Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Απορρίφθηκαν τα πακέτα Double Play του ΟΤΕ

[ote.jpg]


Απέρριψε τα πακέτα double play του ΟΤΕ η ΕΕΤΤ ύστερα από 5 μήνες που η επιτροπή τα είχε θέσει σε κατάσταση «εξέτασης».


Σε μια εποχή όπου οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών αποφασίζουν αστραπιαία για τις νέες τους προσφορές για να ανταποκριθούν στις ανάγκες της αγοράς, η ΕΕΤΤ δείχνει να «τιμωρεί» τον ΟΤΕ βάζοντας τον σε αναμονή 5 μηνών πριν τελικά αποφασίσει να απορρίψει τα πακέτα double play που είχε προτείνει.

Τα πακέτα double play του ΟΤΕ προσέφεραν σε προνομιακές τιμές σταθερή τηλεφωνία και ίντερνετ.

Η ΕΕΤΤ στερεί από τον ΟΤΕ τη δυνατότητα να προσφέρει πακέτα double play τη στιγμή που όλοι οι εναλλακτικοί πάροχοι προσφέρουν αντίστοιχα πακέτα τα τελευταία χρόνια και μάλιστα σε πολύ προνομιακές τιμές.

Ο ΟΤΕ καταγγέλλει την ΕΕΤΤ ότι καθυστέρησε τη φάση έγκρισης των πακέτων ενώ δεν σχολιάζει την απόφαση της επιτροπής καθώς η εταιρεία επιφυλάσσεται να μελετήσει την 70 σελίδων απόφαση της ΕΕΤΤ!!

[via]

Labels: , , , , ,



-=MinOtaVr'S ManiFestO=-


Σήμερα έπεσε στην αντίληψή μου ότι γνωστός lammer ασχολήθηκε για ακόμη μια φορά με το MinOtaVrs Blog βγάζοντας για ακόμη μια φορά, βιαστικά και λανθασμένα συμπεράσματα.

Αυτή την φορά ό λόγος της επίθεσης ήταν τα στατιστικά του blog και όπως αυτά απεικονίζονται στο Alexa.

Επειδή εμείς δεν είμαστε επαίτες των Google clicks διαφημίσεων, θα πρέπει να ξέρει ότι τα στατιστικά μας δεν τα κρύβουμε ούτε τα "πειράζουμε" και καλό είναι να μάθει (ποτέ δεν είναι αργά) ότι το Alexa ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ δεν είναι φερέγγυο.

Επειδή , φτωχέ μου αναγνώστη, είμαι στις καλές μου παρόλο τον πυρετό, λέω να το βοηθήσουμε το παιδί (για ακόμη μια φορά) και να του πούμε ότι το καλύτερο στατιστικό εργαλείο είναι το Google Analytics.

Μάλιστα προτείνω για περισσότερα στατιστικά να μάθει να χρησιμοποιεί και την αναζήτηση μέσα στην σελίδα μου, όπου εκεί θα βρει πάρα πολλά σχετικά στατιστικά ποστ με τελευταίο αυτό του Foracamp που μάλλον ήταν και η αίτια που ασχολήθηκε με το blog...

Τέλος να πω και κάτι που έγραψα και στα comments των αν-eσορροπιών όπου και έλαβα γνώση για τα γεγονότα και είναι το Manifesto μου.

-=MinOtaVr'S ManiFestO=-

Προσωπικά το internet για έμενα δεν είναι επάγγελμα και δεν το είδα ποτέ για να βγάλω χρήματα.

Το Internet για εμένα είναι το μεράκι μου...... και η χαρά μου στο να μοιράζομαι μαζί σας αφιλοκερδώς τα λίγα ή πολλά που γνωρίζω, δεν συγκρίνεται με όσα χρήματα και αν μου τάξουν.

Δεν ξεπουλιέμαι για πενταροδεκάρες από τα clicks των διαφημίσεων και σε καμιά περίπτωση δεν θα με δείτε να κάνω κάτι τέτοιο στην δικιά μου σελίδα.

Στα @ρχιδι@ μου τα γράφω και τα alexa και όλα τα στατιστικά...

Μου αρκεί η ικανοποίηση ότι έχω 10-20 -30 καλούς φίλους και μοιράζομαι τις απόψεις μου χωρίς να με σιγοντάρει κάνεις από πίσω...

Μου αρκεί που γράφω ότι ότι έχω πυρετό.... και έχω 10 φιλαράκια να μου πουν περαστικά...

Μου αρκεί να κάνω το κέφι μου και να μην κρέμομαι από καμιάς εταιρίας τα @ρχιδι@..

Μου αρκεί να λέω την άποψή μου τίμια, ντόμπρα και αντρίκια.

Μου αρκεί ένα ευχαριστώ από τον ανώνυμο χρήστη που μόλις βοήθησα...

Μου αρκεί να βλέπω τους εχθρούς μου να ανησυχούν και να ασχολούνται μαζί μου... https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgfMAxY_yq9nNnk23DMTs69n7osJMy9rIJRmHTzUEUeyp7zAyb4YqE-AzouYv7tN3al9QuNY0b2vGK2NcbcnrFCQiFcIUrIAPQo30XRkgIuki8DeaFbqWdN-a-6y-4yrS6jVnJsMc3uE6f7/s1600/smile.gif

Labels: , , ,



iAEKTheme: Change custom unlock slider & battery



Λοιπόν όποιος θέλει να δείχνει το iPhone του όταν είναι κλειδωμένο και όταν γεμίζει η μπαταριά όπως στην παραπάνω εικόνα...

Δεν έχει πάρα να κατεβάσει το παρακάτω ΣΥΜΠΙΕΣΜΕΝΟ αρχείο να το αποσυμπιέσει και μέσω WinSCP να αντικαταστήσει το φάκελο Bundles στο iAEKtheme

Mια ευγενική προσφορά του Hotmanolo για όλους τους συνάρρωστους ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ


Download: AEK_battery_and_custom_unlock_slider.rar

Labels: , , , , , , , , , , , ,



Download: iAEKTtheme v1.2 via repo



Ακόμα ένα update με νέα glassy εικονίδια, είναι εδώ για αυτούς που έχουν iPhone και θέλουν να δείχνουν την αγάπη τους για την AEK παντού και πάντα.
Όσοι θέλουν λοιπόν την τελευταία έκδοση του iAEKTtheme v1.2 μπορούν να το κατεβάσουν από εδώ.

Για τους φίλους που προτιμούν το cydia repo μπορούν να το κατεβάσουν τόσο από το Repository του Ελληνικού MinApps όσο και από το repository του modmyi.com.

Too manyand τόσο στο συνάρρωστο ΑΕΚτζή Hotmanolo για τις φρέσκες ιδέες και τα icons όσο και στον minos197 για την φιλοξενία στο repository του .


Download: iAEKTheme v1.2

Labels: , , , , , , , , , , , ,



Περαστικά και καλή ανάρρωση...



Εδώ και μια εβδομάδα στο σπίτι έχουμε από ένα μέλος της οικογενείας άρρωστο, από βαριάς μορφής ίωση .

