Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Adobe: Έτοιμο το Out-Of-Band Patch



Η Adobe ανακοίνωσε ότι από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία κρίσιμο patch το οποίο και θα κλείσει τις "ανοικτές πληγές" του Acrobat Reader.

Συγκεκριμένα τον περασμένο Ιούλιο, στο συνέδριο Black Hat Security φημολογείται ότι ερευνητής ασφάλειας της Apple αποκάλυψε μια προηγουμένως άγνωστη ευπάθεια ασφαλείας του Adobe Reader, την οποία και η Adobe αργότερα επιβεβαίωσε.

Λόγω του δημόσιου χαρακτήρα της δημοσιοποίησης και με το γεγονός ότι η παρουσίαση, περιείχε πολλές λεπτομέρειες για το exploit στο Διαδίκτυο η Adobe αποφάσισε ότι ο καλύτερος τρόπος δράσης θα ήταν να αντιμετωπίσει το θέμα έξω από το κανονικό κύκλο patch, και να το δώσει στη κυκλοφορία με την ονομασία out-of-band.

Μάλιστα λέγεται ότι προχώρησε ένα βήμα παρά πέρα και αντιμετώπισε το πρόβλημα ασφαλείας συνολικά, καθώς υπό συνθήκες επηρέαζε και το Flash Player plug-in (authplay.dll) όπου και κατά το update του, άφηνε εκτεθειμένους τους χρήστες.

Όπως και να έχει το συγκεκριμένο update είναι critical και δεν θα πρέπει να απουσιάζει από κανέναν χρήστη που χρησιμοποιεί τα παραπάνω προϊόντα της Adobe, για αυτό stay tuned!

Labels: , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home