Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Kaspersky: Η Apple 10 χρόνια πίσω από τη Microsoft



Με μια δήλωση που προκαλεί εντύπωση και σίγουρα θα προκαλέσει προβληματισμό σε πολλούς ο Eugene Kaspersky, διευθύνων σύμβουλος της Kaspersky, δήλωσε ότι η Apple είναι 10 χρόνια πίσω από την Microsoft στο θέμα της ασφάλειας.

Η παραπάνω δήλωση καθώς και το γεγονός ότι η ασφάλεια των Mac έχει πρόσφατα διασυρθεί λόγω του Flashback όπου και "χτύπησε" τεράστιο αριθμό μηχανημάτων εξακολουθώντας μάλιστα να υπάρχει ακόμα σε 650.000 και με έναν στους πέντε Mac να περιέχουν κακόβουλο λογισμικό δείχνει το μέγεθος του προβλήματος.

Είναι γνωστό ότι η Microsoft έχει πάρει το μάθημά της, με τον δύσκολο τρόπο, σε αυτό το τομέα. Τα προβλήματα ασφαλείας έχουν παιδέψει την Microsoft για χρόνια και η εταιρεία έχει πληρώσει για αυτό στην εμπιστοσύνη των πελατών της.

Σειρά έχει η Apple η οποία και θα πρέπει γρήγορα να συνειδητοποιήσει το πρόβλημα καθώς για να προστατέψει το OS X δεν θα ήταν κακό να χρησιμοποιήσει την κοινή λογική διαθέτοντας extra μέτρα προστασίας του λειτουργικού της.

Ο Kaspersky βλέπει πως αυτό είναι ένα πρόβλημα που μεγαλώνει, περιμένοντας εκμετάλλευση προειδοποιεί:

Οι διαδικτυακοί κακοποιοί έχουν αντιληφθεί ότι οι Mac είναι ένας ενδιαφέρων χώρος. Τώρα έχουμε περισσότερα, δεν είναι μόνο το Flashback ή το Flashfake. Mac καλωσόρισες στο κόσμο των Windows, που είναι γεμάτος από malware.


[via]

Labels: , , , , , ,



First Look: Δορυφορικό Sat-IP κατ' οίκον


Σύμφωνα με τα Δορυφορικά Νέα ανακοινώθηκε από την SES το λανσάρισμα του Sat-IP, μιας νέας IP-based τεχνολογίας δορυφορικής λήψης η οποία κάνει αποδιαμόρφωση και μετατροπή των δορυφορικών σημάτων σε IP για περαιτέρω in-home διανομή σε οποιασδήποτε IP-enabled συσκευή.

Το πρωτόκολλο επικοινωνίας Sat-IP που αποκαλύφθηκε στο ετήσιο SES Industry Days, καθιερώνεται ως το νέο πρότυπο δορυφορικής in-home διανομής. Ένα live demo των πολυδιακόπτων SAT-IP που δείχνει τη διανομή δορυφορικών προγραμμάτων σε διάφορες υποδομές που βασίζονται σε IP (Ethernet CAT5, Power Line, Οπτικές Ίνες και WiFi), παρουσιάστηκε σε περισσότερους από 200 ειδικούς της βιομηχανίας καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών καθώς και χειριστές πλατφόρμων, στο διήμερο συνέδριο.

Σε ένα περιβάλλον Sat-IP, οι IP-enabled συσκευές όπως ταμπλέτες, υπολογιστές, φορητοί υπολογιστές, smartphones, συνδεδεμένες τηλεοράσεις, κονσόλες παιχνιδιών και media players θα είναι σε θέση να λαμβάνουν δορυφορικό προγραμματισμό. Αυτό σημαίνει πως οι καταναλωτές θα είναι σε θέση να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τηλεοπτικά κανάλια σε διάφορες συσκευές.

Με το Sat-IP, μεγάλες ποικιλίες δορυφορικών προσφορών, συμπεριλαμβανομένων και του πιο σημαντικού line-up HD καναλιών, θα είναι προσβάσιμα στους καταναλωτές σε IP-enabled συσκευές στην υψηλότερη και αυθεντική δορυφορική ποιότητα χωρίς να χρειάζεται να έχουν σύνδεση στο internet.

Το Sat-IP θα γίνει επίσημο πρότυπο, το οποίο θα είναι ανοικτό σε όλους τους κατασκευαστές και θα τους επιτρέπει να αναπτύξουν ένα ουδέτερο περιβάλλον πολλαπλών συσκευών. Τα σημερινά πρωτότυπα, ήδη επιτρέπουν τη λήψη έως και 8 καναλιών σε 8 διαφορετικές συσκευές στο σπίτι.

Ο Thomas Wrede, Αντιπρόεδρος του τμήματος συστημάτων υποδοχής, δήλωσε: «Το Sat-IP είναι ένα κβαντικό άλμα για τη βιομηχανία και τους τηλεθεατές και δείχνει το πρωτοποριακό ρόλο της SES στις τεχνολογικές εξελίξεις στα media και στη τηλεοπτική βιομηχανία. Βλέπουμε πως οι καταναλωτές συμπληρώνουν όλο και περισσότερο την εμπειρία τηλεθέασης τους σε εναλλακτικές συσκευές.

"Με το Sat-IP, εμείς οι ίδιοι βάζουμε τους εαυτούς μας στη κορυφή της τάσης και διασφαλίζουμε πως οι τηλεθεατές μπορούν να δουν δορυφορική τηλεόραση σε οποιασδήποτε IP-based συσκευή στο σπίτι. Με το Sat-IP, δίνουμε επίσης μια σημαντική ώθηση στη βιομηχανία, δημιουργώντας ένα ανοικτό πρότυπο που επιτρέπει στους κατασκευαστές να πραγματοποιήσουν καινοτόμες λύσεις διανομής."

Τα πρώτα προϊόντα που βασίζονται στο Sat-IP αναμένεται να κυκλοφορήσουν αργότερα αυτό το έτος.

Labels: , , , , ,



Download: Ubuntu 12.04 LTS




Δόθηκε αργά εχθές το απόγευμα η stable έκδοση του Ubuntu 12.04 - Precise Pangolin.

Η συγκεκριμένη LTS έκδοση του Ubuntu θα έχει υποστήριξη για πέντε χρόνια (μέχρι 27 Απριλίου 2017) δίνοντας έτσι την δυνατότητα σε ακόμη περισσότερους εταιρικούς χρήστες να το δοκιμάσουν.

