Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Το νέο Raspberry Pi Zero κοστίζει 5 ευρώ και είναι δυνατότερο από το αρχικό Pi



Το Rassberry Pi Foundation ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός νέου μοντέλου μικρού υπολογιστή το Pi Zero με κόστος μόλις 5 € και ανώτερες δυνατότητες από τα πρώτα μοντέλα του Rassberry Pi.

Συγκεκριμένα το Pi Zero έρχεται με SoC Broadcom BCM2835 με 1.1GHz ARM11 CPU core, 512 MB RAM, microSD slot, δύο microUSB υποδοχές για δεδομένα και τροφοδοσία ρεύματος, και μια mini HDMI με δυνατότητα προβολής 1080p/60. Επιπλέον έχει 40 GPIO pins και RCA header για video-out.

Η CPU του σύμφωνα με την Rassberry είναι 40% ταχύτερη από τα αρχικά Raspberry Pi 1 Models A, A+, B, και B+.

Το Pi Zero είναι εξαιρετικά μικρό σε μέγεθος, με διαστάσεις 65χιλ μήκος, 30χιλ πλάτος και 5 χιλ πάχος, περίπου το μισό μιας πιστωτικής κάρτας.

[via]

Labels: , ,



Πώς θα είναι η τεχνολογία σε 5 χρόνια από σήμερα;


tech

Ο κόσμος της τεχνολογίας διαρκώς αλλάζει και οι αναλυτές προσπαθούν να περιγράψουν από σήμερα το πώς θα είναι το αυριανό τεχνολογικό τοπίο.
O Διομήδης Καστάνης, Chief Technology Officer της Ericsson σε ένα ενδιαφέρον άρθρο του στο Techcrunch περιγράφει το μέλλον της τεχνολογίας. Έτσι, το 2020 ενδέχεται να ξεχάσουμε την έννοια της ιδιοκτησίας, αφού ο διαμοιρασμός μπορεί να επεκταθεί μέχρι και στις συσκευές που χρησιμοποιούμε σήμερα καθημερινά.
Το παράδειγμα των οχημάτων χωρίς οδηγό είναι χαρακτηριστικό, καθώς το όχημα δεν ανήκει σε κάποιον. Η χρήση του εγκεφάλου ως συσκευή εισόδου εντολών σε μία συσκευή μπορεί να αποτελεί μέρος της επιστημονικής φαντασίας, αλλά δεν αποκλείεται στο μέλλον να έχει γίνει πραγματικότητα.
Το Internet of Things, εν έτει 2020 αναμένεται να είναι κυρίαρχο, αλλά θα είναι τόσο απλό στην χρήση και τις ρυθμίσεις του που θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει ακόμα και κάποιος που δεν έχει μεγάλη επαφή με την τεχνολογία. Η τάση του Glocal είναι ένα ακόμα σημείο που ενδέχεται να χαρακτηρίζει την κοινωνική πραγματικότητα του 2020, σύμφωνα με τον κ. Καστάνη, με τη λογική ότι μία παγκόσμια τάση θα παίρνει τοπικό χαρακτήρα.
Το άλλο στοιχείο που θα είναι κυρίαρχο το 2020, είναι το Virtual Reality, το οποίο θα μπλέκει με την πραγματικότητα στις μορφές Augmented Reality, ενώ πολλές φορές θα είναι πανταχού παρών γύρω μας, χωρίς, μάλιστα, την ανάγκη χρήσης ειδικών γυαλιών.


[via]

Labels: ,



Δικαστήριο απορρίπτει το μπλοκάρισμα πειρατικών sites


Tο ανώτατο Γερμανικό Δικαστήριο αποφάσισε πως οι ISPs μπορεί να υποχρεωθούν να μπλοκάρουν την πρόσβαση σε
sites που προσφέρουν πειρατική μουσική, αλλά μόνο αν οι κάτοχοι των πνευματικών δικαιωμάτων αποδείξουν πως έχουν δοκιμάσει όλους τους εύλογους τρόπους για το σταμάτημα της πειρατίας με άλλα μέσα.

Οι δύο υποθέσεις για τις οποίες αποφάσισε το federal Supreme Court και τις απέρριψε, στρέφονταν η πρώτη κατά της Deutsche Telekom από την GEMA που αντιπροσωπεύει μουσικά πνευματικά δικαιώματα και η δεύτερη κατά της Telefonica O2, από τις Universal Music, Sony και Warner Music Group.

Η απόφαση αναφέρει πως οι ενάγοντες δεν έπραξαν αρκετά για να σταματήσουν τις παραβάσεις πνευματικής ιδιοκτησίας, ενώ οι πάροχοι μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι για να εφαρμόσουν μπλοκάρισμα μόνο σαν τελευταία λύση.



The company that offers Internet access will only be held responsible for blocking the site when the copyright holder has first made reasonable efforts to take action against those who have themselves infringed their rights, like the website operators, or those who have enabled the infringement, like the Web hosting providers.

Η Deutsche Telekom καλωσόρισε την απόφαση του δικαστηρίου.

