Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Cosmote: Αυξήσεις τιμών εν μέσω κρίσης



Ενώ οι μισθοί μας μειώνονται καθημερινώς η Cosmote αποφάσισε από 6 Φεβρουαρίου 2012 να προβεί στις ακόλουθες αυξήσεις τιμών:

H χρέωση αποστολής MMS εντός Ελλάδος προς εθνικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας για όλους τους συνδρομητές καρτοκινητής τηλεφωνίας WHAT’S UP και COSMOKAPTA, αυξάνεται από 0,4030€/MMS σε 0,47€/MMS.

Η χρέωση της υπηρεσίας Επέκτασης Υπολοίπου για όλους τους συνδρομητές καρτοκινητής τηλεφωνίας COSMOKAPTA, WHAT’S UP, FROG και CIAO αυξάνεται από 0,35€ σε 0,40€.

Η χρέωση για κλήσεις και video-κλήσεις προς όλα τα εθνικά δίκτυα σταθερής και κινητής τηλεφωνίας για όλους τους συνδρομητές καρτοκινητής τηλεφωνίας FROG αυξάνεται από 0,0036€/δευτ. σε 0,0042€/δευτ., ενώ η χρέωση παραμένει ανά δευτερόλεπτο χωρίς ελάχιστη διάρκεια χρέωσης.

Αναπροσαρμογές τιμών θα εφαρμοστούν για τις κλήσεις προς τον τηλεφωνητή, τα πακέτα μηνυμάτων, τις χρεώσεις περιαγωγής και άλλες ιδιαίτερες περιπτώσεις, όπως φαίνεται αναλυτικά στο δελτίο τύπου.

Επίσης αλλάζει η ελάχιστη διάρκεια χρέωσης των εθνικών κλήσεων ομιλίας και video-κλήσεων προς εθνικά δίκτυα κινητής και σταθερής τηλεφωνίας για όλα τα Οικονομικά Προγράμματα Συμβολαίου και ΚαρτοΣυμβολαίου για ιδιώτες συνδρομητές της COSMOTE, για όλα τα Επαγγελματικά Προγράμματα Συμβολαίου COSMOTE και COSMOTE BUSINESS COST CONTROL, καθώς και για όλους τους συνδρομητές καρτοκινητής τηλεφωνίας WHAT’S UP και COSMOKAPTA, αυξάνεται από 45 σε 60 δευτερόλεπτα και η χρέωση στη συνέχεια παραμένει ανά δευτερόλεπτο.

Ο ελάχιστος χρόνος διάρκειας ανά κλήση της υπηρεσίας που προσφέρει στους συνδρομητές καρτοκινητής τηλεφωνίας COSMOΚΑΡΤΑ 45 λεπτά δωρεάν χρόνου ομιλίας για εθνικές κλήσεις φωνής με κάθε ανανέωση χρόνου ομιλίας αξίας ίσης ή μεγαλύτερης των 10€, αυξάνεται από 30 δευτερόλεπτα σε 60 δευτερόλεπτα και η χρέωση στη συνέχεια παραμένει ανά δευτερόλεπτο.

Οι υφιστάμενοι συνδρομητές των ως άνω προγραμμάτων έχουν δικαίωμα καταγγελίας της σύμβασής τους αζημίως, εντός ενός μηνός από τη δημοσίευση της παρούσας.

Δεν ξέρω για εσάς αλλά δεν είναι λίγοι αυτοί που σκέφτονται πολύ σοβαρά το τελευταίο.

Labels: , , , , ,



Google tablet προ των πυλών



Όπως όλα δείχνουν το Google tablet είναι σχεδόν έτοιμο, καθώς κατά δήλωση του Eric Schmidt της Google, αυτό αναμένεται να δοθεί στο κοινό σε λιγότερο από έξι μήνες.

Το tablet της Google θα τρέχει τη τελευταία έκδοση του λειτουργικού της εταιρείας Android 4.0 Ice Cream Sandwich ενώ λέγεται ότι θα έχει πανίσχυρο hardware αφού θα βασίζεται σε ότι πιο πρόσφατο υπάρχει στην αγορά.

Με τη κίνηση αυτή η Google μπαίνει μπροστά στη μάχη ενάντια του iPad της Apple που τόσο καιρό έχει αποβεί άκαρπη μιας και τα Android tablets δεν τα πάνε καλά στις πωλήσεις.

Αν αναλογιστούμε ότι ο σχεδιασμός της Google για το λανσάρισμα του tablet της στο επόμενο εξάμηνο, πέφτει πάνω στη φημολογούμενη ημερομηνία κυκλοφορίας του iPad 3, τότε δεν είναι απίθανο να το δούμε στην αγορά και οι φήμες να γίνουν επιτέλους πραγματικότητα.

[via]

Labels: , , , , ,



Κυκλοφόρησε: iOS 5.0.1 Untethered Jailbreak



Ευχάριστα είναι τα νέα για όσους iUsers ανέμεναν υπομονετικά το Untethered Jailbreak του iOS 5.0.1.

Συγκεκριμένα ο pod2g δημιούργησε ένα καταπληκτικό δώρο για τους λάτρεις της iOS – ένα untethered 5.0.1 jailbreak για non-A5 συσκευές (δηλαδή εκτός iPhone 4s και iPad2).

Το untether του pod2g περιλαμβάνει δυο διαφορετικά exploits και μερικά άλλα «κόλπα» - και εφόσον υιοθέτησε την στάση του comex ο οποίος τα έκανε όλα μόνος του σχεδόν, καταλαβαίνετε το πόση δουλειά είχε τους τελευταίους μήνες!

Πριν μερικές μέρες, ο pod2g έδωσε το untether και στην iPhone Dev Team και στην Chronic DevTeam. Το ενσωματώσανε στο redsn0w 0.9.10 και PwnageTool, και η Chronic DevTeam το έβαλε σε ένα πακέτο στη Cydia (το ίδιο σετ exploits είναι και στα τρία).

O Pod2g τώρα ψάχνει για έναν τρόπο να ενσωματώσει αυτό το jailbreak και για τις συσκευές με Α5 (iphone 4s, Ipad 2). Επειδή αυτές οι συσκευές ΔΕΝ μπορούν να χρησιμοποιήσουν το limera1n exploit του Geohot για να περαστεί το untether, χρειάζονται κάποια exploits παραπάνω απο αυτά που χρησιμοποιήθηκαν για το untether των άλλων συσκευών.

Εφόσον λοιπόν η συσκευή σας πληροί τις προδιαγραφές, μπορείτε να κατεβάστε το νέο redsn0w 0.9.10b1 από το παρακάτω link .

Για περισσότερα δεν έχετε παρά να ανατρέξετε στον παρακάτω οδηγό από το πάντα ενημερωμένο iPhoneHellas.

Labels: , , , , , , ,



Κενό ασφαλείας στο σύστημα λήψης SMS


Νέο κενό ασφαλείας στο σύστημα λήψης μηνυμάτων SMS θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο επιθέσεων των εγκληματιών, προκειμένου τα κινητά ανυποψίαστων χρηστών να αποστέλλουν μηνύματα υψηλής χρέωσης ή να αδυνατούν να λάβουν SMS από άλλες πηγές.

