Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



NSA: Έχει πρόσβαση σε υπολογιστές χωρίς Internet

nsa-radio-waves

Για την NSA καθώς και στους τρόπους αντιμετώπισης αυτής, μετά την δημόσια αποκάλυψη του Edward Snowden, περί της παρακολούθησης κάθε ηλεκτρονικής και δικτυακής κίνησης στον πλανήτη, έχουμε αναφερθεί πολλές φορές.

Αυτό όμως που δεν γνωρίζαμε και ήταν απλά θέμα χρόνου να συμβεί, είναι το πρόσφατο δημοσίευμα των The New York Times όπου θέλει την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ να έχει αναπτύξει τεχνολογία η οποία της επιτρέπει την πρόσβαση στα δεδομένα υπολογιστών που δεν έχουν συνδεθεί στο διαδίκτυο, μάλιστα το εντυπωσιακό είναι ότι αυτή η «μυστική τεχνολογία» είναι σε χρήση τουλάχιστον από το 2008.

Για όσους αναρωτιούνται πως δουλεύει η τεχνολογία αυτή φαίνεται να χρησιμοποιεί ένα συγκεκαλυμμένο κανάλι ραδιοκυμάτων το οποίο μεταδίδεται είτε από μικροσκοπικά κυκλώματα είτε μέσω USB συσκευών.
usa-vous-écoute-MPI

Αν αναλογιστούμε ότι αυτές οι πληροφορίες μπορούν να  αποσταλούν σε σταθμούς αναμετάδοσης η κάλυψη μπορεί και φτάνει χιλιόμετρα μακριά από τον στόχο με ότι αυτό συνεπάγεται σε εύρος παρακολούθησης.

Όπως αντιλαμβάνεστε η συγκεκριμένη τεχνολογία παρακολούθησης απαιτεί φυσική παρουσία, καθώς απαιτείται η λαθραία εισαγωγή αυτών των κυκλωμάτων στους υπολογιστές στόχους. Ποιος μας λέει όμως ότι η όλη διαδικασία δεν έχει απλοποιηθεί επιτυγχάνοντας έτσι το απόλυτο επίπεδο παρακολούθησης και δεν είναι ήδη ενσωματωμένη σε συσκευές που έχουμε ήδη στο σπίτι μας, ποιος μας εξασφαλίζει ότι εταιρίες κολοσσοί που συνεργάζονται στενά με την NSA όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουν ενσωματώσει αυτή την τεχνολογία στο hardware που προορίζεται για τον κάθε ανυποψίαστο χρήστη;

Όπως και να έχει το όλο θέμα είναι πολύ ενδιαφέρον και απαιτεί την προσοχή μας, όσοι θέλετε να διαβάσετε όλο το άρθρο των New York Times δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο εδώ.

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home