Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Mozilla Firefox 2.0 is on the way





Η Mozilla ζήλεψε από την Microsoft που πρόσφατα έβγαλε την τελική έκδοση του Internet Explorer 7, και θα απαντήσει στις 24 Οκτωβρίου με την κυκλοφορία της τελικής έκδοσης του Mozilla Firefox 2.
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του τμήματος προϊόντων της Mozilla, Christopher Beard, o Mozilla Firefox 2.0 θα είναι διαθέσιμος για όλους τους χρήστες την Τρίτη 24 Οκτωβρίου, εάν όλα πάνε σύμφωνα με τα σχέδια, και θα περιέχει νέα χαρακτηριστικά που μέχρι τώρα δεν υπάρχουν στον καινούριο Internet Explorer 7.

Ας ρίξουμε μια ματιά στα αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά της καινούριας έκδοσης του Firefox::
Η λειτουργία «Περιήγηση σε καρτέλες» έχει αποκτήσει ένα νέα εμφάνιση για να μπορεί ο χρήστης να ξεχωρίζει εύκολα τις καρτέλες που είναι ανοιχτές. Επίσης κάθε καρτέλα, έχει ένα κουμπί κλεισίματος, το οποίο δεν υπήρχε στις προηγούμενες εκδόσεις.

Επίσης ο Firefox 2.0 θα μπορεί να ανακτήσει τις καρτέλες που ήταν ανοικτές κατά την τελευταία περίοδο χρήσης, έτσι ώστε εάν το λειτουργικό σύστημα ή το πρόγραμμα πλοήγησης θέλει επανεκκίνηση ο χρήστης να μην χάσει τις σελίδες που είχε ανοικτές.

Όπως και στον IE7, ο Firefox 2.0 έχει φίλτρο antiphishing το οποίο θα προστατεύει τους χρήστες από διάφορες φόρμες «παραλλαγμένων» ιστοσελίδων. (Phishing είχαμε και στην Ελλάδα με μία σελίδα που υποτίθεται ότι ήταν της Alpha Bank, και έκλεβε στοιχεία πιστωτικών καρτών κλπ)

Η Mozilla έχει προσθέσει ορθογραφικό έλεγχο στον Firefox. Κάθε φορά που γράφουμε email, ή στον προσωπικό μας ιστολόγιο (blog) εάν κάνουμε κάποιο λάθος ο Firefox θα υπογραμμίζει με μία κόκκινη γραμμή την λάθος λέξη, και κάνοντας δεξί κλικ πάνω της, εμφανίζει προτάσεις για την διόρθωση.

Τέλος το ενσωματωμένο κουτί αναζήτησης, έχει αλλάξει, και μπορεί να προτείνει κάποιες εναλλακτικές λέξεις, μετά από μερικές αναζητήσεις. Αυτά είναι εν συντομία τα καινούρια χαρακτηριστικά του Firefox 2.0, που υπόσχεται να «ρίξει» κι άλλο το μερίδιο του Internet Explorer.

Πηγή : http://www.away.gr/page/iframe.php?s...cat=11&subact=

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home