Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Έφοδος στα γραφεία της Google στο Παρίσι


Έφοδος στα γραφεία της Google στο Παρίσι

Έφοδο στα γραφεία της Google στο Παρίσι πραγματοποίησαν σήμερα Γάλλοι ερευνητές, στο πλαίσιο έρευνας για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρημάτων. Η έρευνα, η οποία έχει ξεκινήσει από πέρυσι τον Ιούνιο, σκοπό έχει να εξακριβώσει αν η εταιρεία Google Ireland Ltd δεν εκπλήρωσε τις φορολογικές υποχρεώσεις της στη Γαλλία, ανέφερε το γραφείο του οικονομικού εισαγγελέα με ανακοίνωσή του.
Εκπρόσωπος της εταιρείας στην Ευρώπη Αλ Βερνέ, σχολιάζοντας την έρευνα, δήλωσε ότι η Google συμμορφώνεται πλήρως με τη γαλλική νομοθεσία και συνεργάζεται με τις γαλλικές αρχές προκειμένου να απαντήσει στις ερωτήσεις τους.
Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγή του υπουργείου Οικονομικών, η έρευνα ξεκίνησε στις 05:00 τοπική ώρα (06:00 ώρα Ελλάδας), ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien, στην έφοδο πήραν μέρος περίπου 100 ερευνητές.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του αθηναϊκού πρακτορείου, πηγή που πρόσκειται στην υπόθεση είχε δηλώσει τον Φεβρουάριο πως οι γαλλικές φορολογικές αρχές διεκδικούν 1,6 δισεκατομμύριο ευρώ σε φόρους που οφείλονται από τον γίγαντα της υψηλής τεχνολογίας, ένα ποσό, όμως, που δεν έχει επιβεβαιωθεί από το υπουργείο Οικονομικών.
Η Google και άλλες αμερικανικές πολυεθνικές, όπως η Amazon και το Facebook, κατηγορούνται συχνά ότι θέλουν να αποφύγουν φόρους, τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στην Ευρώπη, επιλέγοντας, για παράδειγμα, να εγκατασταθούν σε χώρες όπου υπάρχει ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς για αυτές.
Η ευρωπαϊκή έδρα της Google βρίσκεται στην Ιρλανδία, μία χώρα όπου η φορολογία των επιχειρήσεων ανέρχεται σε 12,5%, μία από τις χαμηλότερες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
[via]

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home