Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Kodi: Το νέο όνομα του XBMC από την έκδοση 14

kodi-splash-600x336

To XBMC, το κορυφαίο ανοιχτού κώδικα Media Center, πλέον μετονομάζεται σε Kodi Entertainment Center από την έκδοση 14 που θα κυκλοφορήσει σύντομα. Η αλλαγή αυτή κατά κύριο λόγο οφείλεται πως το προηγούμενο όνομά του το έλκει από το Xbox Media Center και έχουν δημιουργηθεί ορισμένα νομικά προβλήματα (Microsoft γαρ), σχετικά με το υπάρχον όνομα και logo του. Βέβαια εκτός του ονόματος γίνονται πολλές αλλαγές και στον κώδικα του και όπως φαίνεται οι προγραμματιστές του θα είναι απασχολημένοι για πολύ διάστημα ακόμα. Σημειώστε πως αυτή την στιγμή η σταθερή του έκδοση είναι η 13.1, ενώ έχει κυκλοφορήσει σε beta η 13.2. Στην ουσία αυτές οι εκδόσεις δεν έχουν κάτι νέο, μα κυρίως διορθώσεις σφαλμάτων.

Για την εγκατάστασή του σε Ubuntu, Mint και παράγωγες διανομές, ισχύουν τα γνωστά (δείτε σχετικά), ενώ η επόμενη έκδοσή του θα περασει και αυτή στα αποθετήρια των διανομών τις προσεχείς ημέρες. Δεν θα συνιστούσαμε να περάσετε τη νέα έκδοσή του 13.2 ακόμα, μα αν επιμένετε, μπορείτε να προσθέσετε το unstable αποθετήριο του:



sudo add-apt-repository ppa:team-xbmc/unstable
sudo apt-get update
sudo apt-get install xbmc
 
Αν έχετε προβλήματα με αυτή την δοκιμαστική εκδοση, μπορείτε να την διαγράψετε με την εντολή:

sudo apt-get remove xbmc

- H download page του.
>>> η ιστοσελίδα του XBMC/Kodi.
[via]

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home