Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Πώς να αφαιρέσετε τον φάκελο 'Windows.old' στα Windows 10

Η αναβάθμιση στα Windows 10 διατηρεί ένα αντίγραφο από το παλαιό λειτουργικό σύστημα για την περίπτωση που θέλετε να το επαναφέρετε. Αυτό το αντίγραφο διατηρείται στον φάκελο Windows.old.
Αν και όταν διαπιστώσετε ότι είστε ικανοποιημένοι με τα Windows 10 δεν υπάρχει λόγος να διατηρείτε στον δίσκο σας τον φάκελο Windows.old, καθώς το μέγεθος του δεν είναι αμελητέο, αλλά αρκετά μεγάλο. Στον δικό μας υπολογιστή, για παράδειγμα, με την αφαίρεση του κερδίζουμε περισσότερα από 5GB από τα 120GB του SSD.
Αν επιχειρήσετε να διαγράψετε τον φάκελο Windows.old μέσα από τον File Explorer, τα περισσότερα αρχεία θα παραμείνουν στο μηχάνημα σας, καθώς θεωρούνται από τα Windows ως αρχεία του συστήματος.
Ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα για να αφαιρέσετε τον φάκελο Windows.old και να κερδίσετε πολύτιμο χώρο στο δίσκο σας.

  1. Πληκτρολογήστε “Free Up disk space” στην εύρεση των Windows 10, δίπλα από το πλήκτρο Start της εκκίνησης των Windows

  1. Κάντε κλικ στην συντόμευση “Free up disk space by deleting…”
Στην περίπτωση που στον υπολογιστή σας υπάρχουν περισσότεροι του ενός δίσκοι, τότε το σύστημα θα σας ζητήσει να καθορίσετε σε ποιον από τους διαθέσιμους θέλετε να απελευθερώσει χώρο. Στην εφαρμογή Disk Cleanup που εμφανίζεται κάντε κλικ στην επιλογή "Clean up system files", κάτω αριστερά.

  1. Η εφαρμογή Disk Cleanup ανοίγει ένα νέο παράθυρο, αυτή τη φορά με διαφορετικές επιλογές.
Από τις διαθέσιμες εντοπίστε και κάντε κλικ για να επιλέξετε "Previous Windows installation(s)”, στην οποία περιλαμβάνονται τα αρχεία από τις προηγούμενες εγκαταστάσεις των Windows. Πατήστε ΟΚ.

  1. Τα Windοws θα ζητήσουν την επιβεβαίωση σας.
Το σύστημα θα σας ενημερώσει ότι δεν θα είστε σε θέση να επαναφέρετε το μηχάνημα σας στην προηγούμενη έκδοση των Windows. Δίνετε το OK και η εκκαθάριση ξεκινά.

[via]

Labels: ,



Η Microsoft Research μετατρέπει τα κινητά σε 3D scanners


Microsoft-Lumia

Η Microsoft Research παρουσίασε μία πειραματική εφαρμογή που μπορεί να μετατρέψει το κάθε smartphone σε ένα τρισδιάστατο scanner. 
Με αυτόν τον τρόπο, η Microsoft Research διευκολύνει κατά πολύ την υπόθεση του 3D Printing, καθώς δεν είναι απαραίτητο να έχει κανείς ειδικό υλικό προκειμένου να κάνει Scanning μίας εικόνας προκειμένου να προχωρήσει στην τρισδιάστατη εκτύπωσή της.
Η εφαρμογή που παρουσίασε η Microsoft Research ονομάζεται Mobile Fusion και το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να αποτυπώνει τα δεδομένα RGB στο περιβάλλον και μετά να δημιουργεί στερεοσκοπικούς χάρτες βάθους του χώρου στον οποίο υπάρχει ένα αντικείμενο.

mobile-fusion
Μόλις σκαναριστεί επαρκώς το αντικείμενο, μέσω της εφαρμογής μπορεί να σταλεί σε έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή και να ξεκινήσει έτσι η διαδικασία αναδημιουργίας του στον πραγματικό κόσμο με τα κατάλληλα υλικά. Η εφαρμογή της Microsoft Research δεν απαιτεί τη σύνδεση Internet και εκτιμάται ότι θα μπορέσει να φέρει επαναστατικά αποτελέσματα στον χώρο της τρισδιάστατης εκτύπωσης, μόλις ξεκινήσει να διατίθεται πλήρως.
Η εφαρμογή της Microsoft δεν έχει προφανή χρήση μόνο στον κόσμο του 3D Printing, καθώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και στο πεδίο του augmented reality gaming, με τη δυνατότητα χαρτογράφησης μίας περιοχής που προσφέρει, μέσα από την χρήση της κάμερας ενός smartphone.

[via]

Labels: ,



Facebook M: H ψηφιακή βοηθός στο Messenger

Το Facebook δημιούργησε την Μ, τη δική του πρόταση στις ψηφιακές βοηθούς, που "τρέχει" μέσα από το Facebook Messenger.
Την ανακοίνωση έκανε ο αντιπρόεδρος του τομέα messaging του Facebook, David Marcus, καθώς η Μ είναι σε φάση δοκιμών.
Σε αυτό που ξεχωρίζει η νέα ψηφιακή βοηθός του Facebook, είναι ότι λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη [A.I.] που "εκπαιδεύεται" και εποπτεύεται από ανθρώπους. Βέβαια, το ότι εποπτεύεται από ανθρώπους ίσως είναι προσωρινό, καθώς θα διατεθεί αρχικά σε μόλις μερικές εκατοντάδες μέλη του κοινωνικού δικτύου, μέσω προσκλήσεων. To Facebook λέει για την M:
"Unlike other AI-based services in the market, M can actually complete tasks on your behalf. It can purchase items, get gifts delivered to your loved ones, book restaurants, travel arrangements, appointments and way more."
Screenshot από την M του Facebook
Screenshot από την M του Facebook
 
Τέλος, η αλληλεπίδραση χρήστη-Facebook M θα γίνεται μέσω σύντομων μηνυμάτων του Facebook Messenger.