Για όσους δεν θέλουν να κάνουν upgrade και ζητούν μια καθαρή εγκατάσταση του Ubuntu 12.04 μπορούν να το κατεβάσουν σε iso μορφή από το παρακάτω link.

Download: Ubuntu-12.04

[via]

Labels: , , , , ,



Download: Ubuntu 12.04 LTS



Δόθηκε αργά εχθές το απόγευμα η stable έκδοση του Ubuntu 12.04 - Precise Pangolin.

Η συγκεκριμένη LTS έκδοση του Ubuntu θα έχει υποστήριξη για πέντε χρόνια (μέχρι 27 Απριλίου 2017) δίνοντας έτσι την δυνατότητα σε ακόμη περισσότερους εταιρικούς χρήστες να το δοκιμάσουν.

Για όσους δεν θέλουν να κάνουν upgrade και ζητούν μια καθαρή εγκατάσταση του Ubuntu 12.04 μπορούν να το κατεβάσουν σε iso μορφή από το παρακάτω link.



[via]

Labels: ,



Google Docs: Aναβάθμιση Αποθηκευτικού χώρου


Ακόμη μια αναβάθμιση είχαμε από την προγραμματιστική ομάδα του Google Docs όπου και προς τέρψιν των απανταχού χρηστών αυξήθηκε ο αποθηκευτικός χώρος της δωρεάν υπηρεσίας.

Πιο συγκεκριμένα, η διαθέσιμη χωρητικότητα είναι πλέον 5GB, χώρος ο οποίος μέχρι πριν προσφερόταν μόνο στις επί πληρωμή υπηρεσίες της εταιρείας.

Προφανώς, στόχος της Google είναι ανταγωνιστικές cloud υπηρεσίες, όπως είναι για παράδειγμα το SkyDrive της Microsoft. Α

Αναφορικά με τους χρήστες που έχουν επιλέξει κάποια επί πληρωμή υπηρεσία της Google, προς το παρόν δεν υπάρχει αντίστοιχη αύξηση χωρητικότητας.

[via]

Labels: , , , ,



Download: Mozilla Firefox 12



Στην κυκλοφορία δόθηκε από το mozilla foundation η τελευταία έκδοση του Firefox όπου έφθασε αισίως στην έκδοση 12.

Η καινούρια έκδοση ενσωματώνει πλήρως το auto-update project το οποίο και θα είναι υπεύθυνο για αυτόματη αναβάθμιση του προγράμματος χωρίς την παρέμβαση του χρήστη .

Όπως έγραψε ο Brian Bondy, platform engineer, αν δεν έχουμε πρόσβαση στο Program Files folder χωρίς την άδεια του χρήστη πρέπει να ζητάμε πρόσβαση όπως τώρα μέσω του UAC και δεν μπορεί να λειτουργήσει το auto update.

Ο Firefox "ξεπερνά" το UAC με την χρήση ενός Mozilla created service που αντικαθιστά το κλασικό update process.

Ο ανταγωνιστικός Chrome της Google που επίσης έχει auto update feature, επιλέγει να εγκαθιστά τον κώδικα του στο user directory, αλλά στην Mozilla ισχυριζόνται πως κάτι τέτοιο δεν είναι βολικό για όσους διαχειρίζονται μηχανήματα με πολλούς users.

Με αφορμή την κυκλοφορία της έκδοσης 12, όσοι χρήστες χρησιμοποιούν ακόμα την έκδοση του Firefox 3.6 θα αναβαθμιστούν αυτόματα στην τελευταία έκδοση.

Download: Mozilla Firefox 12

[via]

Labels: , , , ,



Anonymous: Anontune η νέα Μουσική Πλατφόρμα


Οι Anonymous μετά τις επιθέσεις τους σε κυβερνητικές και όχι μόνο ιστοσελίδες, στρέφουν τις δυνάμεις του εναντίον της μουσικής βιομηχανίας.

Μέλη των Anonymous δημιούργησαν μία μουσική πλατφόρμα που ονομάζεται Anontune και στην ουσία συγκεντρώνει τραγούδια από υπηρεσίες όπως YouTube, SoundCloud κλπ.

Η νέα πλατφόρμα προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να ταξινομούν τα κομμάτια που επιθυμούν σε διάφορες λίστες και στη συνέχεια να τα μοιράζονται με τους υπόλοιπους ανώνυμα.

To μόνο που χρειάζεται να κάνει κάθε χρήστης που θέλει να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία αυτή, θα πρέπει να έχει ενεργοποιημένη την σχετική εφαρμογή από το site την οποία δεν εγγυάται κανείς οτι στη συνέχεια δεν θα έχει κάποιο πρόβλημα με τον υπολογιστή του.

Για την ώρα πάντως η υπηρεσία βρίσκεται σε στάδιο ανάπτυξης όμως όταν ολοκληρωθεί οι υπεύθυνοί του υποστηρίζουν οτι θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες του Διαδικτύου αλληλεπιδρούν με τη μουσική.

[via]

Labels: , , , , ,



Megaupload: Καταρρίπτονται οι κατηγορίες


Η υπόθεση εναντίον του ιδρυτή του Megaupload και η προσπάθεια έκδοσης στις ΗΠΑ του ιδρυτή του, κινδυνεύουν να πέσουν στο κενό μετά από γνωμοδότηση δικαστή του περιφερειακού δικαστηρίου της Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον δικαστή η μη επίδοση νομικών εγγράφων εντός της επικράτειας των ΗΠΑ καθιστά την όλη υπόθεση "προβληματική" και δεν κάνει πιθανή την έκδοση απόφασης υπέρ της έκδοσης του.

Αν καταρρεύσει η αγωγή στις ΗΠΑ η μόνη ελπίδα των αρχών θα είναι να καταδικαστεί στην Νέα Ζηλανδία για παραβίαση copyright αν και με τις κατηγορίες του FBI να έχουν καταπέσει στις ΗΠΑ κάτι τέτοιο θα είναι αρκετά δύσκολο.

[via]

Labels: , , , , , ,



Δωρεάν Τηλεφωνικές Κλήσεις παντού



Μια νέα εφαρμογή για συσκευές iOS και Android κάνει θραύση αυτές τις ημέρες σε iTunes και Google Play και μοιράζει χαμόγελα στους χρήστες της και στην Ελλάδα.

