Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Facebook: Διχάζει η αλλαγή πολιτικής



Εδώ και λίγες ημέρες το Facebook για να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό του Twitter είναι «ανοιχτό» ( "αποκαλύψτε τα πάντα") σε όλους του χρήστες του Ιντερνετ.

Ωστόσο, οργανώσεις προστασίας προσωπικών δεδομένων προειδοποιούν ότι με αυτό τον τρόπο η προσωπική ζωή των χρηστών μπορεί να γίνει έρμαιο του οποιουδήποτε, τόσο των εταιρειών που συλλέγουν ονόματα και διευθύνσεις για εμπορικούς σκοπούς, όσο και των επιτήδειων crackers.

Ο νεαρός ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ισχυρίζεται ότι οι νέες ρυθμίσεις λειτουργούν και προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Δηλαδή όποιος από τους 350 εκατομμύρια χρήστες του Facebook το επιθυμεί θα μπορεί να περιορίζει τον κύκλο ατόμων με πρόσβαση στα προσωπικά του δεδομένα (μουσική, αγαπημένα βίντεο, φωτογραφίες και προσωπικές πληροφορίες).

Οσοι όμως θέλουν να τα μοιραστούν ελεύθερα με όλο το κοινό του Διαδικτύου θα μπορούν να το κάνουν. Τα μηνύματά τους θα διαβάζονται ελεύθερα.
«Απλώς ανταποκρινόμαστε στο αίτημα του κοινού μας να μοιράζεται πληροφορίες με όλους τους δυνατούς τρόπους», είπε ο αντιπρόεδρος του Facebook, Ελιοτ Σρέιτζ.
Το «άνοιγμα» του Facebook ευνοήθηκε και από τη Microsoft, που θέλει να διευρύνει τον κύκλο της Google.

Σημειώνεται ότι η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων του Καναδά ανάγκασε το Facebook να ενισχύσει το δίχτυ ηλεκτρονικής ασφαλείας, έτσι ώστε να μη «βλέπουν» τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών ανεπιθύμητοι τρίτοι.

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home