Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Facebook: Μάχη για την ιδιωτικότητα (;)



Γερμανικός φορέας προστασίας δεδομένων έχει διατάξει το Facebook να τερματίσει την πολιτική επιβολής στα μέλη του να χρησιμοποιούν τα πραγματικά τους ονοματεπώνυμα.

Ο συγκεκριμένος όρος χρήσης παραβιάζει τη Γερμανική νομοθεσία που επιτρέπει στους χρήστες τη χρήση κάποιου ψευδώνυμου κατά την περιήγησή στο διαδίκτυο, δήλωσε η υπηρεσία προστασίας προσωπικών δεδομένων στο Schleswig-Holstein. Η υπηρεσία έχει εκδώσει διάταγμα απαιτώντας από το Facebook να επιτρέψει τη χρήση ψευδωνύμων άμεσα.

Το Facebook ανακοίνωσε ότι θα εναντιωθεί του διατάγματος αυτού σθεναρά και ότι η πολιτική που εφαρμόζεται για τη χρήση των ονομάτων συνάδει με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς προστασίας δεδομένων.

Η δυνατότητα χρήσης ψευδώνυμου στο Facebook είναι δικαιολογημένη είπε ο κ. Weichert και επιτρέπει τη χρήση της υπηρεσίας "χωρίς το φόβο δυσάρεστων συνεπειών". Η πολιτική που ακολουθεί εδώ και αρκετό καιρό το Facebook και αναγκάζει τους χρήστες του να χρησιμοποιούν τα πραγματικά τους ονόματα δεν είχε κανένα αποτέλεσμα στην αποτροπή χρήσης του κοινωνικού δικτύου για την ανάρτηση προσβλητικών σχολίων ή την παρεμπόδιση κλοπής ταυτοτήτων, πρόσθεσε.

Το Schleswig-Holstein ηγείται της δράσης εναντίον του Facebook και εάν στεφθεί από επιτυχία είναι πολύ πιθανό να υιοθετηθεί και από τους υπόλοιπους φορείς προστασίας δεδομένων της χώρας. Το Facebook έχει προθεσμία δύο εβδομάδων για να υποβάλει ένσταση σε γερμανικό δικαστήριο.

Το διάταγμα που εκδόθηκε από την υπηρεσία του Schleswig-Holstein στερείται βάσεων δήλωσε εκπρόσωπος του Facebook στην ιστοσελίδα τεχνολογικών ειδήσεων IT World και πρόσθεσε ότι το Facebook προτίθεται να αντιταχθεί στην διαταγή αυτή.

[via]

Labels: , , ,



Sony Xperia T: Χριστουγεννιάτικο Jelly Bean




Η η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android v4.1.2 «Jelly Bean», έφτασε σαν… Χριστουγεννιάτικο δώρο για τους κατόχους της ναυαρχίδας της Sony.


Συγκεκριμένα η Sony, εντελώς απροσδόκητα, διέθεσε σε παγκόσμια επίπεδο, δύο μήνες νωρίτερα, την πολυαναμενόμενη αναβάθμιση Android v4.1.2 «Jelly Bean» για τους κατόχους του Sony Xperia T!

Σύμφωνα με  αναφορές, η αναβάθμιση βελτιώνει σημαντικά την αυτονομία της συσκευής, οι κάτοχοι της θα μπορούν να απολαμβάνουν «super smooth» εμπειρία χρήσης χάρη στο «Project Butter».

[via]

Labels: , , ,



How To: Free VPN σε Ubuntu/Mint


Οι VPN (Virtual Private Network) συνδέσεις γίνονται όλο και πιο συνηθισμένες για αυτούς που θέλουν υψηλότερο βαθμό ασφάλειας στο Διαδίκτυο. Βλέπεται με το VPN όλη η διαδικτυακή μας κίνηση κρυπτογραφείται, με αποτέλεσμα η περιήγηση στο World Wide Web να είναι πάντα ασφαλής ανεξάρτητα ή όχι αν χρησιμοποιείται ssl security.
Έτσι ακόμα κι αν είστε ένας συνηθισμένος χρήστης του διαδικτύου ή ένας heavy torrent downloader user μπορείτε να δοκιμάσετε το VPN τόσο για να αποκρύψετε τα ευαίσθητα δεδομένα σας από τα μάτια των άλλων(ISPs, Googlebots κλπ) όσο και να κάνετε bypass τους όποιους γεωγραφικούς περιορισμούς (πχ να δείτε μια σειρά του ABC online, την στιγμή που μεταδίδεται στις ΗΠΑ ).
Ποιον VPN πάροχο να διαλέξω;
Υπάρχουν πολλοί πάροχοι VPN, για να επιλέξετε προσωπικά θα συνιστούσα να δοκιμάσετε κάποια Free trial σύνδεση προτού δεσμευτείτε με μηνιαία συνδρομή καθώς ναι μεν μπορεί να κοστίζει μόλις λίγα ευρώ τον μήνα αλλά από την άλλη καλό είναι πάντα να δοκιμάζετε τον VPN server της αρεσκείας σας για να δείτε αν σας εξυπηρετεί. Το να στήσετε στο pc σας VPN, δεν είναι δύσκολο αρκεί να ακολουθήσετε τις οδηγίες του εκάστοτε VPN provider.
Παρακάτω θα δούμε πως μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στο SecurityKiss έναν από τους πιο αξιόπιστους Free VPN servers που έχω δοκιμάσει.

Ρύθμιση VPN σε Ubuntu / Linux Mint

βήμα 0. Ανοίγετε έναν νέο λογαριασμό στο SecurityKiss όπου δίνετε το email σας. Μετά από ελάχιστα δευτερόλεπτα θα σας έρθει email με τα στοιχεία της σύνδεσης σας.
ΠΡΟΣΟΧΗ!! Αν δεν το βρείτε στο inbox ελέγξτε το Spam Folder σας.
βήμα 1. Πηγαίνετε στις ρυθμίσεις δικτύου και επιλέξετε με το + την δημιουργία μιας νέας σύνδεσης για το δίκτυό σας.
Στη συνέχεια, ένα νέο παράθυρο θα εμφανιστεί για να επιλέξετε τον τύπο του interface – επιλέξτε VPN.
βήμα 2. Στη συνέχεια, επιλέξτε τον τύπο VPN – επιλέξτε PPTP (Point to Point Tunneling Protocol).
βήμα 3. Στις ρυθμίσεις του VPN προσθέσετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας (αυτά που έχετε λάβει με το email).
βήμα 4. Μετά επιλέξτε ρυθμίσεις για προχωρημένους (Advanced Settings) και ενεργοποιήστε το MPPE.
βήμα 5. Αυτό ήταν έχετε πλέον την δυνατότητα να απολαύσετε την ασφάλεια του VPN
Σημείωση: Η χρήση vpn μπορεί να επιβραδύνει την πλοήγηση και δεν συνιστάται όταν η ταχύτητα της σύνδεσής σας είναι πολύ αργή!
[via]

Labels: , , , , ,



Game of Thrones :Το πειρατικό κατέβασμα του 2012



Σύμφωνα με το TorrentFreak, για το 2012 το Game of Thrones με 4.280.000 κατεβάσματα, είναι η τηλεοπτική σειρά που παίχτηκε στις ΗΠΑ και είχε τον μεγαλύτερο αριθμό downloads ανά επεισόδιο.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό δεν είναι άλλος από το ότι πάνω από το 80% των τηλεοπτικών σειρών, προβάλλονται για πρώτη φορά στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα η διάθεση αυτών να γίνεται στον υπόλοιπο κόσμο σε "πειρατική" μορφή καθώς συντρέχουν λόγοι τόσο μη online διαθεσιμότητας όσο και καθυστερημένης προβολής ανά χώρα.

Τέλος άξιο προσοχής είναι ότι στον παραπάνω αναλυτικό πίνακα τα "πειρατικά" Downloads είναι μοναδικά ανά επεισόδιο.

Labels: , , , ,



Hollywood: Μοιράζει παράνομα ταινίες στο BitTorrent



Το TorrentFreak αναφέρει ότι εργαζόμενοι στα κορυφαία στούντιο του Hollywood μοιράζουν παράνομα ταινίες στο BitTorrent από διευθύνσεις IP που συνδέονται με τους εργοδότες τους.

