Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Συναλλαγές από την Google με το κινητό στην τσέπη



google hands free pay

Η Google παρουσίασε μία νέα υπηρεσία συναλλαγών, η οποία επιτρέπει την πληρωμή χωρίς να βγαίνει το κινητό από την τσέπη. 
Η υπηρεσία της Google δεν σχετίζεται με το Android Pay και απευθύνεται σε όσους έχουν τα χέρια τους γεμάτα, όπως είναι οι γονείς στο σούπερ μάρκετ. Η Google ζητά από τους κατόχους smartphones να έχουν ενεργοποιημένα τόσο το Bluetooth όσο και το Wi-Fi.
To smartphone εντοπίζεται σε πραγματικό χρόνο μέσα από ειδικούς πομποδέκτες μέσα στις ταμειακές μηχανές και έτσι μπορεί να προχωρήσει η συναλλαγή. Ο πελάτης λέει ότι θα πληρώσει με την Google και ο πωλητής πιστοποιεί την εικόνα και τα αρχικά του πελάτη και η συναλλαγή ολοκληρώνεται. Μία ειδοποίηση έρχεται στο κινητό και ενημερώνει για τη συναλλαγή που μόλις πραγματοποιήθηκε.
Η υπηρεσία αυτή είναι δοκιμαστικά διαθέσιμη σε καταστήματα McDonald’s και Papa John’s στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, πάντως, τόσο το Samsung Pay όσο και το Android Pay, οι υπηρεσίες ανέπαφων συναλλαγών με τεχνολογία NFC, δείχνουν μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης σε σχέση με το Apple Pay.
H Samsung ξεπέρασε τους 5 εκατομμύρια χρήστες, με τη συνολική αξία των συναλλαγών να φτάνει τα 500 εκατομμύρια δολάρια από τον Σεπτέμβριο του 2015, ενώ 5 εκ. χρήστες έχει και το Google Pay. To Apple Pay έχει 12 εκ. συνδρομητές, αλλά έχει ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2014. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Forrester Research Inc. εκτιμά ότι οι mobile συναλλαγές θα ξεπεράσουν σε συνολική αξία τα 142 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2019.

[via]

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home