Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Google: CyberAttack made in China


Κινέζοι Hackers έβαλαν στο στόχαστρο περίπου 20 αμερικανικές εταιρείες και σε ορισμένες περιπτώσεις κατάφεραν να υποκλέψουν πηγαίο κώδικα και άλλου είδους πνευματική ιδιοκτησία.

Ο πρώτος στόχος των επιθέσεων ήταν το Gmail, όπου εμμέσως πλην σαφώς η Google απέδωσε τις επιθέσεις στην κινεζική κυβέρνηση, ανακοινώνοντας δε ότι στο εξής θα πάψει να λογοκρίνει τα αποτελέσματα των διαδικτυακών αναζητήσεων στην Κίνα.

Η επίθεση με το όνομα "Επιχείρηση Χαραυγή", αρχικά έγινε αντιληπτή από την McAfee και αργότερα επιβεβαιώθηκε και από τη Microsoft όπου και διαπιστώθηκε ότι ο Internet Explorer (v.6, 7 & 8) ήταν ένα από τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις της Πέμπτης χωρίς όμως ακόμα η Microsoft να έχει δώσει κάποιο διορθωτικό patch, συνιστώντας όμως στους χρήστες να θέσουν τη ρύθμιση ασφάλειας του ΙΕ στο «υψηλό».

Σύμφωνα με τη McAfee, οι σχεδιαστές των επιθέσεων ξεγέλασαν τους χρήστες ώστε να επιλέξουν έναν σύνδεσμο που οδηγούσε σε μολυσμένη ιστοσελίδα, η σελίδα αυτή εγκατέστησε στους υπολογιστές τους λογισμικό που επέτρεψε στους Hackers να αποκτήσουν τον έλεγχο των συστημάτων.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν οι ΗΠΑ, να επιδώσουν επίσημο διπλωματικό διάβημα στο Πεκίνο και η Google να αναστείλει προσωρινά τις εργασίες της στην Κίνα μέχρι να επιλυθεί το ζήτημα της λειτουργίας της στην Κίνα.
[via]

Labels: , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home