυτά ήρθαν παρά την μεγάλη πτώση σε πωλήσεις desktop υπολογιστών, οι οποίες σημείωσαν πτώση 25% συγκριτικά με το προηγούμενο έτος.

Σε αντίθεση, οι πωλήσεις των laptops της εταιρείας σημείωσαν σημαντικότατη αύξηση παρασύροντας έτσι τα συνολικά κέρδη της Apple.
[via]

Labels: , , , , ,



Eeebuntu... απογειώνει τo netbook σας



Όσοι έχουμε netbooks ψάχνουμε εναλλακτικούς τρόπους λειτουργίας τους κάνοντας τα πιο γρήγορα και πιο αποδοτικά, δυστυχώς τα περισσότερα έρχονται με Windows XP αλλά και κάποιες διανομές Linux που δεν μας εξασφαλίζουν πλήρη συμβατότητα και αποδοτικότητα.

Ο σημαντικότερος λόγος έχει να κάνει με τις υποστηριζόμενες αναλύσεις των έως τώρα λειτουργικών μιας και δεν είναι σχεδιασμένα για υπολογιστές με οθόνες τέτοιων διαστάσεων.

Τη λύση σε αυτό το πρόβλημα έρχεται να την δώσει μια νέα διανομή για Linux, εδικά σχεδιασμένη για netbooks, αυτή δεν είναι άλλη από τη Eeebuntu που είναι μέλος της οικογένειας Ubuntu, χρησιμοποιεί τον kernel του Ubuntu 8.10 και απ΄ότι λέγεται υποστηρίζει όλα τα γνωστά netbook της αγοράς.

Όπως και να έχει όσοι θέλετε να την δοκιμάσετε δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε τα παρακάτω links καθώς και τον κατατοπιστικότατο οδηγό για το πως θα το κάνετε εγκατάσταση μέσω usb flash drive.

Download: Eeebuntu NBR (Netbook Remix launcher)
Download: Eeebuntu all versions
How to
: Install Eeebuntu with a usb flash drive

Labels: , , , , ,



Εξωγήινη... ορκωμοσία



Το αντικείμενο, με μεγάλη ταχύτητα, φαίνεται να περνάει πίσω από το Μνημείο του Ουάσινγκτον και στη συνέχεια να εξαφανίζεται μέσα στα σύννεφα.

Πολλοί ισχυρίζονται ότι δεν μπορεί να είναι κάποιο αεροσκάφος, καθώς απαγορευόταν σε οτιδήποτε να πετάει την ημέρα εκείνη πάνω από την Ουάσινγκτον, ενώ η ταχύτητά του ήταν τέτοια, που αποκλείεται να ήταν πουλί.

Οι πιο… αισιόδοξοι αναφέρουν ότι μάλλον ήρθαν οι εξωγήινοι, για να δουν από κοντά τον Μπαράκ Ομπάμα να ορκίζεται και πως αυτό που πέρασε από τον ουρανό ήταν ένα UFO.

Την ώρα εκείνη, στον αέρα βρισκόταν ένας από τους παλαιότερους δημοσιογράφους και παρουσιαστές του CNN, ο Γουλφ Μπλίτζερ, αναμένοντας την ορκωμοσία και την ομιλία του νέου προέδρου.

[via]

Labels: , , , ,



PC μηδενικής κατανάλωσης από την Fujitsu Siemens



Η Fujitsu Siemens θα παρουσιάσει έναν νέο προσωπικό υπολογιστή μηδενικής κατανάλωσης (Zero Watt PC) στην επερχόμενη έκθεση της Cebit στη Γερμανία.

Πρόκειται για ένα Desktop PC το οποίο δεν καταναλώνει απολύτως κανένα watt όταν βρίσκεται σε κατάσταση stand by, το πως τεχνολογικά μπορεί να επιτευχθεί αυτό δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα αλλά θα το μάθουμε λίαν συντόμως στις 3 Μαρτίου όταν και θα γίνουν τα εγκαίνια της Cebit στο Ανόβερο που θα έχει διαρκέσει εως τις 8 Μαρτίου.

Απ' ότι λέγεται η διάθεσή του στο ευρύ κοινό αναμένεται εντός του 2009 και το όνομα αυτού θα είναι Esprimo Green, με την τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθηθεί να είναι ακόμα άγνωστη.

[via]

Labels: , , , ,



Το νέο Sony Ericsson Xperia Χ1 από την Wind



H Wind ανακοίνωσε την διαθεσιμότητα του Sony Ericsson Xperia Χ1, παρουσιάζοντας το μάλιστα πρώτη στην ελληνική αγορά σηματοδοτώντας έτσι την νέα εποχή στην κινητή επικοινωνία της Sony Ericsson.

Η Wind δίνει σε όλους τη δυνατότητα να συμπληρώσουν την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και να το προ παραγγείλουν μέσα από την ιστοσελίδα της wind.com.gr αλλά και τα 400 καταστήματα Wind και και να είναι ανάμεσα στους πρώτους που θα απολαύσουν τη διαδικτυακή επικοινωνία και ψυχαγωγία με πολυμέσα από το κινητό τους.

Το νέο Sony Ericsson Xperia X1, καταλήγει η ανακοίνωση, δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να έχουν πάντοτε μαζί τους όλα όσα θεωρούν σημαντικά, από τις φωτογραφίες των αγαπημένων τους προσώπων, βίντεο, μουσική μέχρι πρόσβαση στο Internet και ενσωματωμένο δέκτη GPS ενώ η συσκευή διαθέτει οθόνη αφής υψηλής ανάλυσης, λειτουργικό σύστημα Windows Mobile 6.1 και Windows Push email.

[via]

Labels: , , , , , , ,



Google Driver προ των πυλών



Σύμφωνα με τις περιρρέουσες διαδικτυακές φήμες η Google ετοιμάζεται να λανσάρει μια νέα υπηρεσία με το όνομα Google Driver (Gdrive).

Το Gdrive θα είναι ένας online αποθηκευτικός χώρος με τρελές χωρητικότητες έτσι ώστε να μπορούν οι χρήστες να αποθηκεύσουν όλα τα περιεχόμενα του σκληρού τους δίσκου.

Στόχος της Google είναι να μπορεί ένας υπολογιστής να κάνει boot από το online drive της χρησιμοποιώντας μάλιστα το λειτουργικό σύστημα της εταιρίας που ακούμε εδώ και χρόνια αλλά δεν βλέπουμε.