Ο Λόγος για την εφαρμογή Bobsled Calling η οποία και ειναι υπεύθυνη για την πραγματοποίηση δωρεάν κλήσεων σε σταθερά και κινητά μέσο VOIP.

Για όσους δεν κατάλαβαν αυτό σημαίνει ότι δεν χρεώνεστε σε καμία περίπτωση στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας καθώς οι κλήσεις γίνονται μέσω Wi-Fi εντελώς δωρεάν!

Η εφαρμογή όπως θα δείτε μπορεί να λέει ότι είναι μόνο τις ΗΠΑ, το Πουέρτο Ρίκο και το Καναδά αλλά καλύπτει μια χαρά και την χώρα μας.

Όσοι θέλετε μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν την εφαρμογή Bobsled Calling από τα παρακάτω links, μόνο βιαστείτε πριν την κόψουν...

Για να μοιραστείτε ή να σχολιάσετε την εμπειρία σας με άλλους χρήστες, μπορείτε να δείτε και εδώ.

Download: Bobsled Calling για iPhone, iPad και iPod Touch

Download: Bobsled Calling για Android

Labels: , , , , , , ,



Download: Microsoft Windows Defender Offline



Δόθηκε στο κοινό από την Microsoft η stable έκδοση του Windows Defender Offline, προσθέτοντας έτσι ένα ακόμα εργαλείο στην αντιμετώπιση ιών, rootkits , και άλλων "επιβλαβών" malware που μπορεί να μολύνουν τον χρήστη και κατ' επέκταση τον υπολογιστή του.

O Windows Defender Offline μπορεί να εκτελεστεί σε οποιονδήποτε υπολογιστή με Windows (XP SP3,Vista,Windows 7,Windows 8 preview) από ένα εξωτερικό μέσο αποθήκευσης όπως CD ή USB.

Το σύστημα ξεκινάει από το φορητό μέσο και bottάρει σε περιβάλλον WinPE προκειμένου να εντοπίσει και να καθαρίσει μολυσμένα αρχεία και rootkits συστήματος που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με φορτωμένο το λειτουργικό.

Η ανανέωση των virus definitions γίνεται καθημερινά και αρκεί ο χρήστης να εκτελέσει τον installer κάθε φορά που θέλει να έχει την τελευταία έκδοση του WDO που κυκλοφορεί σε εκδόσεις 32bit και 64bit.

Για όσους θέλετε να το κατεβάσετε δεν έχετε παρά να πατήσετε στο παρακάτω link επιλέγοντας αντίστοιχα την επιθυμητή έκδοση σύμφωνα πάντα με το λειτουργικό σας (32 ή 64 bit).

Download: Microsoft Windows Defender Offline
[via]

Labels: , , , , , ,



"Χτύπησαν" το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης



Επίθεση από Hackers δέχτηκε το νεοσύστατο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης!

Συγκεκριμένα εισβολή στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης κατήγγειλε το υπουργείο Υγείας όπου και σύμφωνα με ανακοίνωση του, άγνωστοι καταχώρισαν την προηγούμενη Παρασκευή 1.500.000 πλαστές συνταγές, με αποτέλεσμα να "κρεμάσει" το σύστημα.

Όπως ενημέρωσε το υπουργείο, ήδη έχουν κινηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες προς τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την αναζήτηση των υπευθύνων.

[via]

Labels: , , , , ,



MAC OS X: Εμφανίστηκε Nέο Trojan



Δεν πρόλαβε να καταλαγιάσει ο θόρυβος με το trojan Flashback και ένα νέο malware έχει κάνει την εμφάνισή του απειλώντας για ακόμη μια φορά τους υπολογιστές της Apple.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το το Troj/DocOSXDr-A το οποίο αποτελεί παραλλαγή του Backdoor.OSX.SabPub.a και εκμεταλλεύεται ένα κενό ασφαλείας των αρχείων Word.

Σε αντίθεση όμως με το Backdoor.OSX.SabPub.a δεν στηρίζεται στα προβλήματα που παρουσιάζουν παλιότερες εκδόσεις Java πράγμα που σημαίνει ότι οι χρήστες Mac δεν πρόκειται να προστατευθούν απλώς εγκαθιστώντας την τελευταία έκδοση Java.

Αυτοί που κινδυνεύουν είναι οι κάτοχοι Microsoft Office 2004 και Microsoft Office 2008 για Mac οι οποίοι δεν έχουν κάνει τα σχετικά update. Οι μεταγενέστερες εκδόσεις του Office δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα.

Η αλήθεια είναι ότι η Apple έχει επαναπαυτεί στις δάφνες της ελέω iPhone και iPad έχοντας αφήσει ολίγον τι στην τύχη του το OS X, κάτι που μετά τα τελευταία γεγονότα είναι σίγουρο ότι θα μπαλώσει τις "τρύπες" με νέα updates.

[via]

Labels: , , , , ,



Απειλή για τις κυβερνήσεις το Διαδίκτυο



Οι συνεχιζόμενες προσπάθειες κυβερνήσεων ανά τον κόσμο να ελέγξουν το Διαδίκτυο για να καταπνίξουν την ελευθερία του λόγου, οι ακατάπαυστες προσπάθειες της βιομηχανίας του κινηματογράφου και της μουσικής να πατάξουν την πειρατεία, αλλά και το κλειστό οικοσύστημα που χτίζουν γύρω από τις αυτοκρατορίες τους Facebook και Google απειλούν το Διαδίκτυο, δηλώνει ο Sergey Brin, ένας εκ των συνιδρυτών του Google.

Σε συνέντευξή του στην βρετανική εφημερίδα Guardian, ο Brin είπε ότι «εξαιρετικά ισχυρές δυνάμεις μάχονται το ανοικτό Ίντερνετ» και δήλωσε τρομαγμένος και ανήσυχος όσο ποτέ άλλοτε.

Οι κίνδυνοι αφορούν σε κυβερνήσεις που, ολοένα περισσότερο, επιχειρούν να ελέγξουν την πρόσβαση στο Ίντερνετ και την επικοινωνία των πολιτών. Ο Sergey, χαρακτηρίζει επίσης επικίνδυνες τις ακατάπαυστες προσπάθειες της βιομηχανίας της ψυχαγωγίας να πατάξει την πειρατεία.

