Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Oι 10 πιο δημοφιλείς Torrent ιστοσελίδες



Ας δούμε τις 10 πιο δημοφιλείς ιστοσελίδες διαμοιρασμού με torrent αρχεία και magnet links που επικρατούν αυτήν την εποχή. Tα στατιστικά στοιχεία που έχουν, αφορούν το 2015 και λαμβάνοντας υπ' όψιν πως από το 2012 έχει ξεκινήσει έντονα η μάχη από τις πολυεθνικές για τον ελέγχό τους. Το ζητούμενο, αυτός ο έλεγχος και τα τυχόν κέρδη που θα μπορούσαν να φέρουν:Το Torrenting, ως γνωστόν, είναι μια μορφή του συστήματος διαμοιρασμού αρχείων peer-to-peer (P2P) στο οποίο ο χρήστης κάνει λήψη (download) δεδομένων απευθείας από τον υπολογιστή κάποιου άλλου χρήστη -και όχι τόσο από κάποια ιστοσελίδα όπου έχει ανέβει (uploaded) και φιλοξενείται το περιεχόμενο (των αρχείων).
Να σημειωθεί ακόμα, πως πλέον έχουμε περάσει στην εποχή των Magnet Links, ως εξέλιξη των γνωστών ως τώρα αρχείων torrents, ώστε να γίνει αντιληπτό πως η ανάπτυξη στο όλο θέμα, είναι συνεχής, ασχέτως του τι επιθυμούν οι γραβατοφόροι των πολυεθνικών και των κυβερνήσεων.
Η λίστα που ακολουθεί με τις κορυφαίες 15 Torrent ιστοσελίδες βασίζεται στον αριθμό των εκτιμώμενων μηνιαίων επισκεπτών, καθώς και στην κατάταξη των δικτυακών τόπων, βάσει των στοιχείων για την κίνηση των επισκεπτών και των ranks που δίνει το Alexa (η υπηρεσία της Amazon). Βέβαια, αυτά τα ρανκς, υπόκεινται σε διακυμάνσεις και αλλάζουν μέρα με την ημέρα, όπως έχουν σημειώσει τεράστιες αλλαγές και από το 2015 (δείτε: Oι 15 πιο δημοφιλείς Torrent ιστοσελίδες Διαμοιρασμού).
Νομίζω είναι προφανές το γιατί δεν υπάρχουν Google ranks.

1. KickassTorrents
Το KickassTorrents (γνωστό και ως ΚΑΤ) είναι μια ιστοσελίδα διαμοιρασμού και ανταλλαγής αρχείων torrent και magnet links που ιδρύθηκε το 2009 και η οποία χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο BitTorrent. Σταθερή αξία. Την χρονιά που μας πέρασε (2015), ξεπέρασε το The Pirate Bay στην κυκλοφορία. [Μην ξεχνάμε βέβαια και τις περιπέτειες τις οποίες πέρασε το The Pirate Bay μετά την καταστολή που δέχτηκε από την σουηδική αστυνομία με την κατάσχεση των servers που οδήγησε στην απώλεια της βάσης δεδομένων του, δρομολόγησε μια αλυσιδωτή σειρά γεγονότων με σημαντικότερο την διάθεση της βάσης δεδομένων του, το Open Bay].
Είναι μία υπηρεσία που σας δίνει την δυνατότητα να κατεβάσετε διάφορα αρχεία, όπως ταινίες, μουσική, λογισμικό, anime και άλλα. Με την πάροδο των χρόνων, το site (η ιστοσελίδα) έχει αλλάξει διάφορα ονόματα domain, δίνοντας ταυτόχρονα την μάχη του εναντίον της λογοκρισίας και της καταστολής που έχει γίνει πλέον σύνηθες φαινόμενο. Προσφάτως μάλιστα, αφού έχασε την διεύθυνση .so στην Σομαλία, αναγκάστηκε να στραφεί σε domain .cr στην Κόστα Ρίκα.
Το νέο που αξίζει να σημειωθεί είναι πως έφτιαξαν και την δική τους ομάδα απελευθέρωσης αρχείων torrents για να αντισταθμίσουν τις επιπτώσεις από την κατάρρευση της ομάδας YTS / YIFY -της ομάδας δηλαδή YTS των YIFY torrents που κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να κάνει μια πολύ σπουδαία δουλειά στο θέμα των torrents αρχείων για ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.

