Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Forthnet: 2play Economy και Nova με 49,90€



Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του ομίλου Forthnet νέα δεδομένα έχουμε στην αγορά 2play, καθώς η Forthnet προσφέρει στους νέους συνδρομητές της απεριόριστη τηλεφωνία και απεριόριστο γρήγορο internet, έως 24 mbps, μαζί με Nova, στην τιμή των 49,90€ το μήνα!

Όσοι επιλέξουν τη νέα προσφορά Forthnet 2play Economy & Nova Cinema + Value Pack, θα έχουν τη δυνατότητα, εκτός από απεριόριστο internet, με πραγματικά γρήγορη ταχύτητα, έως 24 Mbps και απεριόριστη τηλεφωνία, να απολαύσουν και το εξαιρετικό κινηματογραφικό περιεχόμενο της πρώτης συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα, της Nova.

Συγκεκριμένα, η υπηρεσία Nova Cinema + Value Pack προσφέρει: Τα 4 κινηματογραφικά κανάλια Novacinema, με τις καλύτερες ταινίες σε πρώτη τηλεοπτική προβολή, για κάθε διάθεση και για κάθε μέλος της οικογένειας και τις καλύτερες ξένες σειρές, τα μεγαλύτερα κανάλια ντοκιμαντέρ, παιδικά κανάλια που θα κάνουν τους μικρούς μας φίλους να ξετρελαθούν, τα δημοφιλέστερα μουσικά κανάλια και περισσότερα από 200 ελεύθερα κανάλια, καλύπτοντας και τους πιο απαιτητικούς θεατές.

Επιπλέον, προσφέρεται, εντελώς δωρεάν, όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός (Wi-Fi Router, NovaBox HD 831 & Δορυφορικό πιάτο).

Τώρα, με τη νέα προσφορά Forthnet 2play Economy & Nova Cinema + Value Pack, το κάθε σπίτι μπορεί να τα έχει όλα, σε ότι αφορά στις υπηρεσίες broadband, αλλά και στην ποιοτική ψυχαγωγία σε καθημερινή βάση, μόνο με 49,90€ / το μήνα, για 18 ολόκληρους μήνες!

Η προσφορά ισχύει μέχρι 31/12/2011 για 18μηνη σύμβαση και για όσους συνδυάσουν για πρώτη φορά Forthnet & Nova μαζί. Η προσφορά του εξοπλισμού ισχύει μόνο για νέους συνδρομητές Nova και μέχρι εξάντλησης των αποθεμάτων. Τέλος ενεργοποίησης για ενεργή τηλεφωνική γραμμή: 29.90€.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε ένα από τα 137 Καταστήματα Forthnet σε όλη την Ελλάδα, το δίκτυο εμπορικών συνεργατών Forthnet & Nova ή μπείτε στο www.forthnet.gr.

Labels: , , , , ,



Xbox Live: Δεν τελεί υπό κατάληψη Hacker



Την διαβεβαίωση ότι το Xbox Live «δεν τελεί υπό κατάληψη Hacker» δίνει η Microsoft, μετά τις καταγγελίες «αριθμού μελών» της υπηρεσίας στη Μ.Βρετανία για παραβίαση του λογαριασμού τους.

Η εταιρεία διευκρινίζει ότι οι χρήστες υπήρξαν θύματα επιθέσεων «ψαρέματος» στοιχείων, όταν μέσω e-mail οδηγήθηκαν σε πανόμοιοτυπο δικτυακό τόπο για να αλλάξουν τα στοιχεία εισόδου τους και να κερδίσουν πόντους (Microsoft Points). Πάντως, η ασφάλεια του Xbox Live δεν έχει πληγεί.

Νωρίτερα, η εφημερίδα The Sun δημοσίευε στον δικτυακό της τόπο άρθρο στο οποίο αναφέρεται ότι είχε πραγματοποιηθεί μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε χιλιάδες λογαριασμούς στην διαδικτυακή υπηρεσία παιχνιδιών της Microsoft. Μάλιστα, η εφημερίδα αναφέρει ότι κατά μέσο όρο κάθε παίκτης (που είχε εισάγει στοιχεία πιστωτικής κάρτας στον λογαριασμό του) έχασε περί τις 100 λίρες, αν και δεν ήταν λίγοι αυτοί που έχασαν τα διπλά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα μέλη της υπηρεσίας έπεσαν θύμα «ψαρέματος», όταν κλήθηκαν να εισάγουν τα στοιχεία τους σε φαινομενικά γνώριμο δικτυακό τόπο της υπηρεσίας, με κίνητρο το κέρδος Microsoft Points, των μονάδων με τις οποίες αγοράζει κανείς «αντικείμενα» στην υπηρεσία. Τα μέλη αντιλήφθηκαν ότι κάτι συμβαίνει όταν κλείστηκαν απ΄έξω από τους λογαριασμούς τους, αφού κάποιος άλλος τον χρησιμοποιούσε.

Πάντως, η Microsoft Ελλάς μας ενημέρωσε ότι δεν έχει αναφερθεί ανάλογο περιστατικό στην Ελλάδα.

[via]

Labels: , , , , , ,



Samsung: Τέλος στα Netbooks (;)



Ένα κείμενο που αποδίδεται στη Samsung φέρεται να προαναγγέλλει την έξοδο της εταιρείας από την αγορά των netbooks.

Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό, η Samsung πρόκειται να σταματήσει σύντομα την παραγωγή όλων των 10-ιντσων μοντέλων, ενώ τα ultrabooks των 11,6 και 12 ιντσών θα συνεχίσουν να κατασκευάζονται κανονικά.

Η φημολογούμενη αποχώρηση της Samsung από την αγορά των netbooks συνιστά ουσιαστική μια ομολογία ότι η εν λόγω κατηγορία έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της. Οι άλλοι μεγάλοι κατασκευαστές (Acer, Dell, HP, Lenovo) έχουν ακόμα μοντέλα σε αυτή την αγορά, δεν αποκλείεται όμως να αποχωρήσουν και αυτοί αν οι καταναλωτές συνεχίσουν να γυρίζουν την πλάτη στα netbooks για χάρη των tablets.

[via]

Labels: , , , , ,



MLS Destinator Talk&Drive in Style Folli Follie


Σε συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της πλοήγησης προχώρησαν η MLS και η Folli Follie.

Από αυτή τη συνεργασία, αναπτύχθηκε για πρώτη φορά διεθνώς ένας γυναικείος πλοηγός με αναγνώριση φωνής υψηλής αισθητικής και επιπλέον με την συμβολή μιας μεγάλης εταιρίας κοσμημάτων. Το πρωτοποριακό MLS Destinator Talk&Drive in Style Folli Follie θα κυκλοφορήσει στο τέλος Νοεμβρίου στην ελληνική αγορά.