Τέλος, επικίνδυνη χαρακτηρίζεται η πρακτική του Facebook αλλά και της Apple να ελέγχουν στενά το λογισμικό που εκτελείται επάνω στις πλατφόρμες τους.

[via]

Labels: , , , , , ,



Μειώνεται το κόστος για NOVA και OTE TV



Αλλαγές (προς το καλύτερο;) έρχονται στα τέλη που θα εισπράττει το δημόσιο από τις πλατφόρμες δορυφορικής συνδρομητικής τηλεόρασης.

Συγκεκριμένα το ετήσιο κόστος μειώνεται στο 3% επί του τζίρου, αντί για το ανώτατο όριο του 4% που προέβλεπε η νομοθεσία. Έτσι η Forthnet για τα έτη 2012, 2013 και 2014 θα πληρώσει ποσοστό 3% επί του κύκλου εργασιών της Multichoice για τη Nova, αντί για ποσοστό 3,5% και 4% που προέβλεπε αρχικά ο νόμος 2644/1998 για τη συνδρομητική τηλεόραση και η σχετική σύμβαση.

Η Multichoice ως και τώρα έχει πληρώσει κλιμακωτά, τα τέλη χρήσης για τη δορυφορική μετάδοση του σήματος από το 2000 ως και το 2011. Η χρέωση σύμφωνα και με το νόμο θα ξεκινάει από 0,5% για τα δύο πρώτα χρόνια και θα αυξάνεται κατά 0,5% ανά δύο έτη, όπως οριζόταν.

Ωφελημένος μακροπρόθεσμα θα είναι και ο ΟΤΕ TV από την αλλαγή των χρεώσεων, αφού και για εκείνον θα μειωθεί το αντίστοιχο κόστος στο τέλος της σύμβασης του με το ελληνικό δημόσιο. Παράλληλα ο νέος νόμος δίνει τη δυνατότητα η σχετική αίτηση ανανέωσης της άδειας συνδρομητικών υπηρεσιών να κατατεθεί 3 χρόνια πριν τη λήξη της.

Στην περίπτωση της Multichoice η άδεια λήγει το 2014, οπότε η άδεια μπορεί να κατατεθεί νωρίτερα και το δημόσιο να αντλήσει έσοδα από την ανανέωσή της.

Όπως και να έχει περιμένουμε με αγωνία να δούμε αν οι μειώσεις αυτές θα έχουν αντίκτυπο και στις τελικές τιμές που καλούνται να πληρώσουν οι συνδρομητές;

[via]

Labels: , , , , , ,



Microsoft: Θυγατρική Ανοιχτού Λογισμικού



H Microsoft αιφνιδιάζει ευχάριστα καθώς σε μια κίνηση, που ομολογουμένως δεν μας έχει συνηθίσει σχηματίζει μια θυγατρική της οποίας η οποία και θα ασχολείται με τον τομέα του ανοιχτού λογισμικού.

Η θυγατρική ονομάζεται Microsoft Open Technologies Inc. και θα απαρτίζεται από το προσωπικό της "Interoperability Strategy Team" της μητρικής εταιρίας και αρχικά το προσωπικό θα αριθμεί περίπου 50 έως 75 άτομα.

Σημειώνεται ότι η παραπάνω κίνηση της Microsoft, προκαλεί ερωτηματικά δεδομένης της έως τώρα όχι καλής σχέσης της εταιρίας με το ανοιχτό λογισμικό.

Όπως και να έχει χαιρετίζουμε την όλη προσπάθεια και περιμένουμε από τη νέα θυγατρική να έχει την ευελιξία που χρειάζεται δουλεύοντας με ταχύτερους ρυθμούς και παρέχοντας έτσι περισσότερες λύσεις για το ανοιχτό λογισμικό.

[via]

Labels: , , ,



Microsoft: Θυγατρική Ανοιχτού Λογισμικού



H Microsoft αιφνιδιάζει ευχάριστα καθώς σε μια κίνηση, που ομολογουμένως δεν μας έχει συνηθίσει σχηματίζει μια θυγατρική της οποίας η οποία και θα ασχολείται με τον τομέα του ανοιχτού λογισμικού.

Η θυγατρική ονομάζεται Microsoft Open Technologies Inc. και θα απαρτίζεται από το προσωπικό της "Interoperability Strategy Team" της μητρικής εταιρίας και αρχικά το προσωπικό θα αριθμεί περίπου 50 έως 75 άτομα.

Σημειώνεται ότι η παραπάνω κίνηση της Microsoft, προκαλεί ερωτηματικά δεδομένης της έως τώρα όχι καλής σχέσης της εταιρίας με το ανοιχτό λογισμικό.

Όπως και να έχει χαιρετίζουμε την όλη προσπάθεια και περιμένουμε από τη νέα θυγατρική να έχει την ευελιξία που χρειάζεται δουλεύοντας με ταχύτερους ρυθμούς και παρέχοντας έτσι περισσότερες λύσεις για το ανοιχτό λογισμικό.

[via]

Labels:



Hackers «χτύπησαν» την Σκότλαντ Γιαρντ



Hackers κατάφεραν να υποκλέψουν ένα αυστηρά εμπιστευτικό τηλεφωνικό διάλογο δύο στελεχών του αντιτρομοκρατικού τμήματος της Σκότλαντ Γιαρντ και να δημοσιεύσουν την ηχητική εγγραφή στο YouTube!

Στο διάλογό τους οι αξιωματικοί της αστυνομίας συζητούν τις κινήσεις των hackers και συγκεκριμένα της ομάδας «TeamPoison».

Οι δικτυακοί αυτοί υποκλοπείς τις μέρες αυτές κατόρθωσαν προσωρινά να μπλοκάρουν την «κόκκινη» γραμμή επικοινωνίας με το κοινό του τμήματος της αστυνομίας του Λονδίνου για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Ένας από τους χάκερ δήλωσε ότι το σπάσιμο του κωδικού ήταν «απλούστερη του απλού», γιατί η αστυνομία χρησιμοποιεί πεπαλαιωμένο τηλεφωνικό δίκτυο.