Η ιστοσελίδα συνεργάστηκε με την Scaneye, μια εταιρεία παρακολούθησης BitTorrent, για τη συγκέντρωση δεδομένων με πληροφορίες σχετικά με το τι είδους αρχεία είναι αυτά που μοιράζονται μέσα από τα κινηματογραφικά στούντιο. Βρέθηκαν ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές που διανέμονται στο BitTorrent από την Paramount Pictures, Warner Bros, Sony Pictures, 20th Century Fox και Walt Disney.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που έχει γίνει μια τέτοια ανακάλυψη. Πέρυσι, δεδομένα από διαφορετικά BitTorrent tracker είχε αποδείκνυαν ότι η πειρατεία ήταν διαδεδομένη μεταξύ των στούντιο, ακόμη και την RIAA καθώς και του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας αναφέρει το TNW.

Από την πλευρά της, η εταιρία BitTorrent επιθυμεί να πάρει απόσταση από τα αρχεία που συνδέονται με την πειρατεία...

[via]

Labels: , , ,



ΕΕΤΤ: Μείωση των τελών τερματισμού κλήσεων



Μετά από απόφαση της ΕΕΤΤ, από την 1η Ιανουαρίου 2013, η τιμή των τελών στη χονδρική αγορά τερματισμού κλήσεων προς όλα τα κινητά δίκτυα ορίζεται σε 1,269 ευρωλεπτά/λεπτό από 4,95 ευρωλεπτά/λεπτό που ίσχυε έως τις 31 Ιουλίου 2012, προτού εφαρμοστεί η σταδιακή μείωση στις τιμές.

Η απόφαση αυτή εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε πτώση των τιμών και στη λιανική αγορά κλήσεων από σταθερά προς κινητά, αποφέροντας σημαντικά οικονομικά οφέλη για τον τελικό καταναλωτή. Συνολικά, υπολογίζεται ότι οι λογαριασμοί των συνδρομητών θα μειωθούν κατά περίπου 47 εκατ. ευρώ για το 2013.

Οι μειώσεις τελών θα συνεχιστούν και για το έτος 2014 (1,168 ευρωλεπτά/λεπτό) και το 2015 (1,099 ευρωλεπτά/λεπτό) συν τον πληθωρισμό, υλοποιώντας την πάγια πολιτική της ΕΕΤΤ για ρυθμιστική σταθερότητα στην αγορά προς όφελος του τελικού καταναλωτή.

[via]

Labels: , , ,



Χριστουγεννιάτικες Ευχές 2012




Παραμονή Χριστουγέννων σήμερα και το MinOtaVr'S Blog εύχεται σε εσάς και τις οικογένειες σας Υγεία, Αγάπη, Ευτυχία και πολύ πολύ...Υπομονή και Καρτερικότητα !  

Ας είναι φέτος τα τελευταία Χριστούγεννα τις Κρίσης και της Πολιτικής Σαπίλας που ταλανίζει χρόνια τώρα την δύσμοιρη Πατρίδα μας !!

Labels: ,



Κυκλοφόρησε το Linux Mint 14 “Xfce”




O Clement Lefebvre, ο ιδρυτής του Linux Mint, ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Linux Mint 14 “Xfce, η συγκεκριμένη έκδοση περιλαμβάνει όλες τις βελτιώσεις από την τελευταία έκδοση του Linux Mint 14 έχοντας όμως ως κύριο προσανατολισμό την λιτότητα, κάνοντας το έτσι πιο γρήγορο και ελαφρύ.

Το Linux Mint 14 “Xfce” έχει ως στόχο να κάνει το σύστημά σας όσο ελαφρύτερο γίνεται, για αυτό έρχεται με προεπιλεγμένες εναλλακτικές εφαρμογές όπως ο Thunar (File Manager), το Terminal Xfce (Terminal Client), το Xfburn (CD/DVD Burner), το Ristretto (Image Viewer) και το Blueman (Bluetooth Manager).


Για το Xfce έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στο OSArena (δείτε σχετικά) καθώς είναι ένα πολύ ελαφρύ περιβάλλον εργασίας, εξακολουθώντας όμως να είναι οπτικά ελκυστικό και φιλικό προς το χρήστη.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να διαβάσετε τα νέα χαρακτηριστικά του καθώς και περισσότερες πληροφορίες για το τι περιέχει αυτό,  για να το κατεβάσετε στο σύστημά σας δεν έχετε παρά να επιλέξετε την έκδοση που σας ενδιαφέρει (Xfce 32-bit ή 64-bit ).


Κατεβάστε το ISO: DOWNLOAD

Labels: ,



How To: Καταγράψτε Ηχητικά Flash στο PC σας




Δεν είναι λίγες οι φορές που θέλουμε να αποθηκεύσουμε κάποιον ήχο που παίζεται στο pc μας και το Sound Recorder που είναι εγκατεστημένο εξαρχής τόσο στο Ubuntu όσο και στο Linux Mint, ενώ μπορεί να κάνει εγγραφή, κατά την αποθήκευση του αρχείου δεν ακούγεται τίποτα.

Παρακάτω θα δούμε πως μπορούμε να αποθηκεύσουμε στον υπολογιστή μας οποιονδήποτε ήχο από οποιαδήποτε εφαρμογή, συμπεριλαμβανομένων και των Flash Video, κάτι δηλαδή σαν το “stereo mix” των windows.

Στο παράδειγμα που ακολουθεί θα αποθηκεύσουμε τον χριστουγεννιάτικο ήχο του Winter Tournament από το Angry Birds Friends on Facebook, για την επιτυχία του εγχειρήματος μας θα χρειαστούμε να τρέξουμε ταυτόχρονα δύο εφαρμογές το Sound Recorder που έρχεται προ εγκατεστημένο και μια δεύτερη, το PulseAudio Volume Control.


sudo apt-get install pavucontrol

Ανοίγουμε τον browser μας στην σελίδα που ακούγεται ο ήχος προς αποθήκευση.
Πάμε στο Applications menu –> Sound & Video, ανοίγουμε το Sound Recorder και ξεκινάμε την εγγραφή, κάτι που είναι ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ γιατί διαφορετικά δεν ανοίγει το μενού της καρτέλας recording του PulseAudio!

Πάμε στο Applications menu –> Sound & Video, ανοίγουμε το PulseAudio Volume Control και πάμε την καρτέλα “Recording” όπου επιλέγουμε στο Sound Recorder: Record Stream From το “Monitor of Built-in Audio Analog Stereo” επίσης ελέγχουμε ότι κάτω δεξιά στο Show είναι επιλεγμένο το “Applications“.

Αυτό ήταν ο ήχος που ακούγεται στο pc σας και δεν μπορούσατε να αποθηκεύσετε από αυτή την στιγμή  είναι δικός σας… το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να πάτε στο Sound Recorder να σταματήσετε την εγγραφή και να αποθηκεύσετε τον ήχο σας!


Labels: , , , , , ,



Κλειστόν Λόγω Επικείμενης Συντέλειας...

 21 Δεκεμβρίου 2012

Κλειστόν Λόγω Επικείμενης Συντέλειας... 

Η μεγάλη στιγμή που περιμέναμε όλοι μας έφτασε...δυστυχώς όμως τα ντουλάπια στην "κατοχική" Ελλάδα του 2012 είναι άδεια  (φρόντισε σχετικά ο GAP), ούτε ένα πακέτο με τον Ακάκιο της Misco δεν μπορέσαμε να αποθηκεύσουμε (μας τα πήρε σε φόρους η  Τρικομματική του Στουρνάρα), αποτέλεσμα να φύγουμε πρώτοι από αυτή την παλιοζωή.

Βλέπετε δεν είμαστε όπως τα μέσα Αμερικανά, όπου έχουν φροντίσει εκτός από τροφή και ύδωρ να έχουν καταφύγια υπέρ λουξ 100 μέτρα κάτω από την γη... με μόλις 60.000$.

