Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Λευκορωσία: Νόμος Σόκ κατά του Internet



Η Λευκορωσία θέσπισε νόμο που απαγορεύει την πρόσβαση των πολιτών της σε εμπορικές ιστοσελίδες με έδρα άλλη χώρα, καθώς και τη χρήση των υπηρεσιών τους.

Ο νόμος θα αρχίσει να εφαρμόζεται στις 6 Ιανουαρίου, θα στοχεύει κυρίως σε εμπορική και καταναλωτική δράση με εταιρείες του εξωτερικού, ενώ θα επιφέρει πρόστιμο 125 δολαρίων σε όποιον συνδιαλλαγεί με εταιρεία του εξωτερικού.

Ο νέος νόμος απαιτεί από εταιρείες και επιχειρηματίες, να χρησιμοποιούν domains αποκλειστικά της Λευκορωσίας, προκειμένου να παράσχουν υπηρεσίες μέσω διαδικτύου, να πουλήσουν προϊόντα ή να ανταλλάξουν e-mail.

Πρόκειται για ευθεία απάρνηση των πλεονεκτημάτων του ανοικτού διαδικτύου, γεγονός που θα επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία και την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Με την εποπτεία της αστυνομίας, του τελωνείου και της μυστικής αστυνομίας, θα εποπτεύονται οι επιχειρήσεις που έχουν έδρα εκτός της Λευκορωσίας και θα διώκονται ποινικά.

Επιπλέον, οι ιδιοκτήτες και οι διαχειριστές των internet cafe, καθώς και άλλων σημείων δημόσιας πρόσβασης στο διαδίκτυο, θα είναι υπόλογοι αν οι πελάτες τους επισκέπτονται δικτυακούς τόπους με έδρα εκτός της χώρας, αν δεν ελέγχουν τη σχετική δράση και δεν την αναφέρουν στις αρχές.

Το αυτό θα ισχύει και στις περιπτώσεις ιδιωτών που δίνουν πρόσβαση σε τρίτους από τον υπολογιστή του σπιτιού τους.

Τέλος, ο οπισθοδρομικός νόμος εξουσιοδοτεί την κυβέρνηση να συντάξει μαύρες λίστες ιστοσελίδων, για τον αποκλεισμό τους από τους εγχώριους ISP. Περιεχόμενο πορνογραφίας και υλικό εξτρεμιστικής φύσης θα αποκόπτεται.

[via]

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home