[via]

Labels: , ,



Το Windows 10 Fall Update μπορεί να απεγκαθιστά προγράμματα αυτόματα


Τα Windows 10 είναι ιδιαίτερα επιτυχημένα σε ό,τι αφορά τη διείσδυσή τους και ήδη έχουν κερδίσει ένα πολύ μεγάλο μέρος χρηστών.
Μάλιστα, στις αρχές του Νοέμβρη η Microsoft έκανε διαθέσιμο το πρώτο μεγάλο update για αυτά, το οποίο είναι γνωστό ως Windows 10 Fall 2015 Update.
Όμως, το Windows 10 Fall 2015 Update φαίνεται ότι δεν είναι χωρίς προβλήματα για τους χρήστες, καθώς υπάρχουν αναφορές στο Internet ότι προγράμματα αφαιρέθηκαν αυτόματα μετά την ενημέρωση. Ανάμεσα στα προγράμματα που έχουν αναφερθεί ότι αφαιρέθηκαν, είναι το Speccy, το CPU-Z, το AMD Catalyst Control Center και το CPUID.
Από ό,τι φαίνεται τα προγράμματα που αφαιρούνται έχουν σχέση με το hardware που είναι εγκατεστημένο στον υπολογιστή. Αξίζει όμως να έχουμε υπόψη, –χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η αυτόματη και χωρίς προειδοποίηση απεγκατάσταση δεν πρέπει να προβληματίζει– ότι τα προγράμματα εγκαθίστανται εκ νέου χωρίς πρόβλημα εκ των υστέρων. Μάλλον πρόκειται για κάποιο bug που υπάρχει στο update [;], παρά για κάποια ηθελημένη κίνηση της Microsoft.

[via]

Labels: ,



To Google Plus επιστρέφει ανανεωμένο


New-Google-plus

Η Google δεν εγκαταλείπει το κοινωνικό της δίκτυο, αλλά το επανασχεδιάζει τόσο στην web όσο και στην Android και iOS εκδοχή του. 
Το Google Plus δεν τα πήγε και τόσο καλά όσον αφορά στην αποδοχή που είχε από το κοινό, αλλά η Google συνεχίζει να επενδύει σε αυτό. Στη νέα του μορφή βλέπει να είναι ενισχυμένα τα στοιχεία των Collections και των Communities, καθώς αυτά είναι και τα βασικά στοιχεία που δείχνουν να χρησιμοποιούν συχνότερα οι χρήστες.
Ένα άλλο στοιχείο που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι στη νέα του μορφή το Google Plus έχει γίνει σημαντικά απλούστερο και πιο γρήγορο στην καθημερινή χρήση.
Το νέο layout των σελίδων του Google Plus είναι προσανατολισμένο προς την κατεύθυνση της πλήρους πληροφόρησης του χρήστη για όλα όσα συμβαίνουν εκεί και τον ενδιαφέρουν. Η νέα έκδοση θα ξεκινήσει σύντομα να γίνεται διαθέσιμη σε κινητά με λειτουργικό σύστημα Android και iOS, ενώ ήδη είναι διαθέσιμη στην web εκδοχή της.
Σταδιακά θα προστίθενται νέα στοιχεία στο design, ενώ οποιαδήποτε στιγμή το θελήσει κανείς θα μπορεί να επιστρέφει στην Classic εκδοχή. Οι αλλαγές είναι καλοδεχούμενες και στον κόσμο του Internet καθώς ό,τι δεν αλλάζει, συνήθως εγκαταλείπεται και σταδιακά πεθαίνει.

[via]

Labels: , , ,



Η Google έχει απομακρυσμένη πρόσβαση στο 74% των συσκευών με Android αν της ζητηθεί από τις αρχές



Σύμφωνα με έγγραφο που ετοιμάστηκε από το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, στις εκδόσεις του Android πριν την Lollipop 5.0, είναι εύκολη η παράκαμψη από απόσταση οποιουδήποτε κλειδώματος με passcode, αν η Google διαταχθεί δικαστικά να το κάνει για να δώσει πρόσβαση στις αρχές.

Το ίδιο δεν ισχύει για τις νεώτερες εκδόσεις 5 και 6 του Android, εφόσον όμως έχουν ενεργή την πλήρη κρυπτογάφηση του αποθηκευτικού χώρου τους.



“Forensic examiners are able to bypass passcodes on some of those devices using a variety of forensic techniques.

For some other types of Android devices, Google can reset the passcodes when served with a search warrant and an order instructing them to assist law enforcement to extract data from the device. This process can be done by Google remotely and allows forensic examiners to view the contents of a device.”

Βάση των τελευταίων στατιστικών χρήσης του Android, το 74% των συσκευών με αυτό, είναι ευάλωτες σε remote access από την Google, εφόσον αυτό απαιτηθεί.

[via]

Labels: , ,



Ο πόλεμος των Anonymous στον ISIS καταρρέει


Στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας οι Anonymous κήρυξαν τον πόλεμο στον ISIS μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι. Τότε ορισμένοι είχαν αμφισβητήσει όχι τόσο την εκτελεστική ικανότητα των Anonymous, αλλά το κατά πόσο είναι επί της ουσίας αποτελεσματικοί στον κυβερνοπόλεμο ενάντια στον ISIS.
Από μία άποψη θα είναι καλύτερο τον κυβερνοπόλεμο να διεξάγουν οι μυστικές υπηρεσίες.
Υπάρχουν αρκετές ενδείξεις ότι οι Anonymous με την εκστρατεία #OpIsis δεν είναι τόσο αποτελεσματικοί όσο ισχυρίζονται. Εκπρόσωπος του Twitter είπε ότι δεν έχουν βάση οι ισχυρισμοί ότι έχουν κατέβει χιλιάδες λογαριασμοί στο κοινωνικό μέσο, ενώ έρευνα που έκανε το Ars Technica έδειξε ότι αν κάποιος τουιτάρει στα αραβικά δε σημαίνει ότι είναι και μέλος του ISIS.
Τέλος, μέλη των Anonymous, ή ομάδες που ανήκουν σε αυτούς έχουν αρχίσει να παίρνουν αποστάσεις από τις εξαγγελίες και τους ισχυρισμούς των #OpIsis.

[via]

Labels: ,



Yahoo: Μπλοκάρει την πρόσβαση στο email χρηστών του AdBlock Plus




Σύμφωνα με αναφορές χρηστών του γνωστού browser plugin, AdBlock Plus, η Yahoo μπλοκάρει την πρόσβαση στην υπηρεσία email της, εφόσον ο χρήστης έχει ενεργό adblocking στους Chrome και Firefox browsers.