Το Gdrive είναι μια εφαρμογή, Google cloud-based Service και λέγεται ότι θα επιτρέπει στους χρήστες να κρατούν τα αρχεία τους τόσο online όσο και offline αλλά και να τα συγχρονίζουν τόσο με τα αρχεία τα δικά τους όσο και των υπηρεσίων της Google όπως πχ το Picasa κ.α.

[via]

Labels: , , , , ,



Για την φουκαριάρα την Αθλητική Κυριακή



Οι χρήστες του διαδικτυακού ιστοχώρου «AEK Internet Fan Club» έδωσαν τη δική τους απάντηση στο ερώτημα που έθεσε ο παρουσιαστής της «Αθλητικής Κυριακής», κ. Παπαδημητρίου (aka Πουρουπουπού) με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν στην τελευταία εκπομπή, για το γκολ οφ σάιντ του Ηρακλή στο ματς με την ΑΕΚ.

Χαρακτηριστικά η ερώτηση που έμεινε αναπάντητη ήταν: «είναι όμως κανονικός ο κανονισμός;» και τέθηκε στον καθηγητή διαιτησίας κ. Βαρούχα.

Η απάντηση δόθηκε από τους φίλους της ΑΕΚ ένα 24ωρο μετά, με το δελτίο τύπου που εκδόθηκε και στάλθηκε σε όλα τα ΜΜΕ, να λέει τα παρακάτω:

«Αγαπητέ κ. Παπαδημητρίου,

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε πως το aek.com είχε εκδώσει από τον Νοέμβριο του 2007 επιστολή με την οποία καυτηρίαζε την στάση σας κατά την παρουσίαση της πρώην εξαιρετικής εκπομπής "Αθλητική Κυριακή".

Τονίζαμε τότε πως η μεροληπτική στάση σας υπέρ των ευεργετηθέντων από την ΕΡΤ ομάδων του Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού και εναντίον της ΑΕΚ αλλά και των υπολοίπων ομάδων της Super League επέφερε την πλήρη απαξίωση της εκπομπής, η οποία από υπόδειγμα δημοσιογραφικής κάλυψης και καμάρι των Ελλήνων φιλάθλων μετατράπηκε σε όργανο προπαγάνδας των αιώνιων δυναστών του ελληνικού αθλητισμού -Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού- και πηγή άντλησης αστείων για τις ποδοσφαιρικές συζητήσεις των φιλάθλων την Δευτέρα αλλά και όλη την εβδομάδα.

Βεβαίως, το να γίνεστε εσείς και οι συνεργάτες σας πρωταγωνιστές σατιρικών εκπομπών θα μπορούσε να θεωρηθεί μία απολύτως αποδεκτή προσωπική σας επιλογή αν δεν εργαζόσασταν σε ένα κρατικό κανάλι, τα έξοδα λειτουργίας και πολύ περισσότερο τα χρέη του οποίου καλύπτονται από τις υποχρεωτικές εισφορές όλων των Ελλήνων φορολογουμένων και όχι μόνο εκείνων που υποστηρίζουν τις δυο κρατικοδίαιτες ομάδες.

Η ιδιότητα του δημοσιογράφου της κρατικής τηλεόρασης καθιστά την σοβαρότητα και αντικειμενικότητα που πρέπει να σας διέπει όχι μία απλή εθελοντική επιλογή σας αλλά μία υποχρέωσή σας απέναντι στους Έλληνες φιλάθλους και φορολογούμενους.

Τα παραπάνω, αυτονόητα για κάθε λογικό άνθρωπο, φαίνεται πως δυστυχώς δεν ασπάζεται η "λουδοβίκειος" λογική σας, με αποτέλεσμα κάθε Κυριακή βράδυ προς Δευτέρα πρωί να γινόμαστε μάρτυρες μιας ακατάσχετης επίδειξης προκλητικής υποκειμενικότητας, αβάσταχτης προχειρότητας και εξόφθαλμης ποδοσφαιρικής άγνοιας.

Επιπροσθέτως, την περασμένη Κυριακή 19/1/2009, βιώσαμε συνδυασμένες και συμπυκνωμένες όλες μαζί τις παραπάνω παθογένειες της εκπομπής σας στην προσπάθειά σας να παρουσιάσετε ως εύνοια προς την ΑΕΚ τον μη καταλογισμό ενός "τέρματος" του Ηρακλή, στο οποίο συνυπήρξαν τρεις παραβάσεις κανονισμών (δύο οφσάιντ και ένα φάουλ πάνω στον τερματοφύλακα).

Αφού λοιπόν παραβλέψατε τις δύο πρώτες παραβάσεις (οφσάιντ και φάουλ), τις οποίες εμφανώς υπέδειξε ο επόπτης γραμμών, επικεντρωθήκατε στην τρίτη, στο οφσάιντ του πεσμένου στη γραμμή τέρματος παίκτη του Ηρακλή που σκοράρει. Ακόμη όμως και ο κατά γενική ομολογία αμφισβητούμενης επάρκειας "καθηγητής" (ελπίζουμε να μην έχει μαθητές) κ. Βαρούχας σας τόνισε πως η περίπτωση προβλέπεται σαφώς από τον κανονισμό διαιτησίας και είναι οφσάιντ.

Τότε, μπροστά στον διαφαινόμενο για σας κίνδυνο, να σας χαλάσει η αλήθεια μία ωραία ιστορία που είχατε πλάσει, δώσατε την χαριστική βολή στην νοημοσύνη όλων μας ρωτώντας "είναι όμως κανονικός ο κανονισμός;".

Την απάντηση που δεν μπόρεσε να σας δώσει ο κ. Βαρούχας θα σας δώσουμε εμείς σήμερα.

Όχι κ. Παπαδημητρίου, σαφώς και δεν είναι κανονικός ο κανονισμός. Κανένας κανονισμός δεν μπορεί να είναι κανονικός αν δεν έχει εκδοθεί από τον κ. Γκαγκάτση και δεν έχει εγκριθεί από τον κ. Κόκκαλη. Κανένας κανονισμός δεν είναι κανονικός αν προβλέπει ακύρωση τέρματος εναντίον της ΑΕΚ.

Τα οφσάιντ, τα φάουλ, τα πέναλτι, δεν έχουν κανένα νόημα και ισχύ αν δεν κατοχυρώνουν την δια πυρός και σιδήρου επικράτηση του Ολυμπιακού, αν δεν αναπαράγουν το βρωμερό κατεστημένο που έχει εγκαταστήσει εδώ και 13 χρόνια το "αφεντικό του ελληνικού ποδοσφαίρου".