Το MLS Talk&Drive in Style Folli Follie σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε με αποκλειστικό γνώμονα τις σύγχρονες γυναίκες οδηγούς, μια δυναμική αγορά με πολλά περιθώρια ανάπτυξης. Ο νέος πλοηγός θα διατίθεται στην ελληνική αγορά σε καταστήματα τεχνολογίας, και σε άλλα επιλεγμένα σημεία πώλησης.

Η Ελλάδα είναι η πρώτη αγορά παγκοσμίως που θα κυκλοφορήσει ο γυναικείος πλοηγός MLS Talk&Drive in Style Folli Follie.

Labels: , , , ,



Google: Λογοκρίνει το File-Sharing



Ήρθε ή ώρα να αλλάξετε search egine καθώς σε μια προσπάθεια καταπολέμησης της πειρατείας ή μάλλον για να τα έχει καλά με τις εταιρείες copyright, η Google αποφάσισε να πάρει δραστικά μέτρα ενάντια στις κορυφαίες file-sharing ιστοσελίδες, όπως οι ‘The Pirate Bay’, ‘IsoHunt’, ’4shared’, ‘kickasstorrents’ και πολλές άλλες.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να αποκλείσει όλες οι αναζητήσεις του τύπου : “thepiratebay”, “the pirate bay,” “isohunt,” “torrentreactor,” “bitjunkie,” “kickasstorrents,” “sumotorrent,” “btmon,” “extratorrent”, “4shared,” “filesonic” και “fileserve” από τις υπηρεσίες Google Instant και Auto-Complete.

Ο ιδιοκτήτης της IsoHunt, Gary Fung, σχολιάζει με καυστικότατο τρόπο την ενέργεια της Google:
“Πρόκειται για μια κομψή προσπάθεια λογοκρισίας συγκριτικά με τα μέτρα PROTECT IP και SOPA, αλλά παρ’ όλα αυτά εξακολουθεί να είναι λογοκρισία και αυτό είναι μόνο αρχή.

Η Google γίνεται ολοένα και περισσότερο ένας φαρισαϊκός Big Brother του Διαδικτύου κάτι που είναι αποτέλεσμα του γνωστού μότο της "Don’t be Evil"
Για την αποφυγή παρεξηγήσεων σημειώνεται ότι οι παραπάνω ιστοσελίδες συνεχίζουν να υφίστανται κανονικά.

[via]

Labels: , , , , , ,



Google: Τέλος για επτά online Υπηρεσίες


Η Google ανακοίνωσε και επίσημα το επικείμενο κλείσιμο επτά online υπηρεσιών, οι οποίες δεν κατάφεραν στο πρόσφατο παρελθόν να κερδίσουν τους χρήστες του Internet.

Μεταξύ των υπηρεσιών που κλείνουν είναι και το Google Wave.
Αναλυτικά, η λίστα με τις υπηρεσίες που καταργούνται είναι οι εξής:
Google Wave - συνδυασμός email με instant messaging για real-time συνεργασία
Google Bookmarks List - υπηρεσία διαμοιρασμού bookmarks
Google Friends Connect- επέτρεπε στους webmasters να προσθέτουν κοινωνικά χαρακτηριστικά σε sites
Google Gears - web browser functionality σε κατάσταση offline
Google Search Timeline - έδινε ένα γράφημα με τις αναζητήσεις
Knol - ένα project στα πρότυπα της Wikipedia
Renewable Energy Cheaper than Coal - για τους χρήστες του Internet με οικολογική συνείδηση
Ο χρόνος του τερματισμού λειτουργίας δεν είναι ίδιος για όλες τις υπηρεσίες. Για παράδειγμα, το Wave θα κλείσει τον Απρίλιο, ενώ η αυλαία του Knol θα πέσει τον Οκτώβριο.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι η Google προχωρά σε αυτές τις κινήσεις προκειμένου να αφοσιωθεί σε προϊόντα όπως το Google+. Η νέα υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης ξεκίνησε με υψηλές φιλοδοξίες, φαίνεται όμως ότι αρχίζει να χάνει μέρος της δυναμικής της.

[via]

Labels:



Google: Τέλος για επτά online Υπηρεσίες


Η Google ανακοίνωσε και επίσημα το επικείμενο κλείσιμο επτά online υπηρεσιών, οι οποίες δεν κατάφεραν στο πρόσφατο παρελθόν να κερδίσουν τους χρήστες του Internet.

Μεταξύ των υπηρεσιών που κλείνουν είναι και το Google Wave.
Αναλυτικά, η λίστα με τις υπηρεσίες που καταργούνται είναι οι εξής:
Google Wave - συνδυασμός email με instant messaging για real-time συνεργασία
Google Bookmarks List - υπηρεσία διαμοιρασμού bookmarks
Google Friends Connect-  προσθήκη κοινωνικών χαρακτηριστικών σε sites
Google Gears - web browser functionality σε κατάσταση offline
Google Search Timeline - έδινε ένα γράφημα με τις αναζητήσεις
Knol - ένα project στα πρότυπα της Wikipedia
Renewable Energy Cheaper than Coal - για τους χρήστες του Internet με οικολογική συνείδηση
Ο χρόνος του τερματισμού λειτουργίας δεν είναι ίδιος για όλες τις υπηρεσίες. Για παράδειγμα, το Wave θα κλείσει τον Απρίλιο, ενώ η αυλαία του Knol θα πέσει τον Οκτώβριο.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι η Google προχωρά σε αυτές τις κινήσεις προκειμένου να αφοσιωθεί σε προϊόντα όπως το Google+.

Επισημαίνεται ότι αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν να αφαιρεθεί από το MinOtaVr'S Blog ή δεξιά στήλη που αφορούσε το Google Friends Connect.

Επί της ευκαιρίας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους πιστούς συνοδοιπόρους Google Friends και να τους παροτρύνουμε να συνεχίσουν το ταξίδι μαζί μας μέσω των αλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως είναι το Google+, Facebook, Twitter και του γνωστού AddThis που θα βρείτε κάτω από κάθε post.

[via]

Labels: , , , ,



Ανύπαρκτη η Ασφάλεια των Τηλεπικοινωνιών


Για ανύπαρκτο επίπεδο ασφάλειας σε όλο το φάσμα των τηλεπικοινωνιών της χώρας, καθώς έχουν διαπιστωθεί δεκάδες περιπτώσεις παραβιάσεων, αλλά και αδυναμία ελέγχου των εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε αυτούς τους τομείς, κάνει λόγο η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών.

