Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Εκδρομή: Μέτσοβο, Ιωάννινα μέσω Ν. Εγνατίας



Στα πλαίσια της τελικής παράδοσης της Εγνατίας, που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, επισκεφθήκαμε με φίλους το Μέτσοβο και τα Ιωάννινα υπό την μορφή ημερήσιας εκδρομής, ελέω εκλογών.

Η οδηγική εμπειρία στο νέο κομμάτι της Εγνατίας μοναδική, τόσο μοναδική που σε κάνει να σκέφτεσαι ότι άξιζε η αναμονή για αυτό το μεγάλο έργο που εκμηδενίζει πραγματικά τις αποστάσεις.

Συγκεκριμένα από τα Διόδια των Μαλγάρων έως στο Μέτσοβο χωρίς να ξεπεράσουμε τα όρια ταχύτητας κάναμε μόλις 1 ώρα και 45 λεπτά, για τα δε Ιωάννινα κάναμε ακόμα 20 λεπτά.

Η διαδρομή σε κάποια σημεία ήταν ονειρική και όσοι είστε λάτρεις της φωτογραφίας μην ξεχάσετε να φωτογραφήσετε την έξοδο σας από την σήραγγα της Παναγιάς (όπως πηγαίνετε για Μέτσοβο) όπου το τοπίο με τα καταπράσινα Έλατα σου κόβει την ανάσα.

Προβλήματα δεν θα συναντήσετε εκτός από ένα πολύ μικρό κομμάτι όπου δεν έχει γίνει η δεύτερη γέφυρα και για 1-2 χιλιόμετρα θα σας πάει σε μονό στίχο σε διπλό ρεύμα κυκλοφορίας (δείτε flick slide show) εξού και ο λόγος που προς το παρών η διέλευση στην Εγνατία Οδό είναι δωρεάν μιας και δεν έχουν μπει σε λειτουργία οι σταθμοί διοδίων.

Στα του Μετσόβου και των Ιωαννίνων.... τι να πω, όποιος δεν έχει πάει χάνει πραγματικά, ειδικά το Μέτσοβο είναι ένας ονειρεμένος προορισμός που πρέπει να τον επισκεφθείτε οπωσδήποτε.

Τόσο η φύση και οι ζεστοί άνθρωποι του Μετσόβου όσο τα τυροκομικά και τα φρέσκα κρέατα του, εκτός από πόλο έλξης των καλοφαγάδων, το καθιστούν και ως το γραφικότερο οικισμό της Ελλάδας.

Τα δε Ιωάννινα είναι μια πόλη που κυριολεκτικά συνδυάζει τα πάντα και κανείς δεν θα μείνει παραπονεμένος μιας και προσφέρει ένα πλήθος επιλογών για τον επισκέπτη μιας όπως ιστορικά μνημεία, μουσεία διασκέδαση και φυσικά άφθονο shopping.

Όπως και να έχει επιβάλλεται η επίσκεψή σας νησάκι της Λίμνης των Ιωαννίνων, στο Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Βρέλλη και φυσικά η βόλτα μέσα στην παλαιά πόλη με τα παραδοσιακά μαγαζάκια των αργυροχρυσοχόων που φροντίζουν να διατηρούν γνήσια την κληρονομιά που τους άφησαν οι παλιοί Γιαννιώτες μάστορες δημιουργοί .

Labels: , , , , , ,

4 Comments:

At 07 June, 2009 20:50 Anonymous GarageFuzz21 said...

Ωραία εκδρομή, με super φωτο !
Έχω μείνει κάποια χρόνια σ' εκείνα τα μέρη (Γιάννενα,Άρτα)και έχουν πολλές ομορφιές.
Ο Βρέλλης εδώ και χρόνια έχει κάνει μεγάλο έργο.
Απίστευτος.

 
At 07 June, 2009 20:55 Anonymous MinOtaVrS said...

Eτσι ακριβώς... τρομερή εκδρομή τρομερά μέρη και καταπληκτικά μουσεία !!

 
At 08 June, 2009 20:27 Anonymous MinO jr said...

Αυτό ενοίτε αλλά το Μέτσοβο ήταν ποιο ωραίο έτσι δεν είναι Min0tavrS;;;;;;;;;

 
At 08 June, 2009 21:48 Anonymous nasia said...

Πάντως τα περάσαμε πολυ ωραία μπαμπά

 

Post a Comment

<< Home