Όπως φαίνεται και στο screenshot που ανέβασε ένας από αυτούς στο σχετικό support thread του ABP, του ζητείται η απενεργοποίηση του για να μπορέσει να συνεχίσει να χρησιμοποιεί την υπηρεσία email της Yahoo.


Εκπρόσωπος της δήλωσε πως γίνονται κάποιες δοκιμές σε ορισμένους χρήστες στις ΗΠΑ.


[via]

Labels: , , ,



Apple: Αναγνωρίζει πρόβλημα στο iPad Pro

Apple-iPadPro

Η Apple αναγνώρισε επίσημα το πρόβλημα απόκρισης που παρουσιάζεται σε ορισμένα iPad Pro μετά από πολύωρη φόρτιση. Το πρόβλημα που αναφέρθηκε από αρκετούς χρήστες στα forum υποστήριξης της Apple είναι πως το iPad Pro δεν αποκρινόταν καθόλου (τόσο από εντολές στην οθόνη αφής όσο και από το Home button) και φαίνεται να παρουσιάζεται μετά από πολύωρη φόρτιση.

Σύμφωνα με την Apple, το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με Force Restart (κράτημα του Sleep/Wake button μαζί με το Home button, μέχρι να σβήσει η οθόνη και να επανεκκινήσει η συσκευή):
To get back to using your iPad Pro, force restart it by pressing and holding both the Sleep/Wake and Home buttons for at least ten seconds, until you see the Apple logo.
Apple is aware of this issue and is investigating.
Φυσικά, αυτό δεν αποτελεί την βέλτιστη λύση για έναν χρήστη που μόλις έχει αποκτήσει το iPad Pro δίνοντας ένα σεβαστό ποσό και δεν μπορούμε παρά να ευελπιστούμε πως το πρόβλημα δεν αφορά το hardware και πως θα λυθεί δια παντός με το επόμενο software update (ήδη οι πρώτες αναφορές από χρήστες αναφέρουν πως το θέμα δεν υφίσταται στις beta του iOS 9.2)

[via]

Labels: , ,



H Microsoft κάνει πιο εύκολη την ενεργοποίηση των πειρατικών Windows 10


Η εταιρεία θα ξεκινήσει ένα πείραμα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μετά τη δωρεάν προσφορά αναβάθμισης για τους χρήστες με αυθεντικά Windows 7 και Windows 8.1, στα Windows 10, η Microsoft μόλις ανακοίνωσε ένα πειραματικό πρόγραμμα με στόχο τους χρήστες που χρησιμοποιούν πειρατικά Windows, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη κάνει την αναβάθμιση στη νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος.

Ο Terry Myerson της Microsoft επιβεβαίωσε ότι το πείραμα θα ξεκινήσει σύντομα στις Ηνωμένες Πολιτείες, και αν έχει επιτυχία, θα πρέπει να επεκταθεί και σε άλλες χώρες.

Αν είστε ένας κάτοχος με πειρατικά Windows 10 ή ένας χρήστης που χρησιμοποιεί πειρατική την προηγούμενη έκδοση των Windows που είναι επιλέξιμη για δωρεάν αναβάθμιση αν θα ήταν legit, τότε μην χαίρεστε επειδή δεν θα πάρετε μια δωρεάν άδεια χρήσης των Windows 10.

"Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα που διδακτήκαμε από την αναβάθμιση είναι οι δημιουργικές προσπάθειες που κάνουν οι πελάτες μας με πειρατικά Windows να αναβαθμίσουν σε Windows 7 και Windows 8.1 και στη συνέχεια, πόσοι έχουν αγοράσει γνήσια τα Windows 10 μέσω των Windows 10 store, δήλωσε ο Terry Myerson."

"Με βάση αυτό ανέφερε ο Terry Myerson, η Microsoft θα ξεκινήσει αυτό το πείραμα στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου η εταιρεία θα προσφέρει μια ευκαιρία του Get Genuine με ένα μόνο κλικ μέσω των Windows Store."

Αυτοί που αγόρασαν ήδη έναν κωδικό ενεργοποίησης από αλλού, θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να εισάγουν τον κωδικό με ένα μόνο κλικ. Σύμφωνα με τη Microsoft, εάν το πρόγραμμα αποδειχθεί επιτυχές, πράγμα που σημαίνει ότι πολλοί πελάτες θα έχουν ένα γνήσιο κωδικό χρησιμοποιώντας τον κωδικό με "ένα μόνο κλικ", τότε το πείραμα θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες.

Εκείνοι που δεν έχουν ακόμα ενεργοποιήσει τα Windows 10  κατά πάσα πιθανότητα θα παρατηρήσετε ότι η Microsoft κυκλοφόρησε δύο αθροιστικές ενημερώσεις σήμερα, και μια από αυτές προσθέτει αυτόν τον ευκολότερο τρόπο για την ενεργοποιήση τους, στην κατηγορία Ενημέρωση & Ασφάλεια.

[via]