2. The Pirate Bay
Λίγο-πολύ, οι περισσότεροι γνωρίζετε πως ο κεντρικός άξονας για όλο αυτό που ονομάζεται «πειρατικό» (και όχι μόνο) download και sharing είναι το Pirate Bay (TPB), εδώ και αρκετά χρόνια. Το The PirateBay ιδρύθηκε το 2003 και παρότι οι βασικοί δημιουργοί του βρέθηκαν στην φυλακή ως στυγνοί εγκληματίες (έτσι ακριβώς τους χαρακτήρισαν οι γραβατωμένοι δικηγόροι των πολυεθνικών και οι πληρεξούσιοί τους δικαστές), εν' τούτοις το ΤΡΒ με διάφορους τρόπους κατάφερε να ελίσσεται και να παραμένει στον αέρα. Όπως λέει και ένας εκ των ιδρυτών του, ο
Peter Sunde: Φυλακή και Πνευματικά Δικαιώματα δεν διαφέρουν.

Και μια μικρή αναδρομή, στον πόλεμο κατά του PirateBay, της μεγαλύτερης υπηρεσίας διαμοιρασμού στο διαδίκτυο, προκειμένου να γίνει πλήρως αντιληπτό, το μέγεθος του κατασταλτικού μηχανισμού που κινήθηκε σε παγκόσμια κλίμακα. Βλέπετε το διαδίκτυο δεν έχει σύνορα και ό,τι συμβαίνει οπουδήποτε, μας επηρεάζει όλους, όπου και αν βρισκόμαστε και άμεσα:

Όσον αφορά τα γιατί του Pirate Everything, κρατήστε το ακόλουθο απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ TPB-AFK, καθώς αποτελεί ατράνταχτο σημάδι πως η αντίσταση μπορεί και πάντα θα συνεχίζεται, ο διαμοιρασμός δεν θα πάψει να υπάρχει:
Είναι η ημέρα πριν αρχίσει η δίκη. Ο Fredrik πακετάρει έναν υπολογιστή σε ένα σκουριασμένο παλιό Volvo. Μαζί με τους συν-ιδρυτές του PirateBay, αντιμετωπίζει αξιώσεις 13 εκατομμυρίων δολαρίων, για βλάβη που υπέστη το Χόλλυγουντ. Η υπόθεση αφορά - για μία ακόμη φορά - περίπτωση παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων. Ο Fredrik βρίσκεται καθ’ οδόν για να εγκαταστήσει έναν νέο υπολογιστή στην μυστική αίθουσα του διακομιστή. Εκεί όπου «κρύβεται» η μεγαλύτερη ιστοσελίδα, στον κόσμο, διαμοιρασμού αρχείων. Όταν ο χάκερ Gottfrid, αυτό το «παιδί θαύμα», ο ακτιβιστής του διαδικτύου Peter και ο σπασίκλας - όπως τον αποκαλούν - του ιντερνέτ Fredrik κριθούν ένοχοι, θα έρθουν αντιμέτωποι με την πραγματικότητα της ζωής offline˙ μακριά από το πληκτρολόγιο. Αλλά, κάπου στο βάθος, κάπου απομονωμένα, μέσα σε σκοτεινά κέντρα δεδομένων, μυστικοί υπολογιστές, ήσυχα και αθόρυβα συνεχίζουν να αντιγράφουν και να αναπαράγουν αρχεία!

3. Extra Torrent
Το Extra Torrent είναι μία ακόμα από τις πλέον δημοφιλείς ιστοσελίδες torrent που συνεχίζει να έχει εκατομμύρια επισκεπτών ανά ημέρα. Μία από τις πιο ενεργές κοινότητες torrent, το Extra Torrent, προσφέρει εύκολη αναζήτηση torrent μέσω του καταλόγου τους που έχει τα αρχεία σε κατηγορίες.