Από το Σάββατο με γυρόφερνε και εκεί που έλεγα ότι θα την περάσω στο πόδι δυστυχώς δεν τα κατάφερα.

Από εχθές ταλαιπωρούμε... με τον πυρετό να έχει βαρέσει κόκκινα, φριχτό βήχα σε σημείο να πονάνε όλα τα κόκαλα μου και με το πονοκέφαλο και το συνάχι να είναι εκεί να μου υπενθυμίζουν ότι κάνεις δεν ξεφεύγει έτσι εύκολα από αυτή την γρίπη του Φεβρουαρίου

Τι και αν έχω πάρει μια σακούλα φάρμακα (αντιπυρετικά, αποχρεμπτικά και αποσυμφορητικά) ακόμα ταλαιπωρούμαι.. αλλά δεν το βάζω κάτω όσο αντέχω αντιβίωση δεν πρόκειται να πάρω.

Το μόνο που μπορώ να ευχηθώ είναι μακριά από εσάς και περαστικά σε όλους όσους τους έχει θερίσει η γρίπη και είναι στο κρεβάτι όπως και εγώ !

Labels: ,



Η Google αθωώνεται για το Street View



Ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε την αγωγή ενός ζευγαριού που διεκδικούσε αποζημίωση από τη Google για τις φωτογραφίες του σπιτιού τους που εμφανίζονταν στους χάρτες της εταιρείας.

Όπως αναφέρει το AFP, το ζευγάρι ζητούσε αποζημίωση 25.000 δολαρίων για ψυχική οδύνη και μείωση της αξίας της περιουσίας τους λόγω φωτογραφιών που εμφανίζονταν στη λειτουργία Street View των χαρτών του Google Μaps.

Τα συνεργεία της Google χρησιμοποιούν οχήματα με GPS και κάμερες τα οποία που «χτενίζουν» τους δρόμους τραβώντας φωτογραφίες 360 μοιρών. Οι εικόνες στη συνέχεια τοποθετούνται πάνω στους τρισδιάστατους χάρτες της περιοχής.

Οι δύο ενάγοντες, ενοχλήθηκαν όταν είδαν στο Street View φωτογραφίες που είχαν ληφθεί από την είσοδο του οικοπέδου τους, που βρίσκεται σε ιδιωτικό δρόμο, και απεικόνιζαν το εξωτερικό του σπιτιού και την πισίνα τους. Ο ισχυρισμός τους περί ψυχικής βλάβης δεν ανταποκρίνεται στο νομικό στάνταρτ του «εξαιρετικά προσβλητικού για ένα φυσιολογικό λογικό άνθρωπο», εκτίμησε το δικαστήριο.

H Google λάνσαρε τη λειτουργία Street View το 2007 με εικόνες για ένα μικρό αριθμό αμερικανικών πόλεων, έκτοτε όμως επεκτείνεται και σε άλλες χώρες.

[via]

Labels: , , , , ,



Windows Mobile 6.5... ανακαλύπτοντας τον τροχό



Το νέο περιβάλλον εργασίας των Windows Mobile 6.5 ίσως να εκπλήττει ευχάριστα τους χρήστες των Windows PDA Mobile συσκευών, αφήνει όμως παντελώς αδιάφορους όλους τους υπόλοιπους χρήστες, δημοφιλών συσκευών όπως πχ το iPhone.

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας έκθεσης Mobile World Congress 2009, η Microsoft παρουσίασε την αναβαθμισμένη έκδοση των Windows Mobile 6.5 η οποίο, όπως ανακοινώθηκε, θα ενσωματωθεί στα νέα τηλέφωνα από τις αρχές του δεύτερου εξαμήνου.

Για άλλη μια φορά η Microsoft "καινοτομεί" διαθέτοντας τεχνολογίες που ήδη υπάρχουν σε άλλες συσκευές (like iPhone), διαφημίζοντας τες μάλιστα, θαρρείς και ανακάλυψε τον τροχό.

O λόγος γίνεται για τα πολυδιαφημιζόμενα μεγάλα εικονίδια του νέου λειτουργικού έτσι ώστε να μπορούν να επιλεχθούν με το άγγιγμα των δαχτύλων και όχι με την χρήση γραφίδας, αλλά και το πως θα αλληλεπιδρά ο χρήστης στην ήδη κλειδωμένη οθόνη όταν θα λαμβάνει νέα μηνύματα και κλήσεις.

Συγκεκριμένα ο χρήστης θα μπορεί να επιλέγει το νέο εικονίδιο θέτοντας την συσκευή εκτός του stand by ενεργοποιώντας ταυτόχρονα την αναδυόμενη εφαρμογή (ότι δηλαδή κάνει ο slider του iPhone).

Για την ιστορία οι συσκευές που ήδη χρησιμοποιούν τα Windows Mobile 6.1 μπορούν να κάνουν αναβάθμιση στην έκδοση 6.5, παρόλα αυτά, αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από την κατασκευάστρια εταιρεία κινητών για το αν θα επιτρέψει κάτι τέτοιο ή όχι.

Labels: , , , , , ,



Download: iAEKTheme για iPhone Users


Η δεύτερη έκδοση του Κιτρινόμαυρου iPhone Theme, με το νέο όνομα iAEKTheme (ελέω Cydia repo), είναι εδώ και σας περιμένει να το κατεβάσετε και να το δοκιμάσετε.

Σε σχέση με το παλαιότερο AEK MinOtaVrS v.1.0 iPhone Theme

Προστέθηκαν:
- Νέα master icons like Phone & iPod
- Νέα fonts
(διαβάστε προσεκτικά το readme.txt του Change Custom Fonts Folder).
- Κιτρινόμαυρο dialer skin με μεγαλύτερα πλήκτρα.
- Ένα πλήθος από εικονίδια που φτάνουν τα 72 Application & Game icons
- Έγινε ανέβασμα μέσω repo στο Cydia (το full url είναι μέσα στο readme.txt).

Διορθώθηκαν:
Κάποια minor bug fixes σε σχέση με τα
sms background, balloon και Wallpaper.

Όσοι θέλουν να έχουν το 100% του θέματος προτείνεται αντί του Cydia να το κατεβάσουν από το παρακάτω link και να κάνουν manual install σύμφωνα με της οδηγίες που σας είχα ανεβάσει εδώ και εμπεριέχονται στα readme files του iAEKTheme.rar.


Download
: iAEKTheme.rar

Labels: , , , , , , , , , , , ,



1o Πανελλήνιο Συνέδριο Ρομποτικής



Το 1o Πανελλήνιο Συνέδριο Ρομποτικής διοργανώνεται από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 23 και 24 Φεβρουαρίου 2009. Ο χώρος διεξαγωγής του συνεδρίου είναι το Ξενοδοχείο Esperia Palace Hotel.