Άλλωστε όλοι οι κανονισμοί έχουν χάσει στην πράξη την αξία τους και εφαρμόζονται κατά το δοκούν από τους διάφορους Παπαπέτρου, Δημητρόπουλους, Ποντίκηδες, Χέληδες, Κασναφέρηδες, Ζωγράφους, Κάκους, επιτροπές ΕΠΟ, ΕΠΑΕ, Super League, δημοσιογράφους που υπερασπίζονται συγκεκριμένα συμφέροντα περιφερόμενοι από κανάλι σε κανάλι...

Το μόνο κανονικό στην περίπτωσή σας κ. Παπαδημητρίου θα ήταν να καταλάβετε έστω και την ύστατη στιγμή πως ο ολισθηρός δρόμος που έχετε ακολουθήσει δεν έχει επιστροφή και να αποφασίσετε επιτέλους να μας απαλλάξετε από την παρουσία σας.

Όχι για μας κε Παπαδημητρίου, αλλά για την φουκαριάρα την Αθλητική Κυριακή και την χαμένη τιμή της κρατικής τηλεόρασης.

ΜΑΚΗΣ...

Labels: , , , ,



Worm μολύνει 1 εκατ. Η/Υ σε 24 ώρες


Σύμφωνα με την γνωστή εταιρία ασφάλειας συστημάτων, F-Secure, πάνω από 1 εκατομμύριο υπολογιστές με Windows έχουν δεχτεί επίθεση το τελευταίο 24ωρο από τον ιό που είναι γνωστός ως Conficker, Downadup ή Kido και ανακαλύφθηκε τον Οκτώβριο του 2008.

Αν και η εταιρεία Microsoft κατάφερε να "μπαλώσει" την τρύπα και ν' αντιμετωπίσει τον ιό στον λογισμικό της, έχουν ήδη μολυνθεί περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια υπολογιστές.

H Microsoft παρότι είχε δώσει το MS08-067 patch στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου αλλά δεν κατάφερε τελικά και πολλά πράγματα απ' ότι φαίνεται... παρόλα αυτά συνιστά σε όσους από τους χρήστες δεν το έχουν περάσει ακόμα, να εγκαταστήσουν την ενημέρωση άμεσα γιατί κινδυνεύουν να πέσουν θύματα διαδικτυακών επιθέσεων.

Σύμφωνα με τη Microsoft, o ιός μπαίνει σε εφαρμογή καθώς ψάχνει ο χρήστης για ένα αρχείο των Windows, που καλείται "services.exe" και αυτόματα γίνεται κομμάτι αυτού του κώδικα. Έπειτα αντιγράφεται στον κεντρικό φάκελο του συστήματος των Windows ως τυχαίο αρχείο ενός τύπου γνωστού ως "dll".

Αυτόματα δίνεται ένα όνομα 5-8 χαρακτήρων, όπως "piftoc.dll", και τροποποιεί έπειτα το Registry του λογισμικού, αλλάζοντας όλες τις βασικές λειτουργίες των Windows, θέτοντας σε λειτουργία άμεσα το μολυσμένο dll αρχείο.

Μόλις o ιός είναι σε λειτουργία, δημιουργεί έναν κεντρικό HTTP server, επαναρυθμίζοντας το System Restore και άμεσα κατεβάζει αρχεία από την ιστοσελίδα του Hacker.

Κι ενώ τα περισσότερα malware, που δημιουργούνται από τον εκάστοτε ιό χρησιμοποιούν αρκετές ιστοσελίδες για να κατεβάζουν αρχεία, τις οποίες εντοπίζουν εύκολα κι άμεσα, έρχεται ο ιός Conficker να κάνει τα πράγματα τελείως διαφορετικά.

Όπως δηλώνουν εκπρόσωπο γνωστών υπηρεσιών αντιμετώπισης ιών, όπως η "F-Secure" και η "Kaspersky lab", o συγκεκριμένος ιός είναι ιδιαίτερο πολύπλοκος, καθώς έχει δομηθεί από αλγορίθμους που του δίνουν τη δυνατότητα να αλλάζει το domain name του καθημερινά, ώστε να μην εντοπίζεται και ν' αντιμετωπίζεται άμεσα.

Όσοι έχουν πρόβλημα θα πρέπει να κατεβάσουν άμεσα την Αναβάθμιση του Οκτωβρίου και μετά να τρέξουν την MSRT έκδοση του Ιανουαρίου για να πραγματοποιηθεί καθαρισμός του συστήματός τους.

[via]

Labels: , , , , ,



Νέο Sony Vaio P mini laptop



Η Sony, διέθεσε στην Ιαπωνική αγορά το πολύ αναμενόμενο Sony Vaio P στην τιμή των 800€, επόμενος σταθμός διάθεσης θα είναι η Βόρεια Αμερική στα μέσα Φεβρουάριου, με αρχική τιμή τα 670€ !

Το Sony Vaio P mini laptop όπως και θα είναι το πλήρες όνομα του, έρχεται να δώσει την δική του μάχη στο ανερχόμενο και κερδοφόρο κομμάτι της αγοράς των Μinibooks.

Η Sony δε θέλει να το αποκαλεί netbook πιστεύοντας πως διαθέτει πολύ πιο πλούσια χαρακτηριστικά και φινέτσα απο τα netbooks της αγοράς.

To Vaio P-series mini-laptop έχει οθόνη 8 ιντσών, πλάτος 24 εκατοστά, μήκος 11εκ, και πάχος 2 εκατοστά, διαστάσεις που σύμφωνα με την Sony μπορούν να το κάνουν να χωρέσει ακόμα και σε τσέπη παντελονιού.

Το μικρό του μέγεθος συνδυάζεται όμως με πολύ δυνατά χαρακτηριστικά όπως ο Intel Z520 Atom επεξεργαστής, η ανάλυση οθόνης 1,600 pixel Χ 768 pixel, καθώς και οι δυνατότητες ασύρματης επικοινωνίας με Wi-Fi, Bluetooth, 3G και διαθέτει και GPS.

Σύντομα, θα ανακοινωθούν από την Sony οι ημερομηνίες αλλά και οι τιμές για τις υπόλοιπες χώρες, ενώ πολύ πιθανό θεωρείται το ενδεχόμενο να υπάρχει διαφορετικό σύνολο χαρακτηριστικών για κάθε χώρα ή αγορά.

