Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Intel Optane SSD: Eπτά φορές ταχύτερος


























Πολύ μεγάλες ταχύτητες υπόσχεται η Intel με τους νέους της SSD που θα κάνουν την εμπορική τους εμφάνιση το 2016. Επί του παρόντος οι Intel Optane SSD παρουσιάστηκαν ως demo στο Intel Developer Forum 2015 -IDF 2015 - στο Σαν Φρανσίσκο.
θυμίζουμε ότι πρόσφατα η Samsung έδωσε έμφαση στην υψηλή χωρητικότητα με τον πρώτο 16TB SSD, η Toshiba στην ασφάλεια των δεδομένων, την χωρητικότητα και την ευελιξία με την νέα οικογένεια XG3 με NVMe SSD. Σήμερα, η Intel παρουσιάζει τις δυνατότητες των νέων SSD Optane. Οι Intel Optane κάνουν χρήστη της τεχνολογίας 3D XPoint.
Ο στόχος της Intel ήταν να κατασκευάσει κάτι οικονομικό, μη ασταθές όπως η NAND Flash και ταυτόχρονα γρήγορο τόσο ώστε να μπορεί να συγκριθεί με τη DRAM. Το αποτέλεσμα ήταν η τεχνολογία 3D XPoint που σύμφωνα με την Intel είναι 1000 φορές πιο γρήγορη από τις σημερινές NAND. Επίσης, σύμφωνα με την Intel, το latency είναι σχεδόν μηδενικό – μετρούμενο σε nanosecond. Επίσης, οι μνήμες που δίνει η τεχνολογία 3D XPoint είναι πυκνότερες και δίνουν SSD υψηλότερης χωρητικότητας. Τέλος, οι Intel και Micron που ανέπτυξαν την τεχνολογία 3D XPoint λένε ότι οι SSD που θα κατασκευάζονται με αυτή δεν επηρεάζονται σε σημαντικό βαθμό από τον αριθμό των εγγραφών που γίνονται σε αυτούς. Έχουν δηλαδή μεγάλη διάρκεια ζωής.
[via]

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home