Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Το Android L φέρνει νέο user interface


Το Android L φέρνει νέο user interface βασισμένο επάνω στο Material Design (η αρχική ονομασία του ήταν Quantum Paper), που επαναπροσδιορίζει τον τρόπο που ο χρήσης αλληλεπιδρά με την συσκευή του.

Το Material Design φέρνει ένα φρέσκο look και είναι εμπνευσμένο από το μελάνι και το χαρτί, έχει μια νέα μεταβλητή ύψους ώστε να δίνει διαφορετική οπτική για κάθε εφαρμογή και είναι ικανό να αντιδρά και να επανασχεδιάζεται δυναμικά σε κινήσεις και άγγιγμα με κινούμενο feedback και εφέ.


Ανασχεδιασμένες είναι και οι ειδοποιήσεις που πλέον γίνονται διαδραστικές και μπορούν να ταξινομηθούν ανάλογα με τις συνήθεις του χρήστη και το ποιές θεωρεί εκείνος σημαντικές.

"Πατώντας" επάνω στο Material Design και τις νέες Notifications, το core UI του Android αναβαθμίζεται με αλλαγές στο menu των πρόσφατων εφαρμογών, που χάρη στο νέο API
μπορούν να καταλαμβάνουν πολλαπλές  σελίδες, ενώ επιπλέον τα tabs του Chrome θα εμφανίζονται εκεί μαζί με τις εφαρμογές που εκτελέστηκαν πρόσφατα για  άμεση εναλλαγή.


Η έκδοση L φέρνει το τέλος της Dalvik της μηχανής που ως τώρα εκτελούσε τις Android εφαρμογές και πλέον
το Android θα τρέχει με τον ART compiler που σύμφωνα με την Google φέρνει 2x φορές καλύτερη απόδοση,
λιγότερα "σκουπίδια", λιγότερη κατανάλωση μνήμης, ενώ είναι έτοιμη για κώδικα 64bit.


Αναβάθμιση θα έρθει και στην απόδοση των γραφικών αφού το Android Extension Pack, δίνει την δυνατότητα στους developers να χρησιμοποιήσουν χαρακτηριστικά που συναντάμε στα γραφικά για υπολογιστές/κονσόλες, σαν τα tessellation, προηγμένο φωτισμό και δυνατότητες πολύ κοντά σε αυτές του DirectX 11.

Δεν σταματάνε εδώ οι βελτιώσεις όμως, αφού με το Project Volta
για το οποίο δεν είναι γνωστές πολλές λεπτομέρειες έχει σκοπό να βελτιώσει την διαχείριση και αυτονομία της μπαταρίας, με ένα αναλυτικό Battery Historian UI στο οποίο θα εμφανίζεται με λεπτομέρειες για το τι καταναλώνει την μπαταρία, ενώ επιπλέον φέρνει ένα νέο Power Saving mode που θα προσαρμόζει την απόδοση ώστε να επεκτείνεται η διάρκεια της μπαταρίας στο μέγιστο δυνατό, η Google μιλάει για επιπλέον 90 λεπτά με το Power Saving ενεργό.

Επιπρόσθετα το νέο JobScheduler API επιτρέπει στις εφαρμογές να καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια για μη κρίσιμα tasks.

[via]

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home