Για όσους αναρωτιούνται γιατί τόση καταστροφολογία  (αν όντως το αναρωτιούνται), σύμφωνα με τη Μυθολογία των Μάγια, ο μάταιος τούτος κόσμος τελειώνει σήμερα καθώς το χειμερινό ηλιοστάσιο αποφάσισε να ευθυγραμμιστεί με το Σκοτεινό Ρήγμα του Γαλαξία μας όπου κατά αυτούς είναι συνυφασμένο με την Πύλη του Κάτω Κόσμου.

Για όσους την ψάχνετε, θα την βρείτε (αν δεν έχετε ήδη "καταστραφεί" ) στις 26º  του αστερισμού του Τοξότη, προσεκτικά όμως γιατί θα έχει συνωστισμό (όχι δεν είναι ο γνωστός της Σμύρνης.. εκεί στον Τοξότη δεν κόβουν κεφάλια... πας μια και έξω με ένα βέλος κατά την είσοδο) . 

Με περισσότερα δεν θα σας κουράσω καθώς περιμένω στην ουρά για να βγάλω εισιτήριο για το Hobbit αλλά τι λέω, δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου αν δεν το δω... σήμερα ! 

YΓ: Θεωρητικά θα επανέλθουμε δριμύτεροι αύριο... διαφορετικά καλό ταξίδι (έχει και Έξοδο Χριστουγέννων ) ! :)

Labels: ,



Cisco: Πουλάει την Linksys

H Cisco Systems φέρεται να έχει προσλάβει την εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Barclays ώστε να βοηθήσει στην εύρεση αγοραστή για την Linksys, μιας πολύ γνωστής εμπορικής ονομασίας στο χώρο των routers, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές όπως αναφέρει το Bloomberg.

Οι κατασκευαστές τηλεοράσεων μπορεί να αποτελούν τον ιδανικό αγοραστή καθώς η αναγνωρισιμότητα της ονομασίας Linksys και η τεχνολογία της θα μπορούσε να εφαρμοστεί στα προϊόντα τους.

Η απόφαση για την πώληση του εμπορικού σήματος της Linksys είναι μέρος της συνολικής στρατηγικής της Cisco για την αποχώρησή της από τον χώρο των προϊόντων ευρείας κατανάλωσης και να επικεντρώσει τις προσπάθειές της στις εταιρικές λύσεις λογισμικού και υπηρεσίες τεχνολογίας.


Υπάρχει η ελπίδα ότι η Linksys θα πωληθεί λίγο λιγότερα από τα $500 εκατομμύρια που κατέβαλε η Cisco το 2003, που οφείλεται στο γεγονός ότι πρόκειται για μια ώριμη εμπορική ονομασία με χαμηλά συνολικά περιθώρια. Αντιπρόσωποι της Cisco και της Barclays αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο σχετικά με αυτή την πώληση

[via]

Labels: , ,



Download: Season Greetings 2012-13 Wallpapers


Τέτοιες ημέρες επιβάλλεται να είμαστε στο πνεύμα των ημερών, έτσι λοιπόν όπως κάθε χρόνο σας ανέβασα ένα set τόσο από Χριστουγεννιάτικα όσο και από Πρωτοχρονιάτικα Wallpapers για να στολίσετε το Desktop σας.

Μέσα στην συλλογή εκτός από Wallpapers θα βρείτε και Callendars 2013 από το δημοφιλές, αυτό τον καιρό, website 123newyear.com !

Για ευνοήτους λόγους το αρχείο zip μεγέθους 24.1 MB που θα κατεβάσετε, είναι password protected.

Tο password δεν είναι άλλο από το: minotavrs blog

Download: Season Greetings 2012-13 Wallpapers  |mirrors|


Labels: , ,



Angry Birds: Φιλανθρωπικά Merry Christmas



Αυτά τα Χριστούγεννα η Rovio σε συνεργασία με το ίδρυμα Save the Children θα προσφέρει όλα τα κέρδη από τα downloads του τραγουδιού Angry Birds Christmas Song στα παιδιά που το έχουν ανάγκη.  
Για όσους με το δίκιο τους αναλογιστούν ότι η Ελλάδα "αναστενάζει" και εσύ μας λες να βοηθήσουμε τα παιδιά του κόσμου... θα τους απαντήσω ότι με κάτι λιγότερο από ευρώ αξίζει να βοηθήσεις... στο πνεύμα των ημερών ! 
Για αυτό λοιπόν όσοι θέλετε να βοηθήσετε δεν έχετε παρά να "κατεβάσετε" το Christmas Song των  Angry Birds βοηθώντας έτσι σε αυτή την φιλανθρωπική κίνηση.


Labels: , , , , ,



How To: Εγκατάσταση Parted Magic στο Grub Menu



Το Parted Magic είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο που έρχεται σε live cd/usb, είναι πολύ μικρό σε μέγεθος και απαιτήσεις συστήματος και δεν πρέπει να λείπει από κανέναν χρήστη ανεξαρτήτως λειτουργικού.

Η κυρία λειτουργία αυτής της διανομής είναι τόσο η κατάτμηση και η κρυπτογράφηση όσο και η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του δίσκου σας με το Clonezilla.

Σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να το ενσωματώσουμε κατά την εκκίνηση του υπολογιστή μας στο Grub Menu, αντί να το “τρέχουμε” από live cd/usb, μια λειτουργία πολύ χρήσιμη για όσους θέλουν να παίρνουν αντίγραφα ασφαλείας ανά τακτά χρονικά διαστήματα .

Εγκατάσταση Parted Magic στο Grub Menu (Ubuntu/Linux Mint)

0.) Κατεβάζουμε το iso του Parted Magic

1.) Πάμε στο iso που μόλις κατεβάσαμε (pmagic_2012_11_30.iso), το ανοίγουμε με το mount manager (δεξί κλικ open with Archive Manager) και κάνουμε Copy (με δικαιώματα root) τον φάκελο “pmagic” μέσα στον φακελο ”/boot” του file system μας.

2.) “Πειράζουμε” το GRUB δίνοντας μέσω terminal:

sudo gedit /etc/grub.d/40_custom

και προσθέτουμε τις παρακάτω γραμμές στο τέλος του κειμένου:

menuentry "PartedMagic" {
insmod part_msdos
insmod ext2
gfxpayload=1024x768x16,1024x768
set root='(hd0,msdos1)'
linux /boot/pmagic/bzImage root=/dev/sdXX directory=boot edd=off load_ramdisk=1 prompt_ramdisk=0 rw vga=normal loglevel=9 max_loop=256 vmalloc=288MiB
initrd /boot/pmagic/initrd.img
}

3.) Δίνουμε τις παρακάτω εντολές μέσω terminal

sudo update-grubroot=/dev/sdXXdirectory=/boot

4.) Επαννεκινούμε το σύστημά μας.



Αυτό ήταν στο επόμενο boot θα δείτε μια νέα προσθήκη στο Grub Menu, με το όνομα PartedMagic !

Labels: , , , , , ,



Rovio: Xmas Προσφορά σε όλα τα iPad Games


H Rovio πολύ γνωστή για το εθιστικό  Angry Birds, μπαίνει για τα καλά στο πνεύμα των Χριστουγέννων και προσφέρει όλα της τα παιχνίδια για το iPad, σε μειωμένη τιμή για περιορισμένο χρονικό διάστημα!

Συγκεκριμένα, θα βρείτε τα παρακάτω παιχνίδια μπρος 0.89€ το καθένα:
Angry Birds HD
Angry Birds Seasons HD
Angry Birds Rio HD
Angry Birds Space HD
Angry Birds Star Wars HD
Bad Piggies HD
Amazing Alex HD
Περισσότερες προσφορές εφαρμογών και παιχνιδιών στο App Store μπορείτε να βρείτε επίσης στο αντίστοιχο forum του iPhoneHellas.gr

Labels: , , , ,



Google: Οι 10 κορυφαίες αναζητήσεις για το 2012



 Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Google έδωσε στην κυκλοφορία την ετήσια λίστα με τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις για το 2012.


Οι 10 κορυφαίες αναζητήσεις για το 2012:
1.   Whitney Houston
2.   Gangnam Style
3.   Hurricane Sandy
4.   iPad 3
5.   Diablo 3
6.   Kate Middleton
7.   Olympics 2012
8.   Amanda Todd
9.   Michael Clarke Duncan
10. BBB12

Αν μη τι άλλο στις δύο πρώτες θέσεις βρίσκονται τόσο ο θάνατος της Whitney Houston όσο και το Gangnam Style το νέο μουσικό είδος της Korean Pop το οποίο το έχουν δει εκατομμύρια χρήστες στο YouTube.

