Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Η IBM θέλει να σκοτώσει το σκληρό δίσκο που η ίδια εφηύρε


Σώζοντας αρχεία στη μνήμη είναι κάτι που υποτίθεται πρέπει να είναι αόρατο από τον τελικό χρήστη. Δεν θέλουμε να το σκεφτόμαστε, πρέπει απλά να δουλεύει. Όμως, είτε είναι SSD είτε σκληρός δίσκος, οι συμβατικές λύσεις αποθήκευσης έχουν τους περιορισμούς τους, όπως για παράδειγμα την ταχύτητα, την επανεγραψιμότητα και την ανθεκτικότητά τους. Μία ομάδα της IBM Research στο Almaden της California έχει την λύση για όλα αυτά και την ονομάζει "racetrack μνήμη".

Ο Stuart Parkin, υπάλληλος της IBM που ηγείται της έρευνας στο πεδίο της μαγνητοηλεκτρονικής και σπιντρονικής, είναι ο άνθρωπος που επιβλέπει την δημιουργία αυτής της νέας λύσης αποθήκευσης που έχει σκοπό να "σκοτώσει" τον σκληρό σας δίσκο. Το οποίο είναι ειρωνικό γιατί η IBM ήταν αυτή που εφηύρε τον σκληρό δίσκο την δεκαετία του 1950.

Και τι είναι λοιπόν αυτή η "racetrack μνήμη"; Φανταστείτε μία σειρά από μικροσκοπικούς μαγνήτες, όλοι τους φτιαγμένοι στρώμα-στρώμα πάχος ενός μονάχα ατόμου, από την ομάδα του Parkin, που μπορούν να μετακινούνται πάνω και κάτω κατά μήκος μίας (μεταφορικά) racetrack (πίστα αγώνων) με "ένα πολύ συνεκτικό τρόπο" όταν τους διαπερνάει ρεύμα. Αυτή η διάταξη όχι μόνο εγγυάται αυξημένες ταχύτητες ανάγνωσης/εγγραφής, αλλά είναι επίσης και φθηνότερη στη παραγωγή της και είναι εξαιρετικά ανθεκτική χάρη στην απουσία μετακινούμενων μερών και αυξάνει την χωρητικότητα σημαντικά.

Ήδη η ομάδα του Parkin έχει καταφέρει να επιδείξει τα προτερήματα της νέας αποθηκευτικής λύσης εφαρμόζοντάς την σε υφιστάμενα flash τσιπ μνήμες. Η ομάδα του κατάφερε να παράξει σχεδόν "250 μαγνητικούς τοίχους τομέα σε μία racetrack" τα οποία, όταν εφαρμόζονται στην flash, μπορούν να αυξήσουν την πυκνότητα αποθήκευσης κατά 100 φορές. Και επιπλέον, δεν θα πάθουν αλλοίωση ποτέ, που σημαίνει ότι είναι επανεγγράψιμα για πάντα. Αυτό είναι κάτι που η μνήμη flash απλά δεν μπορεί να το καταφέρει όπως είναι τώρα.

[via]

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home