Όπως επισημάνθηκε κατά την ενημέρωση που έκανε η ΑΔΑΕ επί της έκθεσης πεπραγμένων για το έτος 2010 στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, η Ελλάδα είναι «ανοχύρωτη χώρα», ενώ «ανύπαρκτη» είναι και η εθνική πολιτική ασφάλειας των ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

Αίσθηση προκάλεσαν επίσης οι πληροφορίες που θέλουν να μην γίνεται έλεγχος για το αν το τηλέφωνο για το οποίο ζητείται άρση απορρήτου ανήκει στο ίδιο πρόσωπο καθώς και ότι όταν αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητου κάποιου, μαζί με αυτό παρακολουθούνται και όλες οι συνομιλίες της περιοχής που ανήκει.

«Υπάρχουν περιστατικά παραβίασης της ασφάλειας παροχών από εταιρείες σε ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ, όπου βρέθηκαν μαγνητοφωνάκια», ανέφερε ο κ. Λαμπρινόπουλος, προσθέτοντας ότι αν η ΑΔΑΕ είχε την λειτουργική δυνατότητα, «μέχρι τέλη του 2011 ο έλεγχος της θα έφτανε σε πολύ υψηλό βαθμό ξεκινώντας από τα πιο επικίνδυνα ΚΑΦΑΟ».

Εντύπωση προκάλεσε επίσης η αναφορά του κ. Λαμπρινόπουλου ότι εδώ και 11 μήνες, βρίσκονται στον αέρα τα πρόστιμα, περίπου 85 εκατ. ευρώ, που είχε επιβάλει η ΑΔΑΕ στις εταιρείες Vodafon και Ericson με αφορμή το σκάνδαλο των υποκλοπών.

«Οι εταιρείες που πήραν άδειες λειτουργίας μέσω της ΕΕΤ είναι πάρα πολλές, αλλά η ΑΔΑΕ δεν έχει εξουσιοδότηση να τις ελέγξει», συμπλήρωσε.

[via]

Labels: , , , , , , , ,



Windows 8: Πολύ πιο εύκολο installation



Όπως όλα δείχνουν, η εγκατάσταση των Windows 8 θα είναι πολύ πιο απλή, καθώς τα πολλαπλά παράθυρα που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης των Windows 7 θα δώσουν τη θέση τους σε έναν ενιαίο wizard.

Ο νέος wizard των Windows 8, θα απαιτεί μόλις 11 clicks από την πλευρά του χρήστη και θα είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο του υπολογιστή μας για θέματα συμβατότητας, επιλέγοντας την κατάλληλη έκδοση των Windows κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης και εγκαθιστώντας τα απολύτως απαραίτητα στο σύστημα μας.

Σημειώνεται ότι θα υπάρχει και η επιλογή εγκατάστασης τύπου Advanced, όπου οι έμπειροι χρήστες του λειτουργικού θα μπορούν να παρεμβαίνουν σε όλες τις επιλογές του setup.

[via]

Labels: , , , ,



Skype: Συνεργασία με Facebook



Η Skype επέκτεινε την ήδη υπάρχουσα συνεργασία της με το Facebook, παρουσιάζοντας την νέα δυνατότητα διενέργειας κλήσεων από το Skype προς χρήστες του Facebook.

Εκτός από την παραπάνω υπηρεσία, η νέα έκδοση περιλαμβάνει βελτιώσεις τόσο στο κομμάτι της ποιότητας όσο και της δυνατότητας που δίνεται στους Windows Premium συνδρομητές της υπηρεσίας ώστε να έχουν πρόσβαση στην λειτουργία Group Screen Sharing, κάτι που ήταν διαθέσιμο μόνο στους χρήστες Mac μέχρι σήμερα.

Υπενθυμίζεται πως η Skype έχει περάσει πλέον υπό τον έλεγχο της Microsoft μετά την εξαγορά των 8.5 δις δολαρίων.

[via]

Labels: , , , , ,



LG: Μετατρέψτε την παλιά σας TV σε smart TV



Η LG Electronics παρουσίασε το ST600 μια «έξυπνη» συσκευή αναβάθμισης που δίνει τη δυνατότητα στους θεατές να μετατρέψουν τη συμβατική τους τηλεόραση σε Smart TV.

Ενσωματώνοντας όλα τα πλεονεκτήματα της πρόσβασης στο Internet, το Smart TV Upgrader προσφέρει σε οποιαδήποτε τηλεόραση συμβατότητα με όλες τις λειτουργίες της πλατφόρμας Smart TV της LG, συμπεριλαμβανομένων του premium online περιεχομένου, των εφαρμογών του LG App Store, του Smart Share και του Web Browser.

Χάρη στη κομψή σχεδίαση και το μικρό μέγεθος του ST600, οι χρήστες μπορούν να περιηγηθούν στις λειτουργίες της τηλεόρασης μέσω του Home Dashboard -της μοναδικής οθόνης έναρξης που έχει σχεδιάσει η LG για την πλατφόρμα Smart TV- η οποία τακτοποιεί και διαχωρίζει τα εικονίδια και τα μενού με εύχρηστο τρόπο για τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης.

Παράλληλα, μέσω του Home Dashboard οι χρήστες αποκτούν πρόσβαση σε μια ευρεία γκάμα πλούσιου και ποιοτικού premium περιεχομένου ψυχαγωγίας, που εγγυάται να ικανοποιήσει κάθε προτίμηση. Επιπλέον, το ST600 προσφέρει πρόσβαση στην αυξανόμενη γκάμα των εφαρμογών της LG, που σχεδιάζονται ειδικά για χρήση σε τηλεοράσεις και καλύπτουν κάθε τομέα ενδιαφέροντος, από μαθήματα γλώσσας έως εκπαιδευτικά παιχνίδια.

Επίσης, με τη χρήση του Web Browser, το ST600 επιτρέπει στους χρήστες να επισκεφτούν τις αγαπημένες τους ιστοσελίδες απευθείας στην τηλεόραση ή να αναζητήσουν online πληροφορίες και περιεχόμενο που τους ενδιαφέρει.

[via]

Labels: , , , , ,



ΗΠΑ: Ηackers κατέστρεψαν αντλία ύδρευσης


Σε καταστροφή αντλίας εργοστασίου ύδρευσης στο Ιλλινόϊς των ΗΠΑ προχώρησαν Ρώσοι hackers, αφού παραβίασαν το δίκτυο και έκλεψαν κωδικούς και passwords πελατών.

Οι hackers με προέλευση την Ρωσία, ανοιγόκλειναν συνεχώς την αντλία μέχρι την ολική καταστροφή της, ενώ σύμφωνα με τους υπευθύνους του εργοστασίου τους τελευταίους 2 με 3 μήνες παρατηρούσαν μικρές παρεμβολές στην λειτουργία του συστήματος.