Στις υπόλοιπες θέσεις της πρώτης δεκάδας βρίσκονται μεταξύ άλλων ο τυφώνας Sandy, το Diablo 3, το iPad 3 και η καυτή Kate Middleton.

Labels: , , , ,



MinOtaVr'S Blog: Συνεργασία με OSArena

Από εχθές το MinOtaVr'S Blog εγκαινίασε μια νέα εποχή καθώς ξεκίνησε την συνεργασία του με το OSArena το μεγαλύτερο Ελληνικό site για το σύγχρονο χρήστη Τεχνολογίας.

Στο OSArena οι καλύτεροι αρθρογράφοι καλύπτουν με ειδήσεις, άρθρα και οδηγούς κάθε ανάγκη του Έλληνα χρήστη Linux, Android και γενικότερα ανοικτού κώδικα.

Στους μόλις 22 μήνες λειτουργίας του, το OSArena έχει αποκτήσει φανατικούς φίλους καθώς αναγνωρίστηκε αμέσως για την απλότητα των οδηγών του αλλά και την πληρότητα των άρθρων του σε θέματα που αφορούν τον Ανοιχτό Κώδικα.

Αν μη τι άλλο δεν έχουμε παρά να ευχαριστήσουμε τα παιδιά του OSArena για την τιμή, ιδιαίτερα δε τον Constantinos C για τον συντονισμό και την όλη προσπάθεια, υποσχόμενοι να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών τους.

To πρώτο άρθρο μας είναι γεγονός για αυτό λοιπόν μείνετε συντονισμένοι... τα καλύτερα έρχονται !

Labels: , , , , ,



Κυκλοφόρησε ο νέος Linux Kernel 3.7



Κυκλοφόρησε ο νέος Linux Kernel 3.7 με κύριο χαρακτηριστικό του την υποστήριξη αρχιτεκτονικής ARM 64 bit.



What’s New in Linux (Kernel) 3.7 ?


Προς το παρόν θα σας προτείναμε να μην τον εγκαταστήσετε στο σύστημά σας μέχρι να περάσει σε κατάσταση stable και να διορθωθούν τα όποια πιθανά bugs...


Όσοι πάλι θέλετε να τον δοκιμάσετε σε Ubuntu 12.10/12.04 kai Linux Mint 14/13 δεν έχετε παρά να δώσετε τις παρακάτω εντολές μέσω terminal:
cd /tmp
wget http://dl.dropbox.com/u/47950494/upubuntu.com/linux-kernel-3.7 -O linux-kernel-3.7
chmod +x linux-kernel-3.7
sudo sh linux-kernel-3.7
sudo reboot 
Για να τον απεγκαταστήσετε και να επιστρέψετε στον παλιό σας πυρήνα δεν έχετε παρά να δώσετε:
sudo apt-get purge linux-image-3.7
sudo reboot

Labels: , , , , , ,



Yahoo Search Οδηγεί σε Trojan



Οι διαδικτυακοί εγκληματίες χρησιμοποιούν συχνά τεχνικές SEO για να μολύνουν ανυποψίαστους χρήστες μέσω κακόβουλων ιστοσελίδων. Σε ένα πρόσφατο παράδειγμα, οι hackers έχουν θέσει στόχο τους χρήστες του Android μολύνοντας τα αποτελέσματα των αναζητήσεων μέσω Yahoo!

Ερευνητές ασφάλειας του GFI Labs έχουν ανακαλύψει ότι, θέτοντας τη φράση “Windows Android Drivers” κατά την αναζήτηση, ο χρήστης οδηγείται σε μια κακόβουλη ιστοσελίδα [bestdrivers(dash)11(dot)ru].

Σε περίπτωση που επισκεφθεί την εν λόγω ρώσικη ιστοσελίδα, πραγματοποιείται
αυτόματη λήψη ενός αρχείου που ονομάζεται “install.exe”, το οποίο είναι ένα αρχείο που περιέχει Trojan.

Μόλις εκτελεσθεί το αρχείο, το κακόβουλο λογισμικό τροποποιεί την αρχική σελίδα του  Internet Explorer σε κακόβουλο domain.

Σε περίπτωση που το θύμα επισκεφθεί την ίδια ρώσικη ιστοσελίδα από Android συσκευή, ανακατευθύνεται εκ νέου σε διάφορες κακόβουλες ιστοσελίδες που περιέχουν τη λέξη κλειδί “android” στο domain.

Αυτές οι ιστοσελίδες κατευθύνουν τους χρήστες σε ψεύτικες ιστοσελίδες που υποτίθεται ότι ανήκουν στο Google play.

[via]

Labels: , , , , , , , ,



Stallman: Το Ubuntu είναι Spyware










Όταν μιλάει ο Richard Stallman, δημιουργός του GNU Project και ιδρυτής του Free Software Foundation, όλοι στέκονται προσοχή.... ειδικά όταν δηλώνει ευθαρσώς ότι το Ubuntu είναι Spyware.

To κύριο πρόβλημα του Stallman με το Ubuntu είναι ότι από την έκδοση 12.10 το λειτουργικό σύστημα εμφανίζει διαφημίσεις στο Unity Dash, τον βασικό διαχειριστή αρχείων (file manager) της desktop έκδοσης του Ubuntu.

Συγκεκριμένα όταν γίνεται αναζήτηση στο Dash για αρχεία και εφαρμογές, εμφανίζονται προτάσεις αγοράς από το Amazon. Και όταν κάποιος χρήστης αγοράσει κάποιο από τα προτεινόμενα προϊόντα από το Amazon, ένα ποσοστό αποδίδεται στην Canonical. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αποστολή δεδομένων στην Canonical από το λειτουργικό σύστημα, γεγονός το οποίο ο Stallman θεωρεί κατασκοπεία.

O Jono Bacon, διευθυντής της κοινότητας του Ubuntu, απάντησε στις κατηγορίες λέγοντας ότι ο Stallman διαδίδει φόβο, αβεβαιότητα και αμφιβολία, γνωστότερο και ως FUD (fear, uncertainty and doubt).

Μετά τα παραπάνω ένας άτυπος πόλεμος έχει αρχίσει στον ανοικτή κοινότητα καθώς αρκετά fanboys κονταροχτυπιούνται  για το ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο.

Στην πραγματικότητα η αλήθεια είναι κάπου στην μέση, γιατί  ναι μεν ο Γκουρού Stallman έχει απόλυτο δίκιο που τα χώνει στην Cannonical, για τον τρόπο διαχείρισης του Unity, αλλά αν δεν ήταν το Ubuntu ο κόσμος του Linux θα ήταν κατά πολύ φτωχότερος .

Γνώμη μας... όποιος δεν επιθυμεί την φιλοσοφία του Unity ας δοκιμάσει το ταχύτατο Linux Mint, εναλλακτικά δεν έχει παρά να διαλέξει ένα από τα δεκάδες Linux Distros που κυκλοφορούν.

[via]

Labels: , , , , ,



Stallman: Το Ubuntu είναι Spyware










Όταν μιλάει ο Richard Stallman, δημιουργός του GNU Project και ιδρυτής του Free Software Foundation, όλοι στέκονται προσοχή.... ειδικά όταν δηλώνει ευθαρσώς ότι το Ubuntu είναι Spyware.

To κύριο πρόβλημα του Stallman με το Ubuntu είναι ότι από την έκδοση 12.10 το λειτουργικό σύστημα εμφανίζει διαφημίσεις στο Unity Dash, τον βασικό διαχειριστή αρχείων (file manager) της desktop έκδοσης του Ubuntu.

Συγκεκριμένα όταν γίνεται αναζήτηση στο Dash για αρχεία και εφαρμογές, εμφανίζονται προτάσεις αγοράς από το Amazon. Και όταν κάποιος χρήστης αγοράσει κάποιο από τα προτεινόμενα προϊόντα από το Amazon, ένα ποσοστό αποδίδεται στην Canonical. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αποστολή δεδομένων στην Canonical από το λειτουργικό σύστημα, γεγονός το οποίο ο Stallman θεωρεί κατασκοπεία.