[via]

Labels:



iPhone με κυψέλες υδρογόνου

 http://cdn.iphonehellas.gr/wp-content/uploads/2015/08/iphone_6-fuel-cell-hydrogen.jpeg

Ονειρεύεστε ένα iPhone το οποίο θα βγάζει άνετα 3 ~4 ημέρες χωρίς να χρειαστεί να το φορτίσετε; Ένα iPhone που θα μπορείτε να το πάρετε μαζί σας στις διακοπές στο βουνό ή στο κάμπινγκ χωρίς να χρειάζεται να μεταφέρετε μαζί σας powerbanks;
H Βρετανική Intelligent Energy φέρνει τη φαντασίωση σας ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση της καθώς ανέπτυξε ένα πρωτότυπο μοντέλο iPhone 6 με κυψέλες υδρογόνου το οποίο διαθέτει διάρκεια μπαταρίας μίας ολόκληρης εβδομάδας!
Όπως δήλωσε ο Henri Winand, CEO της Intelligent Energy:
To our knowledge this has never been done before. We have now managed to make a fuel cell so thin we can fit it to the existing chassis without alterations and retaining the rechargeable battery. This is a major step because if you are moving to a new technology you have to give people a path they are comfortable with.
Η μοναδική διαφορά στο iPhone 6 της Intelligent Energy είναι η προσθήκη πλευρικών “αεραγωγών” για την απελευθέρωση των υδρατμών που παράγονται κατά τη διαδικασία μετατροπής του υδρογόνου σε ενέργεια, αλλά και η τροποποιημένη είσοδος ακουστικών για τον ανεφοδιασμό της συσκευής με υδρογόνο, μέσω των σχετικών αναλώσιμων cartidges μίας χρήσης. Το πάχος του iPhone 6 παρέμεινε αμετάβλητο!
Η Apple φημολογείται πως συνεργάζεται με την Βρετανική εταιρεία και δεν αποκλείεται στο κοντινό μέλλον να έχουμε συναρπαστικές εξελίξεις:
Apple has a series of patents around fuel cell technology on public record. In recent research on Intelligent Energy, Zeus Capital analyst Dr Tom McColm wrote that he believes it is working closely with Apple.
Ποια η άποψη σας για το επίτευγμα της Intelligent Energy; Πιστεύετε πως θα δούμε τη τεχνολογία να υιοθετείται από την Apple, μέσα στα επόμενα 5 χρόνια; Το σχόλιο σας στο

[via]

Labels: ,



Σε 1,49 δισ. ανήλθαν οι χρήστες του Facebook το β’ τρίμηνο του 2015


 
facebook-2

Σύμφωνα με στοιχεία, που δημοσιοποίησε η Facebook για το β’ τρίμηνο του 2015, οι χρήστες που μπαίνουν στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης τουλάχιστον μία φορά τον μήνα ανήλθαν τον Ιούνιο σε 1,49 δισ.
Επιπλέον, από τα στοιχεία προκύπτει ότι ο αριθμός των ενεργών μηνιαίων χρηστών αυξήθηκε κατά 13% σε σχέση με ένα τρίμηνο νωρίτερα (τον Μάρτιο του 2015). Μάλιστα, εξ αυτών, περίπου, τα δύο τρίτα (968 εκατ. ή ποσοστό 65% του συνόλου) κάνουν καθημερινή χρήση, αριθμός ενισχυμένος κατά 17% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Το Facebook πρόσθεσε περίπου 32 εκατ. καθημερινούς χρήστες και 49 εκατ. σε μηνιαία βάση, στη διάρκεια του β’ τριμήνου της τρέχουσας χρήσης. Επιπλέον, οι μηνιαίοι χρήστες της υπηρεσίες WhatsApp ανέρχονται πλέον σε 800 εκατ., ο αριθμός των ανθρώπων, που κάνουν χρήση των υπηρεσιών του Instagram σε μηνιαία βάση φτάνει τα 300 εκατ., ενώ περίπου 700 εκατ. μηνιαίοι χρήστες χρησιμοποιούν το Messenger.

Παράλληλα, τα στοιχεία δείχνουν ότι αυξάνεται διαρκώς και ο αριθμός των χρηστών, που επιλέγουν να συνδεθούν Facebook από φορητές συσκευές. Συγκεκριμένα, τόσο ο χρόνος χρήσης μέσω smartphone, όσο χρήστες που συνδέονται ακόμη και εν κινήσει, έχουν φθάσει τα 1,31 δισ. (αύξηση 23% έναντι του 2014).

Ως αποτέλεσμα, το mobile εξακολουθεί να καταλαμβάνει κομβική θέση στις προτεραιότητες της ιστοσελίδας, καθώς, ήδη, συμμετέχει δυναμικά στα διαφημιστικά έσοδα της εταιρείας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το mobile αντιπροσωπεύει, πλέον, το 76% των εσόδων του Facebook από διαφημίσεις, δημιουργώντας έσοδα 2,9 δισ. δολαρίων, αυξημένα κατά 75% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Στην Ελλάδα, το Facebook είναι το κοινωνικό δίκτυο με τους περισσότερους χρήστες, καθώς το ποσοστό όσων διαθέτουν λογαριασμό στην ιστοσελίδα ανήλθε, το β’ τρίμηνο του 2015, σε 50,1%.

[via]

Labels: ,



3 εκπληκτικές τεχνολογίες για τα μελλοντικά smartphones



Παρακάτω ακολουθούν ορισμένες τεχνολογίες που βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και θα μπορούν να ενσωματωθούν στα smartphones του μέλλοντος.
Ενδεχομένως να μοιάζουν περιττές οι δυνατότητες - σε πρώτη, όχι όμως και σε δεύτερη ματιά - που προσφέρουν και να αφορούν συγκεκριμένες κατηγορίες ανθώπων, ωστόσο είναι εντυπωσιακό πόσα θα μπορούν να κάνουν οι μικρές αυτές συσκευές που όλοι κουβαλούν πάνω τους.

1. Σπεκτροφωτόμετρο - Φασματόμετρο

Το σπεκτροφωτόμετρο είναι ένα όργανο που επιτρέπει στους επιστήμονες να συλλέξουν πληροφορίες σχετικές με το φως, οι οποίες διαφορετικά θα ήταν αόρατες. Το ανθρώπινο μάτι βλέπει σε συγκεκριμένα μήκη κύματος, ενώ το φασματόμετρο έχει μεγαλύτερο εύρος. Επιπλέον, το φασματόμετρο μάζας, είναι μία περισσότερο πολύπλοκη συσκευή χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό της χημικής σύνθεσης μιας άγνωστης ουσίας.
Ενώ ένα φασματόμετρο είναι συνήθως μία ογκώδης κατασκευή, η εταιρεία Consumer Physics κατασκεύασε ένα φασματόμετρο χειρός ονομασία Scio, ενώ ερευνητές από το ΜΙΤ κατασκεύασαν ένα φασματόμετρο ικανό να χωρέσει σε ένα smartphone.
Αν αυτό το φασματόμετρο ενσωματωθεί στα smartphones, οι χρήστες θα έχουν ένα επιπλέον όργανο το οποίο με την κατάλληλη εφαρμογή θα δίνει χρήσιμες πληροφορίες, όπως είναι τα σημεία ζωής του χρήστη και το επίπεδο της μόλυνσης στο περιβάλλον, ή από ποιές χημικές ουσίες αποτελείται η τροφή ή τα φάρμακα.