Η αδυναμία εντοπίζεται στον τρόπο διαχείρισης των SMS από τις εφαρμογές δικτύου των καρτών SIM (SIM Toolkits), που είναι προεγκατεστημένες από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας. Στόχος των εφαρμογών αυτών είναι να εμφανίζουν στο χρήστη χρήσιμα μηνύματα, όπως το διαθέσιμο υπόλοιπό του, ο έλεγχος του τηλεφωνητή, καθώς και η διαχείριση επιπρόσθετων υπηρεσιών όπως οι πληρωμές υπηρεσιών.

Τα SIM Toolkits λαμβάνουν εντολές μέσα από ειδικά μορφοποιημένα και ψηφιακά υπογεγραμμένα SMS, ενώ δρουν στο παρασκήνιο, δηλαδή χωρίς να γίνονται αντιληπτά από το χρήστη. Αφορούν σε θεμιτές ενέργειες, χρήσιμες για τη λειτουργία του τηλεφώνου στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

Οι μέθοδοι επίθεσης επιδείχθηκαν σε συνέδριο ασφαλείας DeepSec στη Βιένη, από τον ερευνητή Bogdan Alecu. Οι δοκιμές έγιναν σε συσκευές Samsung, Nokia, HTC, RIM, Apple. Μόνο οι συσκευές της Nokia διαθέτουν επιλογή να ερωτάται ο χρήστης του τηλεφώνου αν θα αποστέλλεται μήνυμα λάθους από τη συσκευή του προς το δίκτυο, αν και η επιλογή "Confirm SIM Service Actions" είναι αρχικά απενεργοποιημένη.

Οι πάροχοι θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο επίθεσης, αν δημιουργήσουν λίστες με αριθμούς που μπορούν να στέλνουν τέτοια μηνύματα ρυθμίσεων, ώστε να αποκλείονται όλοι οι άλλοι. Αντιθέτως, μία υλοποίηση σε επίπεδο αναβάθμισης των συσκευών, θα είναι πιο χρονοβόρα και δυσκολότερη στην υλοποίηση.

[via]

Labels: , , , ,



Windows7: Nέα Τρύπα Ασφαλείας στα 64bitα


Μια νέα τρύπα ασφαλείας εντοπίστηκε από ερευνητές στα 64bitα Windows 7 η οποία και επιτρέπει την απομακρυσμένη εκμετάλλευση τους.

Σύμφωνα με έναν ερευνητή, γνωστό με το ψευδώνυμο w3bd3vil στο Twitter, μια τρύπα ασφαλείας στην 64bit έκδοση των Windows 7 επιτρέπει σε κακόβουλους χρήστες να εκτελέσουν κώδικα σε αυτά “εξ΄ αποστάσεως”.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στον Safari browser και είναι εκμεταλλεύσιμο μέσω της αποστολής ενός iframe σε μια ιστοσελίδα, το οποίο να έχει υπερβολικά μεγάλο μέγεθος. Μετά από αυτό, ο... “επιτιθέμενος” μπορεί να εκτελέσει κώδικα στον υπολογιστή του θύματος.

Το πρόβλημα επιβεβαιώθηκε από την εταιρεία ασφαλείας Secunia, οπότε μάλλον αναμένεται σχετικό patch από πλευράς Microsoft στο κοντινό μέλλον.

[via]

Labels: , , , , ,



Καλά και Ευτυχισμένα Χριστούγεννα



To MinOtaVr'S Blog εύχεται σε όλους σας Καλά και Ευτυχισμένα Χριστούγεννα με αγάπη, υγεία και ουσιαστικές χαρές.

Το ραντεβού μαζί σας ανανεώνεται για την Τρίτη.

Labels: , ,



Download: Mozilla Firefox 9 Final



Ξεκίνησε η διάθεση της 9ης έκδοσης του Mozilla Firefox, μόλις ένα μήνα μετά την έλευση της προηγούμενης , με αρκετές μάλιστα αλλαγές.

Η μεγαλύτερη βελτίωση αφορά στην προσθήκη του Type Interface, που βελτιώνει την απόδοση της JavaScript κατά 20 έως 30%. Οι δοκιμές που έγιναν με πρώιμες εκδόσεις του Firefox 9 σε προγράμματα αξιολόγησης επιδόσεων όπως τα Fishbowl, V8, Kraken, κατέδειξαν σημαντική βελτίωση της απόδοσης όταν είναι ενεργό το Type Interface.

Επιπλέον αλλαγές αποτελούν η υποστήριξη του Do Not Track μέσω JavaScript, της επιμήκυνσης των γραμματοσειρών με CSS, της καλύτερης διαχείρισης της διάταξης του κειμένου, καθώς και βελτιωμένη ενσωμάτωση με το γραφικό περιβάλλον του OS X Lion. Η Mozilla αναφέρει επίσης βελτιωμένη απόδοση σε HTML5, MathML, CSS, καθώς και διόρθωση σημαντικών παραλείψεων στον κώδικα του προγράμματος.

Οι γρήγοροι ρυθμοί ανανέωσης εκδόσεων της Mozilla, έχουν φέρει ήδη στο φως τις εκδόσεις 10 και 11 του Firefox σε δοκιμαστικό στάδιο alpha, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται η 10 beta.

Όσοι δεν θέλετε να περιμένετε την αυτόματη ενημέρωση μπορείτε να την κατεβάσετε από τα παρακάτω links ανάλογα του λειτουργικού σας.

Download: Mozilla Firefox 9 Final for Windows
Download: Mozilla Firefox 9 Final for Linux
Download: Mozilla Firefox 9 Final for Mac

[via]

Labels: , , , ,



Έρχονται τα Αυτοεπισκευαζόμενα Kυκλώματα



Έως τώρα εάν ένα ηλεκτρονικό κύκλωμα διακοπεί ή αστοχήσει, αχρηστεύει ολόκληρο το chip και κατ' επέκταση την συσκευή που υποστηρίζει.

Προσπαθώντας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, μία ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Illinois κατασκεύασε σύστημα αυτόματης επισκευής του κυκλώματος, που αποκαθιστά την ηλεκτρική αγωγιμότητα στο κομμένο κύκλωμα σε ελάχιστο χρόνο.

Συγκεκριμένα η ερευνητική ομάδα που και κατά το παρελθόν ελιχε αναπτύξει ένα σύστημα αυτοϊάσιμου πολυμερούς, επέκτεινε την τεχνική της σε αγώγιμα υλικά διασκορπίζοντας μικροκάψουλες διαμέτρου 10 μικρομέτρων πάνω από τη γραμμή χρυσού που λειτουργεί ως κύκλωμα. Καθώς η διάρρηξη του κυκλώματος επεκτείνεται, οι μικροκάψουλες σπάνε και διαχέουν το υγρό μέταλλο που περιέχουν με το τελευταίο συμπληρώνει το κενό στο κύκλωμα και αποκαθιστά τη ροή των ηλεκτρονίων.

Μία αστοχία στο υλικό διακόπτει τη ροή για λίγα microsecond, καθώς το υγρό μέταλλο της μικροκάψουλας συμπληρώνει άμεσα το κενό. Οι ερευνητές έδειξαν ότι το 90% των δειγμάτων τους επισκευάστηκαν φθάνοντας το 99% της αρχικής αγωγιμότητας, ακόμα και με μικρό πλήθος καψουλών.

