Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Google: Υπέκλεπτε δεδομένα ανοικτών Wi-Fi



Τουλάχιστον ένας προϊστάμενος της Google γνώριζε ότι γινόταν συλλογή προσωπικών δεδομένων από τα ξεκλείδωτα δίκτυα Wi-Fi που εντόπιζαν τα διερχόμενα αυτοκίνητα της υπηρεσίας Street View στις περιηγήσεις τους ανά τον κόσμο, από το 2008 έως το 2010.

Αυτό αποκαλύπτει εκτενής αναφορά και e-mail που αντάλλαξε ο εν λόγω υπάλληλος της Google με τον προγραμματιστή που ανέπτυξε τον επίμαχο κώδικα «υποκλοπέα». Στην ίδια έκθεση αναφέρεται ότι ο προγραμματιστής το είχε πει και σε συνάδελφό του, αναφέρει το BBC News.

Η Google επιμένει να ισχυρίζεται ότι το σχέδιο για την συλλογή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα αποτέλεσε επινόηση ενός και μόνο ανθρώπου, του μηχανικού που ανέπτυξε τον κώδικα και ότι τελικά, δεν υπήρχε πρόθεση για την παραβίαση απορρήτου.

Στα προσωπικά δεδομένα που συνέλεξαν τα αυτοκίνητα της Google περιλαμβάνονται διευθύνσεις δικτυακών τόπων που επισκέπτονταν οι ανυποψίαστοι χρήστες του εκάστοτε ανοικτού ασύρματου δικτύου (όχι μόνο τα δημόσια ανοικτά Wi-Fi hotspot αλλά και τα ανοικτά Wi-Fi στα σπίτια), κωδικούς εισόδου σε υπηρεσίες ή και το περιεχόμενο μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αποκαλύπτει η Wall Street Journal.

Πάντως, τα ονόματα των ανθρώπων-κλειδί στην υπόθεση δεν αποκαλύπτονται και ο μηχανικός λογισμικού αρνήθηκε να καταθέσει, επικαλούμενος το δικαίωμά του να μην ενοχοποιήσει εαυτόν.

Λεπτομερή στοιχεία για την υπόθεση της υποκλοπής δεδομένων από την υπηρεσία Google Street View ανά τον πλανήτη συγκεντρώνονται στο Κέντρο Πληροφόρησης για το Ηλεκτρονικό Απόρρητο EPIC .

[via]

Labels: , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home