Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



«Πύρινη» ομιλία του Πάπα για τις φωτιές στην Ελλάδα



«Πύρινη» ομιλία του Πάπα για τις φωτιές στη
ν Ελλάδα, την Ιταλία και άλλα ευρωπαϊκά κράτη αναφέρθηκε ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ’ στην ομιλία που απηύθυνε ενώπιον των πιστών του στην πλατεία του Αγίου Πέτρου. Χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για τους εμπρηστές, τους οποίους – όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο ANSA – αποκάλεσε «εγκληματίες κατά τις ανθρωπότητας».

«Αυτές τις ημέρες ορισμένες γεωγραφικές περιοχές καταστράφηκαν από μεγάλες συμφορές. Αναφέρομαι στις πλημμύρες σε ορισμένες ανατολικές χώρες, καθώς και στις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα, στην Ιταλία και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη».

Και πρόσθεσε: «Μπροστά σε τόσο δραματικές καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης που έχουν προκαλέσει πολυάριθμα θύματα και τεράστιες υλικές ζημιές, δεν μπορούμε παρά να ανησυχούμε για την ανεύθυνη συμπεριφορά κάποιων που θέτουν σε κίνδυνο την ακεραιότητα των ατόμων και καταστρέφουν την περιβαλλοντική κληρονομιά, ένα πολύτιμο αγαθό για ολόκληρη την ανθρωπότητα...»

Ο Πάπας εξέφρασε την αλληλεγγύη του, λέγοντας: «Ενώνομαι με όσους ορθώς στιγματίζουν τέτοιες εγκληματικές πράξεις και καλώ όλους να προσευχηθούν για τα θύματα αυτών των τραγωδιών».

Σύμφωνα με το πρακτορείο, «και η Σικελία, μαζί με την Ελλάδα, θα μπορεί να αναμένει οικονομική ενίσχυση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης, για τις πυρκαγιές του φετινού καλοκαιριού».

[via]

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home