Για την ώρα δεν είναι γνωστό πόσοι κωδικοί χρηστών έχουν υποκλαπεί...

[via]

Labels: , , ,



ΗΠΑ: Ηackers κατέστρεψαν αντλία ύδρευσης


Σε καταστροφή αντλίας εργοστασίου ύδρευσης στο Ιλλινόϊς των ΗΠΑ προχώρησαν Ρώσοι hackers, αφού παραβίασαν το δίκτυο και έκλεψαν κωδικούς και passwords πελατών.

Οι hackers με προέλευση την Ρωσία, ανοιγόκλειναν συνεχώς την αντλία μέχρι την ολική καταστροφή της, ενώ σύμφωνα με τους υπευθύνους του εργοστασίου τους τελευταίους 2 με 3 μήνες παρατηρούσαν μικρές παρεμβολές στην λειτουργία του συστήματος.

Για την ώρα δεν είναι γνωστό πόσοι κωδικοί χρηστών έχουν υποκλαπεί...

[via]

Labels:



PayPal : Αποστολή Χρημάτων μέσω Facebook



Παρουσιάστηκε από το PayPal μια νέα εφαρμογή για το Facebook με την ονομασία "Send Money" όπου οι πελάτες της PayPal μπορούν εύκολα να στείλουν χρήματα και ευχετήριες κάρτες στους φίλους τους στο Facebook.

Η εφαρμογή αποτελεί την επίσημη σύνδεση των δικτύων Facebook και PayPal, ακολουθώντας αντίστοιχες προσπάθειες τρίτων, σε μία κίνηση αναγνώρισης της δυναμικής του κοινωνικού δικτύου από την PayPal.

Η όλη διαδικασία συνίσταται σε μερικά απλά βήματα και επιτρέπει την αποστολή χρημάτων, ακόμα και προς άτομα που αρχικά δεν έχουν λογαριασμό στο PayPal. Ο εντολέας μπορεί να στείλει μόνο χρήματα ή να τα συνοδεύσει με μία ευχετήρια κάρτα, ώστε να ανταποκριθεί παραστατικά με εικόνες ή video στις υπενθυμίσεις εορτών που παρέχει το κοινωνικό δίκτυο.

Η διαδικασία περιλαμβάνει το σύνηθες βήμα login στην υπηρεσία του PayPal, ώστε να διατηρήσει ψηλά το επίπεδο ασφάλειας της εφαρμογής.

Η ευχετήρια κάρτα δημοσιεύεται στον Τοίχο του αποδέκτη και ταυτόχρονα φτάνει προσωπική ειδοποίηση για την παραλαβή των χρημάτων. Αν ο αποδέκτης δεν έχει λογαριασμό στο PayPal, μπορεί εύκολα να δημιουργήσει έναν την ίδια στιγμή, ώστε να παραλάβει τα χρήματα. Το ποσό μπορεί χρησιμοποιηθεί online ή να μεταφερθεί σε τραπεζικό λογαριασμό.

Η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν για αποστολές χρημάτων από το υπόλοιπο του PayPal ή από τραπεζικό λογαριασμό, ενώ εφαρμόζεται προμήθεια 2,9%+$0,3 για χρήματα που στέλνονται με πηγή χρεωστική ή πιστωτική κάρτα.


[via]

Labels: , , , , ,



Nova: Έρχεται η Πρώτη Ελληνική 3D Μετάδοση

Δημοσιευμένη Εικόνα


Η Nova, η πρώτη ψηφιακή πλατφόρμα της Ελλάδας, κατακτά μια ακόμα πρωτιά... την πρώτη πιλοτική 3D τηλεοπτική μετάδοση στη χώρα μας.

Ειδικότερα, δίνει τη δυνατότητα στους συνδρομητές της να παρακολουθήσουν τον κορυφαίο αγώνα Μίλαν – Μπαρτσελόνα για την 5η αγωνιστική του Champions League, την Τετάρτη 23/11, στις 21.45 σε ζωντανή, 3D μετάδοση!

Οι συνδρομητές Nova έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν για πρώτη φορά στη χώρα μας, την απόλυτη τηλεοπτική 3D εμπειρία, με πρωτόγνωρη τρισδιάστατη εικόνα και ολοζώντανα χρώματα, δίνοντας τους την αίσθηση ότι βρίσκονται στην καρδιά της αγωνιστικής δράσης!

Απαραίτητες προϋποθέσεις για την παρακολούθηση της 3D μετάδοσης είναι:
α) η ενεργή σύνδεση Nova,
β) ο HD αποκωδικοποιητής 831 ή PVR 865,
γ) τηλεόραση με 3D δυνατότητα θέασης,
δ) ειδικά γυαλιά 3D θέασης.
Ο αγώνας θα προβληθεί στη θέση 250 του EPG (Electronic Programming Guide) και θα είναι διαθέσιμος σε όλους τους συνδρομητές Nova.
[via]

Labels: , , , , ,



Appstore: Download musiXmatch - lyrics


Μουσικόφιλοι κάτοχοι συσκευών iPhone - iPad - iPod σπεύσατε...

Ο λόγος για το iTunes application musiXmatch - lyrics το οποίο και είναι υπεύθυνο στο να «παίζει» τα τραγούδια της αρεσκείας σας και ταυτόχρονα να σας δείχνει και τους στίχους τους!

Το musiXmatch - lyrics μπορείτε να το βρείτε για περιορισμένο χρονικό διάστημα Δωρεάν από το παρακάτω iTunes Link.

Για αυτό λοιπόν κατεβάστε τοόσο ακόμα προλαβαίνετε!

[via]

Labels: , , , , , ,



Έρχεται το Super Hi-Vision



Στην χώρα μας, καλά - καλά δεν ήρθε ακόμα τo High Definition (HD) και ήδη οι φίλοι μας οι Άγγλοι είναι έτοιμοι να λανσάρουν το Super Hi-Vision (SHV)!

Όπως όλα δείχνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου θα μεταδοθούν για κάποιους σε φορμά Super Hi-Vision, αυτό φυσικά απαιτεί ειδικές εγκαταστάσεις όπου εκτός της Μεγάλης Βρετανίας, θα στηθούν σε συγκεκριμένα σημεία του πλανήτη όπως στην Ιαπωνία και στις ΗΠΑ.

Για να καταλάβουμε τι σημαίνει SHV, αρκεί να αναφέρουμε ότι μιλάμε για video με ανάλυση 33 megapixels και surround ήχο 22.2 όταν η ανάλυση του HD έχει αυτή την στιγμή ως ανώτερη τιμή τα 2 megapixels!

