Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



H Huawei εναντίον των Windows Phone


Κάπου εκεί στις αρχές του χρόνου, η Huawei δήλωνε ότι στα σχέδιά της ήταν και η δημιουργία dual-booting Windows Phone και Android smartphones για τις ΗΠΑ, όμως λίγο μετά ακύρωσε το σχέδιο αυτό, χωρίς να εξηγήσει το λόγο που υποχώρησε. Ποτέ δεν είναι αργά όμως για να μάθουμε την αλήθεια, έστω και τόσο καιρό μετά. Η Huawei αναφέρει λοιπόν πως εάν υπήρξε ένας παράγοντας που έλαβε σοβαρά υπόψιν τότε η εταιρεία, ήταν το ότι τα κέρδη της θα ήταν χαμηλά από την προώθηση των Windows Phone συσκευών.

Ο Joe Kelly, υπεύθυνος Τύπου για τη Huawei, δήλωσε ότι οι Windows Phone συσκευές δεν είναι καθόλου κερδοφόρες για την εταιρεία και επεσήμανε ότι κανείς δεν αύξησε τα έσοδά του, ούτε έβγαλε χρήματα από τις πωλήσεις WP smartphones.

Άρα αυτή ήταν και η πρωταρχική τους σκέψη και αυτό τους οδήγησε στο να μην θελήσουν να ασχοληθούν καθόλου με το όλο θέμα.

Η τολμηρή αυτή δήλωση με πολλές αιχμές εναντίον της Microsoft, έρχεται μόλις λίγους μήνες μετά αφού η γνωστή εταιρεία software αποφάσισε να διαθέτει τα Windows Phone δωρεάν προκειμένου να προσελκύσει κατασκευαστές, ενώ ανακοίνωσε και συνεργασίες με κινέζους κατασκευαστές όπως οι Foxconn, Lenovo, Longcheer και ZTE πριν από μερικούς μήνες.

Από τη μία η Microsoft προσπαθεί απεγνωσμένα να δελεάσει όσο το δυνατόν περισσότερους κατασκευαστές mobile συσκευών να υιοθετήσουν το δικό της mobile OS και από την άλλη η Huawei της κάνει επιπλήξεις και είναι σκληρή μαζί της όσον αφορά τα WP.

Μένει να δούμε τι κρύβει το μέλλον για τη Microsoft, θα πετύχει ή όχι το εγχείρημά της; Θα έχουμε μήπως αντίστοιχες καυστικές δηλώσεις και από άλλους εταίρους;

[via]

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home