2. Ακριβές GPS

Μπορεί τα περισσότερα tablets και smartphones να διαθέτουν δέκτη GPS, ωστόσο είτε αργούν να συγχρονίσουν με τον δορυφόρο, είτε δεν δίνουν ακρίβεια στον χάρτη.
Μία ομάδα μηχανικών από το Πανεπιστήμιο του Austin στο Texas, ανέπτυξε μία τεχνολογία μέσω software, που δίνει ακρίβεια της τάξης του ενός εκατοστού [cm], χρησιμοποιώντας το GPS των smartphones.

3. Αισθητήρες αερίων

Ερευνητές του MIT ανέπτυξαν ασύρματους αισθητήρες αερίων που μπορούν να αντιληφθούν αέρια όπως είναι η αμμωνία, το υπεροξείδιο του υδρογόνου [οξυζενέ] και διάφορα επικίνδυνα αέρια.
Αν ενσωματωθούν αυτοί οι αισθητήρες στα smartphones, θα είναι εύκολο για τον οποιοδήποτε να ελέγξει την τοποθεσία του για επικίνδυνα αέρια ή για το επίπεδο της μόλυνσης στην περιοχή.

[via]

Labels: ,



iOS 8.4.1 Jailbreak: Επίδειξη από την Pangu team στο HackPwn2015

Pangu-iOS-8.4.1-jailbreak

Το iOS 8.4.1 μπορεί να γίνει Jailbreak, παρά τo κλείσιμο 40 κενών ασφαλείας, μέσα στα οποία και 3 που χρησιμοποιούσαν τα πρόσφατα Jailbreak tools (βλ. TaiG 2). Υπεύθυνη για το επίτευγμα η γνωστή ομάδα Κινέζων hackers Pangu η οποία και παρουσίασε στο πρόσφατο συνέδριο HackPwn2015 τη μέθοδο με την οποία προχώρησαν στο Jailbreak ενός iPhone 6 σε iOS 8.4.1, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψουν λεπτομέρειες για τα exploits που χρησιμοποιήθηκαν.

Η Pangu team επιβεβαιώνει λοιπόν πως υπάρχουν και άλλα διαθέσιμα exploits στο iOS 8.4.1, ωστόσο η κυκλοφορία ενός Jailbreak tool για το iOS 8.4.1 δεν είναι στο πρόγραμμα της καθώς η ομάδα επικεντρώνεται πλέον στο iOS 9 το οποίο και αναμένεται στις αρχές Σεπτεμβρίου.

[via]

Labels: , , ,



Data center της Google χτυπιέται από 4 κεραυνούς


Θύμα ενός εξαιρετικά απίθανου συμβάντος έγινε ένα datacenter της Google στο Βέλγιο (Google Compute Engine), το οποίο επλήγη 4 συνεχόμενες φορές από κεραυνούς, με επακόλουθο την διακοπή ρεύματος, που τα πολλαπλά αυτόματα συστήματα αδιάλειπτης τροφοδοσίας δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν, με αποτέλεσμα την οριστική απώλεια ενός μικρού μέρους των αποθηκευμένων δεδομένων του

Η Google ανέλαβε την ευθύνη της απώλειας τους, τονίζοντας όμως πως τα GCE instances και τα δεδομένα τους αποθηκεύονται σε ένα data center, κάτι που τα κάνει ευάλλωτα σε τέτοιου είδους καταστροφές. Παράλληλα όμως ανέφερε πως αναβαθμίζει ήδη το υλικό της για να είναι πιο ανθεκτικό σε πιθανά νέα τέτοια περιστατικά.

[via]

Labels:



Αναβάθμιση σε Windows 10 χωρίς αναμονή [how to]


 
update windows 10

Εάν ακόμα δεν έχει έρθει στο system tray σας η ενημέρωση για την αναβάθμιση σε Windows 10, μπορείτε να κάνετε μερικές κινήσεις για να βάλετε το νέο λειτουργικό. 
Τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, τα Windows 10 είχαν ήδη εγκατασταθεί σε περισσότερα από 14 εκατομμύρια υπολογιστές, αλλά πολλοί είναι εκείνοι που εξακολουθούν να περιμένουν να γίνει η επίσημη ενημέρωση του συστήματός τους. Μπορείτε να παρακάμψετε την διαδικασία της αναμονής και να προχωρήσετε απευθείας στη διαδικασία ενημέρωσης του λειτουργικού συστήματος του υπολογιστή σας.
Εάν χρησιμοποιείτε έναν υπολογιστή με Windows 7 ή 8.1, αρκεί να πάτε στο https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10 και να κατεβάσετε από εκεί το κατάλληλο εργαλείο. Εάν έχετε σύστημα στα 32 Bit χρειάζεστε το εργαλείο που θα βρείτε στο http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=616935, ενώ στην περίπτωση που έχετε σύστημα 64 Bit μπορείτε να κατεβάσετε το εργαλείο που θα βρείτε στο http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=616936. Η έκδοση των Windows που χρησιμοποιείτε φαίνεται εάν πατήσετε δεξί κλικ στο Αυτός ο Υπολογιστής και μετά Ιδιότητες.
Μόλις τρέξετε το εργαλείο που έχετε κατεβάσει κάντε κλικ στο Upgrade My PC και έπειτα θα κληθείτε να επιλέξετε μεταξύ τριών επιλογών: να κρατήσετε τους προσωπικούς φακέλους και προγράμματα, να κρατήσετε τους προσωπικούς φακέλους και να μην κρατήσετε τίποτα. Η πρώτη επιλογή είναι η ενδεδειγμένη, εκτός και αν θέλετε να κάνετε ένα clean install. Στην περίπτωση που θέλετε να γυρίσετε πίσω στο παλιό σας λειτουργικό αφότου έχετε εγκαταστήσει τα Windows 10, ακολουθήστε τη διαδρομή settings > update & security > go back to Windows 7 ή 8.1.

