Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Στην Ελλάδα η παγκόσμια πρεμιέρα του Neonode Ν2



Από την Ελλάδα πρόκειται να ξεκινήσει -την επόμενη εβδομάδα- το παγκόσμιο λανσάρισμα του Ν2, του πρώτου κινητού τηλεφώνου της σουηδικής Neonode, το οποίο αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι εκτιμάται ότι μπορεί να εξελιχθεί σε έναν από τους κύριους ανταγωνιστές του iPhone της Apple.

H πρώτη παρουσίαση του Ν2 έγινε τον Φεβρουάριο στο 3GSM World Congress της Βαρκελώνης και οι εντυπώσεις ήταν ιδιαίτερα θετικές. Η διαφοροποίηση σε σχέση με τον ανταγωνισμό έγκειται κυρίως σε ένα εντελώς νέο και καινοτόμο μενού πρόσβασης, το οποίο εκμεταλλεύεται την οθόνη αφής με διαγώνιο 2 ιντσών που έχει το Ν2. Πλήκτρα δεν υπάρχουν, με αποτέλεσμα η συσκευή να είναι εξαιρετικά μικρή σε μέγεθος. Παρά, όμως, το μικρό μέγεθος, υπάρχει ενσωματωμένη κάμερα με ανάλυση στα 2 megapixel και υποδοχή για κάρτα μνήμης miniSD.

Το Ν2, το οποίο λειτουργεί σε δίκτυα 2G και 2,5G, βασίζεται στην πλατφόρμα των Windows, αν και το μενού δεν θυμίζει τίποτα τη φορητή εκδοχή του λειτουργικού συστήματος της Microsoft. Σύμφωνα με τον κ. Χάλμπεργκ, υπέυθυνο της Σουηδικής εταιρίας που το προωθεί, η συγκεκριμένη αρχιτεκτονική προσφέρει τη δυνατότητα για ανάπτυξη εφαρμογών, ενώ το λογισμικό αναβαθμίζεται μέσω Διαδικτύου (και σύνδεσης του Ν2 με υπολογιστή). Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα συγχρονισμού του τηλεφωνικού καταλόγου και της ατζέντας του κινητού με ένα PC. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί, πάντως, στην αναπαραγωγή μουσικής και video. «Εκτιμώ ότι ο video player που υπάρχει είναι από τους καλύτερους που υπάρχουν στον χώρο των κινητών τηλεφώνων», επισημαίνει ο κ. Χάλμπεργκ, προσθέτοντας ότι το μενού θα είναι και στα ελληνικά.

πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ 4/7/2007

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home