Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Τέλος στα Ανώνυμα Emails (?)



Μέχρι σήμερα το να βρει κάποιος από που προέρχεται ένα ανώνυμο spam email ήταν κάτι σχετικά δύσκολο, το πολύ πολύ να έβρισκε την IP του εισερχόμενου email, κάτι που όμως δεν εξασφάλιζε ότι θα βρεθεί και ο συντάκτης του, καθώς πολλές φορές υπάρχουν αρκετοί πιθανοί συγγραφείς από την ίδια IP.

Στο πρόβλημα αυτό έρχεται να απανήσει μια ομάδα ερευνητών από το Concordia University όπου ισχυρίζεται ότι έχει ανακαλύψει μια νέα τεχνική, η οποία αναγνωρίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό τον συγγραφέα ενός email.

Η συγκεκριμένη τεχνική αναλύει τα μοτίβα (patterns) στο γραπτό λόγο και τα συγκρίνει με τα αντίστοιχα άλλον υπόπτων . Όσα ταυτίζονται απορρίπτονται και στο τέλος μένουν μόνο τα μοναδικά (unique) μοτίβα του συγγραφέα.

Οι ερευνητές λένε ότι η ακρίβεια της μεθόδου αγγίζει το 90% και μπορεί να αξιοποιηθεί ακόμα και στις δικαστικές αίθουσες, όπου εξετάζονται σοβαρά ποινικά αδικήματα, όπως η διακίνηση παιδικής πορνογραφίας.

Το μόνο που μπορούμε να ευχηθούμε είναι να δούμε την εμπορική εφαρμογή των παραπάνω... το γρηγορότερο δυνατόν!

[via]

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home