Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Εκδρομές: Αρκοχώρι Off Road, Αγ. Νικόλαος Νάουσα



Σήμερα βρέθηκα λίγο έξω από την Νάουσα στο παραδοσιακό Αρκοχώρι, η default (γρήγορη και όχι σύντομη) διαδρομή που μου έδωσε το Destinator με εξέπληξε ευχάριστα μιας και δεν με πήγε μέσα από την Νάουσα αλλά μέσα από την Στενήμαχο σε μια off road διαδρομή όπου και είχα την δυνατότητα να δοκιμάσω τις οδηγικές μου ικανότητες με το X-trail.



Θεωρώ όμως ότι αυτό θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα από τα παιδιά της geointelligence (aka ngi) που έτσι και αλλιώς έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά με τους χάρτες του Destinator, έτσι ώστε να το διορθώσουν και η πλοήγηση να γίνεται δια μέσου Ναούσης γιατί είναι risky και θα καταπονήσει αρκετά οποιοδήποτε συμβατικό επιβατικό IX.

O δρόμος σε αρκετά σημεία ήταν στενός με κάποια σχετικά δύσκολα περάσματα που δεν προβλημάτιζαν όμως σε καμία περίπτωση. Η διαδρομή των 5 km ήταν άκρως διασκεδαστική και δεν χρειάστηκαν πάνω από 10 λεπτά για να φτάσουμε από τον επαρχιακό Βέροιας Νάουσας έως το όμορφο Αρκοχώρι το οποίο δεσπόζει στα 600 μέτρα υψόμετρο. Εκεί επισκεφθήκαμε την Εκκλησία του χωριού τον Αγ. Δημήτριο που είναι χτισμένη στο υψηλότερο σημείο του χωριού προσφέροντας εκπληκτική θέα.



Μετά τον καφέ μας στην πλατεία του χωριού καταλήξαμε για φαγητό στην ταβέρνα το "Χάραμα" όπου η κουζίνα ήταν εξαιρετική με πολύ καλές τιμές ωραίους μεζέδες όπως η φέτα με σουσάμι και τα παναρισμένα μανιτάρια αλά κρεμ αλλά και ευφάνταστα πιάτα που θα ζήλευαν πολλά εστιατόρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης όπως το μαριναρισμένο χοιρινό σε αμπελόφυλλα αλλά και αυτό των τριών μαγειρεμένων κρεάτων (ζυγούρι μοσχάρι και αγριογούρουνο) σε μια γλυκόξινη σάλτσα που καλύτερη δεν έχω φάει ως τώρα.

Όπως και να έχει αν είσαστε κοντά στην Νάουσα και ψάχνετε για κάτι διαφορετικό μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το Αρκοχώρι και το "Χάραμα" αν μάλιστα ανήκετε στους λάτρεις της περιπέτειας μην παραλείψετε να κατεβείτε το βουνό από την off road διαδρομή σίγουρα θα σας αρέσει.


Στην επιστροφή σας από το Αρκοχώρι μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε τον μαγευτικό άλσος του Αγίου Νικολάου, τον επίγειο παράδεισο που βρίσκεται στην καρδιά της Ημαθίας.



Για όσους δεν γνωρίζουν το Αλσος του Αγ. Νικολάου είναι ένα πανελλήνιο τουριστικό κέντρο αναψυχής και διημέρευσης και βρίσκεται μόλις 3 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Νάουσας.

Labels: , , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home