Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



[How To] Πώς να εκτυπώσετε ταυτόχρονα πολλαπλά αρχεία σε Linux Mint/Ubuntu


Η εκτύπωση πολλών αρχείων με ένα κλικ δυστυχώς απουσιάζει από αρκετές υλοποιήσεις, ένα πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι ο File manager Nemo του Linux Mint 17.1 Cinnamon edition. Σήμερα θα δούμε πώς μέσω κονσόλας, μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο, με την προϋπόθεση ότι τα αρχεία προς εκτύπωση είναι σε έναν κοινό φάκελο.

Η παραπάνω διαδικασία μπορεί να εφαρμοσθεί ανεξαρτήτου έκδοσης Ubuntu/Linux Mint ακόμα και εάν έχετε την δυνατότητα να κάνετε δεξί κλικ στα αρχεία που σας ενδιαφέρουν και να τα εκτυπώσετε μέσω επιλογής.

Υπάρχουν πιθανότατα πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να προσθέσετε την επιλογή εκτύπωσης με δεξί κλικ στο μενού σας, αλλά μια γρήγορη και "βρώμικη" λύση είναι να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή εντολών, χρησιμοποιώντας την εντολή lpr.

Η εντολή lpr στέλνει τα αρχεία που βρίσκονται μέσα σε έναν συγκεκριμένο φάκελο, στον προεπιλεγμένο εκτυπωτή σας.


Στο παραπάνω παράδειγμα, με την εντολή  lpr * .jpg έστειλα όλα τα αρχεία jpg που βρίσκονται στον φάκελο Multiply_Files στον εκτυπωτή μου για εκτύπωση. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και εσείς με όλα τα γνωστά αρχεία επεκτάσεων όπως pdf, txt, odt κλπ.

Ανάλογα με τον τύπο αρχείου η εντολή που θα πρέπει να δώσετε είναι :
lpr * .τύπος αρχείου
Προσοχή: Μην ξεχάσετε να πλοηγηθείτε μέσω της γραμμής εντολών στον φάκελο με τα προς εκτύπωση αρχεία.
Enjoy !

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home