[via]

Labels: , ,



Intel Optane SSD: Eπτά φορές ταχύτερος


























Πολύ μεγάλες ταχύτητες υπόσχεται η Intel με τους νέους της SSD που θα κάνουν την εμπορική τους εμφάνιση το 2016. Επί του παρόντος οι Intel Optane SSD παρουσιάστηκαν ως demo στο Intel Developer Forum 2015 -IDF 2015 - στο Σαν Φρανσίσκο.
θυμίζουμε ότι πρόσφατα η Samsung έδωσε έμφαση στην υψηλή χωρητικότητα με τον πρώτο 16TB SSD, η Toshiba στην ασφάλεια των δεδομένων, την χωρητικότητα και την ευελιξία με την νέα οικογένεια XG3 με NVMe SSD. Σήμερα, η Intel παρουσιάζει τις δυνατότητες των νέων SSD Optane. Οι Intel Optane κάνουν χρήστη της τεχνολογίας 3D XPoint.
Ο στόχος της Intel ήταν να κατασκευάσει κάτι οικονομικό, μη ασταθές όπως η NAND Flash και ταυτόχρονα γρήγορο τόσο ώστε να μπορεί να συγκριθεί με τη DRAM. Το αποτέλεσμα ήταν η τεχνολογία 3D XPoint που σύμφωνα με την Intel είναι 1000 φορές πιο γρήγορη από τις σημερινές NAND. Επίσης, σύμφωνα με την Intel, το latency είναι σχεδόν μηδενικό – μετρούμενο σε nanosecond. Επίσης, οι μνήμες που δίνει η τεχνολογία 3D XPoint είναι πυκνότερες και δίνουν SSD υψηλότερης χωρητικότητας. Τέλος, οι Intel και Micron που ανέπτυξαν την τεχνολογία 3D XPoint λένε ότι οι SSD που θα κατασκευάζονται με αυτή δεν επηρεάζονται σε σημαντικό βαθμό από τον αριθμό των εγγραφών που γίνονται σε αυτούς. Έχουν δηλαδή μεγάλη διάρκεια ζωής.
[via]

Labels: , ,



Η Microsoft υπόσχεται διόρθωση για το Windows Store



windows_10_store_icon
Ένα bug που αποκαλύφθηκε στο Windows Store εκτιμάται ότι προκάλεσε προβλήματα στο downloading και την ανανέωση εφαρμογών για τους χρήστες των Windows 10.

Η Microsoft υπόσχεται άμεση διόρθωση στο πρόβλημα που έχει προκύψει, μέσα από ένα update που θα κυκλοφορήσει προς όλους τους χρήστες συστημάτων με λειτουργικό σύστημα Windows 10. To πρόβλημα εντοπίστηκε από διάφορους χρήστες, όταν εκείνοι δεν μπορούσαν να κατεβάσουν συγκεκριμένες νέες εφαρμογές ή να κάνουν update σε κάποιες από τις εγκατεστημένες εφαρμογές τους. Μαζί με αυτό, εφαρμογές όπως το Windows 10 mail app, εμφανίζονταν να μην λειτουργούν σωστά.
Η Microsoft δεν έδωσε λεπτομέρειες για το ποιο είναι το πρόβλημα, παρόλο που υποσχέθηκε να το διορθώσει άμεσα μέσα από το σχετικό update. Μάλιστα, η Microsoft δεσμεύτηκε να το λύσει μέσα σε 48 ώρες από τη στιγμή που εμφανίστηκε μέσα από το Windows Update. Το πιο πιθανό είναι οι χρήστες να δουν το update να γίνεται διαθέσιμο σύντομα και να διορθώνεται παράλληλα το πρόβλημα στο Windows Store.
Ήδη εκτιμάται ότι οι χρήστες των Windows 10 έχουν φτάσει αισίως τα 14 εκατομμύρια σε πλήθος, ως το σύνολο εκείνων που συμμετείχαν εθελοντικά στο Windows Insider Program, όσο και όσοι έλαβαν την εντολή ανανέωσης από μία προηγούμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Microsoft.

[via]

Labels: ,



Τοp 10 'Πειρατικών' ταινιών [10 - 16 Αυγούστου 2015]


Οι ταινίες, σε όλες τις περιπτώσεις που αναφέρονται είναι σε ποιότητα BDRip ή DVDRip, εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά.
Νέα είσοδος στην δεκάδα των ταινιών με τα περισσότερα πειρατικά downloads για τρεις ταινίες αυτή την εβδομάδα, με το Mad Max: Fury Road να επανέρχεται μετά από μερικές και εβδομάδες και μάλιστα αμέσως στην πρώτη θέση.

Οι άλλες δύο νέες στην δεκάδα ταινίες είναι οι Cop Car και Dark Places. Το Terminator Genisys υποχώρησε στην τρίτη θέση, ενώ το Mission: Impossible – Rogue Nation έφτασε στην έβδομη θέση. Αντιθέτως, το Aloha υποχώρησε στην τρίτη θέση.


 Το Top 10 'πειρατικών' ταινιών [Top 10 Pirate Movies] εξάγεται από τα στατιστικά χρήσης του γνωστού torrent client, BitTorrent και βασίζεται στη λίστα με τις ταινίες που είχαν τα περισσότερα downloads την εβδομάδα που πέρασε.
[via]

Labels: , ,



Kaspersky: Eστελνε ψεύτικες υπογραφές κακόβουλων προγραμμάτων


Δημοσίευμα του Reuters αναφέρει τις μαρτυρίες δύο πρώην εργαζομένων στην εταιρία ασφαλείας λογισμικού Kaspersky,, οι οποίοι
αποκαλύπτουν πως ο πρώην εργοδότης τους, έστελνε ψεύτικες υπογραφές κακόβουλων προγραμμάτων στους ανταγωνιστές του, ώστε τα προϊόντα τους να αναγνωρίσουν ψευδώς θετικά άκακα αρχεία των χρηστών τους, σαν κακόβουλα και επικίνδυνα
.

Για να επιτευχθεί αυτό, δίνονταν εντολές σε εργαζομένους της Kaspersky να κάνουν reverse-engineering των ανταγωνιστικών προϊόντων και του τρόπου που αυτά έκαναν εντοπισμό των malware ώστε να τροποποιήσουν κατάλληλα το fingerprint τους για να χαρακτηριστούν κακόβουλα και επικίνδυνα, ασφαλή αρχεία των χρηστών των ανταγωνιστών της.

