Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Γκάφα της McAfee παρέλυσε εκατομμύρια Η/Υ


Χιλιάδες υπολογιστές σε νοσοκομεία, πανεπιστήμια και εταιρείες σε όλο τον κόσμο έπαψαν εντελώς να λειτουργούν λόγω μιας ενημέρωσης στο πρόγραμμα προστασίας της McAfee που αναγνώρισε ένα απαραίτητο αρχείο των Windows ως κακόβουλο ιό.

Η αμερικανική εταιρεία λογισμικού ασφάλειας επιβεβαίωσε ότι η ενημέρωση που εξέδωσε στις 16.00 ώρα Ελλάδας την Τετάρτης προκαλεί αλλεπάλληλες επανεκκινήσεις σε εταιρικούς χρήστες των Windows XP Service Pack 3.

Λίγο αργότερα η McAfee διέθεσε μια νέα ενημέρωση που επιλύει το πρόβλημα, ήταν όμως ήδη πολύ αργά.

Ενδεικτικα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Σίρακιους της Νέας Υόρκης, οι 2.500 από τους 6.000 υπολογιστές σταμάτησαν να λειτουργούν και το ένα τρίτο των νοσοκομείων του Ρόουντ Αϊλαντ ανέβαλε πολλά χειρουργεία και σταμάτησε να δέχεται μη επείγοντα περιστατικά.

Εκτεταμένα φέρονται να ήταν τα προβλήματα και στα κεντρικά της Intel. Η γκάφα της McAfee «ουσιαστικά γονάτισε την Intel» ανέφερε στο AFP o αναλυτής Ρομπ Έντερλε του ομίλου Enderle στη Σιλικον Βάλεϊ.

Παραμένει αδιευκρίνιστο ακριβώς πόσοι υπολογιστές επηρεάστηκαν από το λάθος, σύμφωνα όμως με τις αναφορές που εμφανίζονται στο Διαδίκτυο είναι πολλές χιλιάδες ή ακόμα και εκατοντάδες χιλιάδες.

Δεδομένου ότι τα χαλασμένα PC έχασαν την πρόσβαση στα τοπικά δίκτυα και το Διαδίκτυο, οι τεχνικοί έπρεπε να εγκαθιστούν τη νέα ενημέρωση χειροκίνητα, γεγονός που παρέτεινε την αναστάτωση.
[via]

Labels: , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home