Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Η Intel απειλεί να βάλει λουκέτο στην AMD



Σοβαρότατες εξελίξεις αναμένονται στον χώρο των επεξεργαστών και κατ' επέκταση σε όλο το κλάδο των υπολογιστών, μετά τo δελτίο τύπου της Intel ,όπου και ανακοινώνει ότι σκοπεύει να άρει την άδεια χρήσης παραγωγής x86 επεξεργαστών, από την AMD.

Σύμφωνα με σημερινό δελτίο τύπου της Intel και δηλώσεις του Bruce Sewell, senior vice president και γενικός σύμβουλος για την Intel, "Η πνευματική ιδιοκτησία αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της τεχνολογικής πρωτοπορίας της Intel... Από τον Οκτώβριο έχουμε κάνει προσπάθειες να εκφράσουμε τις ανησυχίες μας προς την πλευρά της AMD, χωρίς επιτυχία. Είμαστε διατεθειμένοι να βρούμε μια λύση, αλλά την ίδια στιγμή έχουμε μία υποχρέωση έναντι των μετόχων μας, να προστατεύσουμε τα δισεκατομμύρια δολάρια, τα οποία έχουμε επενδύσει σε πνευματικά δικαιώματα"

Σύμφωνα λοιπόν με καταγγελία της Intel, η ΑMD παραβιάζει συμφωνία που είχαν συνάψει οι δύο εταιρείες το 2001. Η συμφωνία αυτή ήταν σχετική με τα δικαιώματα παραγωγής και χρήσης του Intel x86 συνόλου εντολών για την κατασκευή επεξεργαστών, απο την AMD.

Το πρόβλημα για την AMD προέκυψε όταν η Intel θεώρησε πως η εταιρία GlobalFoundries δεν είναι θυγατρική της AMD με αποτέλεσμα να μη δικαιούται να χρησιμοποιεί το δικό της set εντολών και να κατασκευάζει κυκλώματα για επεξεργαστές της AMD.

Η μάχη μόλις ξεκίνησε η συνέχεια αναμένεται πολύ ενδιαφέρουσα...

[via]

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home