Πολλές εταιρίες antivirus και λογισμικού προστασίας, είχαν αναφέρει τέτοιες περιπτώσεις (μεταξύ αυτών οι Microsoft και Symantec), αλλά οι υποψίες δεν είχαν πάει προς την πλευρά της Kaspersky.


According to the two former employees cited by Reuters, Kaspersky Lab employees have been spreading these types of faked malware fragments for the past decade as part of a campaign to undermine competitors’ malware protection tools, in some cases at the direct order of cofounder Eugene Kaspersky.

One of the former Kaspersky Lab employee told Reuters that Kaspersy felt that some malware providers were too closely copying Kaspersky Lab’s software, and “Eugene considered this stealing.”

Company researchers were assigned for months at a time to reverse engineer competitors’ software to determine how to trick them into falsely identifying good files as potential malware, according to the Reuters report.

Το άρθρο του Reuters δεν δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση και η Kaspersky αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες.


[via]

Labels: ,



Τα Windows 10 θα μπλοκάρουν πειρατικά παιχνίδια και hardware

Τα Windows 10 έρχονται με μία νέα Άδεια Χρήσης Τελικού Χρήστη [EULA], με την οποία σύμφωνησαν όλοι οι χρήστες πριν εγκαταστήσουν και χρησιμοποιήσουν το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft.
Όπως συνήθως συμβαίνει ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν διαβάσει αυτή τη σύμβαση για τη χρήση των Windows 10, όπως και κάθε άδεια χρήσης, άλλωστε. Όσοι μπήκαν στον κόπο όμως διαπίστωσαν κάτι πολύ ενδιαφέρον.
Σύμφωνα με την EULA που αποδέχτηκαν οι χρήστες, επιτρέπουν στα Windows 10 να απενεργοποιήσουν πειρατικά παιχνίδια και μη εξουσιοδοτημένο hardware.
Από την 1η Αυγούστου, η Microsoft έχει το δικαίωμα να να αποτρέψει τους χρήστες του λογισμικού της να παίζουν πειρατικά παιχνίδια ή να χρησιμοποιούν μη εξουσιοδοτημένο hardware.
Το επίμαχο απόσπασμα εμπεριέχεται στην παράγραφο της Σύμβασης Παροχής Υπηρεσιών της Microsoft και αναφέρει:
"Ενδέχεται να ελέγχουμε αυτόματα την έκδοση του λογισμικού σας, κάτι που είναι αναγκαίο για την παροχή των Υπηρεσιών, τη λήψη των ενημερώσεων λογισμικού ή των αλλαγών διαμόρφωσης, χωρίς να επιβάλουμε κάποια χρέωση, ώστε να ενημερώνετε, να βελτιώνετε και να αναπτύσσετε τις Υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αποτρέπουν την πρόσβαση σε Υπηρεσίες, την αναπαραγωγή πειρατικών παιχνιδιών ή τη χρήση μη εξουσιοδοτημένων περιφερικών συσκευών."
Τα "πειρατικά παιχνίδια" όλοι καταλαβαίνουν τι είναι, αλλά είναι λίγο αδιευκρίνηστο τι ακριβώς είναι το "μη εξουσιοδοτημένο hardware".
Θα συνάψει η Microsoft συμφωνία με τις εταιρείες κατασκευής hardware ώστε να είναι εξουσιοδοτημένα τα προϊόντα τους; Αυτά που θα είναι εξουσιοδοτημένα πόσο θα κοστίζουν και τι θα πρέπει να κάνουν οι χρήστες ώστε να λειτουργήσουν τα μη εξουσιοδοτημένα προϊόντα;
Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε περισσότερες διευκρινήσεις από την Microsoft.

[via]

Labels: ,



Η Ελλάδα γιορτάζει Θεοτόκε Παρθένε



Τη λαμπρότερη θεομητορική γιορτή της ζει σήμερα  Σάββατο 15 Αυγούστου, η Ορθόδοξη Εκκλησία μας, που τιμά την Κοίμηση της Θεοτόκου και τη μετάστασή της από τη Γη στον Ουρανό.

Η ωραιότατη στην όψη και την καρδιά, η τιμιωτέρα των Χερουβείμ Παναγία, είναι πάνω απ’ όλους τους αγίους. Οι καιροί μας έχουν ανάγκη από εμπνευσμένες και καθοδηγητικές μορφές. Η φλυαρία, η αναίδεια, η ξετσιπωσιά, η υψηλοφροσύνη, η ασχήμια, η βρομιά, η αδιαφάνεια κούρασε πολύ.
 
Όλοι πλέον διψούν για διαφάνεια, εντιμότητα, αιδώ, σιγή, σοβαρότητα, καθαρότητα, γνήσια ταπείνωση για αυτό με πνεύμα κατάνυξης ας γιορτάσουμε την σημερινή αυτή ημέρα, του Πάσχα του καλοκαιριού...

Labels:



Virus Alert: Αναβαθμίστε τον Firefox άμεσα

Η Mozilla καλεί τους χρήστες του Firefox να αναβαθμίσουν άμεσα στην έκδοση 40, μετά την ανακάλυψη μιας πολύ σοβαρής ευπάθειας που επηρεάζει όλες τις προηγούμενες εκδόσεις του browser.

Η ευπάθεια εντοπίστηκε σε ρωσικό δίκτυο διαφήμισης (ad network) και εκμεταλευόμενη κενά στον PDF viewer και στην JavaScript του Firefox, εισάγει script που αναζητά και ανεβάζει σε server τοπικό περιεχόμενο από τον υπολογιστή. Για την "μόλυνση" αρκεί να φορτωθεί η σελίδα με το exploit το οποίο σιωπηρά κλέβει αρχεία στο παρασκήνιο.

Για την ώρα δεν φαίνεται να έχει γίνει ευρεία χρήση του exploit και αυτό δείχνει περιορισμένο στην περιοχή της Ρωσίας.


[via]

Labels: , ,



Google, Facebook, Microsoft, Twitter και Yahoo εναντίον παιδικής πορνογραφίας

Οι Facebook, Google, Microsoft, Twitter και Yahoo ​ενώνουν τις δυνάμεις τους, για την καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας.
Οι πέντε μεγάλες εταιρείες του Internet, συμφώνησαν για την υιοθέτηση ενός συστήματος που επιτρέπει να αναγνωρίζονται και να μπλοκάρονται οι εικόνες παιδικής πορνογραφίας.
Το ίδρυμα Internet Watch Foundation [IWF], το οποίο αγωνίζεται κατά του υλικού παιδεραστίας στο διαδίκτυο και εδρεύει στο Ην. Βασίλειο, προχώρησε στην ανακοίνωση της συμμετοχής των παραπάνω πέντε εταιρειών.
Οι αναλυτές του IWF θα προσδιορίζουν με ένα "ψηφιακό σημάδι" τις ακατάλληλες εικόνες, το οποίο θα επιτρέπει στις εταιρείες που συνεργάζονται μαζί του να τις φιλτράρουν ή να εμποδίζουν την πρόσβαση των χρηστών τους σε αυτές.