Στο παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε και σχετικό video.

[via]

Labels: , , , , ,



Νεκρός φίλαθλος στο Καυτανζόγλειο



Πριν από λίγο γύρισα από το Καυταντζόγλειο όπου και είχα πάει να δω από κοντά την ομάδα μου.

Δεν θα ασχοληθώ καθόλου με το σκορ ούτε με τους ψευτοτσαμπουκάδες που έγιναν μετά τον αγώνα.

Θα ασχοληθώ όμως με τον χαμό ενός συνανθρώπου μας που τόσο άδικα έχασε την ζωή του όταν υπέστη καρδιακό επεισόδιο στις κερκίδες.

Συγκεκριμένα μετά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού έχασε τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε άμεσα στο ταρτάν του αγωνιστικού χώρου όπου και υπήρχε ασθενοφόρο, εκεί άνθρωποι του ΕΚΑΒ επί μισή ώρα προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν στην ζωή αλλά μάταια, τι και αν ήρθαν ακόμα 2 ασθενοφόρα και 2 κινητές μονάδες.

Ποια ΑΕΚ λοιπόν και ποιος Ηρακλής .... μια ζωή χάθηκε ενώ είχε πάει να δει την αγαπημένη του ομάδα !

Τα ειλικρινά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου φίλαθλου που απ' ότι μαθαίνω ήταν και παλαίμαχος τερματοφύλακας του Ηρακλή, ας αναπαυτεί εν ειρήνη rip .

Labels: , , , ,



Εξώδικο NOVA κατά bloggers



Eξώδικο εξέδωσε η NOVA , στους διαχειριστές του justin.tv αλλά και του γνωστού blog troktiko, γνωστοποιώντας τους την αντίθεση της στο να μεταδίδονται μεσώ των ιστοσελίδων τους αγώνες ομάδων που έχει αγορασμένα τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα .

Συγκεκριμένα κατηγορεί τα δύο sites ότι διαφήμισαν και μετέδωσαν ζωντανά και σε ελεύθερη λήψη τους ποδοσφαιρικούς αγώνες μεταξύ των ΠΑΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ και ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, στις 10.1.2009 και 11.1.2009, αντίστοιχα.

Η συνέχεια που δόθηκε, ήταν ακόμα πιο συναρπαστική όταν οι διαχειριστές του troktikou αντί να τρομάξουν όπως θα νόμιζαν κάποιοι, ανταπάντησαν εκ μέρους και του justin.tv με ένα ξεκαρδιστικό και άκρως ειρωνικό κείμενο υποσχόμενοι να μην το ξανακάνουν.

Παρακάτω κάποια αποσπάσματα του κειμένου τους:

" Είσαι μικρή Ολλανδέζα και θέλεις χρόνια να μεγαλώσεις και να μάθεις από διαδίκτυο."

" Την επόμενη φορά που θα μας απειλήσεις θα έχεις την απάντηση σου και θα είναι ένα νέο blog που θα δείχνει όλο το πρόγραμμα της nova.
¨

" Δεν σταματάμε για σένα. Αλλά για την φουκαριάρα την μάνα μας που πήρε το εξώδικο σας στα Αγγλικά και νόμιζε ότι έγινε...επιστράτευση για πόλεμο. "

Πραγματικά αξίζει να διαβάσετε τόσο όλο το
εξώδικο όσο και όλη την απάντηση των παιδιών του τρωκτικού για να σχηματίσετε γνώμη αλλά και για να γελάσετε....

Labels: , , , , , , ,



H καλύτερη δουλειά του κόσμου



Πάνω από 800.000 άτομα από όλο τον κόσμο ενδιαφέρθηκαν για την «καλύτερη δουλειά του κόσμου», και μάλιστα το ενδιαφέρον ήταν τόσο μεγάλο, που διακόπηκε η λειτουργία της ιστοσελίδας που δέχεται τις αιτήσεις.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τουρισμού της Κουϊνσλάνδης, που κάνει την σχετική καμπάνια, θα επιλεγούν έντεκα άτομα από όλο τον κόσμο από τα οποία θα γίνει η πρόσληψη του φροντιστή του Hamilton Island.

Ο ετήσιος μισθός θα είναι περίπου 75.000 ευρώ και το άτομο που θα προσληφθεί θα έχει δωρεάν παραμονή στο τροπικό νησί σε βίλα με τρία υπνοδωμάτια και πισίνα, με βασικά καθήκοντα το κολύμπι, τις καταδύσεις και την ιστιοπλοΐα.

Επίσης, θα ταΐζει τα σπάνια ψάρια της περιοχής, θα φροντίζει το ταχυδρομείο του νησιού, θα δημιουργήσει ένα blog, ένα φωτογραφικό ημερολόγιο, και υλικό video για να προσελκύσει τουρίστες στο νησί.

Το Hamilton Island που γίνεται περί αυτού ο λόγος, βρίσκεται στο σύμπλεγμα τροπικών νησιών Whitsunday Islands ανοιχτά των ακτών του Queensland.

Σημειώνεται ότι το νησάκι έχει ζεστή θερμοκρασία όλο το χρόνο και διαθέτει γαλάζιο ουρανό, κρυστάλλινα νερά και καθαρές αμμουδιές.

[via]

Labels: , , ,



Η πρώτη σύλληψη μέσω Facebook

http://libizblog.files.wordpress.com/2007/10/facebook.jpg

Την πρώτη σύλληψη με στοιχεία μέσω Facebook πραγματοποίησε η αστυνομία στη Νέα Ζηλανδία που χρησιμοποίησε το δημοφιλές ηλεκτρονικό κοινωνικό δίκτυο για να αναγνωρίσει το δράστη μιας διάρρηξης και να τον οδηγήσει στη δικαιοσύνη.

Η αστυνομία δημοσίευσε την εικόνα του δράστη από τις κάμερες ασφαλείας στο Facebook και την τηλεόραση και οι χρήστες του site τον αναγνώρισαν και υπέδειξαν το προφίλ του στην αστυνομία.

Οι πληροφορίες για τη σύλληψη του δράστη που επιχείρησε να διαρρήξει το χρηματοκιβώτιο ενός εστιατορίου δημοσιεύτηκαν στην επίσημη σελίδα της αστυνομίας στο Facebook.