[via]

Labels: , , , , ,



Έρχονται τα «Δορυφορικά» παπούτσια


Παπούτσια τα οποία θα απευθύνονται σε ασθενείς που πάσχουν από τη νόσο Αλτσχάιμερ, δημιούργησε η αμερικανική GTX Corp.

Όπως αναφέρει εκπρόσωπος της εταρείας με έδρα στην Καλιφόρνια, αυτά θα έχουν ενσωματωμένο σύστημα GPS με σκοπό να αποτρέψει άτομα με άνοια στο να χάνονται αλλά και να καθησυχάσει τους συγγενείς τους, καθώς έτσι θα γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή που βρίσκοντα τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Αντριου Καρλ από το Πανεπιστήμιο Τζορτζ Μέισον, ο οποίος συνεργάστηκε με την κατασκευάστρια εταιρεία υπογραμμίζει ότι τα «δορυφορικά» παπούτσια θα μπορούσαν να σώσουν ζωές. «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για άτομα που βρίσκονται στα πρώτα στάδια της νόσου Αλτσχάιμερ να έχουν ένα σύστημα ασφαλείας.

Μπορεί να ζουν στο σπίτι τους αλλά παρόλα αυτά να μπερδευτούν, να βγουν βόλτα και να χαθούν για μέρες» τονίζει ο ειδικός. «Περίπου το 60% των ασθενών αυτών θα βγει κάποια στιγμή και θα χαθεί. Σχεδόν οι μισοί από αυτούς, οι οποίοι δεν εντοπίζονται εντός του πρώτου 24ώρου, μπορούν να πεθάνουν από αφυδάτωση, έκθεση σε καιρικά φαινόμενα ή ατύχημα» εξηγεί ο καθηγητής.

Μέχρι στιγμής έχουν κατασκευασθεί περί τα 3.000 ζευγάρια παπούτσια με ενσωματωμένο σύστημα GPS, τα οποία αναμένεται να διατεθούν από την εταιρεία Aetrex Worldwide προς 300 $ .

[via]

Labels: , , , ,



Adobe: Τερματίζει το Flash στις φορητές συσκευές



Adobe Admits: Apple Won, Flash For Mobile is Done, HTML5 is the Future


Σύμφωνα με τον Mike Chambers της Adobe, σταματάει (επιτέλους) το Flash στους browser των φορητών συσκευών.

Το post όπου υπαγορεύει στους προγραμματιστές να επικεντρωθούν στο HTML 5 έχει ως παρακάτω :
"Our future work with Flash on mobile devices will be focused on enabling Flash developers to package native apps with Adobe AIR for all the major app stores.

We will no longer adapt Flash Player for mobile devices to new browser, OS version or device configurations. Some of our source code licensees may opt to continue working on and releasing their own implementations.

We will continue to support the current Android and PlayBook configurations with critical bug fixes and security updates."
Σύμφωνα λοιπόν με αυτό, η Adobe θα διακόψει την ανάπτυξη του Flash Player για τους browser στις φορητές συσκευές και θα δώσει βάρος, στην ανάπτυξη mobile εφαρμογών καθώς και στο HTML5.

Όπως πιθανολογείται η επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας, αναμένεται να αναρτηθεί στο site της Adobe, μέσα στην εβδομάδα.

[via]

Labels: , , , , ,



Ellinadiko(;): Συνελήφθη 28χρονος Έλληνας



Όπως αναφέρει το newsit συνελήφθη 28χρονος διαχειριστής ιστοσελίδας από αστυνομικούς του τμήματος δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας .

Σύμφωνα με πληροφορίες του lamiastar.gr ο συγκεκριμένος φέρεται να είναι ιδιοκτήτης ιστοσελίδας που έδινε την δυνατότητα στους επισκέπτες της να κατεβάζουν ταινίες, τραγούδια, παιχνίδια χωρίς να έχει τα πνευματικά δικαιώματα.

Οι αστυνομικοί δέχθηκαν καταγγελία για την συγκεκριμένη ιστοσελίδα και μετά από έρευνα κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη του ιδιοκτήτη της στην Λαμία.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε ότι πρόκειται για το γνωστό forum, στην Ελληνική Underground σκηνή, Ellinadiko....

Όποιος μπορεί να τo επιβεβαιώσει ας αφήσει ένα σχόλιο.
.

Labels: , , , , , ,



Apple: Διαθέσιμο το iOS 5.0.1



Όπως αναμενόταν διαθέσιμη έγινε από την Apple στο ευρύ κοινό των iUsers, η πολυσυζητημένη αναβάθμιση στο iOS 5.0.1 η οποία και φαίνεται να λύνει τα προβλήματα μπαταρίας του iPhone που παρατηρήθηκαν το τελευταίο διάστημα.

Επιπρόσθετα η συγκεκριμένη αναβάθμιση προσφέρει multitasking gestures στο αρχικό iPad, λύνει το πρόβλημα με το Documents in the Cloud και τέλος διορθώνει τα κενά ασφαλείας με το Smart Cover για το iPad 2 και με το code signing που ανακάλυψε ο Charlie Miller.

Όσοι ενδιαφέρεστε να αναβαθμιστείτε δεν έχετε παρά να την κατεβάσετε γρήγορα και απλά με το σωτήριο -για πολλούς hardcore Λινουξάδες- Over The Air αρκεί απο την συσκευή σας να επιλέξετε Settings-->General-->Software Update, εναλλακτικά βέβαια είναι διαθέσιμη και μέσω του iTunes.

Βέβαια, εδώ και αρκετές ώρες πολλοί είναι αυτοί οι χρήστες σε διάφορα φόρουμ που διαμαρτύρονται ότι η αναβάθμιση δεν διόρθωσε τίποτα παρατηρώντας την ίδια ή και σε αρκετές περιπτώσεις μεγαλύτερη μείωση στη μπαταρία.

Για παράδειγμα, το θέμα με τις υπηρεσίες τοποθεσίας και το time zone που ευθυνόταν σε ένα μεγάλο ποσοστό για την μειωμένη αυτονομία φαίνεται ότι δεν διορθώθηκε στην 5.0.1 αφού το tracking παραμένει ενεργό και στην νέα έκδοση.

Εκπρόσωπος της Apple δήλωσε στο AllThingsD πριν λίγες ώρες ότι η τελευταία αναβάθμιση διόρθωσε αρκετά προβλήματα με την αυτονομία σε ορισμένες συσκευές αλλά συνεχίζουν να ερευνούν κάποια σχετικά ζητήματα.

[via]

Labels: , , , , , ,



4sqwifi: Βρείτε Δωρεάν WiFi passwords



Η δημοφιλής υπηρεσία Foursquare αποκτά έναν ενδιαφέρον “συνεργάτη” ο οποίος σας βοηθάει να εντοπίσετε τα ασύρματα δίκτυα που βρίσκονται σε κοντινά venues, παρέχοντας παράλληλα και το password για να τα χρησιμοποιήσετε!