O Jono Bacon, διευθυντής της κοινότητας του Ubuntu, απάντησε στις κατηγορίες λέγοντας ότι ο Stallman διαδίδει φόβο, αβεβαιότητα και αμφιβολία, γνωστότερο και ως FUD (fear, uncertainty and doubt).




Μετά τα παραπάνω ένας άτυπος πόλεμος έχει αρχίσει στον ανοικτή κοινότητα καθώς αρκετά fanboys κονταροχτυπιούνται  για το ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο.

Στην πραγματικότητα η αλήθεια είναι κάπου στην μέση, γιατί  ναι μεν ο Γκουρού Stallman έχει απόλυτο δίκιο που τα χώνει στην Cannonical, για τον τρόπο διαχείρισης του Unity, αλλά αν δεν ήταν το Ubuntu ο κόσμος του Linux θα ήταν κατά πολύ φτωχότερος .

Γνώμη μας... όποιος δεν επιθυμεί την φιλοσοφία του Unity ας δοκιμάσει το ταχύτατο Linux Mint, εναλλακτικά δεν έχει παρά να διαλέξει ένα από τα δεκάδες Linux Distros που κυκλοφορούν.

[via]

Labels: ,



Jailbreak iOS 6.0.1: Έρχεται 22 Δεκεμβρίου



Όπως δημοσίευσε στο Facebook ο διάσημος jailbreak hacker Pod2g το νέο jailbreak για συσκευές με iOS 6.0.1, ίσως έρθει σχεδόν μαζί με τον Αη Βασίλη στις 22 Δεκεμβρίου.

Αλήθεια ή ψέματα αναρωτιέται και ο ίδιος στην δημοσίευση του. Πάντως καλού κακού ακολουθήστε την συμβουλή του και μην αναβαθμίσετε τις συσκευές σας στο επερχόμενο iOS 6.1.

Για την ιστορία η σελίδα του Pod2g στο Facebook μέχρι τώρα δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους ανακοινώσεις, καθώς οι κυκλοφορίες των νέων εργαλείων για jailbreak ανακοινώνονταν πρώτα στο Twitter.

Για να δούμε αυτή τη φορά, θα είναι πάλι ένα παιχνιδάκι με τον “πόνο” χιλιάδων ιδιοκτητών συσκευών iOS, ή αποφάσισαν για πρώτη φορά να είναι συνεπείς στις δηλώσεις τους….

[via]

Labels: , , , , , ,



Google: Βραβεύει Chrome Hackers


Η Google ανακάλυψε  νέο κενό ασφάλειας στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome  με την βοήθεια ενός hacker με το ψευδώνυμο Pinkie Pie.

Σύμφωνα με δημοσιεύσεις τoυ ThreatPost,  ο hacker έλαβε από την Google  το ποσό των 7,331 δολαρίων για την ευπάθεια που ανακάλυψε, ενώ πρόσφατα είχε κερδίσει  60,000 δολάρια στους  διαγωνισμούς Ηack in the Box και Pwnium.

Ήπιας μορφής ευπάθεια στην εφαρμογή  WebGL του προγράμματος περιήγησης Chrome εντόπισε επίσης ανώνυμος hacker, ο οποίος ανταμείφθηκε από την Google  με  το ποσό των 3.500 δολαρίων.

[via]

Labels: , , , , , ,



StickNFind: BT stickers Εύρεσης Αντικειμένων



To Stick-N-Find είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα που ελπίζουμε να υλοποιηθεί μέσα από την ιστοσελίδα Ingiegogo (κάτι σαν το Kickstarter) για iOS και Android συσκευές.

Πρόκειται για πολύ λεπτά και ελαφριά stickers πάχους τεσσάρων χιλιοστών που μπορείτε να τα κολλήσετε πρακτικά οπουδήποτε: στην τσάντα, στο πορτοφόλι, στο διαβατήριο, στο tablet, στα παπούτσια, στο σκύλο σας κτλπ.

Χάριν στην τεχνολογία bluetooth και το ενσωματωμένο buzzer και φωτάκι που διαθέτουν τα stickers μπορείτε να εντοπίσετε τα πολυτιμότερα αντικείμενά σας ανά πάσα στιγμή χρησιμοποιώντας την κατάλληλη εφαρμογή για iOS ή Android.

Τα stickers έχουν μια εμβέλεια 30 μέτρων και μπαταρία που διαρκεί πάνω από ένα χρόνο.

[via]

Labels: , , , , ,



Virus Alert: FedEX Fake Delivery Notification


Ένα νέο spam - Ransomware κυκλοφορεί εδώ και λίγες ημέρες στο διαδίκτυο το οποίο είχα την τύχη να το λάβω στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μου.

Εν ολίγοις όπως βλέπετε και στο screenshot οι διαδικτυακοί απατεώνες προσπαθούν να σας πείσουν ότι ενώ είχατε δέμα από την FedEX, δεν το παραλάβατε, και θα πρέπει να εκτυπώσετε την απόδειξη ταχυδρομείου έτσι ώστε να το παραλάβετε οι ίδιοι από τα κεντρικά.

Aν είστε τόσο εύπιστοι και πατήσετε πάνω στο link για την απόδειξη παραλαβής, θα σώσετε ένα έγγραφο του Word στο PC σας, όπου στην πραγματικότητα είναι ένα μεταμφιεσμένο εκτελέσιμο αρχείο, το οποίο και  θα μολύνει τον υπολογιστή σας με το Trojan.Win32.Generic.pak! Cobra.

Το συγκεκριμένο trojan είναι άρρηκτα συνδεμένο με επιθέσεις τύπου ransomware, όπου κλειδώνουν τα Windows, ζητώντας λύτρα για να σας επιτρέψουν ξανα την πρόσβαση σε αυτά  και κατ' επέκταση στα αρχεία σας. 

Δυστυχώς πολλά από αυτά τα πλαστά δελτία παράδοσης (δεν είναι μόνο της FedEX αλλά και της UPS) είναι αρκετά πειστικά και πολλοί την έχουν πατήσει έως τώρα.

Καλό λοιπόν είναι να είστε υποψιασμένοι στο τι email ανοίγετε.

Όχι οι Linuxo-Macαδες δεν πρέπει να ανησυχούν... ακόμα :) .... 

Labels: , , , , , ,



How To: DVD with both Ubuntu 12.10, Pmagic & Linux Mint 14


Όπως θα θυμάστε, πριν λίγους μήνες, σας είχαμε δείξει πως να έχετε δύο διανομές Ubuntu x64 και x32 bit σε ένα DVD.

Σήμερα θα το προχωρήσουμε λίγο παραπάνω και θα προσπαθήσουμε να ενσωματώσουμε 3 διαφορετικές διανομές Linux ( Ubuntu 12.10 x64, Ubuntu Cinnamon remix 2012 x32, Linux Mint 14 x64) συν το καταπληκτικό πολυεργαλείο Pmagic 2012 που μπορεί να σας βγάλει από πολύ δύσκολες καταστάσεις σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά με το σύστημά σας.

