Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Ολογραφικά κόλπα



Ερευνητές σε αμερικάνικο εργαστήριο με την μέθοδο μιας νέας τεχνικής κατάφεραν να δημιουργήσουν και να προβάλλουν κινούμενες ολογραφίες.
Η τεχνική αυτή περιλαμβάνει δυο δέσμες λέιζερ, με την πρώτη δέσμη σκανάρεται ένα αντικείμενο και στη συνέχεια αποτυπώνεται πάνω σε μια φωτοευαίσθητη πλάκα.
Στη συνεχεία πέφτει η δεύτερη δέσμη λέιζερ πάνω στην πλακά και δημιουργεί μια άλλη εικόνα παρεμβολής. Όταν κάποιος σταθεί μπροστά στην πλάκα μπορεί χωρίς να χρησιμοποιήσει 3D γυαλιά να δει με συγκεκριμένες συνθήκες φωτισμού το αντικείμενο να αιωρείται τρισδιάστατο πίσω από την οθόνη.
Eκτός του κινηματογράφου η νέα τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε βιντεοπαιχνίδια εικονικής πραγματικότητας, σε στρατιωτικές εφαρμογές στην τρισδιάστατη απεικόνιση πεδίου μάχης αλλά ακόμη περισσότερο και στην ρομποτική ιατρική αφού με αυτή τη μέθοδο οι ιατροι θα μπορούσαν να δουν μέσα στον ασθενή !!!

[via]

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home