Σκοπός του συνεδρίου είναι:

Η ανάδειξη του έργου των Ελλήνων ερευνητών στη Ρομποτική
Η δημιουργία βήματος για την παρουσίαση των νέων ερευνητών και υποψήφιων διδακτόρων
Η ανάδειξη των δυνατοτήτων συνεργασίας μεταξύ ερευνητικών ομάδων
Η παρουσίαση των τελευταίων εξελίξεων στην ρομποτική τεχνολογία και τις εφαρμογές για την ενημέρωση των μηχανικών
Η ενημέρωση και διάχυση της ρομποτικής τεχνολογίας

Πρόγραμμα

Κεντρικές ομιλίες γενικότερου ενδιαφέροντος από διακεκριμένους ομιλητές
Ειδικές συνεδρίες για προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις
Έκθεση ρομποτικών συστημάτων από εργασίες και κατασκευές φοιτητών, μεταπτυχιακών, ερευνητών και εταιρειών

[via]

Labels: , , , , ,



Δωρεάν αναβάθμιση ταχυτήτων από τον ΟΤΕ



Σε αναβάθμιση των ταχυτήτων ADSL σε όλη τη χώρα, χωρίς πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση, προτίθεται να προχωρήσει ο ΟΤΕ, στο πλαίσιο της στρατηγικής του για τη διάδοση της ευρυζωνικότητας.

Επενδύοντας συστηματικά στην επέκταση των ευρυζωνικών του υποδομών, ο ΟΤΕ σχεδιάζει την αναβάθμιση των υφιστάμενων ονομαστικών ταχυτήτων ADSL ως εξής:

Όλες οι συνδέσεις 1 Mbps θα αναβαθμιστούν αυτόματα σε 2 Mbps.
Όλες οι συνδέσεις 4 Mbps θα αναβαθμιστούν αυτόματα σε 8 Mbps.

Με την ολοκλήρωση της παραπάνω αναβάθμισης οι προσφερόμενες ταχύτητες θα είναι οι εξής:
2 Mbps
8 Mbps
• έως 24 Mbps

Οι παραπάνω αναβαθμίσεις αφορούν τόσο νέους όσο και υφιστάμενους πελάτες, οικιακούς και επιχειρησιακούς, λιανικής και χονδρικής.

Κατά την έναρξη των αναβαθμίσεων, που εκτιμάται τον Απρίλιο, θα ανακοινωθεί και η νέα ανταγωνιστική τιμολογιακή πολιτική για το σύνολο των προσφερόμενων ταχυτήτων ADSL από τον ΟΤΕ .

Οι σχεδιαζόμενες αναβαθμίσεις, εκτός από ακόμη πιο γρήγορη μεταφορά δεδομένων, δίνουν επιπλέον τη δυνατότητα χρήσης προηγμένων ευρυζωνικών υπηρεσιών που απαιτούν μεγαλύτερη χωρητικότητα δικτύου.

[via]

Labels: , , , , , ,



ForaCamp το απόλυτο εργαλείο


http://foracamp.gr/files/Picture_3.png

Για όσους δεν γνωρίζουν το ForaCamp είναι ένα εργαλείο ανάδειξης της δουλειάς και της γνώσης των ελληνικών online κοινοτήτων αλλά και των blogs δίνοντας έμφαση στην υπεροχή, το μεράκι και την προσπάθεια των δημιουργών αλλά και των μελών τους.

Μόνο τις τελευταίες 15 ημέρες μέσω του ForaCamp πάνω από 42.000 επισκέπτες επισκέφθηκαν κάποια από τα sites (κοινότητα ή blog), post των οποίων εμφανίζονται σε αυτό!

Όπως θα είδατε και στο παραπάνω snapshot το οποίο και έχει ανέβει στο ForaCamp το MinOtaVrS Blog είναι πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των χρηστών του, καταλαμβάνοντας με μεγάλη διαφορά τις δυο πρώτες θέσεις της σχετικής λίστας.

Εμείς με την σειρά μας δεν μπορούμε παρά να ευχαριστήσουμε τα παιδιά του ForaCamp, για το έργο που επιτελούν και να τους ευχηθούμε να συνεχίσουν με το ίδιο μεράκι να υποστηρίζουν την Ελληνική blogoσφαιρα .

Labels: , , , , , ,



Το Facebook υποχωρεί



Ανησυχία στους επισκέπτες του Facebook προκάλεσε η απόφαση του site να αλλάξει τους όρους προστασίας του απορρήτου, διατηρώντας στοιχεία από τους προσωπικούς λογαριασμούς ακόμη και όταν οι χρήστες τους έχουν κλείσει. Μετά όμως από την έντονη κριτική ο ιδρυτής του site Mark Zuckerberg δήλωσε την Τετάρτη ότι οι όροι προστασίας του απορρήτου παραμένουν ως έχουν.

Ο Zuckerberg σε ανακοίνωση του ενημέρωσε ότι τελικά το site κοινωνικής δικτύωσης θα διατηρήσει τους ίδιους όρους χρήσης, ενώ ανακοινώνει πως θα επιλυθούν τα ζητήματα που οι χρήστες έχουν θέσει.

Οι χιλιάδες χρήστες που διαμαρτυρήθηκαν ωστόσο υποστηρίζουν ότι η διατήρηση των στοιχείων τους, παραβιάζει τα προσωπικά τους δεδομένα και κρατά στοιχεία που ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν για λόγους οικονομικούς (π.χ. να δοθούν σε διαφημιστικές εταιρείες ή άλλα site).

Μετά τις αντιδράσεις ο Zuckerberg υποχώρησε και προτείνει να δημιουργηθεί ένας νέος κώδικας χρήσης, μια νέα συμφωνία, που θα είναι αποτέλεσμα «διαβούλευσης» μεταξύ χρηστών και υπευθύνων του site.

Στέλεχος της Privacy International, Simon Davies δηλώνει ότι ουσιαστικά το Facebook πρόδωσε την εμπιστοσύνη των χρηστών του και πρέπει να προσέξει γιατί δεν θα καταφέρει να διατηρήσει τους χρήστες του, αν συμβούν κι άλλα περιστατικά όπως αυτό.

[via]

Labels: , , , , ,



Κοινός φορτιστής για όλα τα κινητά


Κοινός φορτιστής που θα χρησιμοποιείται από όλες τις κινητές συσκευές και για όλα τα κινητά γίνεται πραγματικότητα.

Η πρωτοβουλία ανήκει και στους κατασκευαστές κινητών αλλά και στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Ο νέος φορτιστής θα είναι βασισμένος στη νέα mini-USB διασύνδεση την οποία θα χρησιμοποιούν όλα τα καινούργια κινητά.

Η κίνηση αυτή θα έχει και οικολογικό χαρακτήρα μίας και λιγότεροι φορτιστές θα πετάγονται, θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε τον παλιό σας φορτιστή στο καινούργιο τηλέφωνο, κάτι που θα προκαλέσει ανάλογα σημαντική μείωση του αριθμού παραγωγής τους.

Το GSM Association γκρουπ υπολογίζει ότι μέχρι το 2012, τα περισσότερα νέα κινητά τηλέφωνα θα μπορούν να χρησιμοποιούν τον κοινό φορτιστή.

[via]

Labels: , , , , ,



Download: AEK MinOtaVrS v.1.0 iPhone Theme



Το πρώτο Full Customize κιτρινόμαυρο iPhone Theme, για τους αδελφούς ΑΕΚτζήδες είναι γεγονός, μετά από πολύωρες δοκιμές και εκατοντάδες συνθέσεις στο Photoshop το AEK MinOtaVrS v.1.0 iPhone Theme είναι εδώ και περιμένει να το κατεβάσετε.