How To:  
DVD with Ubuntu 12.10 x64 + Ubuntu Cinnamon remix 2012 x32 +  Linux Mint 14 x64 + PMagic 2012

1. Κατεβάζουμε τις παρακάτω εκδόσεις που θα χρησιμοποιήσουμε

Ubuntu-Cinnamon-Remix-i386-112012
Ubuntu 12.10 x64
Linux Mint 14 Cinnamon x64
Pmagic 2102 

2. Δημιουργούμε στο home directory έναν φάκελο με το όνομα Ubuntu-Cinnamon-Remix-i386-112012-Ubuntu-12.10-Linux-Mint14-desktop-i386-amd64-pmagic2012  o oποίος θα έχει μέσα του τους υποφακελους grub και iso

'Αρα μέσω terminal δίνουμε:

mkdir -p Ubuntu-Cinnamon-Remix-i386-112012-Ubuntu-12.10-Linux-Mint14-desktop-i386-amd64-pmagic2012/boot/{grub,iso}


3. Κάνουμε copy τα iso αρχεία που μόλις κατεβάσαμε μέσα στον φάκελο iso του Ubuntu-Cinnamon-Remix-i386-112012-Ubuntu-12.10-Linux-Mint14-desktop-i386-amd64-pmagic2012


4. Πάμε μέσα στον φάκελο /home/USERNAME/ ubuntu-12.04-desktop-i386-amd64 /boot/grub/ και σώζουμε τις παρακάτω γραμμές ως grub.cfg 

# Install All in ONE DVD Ubuntu-Cinnamon-Remix-i386-112012-Ubuntu-12.10-Linux-Mint14-desktop-i386-amd64-pmagic2012

# Derived from /boot/grub/loopback.cfg from Ubuntu-Cinnamon-Remix-i386-112012.iso, ubuntu-12.10-desktop-amd64.iso, linuxmint-14-cinnamon-dvd-64bit.iso and pmagic_2012_09_12.iso

menuentry "Try Ubuntu
112012 Cinnamon Remix without installing (32-bit)" {
loopback iso /boot/iso/Ubuntu-Cinnamon-Remix-i386-112012.iso
linux (iso)/casper/vmlinuz file=/cdrom/preseed/ubuntu.seed boot=casper iso-scan/filename=/boot/iso/Ubuntu-Cinnamon-Remix-i386-112012.iso quiet splash --
initrd (iso)/casper/initrd.lz
}
menuentry "Try Ubuntu 12.10 without installing (64-bit)" {
set gfxpayload=keep
loopback iso /boot/iso/ubuntu-12.10-desktop-amd64.iso
linux (iso)/casper/vmlinuz file=/cdrom/preseed/ubuntu.seed boot=casper iso-scan/filename=/boot/iso/ubuntu-12.10-desktop-amd64.iso quiet splash --
initrd (iso)/casper/initrd.lz
}
menuentry "Install
Ubuntu 112012 Cinnamon Remix (32-bit)" {
loopback iso /boot/iso/Ubuntu-Cinnamon-Remix-i386-112012.iso
linux (iso)/casper/vmlinuz file=/cdrom/preseed/ubuntu.seed boot=casper only-ubiquity iso-scan/filename=/boot/iso/Ubuntu-Cinnamon-Remix-i386-112012.iso quiet splash --
initrd (iso)/casper/initrd.lz
}
menuentry "Install Ubuntu (64-bit)" {
loopback iso /boot/iso/ubuntu-12.10-desktop-amd64.iso
linux (iso)/casper/vmlinuz file=/cdrom/preseed/ubuntu.seed boot=casper only-ubiquity iso-scan/filename=/boot/iso/ubuntu-12.10-desktop-amd64.iso quiet splash --
initrd (iso)/casper/initrd.lz
}
menuentry "Check disc for defects (32-bit)" {
loopback iso /boot/iso/Ubuntu-Cinnamon-Remix-i386-112012.iso
linux (iso)/casper/vmlinuz boot=casper integrity-check iso-scan/filename=/boot/iso/Ubuntu-Cinnamon-Remix-i386-112012.iso quiet splash --
initrd (iso)/casper/initrd.lz
}
menuentry "Check disc for defects (64-bit)" {
loopback iso /boot/iso/ubuntu-12.10-desktop-amd64.iso
linux (iso)/casper/vmlinuz boot=casper integrity-check iso-scan/filename=/boot/iso/ubuntu-12.10-desktop-amd64.iso quiet splash --
initrd (iso)/casper/initrd.lz
}
menuentry "Try Linux Mint 14 Cinnamon without installing (64bit)" {
loopback iso /boot/iso/linuxmint-14-cinnamon-dvd-64bit.iso
linux (iso)/casper/vmlinuz file=/cdrom/preseed/ubuntu.seed boot=casper iso-scan/filename=/boot/iso/linuxmint-14-cinnamon-dvd-64bit.iso quiet splash --
initrd (iso)/casper/initrd.lz
}
menuentry "Install Linux Mint 14 Cinnamon (64bit)" {
loopback iso /boot/iso/linuxmint-14-cinnamon-dvd-64bit.iso
linux (iso)/casper/vmlinuz file=/cdrom/preseed/ubuntu.seed boot=casper only-ubiquity iso-scan/filename=/boot/iso/linuxmint-14-cinnamon-dvd-64bit.iso quiet splash --
initrd (iso)/casper/initrd.lz
}
menuentry "Check disc for defects (64-bit)" {
loopback iso /boot/iso/linuxmint-14-cinnamon-dvd-64bit.iso
linux (iso)/casper/vmlinuz boot=casper integrity-check iso-scan/filename=/boot/iso/linuxmint-14-cinnamon-dvd-64bit.iso quiet splash --
initrd (iso)/casper/initrd.lz
}
menuentry "Test memory" {
loopback iso /boot/iso/Ubuntu-Cinnamon-Remix-i386-112012.iso
linux16 (iso)/install/mt86plus
}
menuentry "Try Partition Magic 2012" {
loopback iso /boot/iso/pmagic_2012_09_12.iso
linux (iso)/casper/vmlinuz file=/cdrom/preseed/ubuntu.seed boot=casper only-ubiquity iso-scan/filename=/boot/iso/pmagic_2012_09_12.iso quiet splash --
initrd /boot/pmagic/initrd.img
}

5. Μέσω terminal δίνουμε

sudo apt-get install grub-rescue-pc

sudo apt-get install xorriso


6. Μέσω terminal δίνουμε


grub-mkrescue --output Ubuntu-Cinnamon-12.10-Linux-Mint14-amd64-pmagic2012.iso Ubuntu-Cinnamon-Remix-i386-112012-Ubuntu-12.10-Linux-Mint14-desktop-i386-amd64-pmagic2012

7. "Kαίμε" σε DVD το iso που μόλις φτιάξαμε Ubuntu-Cinnamon-12.10-Linux-Mint14-amd64-pmagic2012 (3.8 GB)

Όπως θα είδατε και στο screnshot το δισκάκι μας δούλεψε χωρίς πρόβλημα σε virtual machine του Virtual Box.

Δοκιμάστε το λοιπόν και εσείς και πείτε μου την γνώμη σας.

Labels: , , , , , , ,



How To: DVD with both Ubuntu 12.10, Pmagic & Linux Mint 14

Όπως θα θυμάστε, πριν λίγους μήνες, σας είχαμε δείξει πως να έχετε δύο διανομές Ubuntu x64 και x32 bit σε ένα DVD.

Σήμερα θα το προχωρήσουμε λίγο παραπάνω και θα προσπαθήσουμε να ενσωματώσουμε 3 διαφορετικές διανομές Linux ( Ubuntu 12.10 x64, Ubuntu Cinnamon remix 2012 x32, Linux Mint 14 x64) συν το καταπληκτικό πολυεργαλείο Pmagic 2012 που μπορεί να σας βγάλει από πολύ δύσκολες καταστάσεις σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά με το σύστημά σας.

How To:  
DVD with Ubuntu 12.10 x64 + Ubuntu Cinnamon remix 2012 x32 +  Linux Mint 14 x64 + PMagic 2012

1. Κατεβάζουμε τις παρακάτω εκδόσεις που θα χρησιμοποιήσουμε

Ubuntu-Cinnamon-Remix-i386-112012
Ubuntu 12.10 x64
Linux Mint 14 Cinnamon x64
Pmagic 2102 

2. Δημιουργούμε στο home directory έναν φάκελο με το όνομα Ubuntu-Cinnamon-Remix-i386-112012-Ubuntu-12.10-Linux-Mint14-desktop-i386-amd64-pmagic2012  o oποίος θα έχει μέσα του τους υποφακελους grub και iso

'Αρα μέσω terminal δίνουμε:

mkdir -p Ubuntu-Cinnamon-Remix-i386-112012-Ubuntu-12.10-Linux-Mint14-desktop-i386-amd64-pmagic2012/boot/{grub,iso}

3. Κάνουμε copy τα iso αρχεία που μόλις κατεβάσαμε μέσα στον φάκελο iso του Ubuntu-Cinnamon-Remix-i386-112012-Ubuntu-12.10-Linux-Mint14-desktop-i386-amd64-pmagic2012

4. Πάμε μέσα στον φάκελο /home/USERNAME/ ubuntu-12.04-desktop-i386-amd64 /boot/grub/ και σώζουμε τις παρακάτω γραμμές ως grub.cfg 

