Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



First Look: Destinator 8 Pro, iGO Amigo


Δοκίμασα τις προηγούμενες ημέρες για λόγους καθαρής ενημέρωσης και μόνο τις 2 νέες υλοποιήσεις της iGO και της Destinator, που έγιναν leaked στο δίκτυο.

Προτού κάποιοι αρχίσουν να με κατακρίνουν, να ξεκαθαρίσω ότι έχω τόσο το Destinator 7 register όχι μια αλλά 2 φορές σε διαφορετικές συσκευές όπως και το iGO με την αγορά τόσο του HTC Τouch Cruise όσο και του HTC P3300.

Οι λόγοι που αναγκάζομαι να δοκιμάσω αυτές τις εκδόσεις από τα γνωστά "μαγαζάκια" είναι προφανείς, ο πρώτος και κυριότερος λόγος είναι ότι ούτε δουλεύω ούτε συνεργάζομαι με κάποια εταιρία, έτσι ώστε να με τροφοδοτεί με συσκευές και navigation progz για beta testing, ο δεύτερος λόγος είναι καθαρά γιατί είμαι περίεργος και μου αρέσει να ενημερώνομαι.

Στα των εντυπώσεων τώρα, ξεκινώντας με το Destinator 8 pro πρέπει να αναφέρω ότι δεν δοκίμασα την έκδοση που έρχεται με το PNA και σίγουρα θα δουλεύει απρόσκοπτα, αλλά το rip της, βάζοντας την σε 3 διαφορετικά μηχανάκια, εκεί διαπίστωσα ότι δεν δουλεύει σωστά ως υλοποίηση ανεξαρτήτου συσκευής όπως το Destinator 7 και αυτό φάνηκε όταν το δοκίμασα στο Navibox με ανάλυση 480x234 όπου ποτέ δεν έπαιξε σωστά.


Το γιατί δεν το γνωρίζω αλλά σίγουρα μια εικόνα είναι 1000 λέξεις και την βλέπετε παραπάνω, με τα μενού της κάθε οθόνης να πέφτουν το ένα πάνω στο άλλο και την αποτυχία στο να μπω σε περιβάλλον χάτη με "σκάσιμο" του destinator.exe.

Τελικά κατάφερα να το βάλω στο ΗΤC TC όπου εκεί διαπίστωσα μια μικρή αργοπορία στον
(επανά-) υπολογισμό διαδρομής και μια δυσκολία στο να παίξουν σωστά και με την πρώτη οι φωνές - συμβαίνει σε πολλά μηχανάκια - ελέω του νέου χαρακτηριστικού Text To Speech (μετατροπή κειμένου σε ομιλία).

Από την στιγμή που το κατάφερα να "κάτσει" σωστά δεν αντιμετώπισα κάποιο άλλο πρόβλημα, πιστεύω δε ότι οι απλοί χρήστες θα ξαφνιαστούν ευχάριστα και δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα προσαρμογής στο νέο περιβάλλον του, αλλά έχω την αίσθηση ότι οι έμπειροι χρήστες δεν θα εντυπωσιαστούν και τόσο από την αισθησιακή φωνή της Αφροδίτης (μέσω TTS) και σε καμιά περίπτωση δεν θα μπουν στο κόπο να αποχωριστούν την παλιά καραβάνα του χώρου που λέγεται Destinator 7 ή άλλα navigation progz like iGO8, ή το ανερχόμενο αλλά ¨σιδηρόφρακτο¨ GiniusDriver ακόμα και το TomTom με τα οποία προβλήματα εξελληνισμού.

Όπως και να έχει θεωρώ ότι με μικρές επεμβάσεις το Destinator 8 pro μπορεί να βρει το δρόμο του και να κατακτήσει μια θέση στη καρδιά μας αρκεί βέβαια να λυθούν τα παραπάνω προβληματάκια κάνοντας το συμβατό με όλες τις συσκευές.

Στα του Amigo τώρα τι να πω, για όσους έχουμε συνηθίσει στις ευκολίες του iGO8 πλήρης απογοήτευση, τα καλά νέα είναι ότι δεν είναι η επόμενη έκδοση αλλά μια ξεχωριστή υλοποίηση για amature users του εξαιρετικού iGO8 του καλύτερου κατ' εμε , navigation prog, αυτή την στιγμή.

Γράφω απογοήτευση για πολλούς και διάφορους λόγους, στα του GUI στο βωμό της απλότητας ισοπεδώθηκαν όλα, βασικές ρυθμίσεις έχουν κρυφτεί τόσο καλά που δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει να ασχοληθείς μαζί του, αλλά ακόμα και στα της πλοήγησης εκεί που θα έπρεπε να ακολουθήσει τα πατήματα του iGO8 χάνει όχι στα σημεία αλλά κατά κράτος, μην περιμένετε kml αποθηκεύσεις και καταγραφές διαδρομής, μην περιμένετε διαχείριση poi , μην περιμένετε σωστή αναζήτηση, μην περιμένετε την πολυχρηστικότητα και την πολυπροσαρμοστικότητα του iGO8.

Το καλό όμως είναι, ότι κάποιοι μερακλήδες όπως ο Dimmka, ασχολήθηκαν μαζί του και έφτιαξαν skins με αποτέλεσμα όλα αυτά τα κρυμμένα χαρακτηριστικά να τα βγάλουν προς τα έξω ανεβάζοντας το ένα επίπεδο παραπάνω.

Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν θα με έκανε να το επιλέξω, έτσι και αλλιώς η νέα έκδοση του iGO είναι προ των πυλών προετοιμάζοντας μας για τα καλύτερα.

Κλείνοντας αυτό το first look πιστεύω ότι οι δύο παραπάνω υλοποιήσεις, απευθύνονται σε συγκεκριμένες συσκευές και σε συγκεκριμένους χρήστες και δεν ξέρω κατά πόσο είναι έτοιμες έτσι ώστε να πείσουν αυτούς που ήδη έχουν GPS Νavigation Progz να τα αλλάξουν.

Labels: , , , , , , ,

3 Comments:

At 01 May, 2009 13:17 Anonymous Andy-fatic said...

Αφού δεν ξέρεις ρε Μπάμπη από GPS, γιατί ασχολείσαι και παραπληροφορείς τον κόσμο; lol Α, να μην σου πω ότι φταίνε και οι συσκευές σου!...

 
At 01 May, 2009 14:51 Anonymous MinOtaVrS said...

Γεια σου ρε Μανώλη αδελφέ :)

Kαλό μήνα και καλή πρωτομαγιά

 
At 01 May, 2009 15:17 Anonymous Andy-fatic said...

Επίσης, καλή πρωτομαγιά!

 

Post a Comment

<< Home