-------------------------------------
Οδηγίες Εγκατάστασης
-------------------------------------



1) Κατεβάζετε τo Winderboard

2) Κατεβάζετε το AEK MinOtaVrS v.1.0 iPhone Theme

3) Κάντε Extract το αρχείο στο PC σας.

(αν έχετε πρόσβαση μέσω WinSCP παραλείψτε τα βήματα 4 και 5)

4) Κατεβάζετε το DiskAid

5) Τρέχετε το DiskAid

6) Κάνετε αντιγραφή τον φάκελο AEK MinOtaVrS v.1.0 μέσα στο /Library/Themes

7) Πηγαίνετε μέσα στο Winterboard και επιλέγετε το theme AEK MinOtaVrS v.1.0

enjoy !!



Περιμένω τις απόψεις σας.....


Download: AEK MinOtaVrS v.1.0 iPhone Theme

Labels: , , , , , , , , , , , ,



Download: New Windows Live Messenger 2009 (b.14.0.8064.0206)



Για τους λάτρεις του Windows Live Messenger 2009 η Microsoft έδωσε ολόφρεσκο update το οποίο έφθασε αισίως στο Build 14.0.8064.0206.

Το νέο update διορθώνει κάποια από τα πολλά ομολογουμένως bugs της προηγούμενης έκδοσης αλλά εις βάρος της μνήμης RAM του υπολογιστή σας.

Όπως και να έχει όσοι θέλετε μπορείτε να το κατεβάσετε είτε από την σελίδα τoυ Messenger-Windows Live είτε απο το παρακάτω link επιλέγοντας εσείς το τι θέλετε να εγκατασταθεί στο PC σας.

Labels: , , , , , , ,



Vodafone 1+1



Με κάθε νέα σύνδεση ή ανανέωση η Vodafone προσφέρει μία 2η σύνδεση στη μισή τιμή για ένα ολόκληρο χρόνο.

Τώρα με το νέο Vodafone 1+1, όλοι οι συνδρομητές, νέοι και υφιστάμενοι, ιδιώτες και επαγγελματίες που θα πραγματοποιήσουν νέα σύνδεση, φορητότητα ή θα ανανεώσουν το συμβόλαιό τους θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν μια επιπλέον νέα σύνδεση ίσης ή μικρότερης αξίας, πληρώνοντας γι’ αυτή μόνο το μισό πάγιο για 1 ολόκληρο χρόνο.

Η προσφορά ισχύει από μέχρι τις 31/03/2009 για όλα τα εμπορικά διαθέσιμα προγράμματα συμβολαίου Vodafone κινητής τηλεφωνίας εκτός των: Vodafone Καρτοπρόγραμμα, Vodafone 10, Vodafone Χωρίς Πάγιο, Επαγγελματικό χωρίς χρόνο ομιλίας και οι συνδυασμοί του με τις επιλογές Ενδοεταιρικά 60 ή Κλήσεις προς Σταθερά.

Labels: , , , ,



Download: iPhone 3G AEK Wallpaper



Για τους φίλους Αεκτζήδες που έχουν iPhone και θέλουν να το κάνουν κιτρινόμαυρο, έφτιαξα ένα LockBackground wallpaper για να ξεχωρίζουν.

Για να την εγκαταστήσετε στο jesus phone σας..

Κατεβάστε το AEK iPhone Wallpaper

Αποσυμπιέστε και κάντε copy το AEK_mino.png στο iPhone σας,

είτε μέσα από τα windows
Computer\Apple iPhone\Internal Storage\DCIM\100APPLE και επιλέξτε το μέσα από το springboard-->Settings--> Wallpaper--> Camera Roll

είτε μέσω WinSCP (only Jailbroken phones)
root/Library/Wallpapers
και επιλέξτε το μέσα από το springboard-->Settings--> Wallpaper--> Wallpaper


Download: AEK iPhone Wallpaper

ΥΓ: Πολύ σύντομα θα σας ανεβάσω το πρώτο ολοκληρωμένο iPhone ΑΕΚ theme stay tuned...

Labels: , , , , , , , , , ,



Download Shazam: iPhone 2008 Best App



Οι χρήστες iPhone και iPod touch ψηφίζοντας στο site 2008 Best App Ever Awards ανακήρυξαν ως Best App Ever το Shazam, μια δημιουργία της Shazam Entertainment Ltd.

Τι είναι όμως το Shazam ;

Πόσες φορές σας έχει τύχει να σας αρέσει ένα τραγούδι που ακούτε, να το ψάχνετε απεγνωσμένα αλλά κανείς να μην μπορεί να σας πει ποιο είναι σε αυτό ακριβώς το πρόβλημα έρχεται να βάλει τέλος το Shazam.

Η λειτουργία του απλή με το που ακούτε ένα τραγούδι που σας ενδιαφέρει, ενεργοποιείτε το Shazam και με το πάτημα ενός και μόνο κουμπιού σε ελάχιστα δευτερόλεπτα έχετε εύκολα και απλά στο iphone σας τον τίτλο του τραγουδιού που ψάχνετε

Με Ελληνικά τραγούδια μην περιμένετε θαύματα, αλλά με τον ξένο στίχο τα πάει περίφημα, όπως και να έχει όμως μια δοκιμή θα σας πείσει, μιας και το shazam διατίθεται από το applstore δωρεάν.

Download: Shazam

Labels: , , , , , , , ,



How to: Jailbreak iPhone 3G: (V.2.2.1)



Για το iPhone 3G και το τι αυτό προσφέρει έχουμε αναφερθεί εκτεταμένα και στο παρελθόν, σήμερα θα δούμε βήμα βήμα τον οδηγό που με πολύ μεράκι έφτιαξε ο χρήστης
7psyxos του αν μη τι άλλου καταπληκτικού forum iphonehellas.gr έτσι ώστε να κάνουμε jailbreak την αγορασμένη συσκευή μας από Voda Ελλάδος (είναι ήδη unlocked) με την τελευταία έκδοση Firmware της apple 2.2.1 .

------------------------------------------------------------
Ελληνικός Οδηγός jailbrake
για χρήστες Windows. ------------------------------------------------------------
Προαπαιτούμενα:

1) Την τελευταία έκδοση του QuickPwn 225-2
2) Την έκδοση Firmware 2.2.1 που μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ
3) To iTunes 8.0.2
4) Την τελευταία έκδοση του NET Framework


Βήμα 1.
Μετά την εγκατάσταση του Firmware 2.2.1 για στο iPhone σας, που ξεκινήστε το QuickPwn και βεβαιωθείτε ότι η συσκευή είναι συνδεδεμένη στον υπολογιστή. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο μικρό βέλος στην κάτω δεξιά μεριά και θα σας μεταφέρει στην πρώτη οθόνη QuickPwn.