Labels: , , ,



Ένας χρόνος ζωής ακόμα για τα Windows 7

windows-7-operating-system

Τα Windows 7 πνέουν τα λοίσθια καθώς η άνοδος των Windows 10 είναι δεδομένη και η Microsoft προειδοποιεί τους κατασκευαστές για την ημερομηνία λήξης. 
Το νέο deadline που δίνει η Microsoft στους κατασκευαστές υπολογιστών έχει διάρκεια ενός έτους, για την διάθεση μηχανημάτων με λειτουργικό σύστημα Windows 7. Τα Windows 7 παρουσιάστηκαν στις 22 Οκτωβρίου 2009, το τέλος των πωλήσεων του λογισμικού έληξε στις 31 Οκτωβρίου του 2013, ενώ στις 31 Οκτωβρίου 2016 θα σταματήσουν και οι πωλήσεις των υπολογιστών με προεγκατεστημένο το εν λόγω λειτουργικό σύστημα.
Αναφορικά με τα Windows 8 και 8.1 η επίσημη λήξη πωλήσεων του λογισμικού έγινε στις 31 Οκτωβρίου 2014 και 1 Σεπτεμβρίου 2015 αντίστοιχα, ενώ οι υπολογιστές με προεγκατεστημένο το λειτουργικό θα σταματήσουν να πωλούνται στις 30 Ιουνίου 2016 (Windows 8) και στις 31 Οκτωβρίου 2016 (Windows 8.1).
Στον τομέα των πωλήσεων τα Windows 10 τα πηγαίνουν περίφημα, σύμφωνα με το PC Magazine, αφού η Microsoft έχει ανακοινώσει ότι μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2015 έχουν σημειωθεί 100 εκατομμύρια εγκαταστάσεις, ενώ υπάρχουν φήμες που κάνουν λόγο για 120 εκατομμύρια εγκαταστάσεις των Windows 10 μέχρι σήμερα.
Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι η Microsoft έχει θέσει υψηλότατους στόχους για το νέο της λειτουργικό σύστημα, το οποίο επιδιώκει να δει εγκατεστημένο σε 1 δισεκατομμύριο συστήματα μέσα σε τρία χρόνια από τις 29 Ιουλίου 2015, την ημερομηνία της επίσημης κυκλοφορίας τους στις αγορές.

[via]

Labels: , ,



Anonymous: Kατηγορούν αμερικανική startup ότι βοηθά το ISIS


Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι την περασμένη Παρασκευή, οι Anonymous κήρυξαν πόλεμο στο ISIS. Μία startup στη Silicon Valley βρίσκεται στο διασταυρούμενα πυρά.
Η CloudFlare είναι μία υπηρεσία που βοηθά websites να παραμείνουν online στην περίπτωση που η κίνηση προς αυτά είναι πολύ μεγάλη. Στην περίπτωση όμως αυτή υπάγονται και οι επιθέσεις τύπου DDoS που διεξάγουν οι Anonymous προκειμένου να "καταρρίψουν" websites που θεωρούν ότι ανήκουν στους τρομοκράτες του ISIS.
Νωρίτερα, οι Anonymous έχουν ανακοινώσει ότι ζητούν βοήθεια από τον κόσμο για να είναι περισσότερο αποτελεσματικοί στον κυβερνοπόλεμο ενάντια στο ISIS. Στο εγχειρίδιο για τους νέους χάκερ που προσφέρουν περιλαμβάνεται και ένας οδηγός για τη διεξαγωγή επιθέσεων DDoS. Οι Anonymous κατηγορούν την CloudFlare προστατεύει μερικές δεκάδες website που συνεργάζονται με το ISIS, αποδεχόμενοι τους ισχυρισμούς της ομάδας χάκερ GhostSec.
Η CloudFlare με τη σειρά της υπεραμύνεται της τακτικής της και λέει ότι οι Anonymous είναι υποκριτικοί στις δηλώσεις τους, καθώς και οι ίδιοι χρησιμοποιούν την υπηρεσία της. Η εταιρεία λέει ότι δεν επιλέγει ποιοι θα είναι οι πελάτες της. Ο CEO της CloudFlare, Matthew Prince, λέει στο The Register ότι δεν θα μπορούσαν να βοηθούν website του ISIS, καθώς για την πληρωμή των υπηρεσιών χρειάζεται πιστωτική κάρτα, προφανώς κάποια κλεμμένη, την οποία το CloudFlare δεν θα αποδεχόταν.

[via]

Labels: , ,



Vodafone: Ανακοίνωση για παραπλανητικά email


Σε περίπτωση που δεχθείτε μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (email) από την ηλεκτρονική διεύθυνση stevem@resimac.co.uk ή no-reply@clicktravel(.)com διαγράψτε το άμεσα. Σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να ανοίξετε κάποιο από τα επισυναπτόμενα αρχεία διότι περιέχουν κακόβουλο λογισμικό.

Αν έχετε ήδη ανοίξει κάποιο από τα επισυναπτόμενα αρχεία, θα πρέπει να προβείτε άμεσα στις ακόλουθες ενέργειες:



[via]

Labels: , ,



Download: Mozilla Firefox for iOS



Μετά από χρόνια προσπαθειών και διενέξεων με την Apple, η Mozilla κατάφερε επιτέλους να κυκλοφορήσει την έκδοση του Firefox browser για συσκευές iOS, η οποία είναι διαθέσιμη δωρεάν στο App Store για iPhone, iPad και iPod Touch με iOS 8.2 ή μεταγενέστερο.

Η εφαρμογή περιλαμβάνει αρκετές από τις λειτουργίες της desktop έκδοσης , όπως Private Browsing with Tracking Protection, υποστήριξη των λογαριασμών Firefox για άμεσο συγχρονισμό των tabs, bookmarks, ιστορικού και passwords μεταξύ των διαφορετικών συσκευών, καθώς και αλγόριθμο πρόβλεψης αναζητήσεων κατά τη διάρκεια πληκτρολόγησης από τον χρήστη.

Download: Mozilla Firefox – [App Store Link]


[via]

Labels: , , , ,



Το Gamato είναι online ξανά


Μετά την είδηση για την επαναφορά του YIFY, άλλη μια ευχάριστη είδηση που αφορά πρωτίστως το ελληνόφωνο κοινό.

 Αφού προηγήθηκαν τα καθέκαστα με την καταστολή που συνέβη στο Gamato, την ιστοσελίδα ευρετηρίασης περιεχομένου, λίγο μετά τα μέσα του Οκτώβρη (2015) και τα χίλια μύρια που γράφτηκαν για όλα αυτά, με τις υπερβολικές ανακρίβειες και πιθανολογήματα, το Gamato επανήλθε.

Aν και (ξανά) λέγονται διάφορα, εμείς προτιμούμε να μην αναφέρουμε τίποτα πέρα από αυτά που θα πει - αν πει - η ομάδα του.