4. Torrentz
Το Torrentz είναι μiα μετα-μηχανή αναζήτησης BitTorrent· ή πιο σωστά, η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης torrents στο Διαδίκτυο. Οι αναζητήσεις του, επιστρέφουν αρχεία torrent από διάφορες μεγάλες torrent ιστοσελίδες και προσφέρει συλλογές διαφόρων μηχανών tracker ανά torrent, που δεν είναι κατ' ανάγκη στo προεπιλεγμένο torrent αρχείο, έτσι ώστε όταν ένας tracker είναι ανενεργός, άλλοι trackers μπορούν να προσφέρουν το αρχείο. Ήταν η δεύτερη πιο δημοφιλής ιστοσελίδα torrent μετά το The Pirate Bay το 2012.
Το Torrentz δεν φιλοξενεί αρχεία torrent ή magnet links αλλά ανακατευθύνει τους επισκέπτες σε άλλες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο. Η επιλογή ενός αρχείου torrent από την λίστα των αποτελεσμάτων αναζήτησης θα ανακατευθύνει τον χρήστη σε μια άλλη σελίδα, απαριθμώντας τις ιστοσελίδες που φιλοξενεί την ίδια ημέρα το συγκεκριμένο αρχείο torrent, μέσω των οποίων ο χρήστης μπορεί να κατεβάσει το αρχείο. Η επιλογή ενός αποτελέσματος θα ανακατευθύνει τον χρήστη στο εξωτερικό δικτυακό τόπο, έτσι ώστε να μπορεί να ολοκληρωθεί η λήψη του αρχείου torrent. Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί διάφορα domains με πιο δημοφιλές το .eu.
Και το Torrentz.eu βέβαια, δεν πέρασε και λίγα. Το 2014 πιστέψαμε πως ήταν ένα ακόμα από τα θύματα καταστολής, μετά την αναστολή της λειτουργίας του από την Αγγλία. Το domain name της ιστοσελίδας σταμάτησε να λειτουργεί μετά από αίτημα της Αστυνομίας Εγκλήματος πνευματικής ιδιοκτησίας του Λονδίνου, ένα τμήμα που είναι λες και το έχει καημό να κλείσει τα torrent sites ή οποιεσδήποτε ιστοσελίδες διαμοιρασμού με λινκς τα οποία οδηγούν σε πειρατικό (sic) περιεχόμενο, αποστέλλοντας αβέρτα επιστολές προς τους παρόχους υπηρεσιών ιντερνέτ (ISPs) σχετικά με διάφορες ιστοσελίδες torrent, ζητώντας τον αποκλεισμό τους. Και, όλα αυτά, χωρίς να υπάρχει καν κάποια δικαστική απόφαση -παρότι, σύμφωνα με τους κανονισμούς του ICANN (Corporation for Assigned Names and Numbers, που είναι το σώμα του Διαδικτύου για την εκχώρηση ονομάτων και αριθμών), οι καταχωρητές δεν μπορούν να κλείσουν κάποιο domain, ακόμα και αν οι Αρχές πιστεύουν ότι μπορεί να παραβιάζει τον νόμο, αν δεν υπάρχει κάποια οριστική δικαστική απόφαση.
Βέβαια, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, οι σελίδες αυτές επανέρχονται συνήθως και μάλιστα λίαν συντόμως. Το αυτό συνέβη και με το Tοrrentz.eu· οι διαχειριστές του, δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια και, μέσα σε λίγες μέρες, η μηχανή αναζήτησης έτρεχε ήδη στα domains Torrentz.ch και Torrentz.me.
Και περιττό να πούμε πως πλέον τρέχει κανονικά στο πλέον δημοφιλές domain του, στο .eu.

5. RARBG
Το RARBG (γνωστό και ως RBG) είναι μια ιστοσελίδα, που ιδρύθηκε το 2008 και η οποία παρέχει αρχεία torrent και magnet links για peer-to-peer ανταλλαγή αρχείων χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο BitTorrent. Ξεκίνησε ως βουλγαρικό tracker και από πέρυσι μπήκε στην λίστα των 10 κορυφαίων torrent sites. Την χρονιά που μας πέρασε (2015), και αυτήν την ιστοσελίδα την μπλόκαραν οι ISPs (πάροχοι υπηρεσιών ιντερνέτ) του Ηνωμένου Βασιλείου.

6. 1337X
Το 1337X είναι ένα ακόμα σάιτ που συγκαταλέγεται στις 10 πιο δημοφιλείς σελίδες torrent. Βασικά, αυτό το site βασίζεται στην κοινότητα που έχει δημιουργήσει, δίνοντας την δυνατότητα σε όλους να ανταλλάσσουν τα καλύτερα αρχεία torrent για δωρεάν download (κατέβασμα).
Η αλήθεια είναι πως το 1337x ήταν ανέκαθεν μια ιστοσελίδα torrent που έτρεχε χάριν της κοινότητας. Πριν από λίγες εβδομάδες όμως (τρέχουσα ημερομηνία 19/01/2016), οι περισσότεροι από τους διαχειριστές και τους συντονιστές εγκατέλειψαν το «πλοίο» γιατί ο κλοιός σφίγγει ολοένα και πιο πολύ. Μέσα στο 2016, λοιπόν, θα φανεί αν και κατά πόσον το 1337x μπορεί να κρατήσει την θέση του στην 10άδα.