Ο καθηγητής Χημείας, Jeffrey Moore, που συντέλεσε στη σύνταξη της δημοσίευσης ανέφερε ότι πρόκειται για την πρώτη υλοποίηση αποκατάστασης της αγωγιμότητας και όπως όλα δείχνουν η μέθοδος μπορεί να επεκταθεί και σε άλλους τομείς.

Προσεχώς, οι ερευνητές σχεδιάζουν να βελτιστοποιήσουν το σύστημά τους με το ενδιαφέρον τους να εστιάζεται κυρίως στο πεδίο των μπαταριών, έτσι ώστε να βελτιώσουν την ασφάλεια και την αντοχή τους στο χρόνο.

[via]

Labels: , , ,



Project Majel: H απάντηση της Google στο Siri



Την δική του εκδοχή Siri πρόκειται σύντομα να έχει το Android της Google σύμφωνα με το site Android and me, εκτιμώντας πως η πρώτη έκδοση θα κυκλοφορήσει στο διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου.

Βασισμένο στην ονομασία της ηθοποιού και γυναίκας του παραγωγού του Star Trek Majel Barrett-Roddenberry, που ήταν η γυναικεία φωνή στο σύστημα υπολογιστών της σειράς φαντασίας, θα αναβαθμίσει την υπάρχουσα λειτουργία του Voice actions app με το οποίο μπορείς να κάνεις βασικές λειτουργίες με χρήση φωνητικών εντολών.

Βαδίζοντας στα χνάρια του Siri της Apple, θα μπορεί να απαντήσει με πιο φυσικό τρόπο επιτρέποντας την αλληλεπίδραση με τον χρήστη σε μορφή συνομιλίας.

Η Google δεν έχει ακόμα αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες για το project Majel, αλλά το πιθανότερο είναι στην αρχή να μπορεί να λειτουργήσει στις αναζητήσεις της Google, ενώ οι απαντήσεις θα δίνονται σε ανθρώπινο τόνο, η Google πρόσφατα εξαγόρασε την Phonetic Arts που εξειδικεύεται στην συνθετική ομιλία.

Σε πρόσφατη αναφορά του ο πρόεδρος της Google Eric Schmidt, χαρακτήρισε το Siri της Apple σημαντική εξέλιξη.

[via]

Labels: , , , ,



Μετρήσαμε: Το επίπεδο Ακτινοβολίας των wi-fi συσκευών του σπιτιού μας



Τελευταία γίνεται πολύ λόγος για την ακτινοβολία που εκπέμπουν οι ασύρματες συσκευές στο σπίτι μας καθώς και το κατά πόσο αυτές, είναι βλαβερές ή όχι για τον οργανισμό μας.

Σήμερα τo Minotavrs Blog σας παρουσιάζει ένα μικρό δείγμα μετρήσεων Ηλεκτρομαγνητικής Επιβάρυνσης, οι οποίες πάρθηκαν από ένα μέσο σπίτι και ως σκοπό έχουν να μην σας μπερδέψουν με δυσνόητους αριθμούς και μονάδες μέτρησης.

Θα προσπαθήσουμε έτσι με απλό και κατανοητό τρόπο να σας δείξουμε κατά πόσο το όργανο μέτρησης έδειξε τιμές πέραν του επιτρεπτού ορίου χτυπώντας κόκκινα όπου και θα έχουμε δίπλα κάποιες ενδεικτικές τιμές μέτρησης σε dbm για αυτούς που θέλουν να το ψάξουν περισσότερο.

Οι μετρήσεις έγιναν με το ED-15SA Electrosmog meter της Cornet όπου μπορείτε να το βρείτε στο ebay λίγο κάτω από τα 100€ και οι ενδείξεις έχουν να κάνουν σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:



Ο Έλεγχος Ηλεκτρομαγνητικής Επιβάρυνσης που έγινε αφορά τις παρακάτω συσκευές:
  1. Ασύρματα μόντεμ ίντερνετ (Wi-Fi) και ασύρματα τηλέφωνα
  2. Βaby monitors (συσκευές επιτήρησης των μωρών)
  3. Κινητά, Υπολογιστές, laptop, tablets, εκτυπωτές, φαξ κλπ με ασύρματες κάρτες δικτύου (Wireless ready)
  4. Ασύρματα ποντίκια, πληκτρολόγια και ηχεία
  5. Συσκευές Bluetooth
  6. Φούρνους μικροκυμάτων
  7. Ραντάρ ασύρματα συστήματα συναγερμού, πυρανίχνευσης και ελέγχου θερμοκρασίας
  8. Wireless AV Transmitter (Ασύρματη Μεταφορά TV σήματος σε άλλη τηλεόραση) κ.α

Παρακάτω είναι οι μετρήσεις που πήραμε με σειρά επικινδυνότητας :
  • Βάση Ασύρματου Τηλεφώνου-01,50 dbm (ΤΕΡΜΑ ΚΟΚΚΙΝO όλη την ώρα)
  • Φούρνος μικροκυμάτων -02,31 dbm(ΤΕΡΜΑ ΚΟΚΚΙΝO σε λειτουργία)
  • iPhone 3G -02,23dbm (ΤΕΡΜΑ ΚΟΚΚΙΝO κατά την κλήση)
  • Κινητό Samsung GT-S 5230 -02,24 dbm (ΤΕΡΜΑ ΚΟΚΚΙΝO κατά την κλήση)
  • Wireless AV Transmitter -04,60 dbm (ΤΕΡΜΑ ΚΟΚΚΙΝO)
  • Κινητό Samsung Corby -04,20 dbm (ΤΕΡΜΑ ΚΟΚΚΙΝO κατά την κλήση)
  • Wireless ROUTER FRITZ!Box -05,52 dbm (ΤΕΡΜΑ ΚΟΚΚΙΝO)
  • LAPTOP FUJITSU -07,71 dbm (ΚΟΚΚΙΝO)
  • Ασύρματο Τηλέφωνο -17,12 dbm (ΤΕΡΜΑ ΚΙΤΡΙΝΟ κατά την κλήση)
  • ΕΣ.ΜΟΝΑΔΑ ΕΝΙΣΧ. ΣΗΜΑΤΟΣ COSMOΤΕ -17,80 dbm (ΚΙΤΡΙΝΟ )
  • LAPTOP ACER -18.10 dbm(ΤΕΡΜΑ ΚΙΤΡΙΝΟ )
  • IPAD2 -19,74 dbm (ΚΙΤΡΙΝΟ)
  • iPhone 4 -28,97 (ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΡΟΣ ΚΙΤΡΙΝΟ)
  • Ασύρματο Ποντίκι Logitech -31,97 (ΠΡΑΣΙΝΟ)
  • Ασύρματο Πληκτρολόγιο Logitech -31,95 (ΠΡΑΣΙΝΟ)
Πολύ ενδιαφέρον μετρήσεις πήραμε και over the air όπου οι τιμές ανάλογα το δωμάτιο κυμαίνονταν από τα -42,4 dbm (αρχικό πράσινο) έως και -17,6 dbm (αρχές πορτοκαλί).

Όπως βλέπετε δεν είναι λίγες οι συσκευές που εκπέμπουν πέραν του ορίου ασφαλείας, στα λεγόμενα κόκκινα και δεν είναι λίγα τα δωμάτια που επιβαρύνονται οver the air από αυτές.

Καλό είναι δε, να αποφεύγουμε να τοποθετούμε συσκευές όπως βάσεις ασυρμάτων τηλεφώνων, TV Wireless AV Transmitters, ασύρματα router και κινητά τηλέφωνα σε χώρους όπως είναι τα υπνοδωμάτια μας.