Ο λόγος για το iPhone app με την ονομασία 4sqwifi το οποίο συγκεντρώνει τα στοιχεία που αφήνουν οι χρήστες του Foursquare και αφορούν WiFi passwords, tips κλπ και στη συνέχεια τα παρουσιάζει φιλτραρισμένα και κατανεμημένα ως προ την απόσταση του χρήστη από το δίκτυο, ώστε να επιλέξετε το κοντινότερο.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για μία ελληνική προσπάθεια που παρουσιάστηκε στο τελευταίο AppCamp Greece και σίγουρα αναμένεται να μας απασχολήσει πολύ περισσότερο στο εγγύς μέλλον.

Download: 4sqwifi iOS app

[via]

Labels: , , , ,



HDD: Η πλημμύρα έφερε αύξηση τιμών



H καταστροφική πλημμύρα στην Ταϊλάνδη έκλεισε 14.000 εργοστάσια που περιλαμβάνουν εγκαταστάσεις παραγωγής σκληρών δίσκων της Western Digital και Seagate.

Το παραπάνω γεγονός αναμένεται να προκαλέσει ένα δραστικό έλλειμμα σε σκληρούς δίσκους σύμφωνα με τους ερευνητές της iSuppli καθώς οι αποστολές δίσκων αναμένονται να μειωθούν κατά 27.7%.

Η Western Digital φαίνεται να έχει επηρεαστεί περισσότερο από την πλημμύρα και οι αναλυτές πιστεύουν πως η εταιρεία θα χάσει μερίδιο αγοράς από την Seagate η οποία έχει κάνει πρόγνωση παραγωγής διπλάσιων δίσκων από την WD.

Το παραπάνω γεγονός αναμένεται να αυξήσει κατά 10% τις τιμές των HDD με κάποια μοντέλα να φτάνουν ήδη ακόμα και το 40% προσαύξησης.

Συγκεκριμένα η τιμή του Samsung Spinpoint F3 έχει αυξηθεί από $70 - $140, ο δε Caviar Green 1TB δίσκος της WD έχει φτάσει τα $130 ενώ ο Caviar Black έχει πιάσει τα $170.

Όπως ήταν αναμενόμενο τόσο οι δίσκοι χωρητικότητος 2ΤΒ δίσκοι έχουν ξεπεράσει τα $200 όσο και οι δίσκοι των 3ΤΒ έχουν φτάνα αγγίζουν τα $400!

Μετά τα παραπάνω όπως καταλαβαίνεται όσοι είχαν προλάβει να στοκάρουν σκληρούς είναι οι κερδισμένοι της θεομηνίας.

[via]

Labels: , , , , ,



Ubuntu 12.04 ο Μυρμηγκοφάγος



Ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα η κωδική ονομασία του Ubuntu 12.04 η οποία σύμφωνα με την συνήθεια που υπάρχει θα έχει τ’ όνομα από κάποιο είδος του ζωικού βασιλείου που κινδυνεύει με εξαφάνιση.

Έτσι λοιπόν ο Mark Shuttleworth, ο Mr Ubuntu, ανακοίνωσε την ονομασία το blog του, η οποία και θα είναι: Precise Pangolin.

O Pangolin, είναι ένα είδος μυρμηγκοφάγου, ο οποίος εκτός από τους φυσικούς εχθρούς , όπως τα λιοντάρια, κινδυνεύει και έχει μειωθεί ο πληθυσμός του, επειδή θηρεύεται από ανθρώπους, καθώς αποτελεί έναν εκλεκτό μεζέ, ιδιαίτερα στην Αφρική.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες η ιδέα γι’ αυτό τ’ όνομα, πάρθηκε ύστερα από την άφιξη ενός αριθμού, από αυτό το μεγαλόσωμο είδος, στον Ζωολογικό κήπο του Λονδίνου, τον Νοέμβριο του 2010.

Ίσως να ηχεί αστείο, μα η αλήθεια είναι πως η Canonical, δίνει μέρος των εσόδων από το Ubuntu Music Store και το Ubuntu Shop, στις ανάλογες οργανώσεις που βοηθούν στη διάσωση των απειλούμενων με εξαφάνιση ειδών.

Τέλος αυτή η ανακοίνωση σηματοδοτεί τις ετοιμασίες για την έναρξη του Ubuntu Developer Summit η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Orlado τον επόμενο μήνα.

[via]

Labels: , , , ,



Ubuntu 12.04 ο Μυρμηγκοφάγος



Ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα η κωδική ονομασία του Ubuntu 12.04 η οποία σύμφωνα με την συνήθεια που υπάρχει θα έχει τ’ όνομα από κάποιο είδος του ζωικού βασιλείου που κινδυνεύει με εξαφάνιση.

Έτσι λοιπόν ο Mark Shuttleworth, ο Mr Ubuntu, ανακοίνωσε την ονομασία το blog του, η οποία και θα είναι: Precise Pangolin.

O Pangolin, είναι ένα είδος μυρμηγκοφάγου, ο οποίος εκτός από τους φυσικούς εχθρούς , όπως τα λιοντάρια, κινδυνεύει και έχει μειωθεί ο πληθυσμός του, επειδή θηρεύεται από ανθρώπους, καθώς αποτελεί έναν εκλεκτό μεζέ, ιδιαίτερα στην Αφρική.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες η ιδέα γι’ αυτό τ’ όνομα, πάρθηκε ύστερα από την άφιξη ενός αριθμού, από αυτό το μεγαλόσωμο είδος, στον Ζωολογικό κήπο του Λονδίνου, τον Νοέμβριο του 2010.

Ίσως να ηχεί αστείο, μα η αλήθεια είναι πως η Canonical, δίνει μέρος των εσόδων από το Ubuntu Music Store και το Ubuntu Shop, στις ανάλογες οργανώσεις που βοηθούν στη διάσωση των απειλούμενων με εξαφάνιση ειδών.

Τέλος αυτή η ανακοίνωση σηματοδοτεί τις ετοιμασίες για την έναρξη του Ubuntu Developer Summit η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Orlado τον επόμενο μήνα.

[via]

Labels:



Anonymous: Χτύπησαν το site του ΠΑΣΟΚ



Ισχυρή κυβερνοεπίθεση μελών των χακτιβιστών Anonymous πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο εναντίον της ιστοσελίδας και του συνόλου των υπηρεσιών στο Internet του ΠΑΣΟΚ !

