Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Συνελήφθησαν Bank Hackers

avis_recherche_mitnick
Οι διωκτικές αρχές των ΗΠΑ αναφέρουν ότι έχουν απαγγείλει κατηγορίες σε τρία άτομα για κατασκευή και διανομή ενός ιού που μόλυνε πάνω από ένα εκατομμύριο υπολογιστές σε όλο τον κόσμο.

Ισχυρίζονται ότι ο ιός Gozi χρησιμοποιήθηκε για την απόκτηση πρόσβασης σε προσωπικές τραπεζικές πληροφορίες με αποτέλεσμα την κλοπή εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ κατά την περίοδο 2005-2011.

Οι ύποπτοι, ένας Ρώσος, ένας Λιθουανός και ένας Ρουμάνος, λειτουργούσαν "ένα σύγχρονο κύκλωμα ληστειών τραπεζών, που δεν απαιτούσε τη χρήση ούτε όπλων, ούτε μασκών", αναφέρουν οι αρχές. Οι τρεις ύποπτοι, όλοι ηλικίας 25-28 ετών, έχουν ήδη συλληφθεί.

Ο Nikita Kuzmin, 25 ετών ρωσικής καταγωγής, δήλωσε ένοχος των κατηγοριών τον Μάιο του 2011, δήλωσε ο Ομοσπονδιακός Εισαγγελέας των ΗΠΑ Preet Bharara σε συνέντευξη τύπου την Τετάρτη στη Νέα Υόρκη. Οι διαδικασίες έκδοσης των υπόλοιπων δύο κατηγορουμένων - του Ρουμάνου Mihai Ionut Paunescu, 28 ετών και του Λιθουανού Deniss Calovskis, 27 ετών - είναι σε εξέλιξη.

Η έρευνα της κυβέρνησης των ΗΠΑ που είναι σε εξέλιξη ισχυρίζεται ότι η δράση των τριών ξεκίνησε στην Ευρώπη και αργότερα επεκτάθηκε και στις ΗΠΑ, όπου σε κάποια στιγμή μολύνθηκαν και πάνω από 190 υπολογιστές που ανήκουν στην υπηρεσία διαστήματος και αεροναυπηγικής των ΗΠΑ (NASA).

Αναφέρουν ότι Kuzmin και οι συγκατηγορούμενοι του - με τα ψευδώνυμα Virus και Miami - κατάφεραν να αποκομίσουν με παράνομο τρόπο τουλάχιστον $50 εκατομμύρια με τη χρήση του ιού αυτού.

"Η υπόθεση αυτή θα πρέπει να αφυπνίσει τις τράπεζες αλλά και τους καταναλωτές, καθώς το έγκλημα στον κυβερνοχώρο παραμένει μια από τις μεγαλύτερες απειλές που αντιμετωπίζουμε και δεν πρόκειται να εκλείψει σύντομα", δήλωσε ο κ. Bharara.

Είπε, ακόμα, ότι το FBI είχε συνεργαστεί με αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας, για να εντοπιστεί το κύκλωμα, ένα από το τα πιο βλαβερό για τις τσέπες των θυμάτων από όσα έχει συναντήσει.

[via]

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home