θα πρέπει όσο μπορούμε να προστατευτούμε από την ακτινοβολία, ακολουθώντας έναν και μοναδικό κανόνα ασφαλείας, όχι στην παρατεταμένη άσκοπη ασύρματη εκπομπή.

Εν ολίγοις... ότι δεν χρειάζεται να εκπέμπει ασύρματα το κλείνουμε για το καλό μας!

Labels: , , , , ,



Adblock plus: Οργή προκαλούν οι acceptable ads



Την οργή των χρηστών του έχει προκαλέσει η απόφαση του δημιουργού του δημοφιλούς browser extension Adblock Plus, Wladimir Palant να επιτρέπει by default "acceptable ads", όπως τις ονόμασε.

Σύμφωνα με τον Palant, acceptable ads θεωρούνται όσες δεν έχουν animation, ήχο, έντονα γραφικά και κυρίως δεν καθυστερούν με κάποιο script το φόρτωμα της σελίδας.

Όπως έγραψε στο site του, έπρεπε να το κάνει ώστε να δώσει κίνητρα στους διαφημιστές να συνεχίσουν να υποστηρίζουν τα μικρά sites, κάνοντας καλό στο διαδίκτυο.

Η επιλογή του default allow μπορεί να απενεργοποιηθεί από τις ρυθμίσεις του addon.

[via]

Labels: , , , ,



Χριστουγεννιάτικα χιόνια στο Google



Oι γιορτές πλησιάζουν και όπως αυτές επιτάσσουν το Minotavr's template logo προσαρμόστηκε στο πνεύμα των ημερών.

Στα ίδια πλαίσια και η Google, θέλοντας να μας βάλει στο πνεύμα των Χριστουγέννων, μας έχει δωράκι!

Συγκεκριμένα αν βάλετε στο πεδίο αναζήτησης της Google, τις λέξεις Let it snow, εκτός από το αποτέλεσμα της αναζήτησης θα παρατηρήσετε ότι η σελίδα σας θα αρχίσει να παγώνει σταδιακά, από το χιόνι που πέφτει!

Μόλις παγώσει εντελώς, θα σας εμφανιστεί ένα κουμπί με την ονομασία Defrost, πατήστε το έτσι ώστε να ξεπαγώσετε την σελίδα σας, πλέον το χιόνι που θα πέφτει σε αυτήν, δεν θα προκαλέσει ποτέ ξανά... παγετό. :)

Labels: , , , , ,



Facebook: Ενεργοποιήθηκε το Timeline



Επιτέλους ενεργοποιήθηκε για όλους τους χρήστες το Facebook Timeline όπου και παρουσιάζει με έναν εντελώς νέο τρόπο το προφίλ του χρήστη και των δεδομένων του, βάση της χρονολογίας.

Το Timeline, που απασχόλησε το τελευταίο καιρό αρκετό κόσμο και πολύ είχαν αρχίσει να πιστεύουν ότι δεν πρόκειται να βγει, με τις συνεχείς καθυστερήσεις του, λανσαρίστηκε πριν μια βδομάδα, για τους χρήστες της Νέας Ζηλανδίας.

Τώρα όμως μπορεί ο καθένας να το αποκτήσει, ενώ επειδή είναι κατανοητό ότι μπορεί να υπάρξει γκρίνια από τους χρήστες, το Facebook δίνει μία περίοδο 7 ημερών, μέσα στην οποία θα μπορέσετε τσεκάρετε τις πληροφορίες που αυτό περιέχει προτού κάποιος από τους φίλους αρχίσει να το διαβάζει. Θα είστε σε θέση, επίσης, να προωθήσετε κάποιες δραστηριότητες και events που θέλετε, αλλά και να κρύψετε όσες πάλι δεν επιθυμείτε να είναι ορατές από όλους.

Για να ενεργοποιήσετε Timeline σήμερα, πηγαίνετε στην τοποθεσία Timeline demo του Facebook και κάντε κλικ στο «Get Timeline».

Φυσικά οι ψαγμένοι χρήστες του Minotavrs Blog το έχουν ενεργοποιήσει από τον Σεπτέμβριο ακολουθώντας τις οδηγίες του blog εδώ.

[via]

Labels: , , , ,



Δωρεάν διάθεση Windows Phone σε "θύματα" Android


Η πρόσφατη χιουμοριστική καμπάνια της Microsoft να δώσει 5 συσκευές Windows Phone, σε χρήστες Android που έπεσαν θύματα κακόβουλου λογισμικού, συγκέντρωσε ούτε λίγο ούτε πολύ 3.200 συμμετέχοντες, όπου και tweetαραν τις "εμπειρίες" τους.

Η κίνηση που έγινε κυρίως για να δείξει πως το ελαφρώς ανεξέλεγκτο Android market περιέχει επικίνδυνες εφαρμογές σε σχέση με το ελεγχόμενο Windows Phone Marketplace(και το App store), βρήκε μεγάλη ανταπόκριση στο twitter #droidrage, και σύμφωνα με τους "όρους" νικητές θα είναι αυτοί που περιέγραψαν καλύτερα την κακή τους εμπειρία από Android malware.

Απομένει να φανεί πόσες από τις ιστορίες είναι πραγματικές και πόσες μια προσπάθεια από κάποιους να αποκτήσουν μια δωρεάν συσκευή από την Microsoft.

[via]

Labels: , , , , , ,



PayPal: Ξεκινάει την διάθεση κουπονιών για smartphone το 2012




Η δημοφιλής υπηρεσία διαδικτυακών πληρωμών, το PayPal, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα ξεκινήσει τη διάθεση mobile κουπονιών το 2012, καθιστώντας το έτσι σε άμεσο ανταγωνισμό με άλλες, παρόμοιου είδους υπηρεσίες, όπως το Groupon και Living Social.

Αν και εκτιμήσεις, θέλουν τον ανταγωνισμό ιδιαίτερα σκληρό, το PayPal είναι πεπεισμένο ότι η νέα αυτή υπηρεσία θα προσφέρει κάτι το καινούργιο στους χρήστες.

Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο εαν η υπηρεσία θα σχετίζεται με το ήδη υπάρχων σύστημα πληρωμών του PayPal αλλά και το εαν θα είναι ανοιχτή προς χρήση σε όλους, ή θα περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο στους χρήστες του PayPal.

H εταιρεία αναμένει μέσα από αυτήν την κίνηση αυξημένα ετήσια κέρδη, από $3.4 δισ. το 2010 σε $7 δισ. το 2012.

[via]

Labels: , , , ,



Έρχονται οι Τηλεοράσεις που ελέγχονται με φωνή



Σύμφωνα με τα Δορυφορικά Νέα, κατασκευαστές τηλεοράσεων όπως είναι οι Samsung η LG και η Sharp ετοιμάζουν τηλεοράσεις που ελέγχονται με φωνή .

Η παραπάνω κίνηση κρίνεται επιβεβλημένη καθώς τόσο η Apple η οποία και θα δώσει στην αγορά TV με ενσωματωμένο το γνωστό από το iPhone 4s, Siri voice recognition, όσο και η Microsoft με το Kinetic interface που ελέγχεται με φωνή, δουλεύουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Με τα συστήματα φωνής, οι χρήστες θα μπορούν να πουν στις τηλεοράσεις τους να «παίξουν το τελευταίο επεισόδιο των Simpsons», ή να γράψουν όλα τα επεισόδια από τα «Φιλαράκια». Το σύστημα φωνής έχει τη δυνατότητα να αντικαταστήσει το τηλεκοντρόλ που γνωρίζουμε, και να προσθέσει ακόμα περισσότερες δυνατότητες Smart TV.