Οτιδήποτε άλλο είναι ανούσιο. Οι περισσότεροι το μάθανε με μια ανακοίνωση στο Facebook:



Το site δεν έχει αλλαγές, τουλάχιστον όσον αφορά την δομή που ξέραμε και που είναι μια από τις καλύτερες που υπάρχουν.

Την  σελίδα του Gamato  θα την βρείτε στο http://thegmtv.org
[via]

Labels: , , ,



Διαθέσιμη η πρώτη μεγάλη αναβάθμιση για τα Windows 10

Toshiba-laptop-windows-10


Όπως το συνηθίζει, η Microsoft γνωστοποίησε την πρώτη μεγάλη αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος Windows 10, μέσω ενός blog post του Terry Myerson, executive vice president του Windows and Devices Group.
Η αναβάθμιση αφορά προσωπικούς υπολογιστές και ταμπλέτες που χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα Windows 10 και μέσω αυτής προσφέρονται σειρά βελτιώσεων σε κάθε παράμετρο της πλατφόρμας. Επιπλέον, τα Windows 10 καθίστανται συμβατά και με την πλατφόρμα Xbox One ενώ αργότερα θα ακολουθήσουν και τα smartphones.
Τα Windows 10 γίνονται πλέον γρηγορότερα, πιο συμβατά, προσφέροντας επιπλέον καινοτομίες όπως το Cortana Inking και την επέκταση της σε νέες αγορές, βελτιώσεις σε απόδοση και ασφάλεια στον web browser Microsoft Edge και υποστήριξη για καλύτερο photo viewing από τον Explorer.

Επίσης, το update του Νοεμβρίου, το οποίο αποτελεί μέρος των Windows ως υπηρεσία, παρέχει σημαντικές ενημερώσεις για εταιρικούς πελάτες, συμπεριλαμβανομένων των Windows Update for Business, Windows Store for Business, Mobile Device Management, Azure Active Directory και νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας.
Σε ότι αφορά το Xbox One, πέρα από την υποστήριξη των Windows, ισχύει πλέον το Xbox One Backward Compatibility, δηλαδή η συμβατότητα επιλεγμένων τίτλων της κονσόλας Xbox 360 στο Xbox One.

[via]

Labels: , ,



Chrome: Σοβαρή ευπάθεια εκθέτει τις συσκευές με Android σε κίνδυνο


Μια πολύ σοβαρή ευπάθεια του Chrome για Android -αποκαλύφθηκε χτες στο PSN2OWN panel at the PacSec από τον
ερευνητή Guang Gong- επιτρέπει την απόκτηση του ελέγχου οποιασδήποτε συσκευής με Android που τρέχει την τελευταία έκδοση του Chrome.

Οι λεπτομέρειες του τρόπου με το οποίο αποκτούνται δικαιώματα διαχειριστή κρατούνται κρυφές, αλλά έγινε γνωστό πως το πρόβλημα αφορά την JavaScript v8. Μόλις ο Chrome ανοίξει ένα site που εκμεταλεύεται την vulnerability της JavaScript v8, μπορεί να εγκατασταθεί οποιαδήποτε εφαρμογή στην συσκευή -με πλήρη δικαιώματα ελέγχου- χωρίς να χρειαστεί να κάνει κάτι ο χρήστης.

Το εντυπωσιακό σχετικά με το συγκεκριμένο κενό ασφαλείας είναι πως όλα γίνονται με μια "στάση", αφού ως τώρα για να αποκτήσει κάποιος τον έλεγχο μιας συσκευής με Android, έπρεπε να εκμεταλλευτεί πολλαπλά κενά ασφαλείας, κάτι που δεν ισχύει στην περίπτωση του Chrome και της JavaScript v8 ευπάθειας.

Ο ερευνητής έχει ήδη ενημερώσει την Google για το σοβαρό bug και αναμένεται να εισπράξει την σχετική αμοιβή από αυτήν για τον εντοπισμό του.


[via]

Labels: , ,



Smartphones: Eννιά χρήσεις που ο κάθε χρήστης πρέπει να ξέρει

1γ.jpg
Σας δίνουμε 9 τρόπους για να αξιοποιήσετε με τον καλύτερο τρόπο το κινητό σας τηλέφωνο. Γιατί, αλλιώς, τι στο καλό «έξυπνο» τηλέφωνο είναι; Μόνον κατ' όνομα;

1. Φτιάξτε ωραία stand για το τηλέφωνό σας με μηδενικό κόστος

1.α) Γυαλιά ηλίου έχετε προφανώς.
Μπορούν να γίνουν και το καλύτερο... σταντ (βάση) για το κινητό σας ώστε να βλέπετε ταινίες χωρίς να κουράζονται τα χεράκια σας:

1α.jpg

1.β) Το κοκκαλάκι μαλλιών γίνεται το καλύτερο σταντ για το τηλέφωνό σας:

1β.jpg
1.γ) Φτιάξτε μια βάση για το τηλέφωνό σας από το καπάκι μιας παλιάς κασέτας θήκη της κασέτας.
Το πώς, δείτε το εδώ και εδώ.
1γ.jpg

Ή μπορείτε να δοκιμάσετε και αυτό:

1δ.jpg

2. Η κάλτσα σας... τσαντάκι για το κινητό σας
Η κάλτσα σας είναι ό,τι πρέπει για να φτιάξετε μια βάση τηλεφώνου στο... μπράτσο σας.

2α.jpg

Δεν θέλετε να κρατάτε το κινητό στο χέρι; Φοβάστε μην σας το «βουτήξουν» ή μην σας πέσει από την τσέπη ή από το χέρι ή απλά βαριέστε να το κρατάτε; Μήπως δεν χωράει στην τσέπη σας;
Απλούστατο· φτιάξτε μια «βάση» τηλεφώνου στο μπράτσο σας:

2β make-phone-arm-holder.jpg
Σε ό,τι σχέδια και χρώματα σας αρέσουν.