Βήμα 2.
Το πρόγραμμα θα ψάξει για την Firmware 2.2.1 στον υπολογιστή σας και, αφού την βρει, θα σας επιτρέψει να προχωρήσετε. Αν δεν την βρει συμβεί αυτόματα, επιλέξτε την χειροκίνητα: Κάντε κλικ στο κουμπί "Browse" για να την βρείτε και επιλέξετε την. Στην συνέχεια, κάντε κλικ στο βέλος για να συνεχίσει το πρόγραμμα.

Αν έχετε ήδη την 2.2 στο κινητό, δλδ έχετε κατεβάσει την 2.2 από το iTunes θα βρείτε την firmware εδώ:

Για χρήστες vista θα το βρούμε στο:
C:\Users\\Appdata\Roaming\Apple Computer\iTunes\iPhone Software Updates


Για χρήστες Xp στο:
C:\Documents and Settings\\Application Data\Apple Computer\iTunes\iPhone Software Updates

Ο Φάκελος Application Data/Appdata είναι κρυφός και για να τον δούμε πρέπει να έχουμε ενεργοποιήσει την εμφάνιση των κρυφών φακέλων.



Βήμα 3.
Μετά τις απαραίτητες επαληθεύσεις για την Firmware 2.2.1 από το QuickPwn, θα εμφανιστεί μια οθόνη όμοια με αυτήν που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα, όπου πρέπει να επιλέξετε τις παρακάτω επιλογές: "Add Cydia" και "Add Installer".

Η τρίτη επιλογή, εκείνη που ονομάζεται "Replace boot logos", επιλέξτε μόνο εάν σκοπεύετε να αλλάξετε τις εικόνες που εμφανίζονται όταν ανοίγετε το iPhone σας. Εάν δεν θέλετε να αλλάξετε τις προεπιλεγμένες εικόνες, μην τσεκάρετε το κουτί.

Κάντε κλικ στο βέλος για να συνεχίσετε.



Βήμα 4.
Σε αυτό το σημείο, το λογισμικό θα σας ζητήσει ξανά να βεβαιωθείτε ότι το iPhone είναι συνδεδεμένο στο PC, και μετά την επιβεβαίωση, το QuickPwn θα θέσει την συσκευή σε Recovery Mode. Θα εμφανιστούν στην οθόνη οι εντολές που θα πρέπει να εκτελέσετε.

Εδώ είναι οι εντολές που θα χρειαστεί να κάνετε στη συσκευή:

1) "Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Home για 5 δευτερόλεπτα" και χωρίς να το αφήσετε,

2) "Κρατήστε πατημένο και το πλήκτρο Power για 10 δευτερόλεπτα"

3) "Αφήστε το κουμπί Power και συνεχίστε να πατάτε το κουμπί Home για 30 δευτερόλεπτα"


Έχοντας εκτελέσει σωστά την διαδικασία θα δείτε την οθόνη της συσκευής στιγμιαία να γίνεται λευκή και μετά να εμφανίζει τον ανανά του Quickpwn και έναν σκληρό δίσκο.

Η διαδικασία αυτή θα πάρει μερικά λεπτά και θα γίνει αυτόματα επανεκκίνηση.

Το iPhone σας θα είναι πλέον jailbroken με την firmware 2.2.1 !

Για περισσότερα δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε το πάντα επίκαιρο και ενημερωμένο iphonehellas.gr όπου εκεί μπορείτε να βρείτε εκτός από τον παραπάνω οδηγό πληροφορίες και tips για απαιτητικούς και ψαγμένους χρήστες iPhone.

Σημειώνεται ότι έτσι και κάνουμε Jailbrake μπορεί μεν να χάνουμε φαινομενικά την εγγύηση της συσκευής μας, αλλά με ένα απλό restore από το iTunes επανέρχονται τα system defaults με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα μιας και πουθενά δεν φαίνεται οτι έγινε JailBrake.

Great Respect at 7psyxos για την άψογη απόδοση αυτού του οδηγού στα Ελληνικά !!

Labels: , , , , , , , , , ,



Εξοικονόμηση ενέργειας από τη Google




H Google βρίσκεται στο στάδιο δοκιμασίας του Powermeter, μίας web εφαρμογής που εμφανίζει στους καταναλωτές λεπτομερή εικόνα της κατανάλωσης ρεύματος.

Το Google Powermeter πρόκειται να βοηθήσει στην εξοικονόμηση από τα νοικοκυριά ηλεκτρικό ρεύμα της τάξης του 15 τοις εκατό.

Αυτό πέρα από το θετικό αντίκτυπο που θα έχει για το περιβάλλον, όταν φυσικά εφαρμοστεί αν εφαρμοστεί, και δεν είναι ήδη αργά, θα μειώσει σημαντικά και το κόστος που καταβάλλεται σε ετήσια βάση από τα νοικοκυριά.

Προκειμένου να συλλέξει δεδομένα το Google Powermeter πρέπει να τα «ζητήσει» απο τα «έξυπνους μετρητές»(ΕΜ). Μέχρι τώρα έχουν τοποθετηθεί στις ΗΠΑ γύρω στους 40 εκατομμύρια ΕΜ ενώ απο του χρόνου το νούμερο αυτό θα έχει φτάσει τα 100 εκ. Μάλιστα η επέκταση τους αποτελεί και τμήμα του ευρύτερου πλάνου για την καταπολέμηση της μόλυνσης του περιβάλλοντος της κυβέρνησης του Μπάρακ Ομπάμα.

Η Google σχεδιάζει τη διάθεση του API της εφαρμογής ώστε και άλλοι προγραμματιστές εκτός ομάδας Google να αρχίσουν να σχεδιάζουν εφαρμογές και utilities γύρω από το Google PowerMeter.

[via]

Labels: , , , , ,



Στρατηγική συμμαχία Garmin και Asus

Νέα κινητά τηλέφωνα από τη συμμαχία Garmin και Asus


Η Garmin Ltd. και η ASUSTeK Computer Inc. έχουν ήδη ξεκινήσει την από κοινού ανάπτυξη μιας σειράς συσκευών κινητών τηλεφώνων, η οποία θα γίνει γνωστή με την ονομασία Garmin-Asus nüvifone series.

Μέσα στο 2009, οι δύο εταιρείες σκοπεύουν να παρουσιάσουν στην αγορά αρκετά μοντέλα της σειράς Garmin-Asus nüvifone, ενώ ένα νέο μοντέλο της οικογένειας Garmin-Asus nüvifone θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης Mobile World Congress στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, από τις 16 έως τις 19 Φεβρουαρίου 2009.

Όλες οι συσκευές nüvifone της Garmin-Asus θα συνεχίσουν στο δρόμο που χάραξε πρωτότυπο nüvifone και θα αποτελούν συσκευές τεχνολογίας LBS οι οποίες θα συνδέονται με τα δίκτυα, θα επικοινωνούν και θα παρέχουν υπηρεσίες πλοήγησς με τρόπο απλό και απρόσκοπτο.

Το πρωτότυπο nüvifone της Garmin το οποίο παρουσιάστηκε το 2008 θα λανσαριστεί και πάλι κάτω από το brand Garmin-Asus nüvifone G60.

Το Garmin-Asus nüvifone G60 αναμένεται στην αγορά το πρώτο εξάμηνο του 2009.