[via]

Labels: , , ,



H Cortana στη θέση του Google Now

cortana

Ένα πακέτο αναβάθμισης είναι αρκετό για να φέρει την Cortana στη θέση του Google Now, στις συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android.
Όλα δείχνουν ότι μεταξύ των ψηφιακών βοηθών υπάρχει έντονος ανταγωνισμός, με την Microsoft να θέλει να βάλει την Cortana σε όσο γίνεται περισσότερες συσκευές, άσχετα από το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιούν. Τα όσα μπορεί να κάνει η Cortana στο Android θα είναι όμοια με όσα εκτελεί στα Windows Phones, ενώ ο ανοιχτός χαρακτήρας του Android επιτρέπει σε όσους προτιμούν την Cortana από το Google Now, να τη θέσουν ως το default ψηφιακό βοηθό στη συσκευή τους.
Έτσι, με το σταθερό πάτημα του Home Button θα ενεργοποιείται η Cortana και όχι το Google Now. Εξακολουθεί να μην είναι διαθέσιμη η εντολή “Hey Cortana” στο Android, σύμφωνα με το Verge, το οποίο τονίζει ότι ο βασικός στόχος της Microsoft είναι να κάνει πολλούς χρήστες να πειραματιστούν με τον ψηφιακό βοηθό που έχει δημιουργήσει. Προκειμένου να εγκαταστήσει κανείς την Cortana σε ένα μοντέλο με Android λειτουργικό, αρκεί να κάνει εγγραφή σε μια διαδικασία signup.
Αργότερα, θα γίνει και το επίσημο λανσάρισμα των εφαρμογών της Cortana τόσο για τα smartphones με λειτουργικό σύστημα Android όσο και σε εκείνα με λειτουργικό iOS.
[via]

Labels: , ,



Νέα σοβαρή ευπάθεια για Yosemite (OSX 10.10)



Μετά την δημοσίευση του Thunderstrike2 μια νέα ευπάθεια ανακοινώθηκε για τους υπολογιστές της Apple.

Πιο συγκεκριμένα MacBooks με το τελευταίο OSX μπορούν να έχουν εγκατεστημένο malware το οποίο είναι "μεταμφιεσμένο" σε adware. Χρειάζεται να το εγκαταστήσει ο ίδιος ο χρήστης σε πρώτη φάση, αλλά αν το κάνει τότε το malware πειράζει configuration files επιτρέποντας σε διάφορες λειτουργίες να εκτελούνται δίχως password ή admin priviledges (π.χ. αλλαγές σε preferences, software installations κλπ).

Οι χρήστες συνήθως εγκαθιστούν το adware, αφού πέσουν θύματα phising, μέσω κάποιου link, email κλπ.

[via]

Labels: , ,



Η HTC θα περιορίσει τα μοντέλα των smartphones

 Η HTC θα μειώσει τον αριθμό των μοντέλων smartphones που διαθέτει, σε μία προσπάθεια να επανέλθει στην κερδοφορία. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για περιορισμό του αριθμού των smartphones στην χαμηλή κατηγορία τιμής. Παράλληλα, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι θα επιχειρηθεί περιορισμός των εξόδων για την εταιρεία.
Η HTC, όπως και άλλα μεγάλα ονόματα, συναντούν δυσκολίες στον τομέα των smartphones λόγω των αυξανόμενων πωλήσεων από μικρότερους κατασκευαστές.
Τα μοντέλα χαμηλού κόστους της HTC στην Κίνα έχουν χαμηλή ζήτηση και χαμηλές πωλήσεις, γράφει η WSJ, γεγονός που πυροδοτεί τις εξελίξεις.
Η εταιρεία προβλέπει ότι θα παραμείνει χωρίς κέρδη και το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους.

[via]

Labels: ,



iOS 9 Wi-Fi assist: Αυτόματη χρήση δικτύου κινητής όταν το Wi-Fi “σέρνεται”

 ios_9-wifi-assist-iphone

Το iPhone έχει την ενοχλητική τάση να παραμένει συνδεδεμένο σε δίκτυα Wi-Fi, ακόμη και όταν η ποιότητα σύνδεσης με το ασύρματο δίκτυο είναι τραγική, δίνοντας απόλυτη προτεραιότητα στο Wi-Fi έναντι του δικτύου κινητής τηλεφωνίας GPRS/3G/4G κ.τ.λ.

Το iOS 9 έρχεται να δώσει τη λύση με έναν πολύ απλό τρόπο, προσφέροντας τη δυνατότητα χρήσης του δικτύου κινητής τηλεφωνίας όταν η σύνδεση με το εκάστοτε Wi-Fi είναι ελλιπής. Η νέα επιλογή βρίσκεται στα Settings > Cellular

[via]

Labels: ,



OC: Intel Core i7 6700K @6,8GHz με LN2


Μετά το ρεκόρ των 6,53GHz με υγρό άζωτο και των 5,2GHz με αερόψυξη, ένα νέο ρεκόρ έκανε την εμφάνισή του στη βάση δεδομένων του CPU-Z, με πρωταγωνιστή τον νέο Skylake επεξεργαστή Intel Core i7 6700K.

Το validation από το πρόγραμμα CPU-Z
 
O overclocker Toppc της MSI, χρησιμοποίησε την νέα motherboard MSI Z170 XPower Gaming Titanium, η οποία διαθέτει αρκετά overclocking χαρακτηριστικά που βοήθησαν τον επεξεργαστή να φτάσει τα 6,8GHz [6.801,63MHz] με τάση 2,024V και ψύξη υγρού αζώτου.

[via]

Labels: ,



RIAA: Θέλει συνεργασία με την BiTTorrent για την καταπολέμηση της online πειρατία


Η περιβόητη Recording Industry Association of America (RIAA), ζήτησε την συμβολή του BitTorrent στην καταπολέμηση της πειρατίας προστατευμένου από πνευματικά δικαιώματα περιεχομένου, που κατέχουν τα μέλη της.

