Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Αστεροειδής ζήλεψε τους χαρταετούς



Την ώρα που οι περισσότεροι από εμάς πετάγαμε χαρταετό και πίναμε τα τσιπουράκια μας μετά θαλασσινών εδεσμάτων, ένα διαφορετικό ιπτάμενο αντικείμενο διέσχιζε τον ουρανό χωρίς να γίνει αντιληπτό. Αυτό δεν ήταν άλλο από τον αστεροειδή 2009 DD45, ο οποίος και είχε το μέγεθος 10όροφης πολυκατοικίας.

Σύμφωνα με το site του Space.com ο αστεροειδής ήταν λίγο μεγαλύτερος από τον κομήτη που ισοπέδωσε 2.000 τετραγωνικά χλμ δάσους στην Τουγκούσκα της Σιβηρίας το 1908.

Ο 2009 DD45 βρέθηκε ελάχιστη απόστασή του από τη Γη στις 15.44 ώρα Ελλάδας. Απείχε εκείνη την ώρα μόλις 72.000 χιλιόμετρα, περίπου το ένα πέμπτο της απόστασης Γης-Σελήνης, ή δύο φορές το ύψος ενός μέσου δορυφόρου τηλεπικοινωνιών.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διαστημικός βράχος έγινε αντιληπτός μόλις το Σάββατο από αστρονόμους του Siding Spring Syrvey στην Αυστραλία. Η ανακάλυψη επιβεβαιώθηκε λίγες ώρες αργότερα από το Κέντρο Ελασσόνων Πλανητών της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης.

Το πλησιέστερο πέρασμα αστεροειδή που έχει γίνει ποτέ αντιληπτό καταγράφηκε τον Μάρτιο του 2004, όταν ένας βράχος διαμέτρου περίπου 6 μέτρων πέρασε μόλις 6.500 χλμ από τη Γη.

Αυτό που πραγματικά είναι άξιον απορίας είναι τι κάνει και που είναι άραγε αυτή η υπηρεσία που έχουν συστήσει τα Αμερικανά εκει στην NASA και έχει να κάνει με την έγκαιρη πρόγνωση και αντιμετώπιση τέτοιων διαγαλαξιακών περιστατικών.

[via]

Labels: , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home