Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



iPad2: Παρουσιάζεται στις 2 Μαρτίου



Το event παρουσίασης του νέου iPad2 στις 2 Μαρτίου επιβεβαιώθηκε από το Engadget όπου και δημοσίευσε την πρόσκληση την οποία έλαβε από την Apple.

Το εικονιζόμενο 2 το οποίο καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του γραφιστικού της πρόσκλησης υποδηλώνει όχι μόνο την ημερομηνία (2 Μαρτίου) αλλά και το νέο iPad το οποίο θα αποτελέσει την 2η γενιά tablet της Apple.

Αν μη τι άλλο περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε σε σχέση με τον προκάτοχό του το τι άλλο μπορεί να έχει φορτωμένο επάνω του...

[via]


Labels: , , , ,



AppStore: 34 Gameloft Games μόνο με 0,79€


Το αφεντικό τρελάθηκε και μείωσε τις τιμές σε 34 παιχνίδια για το iPhone, iPad και iPod Touch.

Ο λόγος για την Gameloft όπου μείωσε τις τιμές σε δημοφιλή παιχνίδια της στα 0,79€ για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Για περισσότερα AppStore Deals δεν έχετε παρά να τσεκάρετε (καθημερινά) το Forum του iPhoneHellas.

Labels: , , , , , ,



Intel Thunderbolt: Νέα Τεχνολογία Μεταφοράς Δεδομένων


To Light Peak (Thunderbolt) η νέα τεχνολογία μεταφοράς δεδομένων από την Intel είναι γεγονός !!

Το Thunderbolt είναι ένα κανάλι διπλής κατεύθυνσης που χρησιμοποιεί ηλεκτρικά ή οπτικά καλώδια για τη μεταφορά δεδομένων με ταχύτητα 10 Gbps, κάτι που θα κάνει δυνατή τη μεταφορά μιας ταινίας HD σε μερικά δευτερόλεπτα!

Η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι συμβατή με τα πρωτόκολλα DisplayPort και PCI Express και μπορεί να μετατραπεί σε HDMI, VGA, DVI, Gigabit Ethernet, FireWire ή USB με ανάλογους μετασχηματιστές.

Η Intel λίγες ώρες πριν την παρουσίαση, αποκάλυψε τους συνεργάτες της, όπου ανάμεσα τους ξεχωρίζουν οι Apple, Western Digital, LaCie, Apogee και Avid, οι οποίες αναμένεται ότι θα λανσάρουν νέες συσκευές (οθόνες, φορητούς σκληρούς δίσκους, κάμερες, βάσεις κλπ.) που θα είναι εξοπλισμένες με τη θύρα Thunderbolt.

Σε πρώτη φάση στην αγορά θα το δούμε στα νέα MacBook Pro...

[via]

Labels: , , , , ,



Windows Phone 7: Προβλήματα με το τελευταίο Update



Με προβλήματα ήρθε το πρώτο update των Windows Phone 7, για αρκετούς κατόχους συσκευών Samsung Omnia 7 .

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες σε αρκετούς χρήστες το update σταματά στη μέση με αποτέλεσμα να μη μπορούν να επαναφέρουν τις συσκευές τους στην προηγούμενη κατάσταση ώστε να λειτουργήσει πάλι με αποτέλεσμα το κινητό τους να " νεκρώνει " .

Η Μicrosoft συμβουλεύει όσους χρήστες έχουν αυτό το πρόβλημα άπλα να βγάλουν την μπαταρία από το κινητό τους , να την ξαναβάλουν και να ανοίξουν την συσκευή τους , αν αυτό δεν λειτουργήσει τότε προτείνει να κάνουν ένα hard reset στην συσκευή τους .

Η εταιρεία συνιστά στους χρήστες να μην προσπαθήσουν να ενημερώσουν την συσκευή τους από μόνη τους αλλά να περιμένουν μέχρι το τηλέφωνο τους να τους ειδοποίηση ότι υπάρχει διαθέσιμη αναβάθμιση κάτι το οποίο θα συμβεί σε περίπου τρεις ημέρες.

Τι να πει κανείς... για πολλοστή φορά βλέπουμε την Microsoft να αποτυγχάνει επικοινωνιακά, σε θέματα που δεν επιτρέπονται τέτοια λάθη.

[via]

Labels: , , , , ,



Download: Windows 7 Service Pack 1



Διαθέσιμο έγινε από την Microsoft εχθές, το πρώτο επίσημο Service Pack για τα Windows 7, εμπεριέχοντας έτσι όλα τα updates που είχαν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα αυτόνομα, για το τελευταίο λειτουργικό της Microsoft.

Πλην των παραπάνω updates στο SP1 συναντάμε ένα νέο χαρακτηριστικό, με την ονομασία RemoteFX, το οποίο και αναλαμβάνει να «προωθεί» τα εντυπωσιακά γραφικά του desktop των Windows 7 σε έναν υπολογιστή που «τα διαχειρίζεται» μέσω remote desktop και μόνο.

Download: Windows 7 Service Pack 1

[via]

Labels: , , , , ,



Chrome: Καταργείται η Μπάρα Διευθύνσεων



Η Google εργάζεται σε μια ριζοσπαστική αλλαγή στον περιβάλλον εργασίας του Chrome η οποία και έχει να κάνει με την κατάργηση της μπάρας διευθύνσεων.

Μια άλλη λειτουργία που φαίνεται ήδη αποφασισμένη είναι η υποστήριξη πολλαπλών προφίλ χρηστών που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν παράλληλα.

Σύμφωνα με τις παραλλαγές των σελίδων του Chrome, το Google σκέφτεται τέσσερα διαφορετικά σχέδια , με τέσσερις διαφορετικούς τύπους πλοήγησης. Την κλασσική έκδοση πλοήγησης (classic), την συμπαγή πλοήγηση (Compact), την πλοήγηση με πλαϊνό μενού (Sidetab)και την έκδοση αφής Touch).