Στην επιστολή του υπεύθυνου για την καταπολέμηση της πειρατίας της RIAA στον επικεφαλής της BitTorrent Inc, η δεύτερη κατηγορείται πως είναι η πηγή του "κακού" και είναι το λογισμικό που χρησιμοποιείται περισσότερο στην καταπάτηση των πνευματικών δικαιωμάτων, με πάνω από 1,6 εκατομμύρια παραβάσεις torrent στις ΗΠΑ το 2014.

Συνημμένα στην επιστολή είναι hashes αρχείων που η RIAA θεωρεί πως διακινούνται μέσω του πρωτοκόλου BitTorrent και εμφανίζεται διατεθειμένη να μοιράζεται σε τακτική βάση τα hashes με την BitTorrent Inc, ώστε αυτή να αποτρέπει την παραβίαση των πμευματικών δικαιωμάτων από τα προϊόντα και υπηρεσίες της.

Η BitTorrent που είναι πίσω από την δημοφιλή εφαρμογή διαμοιρασμού αρχείων uTorrent, δεν έχει απαντήσει δημοσίως ως τώρα.

[via]

Labels: , , ,



Samsung και Google θα προσφέρουν μηνιαίες αναβαθμίσεις ασφαλείας


Android-5-0-Lollipop

Η Samsung ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να εκδίδει συχνότερα ενημερώσεις και διορθώσεις ασφαλείας που σχετίζονται με το λειτουργικό σύστημα Android που χρησιμοποιεί στα smartphones της.
Η εν λόγω ενέργεια έρχεται σαν αντίδραση στην πρόσφατη ευπάθεια StageFright που ανακαλύφθηκε στις συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android 2.2 και νεώτερο. Έτσι, για να αντιμετωπιστούν ανάλογες μελλοντικές καταστάσεις η Samsung σκοπεύει να εκδίδει αναβαθμίσεις ασφαλείας over-the-air, μία φορά το μήνα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Samsung, η εταιρεία συνεργάζεται με τους παρόχους ώστε να διορθωθεί άμεσα η ευπάθεια StageFright, η οποία μπορεί να επιτρέψει σε hackers να πάρουν τον έλεγχο μίας συσκευής μέσω ενός «μολυσμένου» MMS.
Αντίστοιχα, η Google, δημιουργός του λειτουργικού Android, ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει και αυτή μηνιαίες αναβαθμίσεις ασφαλείας για τη σειρά συσκευών Nexus, ενώ θα συνεχιστούν παράλληλα και οι εκδόσεις ενημερώσεων που αφορούν το σύνολο των χρηστών του λειτουργικού συστήματος.
Το πρώτο security patch της Google αφορά τα Nexus 4, Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7, Nexus 9, Nexus 10 και Nexus Player, διορθώνοντας την ευπάθεια StageFright. Όπως ανέφερε η εταιρεία, οι συσκευές Nexus λαμβάνουν ενημερώσεις ασφαλείας «για τρία έτη από την αρχική διαθεσιμότητα της συσκευής ή για 18 μήνες από την τελευταία πώληση της συσκευής μέσω του Google Store».

[via]

Labels: , , ,



Η Apple δοκιμάζει την μετατροπή των φωνητικών μηνυμάτων σε κείμενο μέσω Siri

siri_mhnumata_se_keimeno

Η Apple πραγματοποιεί εσωτερικά test για την μετατροπή των φωνητικών μηνυμάτων του τηλεφωνητή σε κείμενο με τη χρήση του Siri. Θα επιτρέπεται μ’ αυτόν τον τρόπο στους χρήστες να διαβάζουν τα μηνύματα αντί να τα ακούν.

Πληροφορίες θέλουν την υπηρεσία αυτή να είναι διαθέσιμη το επόμενο έτος.
Η υπηρεσία iCloud Voicemail θα επιτρέπει την καταγραφή ήχου στην περίπτωση που ο χρήστης θα αδυνατεί να απαντήσει και θα μετατρέπει το ηχητικό μήνυμα σε κείμενο διευκολύνοντας την ανάγνωσή τους.

Εργαζόμενοι της Apple δοκιμάζουν την υπηρεσία εξετάζοντας την αξιοπιστία της και πιστοποιώντας την απόδοσή της ώστε, όπως πιστεύεται, να λανσαριστεί με το iOS 10.

[via]

Labels: ,



Η Nokia πούλησε τους Here Maps σε γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες



Η Nokia και επισήμως ανακοίνωσε την εξαγορά των χαρτών της, Here Maps, από μία κοινοπραξία γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών, που περιλαμβάνει τις Audi, BMW και Daimler [Mercedes].
Η εξαγορά θα κοστίσει στις αυτοκινητοβιομηχανίες το ποσό των 2,8 δισ. δολαρίων.
Κάθε εταίρος της κοινοπραξίας θα έχει ίσο ποσοστό και κανένας δεν θα επιδιώξει να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, ενώ φαίνεται πως θα επενδύσουν και άλλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, στόχος είναι η αξιοποίηση των Here Maps από τις αυτοκινητοβιομηχανίες, κατασκευάζοντας νέα οδηγικά συστήματα.
Τέλος, μετά την εξαγορά του τμήματος Here Maps, η Nokia θα αποτελείται από τα Nokia Networks and Nokia Technologies.
Ο τομέας Nokia Networks θα είναι ο τομέας της εταιρείας που θα συνεχίζει να ασχολείται με δικτυακές υπηρεσίες, έρευνα και ανάπτυξη, ενώ θα εξελιχθεί επιπλέον στις αρχές του 2016, όταν ολοκληρωθεί η εξαγορά της Alcatel-Lucent.
Ο τομέας Nokia Technologies θα παρέχει ανάπτυξη στον τομέα της τεχνολογίας και αδειοδότηση σε συσκευές για την κυκλοφορία αυτών με άλλους συνεργάτες.

