Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Δωρεάν ίντερνετ σε 304 δήμους


Από 304 δήμους θα ξεκινήσει η παροχή του δωρεάν ίντερνετ, εξαγγελία την οποία είχε κάνει ο Αντώνης Σαμαράς τον περασμένο Νοέμβριο.

Σε πρώτη φάση, στα wi-fi hotspots, όπως ονομάζονται τα σημεία στα οποία θα υπάρχει δωρεάν παροχή σύνδεσης ίντερνετ είναι 100 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία, όπως και 200 λιμάνια και μαρίνες. Στους δήμους στους οποίους θα ξεκινήσει η εφαρμογή δεν είναι ο Αθηναίων, καθώς και άλλοι μεγάλοι δήμοι όπως Χαλάνδρι, Πετρούπολη, Κορωπί, Κερατσίνι- Δραπετσώνα και Πολυγύρος, σύμφωνα με την «Ημερησία».

Στα συγκεκριμένα σημεία, οι πολίτες θα μπορούν να συνδέονται στο ίντερνετ για 30 λεπτά, υπό την προϋπόθεση ότι βρίσκονται σε απόσταση 20 μέτρων από το σημείο πρόσβασης για εσωτερικούς χώρους και σε απόσταση 100 μέτρων για τα εξωτερικά σημεία. Κάθε σημείο θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί περίπου 40 έως 50 χρήστες ταυτόχρονα οι οποίοι θα μπορούν:

Αργότερα, το δίκτυο wi-fi θα επεκταθεί σε χώρους μεγάλης έκτασης, ειδικού ενδιαφέροντος και ειδικών τεχνικών και λειτουργικών απαιτήσεων δικτύου και εξοπλισμού, (χώροι εκδηλώσεων ή τουριστικού ενδιαφέροντος, ανοιχτοί αθλητικοί χώροι κλπ).
Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών, στα μέσα του 2015 θα είναι έτοιμα τα πρώτα 4.000 hotspot για την παροχή δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο.
 
Για να δείτε τους 304 δήμους που μετέχουν στο πρόγραμμα πατήστε εδώ.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home