Να θυμίσουμε ότι αρχές Φεβρουαρίου οι χάκερ της διεθνούς, μη ιεραρχημένης οργάνωσης δημοσιοποίησαν στο Διαδίκτυο το περιεχόμενο μιας 15λεπτης τηλεφωνικής κλήσης ανάμεσα στο FBI και τη Σκότλαντ Γιαρντ στις 27 Ιανουαρίου, με θέμα την παρακολούθηση και τη δίωξη χάκερ των Anonymoys.


[via]

Labels: , , , ,



Hackers «χτύπησαν» την Σκότλαντ Γιαρντ



Hacker κατάφεραν να υποκλέψουν ένα αυστηρά εμπιστευτικό τηλεφωνικό διάλογο δύο στελεχών του αντιτρομοκρατικού τμήματος της Σκότλαντ Γιαρντ και να δημοσιεύσουν την ηχητική εγγραφή στο YouTube!

Στο διάλογό τους οι αξιωματικοί της αστυνομίας συζητούν τις κινήσεις των hackers και συγκεκριμένα της ομάδας «TeamPoison».

Οι δικτυακοί αυτοί υποκλοπείς τις μέρες αυτές κατόρθωσαν προσωρινά να μπλοκάρουν την «κόκκινη» γραμμή επικοινωνίας με το κοινό του τμήματος της αστυνομίας του Λονδίνου για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Ένας από τους χάκερ δήλωσε ότι το σπάσιμο του κωδικού ήταν «απλούστερη του απλού», γιατί η αστυνομία χρησιμοποιεί πεπαλαιωμένο τηλεφωνικό δίκτυο.

Να θυμίσουμε ότι αρχές Φεβρουαρίου οι χάκερ της διεθνούς, μη ιεραρχημένης οργάνωσης δημοσιοποίησαν στο Διαδίκτυο το περιεχόμενο μιας 15λεπτης τηλεφωνικής κλήσης ανάμεσα στο FBI και τη Σκότλαντ Γιαρντ στις 27 Ιανουαρίου, με θέμα την παρακολούθηση και τη δίωξη χάκερ των Anonymoys.


[via]

Labels:



Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh8rvjCUgBZntXJ1I7fSEOSAX3uMaO5b_C2VDri3GX8axHl7mNT9-oQqm53BUmPJastPsFJEoSDFgA5qas5IdWxxYfKE97EJsJFZqTU8DgoCovGpPZZ6cPb5DYG0UPPZUPDv3t3D4WxDdex/s1600/happeaster.png

To MinOtaVrS Blog εύχεται Καλό Πάσχα, και καλή Ανάσταση σε εσάς και τις οικογένειές σας.

Παρά την κρίση εμείς πρέπει να αντισταθούμε, έτσι λοιπόν όπως το Πάσχα φέρνει πάντα την Ανάσταση και όπως πριν να έρθει το φως υπάρχει πάντα σκοτάδι, η Ανάσταση του Κυρίου ας μας δώσει ελπίδα έτσι ώστε να μπορέσουμε να φτάσουμε κοντά και στην δική μας ανάσταση.

Χρόνια Πολλά λοιπόν και Καλή Υπομονή!

Labels: , , ,



Γαλλία: Απέτυχε ο Νόμος των 3 Χτυπημάτων



Οι Γάλλοι χρήστες του Internet κλήθηκαν να συμμορφωθούν στο νόμο των "τριών χτυπημάτων" κατά της πειρατείας το 2010, ο οποίος είχε ως στόχο να μειώσει το πειρατικό περιεχόμενο που διακινείται μέσω διαφόρων ποινών στους παραβάτες.

Τα αποτελέσματα δεν είναι και τόσο τα επιθυμητά, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Hadopi. Από τη μία μεριά φαίνεται η πειρατεία να μειώθηκε κατά δύο τρίτα το 2011, όμως ο στόχος για την αύξηση των κερδών της μουσικής και κινηματογραφικής βιομηχανίας απέτυχε παταγωδώς.

Η Γαλλική μουσική βιομηχανία παρουσίασε πτώση στα έσοδά της κατά 3.9%, ενώ η κινηματογραφική βιομηχανία είδε επίσης τα έσοδα της να συρρικνώνονται κατά 2.7% στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Όπως αναφέρει ο Ernesto από την ιστοσελίδα του TorrentFreak, "αν ακολουθήσουμε την λογική των αντιπειρατικών lobby κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δεκαετίας, αυτό σημαίνει ότι η πειρατεία ενισχύει της πωλήσεις".

Οι μειώσεις στα έσοδα ήταν αναμενόμενες, καθώς παράλληλα το κόστος "ψυχαγωγίας" για τους καταναλωτές έχει μειωθεί. Οι ψηφιακές λήψεις καθώς και οι υπηρεσίες streaming περιεχομένου δεν παράγουν τα ίδια έσοδα με τις πωλήσεις/ενοικιάσεις CD και DVD.

[via]

Labels: , , , ,



Ιούνιο έρχεται το iPhone 5 (;)


Εκπρόσωπος της Foxconn, στα εργοστάσια της οποίας κατασκευάζονται προϊόντα της Apple, είπε ότι το iPhone 5 θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο, εξηγώντας την πρόσληψη 18.000 ανθρώπων σε τηλεοπτική εκπομπή στην ιαπωνική τηλεόραση.

Πρόκειται για την έκτη γενιά iPhone, εντούτοις οι Κινέζοι εργαζόμενοι αναφέρονται ήδη σε αυτό ως iPhone 5. To iPhone 5 λοιπόν λέγεται ότι θα διαφέρει αρκετά από τα προηγούμενα iPhone. Θα έχει μεγαλύτερη οθόνη και διαφορετική σχεδίαση.

Νωρίτερα το Μάρτιο, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters μετέδιδε επίσης ότι το iPhone 5 θα έχει μεγαλύτερη οθόνη (την προσδιόριζε στις 4,6 ίντσες) και μάλιστα Retina, ενώ άλλες πηγές κάνουν λόγο για υποστήριξη των δικτύων τέταρτης γενιάς, και συγκεκριμένα τεχνολογίας LTE.

Η παραπάνω ημερομηνία όμως έρχεται σε αντιδιαστολή με πληροφορίες που θέλουν να παρουσιάζεται το φθινόπωρο, καθώς η καθυστερημένη διάθεση του iPhone 4S τον Οκτώβριο του 2011 προκάλεσε νευρικότητα στην αγορά .