O 21χρονος νεαρός κουράστηκε από την προσπάθεια διάρρηξης του χρηματοκιβωτίου με αποτέλεσμα να βγάλει την κουκούλα του και να αποκαλύψει το πρόσωπό του στις κάμερες ασφαλείας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Facebook χρησιμοποιείται για την αναγνώριση δραστών, είναι όμως πρώτη φορά που οι πληροφορίες οδηγούν σε σύλληψη.
[via]

Labels: , , , ,



Logitech Cordless Desktop MX 3200 Laser



Αναζητώντας να βρω ένα αξιόπιστο και εργονομικό ασύρματο σετ πληκτρολογίου - ποντικιού κατέληξα στο Logitech Cordless Desktop MX 3200 Laser αν μη τι άλλο το όνομα Logitech και τα 5 χρόνια εγγύησης που δίνει το έκαναν must have αγορά.

Η λύση της Logitech συνεργάζεται άψογα ακόμα και με τα Windows 7, που φοράω επιτέλους και παίζουν κανονικότατα και το ασύρματο Desktop MX 3200 Laser κάνει απλή την πρόσβαση σε προχωρημένες δυνατότητες όπως το Dynamic Search και DocFlip.

Mέχρι τώρα οι εντυπώσεις που μου έχει αφήσει είναι πολύ καλές και σίγουρα είναι μια σοβαρή πρόταση για όσους αναζητούν το κάτι παραπάνω όπως πχ τη ενσωματωμένη μίνι οθόνη LCD one-touch search. ή την διαχείριση κλήσεων μέσω Internet με τα ενσωματωμένα πλήκτρα συντομεύσεων του πληκτρολογίου που υπάρχουν για αυτό τον σκοπό.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Μοντέλο: MX3200 Wireless Desktop
Χρώμα: Μαύρο
Χρήση: Desktop
Είδος: Πληκτρολόγιο & ποντίκι
Σύνδεση: Ασύρματη
Θύρα Σύνδεσης: Wireless / RF
Διάταξη Πλήκτρων: Αγγλικά
Ειδικά Χαρακτηριστικά: AgION αντιμικροβιακή τεχνολογία, εκτεταμένη διάρκεια μπαταρίας, laser ποντίκι, ενσωματωμένη μίνι οθόνη LCD one-touch search.

Labels: , , , , ,



Download: yellowsn0w iphone Firmware



Για το
yellowsn0w το τι είναι και για το τι αυτό κάνει έχουμε μιλήσει και παλαιότερα,
σήμερα όμως το έχουμε επιτέλους σε μορφή download .... για όσους iphone users θέλουν να νιώθουν αλλά και να είναι free δεν έχουν παρά να κάνουν τα παρακάτω...


Κατεβάστε τo iphone
firmware που ενσωματώνει το yellowsn0w, το οποίο και δόθηκε στην κυκλοφορία από το Forum του belgium-iphone.com .

H διαδικασία είναι απλή βάλτε στο iphone σας όποια sim θέλετε, συνδεθείτε με το pc σας, ανοίξτε το itune, πατήστε shift & restore και διαλέξτε το αρχείο που θα κατεβάσετε από το παρακάτω σύνδεσμο...

Περιμένετε λίγο να ολοκληρωθεί η διαδικασία και αυτό ήταν.... το iphone πλέον μπορεί να δεχτεί οποιαδήποτε sim...

Too many thanks to
tonton για την άμεση και έγκυρη ενημέρωση :)

Download: Υellosnow iphone Firmware

Labels: , , , , , ,



Νέο Update Επικίνδυνων Σημείων για το Destinator



Αξιωθήκαμε με τον Χάρη σήμερα να δώσουμε το πρώτο update των Dangerous Points για το 2009 !!

Utility Version Information

Name.......................: -=DanGerOuS PoiNtS=-
Update Version.........: January 2009
Posted by............ : HaRisG & MinOtaVrS
Posted on............: 11/01/2009


General Information

Type: Destinator Utility

Platform : Destinator 7x, 6.x, Destinator PN, Destinator 6.1 for PNA

Changelog:

Προστέθηκαν (Update Ιανουαρίου)

Στροφές: 13
Σημεία: 0
Διασταυρώσεις: 1
Δρόμοι: 0
Διαβάσεις τρένου:0

--------------------------------
ΣΥΝΟΛΟ: 14 νέα σημεία

Αφαιρέθηκαν (Update Ιανουαρίου)

Στροφές: 7
Σημεία: 1
Διασταυρώσεις: 0
Δρόμοι: 0
Διαβάσεις τρένου: 0

--------------------------------
ΣΥΝΟΛΟ: 8 παλιά σημεία


Συνολικό Update

Στροφές: 859
Σημεία: 77
Διασταυρώσεις: 158
Δρόμοι: 43
Διαβάσεις τρένου: 12

--------------------------------
ΣΥΝΟΛΟ ΣΗΜΕΙΩΝ: 1149

Download:

Common Users Download: DP_GR_U_01_09.CAB

Expert Users Download: DP_GR_01_09_Experts.rar

PNA Users Guide: PNA_installation_guide61.txt


Labels: , , , , , , , ,



Ginius Driver από την Gi στα Turbo-X EasyDrive


Το Ginius Driver σε HTC HD

Το Πλαίσιο παρουσίασε μια νέα σειρά πλοηγών αυτοκινήτου GPS, με την ονομασία Turbo-X EasyDrive έχοντας να παρουσιάσει 2 νέα μοντέλα το T43 των 4.3" και το T35 των 3.5"!

Η είδηση δεν έρχεται από τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους αλλά από το πρόγραμμα πλοήγησης που αυτά φοράνε επάνω τους.

Η κωδική ονομασία του είναι GiniusDriver της εταιρείας Mireo, και φοράει επάνω του τους χάρτες 2008.04 της GeoItelligence (NGI) με δικαίωμα επιλογής των αναβαθμίσεων για 3 χρόνια.

To (Gi)niusDriver φαίνεται να είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας GeoIntelligence και Mireo θέλωντας την πρώτη να μπαίνει σοβαρά στον χώρο των προγραμμάτων πλοήγησης μετουσιώνοντας έτσι τα τόσα χρόνια εμπειρίας της με το Destinator σε μια υπολογίσιμη υλοποίηση στην Ελληνική σκηνή των συστημάτων πλοήγησης.