3. Βάση φόρτισης τηλεφώνου από χαρτόνι

3 charging-station.jpg

Απλούστατο.

4. Έτοιμη και η λάμπα· ένα μπουκάλι νερό και το LED του τηλεφώνου σας είναι ό,τι χρειάζεστε

4 water-bottle-lamp-from-phone-led.jpg
5. Τραβήξτε φωτογραφίες από απόσταση με... τα κιάλια σας

Πόσες φορές δεν θέλουμε να αποθανατίσουμε την στιγμή, βγαίνοντας όλοι μαζί φωτογραφία αλλά κάποιος συνήθως μένει απ' έξω γιατί πρέπει να κρατάει το κινητό και να τραβάει φωτογραφίες; Σας βρήκαμε την λύση· δεν έχετε παρά να χρησιμοποιήσετε τα κιάλια σας ως σταντ για το τηλέφωνό σας και να φωτογραφηθείτε με την ησυχία σας:
5 snapzoom.jpg

6. Θέλετε να φορτίσει γρήγορα το κινητό σας;
Βάλτε το σε λειτουργία πτήσης:

6 airplane-mode.jpg

 

7. Ο κινηματογράφος στο σπίτι σας
Φτιάξτε τον δικό σας κινηματογράφο, μέσα στο σπίτι σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι το έξυπνο τηλέφωνό σας και ένα χαρτόκουτο:
7 cinema.jpg

8. Ακούστε μουσική στην τάξη :oops: ή στην δουλειά σας :D

Βάλτε τα ακουστικά μέσα από τα ρούχα σας και το ένα, ακουστικό, να βγαίνει στο χέρι σας. Μετά... ε, τι μετά, εγώ θα σας τα λέω; Όλως τυχαίως σας βολεύει η στάση να έχετε το χέρι σας κολλητά με το αυτάκι σας:

8 hack-for-phone.jpg
9. Μετρήστε τους παλμούς της καρδιάς σας
Μέχρι και τους παλμούς της καρδιάς σας μπορείτε να παρακολουθείτε με την εφαρμογή Instant Heart Rate του Android και του iPhone:

9.jpg
[via]

Labels: ,



Download Firefox OS 2.5 Developer Preview app [Android]


H Mozilla κάνει διαθέσιμη τη Firefox OS 2.5 Developer Preview, μία εφαρμογή Android που μπορεί να σας δείξει στην πράξη πώς θα λειτουργεί ένα smartphone με Firefox OS.

Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να κατεβάσετε την εφαρμογή Firefox OS 2.5 Developer Preview και να την εγκαταστήσετε στο Android smartphone σας. Μετά την εγκατάσταση, το λειτουργικό υπό δοκιμή θα εμφανίζεται με τη μορφή εναλλακτικού home screen στο τηλέφωνο σας.

Με την κίνηση αυτή η Mozilla πιστεύει ότι θα κάνει πιο γνωστό το φορητό λειτουργικό της και θα φέρει σε αυτό περισσότερο κόσμο.

[via]

Labels: , ,



Τον Φεβρουάριο του 2016 έρχεται το Samsung Galaxy S7


Samsung-Galaxy-S7-concept-renders-by-Hasan-Kaymak-4
To Samsung Galaxy S7 εκτιμάται ότι θα κάνει την επίσημη εμφάνισή του τον Φεβρουάριο 2016, πιθανότατα σε δύο εκδόσεις. 
Οι πληροφορίες θέλουν το Samsung Galaxy S7 να είναι διαθέσιμο σε δύο διαφορετικές εκδόσεις, με ελαφρώς διαφοροποιημένα τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά αμφότερες εκτιμάται ότι θα προσφέρουν υποστήριξη για LTE Cat.12, επομένως θα προσφέρουν υψηλές ταχύτητες σύνδεσης στο mobile Internet.
Εδώ και καιρό κυκλοφορούν φήμες για παρουσίαση της νέας ναυαρχίδας της Samsung στις αρχές του ερχόμενου έτους, αλλά τώρα τονίζεται ότι αυτό θα γίνει τον Φεβρουάριο του 2016.

Το LTE Cat.12 modem με το οποίο θα είναι εξοπλισμένο το Samsung Galaxy S7 θα προσφέρει ταχύτητα downloading 600 MB/s, με την ταχύτητα uploading να εκτιμάται ότι θα είναι 100 MB/s. Άλλες φήμες για το Samsung Galaxy S7 μιλούν για τοποθέτηση του επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 820 σε μία έκδοση και του Samsung Exynos 8890 στην άλλη.
Ένα στοιχείο που σημειώνει το Phone Arena είναι ότι η Samsung δεν ακολουθεί πλέον τις ημερομηνίες που συνήθιζε στην παρουσίαση των νέων συσκευών της, επομένως ο Φεβρουάριος δεν αποκλείεται να επιβεβαιωθεί για το Samsung Galaxy A7.
Μέχρι την επίσημη παρουσίαση του Galaxy αναμένεται να δούμε πολλές φήμες να κυκλοφορούν, ενώ η Samsung επενδύει αρκετά στην παρουσίαση της νέας της Android ναυαρχίδας.

[via]

Labels: , ,



Νέο crypto-ransomware στοχεύει Linux συστήματα και servers

Η εταιρία antivirus Doctor Web προειδοποιεί για έναν νέο τύπο crypto-ransomware που στοχεύει χρήστες του λειτουργικού Linux.
Το ransomware στο οποίο δόθηκε η κωδική ονομασία Linux.Encoder.1, στοχεύει Web servers, των οποίων το περιεχόμενο κρυπτογραφεί και απαιτεί την πληρωμή λύτρων ύψους 1 Bitcoin για την αποστολή του κλειδιού αποκρυπτογράφησης.

