Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Download: Pear Linux 6


Ενας λόγος που πολλοί χρήστες αγαπούν πραγματικά το Ubuntu Linux είναι λόγω της απλότητας του.

Όταν όμως τα παιδιά της Canonical αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν το Unity στο Ubuntu, αυτό προκάλεσε μεγάλη δυσαρέσκεια σε πολλούς χρήστες με αποτέλεσμα να ευδοκιμήσουν νέες Ubuntu based διανομές χωρίς όμως το Unity.

Μια από αυτές τις διανομές είναι και το Pear Linux το οποίο και δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στην Γαλλία ακριβώς για το παραπάνω λόγο.

Σε αντίθεση με το Linux Mint που στοχεύει τους χρήστες που αγαπούν το κλασσικό GUI ο στόχος του Pear Linux είναι να δημιουργήσει μια διανομή Linux που να έχει όλα τα χαρακτηριστικά του Ubuntu αλλά να μοιάζει και να συμπεριφέρεται όμοια με το MacOS.

Στα θετικά του το καλύτερο Software Center, που έχουμε δει εως τώρα το επονομαζόμενο "Pear appstore" το όποίο και μας δείχνει τον τρόπο που θα έπρεπε να είναι σχεδιασμένο το Software Center της Canonical.

Στα αρνητικά του η αντοχή του στον χρόνο όχι λόγο υποστήριξης αλλά ελέω της πολιτικής της Apple που προασπίζεται δικαστικά τα δικαιώματά της σε ότι αφορά την αντιγραφή των προϊόντων της.

To Pear Linux έφτασε αισίως στην έκδοση 6 και βασίζεται επάνω στο Ubuntu 12.04 LTS.

Το ISO του Pear Linux (τόσο για 32bit όσο και 64bit) είναι περίπου 800MB, και μπορείτε να επιλέξετε να το κατεβάσετε ακόμα και ως torrent.

Αν λοιπόν βαρεθήκατε τα συνηθισμένα και κρυφοκοιτάζετε προς MacOS, δώστε μια ευκαιρία στο Pear Linux ;)

Download: Pear Linux 6

Labels: , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home