Πρόκειται για μια σοβαρή προσπάθεια και είναι βασισμένη στην ίδια μηχανή που φοράει το MIOMAP, στα θετικά της ο γρήγορος υπολογισμός διαδρομής, η έξυπνη πληκτρολόγηση διεύθυνσης και η αρτιότερη αναζήτηση που έχω δει έως τώρα σε σύστημα πλοήγησης.

Θέλει όμως τον χρόνο της για να εξελιχθεί και να γίνει φιλικότερη προς τον χρηστή μιας και της λείπουν κάποια βασικά πράγματα όπως πχ η αποδοτικότερη και σωστότερη διαχείριση pois, sounds και skins, με λίγα λόγια να δοθεί πολύ περισσότερη προσοχή στον τομέα της παραμετροποίησης από το χρήστη.

Δεν μπορεί στην εποχή του iGO8 να μην μπορείς να αλλάξεις ή να προσθέσεις βασικά πράγματα όπως τα pois.

Αυτά από πλευράς Software γιατί από πλευράς Hardware ενώ επεξεργαστικά το μηχανάκι του πλαισίου δεν είναι άσχημο από Design είναι άστα να πάνε, και όπως το κόβω θα πρέπει να ήρθε από τα βάθη της Κίνας.



Αν δεν ξέρεις ότι τα Turbo-X EasyDrive είναι PNΑ το πρώτο που υποθέτεις είναι ότι έχεις να κάνεις με κακέκτυπο ηλεκτρονικής κορνίζας των 50€... αλήθεια αναρωτιέμαι, καλά χάθηκε εκεί στο Πλαίσιο να δώσουν λίγο περισσότερη προσοχή.

Να μου πεις εδώ η MLS δίνει τα δικά της PNA χωρίς βάση αυτοκίνητου και αυτό που έχει δική του γκρινιάζεις .... έτσι είναι αυτά αγαπητέ μου αναγνώστη, δουλειά του καταναλωτή είναι να θέλει το καλύτερο, με όσα πιο πολλά παρελκόμενα στην καλύτερη τιμή.

Όπως και να έχει ήδη έκαναν την εμφάνιση τους τα πρώτα σχόλια στην Ελληνική blogoσφαιρα και συγκεκριμένα στο blog του φίλου και αδελφού Θανάση με τις γνώμες των χρηστών να διίστανται και να είναι άκρως ενδιαφέρουσες !!

Εμείς το μόνο που έχουμε να ευχηθούμε είναι Καλές και Προσεχτικές Πλοηγήσεις :)

Labels: , , , , , ,



Ιστορίες τρέλας με τα Windows 7 Beta



Μετά την χθεσινή προτροπή - κατάρα του Steve Ballmer να κατεβάσουμε την beta έκδοση των Windows 7 είπα και εγώ να τους δώσω μια ευκαιρία και να δοκιμάσω την Beta 1 Build 700 που έχει γίνει leaked σε γνωστούς trackers .

Tι να το κάνεις όμως που από το απόγευμα παιδεύομαι μαζί τους... όσο λοιπόν την είδατε εσείς στο pc σας άλλο τόσο την είδα και εγώ να παίζει... αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Φορμάρω που λέτε ένα partition, μιας και δεν ήθελα να παίξω με vmware, κάνω clean install, στήνω τα 7αρια σε χρόνο DT, βάζω επάνω και τα προγραμματάκια μου και πάνω που είπα όλα καλά, άντε να δούμε τι παίζει.... ξαφνικά… μου σκάει στα καλά καθούμενα η μπάρα του start menu και δεν βλέπω τα εικονίδια ενώ αυτά υπήρχαν.

Ε, λέω δεν πειράζει Βeta είναι λογικό να συμβαίνουν αυτά .... αμ δε, στο επόμενο restart ξανά πρόβλημα... μου χτυπάει το Desktop, μαύρο σκοτάδι πίσσα, η πλάκα ήταν ότι εάν πήγαινες πάνω στην μπάρα - η οποία και δεν φαινόταν - άνοιγε το Start menu..

Βάζω τους τελευταίους drivers της κάρτας γραφικών κάνω και ένα Windows Update .... αλλά τίποτα, μαύρη μαυρίλα πλάκωσε και δεν έλεγε να φύγει…

Εεεε.... μετά από αυτά λέω ένα μεγαλοπρεπέστατο άντε γεια στα Windows 7 ρίχνω και 2-3 καντήλια για την τύχη μου και τον χρόνο που έχασα και πάω μέσω Acronis Image να βάλω το Restore μου.

Αμ δε.... ο πρώτος νόμος του Merphy έκανε την εμφάνισή του, βλέπετε κάτι είχαν αλλάξει τα μαλακό windows στο partition id του δίσκου και δεν το έβλεπε με τίποτα ...

Άντε ξανά μανά... πάω με Hiren΄s να τον κάνω Format αλλά έτρωγα το ένα άκυρο μετά το άλλο ... ευτυχώς τελικά με τα πολλά και ενώ το άφησα κάνα 10λεπτο να ψάχνει δίσκους με το Acronis Disk Director τον formara και ησύχασα.... πάνω που λέω όλα καλά και στήνω το restore μου τι να δω ένας από τους δύο 500αριδες σκληρούς μου είχε εξαφανιστεί!!

Άντε τώρα να φέρεις πίσω γύρω στα 400GB δεδομένα που είχα αποθηκευμένα σε αυτόν... ευτυχώς με τα πολλά και τα λίγα επανέφερα πολλά από αυτά και αυτή την στιγμή φορμάρω εδώ και μια ώρα περίπου τον δίσκο για να τα βάλω επάνω...

Για αυτό καλά τα λέει ο Steve αλλά αν είναι να τραβάμε τέτοιο κουπί κάθε φορά που θα στήνουμε την beta των Windows 7 ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω και θα μείνω με τα Ubuntu τα ΧP ακόμα και τα Vista..

Labels: , , , ,



Tα Windows 7 beta διαθέσιμα στο κοινό


Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, την παραμονή των εγκαινίων του Consumer Electronics Show στο Las Vegas , η δοκιμαστική έκδοση των Windows 7 είναι διαθέσιμη στο ευρύ κοινό από σήμερα 9 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα με μια δήλωση που προκάλεσε αίσθηση ο Steve Ballmer είπε:

«Την Παρασκευή 9-1-2009 θα διαθέσουμε την beta σε όλο τον κόσμο έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να δοκιμάσουν τα Windows 7 στο σπίτι τους, σας ενθαρρύνω λοιπόν να την κατεβάσετε όλοι»

H Microsoft φαίνεται ότι ανταποκρίνεται στα παράπονα των χρηστών για τις υψηλές απαιτήσεις συστήματος των Windows Vista μιας και ο διάδοχός τους μειώνει αρκετά το χρόνο εκκίνησης, απαιτεί λιγότερη μνήμη και παρατείνει τη λειτουργία της μπαταρίας στους φορητούς υπολογιστές.

