Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



UK: Συλλήψεις της ομάδας Anonymous



Όπως αναφέρει το BBC, η Βρετανική αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη πέντε ατόμων σε διάφορες πόλεις της χώρας, με την κατηγορία ότι συμμετείχαν στο κύμα επιθέσεων που εξαπέλυσε η ομάδα Anonymous, αντιδρώντας στις κινήσεις εταιριών σε βάρος του Wikileaks.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το LOIC, εργαλείο το οποίο διέθετε η ομάδα Anonymous μέσω του site της, υποστηρίζοντας ότι οι πιθανότητες εντοπισμού όσων συμμετείχαν είναι "σχεδόν μηδενικές", αφήνει ουσιαστικά απροστάτευτη τη διεύθυνση του χρήστη, επιτρέποντας στις αρχές να εντοπίσουν σχεδόν ανενόχλητες όσους συμμετέχουν στις επιθέσεις.

Η επιχείρηση των Βρετανικών αρχών πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τις Ευρωπαϊκές και Αμερικανικές αρχές. Οι πέντε συλληφθέντες, ηλικίας 15 έως 26 ετών, παραμένουν υπό κράτηση.

Όπως αναφέρει το insomnia, τον περασμένο Δεκέμβριο δύο έφηβοι Ολλανδοί συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι είχαν συμμετοχή στο συντονισμό των επιθέσεων, αλλά στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Τα ερωτήματα που εγείρονται πολλά, αν το LOIC είναι "τρύπιο" γιατί πιάστηκαν μόνο οι παραπάνω και όχι οι χιλιάδες που το χρησιμοποίησαν ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που το έστησαν και το έδωσαν στο κοινό πρώτοι;

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home