Όπως μας ενημερώνει το SecNews , η ιστοσελίδα του κόμματος παρέμεινε εκτός λειτουργίας για πάνω από 50 λεπτά της ώρας, δείγμα ισχυρής και στοχευμένης διαδικτυακής επίθεσης άρνησης υπηρεσιών DDoS (Distributed Denial of Service attack).

Στο μήνυμα τους στο Twitter, μέλη της κολεκτίβας αναφέρουν ότι «Αγωνιζόμαστε για την Δικαιοσύνη, Αγωνιζόμαστε για την Ελευθερία, Αγωνιζόμαστε για άμεση Δημοκρατία» ενώ παραθέτουν και σχετικό βίντεο .

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε, όπως είναι ξεκάθαρο από το μήνυμα των Anonymous, στα πλαίσια της αντίδρασης ενάντια του κυβερνώντος κόμματος και των πολιτικών που με τις αποφάσεις τους επέφεραν πολιτική αστάθεια και αβεβαιότητα στους Έλληνες πολίτες το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Η ιστοσελίδα έχει επανέλθει πλέον σε λειτουργία, όμως δεν είναι απίθανο οι επιθέσεις να συνεχιστούν τις επόμενες ώρες.

Labels: , , , ,



Download: Mozilla Firefox 8



Η νέα έκδοση του δημοφιλούς browser της Mozilla διατίθεται και επίσημα για download από σήμερα Τρίτη 8 Νοεμβρίου μέσω των FTP Servers της Mozilla σε εκδόσεις για τα Windows, Mac και Linux.

Ο Firefox 8 δίνει στους χρήστες περισσότερο έλεγχο στα add-ons καθώς η αυτόματη ανανέωση των προσθηκών τρίτων κατασκευαστών δεν είναι εφικτή πλέον με το νέο browser, έτσι θα πρέπει οι χρήστες να εγκρίνουν πρώτα την εγκατάσταση τους. Αλλαγές έγιναν και στη διαχείριση των tabs ενώ προστέθηκε και αναζήτηση στο Twitter.

Τέλος εντύπωση αναμένεται να προκαλέσει η νέα διαδικασία αυτόματου update (like Chrome) κάτι που προς το παρόν... θα πρέπει να ενεργοποιηθεί με το χέρι.

Download: Mozilla Firefox 8

[via]

Labels: , , , , ,



Vodafone: Δωρεάν και πάλι το Tethering



Με μια κίνηση που δεν περίμενε κανείς, η Vodafone, προέβη σε αναβάθμιση των Carrier Setting (vf GR v11.1) προσφέροντας ξανά το Tethering ΔΩΡΕΑΝ!

Για όσους δεν γνωρίζουν η λειτουργία tethering γνωστή και ως Hotspot περιλαμβάνεται στο λειτουργικό του iPhone και επιτρέπει στους χρήστες την σύνδεση της συσκευής με τον υπολογιστή τους προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

Η συγκεκριμένη λειτουργία διατίθονταν στους συνδρομητές της Vodafone χωρίς επιπλέον χρέωση – μέσω του πακέτου δεδομένων που είχαν ενεργοποιήσει στο συμβόλαιο τους.

Η Vodafone όμως μέσω των ρυθμίσεων (carrier settings) που απέστειλε στο iTunes τον Μάρτιο του 2010, απενεργοποίησε την λειτουργία και προχώρησε σε επιπλέον χρέωση της χρήση του tethering.

Τι σημαίνει αυτό; Τα MB ή GB του data plan του συμβολαίου αντιστοιχούν σε χρήση δεδομένων ΜΟΝΟ μέσω του iPhone και όχι μέσω του tethering.

Η κίνηση της Vodafone μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί καθώς έρχεται σε μία περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης και λίγες μόλις ήμερες πριν την κυκλοφορία του iPhone 4S στην Ελλάδα, στις 11 Νοεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Cosmote αλλά και η Wind δεν μπήκαν ποτέ στην διαδικασία της επιπλέον χρέωσης του tethering και σίγουρα ήταν ένας βασικός λόγος που αρκετοί κάτοχοι iPhone τους προτίμησαν.

[via]

Labels: , , , ,



Gmail: Αλλάζει εμφάνιση



Η Google ξεκίνησε την σταδιακή ανανέωση του Gmail, στοχεύοντας στην απλοποίηση και καθαρότητα της εμφάνισης της υπηρεσίας της.

Μία από τις πιο ευδιάκριτες αλλαγές είναι ο τρόπος εμφάνισης των email (converations), όπου μεταξύ άλλων εμφανίζεται και οι φωτογραφίες του παραλήπτη και του αποστολέα. Εφόσον αυτές είναι διαθέσιμες, είναι πιο εύκολο να διακρίνει ο χρήστης ποιος είπε τι, μέσα στην ανταλλαγή μηνυμάτων.

Η εταιρεία επίσης πρόσθεσε μία λειτουργία με την ονομασία "elastic density" όπου το interface του Gmail προσαρμόζεται στο μέγεθος του παράθυρου, τροποποιώντας ανάλογα την εμφάνιση των email ή των επαφών. Αν κάποιος θέλει μία πυκνότερη εμφάνιση του Gmail τότε μπορεί να την αλλάξει από τις Ρυθμίσεις της υπηρεσίας.

Το πάνελ στα αριστερά, κράτησε τα labels και τις επαφές σε συνεχή προβολή και επιτρέπει πλέον στον χρήση να αλλάξει το μέγεθος του. Η αναζήτηση έχει βελτιωθεί με την προσθήκη της Σύνθετης Αναζήτησης στο drop down menu πάνω-πάνω.

Τα θέματα (themes) έχουν ανανεωθεί πλήρως, κρατώντας πολλές από τις παλιές εικόνες αλλά και προσθέτοντας πολλές νέες υψηλής ανάλυσης από το iStockphoto.

Όπως πάντα η διάθεση της νέας εμφάνισης θα γίνει σταδιακά και θα συμβεί με ανάλογο προειδοποιητικό μήνυμα.

[via]

Labels: , , , ,



Windows 7: To Δημοφιλέστερο Λειτουργικό



Χρειάστηκε τελικά να περάσουν δύο χρόνια για να καταφέρουν τα Windows 7 να γίνουν το δημοφιλέστερο λειτουργικό σύστημα στον πλανήτη. Τα στατιστικά δεδομένα για το μήνα Οκτώβριο αποκαλύπτουν ότι τα Windows XP υποχωρούν πλέον στη δεύτερη θέση.

Σύμφωνα με την εταιρεία Statcounter, τα Windows 7 κατέχουν αυτή τη στιγμή μερίδιο 40,5% σε παγκόσμια κλίμακα, με τα XP να βρίσκονται πλέον στη δεύτερη θέση με 38,5%.