[via]

Labels: , , , ,



Vodafone: Δωρεάν mobile internet

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhVtOrqzuJwb53BYyTi4mDWiopReKQQpQwaiaevfIhKYVqhil2S8cXmqnTDHBl8uZO1ENv0IGg4IswDDUWg8Kkq8J0fn2DeJloZgpACPvTeqORek-WxN_SU1U90NRVJOWOpIjXJx9epeGE/s1600/vodafone-usb-modem_1.jpg
Μια ευχάριστη έκπληξη περιμένει τους συνδρομητές της Vodafone καθώς η τελευταία προσφέρει δωρεάν mobile internet για όλη τη Μ. Εβδομάδα!

Παρακάτω ακολουθεί το Δελτίο Τύπου:
Φέτος η Vodafone υποδέχεται το Πάσχα με μία μοναδική προσφορά που δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους συνδρομητές της να ανακαλύψουν και να απολαύσουν το mobile internet εντελώς δωρεάν.

Όλοι οι συνδρομητές Vodafone, ιδιώτες και επαγγελματίες, συμβολαίου και καρτοκινητής, καθώς και οι χρήστες του Vodafone Mobile Broadband έχουν δωρεάν internet από το κινητό, το tablet ή το laptop τους, αυτόματα, για όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα, μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα!

O Διευθυντής Καταναλωτικών Προϊόντων της Vodafone, κ. Νίκος Βλαχόπουλος δήλωσε: «Η Vodafone φέρνει σε όλους τους συνδρομητές της, το mobile internet χωρίς κανένα απολύτως κόστος. Αυτό το Πάσχα, όλοι οι συνδρομητές μας θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το πραγματικά πιο γρήγορο δίκτυο δεδομένων στην Ελλάδα, εντελώς δωρεάν.»

Παράλληλα, το εξειδικευμένο προσωπικό στα καταστήματα Vodafone, που είναι ο νούμερο ένα προορισμός για Smartphones, προσφέρει αξιόπιστη ενημέρωση για το mobile internet λύνοντας κάθε απορία, και καθοδηγώντας όποιον το επιθυμεί στον κόσμο των applications.
[via]

Labels: , , , ,



Google: Παρουσίασε το Project Glass



Ένα νέο πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα παρουσίασε η Google, μέσω της ερευνητικής μονάδας Google X. Πρόκειται για γυαλιά εικονικής ή για την ακρίβεια επαυξημένης πραγματικότητας τα οποία προβάλουν στο οπτικό πεδίο του ανθρώπου που τα τα φοράει οπτικές παραστάσεις και εικόνες.

To "Project Glass", όπως ονομάζεται το σχέδιο, παρέχει την δυνατότητα στον χρήστη των γυαλιών να "βλέπει" την οθόνη του κινητού του τηλεφώνου χωρίς να το κοιτάει, αλλά απλώς να προβάλλονται οι πληροφορίες μπροστά τα μάτια του μέσω των γυαλιών: μηνύματα, χάρτες, ειδοποιήσεις κτλ.

Αν και πρόκειται για ένα πειραματικό πρόγραμμα της Google, από εκείνα που συνήθως περιβάλλονται από μυστικότητα, η εταιρεία δεν δίστασε να το δημοσιοποιήσει και να ζητήσει τα σχόλια των χρηστών και τις παρατηρήσεις τους.

"Πιστεύουμε πως η τεχνολογία πρέπει να δουλεύει για τον άνθρωπο: να είναι εκεί όταν ο άνθρωπος την χρειάζεται και να απουσιάζει όταν δεν την χρειάζεται πλέον.

Μία ομάδα ανθρώπων του Google X ξεκίνησε το Project Glass προκειμένου να δημιουργήσει ένα νέο είδος τεχνολογίας το οποίο σου επιτρέπει να εξερευνήσεις και να μοιραστείς τον κόσμο. Κοινοποιούμε αυτό το σχέδιο τώρα γιατί θέλουμε να ανοίξει μία συζήτηση και να διδαχθούμε από αυτήν."

Εκτός από την "κλασσική" υλοποίηση της προβολής εικόνας στο μάτι από ειδική γυαλιά οι επιστήμονες του Google X δουλεύουν και την περίπτωση των φακών επαφής.

[via]

Labels: , , , ,



Μπάχαλο με την Επίγεια Ψηφιακή



Σύμφωνα με το digitaltvinfo τα νέα σχετικά με τις εξελίξεις στην επίγεια ψηφιακή δεν είναι και τόσο καλά καθώς η ψηφιακή μετάβαση στην Κρήτη αναβάλλεται επ αόριστον κάτι που έρχεται σε πλήρης αντιδιαστολή με την απόφαση για switch off των αναλογικών καναλιών στον Υμηττό στις 6 Ιουλίου 2012.

Μάλιστα δεν έφτανε αυτό αλλά οι πληροφορίες θέλουν να ακολουθήσει αντίστοιχο αναλογικό switch off και στον Χορτιάτη της Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο του 2012 .

Η ΕΡΤ τώρα, έχει σοβαρές αντιρρήσεις για το πρώιμο switch off του Υμηττού καθώς το καλοκαίρι προβλέπεται να μεταδώσει το Euro 2012 και τους Ολυμπιακούς αγώνες και θέλει να έχει το μέγιστο της ακροαματικότητας κάτι που στην προκειμένη περίπτωση δεν θα συμβεί καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν έχουν προμηθευτεί ψηφιακούς αποκωδικοποιητές ή δεν έχουν στρέψει τις κεραίες τους στην αντίστοιχη κατεύθυνση .

Παρότι λοιπόν θα καταβληθούν προσπάθειες για να επιτευχθεί το πλήρες αναλογικό switch off της χώρας στα τέλη Ιουνίου του 2013 οι περισσότεροι εκτιμούν ότι αυτό είναι πλέον πρακτικά αδύνατο να συμβεί.

Ως εκ τούτου και επειδή το σημαντικότερο είναι να απελευθερωθούν οι συχνότητες 61-67 UHF με στόχο να πωληθούν από το κράτος στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ως «ψηφιακό μέρισμα» και να υπάρξουν το νωρίτερο κρατικά έσοδα που επιτάσσονται από το μνημόνιο2, η βασική στόχευση θα είναι μέχρι τα τέλη Ιουνίου του 2013 να μην υφίσταται πλέον καμία αναλογική εκπομπή στις συχνότητες 61-67 UHF, είτε αυτό γίνει με switch off αναλογικών είτε με μετακινήσεις αναλογικών εκπομπών σε χαμηλότερες συχνότητες (στην επαρχία).