Η προτροπή του Ballmer προς τους χρήστες να δοκιμάσουν τη Beta των νέων Windows εντάσσεται στην προσπάθεια της Microsoft να αντικαταστήσει το ταχύτερο δυνατό τα «απαιτητικά» Vista, τα οποία πολλοί χαρακτηρίζουν εμπορική αποτυχία.

Labels: , , , , ,



Νέοι Χάρτες Destinator από την GeoIntelligence





Μόλις πριν από λίγο κατέβασα από το site της GeoIntelligence (aka NGI) τους νέους διορθωμένους χάρτες για το Destinator.

Οι νέες εκδόσεις είναι δύο και η μεν πρώτη με την κωδική ονομασία 2008.Q4.115.EL απευθύνεται σε χρήστες Destinator 6 και Destinator 7, ενώ η δεύτερη με την κωδική ονομασία 2008.Q4.116.EL.PN απευθύνεται σε χρήστες Destinator PN.

Όσοι λοιπόν είστε register users δεν έχετε παρά να συνδεθείτε στην ιστοσελίδα της GeoIntelligence και να τους κατεβάσετε.

[via]

Labels: , , , , , ,



Download: Bombless Gemini 4.60 Maxvar



Ακόμα μια έκδοση Bombless Gemini έκανε την εμφάνισή της στον ιστό αλλά αυτή την φορά όχι από τα παλληκάρια του satdream αλλά του Αραβικού dreamgaza.

Όσοι νιώθετε αρκετά τολμηροί και γενναίοι μπορείτε να την κατεβάσετε από το παρακάτω link, και να την δοκιμάσετε, πάντα με την ανάλογη προσοχή.

Too many thanks στον φίλο tech25 που μοιράζεται για μια ακόμη φορά μαζί μας τις πληροφορίες και την έτοιμη γνώση του.

Download: Bombless Gemini 4.60 Maxvar

[via]

Labels: , , , , , ,



Download: Hirens BootCD 9.7



Ακόμα ένα Update του Hiren's BootCD δόθηκε από τον Hiren, πριν λίγες ημέρες και έφτασε αισίως την έκδοση 9.7.

Όπως έχουμε αναφέρει και παλαιότερα το Hiren's Boot CD είναι αν όχι το κορυφαίο ένα από τα καλύτερα bootable cd διαχείρισης και διάσωσης δεδομένων ever το οποίο κυκλοφορεί εδώ και αρκετά χρόνια...

--------------------------------------------------------
Changes from Hiren's BootCD 9.6 > 9.7
--------------------------------------------------------
+Mini Windows Xp
+Password Renew 1.1
+WindowsGate 1.1
+Registry Editor PE 0.9c
+Smart Driver Backup 2.12
+Ultimate Windows Tweaker 1.0
+Off By One Browser 3.5
-DocMem
Ghost 11.5.0.2141
Ghost Walker 11.5.0.2141
Ghost Image Explorer 11.5.0.2141
IBM/Hitachi Drive Fitness Test 4.11
Memtest86+ 2.11
ExcelStor's ESTest 4.50
Astra 5.41
HWiNFO 5.2.5
CPU Identification utility 1.15
7-Zip 4.62
Recuva 1.22.384
Partition Find and Mount 2.31
Express Burn 4.16
Process Explorer 11.31
RootkitRevealer 1.71
Silent Runners Revision 59
Autoruns 9.37
CurrPorts 1.55
CPU-Z 1.49
SmitFraudFix 2.387
CCleaner 2.15.815
ProduKey 1.35
Wireless Key View 1.20
ShellExView 1.35
Xp-AntiSpy 3.97
PC Wizard 2008.1.871
SIW 2008-12-16
Spybot - Search & Destroy 1.6 (3012)
SpywareBlaster 4.1(3012)
PCI 32 Sniffer 1.4 (3012)
McAfee Antivirus 4.4.50 (3012)
Ad-Aware SE Personal 1.06 (3012)
PCI and AGP info Tool (3012)
Unknown Devices 1.2 (3012)

Download: Hiren's BootCD 9.7

Labels: , , , , , ,



Tαχύτητες 50mb /sec από την Virgin Media



Η ταχύτερη ευρυζωνική οικιακή σύνδεση στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεκίνησε στις 15/12/08 από την Virgin Media με ταχύτητα 50Μb το δευτερόλεπτο, δηλαδή σχεδόν διπλάσια από οποιαδήποτε άλλη που τη συναγωνίζεται ευρυζωνικά μιας και η συνηθισμένη ταχύτητα ευρυζωνικής σύνδεσης στο UK είναι τα 8Mb και η μέση ταχύτητα τα 5,5Mb.

Οι χρήστες έχουν την ευκαιρία να κατεβάσουν ένα ολόκληρο μουσικό άλμπουμ σε λιγότερο από 11 δευτερόλεπτα, ένα show της τηλεόρασης μέσα σε 1 λεπτό και μία κινηματογραφική ταινία σε λιγότερο από 3,5 λεπτά. Ωστόσο, οι καταναλωτές ενημερώθηκαν ήδη ότι για να την αποκτήσουν θα πληρώνουν 51 αγγλικές λίρες το μήνα ή 35 αγγλικές λίρες μηνιαίως με την απόκτηση τηλεφωνικής σύνδεσης κόστους 11 αγγλικών λιρών.

Η εταιρία δήλωσε ότι αυτόν τον μήνα η υπηρεσία θα τεθεί σε ισχύ σε 1,3 δισεκατομμύρια οικίες ενώ μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, 12,6 εκατομμύρια οικίες θα έχουν πρόσβαση στα 50Mb.