Λειτουργία LBS

Η λειτουργία LBS αποτελεί την καρδιά της νέας σειράς τηλεφώνων nüvifone της Garmin-Asus, παρέχοντας τα ίδια χαρακτηριστικά πλοήγησης με αυτά των φορητών πλοηγών της Garmin, και μάλιστα αυτών της υψηλότερης κατηγορίας τιμής, χαρακτηριστικά που επιτρέπουν στο χρήστη να καθοδηγείται μέσω φωνητικών εντολών σε κάθε στροφή ή γωνία του δρόμου.

Στη συσκευή έχουν προφορτωθεί χάρτες και εκατομμύρια σημεία ενδιαφέροντος, έτσι ώστε οι οδηγοί να μπορούν εύκολα να βρούν μια συγκεκριμένη διεύθυνση, το όνομα μιας επιχείρησης, ή να μπορούν να αναζητήσουν έναν προορισμό μέσα από μία ομάδα ομοειδών επιλογών.

Επίσης, το nüvifone περιλαμβάνει τη δυνατότητα γρήγορης πρόσβασης σε δημοφιλείς online διευθύνσεις μέσω τοπικής αναζήτησης στο διαδίκτυο.
[via]

Labels: , , , , ,



Conn-X TV: Η αντεπίθεση του ΟΤΕ



O ΟΤΕ ανακοίνωσε τη διάθεση μιας νέας, πρωτοποριακής υπηρεσίας για την παρακολούθηση ελληνικών αλλά και ξένων καναλιών, κάτι που προσφέρεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Μέσω του Conn-X TV ο χρήστης έχει τον πλήρη έλεγχου όχι μόνο της ψυχαγωγίας αλλά και της ενημέρωσής του.

Πιο αναλυτικά, το Conn-X μεταχειρίζεται μια προηγμένη τεχνολογικά μορφή μετάδοσης τηλεοπτικού σήματος μέσω της απλής τηλεφωνικής πρίζας και της ευρυζωνικής σύνδεσης. Οι καταναλωτές, παρακολουθούν τηλεοπτικά κανάλια με ψηφιακή εικόνα, ενώ με τις υπηρεσίες FilmExpress και FilmClub (Video On Demand), έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το περιεχόμενο που επιθυμούν (ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, μουσικά videos, ντοκιμαντέρ, ταξιδιωτικούς οδηγούς κ.α.) και να το παρακολουθήσουν οποιαδήποτε στιγμή θέλουν.

Στο πρόγραμμα του conn-x TV περιλαμβάνονται ήδη περισσότερα από 30 τηλεοπτικά κανάλια με ψηφιακό σήμα, από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, ενώ ο ΟΤΕ προσθέτει συνεχώς νέα κανάλια. Σήμερα, το conn-x TV περιλαμβάνει κανάλια όπως:


• Ελεύθερα Ελληνικά αναλογικά και ψηφιακά κανάλια
• Ειδησεογραφικά (Euronews, Deutsche Welle, France24, Al Jazeera, Russia Today)
• Aθλητικά (Eurosport, Eurosport2, Extreme Sports, ESPN Classic, ESPN America)
• Ντοκιμαντέρ (Nat Geo Wild, Discovery Science, Discovery Travel & Living, Discovery World)
• Lifestyle (Style TV, Zone Reality, Fashion TV, World Fashion)
• Μουσικά (C Music TV, Nat Geo Music)
• Ακόμη, το conn-x TV διαθέτει αποκλειστικό κανάλι με αθλητικό περιεχόμενο, το conn-x TV Sports! Το κανάλι του conn-x TV μεταδίδει σημαντικά αθλητικά γεγονότα, όπως ποδοσφαιρικούς αγώνες από Αγγλία, Πορτογαλία και Ιταλία, ενώ το πρόγραμμά του περιλαμβάνει και καθημερινές ειδησεογραφικές αθλητικές εκπομπές.

Όλο το πρόγραμμα των καναλιών του conn-x TV είναι συγκεντρωμένo σε ένα εύχρηστο, διαδραστικό Portal, που εμφανίζεται στην τηλεοπτική οθόνη και μέσω του οποίου δίνεται η δυνατότητα προγραμματισμού εγγραφών για 7 ημέρες.
Διευκρινίζεται ότι το conn-x TV δεν επηρεάζει την πρόσβαση στα παραδοσιακά τηλεοπτικά κανάλια.

Πέρα από το πλούσιο τηλεοπτικό πρόγραμμα, οι καταναλωτές μπορούν με τις υπηρεσίες FilmExpress και FilmClub να επιλέξουν ανά πάσα στιγμή τί θα δουν και πότε, άμεσα χωρίς να περιμένουν να «κατέβει» κάποιο video και χωρίς διακοπές για διαφημίσεις, ενώ μπορούν να κάνουν rewind, pause και fast forward.

Η υπηρεσία FilmExpress είναι ένα εικονικό Video Club. Οι πελάτες του conn-x TV έχουν τη δυνατότητα να «νοικιάσουν» εύκολα και γρήγορα τις ταινίες που υπάρχουν διαθέσιμες, επιλέγοντας από μία μεγάλη συλλογή που ξεπερνά τις 200 και ανανεώνεται τακτικά. Στο FilmExpress περιλαμβάνονται και τηλεοπτικές πρεμιέρες από μεγάλα Studios. Η ταινία, από τη στιγμή της ενοικίασης (pay per view), είναι διαθέσιμη για 24 ώρες.

Με το FilmClub, οι συνδρομητές γίνονται μέλη στην υπηρεσία του συνδρομητικού VideoClub που προσφέρει το conn-x TV. Μπορούν δηλ. να παρακολουθούν απεριόριστα γνωστές τηλεοπτικές σειρές, ταινίες, μουσικά videoclip, ντοκιμαντέρ, παιδικές σειρές κ.α., από τη συλλογή του FilmClub, που περιλαμβάνει περισσότερους από 700 τίτλους.

Όσον αφορά στο κόστος, ο ΟΤΕ, προσφέρει το conn-x TV σε ειδική τιμή γνωριμίας μέχρι τις 31/05/2009, για 12 μήνες παραμονής. Συγκεκριμένα η υπηρεσία Conn-x TV (τηλεοπτικά κανάλια) + FilmClub θα κοστίζει 15 ευρώ το μήνα, η FilmExpress 2 – 4,5 € ανά ταινία, ανάλογα με την ταινία ενώ ο εξοπλισμός (αποκωδικοποιητής) προσφέρεται δωρεάν με δωδεκάμηνη δέσμευση.

Επιπλέον, παρέχεται και αποκωδικοποιητής με ενσωματωμένο σκληρό δίσκο για όσους επιθυμούν να επωφεληθούν των δυνατοτήτων για «πάγωμα» εικόνας ζωντανού προγράμματος (Time Shifted TV) και εγγραφής τηλεοπτικών προγραμμάτων (Personal Video Recording).

Το conn-x TV θα διατίθεται αρχικά σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα και Ηράκλειο Κρήτης, ενώ, σταδιακά μέσα στο 2009, θα διατεθεί σε όλες τις πρωτεύουσες νομών. Η σύνδεση που απαιτείται για να έχει κάποιος conn-x TV είναι conn-x στα 8 ή 24 Mbps.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν περισσότερα και να παραγγείλουν το conn-x TV με ένα τηλεφώνημα στο 134 ή με μια επίσκεψη στα ΟΤΕshops και τα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ.

