Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Νέο malware για Linux και Mac OS X


Ένα νέο malware που στοχεύει συστήματα Mac και Linux προκαλεί πονοκέφαλο σε όσους το συναντήσουν.

To Wirenet.1 είναι υπεύθυνο για την υποκλοπή κωδικών πρόσβασης που είναι αποθηκευμένοι σε browsers όπως οι Chrome, Chromium, Firefox και Opera. Επιπλέον, έχει την ικανότητα να υποκλέψει τους κωδικούς πρόσβασης από δημοφιλείς εφαρμογές όπως οι SeaMonkey, Pidgin και Thunderbird. Ακόμα και αν κάποιος δεν χρησιμοποιεί κάποια από τις παραπάνω εφαρμογές, διατρέχει επίσης κίνδυνο καθώς υπάρχει και keylogger στο malware.

To ξέσπασμα του malaware που μόλις πρόσφατα ανιχνεύθηκε, σημαίνει ότι εξακολουθούν να λείπουν αρκετά κομμάτια από το παζλ. Είναι άγνωστο πως το κακόβουλο λογισμικό διαδίδεται, αλλά η Ρωσική εταιρεία antivirus Dr. Web, λέει ότι ο κακόβουλος κώδικας εγκαθίσταται στον home κατάλογο του χρήστη με το όνομα WIFIADAPT.

Αν υπάρχει υποψία μόλυνσης, υπάρχουν μερικές ενέργειες που πρέπει να γίνουν άμεσα. Η Dr. Web, δεν χάνει χρόνο να επισημάνει ότι το antivirus λογισμικό της θα κρατήσει ασφαλή τον υπολογιστή (έναντι αμοιβής, βεβαίως βεβαίως). Μια άλλη απλή επιλογή είναι να απενεργοποιηθεί η επικοινωνία με τον διακομιστή ελέγχου που χρησιμοποιείται από τον συγγραφέα του κακόβουλο κώδικα. Σε αυτή την περίπτωση, ο αποκλεισμός της διεύθυνσης ΙΡ 212.7.208.65 θα είναι χρήσιμος.

Το πιο δημοφιλές Trojan που μόλυνε συστήματα μη-Windows είναι το Flashback, μια τροποποιημένη έκδοση του Backdoor.Flashback.30 που ανακαλύφθηκε πρώτη φορά από την Dr Web, τον Απρίλιο του 2012. Αυτό το malware φέρεται να είχε μολύνει περισσότερους από 600.000 υπολογιστές Mac.

Εν κατακλείδι... το γεγονός ότι δεν υπάρχει ασφάλεια σε ότι είναι ανεβασμένο στο "τιμημένο" διαδίκτυο είναι αδιαπραγμάτευτο, αλλά θα πρέπει να αναρωτηθούμε και να προβληματιστούμε για τα παρακάτω:

α. Είναι τυχαίο το γεγονός ότι πλησιάζουμε στην έλευση της πολυδιαφημιζόμενης έκδοσης των νέων Windows.

β. Είναι τυχαία η εμπλοκή -για ακόμη μια φορά- της Dr. Web.

γ. Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι τα Mac και ειδικότερα τα Linux λειτουργικά συστήματα είναι έτη φωτός πιο ασφαλή από ότι τα Windows.

Από εκεί και πέρα τα συμπεράσματα δικά σας...

[via]

Labels: , , , , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home