[via]

Labels: , ,



Προειδοποίηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για νέο τρόπο εκβίασης μέσω Internet


  • Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει σχετικά με νέα μέθοδο που μετέρχονται επιτήδειοι για να εξαπατούν και να εκβιάζουν ανυποψίαστους πολίτες
  • Με το πρόσχημα ότι κάποιος οικείος τους αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, προτρέπουν τους πολίτες να πραγματοποιούν βιντεοκλήσεις, μέσω διαδικτύου, ζητώντας τους να αφαιρέσουν τα ενδύματα τους προκειμένου να «εξεταστούν» από δήθεν ιατρούς
  • Στη συνέχεια, οι δράστες, αφού προηγουμένως έχουν καταγράψει το οπτικοακουστικό υλικό της επικοινωνίας, προβαίνουν σε εκβίαση των θυμάτων τους, ζητώντας τους χρήματα για να μην δημοσιεύσουν το επίμαχο υλικό
  • Παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για την αποφυγή της εξαπάτησής τους και της προστασίας των προσωπικών τους δεδομένων


Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της προληπτικής της δράσης ενημερώνει τους πολίτες για την πρόληψη και αποφυγή εξαπάτησής τους από τις συνεχώς μεταλλασσόμενες μορφές απάτης, μέσω του διαδικτύου.

Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει για μια νέα περίπτωση εξαπάτησης και συνακόλουθης εκβίασης πολιτών, από επιτήδειους που μετέρχονται συγκεκριμένης μεθοδολογίας.

Πιο αναλυτικά άγνωστα άτομα πραγματοποιούν τηλεφωνικές κλήσεις σε ανυποψίαστους πολίτες και τους ενημερώνουν ψευδώς ότι κάποιος οικείος τους ή συγγενικό τους πρόσωπο αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Μάλιστα για να προσδώσουν την απαραίτητη αληθοφάνεια παρουσιάζονται ως γιατροί και προτρέπουν τους πολίτες να πραγματοποιήσουν βιντεοκλήση, μέσω διαδικτύου, αφαιρώντας τα ενδύματα τους, προκειμένου να «εξεταστούν» από τους δήθεν γιατρούς, ώστε να «αντιμετωπισθεί» η πάθηση του οικείου τους.

Στη συνέχεια και αφού προηγουμένως έχουν καταγράψει το οπτικοακουστικό υλικό, προβαίνουν σε εκβίαση των θυμάτων τους, απαιτώντας να τους καταβάλουν χρηματικά ποσά, για να μην δημοσιεύσουν στο διαδίκτυο το υλικό της καταγραφής.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παρακαλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, για την αποφυγή πιθανής εξαπάτησης τους και προστασίας των προσωπικών τους δεδομένων και συστήνει:

  • να μην ανταποκρίνονται και να μην πείθονται σε ανάλογες προτροπές,
  • να εξακριβώνουν την κατάσταση της υγείας των συγγενικών τους προσώπων προτού προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια,
  • να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την πραγματοποίηση βιντεοκλήσεων με άγνωστα άτομα μέσω του διαδικτύου.
  • να μην ανταλλάσσουν ψηφιακό υλικό προσωπικών δεδομένων με αγνώστους στο διαδίκτυο, καθώς κινδυνεύει η ασφάλειά τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανώνυμα ή επώνυμα, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες τελεσθείσες μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88
  • Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones), με λειτουργικό σύστημα iOS-android: CYBERKID.
  • Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalertGR


Πηγή : ΕΛ.ΑΣ.

Labels: ,



Σοβαρή ευπάθεια των Windows στο Font Driver αποκαλύπτεται από την διαρροή της Hacking Team


Κι άλλη ευπάθεια από το χρυσωρυχείο που είχε το Hacking Team. Μέσω αυτής της ευπάθειας αν κάποιος χρήστης ανοίξει ειδικά διαμορφωμένο αρχείο ή μπει σε σελίδα που έχει embeded OpenType Fonts μπορεί να εκτελεστεί απομακρυσμένα κακόβουλος κώδικας.


Επηρεαζόμενες εκδόσεις Windows:


Executive Summary

This security update resolves a vulnerability in Microsoft Windows. The vulnerability could allow remote code execution if a user opens a specially crafted document or visits an untrusted webpage that contains embedded OpenType fonts.

This security update is rated Critical for all supported releases of Microsoft Windows. For more information, see the Affected Software section.

The security update addresses the vulnerability by correcting how the Windows Adobe Type Manager Library handles OpenType fonts. For more information about the vulnerability, see the Vulnerability Information section. For more information about this update, see Microsoft Knowledge Base Article 3079904.

Suggested actions. The majority of customers have automatic updating enabled and will not need to take any action because the update will be downloaded and installed automatically. Customers who have not enabled automatic updating, or who install updates manually, can use the links in the Affected Software section to download and install the update. See Microsoft Knowledge Base Article 3079904 for more information.

Περισσότερα στο σχετικό bulletin της Microsoft

[via]

Labels: ,



Πώς να επιλέξετε web browser στα Windows 10


H εγκατάσταση των Windows 10 αλλάζει τις προεπιλεγμένες εφαρμογές του χρήστη, μετά από την ερώτηση του. Στις αλλαγές που γίνονται περιλαμβάνεται και η αλλαγή του επιλεγμένου από τον χρήστη Web browser, μία επιλογή που έχει προκαλέσει τη διαμαρτυρία της Mozilla προς τη Microsoft με ανοικτή επιστολή.
Επιπλέον, όπως τονίζει η Mozilla, η αλλαγή του προεπιλεγμένου browser δεν είναι σε εμφανές σημείο και απαιτεί εξοικείωση για να γίνει από τους χρήστες.
Η Microsoft κατά την αναβάθμιση, ρωτά τον χρήστη αν επιθυμεί να κρατήσει τις προεπιλεγμένες του εφαρμογές. Για την επαναφορά της αρχικής επιλογής, η Mozilla τονίζει, ότι δεν αρκεί να πατήσει ο χρήστης το γνωστό πλήκτρο “Use Firefox as my default browser”, αλλά απαιτείται επιπλέον διαδικασία, η οποία δεν είναι εύκολη υπόθεση για τον μη πεπειραμένο χρήστη.
Για να γίνει η αλλαγή από τον Microsoft Edge σε κάποιον άλλο Web browser... πρέπει να επιλέξετε τον Microsoft Edge και με μετά να κάνετε scroll down για να εμφανιστούν οι διαθέσιμες επιλογές που υπάρχουν στο σύστημα σας, όπως φαίνεται στις δύο εικόνες που ακολουθούν.
Γι' αυτόν το λόγο, η Mozilla διέθεσε ένα video στο οποίο δείχνει τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει ο χρήστης, ώστε να επαναφέρει τον Firefox ή όποιον άλλο επιθυμεί, ως προεπιλεγμένο browser. Το video της Mozilla στην αγγλική γλώσσα και δείχνει πώς μπορεί να γίνει η αλλαγή Web browser στα Windows 10.
[via]

Labels: , ,