Πολλά από τα συστήματα έπεσαν θύμα του Linux.Encoder.1, μετά την εκμετάλευση μιας ευπάθειας στο Magneto CMS -που χρησιμοποιείται σε e-commerce sites-, patch της οποίας διατέθηκε στις 31 Οκτωβρίου.

Το ransomware απαιτεί administrator privileges για να τρέξει και στην συνέχεια κρυπτογραφεί (128-bit AES crypto) όλα τα /home directories καθώς και ότι αρχεία έχουν σχέση με websites, τα οποία βρίσκονται στο μηχάνημα.

Στην συνέχεια "περνάει" όλο το directory structure, κρυπτογραφόντας διάφορα αρχεία (Apache, Nginx και MySQL installations, windows executables, DLLs, .asp αρχεία, SQL, Java, JavaScript και αρχεία κειμένου).


Σε κάθε directory εγγράφει ένα αρχείο κειμένου με όνομα README_FOR_DECRYPT.txt, στο οποίο απαιτεί την πληρωμή και δίνει οδηγίες για αυτήν δίνοντας link σε ένα κρυφό Tor service.


Με την πληρωμή των λύτρων και την εισαγωγή του κλειδού, αποκρυπτογραφεί τα αρχεία και διαγράφει τον εαυτό του.

[via]

Labels: , , ,



iOS 9: Το ποσοστό υιοθέτησης του φτάνει στο 66%!



Το iOS 9 σημειώνει νέο ρεκόρ χρήσης με το ποσοστό υιοθέτησης του νέου λειτουργικού να φτάνει το 66%. Συγκριτικά, το ποσοστό υιοθέτησης του iOS 8 είχε φτάσει στο 60% στα τέλη Νοεμβρίου του προηγούμενου έτους και στο 64% στα τέλη Δεκεμβρίου.
– — — –
Aπό την 1η ημέρα κυκλοφορίας των δοκιμαστικών εκδόσεων του iOS 9 έχουμε προβεί σε μία αναλυτική καταγραφή των νέων λειτουργιών που φέρνει η νέα έκδοση στις iOS συσκευές.
Σας προτείνουμε λοιπόν να διαβάσετε τα παρακάτω άρθρα ώστε να είστε πλήρως ενημερωμένοι σχετικά με τα νέα χαρακτηριστικά που φέρνει το iOS 9 στις συσκευές σας:
[via]

Labels: , ,



Η MPAA με ανακοίνωση της ισχυρίζεται πως έκλεισε το PopCorn Time


Η Motion Pictures Association of America αλλιώς γνωστή ως MPAA, ανακοίνωσε επίσημα πως είναι η υπεύθυνη για τον "θάνατο" του Popcorn Time τον Οκτώβριο, μετά από αγωγές που κατέθεσαν τα μέλη της εναντίον του..

Το Popcorn Time χρησιμοποιείται για την παράνομη θέαση περιεχομένου και έχει ήδη γίνει forked, με αποτέλεσμα ο ισχυρισμός της MPAA να μην ευσταθεί, αφού αυτό που κατάφερε είναι το κλείσιμο του popcorntime.io.

[via]

Labels: , ,



[How To] Αντικατάσταση - Κλωνοποίηση SSD σε MacBook Pro


Με την έλευση του OSX El Capitan, τα GB να ανεβαίνουν και τις τιμές των SSD να πέφτουν, η αντικατάσταση του μηχανικού δίσκου των παλαιότερων MacBook θεωρείται πλέον επιβεβλημένη. Αποτέλεσμα αυτού είναι όλο και περισσότεροι κάτοχοι MacBook να αναβαθμίζονται.

Για το πως θα αντικαταστήσετε τον παλιό σας δίσκο με έναν SSD υπάρχουν πλήθος οδηγών και video το μόνο που θα χρειαστείτε είναι έναν κατά προτίμηση γρήγορο και αξιόπιστο SSD (εγώ επέλεξα τον Samsung SSD 850 Evo 2,5'' 250GB με μόλις 96€) καθώς και συγκεκριμένα κατσαβίδια για Apple machines που μπορείτε να προμηθευτείτε πολύ φθηνά είτε μέσω διαδικτύου είτε από κάποιο κατάστημα.

Eνα κατατοπιστικότατο video για το πως θα  λύσετε το μηχανάκι σας, τι κατσαβίδια θα χρησιμοποιήσετε και πως θα αντικαταστήσετε τον παλιό σας δίσκο με έναν οποιοδήποτε 2,5αρι SSD είναι το παρακάτω :


Προτού όμως προβείτε σε αυτή την κίνηση θα πρέπει να έχετε φροντίσει πρωτίστως να κλωνοποίησετε τον SSD έτσι ώστε να μην ταλαιπωρήστε με εκ νέου Ιnstall του El Capitan OSX και μετέπειτα επαναφορά των αρχείων σας με time machine restore.

Για την κλωνοποίηση εκτός από μια εξωτερική θήκη Sata III , 2,5'' (κατά προτίμηση USB 3.0) θα χρειαστείτε και το Carbon Copy Cloner 4.1.4 το οποίο μπορεί μεν να είναι trial 30 ημερών αλλά μια χαρά θα κάνει την δουλειά του όταν του ζητηθεί αρκεί η κλωνοποίηση να γίνει μέσα σε 30 ημέρες από την αρχική εγκατάσταση.

Οδηγίες κλωνοποίησης SSD σε El Capitan 

Προετοιμασία SSD μέσω Disk Utility

Ανοίγουμε το Disk Utility στο ΜacΒook Pro και κλικάρουμε απο αριστερά στο όνομα του SSD δίσκου που θέλουνε να γίνει το backup (πχ Mercury Elite Pro Media).