Τέλος ο Mike Thomson της Nuance Communication, του μεγαλύτερου προμηθευτή τεχνολογίας αναγνώρισης φωνής δήλωσε πως τον επόμενο χρόνο θα δοθεί στην αγορά η παραπάνω τεχνολογία με κάποιους κατασκευαστές τηλεοράσεων μάλιστα να δουλεύουν πάνω σε διαδραστικά τηλεχειριστήρια που θα έχουν touchscreens αντί για κουμπιά.

Labels: , , , ,



Cyta: Ξεκινάει η διάθεση VDSL2 εως 50/10Mbps


Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Cyta Ελλάδος ξεκινάει η διάθεση υπηρεσιών VDSL2 για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα θα παρέχονται πολύ πριν από την αναμενόμενη μαζική διάθεση από τον ΟΤΕ, υπηρεσίες VDSL οι οποίες προσφέρουν ταχύτητες μέχρι και 50Mbps!

Μέσω της τεχνολογίας VDSL2, οι επιλογές της υπηρεσίας 2play (Internet & Σταθερή) και 1play (Internet) από τη Cyta διευρύνονται σημαντικά με την ενσωμάτωση δύο νέων ταχυτήτων έως 35Mbps και έως 50Mbps. Εξίσου αυξάνονται και οι ταχύτητες ανόδου (upload) έως 3 Mbps και 10 Mbps, αντίστοιχα.

Οι νέες επιλογές υπερ-υψηλών ταχυτήτων απευθύνονται σε οικιακούς Πελάτες, Επαγγελματίες ή και Μικρές Επιχειρήσεις με ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες χρήσης του διαδικτύου, για ακόμη πιο γρήγορη λήψη και αποστολή των δεδομένων στο διαδίκτυο. Αξίζει να αναφερθεί ότι η τεχνολογία VDSL2 είναι πολύ διαδεδομένη σε χώρες του εξωτερικού για την παροχή υψηλών ταχυτήτων στο Internet.

Οι τιμές για τους οικιακούς Πελάτες διαμορφώνονται στα 37€/μήνα για την υπηρεσία 2play 35Mbps (upload έως 3Mbps) και στα 45€/μήνα για την υπηρεσία 2play 50Mbps (upload έως 10Mbps).
Αντίστοιχα για τους επαγγελματίες και τις μικρές επιχειρήσεις η τιμή του 2play 35Mbps διαμορφώνεται στα 40€/μήνα και του 2play 50Mbps στα 48€/μήνα. Όλες οι τιμές είναι τελικές και περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Οι νέες ταχύτητες VDSL προσφέρονται και στην υπηρεσία 1play, δηλαδή είναι διαθέσιμες και για Πελάτες που επιθυμούν μόνο χρήση Internet με τις τιμές για τους οικιακούς να διαμορφώνονται στα 34€/μήνα για το 1play 35Mbps και στα 42€/μήνα για το 1play 50Mbps. Για τους επαγγελματίες και τις μικρές επιχειρήσεις αντίστοιχα οι τιμές διαμορφώνονται στα 37€/μήνα για το 1play 35Mbps και στα 45€/μήνα για το 1play 50Mbps.

Σημειώνεται ότι τα προϊόντα 2play και 1play 35Mbps και 50Mbps είναι προς το παρόν διαθέσιμα μόνο στην Αττική ενώ θα ακολουθήσει η Θεσσαλονίκη και από το νέο έτος και τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας στα οποία δραστηριοποιείται η εταιρεία. Προϋπόθεση παροχής των νέων ταχυτήτων είναι η απόσταση του σπιτιού ή της επιχείρησης των Πελατών από το αστικό κέντρο της περιοχής τους να είναι εντός του μήκους που ορίζει η νέα τεχνολογία, δηλαδή περίπου 1.000 μέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι η Cyta συνεχίζει να παρέχει υπηρεσίες 2play (Internet & Σταθερή) μέσω της τεχνολογίας ADSL2+, ξεκινώντας από τα 16€/μήνα για ταχύτητα έως 4Mbps.

Με τις νέες ταχύτητες οι επιλογές στα προϊόντα 2play της Cyta διευρύνονται σε 5 διαθέσιμες συνολικά (έως 4Mbps, 8Mbps, 24Mbps, 35Mbps και 50 Mbps) οι οποίες μπορούν να συνδυαστούν με πολλά προγράμματα χρόνου ομιλίας (προς Σταθερά Ελλάδος, Κινητά Ελλάδος, Σταθερά Διεθνών Προορισμών και από Cyta προς Cyta σε Ελλάδα & Κύπρο) ώστε οι Πελάτες να δημιουργήσουν το προϊόν Internet & Σταθερής τηλεφωνίας που ταιριάζει στις ανάγκες τους.

[via]

Labels: , , , ,



USA ARMY: To iPhone στο πεδίο των Ασκήσεων



Στο πεδίο ασκήσεων White Sands, περίπου 3.800 Αμερικανοί στρατιώτες, με χιλιάδες νέα ηλεκτρονικά gadget στα χέρια, εκτέλεσαν μεγάλης κλίμακας άσκηση χρήσης νέας υψηλής τεχνολογίας.

Ανά χείρας, εκτός από τα όπλα τους έφεραν iPhones, με χάρτες και ασύρματο δίκτυο προκειμένου να βλέπουν σε πραγματικό χρόνο, τόσο τις θέσεις των φίλιων δυνάμεων και των συναδέλφων τους όσο και αυτές του αντιπάλου τους.

Εξασκήθηκαν έτσι στη λήψη αποφάσεων και στην διαχείριση δεδομένων τα οποία και προκύπτουν σε πραγματικό χρόνο, δίνοντας έτσι αντίστοιχες αναφορές στα προϊστάμενα κλιμάκια.

Πληροφορίες που θέλουν την Ελληνική Κυβέρνηση, μετά το δωρεάν συσσίτιο των Ελλήνων Στρατιωτικών, να δίνει και δωρεάν χορήγηση iPhones, ελέγχονται ως ανακριβείς ....

[via]

Labels: , , , , ,



Microsoft: Θα διαγράφει εφαρμογές από pc με Windows 8



Πριν από λίγες ημέρες, η Microsoft έκανε τα αποκαλυπτήρια του Windows 8 AppStore, με τα φώτα της δημοσιότητας να πέφτουν πάνω στο νέο σύστημα διαμοιρασμού των κερδών.

Από ότι φαίνεται όμως υπάρχουν και άλλα σημεία που χρήζουν προσοχής συγκεκριμένα στους όρους χρήσης η Microsoft αναφέρει ότι διατηρεί το δικαίωμα να "κόβει" την πρόσβαση σε εφαρμογές, ακόμα κι αν ο χρήστης έχει πληρώσει.