Tο conn-x TV ήρθε για να δημιουργήσει νέα δεδομένα στον τρόπο που βλέπουμε τηλεόραση!

[via]

Labels: , , , , , , , ,



Dangerous Points: Update Φεβρουαρίου 2009



To νέο update Φεβρουαρίου 2009 των Dangerous Points GR για τους χρήστες του Destinator είναι εδώ...

Λίγα λόγια για το project αυτό

Η ιδέα καταγραφής των επικίνδυνων σημείων του οδικού μας δικτύου πρωτοεμφανίστηκε στο forum της εταιρείας NGI, που κατασκευάζει χάρτες για το λογισμικό Destinator.

Tα σκαριά για την υλοποίηση του project μπήκαν αρκετούς μήνες αργότερα στο Gpspocketpc forum, με την βοήθεια φίλων που είχαμε ήδη γνωρίσει στο forum της εταιρείας NGI.

Η συνεχής ενημέρωση της βάσης δεδομένων με τα επικίνδυνα σημεία των ελληνικών δρόμων αποτελεί υποχρέωση απέναντι στην οδηγική μας ασφάλεια και καθίσταται επιτακτική η ανάγκη για ενεργή συμμετοχή όλων μας.

Έτσι όποιος επιθυμεί μπορεί να στέλνει email στο dangerouspointsΑΤgmail.com δίνοντας τις συντεταγμένες ενός επικίνδυνου σημείου και μια μικρή περιγραφή γι’ αυτό.


Utility Version Information

Name.......................: -=DanGerOuS PoiNtS=-
Update Version.........: February 2009
Posted by............ : HaRisG & MinOtaVrS
Posted on............: 08/02/2009

General Information
Type: Destinator Utility
Platform : Destinator 7x, 6.x, Destinator PN, Destinator 6.1 for PNA

Changelog:
===========


Αφαιρέθηκαν (διπλοεγγραφές):
2 επικίνδυνες διασταυρώσεις
- επικίνδυνο σημείο
14 επικίνδυνες στροφές
2 επικίνδυνοι δρόμοι
---------------------------
ΣΥΝΟΛΟ: 18 παλιά σημεία (διπλοεγγραφές)

Προστέθηκαν
36 επικίνδυνες διασταυρώσεις
3 επικίνδυνα σημεία
- επικίνδυνο τμήμα δρόμου
1 επικίνδυνη στροφή
- αφύλακτη διάβαση
--------------------------------
ΣΥΝΟΛΟ: 40 νέα σημεία

Download: Common Users Download: DP_GR_U_02_09.CAB

Download: Expert Users Download: DP_GR_01_09_Experts.rar

____

Labels: , , , , , , , ,



Νέο πρόστιμο στον ΟΤΕ


Την επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους 2.000.000 ευρώ στην εταιρεία ΟΤΕ Α.Ε αποφάσισε κατά την πρόσφατη συνεδρίασή της η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ, ως αποτέλεσμα ακροαματικής διαδικασίας, κατόπιν διαπίστωσης παραβιάσεων της τηλεπικοινωνιακής νομοθεσίας και συγκεκριμένα, μη παροχής στοιχείων.

Επισημαίνεται ότι η ΕΕΤΤ είχε καλέσει με επιστολή της την ΟΤΕ Α.Ε. να της παράσχει συγκεκριμένα οικονομικά στοιχεία, στο πλαίσιο του κοστολογικού ελέγχου έτους 2008 και του ελέγχου εφαρμογής των κανόνων του ανταγωνισμού, ιδίως του ελέγχου συμπίεσης περιθωρίου τιμών για τη φωνητική τηλεφωνία.

Σημειώνεται ότι για την επιβολή του προστίμου, ελήφθη υπόψη το γεγονός ότι η ΟΤΕ Α.Ε έχει γίνει επανειλημμένα υπότροπος όσον αφορά στην τήρηση των υποχρεώσεών της για την παροχή στοιχείων.
[via]

Labels: , , , ,



Εκπαιδεύοντας το... iPhone



Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι μετά από αρκετές ώρες συνεύρεσης με το καινούριο μου iPhone 3G 16GB White από την Vodafone, μόλις τελείωσα τις μόντες και το installation των must have εφαρμογών.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, ξεκίνησα γύρω στης 6:00 το απόγευμα δειλά - δειλά στην αρχή αλλά με φούρια στη συνέχεια που του πήρα τον αέρα.

Αφού λοιπόν του έκανα ένα ωραιότατο update με το ολόφρεσκο Firmware 2.2.1 της Apple του τράβηξα ένα jailbrake ξεκλειδώνοντας.

Αμέσως μετά μέσω Cydia του έβαλα το must have Greek Keyboard L3 του κατέβασα και τα Greek Operator Logos και του έστησα τα παρακάτω προγράμματα μέσω Cydia που σας προτείνω ανεπιφύλακτα χωρίς να παραλείψω από πρίν να κάνω την μετατροπή και ανέβασμα των αγαπημένων μου ringtones μεσώ του WinSCP που σας δίνει access σε όλα τα κρυφά directory του iPhone .

Οι εφαρμογές που θεωρούνται must have είναι:

bossprefs: μια εξαιρετικά χρήσιμη εφαρμογή που σας επιτρέπει να ανοιγοκλείνεται διάφορες υπηρεσίες του τηλεφώνου χωρίς να χρειάζεται να προσθέσετε κάποιο source.

bosstool: εφαρμογή που μεταφέρει τα ringtones, fonts,applications στο media partition του iphone χωρίς να χρειάζεται να προσθέσετε κάποιο source.

powertool: εφαρμογή για την πραγματοποίηση soft/hard respring,reboot με ενα κλικ

ssh: πρωτόκολλο επικοινωνίας ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ για την σύνδεση με τον υπολογιστή σας.

cycorder: Δωρεάν εφαρμογή καταγραφής video.

snapture: εφαρμογή λειτουργίας κάμερας.

iphonevideorecorder: video recorder με audio support.

MCleaner: για να βάζετε σε black list τους ανεπιθύμητους που έχετε στις επαφές σας.

Για το τέλος άφησα το φόρτωμα μέσω itunes των αγαπημένων μου τραγουδιών και φωτογραφιών των οποίων η αντιγραφή μόλις τελείωσε.

Θεωρώ ότι κάπου εδώ πρέπει να πάω να ξεκουραστώ γιατί κλείσαμε 7ωρο και τα μάτια μου έχουν γίνει χάλια.... εις αύριον τα νεώτερα.... λοιπόν.

Labels: , , , , , , ,



Google Latitude... o μεγάλος αδελφός


Για άλλη μια φορά η Google πρωτοπορεί με μια νέα αλλά και συνάμα αμφιλεγόμενη εφαρμογή με την ονομασία Google Latitude .