O υπεύθυνος της Google Jeff Chang δήλωσε, “υπάρχει ένας αριθμός αλλαγών στο περιβάλλον εργασίας. Και προτίθεται να ενημερώνει σε εβδομαδιαία βάση για την πρόοδο με τρόπο που ταιριάζει ώστε να καταλαβαίνει τις αλλαγές και ο απλός κόσμος.”
[via]

Labels: , , , , ,



Google Docs: Προστέθηκαν 12 νέοι τύποι αρχείων


Όπως ανακοινώθηκε στο Gmail Blog, δώδεκα νέοι τύποι αρχείων προστίθενται στο Google Docs της διαδικτυακής υπηρεσίας που δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να επεξεργαστούν αρχεία χωρίς να έχουν εγκατεστημένο στον υπολογιστή τους το σχετικό λογισμικό.

Οι δώδεκα τύπου αρχείων που προστέθηκαν είναι οι εξής:
* Microsoft Excel (.XLS and .XLSX)
* Microsoft PowerPoint 2007 / 2010 (.PPTX)
* Apple Pages (.PAGES)
* Adobe Illustrator (.AI)
* Adobe Photoshop (.PSD)
* Autodesk AutoCad (.DXF)
* Scalable Vector Graphics (.SVG)
* PostScript (.EPS, .PS)
* TrueType (.TTF)
* XML Paper Specification (.XPS)
[via]

Labels: , , , , ,



Twitter: Aναστέλλει τη λειτουργία του UberTwitter



Με μια σχετικά σύντομη ανακοίνωση, το Twitter κάνει γνωστό ότι αναστέλλει την πρόσβαση στις εφαρμογές UberTwitter και twitdroyd, λόγω παραβίασης των όρων χρήσης του.

Συγκεκριμένα, οι παραβιάσεις αφορούν μια σειρά κανόνων που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν ένα θέμα με τα ιδιωτικά απευθείας μηνύματα που υπερβαίνουν τους 140 χαρακτήρες, παραβίαση κανονισμών που αφορούν το λογότυπο αλλά και αλλαγή του περιεχομένου των tweets χρηστών με σκοπό το κέρδος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο το UberTwitter όσο και το twitdroyd ανήκουν στην UberMedia, που την περασμένη εβδομάδα εξαγόρασε το δημοφιλέστατο Tweetdeck έναντι του ποσού των 30 εκατομμυρίων δολαρίων.
[via]

Labels: , , , ,



Intel: Έρχονται οι Νέοι SSD series 510



Σύμφωνα με το techspot η Intel σχεδιάζει την διάθεση στην αγορά νέων SSD της σειράς 510, από την 1η Μαρτίου. Ο νέος SSD θα έχει την κωδική ονομασία Elm Crest και θα σηματοδοτεί, για πρώτη φορά για την Intel, την χρήση της τεχνολογίας SATA III στα 6Gb/s, η οποία ήδη διατίθεται σε προϊόντα όπως ο RealSSD C300 της Crucial.

Οι νέοι SSD θα έχουν σχεδόν την διπλή ταχύτητα ανάγνωσης από τους δεύτερης γενιάς X25-M (470MB/s) ενώ η ταχύτητα εγγραφής θα φτάνει, σύμφωνα με τις πληροφορίες,, τα 315MB/s. Στους X25-M οι αντίστοιχες ταχύτητες είναι 250MB/s και 100MB/s.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το μοντέλο των 120GB θα στοιχίζει 280$ ενώ το μοντέλο των 250GB θα στοιχίζει 580$.

Για περισσότερα δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε την σελίδα της VR-Zone όπου και έγινε αυτό για πρώτη φορά γνωστό.

[via]

Labels: , , , ,



Sony: Online αποκλεισμός του Jailbreak


H Sony απείλησε να αποκλείσει σε μόνιμη βάση από τo PlayStation Network όσους χρήστες χρησιμοποιούν ξεκλειδωμένη (jailbroken) κονσόλα PlayStation 3.

Το στέλεχος της εταιρείας Jeff Rubenstein προειδοποίησε από το blog του πως όσοι δεν θέλουν να απολέσουν την πρόσβαση τους στο online gaming θα πρέπει να επαναφέρουν την συσκευή στην αρχική της κατάσταση.

Η προειδοποίηση αυτή, έρχεται πέντε εβδομάδες μετά την κατηγορία της Sony εναντίον 100 και πλέον χάκερς οι οποίοι έδωσαν οδηγίες ξεκλειδώματος της κονσόλας για παραβίαση της πνευματικής ιδιοκτησίας.

Η αγωγή της Sony, επικαλείται τον γνωστό νόμο Digital Millennium Copyright Act, ο οποίος ορίζει ως παράνομη πράξη την οποία εφαρμογή τεχνολογίας για να παρακαμφθεί υλικό με πνευματική ιδιοκτησία.

Προχωρώντας ένα βήμα ακόμα πιο πέρα, η Sony ζήτησε, δια της δικαστικής οδού, από την Google να της δοθούν τα στοιχεία των χρηστών που παρακολούθησαν το βίντεο στο YouTube του GeoHot, ο οποίος έδινε οδηγίες ξεκλειδώματος του PS3.

Όπως και να έχει η ερώτηση στον τίτλο του θέματος είναι αν μπορεί να το κάνει αυτό και αν ναι... πως ?

[via]

Labels: , , , , ,



Twitter: Εργαλείο Παρακολούθησης της Αστυνομίας



Κάτι που είναι ηλίου φαεινότερον ότι εφαρμόζουν όλες οι σύγχρονες αστυνομίες του κόσμου εδώ και καιρό ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία, όπου και φρόντισε τον συντονισμό των υπηρεσίες της για την εκτενή παρακολούθηση των site κοινωνικής δικτύωσης.