Σύμφωνα με αυτήν κάτι τέτοιο θα γίνεται σε περίπτωση που εντοπίζεται κάποιο κενό ασφαλείας ή αν συντρέχουν νομικοί λόγοι όσο αφορά τώρα το επίμαχο θέμα των κομμένων επί πληρωμή εφαρμογών, η Microsoft λέει ότι ενδέχεται να αποζημιώνει χρηματικά τους χρήστες χωρίς αυτό όμως να διατυπώνεται σωστά στους όρους.

Ο όρος αυτός αφορά τη beta έκδοση των Windows 8, είναι όμως πολύ πιθανό να συμπεριληφθεί και στην τελική έκδοση του λειτουργικού.

[via]

Labels: , , , , ,



µTorrent Plus: Κυκλοφόρησε επί πληρωμή



Ο δημοφιλής torrent client μTorrent μπαίνει σε μια νέα φάση, με την κυκλοφορία της πρώτης επί πληρωμή έκδοσης. Το μTorrent Plus, όπως λέγεται η νέα έκδοση, στοιχίζει 25 δολάρια το χρόνο και είναι εξοπλισμένο με χαρακτηριστικά που ακούγονται αρκετά ενδιαφέροντα.

Έτσι, η έκδοση Plus ενσωματώνει antivirus από το BitDefender, καθώς επίσης και converter για τη μετατροπή αρχείων video χωρίς να απαιτείται η χρήση τρίτου προγράμματος. Υπάρχουν, επίσης, HD media player και εργαλεία για απομακρυσμένο έλεγχο του client.

Να ξεκαθαρίσουμε σε αυτό το σημείο ότι η δωρεάν έκδοση παραμένει ενεργή και ουδείς υποχρεούται να πληρώνει για να μοιράζεται αρχεία στο δίκτυο του BitTorrent.

Η πραγματικά μεγάλη ειρωνεία θα είναι να δούμε σε λίγες μέρες να διακινείται στο BitTorrent μια "σπασμένη" έκδοση του μTorrent Plus...

Download: μTorrent Plus

[via]

Labels: , , , ,



Microsoft: Aπαγορεύει τις Oμαδικές Aγωγές



Το είδαμε και αυτό.... η Microsoft απαγορεύει στους χρήστες του Xbox Live να καταθέτουν ομαδικές αγωγές!

Βλέπετε το τελευταίο update του περιβάλλοντος χρήσης του Xbox Live περιελάμβανε και αλλαγές στους όρους χρήσης της υπηρεσίας όπου και υπήρχε μια πολύ ενδιαφέρουσα αλλαγή όπου και αναφέρει ότι οι διαφορές ανάμεσα στη Microsoft και τους χρήστες του δικτύου θα επιλύονται εξωδίκως υπό ανεξάρτητη διαιτησία.

Ακόμα κι αν κάποιες διαμάχες φτάνουν τελικά στις αίθουσες των δικαστηρίων, οι πελάτες της Microsoft δε θα μπορούν να καταθέτουν ομαδικές αγωγές κατά της εταιρείας και οι υποθέσεις θα εξετάζονται ατομικά.

Η Microsoft δεν είναι η μόνη εταιρεία που προσπαθεί μέσω των όρων χρήσης να αποφύγει τα δικαστήρια. Αντίστοιχος όρος "μη μήνυσης" υπάρχει και στο PlayStation Network της Sony.

Ωστόσο, νομικοί κύκλοι εκφράζουν επιφυλάξεις για το αν και κατά πόσο μπορούν αυτοί οι όροι να εφαρμοστούν στην πράξη.

[via]

Labels: , , , ,



Ελβετία: «Δεν χάνετε από την πειρατεία»


Στην Ελβετία, ένας στους τρεις, κατεβάζει «πειρατικά» μουσική, ταινίες και παιχνίδια από το Ίντερνετ.

Εκεί, το κατέβασμα για προσωπική χρήση ήταν, αλλά και θα παραμείνει, νόμιμο, αφού τελικά, δημιουργοί και κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων όχι μόνο δεν χάνουν, αλλά κερδίζουν από την πειρατεία, λέει πεντακάθαρα η ελβετική κυβέρνηση.

Με τις κασέτες μουσικής και τις βιντεοκασέτες τα αντίγραφα ήταν εξαιρετικά, δεν είχαν όμως εγγενή μηχανισμό αναδιανομής. Με το Ίντερνετ αυτό άλλαξε.

Το πρόβλημα της κατάχρησης των νέων μέσων εγγραφής/επανεγγραφής επαναλαμβάνεται, αναφέρεται στην σχετική μελέτη. Όμως, αυτό είναι το τίμημα της προόδου. Νικητές θα βγουν αυτοί που θα αξιοποιήσουν το νέο μέσο -το Ίντερνετ- προς όφελός τους. Χαμένοι, όσοι επιμείνουν στο παλιό επιχειρηματικό μοντέλο.

Η ελβετική μελέτη επιμένει ότι η βιομηχανία του θεάματος δεν χάνει κατ' ανάγκη από την πειρατεία. Στην Ελβετία, το ένα τρίτο των Ελβετών άνω των 15 ετών κατεβάζει πειρατική μουσική, ταινίες και παιχνίδια από το Ίντερνετ. Όμως, δεν ξοδεύουν λιγότερα για ψυχαγωγία, καθώς το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο διακρίνει ότι το μερίδιο του προϋπολογισμού που διαθέτουν για ψυχαγωγία οι καταναλωτές παραμένει σταθερό.

Το downloading είναι «συμπληρωματικό»: πηγαίνουν σε συναυλίες, αγοράζουν περισσότερα παιχνίδια και στην μουσική, λιγότερο γνωστά συγκροτήματα κερδίζουν αφού η πειρατεία προβάλλει τη δουλειά τους (sampling).

Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «Είναι κυρίως, οι ξένες εταιρείες παραγωγής που υποφέρουν από αυτά τα νέα πρότυπα κατανάλωσης και πρέπει να προσαρμοστούν.» «Οι φόβοι ότι οι αλλαγές αυτές έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην ελβετική πολιτισμική δραστηριότητα είναι αβάσιμοι. Επομένως, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει ανάγκη να αναλάβει νομοθετική δράση».

H ελβετική κυβέρνηση χαρακτηρίζει εξαιρετικά υψηλό το κόστος της πολιτικής ενάντια στην πειρατεία. Για παράδειγμα, πολύ υψηλό θεωρείται το κόστος της πολιτικής «των τριών χτυπημάτων» στην Γαλλία, όπου το 2011 η Γαλλία ξόδεψε 12 εκατομμύρια για εφαρμόσει την πολιτική πάταξης της πειρατείας (Hadopi). Μάλιστα, αμφισβητεί τη νομιμότητά του, αφού η πρόσβαση στο Ίντερνετ θεωρείται πλέον ανθρώπινο δικαίωμα, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη (στη Γαλλία, διακόπτεται η πρόσβαση στο Ίντερνετ όσων επιμένουν να κατεβάζουν μετά από τρεις προειδοποιήσεις ειδικής επιτροπής που συστάθηκε για να επιθεωρεί το Διαδίκτυο).

Ακόμα, η Ελβετία απορρίπτει άλλα μέτρα, όπως το φιλτράρισμα ή το μπλοκάρισμα της πρόσβασης καθώς θεωρεί ότι βλάπτουν την ελευθερία του λόγου και παραβιάζουν τη νομοθεσία περί ιδιωτικότητας. Εξάλλου, ακόμα κι αν υλοποιούνταν, υπάρχουν πολλοί τρόποι να παρακαμφθούν, αναφέρει η ελβετική μελέτη.