Όσοι έχετε χρησιμοποιήσει το Google Mobile Maps και έχετε mobile phone με GPS δεν θα έχετε πρόβλημα εξοικείωσης και με 2 click θα μπορείτε να ενεργοποιήσετε το Google Latitude, έτσι ώστε να καταγράφει τη θέσης σας σε πραγματικό χρόνο για να τη μοιράζεστε με τους δικούς σας ανθρώπους.

Μέσα από το Google Latitude, το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε από το google.com/latitude, μπορείτε να δείτε τόσο που βρίσκεται ο φίλος σας όσο και να τον καλέσετε ή να του στείλετε email ή sms!

Το θετικό με τη συγκεκριμένη εφαρμογή είναι ότι έχετε πλήρη έλεγχο σχετικά με το ποιος μπορεί να δει την γεωγραφική θέση σας από τον υπολογιστή του και μόνο εσείς μπορεί να το ενεργοποιήσετε.

Περισσότερα σχετικά με το Google Latitude μπορείτε να δείτε εδώ προς το παρών η Ελλάδα δείχνει να μην υποστηρίζεται.

Labels: , , , , , ,



Download: Mozilla Firefox 3.0.6



Ένα νέο
update δόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία για τον Mozilla Firefox o οποίος και αισίως έφτασε την έκδοση 3.0.6.

What’s New in Firefox 3.0.6

Firefox 3.0.6 fixes several issues found in Firefox 3.0.5:

  • Fixed several security issues.
  • Fixed several stability issues.
  • In previous versions of Firefox, some users experienced a problem where parts of the screen were not properly displaying after Firefox was open for long periods of time.
  • Improved the ability for scripted commands (including those included in popular extensions like Adblock Plus) to work properly with plugins. (bug 438830)
  • Removed the client user ID from crash reports.
  • Fixed issues with the display of some Indic scripts.
  • See the Firefox 3.0.5 release notes for changes in previous releases.
Όσοι θέλετε να κατεβάσετε το νέο update δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα παρακάτω links.

Download
: Mozilla Firefox 3.0.6 Final For Windows

Download : Mozilla Firefox 3.0.6 Final For Linux

See : The Complete list of bugs fixed

Labels: , , , , , ,



Download: Google Earth 5.0



Ανακοινώθηκε από την Google η νέα έκδοση του Google Earth 5.0 με την οποία οι χρήστες μπορούν να δουν τόσο τον πλανήτη Άρη όσο και τον βυθό των ωκεανών.

Όσον αφορά τον Άρη, έχουν κατασκευαστεί τρισδιάστατοι χάρτες που στηρίζονται σε πανοραμικές φωτογραφίες και δορυφορικές εικόνες.

Για το Google Ocean έχουν χρησιμοποιηθεί βίντεο και εικόνες από το National Geographic καθώς και στοιχεία από ηχοβολισμούς (σόναρ) του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ επιτρέποντας έτσι στους χρήστες του να κάνουν «βουτιά» στους ωκεανούς.

Η νέα έκδοση 5.0 του Google Earth, παρουσιάστηκε στην Ακαδημία Επιστημών της Καλιφόρνιας στο Σαν Φρανσίσκο με επίτιμο καλεσμένο τον Αλ Γκορ και αποτελεί την πρώτη μεγάλη αναβάθμιση του προγράμματος.

Το νέο Google Earth προβλήθηκε από την εταιρία ως "εργαλείο" για ενεργοποίηση της περιβαλλοντικής συνείδησης της κοινής γνώμης. Ο Γκορ μίλησε για «ένα άκρως ισχυρό εκπαιδευτικό εργαλείο και για μαγική εμπειρία» και προέτρεψε τους ανθρώπους να το χρησιμοποιήσουν το νέο ώστε «να διαπιστώσουν με τα μάτια τους τι συμβαίνει εξαιτίας της κρίσης του κλίματος» σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ και το BBC.

Download: Google Earth 5.0
[via]

Labels: , , , , , ,



Windows 7: Δεν θα δοθούν άλλες beta εκδόσεις



Η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα περάσει απευθείας στην φάση του Release Candidate για τα Windows 7 και δεν θα προβεί στην διάθεση άλλων beta για το επερχόμενο νέο της λειτουργικό σύστημα.

Η επιλογή της Microsoft οφείλεται στην ανταπόκριση του κοινού και στις θετικές κριτικές σχετικά με τη σταθερότητα του λειτουργικού, δίνοντας έτσι το πράσινο φως ώστε να προχωρήσει στην επόμενη φάση σχεδιασμού που είναι η Windows 7 Release Candidate χωρίς όμως να έχει καθοριστεί ακόμα η ημερομηνία για έκδοσης αυτού.

Το γεγονός ότι δόθηκε παράταση για το κατέβασμα της beta έκδοσης μέχρι και τις 10 Φεβρουαρίου δείχνει τις προθέσεις της Microsoft για διάθεση του RC όχι μέσα στον Φεβρουάριο αλλά πιθανώς μέσα στους επόμενους 2 μήνες, με πιθανότερο τον Απρίλιο.

Όπως καταλαβαίνεται μετά από αυτό είναι πολύ πιθανό να δούμε τα Windows 7 ακόμα και μέσα στο 2009.
[via]

Labels: , , , , ,



TGG: Κοινό πρότυπο κρυπτογράφησης αποθηκευτικών μέσων



Οι έξι μεγαλύτεροι κατασκευαστές σκληρών δίσκων Seagate, Western Digital, Hitachi και Toshiba που αποτελούν τους μεγαλύτερους κατασκευαστές σκληρών δίσκων και SSD υιοθετούν κοινό πρότυπο κρυπτογράφησης το οποίο θα εφαρμοστεί σε κάθε σκληρό δίσκο της αγοράς.

Στόχος του Trusted Computing Group (TCG) είναι να εφαρμοστεί κρυπτογράφηση σε επίπεδο hardware , αφήνοντας ανεπηρέαστες τις επιδόσεις των drives, μειώνοντας έτσι σημαντικά το ενδεχόμενο κλοπής των δεδομένων του σκληρού μας δίσκου.

Το TCG απαρτίζεται εκτός από τους παραπάνω κατασκευαστές από τους Fujitsu, GST, Samsung, Wave Systems, LSI Corp, ULink Technology και IBM.

Download : Πρότυπα κρυπτογράφησης και Προδιαγραφές ΤΤG

[via]

Labels: , , , , ,



Google.... Hacked (?)



Αναστάτωση προκλήθηκε σήμερα (31/1) στο Διαδίκτυο όταν η πιο δημοφιλή μηχανή αναζήτησης βγήκε εκτός λειτουργίας για περίπου 15 λεπτά κατά τα οποία δεν ήταν δυνατή η αναζήτηση και εμφανιζόταν το μήνυμα: «This site may harm your computer».

Η Google ζητώντας συγνώμη για την αναστάτωση ανακοίνωσε στο blog της οτι το πρόβλημα προκλήθηκε από ανθρώπινο λάθος και αντιμετωπίστηκε έγκαιρα.... οι κακές γλώσσες λένε όμως ότι έπεσε θύμα επίθεσης χωρίς όμως να έχει επιβεβαιωθεί ακόμα κάτι τέτοιο....

Labels: , , , , ,