Ο λόγος δεν είναι άλλος παρά από το να μπορούν να δρουν άμεσα και αποτελεσματικά, προλαμβάνοντας έτσι μαζικές συγκεντρώσεις που ίσως διοργανώνονται μέσω Twitter.

Μία άλλη πρωτοποριακή αλλά και αμφιλεγόμενη υπηρεσία που βρίσκεται ήδη στον αέρα εδώ και κάποιες εβδομάδες, είναι το Police.co.uk όπου βάζοντας τον ταχυδρομικό σου κώδικα βλέπεις πόσα και τι είδους εγκλήματα διαπράχτηκαν τον τελευταίο μήνα στη γειτονιά σου!!

Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι όλο αυτό έχει προκαλέσει αντιδράσεις και προκαλεί απορία γιατί κανείς από αυτούς που αντιδρούν δεν φροντίζουν πρώτα να προστατεύσουν τα προσωπικά δεδομένα τους....
[via]

Labels: , , , ,



Anonymous: Εταιρείες Ασφαλείας σχεδίαζαν επίθεση στη WikiLeaks



Εφιάλτης χωρίς τέλος έχουν γίνει οι hactivists Anonymous, οι οποίοι, μετά την επιτυχημένη επίθεση που πραγματοποίησαν στην Αμερικανικών συμφερόντων εταιρεία διαδικτυακής ασφάλειας HBGary, έγιναν ακόμη πιο επιθετικοί και πλέον βρίσκονται σε ανοιχτό πόλεμο με το “διαδικτυακό” κατεστημένο.

Συγκεκριμένα οι Anonymοus μετά τις απειλές γνωστής Εταιρίας Security ότι θα τους αποκαλύψει, ισχυρίζονται πως έχουν φέρει στο φως προτάσεις από μια κοινοπραξία εταιρειών ασφαλείας, που στόχευαν σε επίθεση στη WikiLeaks.

Στα email των εταιρειών που έχουν χακάρει οι Anonymous αποκαλύπτεται ότι τρεις εταιρείες, η HBGary, η Palantir Technologies και η Berico Technologies, ετοίμαζαν οργανωμένο σχέδιο για να υποκλέψουν στοιχεία που διαθέτει η WikiLeaks και να τα δώσουν στους δικηγόρους της Bank of America.

Σε ένα PowerPoint υπάρχουν οι λεπτομέρειες της στρατηγικής που θα ακολουθούσαν οι εταιρείες, όπου θα υπέβαλαν ψεύτικα ντοκουμέντα στη WikiLeaks, προκειμένου να την εκθέσουν ανεπανόρθωτα στο κοινό.

Σε ένα άλλο email που έστειλε η HBGary στη δικηγορική εταιρεία Hunton and Williams που εκπροσωπεί την Bank of America, η εταιρεία ασφαλείας προτείνει τρόπους για να μετριαστούν οι συνέπειες από την αποκάλυψη, ζητώντας μάλιστα 2 εκατομμύρια δολάρια για αμοιβή!

Με το γεγονός ότι η WikiLeaks ετοιμάζεται για μεγάλη αποκάλυψη που αφορά την Bank Of America είναι ηλίου φαεινότερον για το που ακριβώς στόχευε αυτή η προβοκάτσια.

Μετά από αυτά η Bank of America στο άκουσμα της είδησης αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με αυτές τις εταιρείες και ότι δεν έχει προσλάβει κανέναν για να την υπερασπιστεί.

Ωστόσο, οι ιδρυτές της μιας εταιρείας, της Berico Technologies, παραδέχθηκαν ότι τους ζητήθηκε να παρουσιάσουν μια πρόταση για μια δικηγορική εταιρεία, όπου θα “ανέλυαν εσωτερικές πληροφορίες ασφαλείας”.

Κατά τ' άλλα, η πρόεδρος της HBGary, δήλωσε ότι οι πράξεις των Anonymous είναι εγκληματικές.

Υποκρισία.... δεν νομίζω....

[via]

Labels: , , , , ,



Καθυστερεί το Update του iOS 4.3



Καθυστερήσεις αναμένεται να έχουμε στην κυκλοφορία του iOS 4.3 κάτι που ενισχύεται από το γεγονός ότι είχαμε επέκταση της δωρεάν συνδρομής της The Daily μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου.

Έτσι ενώ όλοι οι απανταχού iPhone(istas) - και όχι μόνο - περιμέναμε εχθές το update με τα ολοκαίνουρια καλούδια, φάγαμε ένα μεγαλοπρεπέστατο άκυρο από την πάντα μυστικοπαθή Apple.... υπενθυμίζοντας μας (για ακόμη μια φορά) τον τρόπο με τον οποίο κατορθώνει εδώ και καιρό να συντηρεί την φήμη των hi-tech συσκευών της.

Όπως και να το κάνουμε λίγο ακόμη αναμονή και ίντριγκα δεν έβλαψε ποτέ... την τσέπη των μετόχων της Apple.

Labels: , , , , ,



ΔΕΗ: Online καταχώρηση μετρήσεων



Η ΔΕΗ μέσω ειδικά διαμορφωμένης ιστοσελίδας , αλλάζει εποχή και φέρνει τέλος στους πλασματικούς «έναντι» λογαριασμούς.

Συγκεκριμένα οι καταναλωτές πλέον μπορούν να καταχωρίσουν είτε ηλεκτρονικά στο www.dei.gr, είτε τηλεφωνικά στον αριθμό 10410, την ακριβή ένδειξη του μετρητή τους, έτσι ώστε οι λογαριασμοί «έναντι» να αποτελέσουν στο εξής παρελθόν.

