Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Ερευνητικό Πρόγραμμα SmartEyes



Η δοκιμαστική χρήση του ερευνητικού προγράμματος SmartEyes, για άτομα με προβλήματα όρασης ξεκίνησε χτες, όπως ανακοίνωσαν σε ειδική εκδήλωση στη Γεννάδιο Βιβλιοθήκη το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), η Cosmote, η Microsoft Ελλάς και η Geomatics .

Με την παράδοση των εκατό συσκευών στην Αθήνα και των πενήντα στη Θεσσαλονίκη που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, το σύστημα πλοήγησης σε αστικό περιβάλλον για άτομα με μερική ή ολική απώλεια όρασης, SmartEyes, περνά στο τελικό στάδιο της πιλοτικής εφαρμογής του. Το στάδιο αυτό θα διαρκέσει έξι μήνες και έχει ως στόχο την αξιολόγηση του προγράμματος μέσα από την καταγραφή των αποτελεσμάτων από τη χρήση του σε πραγματικό περιβάλλον. Η τελική φάση του προγράμματος είναι απόρροια συστηματικής έρευνας δυόμισι ετών του Εργαστηρίου Τηλεπικοινωνιών του Α.Π.Θ. με την υποστήριξη της Cosmote ως κύριου χορηγού και των χορηγών Microsoft Ελλάς και Geomatics.

Επισημαίνεται, ότι πρόσφατα το πρωτοποριακό ερευνητικό πρόγραμμα SmartEyes τιμήθηκε με το «Βραβείο Κοινού» στην Έκθεση «European Marketplace on Corporate Social Responsibility» που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες τον περασμένο μήνα. Το SmartEyes επιλέχτηκε από το διεθνώς αναγνωρισμένο φορέα «Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης», για να παρουσιαστεί ως μία από τις καλύτερες πρακτικές ΕΚΕ ανάμεσα σε ενενήντα πρακτικές που αναπτύσσουν εταιρίες και πολυεθνικοί οργανισμοί από κάθε γωνιά της Ευρώπης. Κερδίζοντας τις εντυπώσεις των περισσότερων από 650 εκπροσώπων επιχειρήσεων από ολόκληρο τον κόσμο, το SmartEyes απέσπασε το «Βραβείο Κοινού»

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home