Σημειώνεται ότι οι ψηφιακές εκπομπές θα εκτείνονται μέχρι την συχνότητα 57 UHF, καθώς και οι συχνότητες 58,59,60 είναι δεσμευμένες και θα αποδοθούν στον στρατό για τις επικοινωνίες του!

Labels: , , , , , ,



Samsung: Θύμα Βιομηχανικής Κατασκοπίας



Ότι ανθεί η βιομηχανική κατασκοπία εδώ και καιρό, θεωρείται δεδομένο καθώς καλώς ή κακώς συνιστά ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των εταιριών.

Σύμφωνα λοιπόν με το wired έντεκα υπάλληλοι της Samsung κατηγορούνται για βιομηχανική κατασκοπία κατά της εταιρείας.

Οι πληροφορίες λένε ότι οι κατηγορούμενοι πληρωνόντουσαν από αντίπαλες εταιρίες ώστε να υποκλέψουν πληροφορίες σχετικά με τη τεχνολογία των οθονών Amoled που χρησιμοποιεί η Samsung.

Ένας από τους κατηγορούμενος που είχε πρόσβαση σε πολύ σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τις οθόνες Amoled ομολόγησε ότι έχει κερδίσει 170.000 δολάρια από τις πληροφορίες που έχει πουλήσει σε άλλες εταιρείας.

Ο κατηγορούμενος είπε ότι οδηγήθηκε σε αυτή την επιλογή επειδή η εταιρεία δεν του έδωσε κάποια δεσπόζουσα θέση όπως του άξιζε.

Προς το παρόν η έρευνα είναι σε εξέλιξη και δεν είναι γνωστό ποιες πληροφορίες έχουν κλαπεί και που πουλήθηκαν αυτές.

[via]

Labels: , , , ,



Anonymous: Προειδοποιούν για "χτύπημα" στις εκλογές



Νέο «χτύπημα» ετοιμάζουν οι Anonymous και μάλιστα την ημέρα των εκλογών.

Με βίντεο που ανάρτησαν στο λογαριασμό τους στο Youtube προειδοποιούν τους Έλληνες πολιτικούς ότι θα βρίσκονται «μαζί τους» την ημέρα των εκλογών, που πιθανολογείται ότι θα είναι στις 6 Μαϊου.

Αρχικά απευθύνονται στους πολίτες της χώρας, οι οποίοι, όπως αναφέρουν οδηγήθηκαν στον πάτο, λόγω των διεφθαρμένων πολιτικών. Μάλιστα, στέκονται στο πλευρό τους λέγοντας πως θα είναι μαζί τους σε αυτό τον αγώνα.

Στη συνέχεια δίνουν «ραντεβού» με τους πολιτικούς την ημέρα που θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές.

Λέτε να έχουμε κανένα ηλεκτρονικό blackout την συγκεκριμένη ημέρα;

[via]

Labels: , , , ,



ΕΤ1: Ελληνικές ταινίες με υπότιτλους


Σε μια κίνηση που δεν μας έχει συνηθίσει προβαίνει η ΕΡΤ για τις ημέρες του Πάσχα, προσφέροντας - επιτέλους - τα αυτονόητα στους συνανθρώπους μας με προβλήματα ακοής.

Για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση και συγκεκριμένα στην ψηφιακή μετάδοση της ΕΤ1, θα προβληθούν Ελληνικές ταινίες με υποτίτλους για άτομα με προβλήματα ακοής, από το Μ. Σαββάτο μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα στις 19.00.

Ειδικότερα, το Μ. Σάββατο στις 19:00 θα προβληθεί η ελληνική ταινία «ΜΑΝΤΑΛΕΝΑ», σε σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου, με τους Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρη Παπαμιχαήλ, Παντελή Ζερβό, Δέσπω Διαμαντίδου, Σμάρω Στεφανίδου, Καίτη Λαμπροπούλου, Λαυρέντη Διανέλλο κ.α.

Την Κυριακή του Πάσχα θα προβληθεί η κωμωδία του Ντίνου Δημόπουλου «ΜΙΑ ΙΤΑΛΙΔΑ ΣΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ», με τους Αλέκο Αλεξανδράκη, Μάρω Κοντού, Κατερίνα Γιουλάκη, Γιάννη Βογιατζή, Γιώργο Γαβριηλίδη κ.α.

Η μουσική κωμωδία «ΓΟΡΓΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΓΚΕΣ» του Γιάννη Δαλιανίδη, με τους Μαίρη Χρονοπούλου, Νόρα Βαλσάμη, Μάρθα Καραγιάννη, Φαίδωνα Γεωργίτση, Γιάννη Βογιατζή, Βαγγέλη Σειληνό κ.α.

Θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο μέτρο δεν θα ισχύσει μόνο για τις ημέρες του Πάσχα και η ΕΡΤ θα εξακολουθήσει να δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο προς τους ΑμεΑ, καθώς η δυνατότητα υποτιτλισμού την σήμερον ημέρα είναι το πλέον εύκολο πράγμα...

[via]


Labels: , , , ,



Download: Ubuntu 12.04 final beta



Διαθέσιμη είναι η Final Beta του Ubuntu 12.04, λίγες ημέρες πριν την επίσημη κυκλοφορία της τελικής έκδοσης του.

Το νέο Ubuntu έρχεται με ένα πλήθος νέων χαρακτηριστικών, όπου εκτός των ριζικών αλλαγών που έρχονται στο Dash και κατ' επέκταση στο GUI του, εντύπωση προκαλεί και ο νέος "Ubuntu" kernel ο οποίος και είναι βασισμένος στον 3.2.12 .

Για όσους βιάζεστε και δεν έχετε την υπομονή να περιμένετε την τελική έκδοση μπορείτε να το κατεβάσετε από το παρακάτω link, εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε upgrade με τον κλασσικό τρόπο του Alt+F2 και δίνοντας την εντολή update-manager -d .

Download: Ubuntu 12.04 beta 2 

.