Τι θα πρέπει να γνωρίζετε

Έντυπο λογαριασμού


Τι πρέπει να κάνετε

1. Επιβεβαιώστε ότι ο Αριθμός Παροχής που αναγράφεται στο λογαριασμό σας, είναι ο ίδιος με αυτόν που εμφανίζεται στο μεταλλικό ταμπελάκι πάνω στο μετρητή σας. ( κυκλωμένο στην επόμενη εικόνα)


2. Σημειώστε την ένδειξη, παραλείποντας τα δεκαδικά ψηφία που εμφανίζονται με διαφορετικό χρώμα. (χωρίς το κυκλωμένο δεκαδικό της επόμενης εικόνας)

3. Εάν έχετε Μειωμένο Νυχτερινό Οικιακό Τιμολόγιο, τότε θα πρέπει να σημειώσετε δυο ενδείξεις, την ένδειξη Κ (Κανονικό Ημερήσιο Τιμολόγιο) και την ένδειξη Μ (Μειωμένο Νυχτερινό Τιμολόγιο) (δείτε τα κυκλωμένα στην επόμενη εικόνα).

Αυτό ήταν είστε πλέον έτοιμοι να δηλώσετε την μέτρησή σας και να δώσετε τέλος στους έναντι λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Labels: , , , ,



Πωλείται το Twitter



Σύμφωνα με την Wall Street Journal, Facebook και Google διεκδικούν την αγορά του δημοφιλούς Twitter.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, η αξία του Twitter ανέρχεται σε μόλις 8 με 10 δισεκατομμύρια δολάρια και οι τρεις πλευρές έχουν ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις.

Το 2010, το twitter είχε έσοδα περίπου 45 εκατομμυρίων δολαρίων, ωστόσο η εταιρεία ανοίχτηκε με αθρόες προσλήψεις προσωπικού και νέα κέντρα, και τελικά έκλεισε ζημιογόνα.

Παρ' όλα αυτά, το 2011 τα έσοδα του αναμένεται να διπλασιαστούν και να φτάσουν γύρω στα 100 εκατομμύρια δολάρια.

[via]

Labels: , , , , , ,



Φθηνότερα iPhones από την Apple (?)



Σύμφωνα με τις περιρρέουσες φήμες, η Apple είναι σε στάδιο ανάπτυξης, λιγότερο ακριβών μοντέλων iPhone για να ανταγωνιστεί τα low budget smartphones.

Σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί την ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά του Android το οποίο ενσωματώνεται σε συσκευές διαφόρων μαρκών και των τιμών η Apple θα εμπορεύεται ένα φθηνότερο και μικρότερο iPhone που θα είναι περίπου το ένα τρίτο από το υπάρχον iPhone 4.

Το Bloomberg αναφέρει ότι μία από τις πηγές του έχει δει το πρωτότυπο και ότι θα κοστίζει περίπου 200 δολάρια χωρίς κάποιο συμβόλαιο σε αντίθεση με το iPhone 4 το οποίο σήμερα κοστίζει μεταξύ 200 και 300 δολάρια με δύο χρόνια συμβόλαιο σε μια εκ των AT & T ή Verizon .

Η Apple θα είναι σε θέση να μειώσει το κόστος δραστικά αφού θα χρησιμοποιήσει το ίδιο ή παρόμοιο υλικό όπως το iPhone 4 και θα έρθει η πτώση των τιμών με την πάροδο του χρόνου έτσι ώστε το τηλέφωνο να είναι σημαντικά φθηνότερο για να κατασκευαστεί .

Σύμφωνα με εμπιστευτικές πληροφορίες η Apple θέλει σταματήσει την ευρέως διάδοση του Android αφού βλέπει πως η πλατφόρμα της Google συνεχίζει να αναπτύσσεται ταχέως και να καθιερώνετε ως μια δύναμη που πρέπει να λάβει υπόψη της.

Αν η Apple τελικά πάρει την απόφαση να κατασκευάσει ένα φθηνότερο iPhone είναι σίγουρο πως θα δει αύξηση στο πελατολόγιο της αφού πολλοί υποψήφιοι αγοραστές δεν αγοράζουν την συσκευή επειδή η τιμή της είναι πολύ υψηλή .

Προσωπικά θεωρώ κάτι τέτοιο πολύ καλό για να είναι αληθινό, καθώς με όσα μας έχει δείξει εως τώρα η ελιτιστική Apple είναι κομμάτι δύσκολο να κατασκευάσει συσκευές εις βάρος της ποιότητας κάτι το οποίο έχει κάνει σημαία της και το υπερασπίζεται έναντι των ανταγωνιστών της (βλέπε HTC) με τόσο πάθος....

[via]

Labels: , , , , , ,



Φεστιβάλ Ανοικτού Κώδικα και Ελεύθερου Λογισμικού



Το τμήμα Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων του ΑΤΕΙ Πειραιά με την υποστήριξη του Εργαστηρίου Λειτουργικών Συστημάτων διοργανώνει φεστιβάλ Ανοικτού Κώδικα και Ελεύθερου Λογισμικού στις 9 και 10 Απριλίου 2011.

Το περιεχόμενο του φεστιβάλ περιλαμβάνει ομιλίες σε θέματα που αφορούν τις νέες τεχνολογίες, παρουσιάσεις ελληνικών κοινοτήτων που δραστηριοποιούνται γύρω από το ελεύθερο και ανοιχτού κώδικα λογισμικό, διανομή και εγκατάσταση ελεύθερου λογισμικού και προγραμμάτων ανοιχτού κώδικα και workshops που θα τρέχουν παράλληλα με τις παρουσιάσεις.

Όσοι θέλετε να δηλώσετε συμμετοχή ως ομιλητές ή να συμμετάσχετε σε κάποιο stand ή workshop δεν έχετε παρά να συμπληρώσετε την κατάλληλη φόρμα .

To φεστιβάλ θα διεξαχθεί στο AΤΕΙ Πειραιά στο Αμφιθέατρο Χατζηνικολάου και είναι στην παρακάτω τοποθεσία που φαίνεται στο Χάρτη.
[via]

Labels: , , , , ,



Φεστιβάλ Ανοικτού Κώδικα και Ελεύθερου Λογισμικού



Το τμήμα Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων του ΑΤΕΙ Πειραιά με την υποστήριξη του Εργαστηρίου Λειτουργικών Συστημάτων διοργανώνει φεστιβάλ Ανοικτού Κώδικα και Ελεύθερου Λογισμικού στις 9 και 10 Απριλίου 2011.

Το περιεχόμενο του φεστιβάλ περιλαμβάνει ομιλίες σε θέματα που αφορούν τις νέες τεχνολογίες, παρουσιάσεις ελληνικών κοινοτήτων που δραστηριοποιούνται γύρω από το ελεύθερο και ανοιχτού κώδικα λογισμικό, διανομή και εγκατάσταση ελεύθερου λογισμικού και προγραμμάτων ανοιχτού κώδικα και workshops που θα τρέχουν παράλληλα με τις παρουσιάσεις.

Όσοι θέλετε να δηλώσετε συμμετοχή ως ομιλητές ή να συμμετάσχετε σε κάποιο stand ή workshop δεν έχετε παρά να συμπληρώσετε την κατάλληλη φόρμα .

To φεστιβάλ θα διεξαχθεί στο AΤΕΙ Πειραιά στο Αμφιθέατρο Χατζηνικολάου και είναι στην παρακάτω τοποθεσία που φαίνεται στο Χάρτη.
[via]

Labels:



Εν εξελίξη Cyber Attack σε εταιρίες πετρελαίου



Σύμφωνα με την εταιρεία ασφάλειας υπολογιστών McAfee, κυβερνοκατάσκοποι, που δρουν από το έδαφος της Κίνας, υπέκλεψαν ευαίσθητα δεδομένα από πολυεθνικές εταιρείες πετρελαίου και αερίου στην Ελλάδα, τις ΗΠΑ, την Ταϊβάν και το Καζακστάν.

Οι ηλεκτρονικοί εισβολείς υπέκλεψαν εξαιρετικά ευαίσθητες οικονομικές πληροφορίες, σχέδια προσφορών και δεδομένα πετρελαϊκής εξερεύνησης τεράστιας χρηματικής αξίας.

Σύμφωνα με την McAfee οι «συνεχιζόμενες» επιθέσεις ξεκίνησαν το Νοέμβριο του 2009, σε μεγάλες πετρελαϊκές εταιρίες, χωρίς όμως να κατονομάζονται αυτές που «χτυπήθηκαν», για την υπόθεση σχετικά έχει ενημερωθεί το FBI.

Οι Hackers εισέβαλαν στις εταιρείες μέσω των δικτυακών τόπων τους και μέσω email μολυσμένο με κακόβουλο λογισμικό τα οποία εστάλησαν σε στελέχη των εταιρειών. Οι επιθέσεις δρομολογήθηκαν μέσω ενδιάμεσων διακομιστών στις ΗΠΑ και την Ολλανδία και εκμεταλλεύτηκαν μεταξύ άλλων κενά ασφάλειας των Microsoft Windows.

Επιτέλους πρέπει κάποιοι να καταλάβουν ότι το να τρέχεις ένα buggy λειτουργικό, όπως είναι τα Windows, σε υπολογιστές με ευαίσθητα δεδομένα εμπεριέχει ρίσκο και μάλιστα ΜΕΓΑΛΟ!!

[via]

Labels: , , , , ,



ΟΤΕ: 2,5 € έκπτωση για κάθε online πληρωμή



Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του ΟΤΕ όποιοι συνδρομητές του αποφασίσουν να πληρώσουν τον λογαριασμό τους on-line στο site του oteshop θα κερδίσουν 2,5 ευρώ έκπτωση στον επόμενο λογαριασμό τους.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 7 Φεβρουαρίου 2011 – Έκπτωση 2,5 ευρώ στον λογαριασμό προσφέρει πιλοτικά ο ΟΤΕ στους πελάτες του. Όλοι μπορούν να επωφεληθούν της έκπτωσης αυτής αρκεί να εξοφλούν το λογαριασμό τους on-line στο www.oteshop.gr.

Κάθε φορά που εξοφλείτε τον τηλεφωνικό σας λογαριασμό στο www.oteshop.gr με χρήση πιστωτικής κάρτας, εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια (VeriSign Secured) -είτε χρησιμοποιώντας την υπηρεσία “Ηλεκτρονική Πληρωμή ” είτε έχοντας εγγραφεί στην υπηρεσία “My e-Bill”- ο ΟΤΕ σας επιβραβεύει με 2,5 ευρώ έκπτωση, που θα εμφανίζεται στον αμέσως επόμενο λογαριασμό.

Η “Ηλεκτρονική Πληρωμή” διατίθεται στο ηλεκτρονικό κατάστημα του ΟΤΕ. Προσφέρει ταχύτητα και ευκολία στην πληρωμή του λογαριασμού και εμφανίζει το ποσό πληρωμής και την ημερομηνία λήξης. Ο καθένας λοιπόν μπορεί να εξοφλήσει τον λογαριασμό του, εύκολα και με ασφάλεια, με χρέωση πιστωτικής κάρτας (VeriSign Secured), εισάγοντας απλώς τον Κωδικό Λογαριασμού που αναγράφεται στον έντυπο τηλεφωνικό λογαριασμό που λαμβάνει.

Η παραπάνω δυνατότητα προστέθηκε πρόσφατα στην υπηρεσία “My e-Bill”, η οποία λειτουργεί με επιτυχία εδώ και δύο περίπου χρόνια. Η εγγραφή στην υπηρεσία πραγματοποιείται δωρεάν σε οποιοδήποτε κατάστημα OTESHOP, όπου ο πελάτης παραλαμβάνει τον προσωπικό κωδικό του, αποκτώντας τη δυνατότητα πλήρους ελέγχου του λογαριασμού του. Μπορεί δηλ. να έχει πρόσβαση σε:

* δωρεάν πλήρη ανάλυση του τηλεφωνικού του λογαριασμού
* στατιστικά στοιχεία για τις κλήσεις του.

Με στόχο την πληρέστερη εξυπηρέτηση των πελατών του, 24 ώρες το 24ωρο, ο ΟΤΕ αναπτύσσει διαρκώς νέες, καινοτόμες υπηρεσίες αυτόματης εξυπηρέτησης (Self Service).

Labels: , , , ,



USA: Ετοιμάζει Στρατό CyberSecurity



Μετά την Ινδία που έχει βαλθεί να δημιουργήσει Στρατό CyberSecurity , σειρά έχουν οι ΗΠΑ να διενεργήσουν τη δική τους έρευνα για να βρουν 10.000 άτομα για αυτό τον σκοπό.

Aντί όμως να προσφέρουν δελεαστικές αμοιβές σε ειδικούς ασφάλειας και σε υπάρχουσες υπηρεσίες , θέλησαν να εκμεταλλευτούν το ταλέντο των παιδιών από τα δικά τους σχολεία, μέσα από ένα διαγωνισμό.

Ο διαγωνισμός «US Cyber Challenge Cyber Foundations» ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα και σκοπός του είναι η αντίσταση των ΗΠΑ στην αυξανόμενη απειλή της ασφάλειας των πληροφοριών και να επικεντρωθεί στους Αμερικανούς της επόμενης γενιάς με τις αναγκαίες δεξιότητες .

Οι νικητές του διαγωνισμού, ο οποίος θα περιλαμβάνει κυρίως χρονομετρημένα κουίζ πάνω στην ασφάλεια δικτύων, θα λάβουν βραβεία και συστάσεις σε μέλη της κυβέρνησης και σε τοπ ανθρώπους από τον συγκεκριμένο χώρο.
[via]

Labels: , , , ,



Δωρεάν Live Streaming από την Forthnet



Σύμφωνα με ανακοίνωση της Forthnet οι συνδρομητές της θα μπορούν να δουν δωρεάν σε ζωντανή μετάδοση επιλεγμένους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος μέσω Live Streaming από τον υπολογιστή τους, μέσα από το novasports.gr!

Η παραπάνω υπηρεσία αφορά όλους τους συνδρομητές broadband υπηρεσιών εντός δικτύου Forthnet, αυτοί θα μπορούν να εισέλθουν μέσω της ενότητας Live Streaming στην ιστοσελίδα novasports.gr, 5 λεπτά πριν από την έναρξή του αγώνα, πατώντας το button ‘ΕΙΣΟΔΟΣ’ στη δεξιά πλευρά της σελίδας.

Πρόθεση των ανθρώπων της Forthnet είναι κατ' αρχήν οι μεταδόσεις των ομάδων της επαρχίας όπου και αυτές θα έχουν τον πρώτο λόγο έναντι των 3 μεγάλων του κέντρου.

Η αρχή έγινε το Σάββατο 5/2 με τη ζωντανή μετάδοση του αγώνα Αστέρας Τρίπολης – Λάρισα σε ανάλυση 768×432 η οποία κατά γενική ομολογία πήγε άψογα χωρίς σπασίματα και lags.

Επιπρόσθετα γίνεται γνωστό ότι μετά τη λήξη του κάθε αγώνα που θα μεταδίδεται από την συνδρομητική τηλεόραση, θα ανεβαίνουν εκτενή στιγμιότυπα σε υψηλή ανάλυση στο novasports.gr.

Εμείς δεν έχουμε παρά να επιβραβεύσουμε το όλο εγχείρημα και να ευχηθούμε να δούμε ακόμα περισσότερα προς αυτή την κατεύθυνση...

Labels: , , , , , ,



Αρχίζει η μετάδοση της ΟΠΑΠ TV



Στον «αέρα» βγαίνει την Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2011 η μετάδοση του τηλεοπτικού προγράμματος του δικτύου της ΟΠΑΠ TV.

Πρόκειται για ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα καθημερινής 12ωρης διάρκειας, από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ, το οποίο θα μεταδίδεται δορυφορικά, μέσω αποκωδικοποιητή, αποκλειστικά στα πρακτορεία της ΟΠΑΠ, με περιεχόμενο κατά βάση αθλητικό αλλά και με πληροφορίες αναφορικά με όλα τα παιχνίδια της ΟΠΑΠ Α.Ε.

Στο πλαίσιο αυτό θα έχουμε μετάδοση επιλεγμένων αγώνων, στιγμιότυπα, συνεντεύξεις, περίεργα και αστεία αθλητικά videos αλλά και τελευταίες πληροφορίες έτσι ώστε, οι παίκτες που προσέρχονται στα πρακτορεία να είναι άμεσα και κατά τον πλέον έγκυρο τρόπο ενημερωμένοι για όσα συμβαίνουν και έχουν άμεση σχέση με τα παιχνίδια της εταιρείας.

Το συγκεκριμένο εγχείρημα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπεγράφη μεταξύ ΟΠΑΠ και Intralot τον περασμένο Ιούλιο, όπου και η δεύτερη είχε αναλάβει να αναπτύξει, εγκαταστήσει και λειτουργήσει την αναμετάδοση προγράμματος στα πρακτορεία του Οργανισμού μέσω δορυφορικής σύνδεσης και διαδικτύου (web tv).

[via]

Labels: , , , , ,



KDE Release Party από την LinuxTeam



H LinuxTeam σας καλεί στον εορτασμό της νέας έκδοσης 4.6 του γραφικού περιβάλλοντος KDE, την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου και ώρα 11 πμ στο LinuxTeam Lab των ΤΕΙ Λάρισας.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα γίνει παρουσίαση των τεχνολογιών του KDE όπως οι Plasma, Akonadi και Nepomuk, καθώς και των δημοφιλέστερων εφαρμογών του.

Όπως γίνεται συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις εκτός της ευκαιρίας για ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών που απασχολούν την Ελληνική Κοινότητα, θα μοιραστούν, σχετικά με το event, LiveCDs, Stickers και Pins.

[via]

Labels: , , , ,



KDE Release Party από την LinuxTeam



H LinuxTeam σας καλεί στον εορτασμό της νέας έκδοσης 4.6 του γραφικού περιβάλλοντος KDE, την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου και ώρα 11 πμ στο LinuxTeam Lab των ΤΕΙ Λάρισας.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα γίνει παρουσίαση των τεχνολογιών του KDE όπως οι Plasma, Akonadi και Nepomuk, καθώς και των δημοφιλέστερων εφαρμογών του.

Όπως γίνεται συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις εκτός της ευκαιρίας για ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών που απασχολούν την Ελληνική Κοινότητα, θα μοιραστούν, σχετικά με το event, LiveCDs, Stickers και Pins.

[via]

Labels:



ΕΡΤ: Αντιδρά η Digea για το HDTV


Παρά τις αντιδράσεις του Digea η ΕΡΤ φαίνεται διατεθειμένη να προχωρήσει στην εκπομπή σήματος HDTV .

Βλέπετε η ανάπτυξη του πιλοτικού προγράμματος για Τηλεόραση Υψηλής Ευκρίνειας της ΕΡΤ συμπίπτει με την μεταβατική περίοδο της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης και αυτό δεν αρέσει στην Digea.

Παρά τις προσπάθειες της όμως, η ΕΡΤ δείχνει να μην μασάει καθώς προχώρησε στην υπογραφή Μνημονίου συνεργασίας για την κάλυψη των αγώνων Special Olympics με σκοπό να διαθέσει συνολικά το ποσό των 900.000 ευρώ.

[via]

Labels: , , , , , ,



Έκλεισε το TheGreekz



Σύμφωνα με χθεσινό Δελτίο Τύπου της Γ.Α.Δ. Αττικής συνελήφθησαν οι moderators του thegreekz για παράβαση του Νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας μέσω διαδικτύου.

Έτσι μετά το gamato το greek-fun.com και το steki.gr ακόμα ένα Forum έκλεισε συμπαρασύροντας στο διάβα του όλα τα αντίστοιχα Ελληνικά sites.

Όπως ήταν αναμενόμενο λοιπόν, η Ελληνική Underground σκηνή έχει κατεβάσει ρολά με αποτέλεσμα πολλά δημοφιλή Ελληνικά Forums - Trackers (GreekGalaxy, YouGreeks, GreekTracker, TeamGreekz) να έχουν κατεβάσει διακόπτες .

thegreekz.com preview
Παρακάτω ακολουθεί το Δελτίο Τύπου:
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 3 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Πανελλαδική Αστυνομική επιχείρηση για παραβίαση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας μέσω INTERNET ».

Από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αθήνας σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού, για τη πάταξη της «πειρατείας μέσω Διαδικτύου», διενεργήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε Αθήνα, Καβάλα και Φλώρινα, όπου σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος επτά (7) ημεδαπών και ενός (1) αλλοδαπού. Εκ των οποίων οι πέντε (5) συνελήφθησαν, κατηγορούμενοι για παράβαση του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

Στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αθηνών προσήλθε εκπρόσωπος της εταιρίας προστασίας οπτικοακουστικών έργων «Ε.Π.Ο.Ε.» και υπέβαλε μήνυση, κατά των διαχειριστών ιστοσελίδας, οι οποίοι από κοινού, εκτός των άλλων ανέβαζαν ( upload ) και στην συνέχεια διαμοίραζαν, χωρίς προηγούμενη έγκριση των αρμόδιων εταιριών, παράνομο ψηφιακό υλικό (τραγούδια, ταινίες, παιχνίδια αλλά και ερασιτεχνικά βίντεο με προσωπικές ερωτικές στιγμές ανυποψίαστων πολιτών στην ιστοσελίδα www.thegreekz.com την οποία και είχαν την δυνατότητα να τροποποιούν και να υποστηρίζουν τεχνικά.

Κατόπιν των ανωτέρω και μετά από ψηφιακή ανάλυση των καταγγελλομένων, κλιμάκια Αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αθηνών και Θεσσαλονίκης την 2-2-2011 πραγματοποίησαν ταυτόχρονα με Εισαγγελικούς λειτουργούς, κατ’ οίκον έρευνες όπου διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες συνδέονταν στην ιστοσελίδα www.thegreekz.com ως διαχειριστές ( MODERATOR ) και προέβαιναν στον διαμοιρασμό ψηφιακών αρχείων (τραγούδια, ταινίες, παιχνίδια) .

Παράλληλα μέσω της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας ΙΝΤΕΡΠΟΛ ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Αρχές Ευρωπαϊκής Χωρών για τις δικές τους ενέργειες, καθόσον δύο εκ των κατηγορουμένων διαμένουν στην αλλοδαπή.

Η ανωτέρω ιστοσελίδα είχε εκατοντάδες χιλιάδες μέλη. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το σύνολο των ιστοσελίδων οι οποίες συνδιαχειρίζοντο από τους κατηγορουμένους, καθημερινά δεχόταν περίπου 15.000.000 επισκέψεις.

Η ιστοσελίδα ήταν ένα από τα δημοφιλέστερα Ελληνικά site παράνομου διαμοιρασμού κινηματογραφικών ταινιών, μουσικών κομματιών, λογισμικού, παιχνιδιών κ.α. με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη οικονομική ζημιά στις εταιρίες αυτών, παράλληλα με την φοροδιαφυγή.

Από τις διενεργηθείσες έρευνες, κατασχέθηκαν συνολικά είκοσι πέντε (25) σκληροί δίσκοι, πέντε (5) φορητοί υπολογιστές, πλήθος ( cd ) οπτικών ψηφιακών δίσκων και πλήθος έγγραφων αποδείξεων από χρηματικά ποσά που εισέπρατταν, από διαφημίσεις στις ιστοσελίδες και από συνδρομές μελών, συνολικού ύψους 230.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους κατά τόπους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Labels: , , , , ,



Acer Iconia η επανάσταση στα Laptops



Η Acer πρωτοπορεί καθώς θα διαθέσει στην αγορά έναν φορητό υπολογιστή με δύο οθόνες αλλά καθόλου πληκτρολόγιο, για την ακρίβεια μάλιστα η δεύτερη οθόνη έχει πάρει την κλασσική θέση του πληκτρολογίου.

Ο λόγος για το Acer Iconia το οποίο και θα διαθέτει δύο οθόνες πολλαπλής αφής μεγέθους 14 ιντσών, ανάλυσης 1366x768, κατασκευασμένες από υψηλής αντοχής γυαλί Gorilla

Ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Acer Iconia, το μηχάνημα διαθέτει έναν Core i5 επεξεργαστή, 4 gigabytes RAM μνήμη DDR3, 500GB σκληρό δίσκο, γραφικά Intel HD 128MB RAM, 802.11b/g/n WiFi, Bluetooth 3.0+HS, ενσωματωμένο 3G, gigabit Ethernet, εξόδους VGA/HDMI, θύρες USB 2.0 και 3.0, μπαταρίες τεσσάρων κυψελών και λειτουργικό σύστημα Windows 7 Home Premium (64-bit).

Το Acer Iconia αναμένεται να βγει στην αγορά τους επόμενους μήνες με τιμή εκκίνησης τα 1000$.

[via]

Labels: , , , , ,



Kaspersky: Διαρροή Source Code από το 2008


Οι φήμες περί διαρροής του πηγαίου κώδικα του δημοφιλούς προγράμματος Kaspersky Antivirus, τελικά επιβεβαιώθηκαν καθώς διέρρευσε στο Internet και διατίθεται για κατέβασμα μέσω αρχείου torrent .

Η διαρροή πραγματοποιήθηκε το 2008 (!!!) από πρώην υπάλληλο της εταιρείας, ο οποίος εκτίει ήδη ποινή φυλάκισης σχετικά με κατηγορίες κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας το 2008.

Σύμφωνα με την ρωσική ιστοσελίδα cnews, εκπρόσωπος τύπου της Kaspersky, διαβεβαιώνει ότι τα τελευταία προϊόντα της εταιρείας δε χρησιμοποιούν σε κανένα σημείο ίδιο κομμάτι κώδικα με αυτόν της διαρροής.

Ο κώδικας είναι γραμμένος στις γλώσσες προγραμματισμού C++ και Delphi, και δεν αναφέρεται μόνο στη λειτουργία του antivirus, αλλά και για τις λειτουργίες γονικού ελέγχου, anti-phishing, anti-dialer και anti-spam.

Όσοι λοιπόν "φοράτε" Kaspersky καλό είναι να το ψάξετε λίγο...

[via]

Labels: , , , , ,



iPad 2 με νέα χαρακτηριστικά



Τρελό πάρτι έχει στηθεί σχετικά με τα νέα χαρακτηριστικά του επερχόμενου iPad 2.

Απ' ότι λέγεται το καινούριο καλούδι της Apple θα έχει πολύ καλύτερη ποιότητα οθόνης, ταχύτερο επεξεργαστή, δύο κάμερες και ξεχωριστές εκδόσεις CDMA και GSM.

Σύμφωνα με το iPhoneHellas, το iPad 2 δεν θα διαθέτει Retina οθόνη αλλά θα βελτιωθεί κατά πολύ η ποιότητα της προσφέροντας μια οθόνη κατά 30 με 35% λεπτότερη και με αντι-αντανακλαστικές ιδιότητες και θα προσφέρει καλύτερη ποιότητα ανάγνωσης υπό το φως του ήλιου βελτιώνοντας κατά συνέπεια τον ανταγωνισμό του με το Kindle της Amazon.

Στο εσωτερικό του iPad 2 θα βρούμε έναν νέο διπύρηνο επεξεργαστή Cortex-A9 στα 1.2GHz και RAM στα 512ΜΒ χρονισμένη στα 1,066MHz για μεγαλύτερο bandwidth (η RAM στο iPhone 4 είναι 512ΜΒ αλλά χρονισμένη στα 800MHz). Η αύξηση της τάξης του 1~2% στην επεξεργαστική ισχύ ενός πυρήνα αντιστοιχεί σε αύξηση 3~5% στην κατανάλωση ενέργειας αλλά η χρήση διπύρηνου επεξεργαστή αντισταθμίζει τη διαφορά αυτή.

Με βάση του γεγονότος ότι η η Foxconn θα παραμείνει η αποκλειστική εταιρεία κατασκευής του iPad, η έναρξη των πωλήσεων αναμένεται στα τέλη του πρώτου τριμήνου ή στις αρχές του δευτέρου και θα έχει στόχο τα 5 εκατομμύρια κομμάτια για το πρώτο τρίμηνο του 2011.

Labels: , , , , ,