Η τρίτη θέση ανήκει στα Windows Vista, τα οποία βρίσκονται στην παριοχή του 11,2%. Βέβαια, σε κάποιες περιοχές τα XP εξακολουθούν να έχουν άνετο προβάδισμα έναντι των 7. Στην Ασία, για παράδειγμα, τα XP έχουν μερίδιο 55% και τα 7 μόλις 36%.

Παρά τις προσπάθειες της Microsoft να προωθήσει τα Vista και στη συνέχεια τα 7 έναντι των XP, το υπερδεκαετές πλέον λειτουργικό ήταν μέχρι τον προηγούμενο μήνα η πρώτη δύναμη στον κόσμο.

Η Microsoft έχει δεσμευτεί να το υποστηρίξει με security updates μέχρι το 2014.

[via]

Labels: , , , , ,



Apple: iOS 5.0.1 ελέω αυτονομίας



Η Apple αναγνώρισε και επισήμως την ύπαρξη του προβλήματος της μπαταρίας του iPhone 4S, δίνοντας στην διάθεση των Developers to το iOS 5.0.1. beta.

Στο συγκεκριμένο iOS οι όποιες προσθήκες και αναβαθμίσεις αφορούν επί το πλείστων το θέμα που απασχολεί χιλιάδες χρήστες της και έχει να κάνει με την αυτονομία της μπαταρίας και την ταχεία εξάντληση αυτής.

Προς το παρόν δεν υπάρχει, από την πλευρά της Apple, κάποια συμβουλή προς τους καταναλωτές για το τι πρέπει να κάνουν έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και για αυτό θα πρέπει να περιμένουν ακόμα κάποιες εβδομάδες.

Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα η εταιρεία είχε τηρήσει σιγή ιχθύος με το θέμα ....

Labels: , , , ,



Κινέζοι Hackers χτύπησαν δορυφόρους



Σύμφωνα με τα ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΝΕΑ εξετάζεται σοβαρά από το αμερικανικό κονγκρέσο η πιθανότητα να έγινε Επίθεση από hackers σε δορυφόρους των ΗΠΑ οι οποίοι μάλιστα δεν αποκλείεται να δρούσαν για λογαριασμό του κινεζικού στρατού.

«Παρεμβολές αυτού του είδους αποτελούν δυνητική απειλή, ιδιαίτερα αν αφορούν δορυφόρους με πιο ευαίσθητες λειτουργίες» αναφέρει το προσχέδιο έκθεσης της Επιτροπής Επιθεώρησης Οικονομίας και Ασφάλειας ΗΠΑ-Κίνας. Το έγγραφο περιήλθε στην κατοχή του Bloomberg ενόψει της επίσημης δημοσιοποίησης της έκθεσης τον επόμενο μήνα.

Το πρώτο περιστατικό που έγινε αντιληπτό ήταν η επίθεση στον δορυφόρο γεωσκόπησης Terra AM-1 της NASA. Οι hacker συνδέθηκαν στα συστήματα του δυρυφόρου μέσω ενός επίγειου σταθμού στη Νορβηγία και «πέτυχαν όλα τα βήματα που απαιτούνταν για να μπορούν να δίνουν εντολές στο δορυφόρο». Τέτοιες εντολές, πάντως, τελικά δεν δόθηκαν.

Η διερεύνηση της υπόθεσης οδήγησε τελικά στην ανακάλυψη μιας άλλης επίθεσης στον δορυφόρο γεωσκόπησης Landsat-7 της NASAκαι της αμερικανικής γεωλογικής υπηρεσίας (USGS).

Η έκθεση δεν κατηγορεί ευθέως το Πεκίνο για τις επιθέσεις, λέει όμως ότι τα περιστατικά βρίσκονται σε συμφωνία με έγγραφα του κινεζικού στρατού, τα οποία αναφέρονται στην εξουδετέρωση εχθρικών συστημάτων, ειδικά «επίγειων υποδομών, όπως εγκαταστάσεις ελέγχου δορυφόρων».

Η Ουάσινγκτον έχει επανειλημμένα κατηγορήσει το Πεκίνο για κυβερνοεπιθέσεις εναντίον της κυβέρνησης και αμερικανικών εταιρειών, όπως είχε συμβεί προ ετών με τις επιθέσεις εναντίον της.

Labels: , , , , ,



Επεκτατικές βλέψεις από το Ubuntu


Επεκτατικές βλέψεις έχει το αφεντικό της Canonical...

Συγκεκριμένα ο Mark Shuttleworth ο πολυεκατομμυριούχος χρηματοδότης του προσφιλούς λειτουργικού θέλει να φέρει το Ubuntu σε ένα μεγαλύτερο εύρος συσκευών, όπως είναι τα κινητά τηλέφωνα, τα tablets και οι τηλεοράσεις, επιθυμώντας έτσι να αποκτήσει μερίδιο αγοράς σε έναν τόσο προσοδοφόρο τομέα όπως είναι οι παραπάνω συσκευές.

Τα πρώτα προϊόντα αναμένονται μέσα στους επόμενους 18 μήνες, αν και η Canonical δεν έχει ανακοινώσει ακριβές χρονοδιάγραμμα.

Ο Mark Shuttleworth δήλωσε πως οι προσπάθειες της Canonical θα επικεντρωθούν στην έκδοση 12.04 (Precise Pangolin) η οποία αναμένεται τον Απρίλιο του 2012 καθώς πρόκειται για την έκδοση η οποία θα υπόσχεται πενταετή υποστήριξη (Long Term Support).


[via]

Labels: , , , , , ,



Anonymous: Έρχεται το Τέλος του Facebook



Ένα video μανιφέστο, της ομάδος Anonymous έχει κυκλοφορήσει τις τελευταίες ημέρες στο YouTube, μέσω του οποίου απειλούν να "κατεβάσουν ρολά" στο Facebook στις 5 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το βίντεο, που έχει έρθει στο φως, αναφέρεται: «το αγαπημένο σας μέσο επικοινωνίας θα καταστραφεί». Η φωνή στο μήνυμα προσθέτει ότι όποιος αγαπά την ελευθερία της πληροφορίας και την προστασία της ιδιωτικής ζωής, θα πρέπει να συνταχθεί μαζί τους.

«Η μάχη βρίσκεται σε εξέλιξη. Πρόκειται για μία μάχη που αφορά την ελευθερία επιλογής και την συναίνεση που έχει ως βάση την αλήθεια. Βρίσκεται σε εξέλιξη γιατί οι άνθρωποι πέφτουν θύματα παρενόχλησης και σύγχυσης ώστε να κάνουν πράγματα, των οποίων τις συνέπειες δεν κατανοούν». «Ετοιμαστείτε για μία ημέρα που θα γραφτεί στην ιστορία» καταλήγουν.

[via]

Labels: , , , ,