Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Επεκτατικές βλέψεις από το Ubuntu


Επεκτατικές βλέψεις έχει το αφεντικό της Canonical...

Συγκεκριμένα ο Mark Shuttleworth ο πολυεκατομμυριούχος χρηματοδότης του προσφιλούς λειτουργικού θέλει να φέρει το Ubuntu σε ένα μεγαλύτερο εύρος συσκευών, όπως είναι τα κινητά τηλέφωνα, τα tablets και οι τηλεοράσεις, επιθυμώντας έτσι να αποκτήσει μερίδιο αγοράς σε έναν τόσο προσοδοφόρο τομέα όπως είναι οι παραπάνω συσκευές.

Τα πρώτα προϊόντα αναμένονται μέσα στους επόμενους 18 μήνες, αν και η Canonical δεν έχει ανακοινώσει ακριβές χρονοδιάγραμμα.

Ο Mark Shuttleworth δήλωσε πως οι προσπάθειες της Canonical θα επικεντρωθούν στην έκδοση 12.04 (Precise Pangolin) η οποία αναμένεται τον Απρίλιο του 2012 καθώς πρόκειται για την έκδοση η οποία θα υπόσχεται πενταετή υποστήριξη (Long Term Support).


[via]

Labels: , , , , , ,

4 Comments:

At 02 November, 2011 00:35 Anonymous Anonymous said...

Αστεία πράγματα..
Ας κοιτάξουν πρώτα πώς θα περιορίσουν την κατανάλωση της μπαταρίας στα netbook/laptop και μετά ας ασχοληθούνε με τα κινητά..
Τα ubuntu 11.10 έχουν ακόμα μεγαλύτερη κατανάλωση από τα 11.04..

http://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=OTg5NA
http://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=OTg5Mg

 
At 02 November, 2011 05:57 Anonymous MinO said...

Πολύ σωστός !!!

 
At 02 November, 2011 15:25 Anonymous Anonymous said...

Δεν αναπτύσεις έτσι λογισμικό. Το ένα θέμα είναι άσχετο με το άλλο. Η μεταφορά του ubuntu στα κινητά θα προσφέρει πιθανώς κώδικα και σε άλλες διανομές που μπορεί να τα καταφέρουν καλύτερα με την κατανάλωση της μπαταρίας.

Το ένα κομμάτι είναι άσχετο με το άλλο. Ούτε τα windows είναι τέλειο λογισμικό αλλά η microsoft ασχολείται και με κινητά. Η canonical έχει ρίξει πολύ δουλειά στο να κάνει την εγκατάσταση και χρήση του linux προσιτή και στον αρχάριο χρήστη.

Αν δεν ήταν η canonical πιθανώς να μην έγραφες το παραπάνω σχόλιο και να μην ήξερες καν "τα linux".

 
At 02 November, 2011 15:30 Anonymous MinO said...

Τι να την κάνεις την προσιτοτητα όταν το Laptop σου αδειαζει στο 1/3 του κανονικου χρονου...

Θα ηταν αγνώμων όποιος δεν αναγνωρίζε στη canonical την προσφορα της στην κοινοτητα linux... Αυτο όμως δεν την βάζει αυτοματα στο απυρόβλητο και σε καμια περιπτωση δεν την θετει προ των ευθυνών της καθως τον τελευταίο καιρό όλο και πιο πολύ πληθαίνουν οι φωνες δυσαρέσκειας με τα καμώματα της και την στροφη που επιχειρεί σε ενα τόσο δημοφιλές κομματι του Linux..

 

Post a Comment

<< Home