Select the backup disk

Διαγραφή του SSD

Κάνουμε Click πάνω στο Erase button του Disk Utility και στο μενου που θα μας εμφανιστεί στο Name δίνουμε ένα οποιοδήποτε όνομα, στο πεδιο Format επιλέγουμε OS X Extended (Journaled) και στο πεδίο Scheme επιλέγουμε  GUID Partition Map, και κάνουμε click στο Erase button.
Erase the backup disk

Απενεργοποίηση Time Machine

Αν σας εμφανιστεί το παρακάτω μήνυμα επιλέξτε Don’t Use.

Don't Use Time Machine

  

Kλωνοποίηση με Carbon Copy Cloner

 

Επιλέγουμε Source

Κάνουμε click στο SOURCE και του ορίζουμε τον τρέχων σκληρό Δίσκο μας (Macintosh HD).

Select the Source

Επιλέγουμε Destination

Κατά τον ίδιο τρόπο πατάμε στο Destination και του ορίζουμε τον SSD μας.

Select the Destination

Ξεκινήστε την Κλωνοποίηση

Φροντίζουμε να είναι επιλεγμένο κάτω απο το Source στο Clone: το All Files και Πατάμε Clone κάτω δεξιά.


Begin the Clone

Αυτό ήταν μετά απο αρκετά λεπτά και αφότου τελειώσει το backup θα σας εμφανίσει δύο μηνύματα που αφορούν κάποια extra partition που πρέπει να δημιουργηθούν για να γίνει ο δίσκος σας bootable επιλέξτε τις ηδη τσεκαρισμένες επιλογές και είστε έτοιμοι...

Για να δείτε οτι κάνει κανονικά boot ο δίσκος σας δεν έχετε παρά να πάτε System Preferences ---> Startup Disk  .


Απo εκεί επιλέξτε τον νέο σας SSD Bootable Disk έτσι ώστε να εκκινήσει απο αυτόν το λειτουργικό και πατήστε Restart.


Για να δείτε ότι το Backup έγινε κανονικά

Όταν επανεκκινήσει εκ νέου ο Mac, επιλέξτε από το Apple menu,  About this Mac και πηγαίνετε Storage όπου και θα πρέπει να  δείτε τον SSD σας...

enjoy!

Labels: , , ,



Τέλος εποχής για το YIFY group


Σύμφωνα με το Engadget ο επικεφαλής του γνωστού group διαμοιρασμού ταινιών -YIFY- φέρεται να ταυτοποιήθηκε στην Νέα Ζηλανδία, ενώ κατατέθηκαν πολλαπλές αγωγές εναντίον του για πειρατεία οπτικοακουστικού περιεχομένου, με το ποσά αποζημίωσης να είναι πολλά εκατομμύρια δολλάρια.

Το YIFY group, είχε φτάσει στην πρώτη θέση στην κατάταξη των πειρατικών sites, με 3,4 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες τον Αύγουστο, παρά τις κατηγορίες από πολλούς, πως τα rips του ήταν κακής ποιότητας με κακή εικόνα και ήχο.

Αν οι πηγές του TorrentFreak είναι σωστές, επήλθε εξωδικαστικός συμβιβασμός με αντάλλαγμα την παροχή πληροφοριών για άλλους "πειρατές".

[via]

Labels: , , ,



CNN Greece και επίσημα


Ποιος θα φανταζόταν, ότι θα μιλούσε και θα έγραφε ελληνικά το πιο σημαντικό και αξιόπιστο μέσο ενημέρωσης της υφηλίου;

Το CNN Greece έκλεισε 7 μέρες!

Στην σύντομη διαδρομή του, έδειξε και απέδειξε ότι μπορεί να ενημερώνει με ψυχραιμία, αντικειμενικότητα και κυρίως με ποιότητα τους Έλληνες - και τους ομιλούντες την ελληνική γλώσσα ανά την υφήλιο - για την πραγματικότητα εντός και εκτός ελλαδικού χώρου.

Η ενημέρωση σε βάθος, χωρίς εντυπωσιασμούς, ήταν, είναι και θα είναι πρωταρχικός στόχος του CNN Greece.
Στο editorial της πρώτης έκδοσης, δεσμευτήκαμε δημοσίως και το επαναλαμβάνουμε:

Προσφέρουμε ποιοτική ενημέρωση με την σφραγίδα του CNN, με το στυλ του CNN, με την αξιοπιστία του CNN, με την ελληνική διεισδυτική δημοσιογραφική ματιά.

Το ρεπορτάζ, η έρευνα, η έγκυρη και διασταυρωμένη πληροφόρηση αποτελούν το «Ιερό Δισκοπότηρο» για την δημοσιογραφία. Και για εμάς.

[via]

Labels: , ,



Download: Mozilla Firefox 42

Η νέα έκδοση του Firefox θα έρχεται εξοπλισμένη με ισχυρά χαρακτηριστικά ιδιωτικής περιήγησης. Τα χαρακτηριστικά αυτά θα κάνουν δυνατό το μπλοκάρισμα των διαφημίσεων, όταν ο browser είναι σε private mode, αλλά όχι μόνο αυτών. Επιπλέον θα μπλοκάρονται τα tracker των analytics, αλλά και στοιχεία όπως το πλήκτρο Like του Facebook, το οποίο είναι συνδεμένο με παρουσία στα social media.
Μέχρι τώρα, οι web browsers [Chrome, Firefox] απέτρεπαν την αποθήκευση περιεχομένου σχετική με την περιήγηση τοπικά. Οι καινοτομία που φέρνει ο Firefox έχει σχέση με μία περισσότερο προστατευμένη ανώνυμη περιήγηση, η οποία οδηγεί και σε ταχύτερη φόρτωση των σελίδων, ανάμεσα στα άλλα.
Τα χαρακτηριστικά αυτά γίνονται διαθέσιμα με τον Firefox 42, ο οποίος είναι διαθέσιμος αυτή τη στιγμή για download.

[via]

Labels: , ,