Labels: , , , , ,



Download: Ubuntu 12.04 final beta



Διαθέσιμη είναι η Final Beta του Ubuntu 12.04, λίγες ημέρες πριν την επίσημη κυκλοφορία της τελικής έκδοσης του.

Το νέο Ubuntu έρχεται με ένα πλήθος νέων χαρακτηριστικών, όπου εκτός των ριζικών αλλαγών που έρχονται στο Dash και κατ' επέκταση στο GUI του, εντύπωση προκαλεί και ο νέος "Ubuntu" kernel ο οποίος και είναι βασισμένος στον 3.2.12 .

Για όσους βιάζεστε και δεν έχετε την υπομονή να περιμένετε την τελική έκδοση μπορείτε να το κατεβάσετε από το παρακάτω link, εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε upgrade με τον κλασσικό τρόπο του Alt+F2 και δίνοντας την εντολή update-manager -d .

Download: Ubuntu 12.04 beta 2

Labels:



Τίτλοι τέλους για τα αναλογικά κανάλια



Σύμφωνα με δημοσίευσή στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ΦΕΚ B 862/2012, στις 6 Ιουλίου 2012 και ώρα 3:00 το πρωί θα έχουμε στην περιοχή της Αττικής κλείσιμο όλων των συχνοτήτων αναλογικής τηλεόρασης μέσω του κέντρου εκπομπής Υμηττού.

Μετά τα παραπάνω το πρώτο μεγάλο πληθυσμιακό αναλογικό Switch-Off είναι γεγονός και δεδομένη θα πρέπει να θεωρείτε η σχετική καμπάνια από τη πολιτεία, έτσι ώστε να ενημερωθούν όλοι οι τηλεθεατές που διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

[via]

Labels: , , , ,



Samsung: Περί ασφάλειας των νέων HDTV



Η τελευταία σειρά τηλεοράσεων Samsung ενδέχεται να επιτρέπει σε Hackers, ακόμα και στην ίδια την εταιρία, να παρακολουθεί τους χρήστες και τις οικογένειες τους, και να συλλέγει δεδομένα εξαιρετικά προσωπικών στιγμών.

Βλέπετε τα νέα μοντέλα διαθέτουν αρκετές από τις λειτουργίες ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, συμπεριλαμβανομένων μιας ενσωματωμένης HD κάμερας, ενός μικροφώνου και ενός λογισμικού αναγνώρισης προσώπου και ομιλίας.

Αυτό το λογισμικό επιτρέπει στη Samsung να αναγνωρίζει τον εκάστοτε τηλεθεατή, που χρησιμοποιεί τηλεόραση της εταιρίας.

Ο διευθυντής της ιστοσελίδας HD guru, Γκάρυ Μέρσον, ισχυρίζεται ότι επειδή ακριβώς δεν υπάρχει τρόπος αποσύνδεσης της κάμερας και του μικροφώνου από τη τηλεόραση, οι χρήστες δεν μπορούν να είναι 100% σίγουροι ότι η Samsung, και κάθε άλλη εταιρία, δεν συλλέγει τα προσωπικά στοιχεία του κάθε χρήστη και δεν τα διαβιβάζει σε τρίτους.

«Όταν πρόκειται για ενσωματωμένη κάμερα και μικρόφωνο, δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος για τον αν λειτουργούν, ακόμα κι όταν κλείσει η τηλεόραση», αναφέρει καταληκτικά.

Η Samsung σε απάντηση των παραπάνω δήλωσε στο HD Guru ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς αυτή χρησιμοποιεί το καθιερωμένο σε αυτές τις περιπτώσεις βιομηχανικό πρότυπο ασφαλείας με κρυπτογράφηση δεδομένων, έτσι ώστε να διασφαλίζονται κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προσωπικά στοιχεία των καταναλωτών και η αποφυγή μη εξουσιοδοτημένης συλλογής από τρίτους.

Τέλος η Samsung προτρέπει τους καταναλωτές να εξετάσουν τους όρους της Πολιτικής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της εταιρείας, πριν από τη χρήση έξυπνων συσκευών αλλά και τηλεοπτικών υπηρεσιών της, κάτι που μπορούν να βρουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.samsung.com/privacy.

Δεν ξέρω για εσάς αλλά προσωπικά η παραπάνω δήλωση δεν με καλύπτει καθώς ως γνωστών

[via]

Labels: , , , , ,



Facebook: Αλλαγές στα comments



To Facebook βελτιώνει το σύστημα σχολιασμού των άρθρων του με δύο νέα αρκετά σημαντικά χαρακτηριστικά.

Το πρώτο χαρακτηριστικό αφορά στα μηνύματα τα οποία έχουν σημειωθεί ως ανεπιθύμητα (spam).

Πλέον θα κρύβονται αυτόματα και θα μπορείτε να τα βλέπετε με ένα επιπλέον κλικ στην αντίστοιχη σημείωση (παλιότερα απλά δεν θα εμφανίζονταν καθόλου).

Ακόμα κάθε σχόλιο (ανεπιθύμητο ή μη) θα έχει το δικό του link το οποίο θα είναι προσβάσιμο μέσω του timestamp.

Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να κάνετε link απευθείας στο συγκεκριμένο comment και όχι αναγκαστικά στο post.

[via]

Labels: , , ,



Google: Ενισχύει το reCAPTCHA

http://img.gawkerassets.com/img/17hzhpjaa949njpg/original.jpg


Σε μια προσπάθεια ώστε το CAPTCHA να γίνει ευκολότερο για τους ανθρώπους και πιο δύσκολο για τα διάφορα bots, η Google πειραματίζεται με την χρήση φωτογραφιών με αριθμούς οδών από το πρόγραμμα της Street View για την ενίσχυση της ασφάλειας της reCAPTCHA τεχνολογίας της.

Το reCAPTCHA, που αναπτύχθηκε από το Carnegie Mellon University και εξαγοράστηκε από την Google το 2009, για την ώρα είναι ασφαλές και το "πείραμα" στοχεύει στην ενίσχυση της ασφάλειας του.

Το CAPTCHA (Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart), τον τελευταίο χρόνο έχει αποδειχθεί εξαιρετικά ευάλωτο στα online bots και τους spammers, σύμφωνα δε με ερευνητές του Stanford University καταφέρνουν να "σπάνε" sites όπως η Wikipedia το eBay το CNN κ.α.

[via]

Labels: , , , , , ,