Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Ρωσία: Παγκόσμιο Internet μέσω δικτύου δορυφόρων



Η Ρωσία σκοπεύει να θέσει σε τροχιά 48 δορυφόρους για το υπό σχεδιασμό πρόγραμμα Kosmonet, θέλοντας έτσι να δημιουργήσει ένα δίκτυο γρήγορου internet με την ραχοκοκαλιά του να βρίσκεται στο διάστημα.

Το συγκεκριμένο εγχείρημα θα δώσει προτεραιότητα στην πλοήγηση αεροσκαφών, δορυφόρων και άλλων καθοδηγούμενων αντικειμένων καθώς ένα τέτοιο σύστημα επικοινωνιών είναι πολύ χρήσιμο στις βόρειες και πολικές περιοχές, λόγω του ότι οι γεωστατικοί δορυφόροι δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτές τις περιοχές.

Μεταξύ των υπηρεσιών που απαιτούνται από τους καταναλωτές είναι οι φωνητικές επικοινωνίες, η ευρυζωνική αναμετάδοση, η συνδιάσκεψη με video και η μετάδοση σύντομων μηνυμάτων.

Πέρα από τη διαθεσιμότητα παγκόσμιας μετάδοσης μηνυμάτων, το πρόγραμμα θα μπορεί να λειτουργήσει ανεξάρτητα από τα αντίστοιχα συστήματα εδάφους, ώστε να παρέχει επικοινωνίες και υποδομές που θα μπορούν να λειτουργήσουν ανεξάρτητα από φυσικές καταστροφές ή άλλου είδους καταστροφή.

Συνολικά το πρόγραμμα εκτιμάται ότι θα κοστίσει 20 δισεκατομμύρια δολάρια (15 δισεκατομμύρια €), ενώ οι πρώιμες εκτιμήσεις λένε ότι το σύστημα θα αποπληρωθεί δέκα χρόνια μετά την εκκίνησή του.

Σημειώνεται ότι τέτοιες υπηρεσίες δεν παρέχονται ευρέως από κανένα σύστημα στον κόσμο.
[via]

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home