Εκτός από το κατέβασμα, οι Ελβετοί δηλώνουν ότι είναι πρακτικά αδύνατο να κυνηγήσουν αυτούς που ανεβάζουν το υλικό. Το 2010 το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι δεν επιτρέπεται να καταγράφεται η διεύθυνση IP και ως εκ τούτου δεν είναι εφικτό να συγκεντρωθούν αποδείξεις για την παραβίαση.

[via]

Labels: , , , ,



Υπό ενιαίο όνομα όλοι οι δορυφόροι της Eutelsat



Σύμφωνα με ανακοίνωση της Eutelsat Communications από την 1η Μαρτίου 2012 όλοι οι δορυφόροι του ομίλου αποκτούν ενιαία ονομασία στην οποία θα περιλαμβάνεται το όνομα Eutelsat.

Πιο συγκεκριμένα, μετά την ημερομηνία αυτή, κάθε δορυφόρος θα χαρακτηρίζεται από το όνομα Eutelsat, έναν αριθμό που υποδεικνύει την τροχιακή του θέση, και ένα γράμμα το οποίο θα έχει σχέση με τη φορά της τροχιάς του. Το νέο αυτό σύστημα ονοματοδοσίας εντάσσεται στην προσπάθεια της Eutelsat να δώσει στους δορυφόρους της μια ομοιόμορφη και αναγνωρίσιμη ταυτότητα.

Το λογικό σχήμα που επέλεξε η Eutelsat για το σχηματισμό των νέων ονομάτων θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο να καταλαβαίνουν αμέσως τη θέση ενός δορυφόρου – στοιχείο-κλειδί αν μιλάμε για εμπορικούς δορυφόρους, καθώς και την χρονική σειρά με την οποία έφτασε στο συγκεκριμένη τροχιακή γειτονιά.

Για παράδειγμα, οι δορυφόροι που βρίσκονται τώρα σε τροχιά θα μετονομαστούν ως εξής:

• Ο δορυφόρος W6 στις 21.5° East θα γίνει EUTELSAT 21A.

Για ακόμη μεγαλύτερη σαφήνεια, το όνομα των τεσσάρων δορυφόρων που βρίσκονται στη ‘Δύση’ θα εμπεριέχει και τη λέξη West. Για παράδειγμα:

• Ο ATLANTIC BIRD 2 θα μετονομαστεί σε EUTELSAT 8 West A.

Όσον αφορά το brand HOT BIRD το οποίο χρησιμοποιεί η Eutelsat για περισσότερα από 20 χρόνια, έχοντας κερδίσει την αναγνώριση και την αποδοχή του κόσμου της δορυφορικής τηλεόρασης, θα διατηρηθεί. Μάλιστα, θα συνδεθεί ακόμη πιο στενά με το όνομα της Eutelsat υιοθετώντας το σύστημα αρίθμησης των υπόλοιπων δορυφόρων της εταιρείας.

Για παράδειγμα ο HOT BIRD 6 θα μετονομαστεί σε EUTELSAT HOT BIRD 13A. Tο ίδιο σύστημα θα ισχύσει και για τον KA-SAT.

Η Eutelsat αποφάσισε να προχωρήσει στην υιοθέτηση των νέων ονομάτων μετά από μια τρίμηνη περίοδο προετοιμασίας, από την 1η Δεκεμβρίου 2011 έως την 1η Μαρτίου 2012, προκειμένου να ελαχιστοποιήσει οποιαδήποτε πιθανή επίπτωση στις δραστηριότητες των εμπορικών της συνεργατών.

Έτσι, θα υπάρχει αρκετός χρόνος για τον προγραμματισμό των απαραίτητων κινήσεων που θα επιτρέψουν η αλλαγή της 1ης Μαρτίου 2012 να μην έχει καμία επίπτωση σε κανέναν από τους εμπλεκόμενους.

[via]

Labels: , , , ,



Chrome: Δημοφιλέστερος από τον Firefox



Τον Νοέμβριο ο Chrome, o browser της Google που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2008, προσπέρασε για πρώτη φορά τον Firefox του Mozilla, καταλαμβάνοντας πλέον τη δεύτερη θέση στη λίστα με τα δημοφιλέστερα προγράμματα περιήγησης στον παγκόσμιο ιστό.

Σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων StatCounter, η οποία λαμβάνει στατιστικά δείγματα από περίπου τρία εκατομμύρια ιστοστελίδες και περισσότερες από 15 δισεκατομμύρια προβολές σελίδων σε όλο τον κόσμο, ο Chrome κατέχει μερίδιο 25.69% της αγοράς των browser, οριακά μπροστά από τον Firefox που βρίσκεται στο 25.23%.

Στην πρώτη θέση παγκοσμίως παραμένει με διαφορά ο Explorer της Microsoft, με 40.63%.

Διαφορετική είναι, ωστόσο, η εικόνα στον ελληνικό κυβερνοχώρο για τον μήνα Νοέμβριο και σύμφωνα με τα στοιχεία της StatCounter, καθώς ο Firefox εξακολουθεί να κατέχει τα πρωτεία με 40,71% (αλλά πτωτική τάση), ο ανερχόμενος Chrome είναι και πάλι στη δεύτερη θέση με 28,3%, ενώ ο Explorer έχει περιοριστεί τους τελευταίους μήνες στην τρίτη με 26,24%.

Οι μετρήσεις αφορούν το σύνολο των διαφορετικών εκδόσεων του κάθε προγράμματος περιήγησης.

[via]

Labels: , , , ,



Google Maps: Πρόσβαση και σε Κτίρια



Την εβδομάδα που μας πέρασε η Google διέθεσε στο Android Market μία νέα έκδοση των Google Maps για κινητά, με την οποία ο χρήστης μπορεί να έχει πρόσβαση σε χάρτες στο εσωτερικό μεγάλων δημόσιων κτιρίων.

Συγκεκριμένα με την χρήση του Google Maps ο χρήστης θα μπορεί να εντοπίσει την θέση του μέσα στο εσωτερικό ενός δημόσιου κτιρίου όπως είναι τα αεροδρόμια ή τα εμπορικά κέντρα, όπου για παράδειγμα μπορείτε με την χρήση του Google Maps 6.0 να βρείτε την σωστή κατεύθυνση για την έξοδο σε ένα αεροδρόμιο.

Σε αυτήν την πρώτη φάση, οι χάρτες που είναι διαθέσιμοι είναι ελάχιστοι και αφορούν μόνο κάποια σημεία των Η.Π.Α. και της Ιαπωνίας, όπως είναι τα αεροδρόμια της Ατλάντα, του Σικάγο και του Σαν Φρανσίσκο αλλά και τα πολυκαταστήματα Mall of America, IKEA, The Home Depot κ.α.

[via]

Labels: , , , ,



Bridgestone: Έρχονται τα λάστιχα χωρίς αέρα



Η γνωστή εταιρία ελαστικών Bridgestone, ανακοίνωσε έναν νέο τύπο ελαστικού για αυτοκίνητα που δεν θα χρησιμοποιεί αέρα.

