Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Επικίνδυνο AdAware εμφανίστηκε στο Google Play Store


Ένα νέο Adware έκανε την εμφάνισή του στο Play Store της Google, μέσω του οποίου μπορούν να σταλούν SMS αυξημένης χρέωσης ή να γίνει συλλογή δεδομένων.

Αυτό το Adware εμφανίστηκε σε τρεις εφαρμογές οι οποίες και αποσύρθηκαν από την Google μετά από καταγγελίες, ενώ πρέπει να απεγκατασταθούν και από τα smartphones.

Πρόκειται για τις εφαρμογές IQ Test, Durak και Konka russian history, οι οποίες λίγες μέρες μετά την εγκατάστασή τους, εμφανίζουν στον χρήστη ψευδή μηνύματα ότι το κινητό αντιμετωπίζει προβλήματα ασφαλείας, ενώ εμφανίζονται πολλές διαφημίσεις και πορνογραφικό υλικό.

Τα ίδια μηνύματα προτρέπουν τον χρήστη να στείλει ένα SMS ή να εγκαταστήσει κάποια εφαρμογή για την επιδιόρθωση του προβλήματος.

Στην πρώτη περίπτωση οι χρεώσεις είναι ιδιαίτερα αυξημένες, ενώ στην δεύτερη περίπτωση, οι εφαρμογές συλλέγουν προσωπικά δεδομένα.

Σύμφωνα με τον ειδικό της Avast, Filip Chytry, οι χρήστες πρέπει να προσέχουν και την περιγραφή των εφαρμογών πριν τις εγκαταστήσουν, αφού παρατήρησε ότι η χρήση της αγγλικής γλώσσας δεν ήταν σωστή.

[via]

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home