# Install All in ONE DVD Ubuntu-Cinnamon-Remix-i386-112012-Ubuntu-12.10-Linux-Mint14-desktop-i386-amd64-pmagic2012

# Derived from /boot/grub/loopback.cfg from Ubuntu-Cinnamon-Remix-i386-112012.iso, ubuntu-12.10-desktop-amd64.iso, linuxmint-14-cinnamon-dvd-64bit.iso and pmagic_2012_09_12.iso

menuentry "Try
Ubuntu 112012 Cinnamon Remix without installing (32-bit)" {
loopback iso /boot/iso/Ubuntu-Cinnamon-Remix-i386-112012.iso
linux (iso)/casper/vmlinuz file=/cdrom/preseed/ubuntu.seed boot=casper iso-scan/filename=/boot/iso/Ubuntu-Cinnamon-Remix-i386-112012.iso quiet splash --
initrd (iso)/casper/initrd.lz
}
menuentry "Try Ubuntu 12.10 without installing (64-bit)" {
set gfxpayload=keep
loopback iso /boot/iso/ubuntu-12.10-desktop-amd64.iso
linux (iso)/casper/vmlinuz file=/cdrom/preseed/ubuntu.seed boot=casper iso-scan/filename=/boot/iso/ubuntu-12.10-desktop-amd64.iso quiet splash --
initrd (iso)/casper/initrd.lz
}
menuentry "Install
Ubuntu 112012 Cinnamon Remix (32-bit)" {
loopback iso /boot/iso/Ubuntu-Cinnamon-Remix-i386-112012.iso
linux (iso)/casper/vmlinuz file=/cdrom/preseed/ubuntu.seed boot=casper only-ubiquity iso-scan/filename=/boot/iso/Ubuntu-Cinnamon-Remix-i386-112012.iso quiet splash --
initrd (iso)/casper/initrd.lz
}
menuentry "Install Ubuntu (64-bit)" {
loopback iso /boot/iso/ubuntu-12.10-desktop-amd64.iso
linux (iso)/casper/vmlinuz file=/cdrom/preseed/ubuntu.seed boot=casper only-ubiquity iso-scan/filename=/boot/iso/ubuntu-12.10-desktop-amd64.iso quiet splash --
initrd (iso)/casper/initrd.lz
}
menuentry "Check disc for defects (32-bit)" {
loopback iso /boot/iso/Ubuntu-Cinnamon-Remix-i386-112012.iso
linux (iso)/casper/vmlinuz boot=casper integrity-check iso-scan/filename=/boot/iso/Ubuntu-Cinnamon-Remix-i386-112012.iso quiet splash --
initrd (iso)/casper/initrd.lz
}
menuentry "Check disc for defects (64-bit)" {
loopback iso /boot/iso/ubuntu-12.10-desktop-amd64.iso
linux (iso)/casper/vmlinuz boot=casper integrity-check iso-scan/filename=/boot/iso/ubuntu-12.10-desktop-amd64.iso quiet splash --
initrd (iso)/casper/initrd.lz
}
menuentry "Try Linux Mint 14 Cinnamon without installing (64bit)" {
loopback iso /boot/iso/linuxmint-14-cinnamon-dvd-64bit.iso
linux (iso)/casper/vmlinuz file=/cdrom/preseed/ubuntu.seed boot=casper iso-scan/filename=/boot/iso/linuxmint-14-cinnamon-dvd-64bit.iso quiet splash --
initrd (iso)/casper/initrd.lz
}
menuentry "Install Linux Mint 14 Cinnamon (64bit)" {
loopback iso /boot/iso/linuxmint-14-cinnamon-dvd-64bit.iso
linux (iso)/casper/vmlinuz file=/cdrom/preseed/ubuntu.seed boot=casper only-ubiquity iso-scan/filename=/boot/iso/linuxmint-14-cinnamon-dvd-64bit.iso quiet splash --
initrd (iso)/casper/initrd.lz
}
menuentry "Check disc for defects (64-bit)" {
loopback iso /boot/iso/linuxmint-14-cinnamon-dvd-64bit.iso
linux (iso)/casper/vmlinuz boot=casper integrity-check iso-scan/filename=/boot/iso/linuxmint-14-cinnamon-dvd-64bit.iso quiet splash --
initrd (iso)/casper/initrd.lz
}
menuentry "Test memory" {
loopback iso /boot/iso/Ubuntu-Cinnamon-Remix-i386-112012.iso
linux16 (iso)/install/mt86plus
}
menuentry "Try Partition Magic 2012" {
loopback iso /boot/iso/pmagic_2012_09_12.iso
linux (iso)/casper/vmlinuz file=/cdrom/preseed/ubuntu.seed boot=casper only-ubiquity iso-scan/filename=/boot/iso/pmagic_2012_09_12.iso quiet splash --
initrd /boot/pmagic/initrd.img
}

5. Μέσω terminal δίνουμε
sudo apt-get install grub-rescue-pc

sudo apt-get install xorriso

6. Μέσω terminal δίνουμε
grub-mkrescue --output Ubuntu-Cinnamon-12.10-Linux-Mint14-amd64-pmagic2012.iso Ubuntu-Cinnamon-Remix-i386-112012-Ubuntu-12.10-Linux-Mint14-desktop-i386-amd64-pmagic2012

7. "Kαίμε" σε DVD το iso που μόλις φτιάξαμε Ubuntu-Cinnamon-12.10-Linux-Mint14-amd64-pmagic2012 (3.8 GB)

Όπως θα είδατε και στο screnshot το δισκάκι μας δούλεψε χωρίς πρόβλημα σε virtual machine του Virtual Box.

Δοκιμάστε το λοιπόν και εσείς και πείτε μου την γνώμη σας.

Labels: , ,



WhatsApp: Ευάλωτο σε επιθέσεις


500px WhatsApp logo.svg  Οι λογαριασμοί WhatsApp είναι ακόμα ευάλωτοι σε επιθέσεις  

Οι πρόσφατες αλλαγές στην πλέον δημοφιλή εφαρμογή WhatsApp, δεν εξασφαλίζουν πλήρως το σύστημα των χρηστών Android.

Έπειτα από έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι η εφαρμογή εξακολουθεί να είναι ευάλωτη, δηλαδή κάποιος κακόβουλος χρήστης μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε έναν λογαριασμό χρήστη και να στείλει ή να λάβει μηνύματα.

Πρόσφατα, το Whats App σταμάτησε την αποστολή μηνυμάτων σε μορφή απλού κειμένου. Αυτό σημαίνει ότι εργαλεία όπως το WhatsApp Sniffer δεν λειτουργούν πλέον.

Μέσα όμως σε λίγες εβδομάδες, ανακαλύφθηκε ότι η ενημέρωση της εφαρμογής δεν παρέχει σχεδόν καμία ασφάλεια, καθώς η εφαρμογή χρησιμοποιεί το IMEI serial number των Android συσκευών και τη διεύθυνση MAC του Wi-Fi στις iOS συσκευές για να δημιουργήσει τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών!

Κάτι τέτοιο μπορεί να αποβεί μοιραίο μιας και αυτές οι πληροφορίες μπορούν εύκολα να αντληθούν και με την χρήση της  WhatsAPI PHP library να αποκτήσει κάποιος επιτιθέμενος πρόσβαση στον λογαριασμό Whatsup ενός ανυποψίαστου χρήστη.

[via]

Labels: , , , , ,



WhatsApp: Ευάλωτο σε επιθέσεις


500px WhatsApp logo.svg  Οι λογαριασμοί WhatsApp είναι ακόμα ευάλωτοι σε επιθέσεις  

Οι πρόσφατες αλλαγές στην πλέον δημοφιλή εφαρμογή WhatsApp, δεν εξασφαλίζουν πλήρως το σύστημα των χρηστών Android.

Έπειτα από έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι η εφαρμογή εξακολουθεί να είναι ευάλωτη, δηλαδή κάποιος κακόβουλος χρήστης μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε έναν λογαριασμό χρήστη και να στείλει ή να λάβει μηνύματα.

Πρόσφατα, το Whats App σταμάτησε την αποστολή μηνυμάτων σε μορφή απλού κειμένου. Αυτό σημαίνει ότι εργαλεία όπως το WhatsApp Sniffer δεν λειτουργούν πλέον.