Υπενθυμίζεται ότι η μέση ταχύτητα της Ιαπωνίας είναι στα 64Mb, και της Γαλλίας τα 18Mb, αλήθεια ποια λέτε να είναι η μέση ταχύτητα για την Ελλάδα... ακούω γνώμες... ;)
[via]

Labels: , , , , ,



Νέο ρεκόρ κλήσεων και SMS μέσω κινητών




Και φέτος οι Έλληνες επέλεξαν να ανταλλάξουν ευχές τις μέρες των εορτών με τηλεφωνικές κλήσεις και γραπτά μηνύματα (SMS) καταγράφοντας νέο ρεκόρ σε σχέση με πέρυσι.

Η Cosmote ανακοίνωσε ότι από 24 Δεκεμβρίου 2008 έως και 1η Ιανουαρίου 2009, περισσότερες από 497 εκατ. κλήσεις, αυξημένες κατά 27% σε σχέση με πέρυσι. Τα γραπτά μηνύματα (SMS)ξεπέρασαν τα 128 εκατομμύρια, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 47,4%. Ο αριθμός των μηνυμάτων την ημέρα των Χριστουγέννων 16,5 εκατομμύρια (+35,7% από τα Χριστούγεννα του 2007), ενώ την ημέρα της Πρωτοχρονιάς τα μηνύματα περίπου 26,24 εκατομμύρια.

Στη Vodafone για το ίδιο διάστημα εστάλησαν 70 εκατομμύρια SMS, παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με πέρυσι κατά 1 εκατομμύριο. Σε ό,τι αφορά την φωνή 8,8 εκατομμύρια κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων ωρών, ενώ κατά την ημέρα της Πρωτοχρονιάς πάνω από 45 εκατομμύρια λεπτά ομιλίας.

Στη WIND, εστάλησαν 96,32 εκατομμύρια μηνύματα SMS, σημειώνοντας αύξηση σε σχέση με πέρυσι κατά 18%. Την ημέρα των Χριστουγέννων εστάλησαν 11,53 εκατομμύρια μηνύματα. Την πρωτοχρονιά εστάλησαν 20,36 εκατομμύρια μηνύματα. Τις 3 πρώτες ώρες του νέου έτους εστάλησαν 6,62 εκατομμύρια μηνύματα, ενώ τις ίδιες ώρες πραγματοποιήθηκαν 4,9 εκατομμύρια κλήσεις φωνής.

Κατά τ' άλλα κάποιοι λένε ότι δεν υπάρχουν χρήματα και δεν κινείται η αγορά...

[via]

Labels: , , , , , ,



Kidoz ασφαλής browser για παιδιά

Ένας νέος σχετικά browser ονόματι Kidoz έρχεται να λύσει τα χέρια όλων των γονιών που κουράστηκαν να ψάχνουν ασφαλή web sites για τα βλαστάρια τους.

Πρόκειται για έναν δωρεάν browser που χρησιμοποιεί την πλατφόρμα AIR της Adobe, με απλή και κατανοητή σχεδίαση ακόμα και για παιδιά 4 χρονών όπου μπορούν να σερφάρουν σε ασφαλή επιλεγμένα web sites αλλά και να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά και παιδικά βίντεο από το YouTube.

Το όλο υλικό είναι ήδη φιλτραρισμένο από τους υπεύθυνους του Kidoz όπου και έχουν συγκεντρώσει τα καλύτερα παιδικά web sites σε ένα πολύ μαζεμένο και κατανοητό GUI .

Μάλιστα για μεγαλύτερη ασφάλεια στο σερφάρισμα των μικρών φίλων του, έχει απενεργοποιήσει την δυνατότητα προσθήκης άλλων sites, αλλά αυτό αντιμετωπίζεται με συχνά updates.

Όπως και να έχει αν έχετε παιδιά πρέπει να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε και τότε θα καταλάβετε για τι πράγμα μιλάμε...

Download: KiDoz

Labels: , , , ,



Kidoz ασφαλής browser για παιδιά



Ένας νέος σχετικά browser ονόματι Kidoz έρχεται να λύσει τα χέρια όλων των γονιών που κουράστηκαν να ψάχνουν ασφαλή web sites για τα βλαστάρια τους.
Πρόκειται για έναν δωρεάν browser που χρησιμοποιεί την πλατφόρμα AIR της Adobe, με απλή και κατανοητή σχεδίαση ακόμα και για παιδιά 4 χρονών όπου μπορούν να σερφάρουν σε ασφαλή επιλεγμένα web sites αλλά και να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά και παιδικά βίντεο από το YouTube.
Το όλο υλικό είναι ήδη φιλτραρισμένο από τους υπεύθυνους του Kidoz όπου και έχουν συγκεντρώσει τα καλύτερα παιδικά web sites σε ένα πολύ μαζεμένο και κατανοητό GUI .
Μάλιστα για μεγαλύτερη ασφάλεια στο σερφάρισμα των μικρών φίλων του, έχει απενεργοποιήσει την δυνατότητα προσθήκης άλλων sites, αλλά αυτό αντιμετωπίζεται με συχνά updates.
Όπως και να έχει αν έχετε παιδιά πρέπει να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε και τότε θα καταλάβετε για τι πράγμα μιλάμε...
Download: KiDoz

Labels:



Νέο κέρμα των δύο (2) €



Από σήμερα 2 Ιανουαρίου 2009 τίθενται στην κυκλοφορία τα νέα μεταλλικά κέρματα των 2 ευρώ που εκδόθηκαν για τον εορτασμό της 10ης επετείου της Ο.Ν.Ε., όπως προβλέπει απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκου Λέγκα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας και Οκονομικών, τα κέρματα τυπώθηκαν στην ποσότητα των 4.000.000 τεμαχίων και στη μία, εθνική, όψη φέρουν στο κέντρο του πυρήνα εντός ακανόνιστου δακτυλίου σχέδιο ανθρώπου σε πρωτόγονη μορφή μαζί με το σύμβολο του ΕΥΡΩ - το σχέδιο παραπέμπει σε αρχαία κοπή νομίσματος.

Στη δεύτερη, κοινή για όλες τις χώρες της ευρωζώνης, όψη η παράσταση είναι ίδια με τα κυκλοφορούντα ελληνικά κέρματα της αξίας αυτής με έτος κοπής το 2008.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Labels: , , ,



Ευτυχισμένο και Δημιουργικό 2009



ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ


Το MinOtaVrS Blog σας εύχεται Υγεία, Ευτυχία και ότι καλύτερο για εσάς και τους δικούς σας ανθρώπους.


Μακάρι το 2009 να καταφέρει να μας αλλάξει προς το καλύτερο και να μας κάνει να δούμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία.

Labels: