Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Microsoft: Χαράτσι για το Android


Σύμφωνα με αναφορά που αποκάλυψε αναλυτής της Citigroup, η HTC πληρώνει στην Microsoft 5 $ για κάθε συσκευή με Android που πουλάει, μετά από συμφωνία που είχε κάνει σχετικά με την παραβίαση τεχνολογικών πατεντών.

Είναι γνωστό από χρόνια πως η Microsoft θεωρεί πως το Linux, και συνακόλουθα το Android, παραβιάζει πνευματικά της δικαιώματα και όπως είχε δηλώσει ο Steve Ballmer, το Android έχει χρέωση πατέντας και δεν είναι free.

Το ποσό της χρέωσης δεν ήταν ως τώρα γνωστό, ενώ όπως φαίνεται η Microsoft κυνηγάει και άλλους κατασκευαστές ζητώντας ποσό έως 12.5 $ για κάθε συσκευή με Android.

Με την Microsoft να μπαίνει στην αγορά των tablets και να προσπαθεί να πάρει μερίδιο αγοράς στα smartphones, αν συνεχίσει να απαιτεί royalties από τους κατασκευαστές Android συσκευών, ίσως το Android γίνει μη βιώσιμη πλατφόρμα για αυτούς.

[via]

Labels: , , , , ,



Ανακοινώνεται το Mac OS X Lion


Η Apple εργάζεται με πυρετώδεις ρυθμούς και έχει δώσει ήδη στους προγραμματιστές τη «σχεδόν» τελική έκδοση του Mac OS X Lion προς έλεγχο.

Το επερχόμενο λειτουργικό σύστημα Mac OS X Lion θα φέρει μερικές από τις πιο δημοφιλής λειτουργίες του iOS στους Macs και τα MacBook.

Μια έκδοση που αναμένεται να ανακοινωθεί στη διάσκεψη WWDC, με τον Steve Jobs να ανακοινώνει ο ίδιος τη χαρμόσυνη είδηση στους ουκ ολίγους φαν της εταιρείας.

[via]

Labels: , , , ,



Paypal vs Google Wallet


Καλά - καλά δεν ανακοινώθηκε το Google Wallet από την Google και ήδη έχουμε τις πρώτες αντιδράσεις από την PayPal.

Συγκεκριμένα ελάχιστες ώρες μετά την παρουσίαση του Google Wallet, η PayPal κατέθεσε αγωγή εναντίον της Google σε δικαστήριο της Καλιφόρνιας, στην οποία υποστηρίζει ότι η νέα υπηρεσία αποτελεί προϊόν κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας και προδοσίας.

Η νέα υπηρεσία της Google θα επιτρέπει την ολοκλήρωση πληρωμών με τη χρήση της τεχνολογίας NFC (Near Field Communication), επιτρέποντας την ολοκλήρωση πληρωμών μέσω κινητού.

Με αυτό τον τρόπο, ο χρήστης μπορεί να «κουνά» το κινητό του μπροστά από ειδικά σημεία «συναλλαγών», και η όποια «ανταλλαγή χρημάτων» ολοκληρώνεται αποκλειστικά ανάμεσα στις δυο συσκευές, δίχως να πρέπει ο ίδιος να αναζητήσει χρήματα, κάρτες κ.λπ.

Η συνέχεια προβλέπεται να δίνεται στις δικαστικές αίθουσες από τις δύο εταιρίες.

[via]

Labels: , , , ,



iPhone: View & Download Torrents



Πως θα σας φαινόταν να είχατε την δυνατότητα "κατεβάσματος" torrents στο iPhone σας, χωρίς αυτό μάλιστα να έχει γίνει jailbreak;

Ο λόγος για τo NowStream μια πολύ ενδιαφέρουσα web εφαρμογή που τρέχει από safari, είναι σε beta μορφή και υπόσχεται να επιτρέψει το downloading και την προβολή torrents στο iPhone σας, χωρίς να χρειαστεί να κάνετε jailbreak.

Συγκεκριμένα, μπορείτε να κατεβάσετε torrents απευθείας στο iPhone σας και να τα ανοίγετε για προβολή χωρίς να έχει ολοκληρωθεί το download καθώς έτσι πχ θα μπορείτε να βλέπετε μια ταινία παράλληλα με το download !

Η εφαρμογή δεν είναι διαθέσιμη ακόμα αλλά μπορείτε να εγγραφείτε εδώ έτσι ώστε να ενημερωθείτε για την κυκλοφορία της καθώς και για να κατεβάσετε τη beta έκδοση.

[via]

Labels: , , , , ,



WiFi: Απαγόρευσή του στα Σχολεία


Σύμφωνα με επίσημο έγγραφο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου όλα δείχνουν ότι πολύ σύντομα πρόκειται να απαγορευτεί η χρήση του WiFi στα σχολεία της Ευρώπης!

Η πρόταση του Συμβουλίου δεν περιλαμβάνει αποδείξεις, αλλά αποτελεί περισσότερο μια επιστημονική μελέτη η οποία συνιστά ότι “η χρήση του WiFi μπορεί να οδηγήσει σε πολύ υψηλά οικονομικά και υγειονομικά έξοδα, όπως είχε γίνει στο παρελθόν με το πετρέλαιο και τον καπνό“.

Η μελέτη προτείνει δραστικά και προνοητικά μέτρα για την καταπολέμηση αυτής της “απειλής”, στα οποία περιλαμβάνονται “απαγόρευση όλων των κινητών τηλεφώνων και συστημάτων WiFi ή WLAN από αίθουσες διδασκαλίας και σχολεία“!

Το ότι η ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων και των ασύρματων δικτύων WiFi είναι επιβλαβής για τον οργανισμό μας... κακά τα ψέματα το γνωρίζαμε, κατά πόσο όμως είναι δυνατή η όποια διακοπή τους ειδικά όταν είμαστε τόσο τεχνολογικά εξαρτώμενοι από αυτήν είναι ένα θέμα που αξίζει της προσοχής μας.

[via]

Labels: , , , ,



HTC: Άρει το κλείδωμα του Bootloader



Η HTC σύμφωνα με post στην επίσημη Facebook σελίδα της, σκέφτεται να αλλάξει τους περιορισμούς του bootloader στις Android συσκευές της.

Η αλλαγή πολιτικής της HTC έχει να κάνει μετά την αναστάτωση που έγινε επειδή δεν επέτρεπε στους χρήστες να επεξεργαστούν τον τρόπο με τον οποίο οι συσκευές τους λειτουργούσαν με ένα ανοικτό λειτουργικό σύστημα όπως είναι το Google Android.

Το μήνυμα που δημοσιεύθηκε στο Facebook έχει ήδη λάβει πάνω από 1.000 likes και σχεδόν 600 σχόλια σε λιγότερο από 7 ώρες

Η εταιρεία είχε προηγουμένως επιτρέψει στους κατόχους συσκευών της να ξεκλειδώνουν το bootloader, αλλά είχε θέσει περιορισμούς στην τελευταία σειρά των Android τηλεφώνων της, ξεκινώντας το Μάρτιο με το Incredible S, διασφαλίζοντας έτσι ότι οι πελάτες της δεν θα μπορούσαν πια να "φορτώσουν" custom firmware στις συσκευές τους.

Με την Sony Ericsson να ανακοινώνει ότι οι προγραμματιστές μπορούν να ξεκλειδώσουν την τελευταία σειρά των Xperia συσκευών, η HTC φαίνεται να νιώθει πίεση στην ήδη ανταγωνιστική αγορά των smartphones.

Πολλοί επέλεξαν το Android για την ανοικτή του φιλοσοφία και συνήθως θέλουν να πειραματίζονται με τις διάφορες εκδόσεις του, αλλά αυτή τη στιγμή η HTC δεν το επιτρέπει.

Με ελάχιστες διαφορές μεταξύ των τωρινών Android smartphones, η δυνατότητα να εγκαταστήσει κάποιος ένα custom firmware θα μπορούσε να είναι ένα χαρακτηριστικό που θα διευκόλυνε τους μελλοντικούς πελάτες να επιλέξουν μία νέα συσκευή.

Η HTC προφανώς το γνωρίζει αυτό και έτσι κάνει βήματα για να διασφαλίσει ότι δεν θα χάσει τους προγραμματιστές που είναι ανάμεσα στους πελάτες της.

[via]

Labels: , , , , ,



Wind: Mobile Internet για Q card



Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε η Wind Ελλάς, από 15 Ιουνίου 2011 η χρέωση για πλοήγηση στο Internet από το κινητό τηλέφωνο τόσο για τους συνδρομητές Q card όσο και για όλους τους εγγεγραμμένους χρήστες καρτοκινητής Wind (F2G, Wind card και Q card) αλλάζει.

Συγκεκριμένα η βασική χρέωση για πλοήγηση Internet και WAP θα είναι 1 € ανά ΜΒ (με χρέωση ανά Κb). Η χρέωση αφορά νέους και υφισταμένους χρήστες όπου και συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 23%.

Η παραπάνω χρέωση αφορά μόνο κίνηση Mobile Internet εντός Ελλάδας.

Labels: , , , ,



Download: Mozilla Firefox 5 beta


Η έκδοση beta του Firefox 5 είναι γεγονός, πέρα από τις αναμενόμενες βελτιώσεις σε ταχύτητα, σταθερότητα κλπ, ο Firefox 5 έχει μόλις δύο νέα χαρακτηριστικά.

Το πρώτο έχει να κάνει με την υποστήριξη για CSS animations, κάτι που δίνει στους developers τη δυνατότητα να προσθέσουν διάφορα εφέ στα sites τους.

Το δεύτερο είναι η δυνατότητα για γρήγορη επιλογή του development channel. Τα τρία κανάλια ονομάζονται Aurora (το αρχικό στάδιο του browser), Beta (μια πιο σταθερή έκδοση) και Release (η τελική έκδοση), όπου και ο χρήστης μπορεί να αλλάζει channel από το About του προγράμματος.

Είναι φανερό ότι η Mozilla υιοθετεί το μοντέλο της Google, η οποία κυκλοφορεί νέα έκδοση του Chrome κάθε λίγες εβδομάδες.

Download: Mozilla Firefox 5 beta

[via]

Labels: , , , ,



Google Android: Patch για το κενό ασφαλείας


Η Google ανακοίνωσε ότι ξεκινάει την διάθεση ενός server-side patch για το κενό ασφαλείας που παρουσιάστηκε πρόσφατα στο 99% των Android τηλεφώνων που επέτρεπε σε κακόβουλους μέσω μη-ασφαλών WiFi δικτύων να αποκτήσουν πρόσβαση στα προσωπικά στοιχεία των επαφών και του calendar του χρήστη.

Το fix αυτό δεν απαιτεί κάποια ενέργεια από τους χρήστες και θα διανεμηθεί παγκοσμίως τις επόμενες ημέρες.

Η ύπαρξη της αδυναμίας πρωτο-αναφέρθηκε το Φεβρουάριο σε δημοσίευμα ενός blog από τον καθηγητή του Rice University, Dan Wallach, ο οποίος τόνισε πως πολλά apps του Android δεν χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση SSL για να προστατέψουν την διαδικτυακή τους κίνηση.

Όμως μόλις την περασμένη εβδομάδα Γερμανοί ερευνητές επινόησαν έναν τρόπο, για λόγους επίδειξης, που εκμεταλλεύεται αυτό το κενό ασφαλείας.

Σύμφωνα με το Techspot το κενό προέρχεται από μία αδυναμία στο ClientLogin πρωτόκολλο πιστοποίησης της Google, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στα apps να ανταλλάσουν τους κωδικούς του χρήστη για ένα "token" πιστοποίησης το οποίο ταυτοποιεί τον χρήστη στην εκάστοτε υπηρεσία. Αν το token αυτό περάσει μέσα από ένα μη-κρυπτογραφημένο request, τότε μπορεί να το διαβάσει ένας κακόβουλος hacker και να το χρησιμοποιήσει για να αποκτήσει πρόσβαση στα στοιχεία του calendar, στα στοιχεία των επαφών αλλά και στις αποθηκευμένες φωτογραφίες του Picasa.

Οι τελευταίες εκδόσεις του Android για smartphones (2.3.4) και για tablets (3.0) δεν επηρεάζονται από αυτό το πρόβλημα, αλλά όμως επειδή πάνω από 99% των Android συσκευών χρησιμοποιούν ακόμα τις παλιότερες εκδόσεις η Google φρόντισε να βγάλει fix.

Βασικά, αυτό που κάνει το fix είναι να εξαναγκάζει τις συσκευές να συνδέονται με τις υπηρεσίες του Google μέσω HTTPS, έτσι ώστε τα token πιστοποίησης να μην είναι ευάλωτα σε επιθέσεις όταν μεταφέρονται μέσω μη-κρυπτογραφημένων ασύρματων WiFi δικτύων. Η Google, σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη ερευνά εάν το Picasa είναι και αυτό ευάλωτο ή όχι.

[via]

Labels: , , , , ,



ΕΡΤ: Ξεκίνησε "γυρίσματα" σε HD



Το νέο κανάλι υψηλής ευκρίνειας ΕΡΤ HD εργάζεται πυρετωδώς για να τροφοδοτήσει το πρόγραμμά του και με δικής του παραγωγής HD περιεχόμενο.

Συγκεκριμένα η αρχή θα γίνει με τον Εξάντα του Γιώργου Αυγερόπουλου αλλά και με άλλες εκπομπές που όμως ακόμη δεν αποκαλύπτονται από το επιτελείο της κρατικής τηλεόρασης.

Η εκπομπή του καναλιού πάντως θα συνεχίσει να είναι ευκαιριακή μέχρι το καλοκαίρι του 2012, οπότε και θα υπάρξει καθημερινή εκτενής κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, ενώ και μετά τους αγώνες η ΕΡΤ πιστεύει ότι θα είναι έτοιμη για καθημερινή 8ωρη εκπομπή προγράμματος!

[via]

Labels: , , , , ,



Disney: Kακοδιαχείριση Στοιχείων Παιδιών



Ούτε ένα ούτε δύο αλλά 3 εκατομμύρια δολάρια, κατόπιν συμβιβασμού, συμφώνησε να καταβάλει η Disney, μετά από κατηγορίες πως διέθεσε σε τρίτους τα στοιχεία παιδιών που χρησιμοποιούσαν κάποια sites της.

Η εταιρεία Acclaim Games είχε δημιουργήσει μια σειρά παιδικών sites που αγόρασε από αυτήν η Playdom και, στη συνέχεια, «κληρονόμησε» η Disney όταν την αγόρασε.

Παρά το ότι η εταιρεία μεταπώλησε αρκετά από αυτά και τερμάτισε τη λειτουργία άλλων –sites ανάμεσα στα οποία τα «Pony Stars», «2 Moons», «9 Dragons» και «Age of Lore», η Αμερικάνικη Federal Trade Commission κινήθηκε εναντίον της Disney κατόπιν παραπόνων, αφού μέσω αυτών τα στοιχεία χιλιάδων παιδιών ήταν ελεύθερα προσβάσιμα από τρίτους.

Τα sites ήταν έτσι σχεδιασμένα ώστε επέτρεπαν στα παιδιά που συμμετείχαν να αναρτούν πληροφορίες όπως όχι μόνο ένα ψευδώνυμο, αλλά και το πραγματικό τους όνομα, την ηλικία τους ή τη διεύθυνση eMail τους, δίχως να υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες ώστε να απαιτείται η άδεια των γονιών τους.

[via]

Labels: , , , , ,



Samsung: Δωρεάν υπηρεσία 3D



Αναγνωρίζοντας την έλλειψη «3D περιεχόμενου», η Samsung δημιούργησε μια 3D υπηρεσία μέσω της οποίας οι κάτοχοι τηλεοράσεων 3D της εταιρείας θα μπορούν να δουν πέρα από ταινίες και 3D εκπομπές.

Όπως και οι περισσότερες μεγάλες εταιρείες κατασκευής οθονών/τηλεοράσεων, έτσι και η Samsung παράγει πια και αρκετά μοντέλα που υποστηρίζουν την προβολή 3D περιεχόμενου.

Μόνο που, δυστυχώς, το «3D περιεχόμενο» δεν έχει ακόμη επεκταθεί αρκετά, και συνήθως ο κάτοχος της τηλεόρασης πρέπει να το… ψάξει – αγοράζοντας ταινίες 3D σε Blu-ray ή τα λίγα παιχνίδια που υποστηρίζουν 3D στο PlayStation 3.

Φυσικά, τίποτα από αυτά δεν είναι το ίδιο εύκολο με το «να αλλάζεις κανάλι», και έτσι η Samsung αποφάσισε να δημιουργήσει ακριβώς αυτό: ένα «κανάλι» που θα είναι προσβάσιμο από τις τηλεοράσεις της και θα παρουσιάζει 3D εκπομπές και ταινίες «on demand».

Η υπηρεσία θα «ανοίξει τις πύλες» της στην Αγγλία μέσω μιας εφαρμογής, με όνομα «Explore 3D», προσβάσιμης από τη δυνατότητα των τηλεοράσεων της, Samsung Smart Hub.

Αρχικά, σε αυτό θα μπορεί κανείς να βρει γύρω στους 20 διαφορετικούς τύπους εκπομπών, από ταινίες και μουσικά videoclips μέχρι παιδικές εκπομπές, ενώ αναμένεται πως στο μέλλον η υπηρεσία θα επεκταθεί περισσότερο.

Για την ώρα, μόνο η Dreamworks έχει ανακοινωθεί ως μια από τις εταιρείες που θα «διαθέτουν περιεχόμενο» στην υπηρεσία.

[via]

Labels: , , , , ,



Facebook: Κλεπταποδοχή η χωρίς έγκριση Φωτογραφία


Κλεπταποδοχή θεωρείται σύμφωνα με την αστυνομία της Αυστραλίας η αποδοχή φωτογραφίας στο Facebook χωρίς την έγκριση του χρήστη.

Η απόφαση πάρθηκε με αφορμή τη σύλληψη ενός δημοσιογράφου του εκδοτικού συγκροτήματος Φέρφαξ, όπου και συνελήφθη όταν χρησιμοποίησε τη συγκεκριμένη φωτογραφία, για να αποδείξει τα νομικά κενά που υπάρχουν με τη χρήση υλικού από το Facebook.

Ο υπεύθυνος αστυνομικός επιθεωρητής που εξέτασε το θέμα, υποστήριξε ότι υπάρχουν πολλά κενά στη νομοθεσία αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας των νέων τεχνολογιών στην επικοινωνία καθώς η αποδοχή μιας φωτογραφίας από το Facebook ή η δημοσίευσή της, χωρίς την έγκριση του χρήστη της, είναι σαν να αποδέχεσαι μια κλεμμένη συσκευή.

[via]

Labels: , , , ,



SONY PSN : Ανακοινώθηκε Πακέτο Αποζημίωσης



Τίτλοι τέλους από την SONY φαίνεται να έχουμε, στο γνωστό θέμα που έχει προκύψει με το Hack του PlayStation Network (PSN), καθώς ανακοινώθηκε το πακέτο αποζημίωσης για τους χρήστες που έμειναν εκτός δικτύου.

Συγκεκριμένα τηρώντας την υπόσχεση που έδωσε αμέσως μετά τη σταδιακή επαναλειτουργία του PlayStation Network, η Sony ανακοίνωσε μέσω του επίσημου blog το Welcome Back Programme για την Ευρώπη όπου και προσφέρει δωρεάν σε κάθε χρήστη του δικτύου δύο από τα εξής παιχνίδια:
Επιπλέον προσφέρεται ένας μήνας δωρεάν χρήση της υπηρεσίας PlayStation Plus, ενώ όσοι είναι ήδη συνδρομητές θα λάβουν δωρεάν 60 επιπλέον ημέρες.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να διεκδικήσει κανείς τα δώρα του είναι να έχει ενεργό λογαριασμό PSN πριν τις 20 Απριλίου, χωρίς όμως μέχρι τώρα να αναφέρεται κάπου η Ελλάδα ονομαστικά, στους δικαιούχους της αποζημίωσης.

[via]

Labels: , , , , , ,



Facebook: Διαρροή Προσωπικών Δεδομένων


Για ακόμη μια φορά αναταραχή προκαλείται σε εκατομμύρια χρήστες του Facebook καθώς νέα υπόθεση διαρροής προσωπικών δεδομένων αποκαλύφθηκε πρόσφατα.

Συγκεκριμένα οι πληροφορίες που περιέχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες λογαριασμούς ενδέχεται να έχουν περιέλθει στην κατοχή τρίτων, ιδίως εταιρειών online διαφήμισης και μάρκετινγκ, λόγω προβληματικού κώδικα σε ορισμένες εφαρμογές.

Σύμφωνα με την εταιρεία λογισμικού ασφάλειας Symantec oι παραλήπτες αυτών των δεδομένων είχαν -δυνητικά- πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες όπως τα προφίλ των χρηστών, φωτογραφίες και συζητήσεις τους, ενώ παράλληλα θα μπορούσαν να έχουν τη δυνατότητα δημοσίευσης μηνυμάτων στον «τοίχο» τους.

Το τραγικό είναι ότι για τον Απρίλιο του 2011 περίπου 100.000 εφαρμογές (apps) επέτρεπαν αυτή τη διαρροή χωρίς κανείς να το έχει πάρει χαμπάρι.

Από την πλευρά τους, οι υπεύθυνοι του Facebook προσπάθησαν να καθησυχάσουν τους χρήστες λέγοντας ότι η έκθεσή της Symantec είχε ορισμένες ανακρίβειες καθώς δεν προέκυψε απόδειξη ότι οι προσωπικές πληροφορίες των χρηστών διανέμονταν σε μη εξουσιοδοτημένους τρίτους.

[via]

Labels: , , , , , ,



ΗΠΑ: Διώκονται 23.000 BitTorrent Users



Με μια πρωτοφανή απόφαση του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου των ΗΠΑ 23.000 BitTorrents χρήστες πρόκειται να βρεθούν αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη επειδή κατέβασαν παράνομα την ταινία "The Expendables".

Οι πρώτες πληροφορίες μιλάνε για υπέρογκα ονομαστικά πρόστιμα καθώς θα δημοσιευθούν οι IP που κατέβασαν παράνομα την ταινία.

Αν μη τι άλλο δύσκολοι οι καιροί για κατεβάσματα.... και από ότι φαίνεται θα γίνουν ακόμη δυσκολότεροι .

Labels: , , , , ,



ΥouTube: Προσθέτει 3000 νέους τίτλους



To YouTube συνεχίζοντας τις προσπάθειες του για εμπλουτισμό του περιεχομένου, πέρα των βίντεο που δημιουργούνται και ανεβαίνουν από χρήστες, ανακοίνωσε πως επεκτείνει την υπηρεσία ενοικίασης ταινιών και πως αυξάνει τις επενδύσεις που σκοπεύει να κάνει σε αυτόν τον τομέα.

Σε blog post που αναρτήθηκε στο site του YouTube, ανακοινώθηκε πως 3000 νέες ταινίες προστίθενται στην υπηρεσία ενοικίασης. Οι ταινίες αυτές προέρχονται από τις κινηματογραφικές εταιρείες NBC Universal, Sony Pictures και Warner Bros.

[via]

Labels: , , , ,



Blogger: Αποκαταστάθηκε το Πρόβλημα


Έπρεπε να περάσουν δύο ημέρες για να λειτουργήσει ξανά η υπηρεσία του blogger καθώς ένα τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε σε αυτό άφησε ξεκρέμαστους εκατομμύρια διαχειριστές ιστολογίων του.

Συγκεκριμένα όπως θα είδατε και σε σχετικό ποστ στο αδελφάκι του MinOtaVrS Blog είχαμε μπει σε read only mode εδώ και 2 ημέρες με την αποκατάσταση του προβλήματος να γίνεται μόλις πριν λίγα λεπτά.

Σε ανάρτηση που έκαναν τεχνικοί του Blogger στο φόρουμ τεχνικής υποστήριξης της υπηρεσίας, υποστήριξαν ότι η μερική διακοπή λειτουργίας των ιστολογίων οφείλεται σε προγραμματισμένη συντήρηση.

Πρόσθεσαν δε ότι «οι μηχανικοί (της υπηρεσίας) εργάζονται σκληρά για να επαναφέρουν το Blogger σε κανονική λειτουργία και να αποκαταστήσουν τις αναρτήσεις και τα σχόλια».

Η Google δεν έχει ακόμη εξηγήσει σε τι οφείλεται η μεγάλη καθυστέρηση στην αποκατάσταση λειτουργίας της υπηρεσίας και ο δε επίσημος λογαριασμός του Blogger στο Twitter έχει κατακλυστεί από μηνύματα δυσαρέσκειας χρηστών της υπηρεσίας που δεν έχουν πρόσβαση στα blogs τους.

Η εταιρεία απαντά στον καθένα ξεχωριστά, ζητώντας συγγνώμη για τη διακοπή λειτουργίας και υπόσχεται γρήγορη λύση στο πρόβλημα. «Ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη. Εργαζόμαστε σκληρά για να αποκαταστήσουμε την υπηρεσία και την πίστη σας (σε αυτή)», έγραψε επανειλημμένα το Blogger στο Twitter , απαντώντας στους χρήστες που διαμαρτυρήθηκαν.

Τον περασμένο μήνα το Blogger ανακοίνωσε ότι προχωρά σε ριζικό επανασχεδιασμό της υπηρεσίας. Ωστόσο σε ανάρτηση που έκανε στο Twitter υποστήριξε ότι η τρέχουσα μερική διακοπή λειτουργίας δεν συνδέεται με την έναρξη των εργασιών επανασχεδιασμού.
[via]

Labels: , , , ,



Δωρεάν: Kaspersky Security Suite CBE 11



Όπως μας ενημερώνει το έγκυρο blog Raymond κυκλοφόρησε από το Γερμανικό ComputerBild, δωρεάν για κατέβασμα και ενεργοποίηση, το Kaspersky Security Suite CBE (build 11/2011).

To Kaspersky Security Suite CBE 11, είναι στην πραγματικότητα ίδιο με το Kaspersky Internet Security 2011, με την διαφορά ότι μετονομάστηκε έτσι ειδικά για το ComputerBild.

Εκτός από την αλλαγή του ονόματος, το interface του προγράμματος είναι στα γερμανικά, κάτι που όμως μπορεί πολύ εύκολα να αλλάξει (με επεξεργασία του μητρώου και χρήση των Shift + F12 hotkey) έτσι ώστε να μεταβείτε στο Αγγλικό interface.

Στα μείον του είναι ότι για όσους το δοκιμάσουν θα πρέπει κάθε 3 μήνες να το επαναενεργοποιούν, ζητώντας νέο κλειδί άδεια από το ComputerBild.

Αυτό μπορεί να είναι ενοχλητικό για μερικούς χρήστες, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο για όσους θέλουν να έχουν δωρεάν το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που κοστίζει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό .

Για σχετικές λεπτομέρειες που αφορούν το από που θα το κατεβάσετε, τι τροποποιήσεις θα κάνετε, καθώς και το πως θα το ενεργοποιήσετε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις οδηγίες του Raymond εδώ !

.

Labels: , , , , ,



Sony: Αργεί η αποκατάσταση του PSN



Κοντεύει σχεδόν ένας μήνας από τότε που έγινε γνωστή η εισβολή Hackers στο PlayStation Network (PSN) και το δίκτυο είναι ακόμη εκτός λειτουργίας.

Αν και αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι το PSN επρόκειτο να επανέλθει σε λειτουργία τις πρώτες μέρες του Μαΐου, η Sony αποφάσισε να δώσει νέα αναβολή, προκειμένου να μελετήσει την επίθεση που δέχτηκαν οι servers του Sony Online Entertainment.

Οι τελευταίες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για επαναλειτουργία του PlayStation Network μέχρι τις 31 Μαΐου το μόνο παρήγορο είναι πως μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι έχουν κλαπεί στοιχεία πιστωτικών καρτών.

[via]

Labels: , , , , ,



ΕΡΤ HD: Δολιοφθορά Ψηφιακού Πομπού



Tην ώρα του προχθεσινού τελικού eurobasket, όσοι λάμβαναν το ψηφιακό σήμα της ΕΡΤ από την Αίγινα, διαπίστωσαν ότι υπήρχαν πολλά προβλήματα μετάδοσης της ΕΡΤ HD .

Ο λόγος δεν ήταν άλλος από την απόπειρα δολιοφθοράς του ψηφιακού πομπού της Αίγινας.

Συγκεκριμένα σε χθεσινό δελτίο τύπου της η ΕΡΤ μας γνωστοποιεί ότι η διοίκηση της κατέθεσε μήνυση κατ' αγνώστων για απόπειρα δολιοφθοράς του ψηφιακού της πομπού στην Αίγινα, απ' όπου εκπέμπονται τα προγράμματα ΝΕΤ, ΕΤ1, ΕΤ3 και ΕΡΤ HD.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η ΕΡΤ προέβη σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να μη χαθεί το σήμα όλων όσοι λαμβάνουν από το κέντρο εκπομπής Αίγινας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η δημόσια ραδιοτηλεόραση «καταδικάζει απερίφραστα την απόπειρα δολιοφθοράς και θέλει να καταστήσει σαφές ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν, ώστε να διασφαλίσει τις υπηρεσίες που προσφέρει στον Έλληνα πολίτη»

[via]

Labels: , , , , , , ,



Cosmote: Προς Διάθεση το Λευκό iPhone 4


Η διάθεση του πολυαναμενόμενου λευκού iPhone 4 στη χώρα μας είναι γεγονός καθώς σήμερα Δευτέρα 9 Μαΐου θα είναι διαθέσιμο από τα καταστήματα Cosmote και Γερμανός.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τιμές θα είναι ίδιες με αυτές του μαύρου μοντέλου, δηλαδή 659€ για τα 16GB και 779€ για τα 32GB.

Για περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Labels: , , , ,



Tουρκία: "Τέλος εποχής" Internet



Σύμφωνα με τον athina984 αυστηροί περιορισμοί θα ισχύουν από τις 22 Αυγούστου ως προς την πρόσβαση στο Διαδίκτυο στην Τουρκία, πράγμα που χαρακτηρίζεται από τους επικριτές της νέας ρύθμισης ως το "τέλος της εποχής του Ίντερνετ στην Τουρκία".

Το νέο σύστημα θεσμοθετεί τέσσερα "φίλτρα". Θα είναι υποχρεωτική η επιλογή ενός από αυτά, εκ μέρους όλων των χρηστών.
Πρόκειται για το "οικογενειακό, παιδικό, εσωτερικό και κανονικό" φίλτρο.
Οικογενειακό: Θα εμποδίζεται η πρόσβαση σε ιστοσελίδες που έχουν απαγορευτεί ή έχουν περιληφθεί σε μαύρη λίστα.
Παιδικό: Θα επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο σε ιστοσελίδες που εγκρίνει η αρμόδια τουρκική υπηρεσία για τα παιδιά.
Εσωτερικό: Πρόσβαση μόνο σε ιστοσελίδες Τουρκίας.
Κανονικό: Θα εμποδίζεται η πρόσβαση σε απαγορευμένες ιστοσελίδες.
Η παράκαμψη ή η προσπάθεια για παράκαμψη των φίλτρων αυτών θα συνιστά ποινικό αδίκημα.

Μέχρι σήμερα, όταν επιβαλλόταν στην Τουρκία απαγόρευση πρόσβασης σε κάποιες ιστοσελίδες, όπως το YouTube, οι χρήστες είχαν τη δυνατότητα πρόσβασης κάνοντας, κάποιες ρυθμίσεις, όπως η αλλαγή του DNS. Μετά τις 22 Αυγούστου, αυτό θα απαγορεύεται.

Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις απαιτείται από τους διακομιστές να επιτρέπουν την πρόσβαση στο Διαδίκτυο μόνο σε "πελάτες" με συγκεκριμένο όνομα χρήστη και κωδικό.

Πράγμα που σημαίνει με άλλα λόγια ότι θα καταγράφονται συνεχώς οι ιστοσελίδες που επισκέπτεται κάθε Τούρκος πολίτης.

Αυτό που υπογραμμίζουν στο σημείο αυτό όσοι αντιδρούν στις νέες ρυθμίσεις είναι το ότι "το φιλτράρισμα είναι κάτι που υπάρχει και σήμερα, αλλά είναι προαιρετικό και μπορεί να κάνει ο κάθε πολίτης, με τη βοήθεια συγκεκριμένων προγραμμάτων που κυκλοφορούν. Τώρα όμως το φιλτράρισμα θα είναι επιβεβλημένο και υποχρεωτικό".

[via]

Labels: , , , ,



Hard Disks από ...Ουράνιο


Σύμφωνα με πληροφορίες, το απεμπλουτισμένο ουράνιο προσφέρεται για την αποθήκευση τεράστιας ποσότητας δεδομένων σε μικρό χώρο, εν ολίγοις σε θεωρητικό επίπεδο ένας σκληρός δίσκος από ουράνιο μπορεί να έχει τεράστια χωρητικότητα αρκεί το ουράνιο να παραμένει κρύο σε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία.

Σε αυτή την κατάσταση, είναι εφικτό να εγγράψει κανείς δεδομένα, ακριβώς όπως εγγράφονται στους σκληρούς δίσκους που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

Το απεμπλουτισμένο ουράνιο δεν είναι ραδιενεργό, αλλά έχει άτομα ουρανίου σε τεράστια πυκνότητα, εξ ου και η δυνατότητα αποθήκευσης πολλών δεδομένων.

[via]

Labels: , , ,



Apple: Δόθηκε Update του iOS 4.3.3


Δόθηκε από την Apple στην κυκλοφορία το iOS 4.3.3, όπου και επιλύεται η καταγραφή της τοποθεσίας του χρήστη στα iPhone και iPad αντίστοιχα.

H αναβάθμιση απευθύνεται στους κατόχους iPhone 3GS, iPhone 4, iPad, iPad 2, iPod touch 3G, iPod touch 4G

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε το νέο iOS 4.3.3 ανά συσκευή:
Για περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ

Labels: , , , , ,



ΝSA: Προτρέπει στην εγκατάσταση Windows 7



Μετά το φιάσκο των συνεχών ηλεκτρονικών παραβιάσεων, η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας των Η.Π.Α. (NSA) συμβουλεύει τους χρήστες σε 10σέλιδη αναφορά της με τίτλο "Καλές πρακτικές ασφάλειας ενός οικιακού δικτύου", να αναβαθμίσουν όσα συστήματα τρέχουν Windows XP σε Windows Vista και Windows 7 ενώ επιπλέον προτείνει την υιοθέτηση λειτουργικών συστημάτων σε 64-bit εκδόσεις.

Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι στο κείμενο μιλάνε για windows vista δηλαδη με λίγα λόγια τα beta των windows 7 και δεν αναφέρονται πουθενά τα Linux λειτουργικά συστήματα, τα οποία μακράν είναι πιο ασφαλή απο οποιαδήποτε έκδοση Windows.

Αν και από κοινού τα Windows Vista και τα Windows 7 χρησιμοποιούνται από το 35% των χρηστών σε όλο το κόσμο, τα Windows XP κατέχουν μερίδιο της τάξης του 53%, σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις του Απριλίου.

Η συγκεκριμένη μέτρηση καθώς και η προτροπή φόβητρο της NSA ποιο πολύ μου κάνει για διαφήμιση, έτσι ώστε να αναβαθμίσουν οι χρήστες τα Windows, παρά για μια μάλλον δυσάρεστη μέτρηση.

Η Microsoft συμμερίζεται τις ανησυχίες για την μεγάλη διάδοση του ξεπερασμένου λειτουργικού της αν και ασφαλώς συνεχίζει να παρέχει υποστήριξη σε αυτό...

[via]

Labels: , , , , , ,



ΕΡΤ: Εγκρίθηκε η μετάδοση στο Conn-x TV



To Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ ενέκρινε την παροχή άδειας μετάδοσης των καναλιών της εταιρείας στο Conn-x TV του OTE.

Συγκεκριμένα η υπ΄αριθμόν απόφαση Α.Δ.Σ. 1000/28.4.11, Θ.7ο με θέμα "Κανάλια της ΕΡΤ Α.Ε. στη συνδρομητική πλατφόρμα του ΟΤΕ" και Αριθμό Διαδικτυακής Ανάρτησης 4ΑΘ446ΨΧ9Υ-Λ αναφέρει:

Το Διοικητικό Συμβούλιο εγκρίνει, καταρχάς, την παροχή άδειας μετάδοσης των καναλιών της ΕΡΤ Α.Ε., από τη συνδρομητική πλατφόρμα υπηρεσιών IP του ΟΤΕ καθώς και τη δορυφορική του πλατφόρμα, με αντίστοιχους όρους, με αυτούς που υπάρχουν στη σύμβαση μεταξύ ΕΡΤ Α.Ε. και NOVA και εξουσιοδοτεί τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ.Χαράλαμπο Ταγματάρχη για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Το κείμενο της απόφασης είναι διαθέσιμο στην Διαύγεια σε μορφή pdf.

[via]

Labels: , , , , ,



Firefox: Έρχεται Καλύτερος στο Linux



Κακά τα ψέματα οσοι έχουμε Linux έχουμε διαπιστώσει ουκ ολίγες φορές ότι η ταχύτητα και η αποκρισιμότητα του Mozilla Firefox υπολύπεται κατα πολύ σε σχέση με τον ομοσταβλό του στα Windows.

Η ομάδα ανάπτυξης του Firefox αναγνωρίζοντας πως υπήρχαν σημαντικά προβλήματα όσον αφορά το "πώς έτρεχε" η εφαρμογή τους στο Linux (πιο αργή απόκριση, πιο "βαριά αίσθηση" στη χρήση του) αποφάσισε να προβεί σε βελτιώσεις και στην έκτη έκδοση του, υποσχεται να μας δώσει έναν browser για Linux με ταχύτερη απόκριση και πολύ καλύτερες επιδόσεις .

Η λύση που θα ακολουθήσει η ομάδα του δεν αφορά στην επίλυση κάποιων προβλημάτων, αλλά στο καλύτερο optimization του κώδικα του με τη χρήση του GCC 4.5, της νεότερης και αποδοτικότερης έκδοσης του δημοφιλούς compiler του Linux.

Επιπλέον, θα χρησιμοποιηθούν ρυθμίσεις "επιθετικού optimization", που συνήθως μπορεί να οδηγήσει σε αστάθειες κατά τη χρήση της εφαρμογής, αν και μάλλον η ομάδα της Mozilla θα φροντίσει με εκτενείς δοκιμές (και τη χρήση προφίλ βελτιστοποίησης, "profile guided optimization" όπως έχει αναφέρει), θα φροντίσει να μην υπάρχουν προβλήματα.

Όπως και να έχει δεν μπορούμε παρά να είμαστε ευχαριστημένοι με αυτή την εξέλιξη περιμένοντας βέβαια να δούμε αν όντως κάτι θα αλλάξει στην 6η εκδοσή του...

[via]

Labels: , , , ,



TomTom: Συγνώμη που γίναμε Ρουφιάνοι


Συγγνώμη, πουλήσαμε τα δεδομένα σας στην αστυνομία!

Η TomTom ζήτησε συγνώμη γιατί πούλησε δεδομένα από τις διαδρομές των χρηστών της στην αστυνομία, κάτι που μάλλον αναμενόταν!

Μετά τα άσχημα οικονομικά αποτελέσματα του 1ου τριμήνου της χρονιάς, η Ολλανδική εταιρεία ανέφερε πως θα ενισχύσει την κερδοφορία της μέσω συγκεκριμένων ενεργειών, όπως την πώληση κυκλοφοριακών δεδομένων χρηστών των GPS συσκευών της σε κυβερνήσεις.

Η ολλανδική εφημερίδα Algemeen Dagblad, αποκάλυψε πως η αστυνομία της χώρας απέκτησε αυτά τα δεδομένα και τα χρησιμοποίησε για να στήσει ραντάρ ταχύτητας σε συγκεκριμένα σημεία, βάσει των αναλύσεων που έκανε.

Ο CEO της TomTom, Harold Goddijn αμύνθηκε της κίνησης αυτής, λέγοντας πως είχαν... αγαθές προθέσεις και στόχος της εταιρείας είναι να συμβάλλει στο να βελτιωθούν και να αποσυμφορηθούν τα οδικά δίκτυα.

Σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα, ο Goddijn απέστειλε σε επιστολή προς τους κατόχους των συσκευών και αφού παραδέχτηκε το λάθος του, σημείωσε πως θα εξετάσουν εάν αυτή η χρήση των δεδομένων που διέθεσαν μπορεί να επιτραπεί.

Ο Goddijn προσέθεσε πως η συλλογή των στοιχείων έγινε ανώνυμα και οι χρήστες έχουν την επιλογή εάν θέλουν να συμμετέχουν ή όχι και ανά πάσα στιγμή μπορούν να την απενεργοποιήσουν.

Τα δεδομένα αυτά που συλλέγονται ανώνυμα, χρησιμοποιούνται ώστε να βοηθηθούν οι οδηγοί των οχημάτων στο να καθοδηγηθούν από τις συσκευές μέσω της πιο γρήγορης διαδρομής, όπως επίσης και να καταστήσουν τους δρόμους πιο ασφαλείς και με λιγότερα μποτιλιαρίσματα.

[via]

Labels: , , , , ,



Ντοκιμαντέρ για την Ελληνική Hacking Scene



Ένα καινοτόμο, για τα ελληνικά δεδομένα ντοκιμαντέρ θα παρουσιάσει τους Έλληνες Hacker που κατάφεραν ένα ηλεκτρονικό χτύπημα στο ινστιτούτο για την πυρηνική έρευνα CERN, εξαιτίας του οποίου σταμάτησε ένα από τα μεγαλύτερα πειράματα του κόσμου!

Το “white01black” του Σπύρου Καψίλη παρουσιάζει την πρόσβαση στα σχέδια του πυρηνικού εργοστασίου που ετοιμάζει η Τουρκία, το σκοτεινό παιχνίδι της βιομηχανικής κατασκοπίας και άλλα “κατορθώματα” Ελλήνων Hacker.

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί για πρώτη φορά στις 2 Ιουνίου στο δεύτερο συνέδριο AthCon των Ελλήνων Hacker, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

“Οι Hacker έρχονται σε επαφή μέσω blogs που ειδικεύονται σε θέματα hacking κι εκεί βρίσκουν κοινά ενδιαφέροντα και συστήνουν ομάδες. Κάπως έτσι προέκυψε και η ομάδα που έκανε το χτύπημα στο CERN” ανέφερε ο Βασίλης Τερζάκης για τους δύο Ελληνες, τον σαραντάχρονο “Λεωνίδα” και τον 26χρονο “Αγγελο” (ψευδώνυμα), που ανέβασαν το κείμενο-μανιφέστο στη σελίδα του CERN.

Ο 40χρονος έτρωγε μεσημεριανό και άκουσε την είδηση για το επίσημο πείραμα του CERN σηκώθηκε να ρίξει μια ματιά στον server του CERN και όταν βρήκε πρόσβαση, τηλεφώνησε στον φίλο του μόλις είδε το κενό ασφαλείας και συνεργάστηκαν.

Μέσα σ' ένα δίωρο, ανέβασαν το κείμενο αποκαλύπτει ο Σπύρος Καψίλης αναφερόμενος στα όσα τους εκμυστηρεύτηκαν οι ίδιοι και προσθέτει ότι οι Ελληνες έκαναν αυτήν την ενέργεια στο CERN "για να μπουν στο μάτι άλλης ελληνικής ομάδας που τους κατηγορούσε ότι δεν ήταν καλοί στην τέχνη του hacking."

Μάλιστα, οι Ελληνες απάντησαν και στις διάφορες κατηγορίες που διατυπώθηκαν μετά την ενέργειά τους.

"Τους κατηγόρησαν ότι κατέστρεψαν ένα αρχείο στο CERN, που θα έθετε σε κίνδυνο όλο το πείραμα. Οι ίδιοι παραδέχονται ότι κατέστρεψαν ένα αρχείο, ωστόσο εξηγούν ότι το έκαναν γιατί το συγκεκριμένο αρχείο που κατέστρεψαν ήταν το κενό ασφαλείας. Θεωρούν ότι καταστρέφοντάς το, θωράκισαν το CERN από κακόβουλους" σημείωσε ο Βασίλης Τερζάκης.

[via]

Labels: , , , , ,