7. EZTV.AG
Το EZTV είναι μια πιο εξειδικευμένη ιστοσελίδα torrent που επικεντρώνεται μόνο στην διανομή τηλεοπτικού περιεχομένου.
Ιδρύθηκε τον Μάιο του 2005 και διαλύθηκε τον Απρίλιο του 2015, κατόπιν επιθετικής εξαγοράς των domains της και τώρα βρίσκεται στα χέρια μιας εταιρείας με την επωνυμία «EZCLOUD LIMITED». Ο ιστότοπος συνεχίζει να λειτουργεί υπό αυτήν την νέα ιδιοκτησία και απελευθερώνει τα δικά του torrents.
Ως συμπαράσταση στους αρχικούς ιδιοκτήτες, πολλά torrent sites έχουν ban-άρει (μπλοκάρει/απαγορεύσει) αυτές τις «νέες» κυκλοφορίες από τις ιστοσελίδες τους.

8. TorrentHound
Το TorrentHound είναι μία από τις καλύτερες ιστοσελίδες torrent του 2016, με μέσο όρο 2 επισκέπτες ανά δευτερόλεπτο. Το site είχε γίνει αρκετά γνωστό κατά την τελευταία δεκαετία αλλά φέτος μπήκε για πρώτη φορά στην λίστα των 10 κορυφαίων ιστοσελίδων torrent.
Και, όπως ήταν φυσικό, μπήκε και αυτό στο ραντάρ των κατόχων των πνευματικών δικαιωμάτων.
Στην αρχική σελίδα, μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε μεγάλη ποικιλία αρχείων torrent, από καινούριες ταινίες μέχρι και παιχνίδια.
Την εν λόγω ιστοσελίδα torrent την έχουν μπλοκάρει σε αρκετές χώρες. Οι καταγγελίες στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, εις βάρος του TorrentHound, πέφτουν βροχή, χαρακτηρίζοντάς την ως τον παράδεισο της πειρατείας.

9. YTS.AG
Ενώ το YTS.ag δεν έχει καμία σχέση με την αρχική ομάδα του YTS ή του YIFY, επιθυμεί να πάρει την θέση της.
Όπως και με το νέο EZTV, πολλές από τις μεγάλες ιστοσελίδες torrent δεν επιτρέπουν στην ομάδα (της YTS.ag) να χρησιμοποιούν το σήμα YIFY ή YTS στα sites τους.
Η YTS (ίσως ορισμένοι την γνωρίζουν ως YIFY) είναι εκείνη η ομάδα που έχει αναλάβει την συνέχεια της λειτουργίας του γνωστού torrent-site YIFY μετά την ανακοίνωση της YIFY πως θέλει να αποσυρθεί και η οποία δέχθηκε μεγάλο πόλεμο από την βιομηχανία του θεάματος, βλέποντάς την πότε να κλείνει (Κλείνει Οριστικά Και Το Είδωλο Της Πειρατείας YIFY / YTS) και μέσα σε έναν μόλις μήνα να επανέρχεται με μια νέα σελίδα στα ίδια όμως πρότυπα και λειτουργίας της προηγούμενης που όλοι σχεδόν γνωρίσαμε και εκτιμήσαμε (YTS-YIFY Torrents: Ξανά επάνω).

10. TorrentDownloads
Από το 2011 που μπήκε για πρώτη φορά στην λίστα των 10 καλύτερων ιστοσελίδων torrent, το TorrentDownloads και πάλι φιγουράρει στα top 10.
Και όχι αδίκως αφού προσφέρει ποιοτικά torrents και magnet links σε εκατομμύρια χρήστες κάθε μήνα. Το περιεχόμενό του ανανεώνεται συνεχώς και τα αρχεία της βάσης δεδομένων του site αυξάνονται ραγδαία.

[Πηγή]


2016· μια κακή χρονιά για τους λάτρεις των Torrents

Το 2016 ήταν μια κακή χρονιά για τους λάτρεις των Torrents, με δύο από τις πιο γνωστές ιστοσελίδες torrent, το EZTV και το YIFY / YTS να κλείνουν για διαφορετικούς λόγους.
Μην ξεχνάμε πως και το δημοφιλές Popcorn Time αναγκάστηκε να κλείσει για παρόμοιους λόγους (Χρήμα και μηνύσεις διαλύουν την ομάδα του Popcorn Time).
Στην θέση του, βέβαια, λειτουργεί το Popcorn Time που υποστηρίζεται από την κοινότητα [Popcorn-Time: Πόσα είναι, ποιο κατεβάζουμε; και Tα νέα Download-links του Popcorn-Time για υπολογιστές αλλά και τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του: Popcorn-Time: Νεώτεροι εγκαταστάτες και updates και].
Γιατί έτσι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις· ένα κλείνει, 2 ανοίγουν στην θέση του.

[via]

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home