Συγκεκριμένα το εσωτερικό του ελαστικού θα είναι εξοπλισμένο με ένα πλέγμα ρητίνης, το οποίο απορροφά τους κραδασμούς κι επαναφέρει το λάστιχο στην αρχική του κατάσταση όταν ομαλοποιηθεί η εξωτερική πίεση με αποτέλεσμα το υλικό αυτό να συμπεριφέρεται όπως ο αέρας με ότι πλεονέκτημα προσφέρει το γεγονός ότι δεν θα υπάρξει ποτέ περίπτωση να πάθετε λάστιχο.

Το πότε θα δοθεί το συγκεκριμένο ελαστικό στο εμπόριο δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αλλά οι δοκιμές σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν στεφθεί με απόλυτη επιτυχία και από ότι λέγεται ο θόρυβος βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα.

[via]

Labels: , , , ,



ΕΕΤΤ: Εγκρίθηκε η διάθεση υπηρεσιών VDSL



Ευρυζωνική πρόσβαση VDSL με ονομαστική ταχύτητα που ξεπερνά το άνω φράγμα των 24Mbps θα είναι δυνατόν να παρέχει ο ΟΤΕ αλλά και οι υπόλοιποι πάροχοι.

Συγκεκριμλενα με την απόφαση της 1ης Δεκεμβρίου 2011, η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ προέβη σε έγκριση των τιμών του ΟΤΕ, που ρυθμίζονται με βάση την κοστοστρέφεια, για τη διάθεση προς τους υπόλοιπους παρόχους υπηρεσιών χονδρικής ευρυζωνικής πρόσβασης, μέσω τεχνολογίας VDSL.

Σε αυτό το πλαίσιο, το αργότερο εντός έξι μηνών από την ισχύ της ανωτέρω απόφασης, και υπό την προϋπόθεση ότι ο ΟΤΕ θα είναι τεχνικά έτοιμος να παρέχει χονδρικές υπηρεσίες, θα μπορούν να διατεθούν προϊόντα λιανικής ευρυζωνικής πρόσβασης, μέσω δικτύου VDSL.

Για τους Έλληνες καταναλωτές, η παροχή ευρυζωνικών υπηρεσιών μέσω τεχνολογίας VDSL, η οποία διαδέχεται την αντίστοιχη του ΑDSL με ταχύτητες έως 24 Mbps, εξασφαλίζει υψηλότερες ταχύτητες πρόσβασης μέχρι 50 Mbps.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, η απόφαση αυτή αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς τη διασφάλιση συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά των σταθερών ευρυζωνικών δικτύων, καθώς και προς τη συντονισμένη και συντεταγμένη μετάβαση της Ελλάδας στις νέες δικτυακές υποδομές ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

[via]

Labels: , , , , ,



Carrier IQ: Αποστέλλει Δεδομένα χωρίς έγκριση



Την ύπαρξη ενός κρυφού λογισμικού, που δρα όπως τα "rootkit"και είναι εγκατεστημένο σε εκατομμύρια smartphones και κινητά τηλέφωνα ανακάλυψε 25χρονος αναλυτής.

Η εν λόγω εφαρμογή με όνομα Carrier IQ που υπάρχει σε όλα τα Android, BlackBerry και Nokia κινητά, καταγράφει τα πάντα (SMS, encrypted searches, όνομα κατόχου) σχετικά με την χρήση της συσκευής και στέλνει όλα αυτά τα στοιχεία στους carriers και τους κατασκευαστές ώστε να κάνουν έλεγχο ποιότητας.

Η κατασκευάστρια του λογισμικού αρνείται τις κατηγορίες και μάλιστα απείλησε με νομικές ενέργειες μέχρι ο 25χρονος Trevor Eckhart να λάβει την υποστήριξη του Electronic Frontier Foundation και να αναγκαστεί να αποσύρει τις απειλές.

Το Carrier IQ δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί χωρίς rooting και αντικατάστασης του λογισμικού της συσκευής, ενώ αποστέλλει δεδομένα ακόμα και αν δεν υπάρχει σύνδεση data, μόλις βρει δίκτυο WiFi και συνδεθεί η συσκευή σε αυτό.

[via]

Labels: , , , , , ,



Facebook υπό επιτήρηση



Τα κενά ασφαλείας που συνεχώς αποκαλύπτονται κατά τη λειτουργία του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου Facebook ανάγκασαν την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) να κατηγορήσει το δίκτυο για παραπλανητικές τεχνικές.

Ως εκ τούτου, προκειμένου να αποφύγει τα 20 χρόνια συστηματικής παρακολούθησης, το Facebook προχώρησε σε συμβιβασμό και πλέον οι χρήστες από μόνοι τους θα αποφασίζουν για τις ρυθμίσεις ασφαλείας τους και όχι το ίδιο το δίκτυο!

Συγκεκριμένα, το Facebook υποχρεούται να ζητά στο εξής τη συγκατάθεση των χρηστών για να κάνει αλλαγές στις επιλογές ασφαλείας, ενώ οφείλει να μπλοκάρει την πρόσβαση στο υλικό κάποιου χρήστη όταν περάσουν 30 ημέρες μετά τη διαγραφή του λογαριασμού του.

Τέλος, κάθε δύο χρόνια για την επόμενη 20ετία, ο διαδικτυακός κολοσσός θα υπόκειται σε ελέγχους που θα πιστοποιούν ότι συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις της FTC, διασφαλίζοντας την ιδιωτικότητα των δεδομένων των χρηστών.

[via]

Labels: , , , ,



Samsung: Επιθετική διαφήμιση κατά της Apple



Σε μια προσπάθεια να επισκιάσει την εικόνα του «προτύπου» που περιβάλλει τα προϊόντα της Apple, η Samsung επιτίθεται με ένα τηλεοπτικό σποτ που προβάλλεται σε ώρες μεγάλης τηλεθέασης στις ΗΠΑ και κάνει ήδη το γύρο του Διαδικτύου.

Πρωταγωνιστούν οι οπαδοί της Apple που εμφανίζονται να στέκονται στην ουρά περιμένοντας να προλάβουν ένα από τα νέα, καινοτόμα προϊόντα της. Η επωνυμία της Apple δεν εμφανίζεται βέβαια πουθενά, εντούτοις είναι ολοφάνερο ότι υπονοείται η αναφορά στην εταιρεία και συγκεκριμένα στο Apple iPhone 4S.

Η προσοχή των Apple fan στρέφεται στο Samsung Galaxy S II, ένα smartphone που έχει καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά («εσείς, από που αγοράζετε τηλέφωνο 4G;», ρωτάει η κάτοχος του Galaxy S II), όταν αυτό για το οποίο περίμεναν είναι ολόιδιο με το προγενέστερο μοντέλο και πλήττεται από προβλήματα αδικαιολόγητης εξασθένισης της μπαταρίας ένα πρόβλημα που ομολογουμένος έπληξε την εικόνα του Apple iPhone 4S λίγες μόλις ημέρες από την κυκλοφορία του.

Σύμφωνα με την εταιρεία, σκοπός της διαφημιστικής της καμπάνιας είναι να προβάλλει τον «σχεδιασμό με τεχνολογία αιχμής» του Samsung Galaxy S II και την δυνατότητα αξιοποίησης δικτύων κινητής τηλεφωνίας τέταρτης γενιάς. Η Samsung αναφέρει επίσης ότι το Samsung Galaxy S II έχει ήδη πουλήσει 10 εκατομμύρια τεμάχια παγκοσμίως και αποτελεί ένα από τα κορυφαία smartphone στην αγορά.

[via]

Labels: , , , , , ,