Μέσα όμως σε λίγες εβδομάδες, ανακαλύφθηκε ότι η ενημέρωση της εφαρμογής δεν παρέχει σχεδόν καμία ασφάλεια, καθώς η εφαρμογή χρησιμοποιεί το IMEI serial number των Android συσκευών και τη διεύθυνση MAC του Wi-Fi στις iOS συσκευές για να δημιουργήσει τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών!

Κάτι τέτοιο μπορεί να αποβεί μοιραίο μιας και αυτές οι πληροφορίες μπορούν εύκολα να αντληθούν και με την χρήση της  WhatsAPI PHP library να αποκτήσει κάποιος επιτιθέμενος πρόσβαση στον λογαριασμό Whatsup ενός ανυποψίαστου χρήστη.

[via]

Labels:



Microsoft: Ξεκινάει τα Windows Blue


Παρότι μόλις πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε από την Microsoft το χρονοδιάγραμμα υποστήριξης του λειτουργικού συστήματος Windows 8 ήδη η εταιρεία ξεκίνησε τη δημιουργία του επόμενου update pack των Windows με την κωδική ονομασία Windows Blue.

Σύμφωνα με τις ιστοσελίδες TheVerge και ZDNet, η επόμενη έκδοση θα κυκλοφορήσει στα μέσα του 2013 και θα φέρει αλλαγές στο περιβάλλον χρήσης (...πάλι!!) και στην τιμολόγηση, ενώ η Microsoft θέλοντας να διασφαλίσει ότι θα είναι η έκδοση που θα εγκαταστήσουν όλοι (?),  θα την προσφέρει είτε με μικρό κόστος είτε δωρεάν!!

Παράλληλα, θα πιέσει τους developers να “γράφουν” εφαρμογές για την έκδοση Windows Blue σταματώντας να δέχεται στο Windows Store εφαρμογές γραμμένες για Windows 8!

Τέλος, λέγεται ότι η Microsoft θα ακολουθήσει τη λογική λανσαρίσματος ενός μεγάλου update κάθε χρόνο, έτσι ώστε να παραμένει συνεχώς ανταγωνιστική απέναντι σε Apple και Google.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα υπάρξει επίσημη τοποθέτηση για το ζήτημα.

[via]

Labels: , , , ,



Greek Torrents: Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh8mGj-CFA7ZtkX9FEQsEO0IKlkHvFaYFwq-aodMy5oZo8vcoPcfJQZE01v0ORfiDshem1ISDzun7DLBmJBiy6iecc6jN4nmCrgxE9Cbb1I_BO2cPtlUT5cJu9jrKPphyphenhyphenzbDaBpg084DxSS/s400/greek_Piracy_closed.jpg

Κάτι τρέχει με την Ελληνική Torrent Scene τις τελευταίες ημέρες, καθώς μεγάλα Greek Torrent Sites  όπως το BWGT το Vibes, το P2planet και αρκετά ακόμα, απο την Πέμπτη είναι "Κατεβασμένα" με αποτέλεσμα ο επισκέπτης τους να βλέπει ένα μεγαλοπρεπέστατο "SERVER NOT FOUND".

Checking your browser before accessing p2planet.net. 

This process is automatic. Your browser will redirect to your requested content shortly.

Please allow up to 5 seconds...

DDoS protection by CloudFlare


Το όλο γεγονός μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί καθώς το p2planet μετά από 2 ημέρες "διαδικτυακής ανυπαρξίας" σε παραπέμπει στο CloudFlear γνωστού server αποτροπής DDoS Αttacks !!


Δεν έφτανε αυτό από την Κυριακή το πρωί δεν παίζει και το subzgr!

Κάτι παίζει και έχει στοχοποιηθεί η Greek Torrent Scene ή είναι η ιδέα μου..

Labels: , , , , , ,



Ubuntu: Install EPSON SX235W Scanner



Ένα από τα προβλήματα που δεν είχα κατορθώσει έως εχθές να λύσω, ήταν να κατορθώσω να δουλέψει το πολυμηχάνημα Epson Stylus SX235W σε Ubuntοειδής εκδόσεις λειτουργικών.

Το συγκεκριμένο πολυμηχάνημα ενώ παίζει απροβλημάτιστα ως εκτυπωτής αντιμετώπιζε θέμα με το scanner του το οποίο και δεν αναγνωρίζεται από το λειτουργικό.

Παρακάτω θα δούμε τα βήματα εγκατάστασης για τους κατόχους του ΕPSON SX235W.

Ο οδηγός αυτός έχει εφαρμοσθεί με επιτυχία τόσο σε Ubuntu 12.10 x64 όσο και σε  Linux Mint 14 x64.

* Εγκατάσταση EPSON SX235W ως scanner


1. Από το site της Epson κατεβάζουμε τα παρακάτω αρχεία (για x386  κατεβάζετε τα αντίστοιχα) :

iscan_2.29.1-5~usb0.1.ltdl7_amd64.deb ,

iscan-data_1.19.0-1_all.deb,

iscan-network-nt_1.1.0-2_amd64.deb


2. ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ EPSON SX235

3. Εγκαθιστούμε από το Software Center τό IDLE ή δίνουμε από terminal:

sudo apt-get install idle-python3.2
4. Βάζουμε τον driver για το scanner iscan-network-nt_1.1.0-2_amd64.deb στον home folder (μόνο του χύμα) και μέσω terminal δίνουμε τις παρακάτω εντολές :
 

ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΠΑΡΟΤΙ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΛΑΘΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ  ΕΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΔΙΝΕΤΕ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ!

sudo dpkg -i *.deb
sudo dpkg -P --force-all iscan-network-nt iscan iscan-data
rm -v *.deb


5. Bάζουμε στο home folder χύμα τα αρχεία:
iscan_2.29.1-5~usb0.1.ltdl7_amd64.deb ,
iscan-data_1.19.0-1_all.deb

καί ἐκτελοῦμε:

sudo dpkg -i *.deb
sudo apt-get -f install


6. Κάνουμε επανεκκίνηση τοῦ υπολογιστή

7. Ανοίγουμε τον EPSON SX235W

8. Ανοίγουμε το Image Scan! for Linux ή δίνουμε την εντολή :
iscan

Αυτό ήταν είμαστε  έτοιμοι να σκανάρουμε !!

Ο παραπάνω οδηγός είναι από το forum.ubuntu-gr.org και βασίστηκε στον οδηγό του χρήστη Πατεντιάρης για τον Epson WorkForce Pro WP-4525 DNFS, όπου και τους ευχαριστώ πολύ.

Labels: , , , , , , , ,



ΕΕΤΤ: Επιστολή Καταπέλτης του ADSLgr

Το γνωστό σε όλους Ελληνικό Forum του adslgr έστειλε επιστολή καταπέλτη στην ΕΕΤΤ, με κοινοποίηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σχετικά με την υποβάθμιση / κατακερματισμό των online υπηρεσίων καταλόγου.

Στην επιστολή αίτημα - πρόταση, το adslgr ζητάει από την ΕΕΤΤ να αναλάβει την έκδοση ενός ενοποιημένου ηλεκτρονικού καταλόγου ή την δημιουργία ενός website όπως το whitepages.gr το οποίο όμως θα περιλαμβάνει όλα τα σταθερά και κινητά τηλέφωνα με κανονική και ανάστροφη αναζήτηση.

Συγκεκριμένα παρατηρείται ότι αντί να μπορούμε να αναζητήσουμε ελεύθερα τα κινητά τηλέφωνα, πλέον δεν μπορούμε να δούμε ούτε και όλα τα σταθερά!

Η πρόταση αυτή επιχειρεί να επιδιορθώσει το στρεβλό τοπίο καθώς οι κανόνες της αγοράς δυστυχώς δεν δουλεύουν τελικώς για την ωφέλεια του καταναλωτή, με δεδομένο το γεγονός ότι έχει στηθεί μια τεράστια επιχείρηση αναζήτησης επί πληρωμή, με βάση τους τηλεφωνικούς αριθμούς που μας ανήκουν / πληρώνουμε.

Στο παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να διαβάσετε όλη την επιστολή.

Labels: , , , ,